Influencers och deras anställda/kompisar

Om det här är Biancas prins och prinsessa av Sverige, vem är då hon?
Sveriges Kronprinsessa? Drottning? The queen of fucking everything?

Att de är ”hennes” råder det ju inget tvivel om, men tanke på att hon gjort dem båda till, mer eller mindre, kändisar.
Lovisa, genom att mer ha henne som en bästis, snarare än som en anställd assistent, och Lucas, genom att han var Alice Stenlöfs assistent, som även hon knuffats uppåt i karriären tack vare Bianca.
Jag skulle snarare säga att de är hennes hov, än prins och prinsessa.

Förhoppningvis tror och hoppas inte Biancas nya assistent på samma behandling av sin chef, för jag har en känsla av att hon då kommer bli en smula besviken. ?

Varför blir alla influencers alltid bästisar med sina anställda?
Särskilt sina första?
Kan ni nämna någon som inte blivit det, och som primärt har influencer som yrke?
Jag kan heller inte låta bli att undra över avsikten hos alla dessa assistenter. Är målet att själv bli en influencer, eller att i alla fall få hänga i samma cirklar?
Hade man annars ens sökt ett sådant jobb?

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vet inte. Kanske lätt att bli vänner om man jobbar så mycket ihop. Speciellt om ens jobb går ut på att göra roliga saker tillsammans. Resa, gå på restaurang, event osv. Klart man blir vänner då tänker jag.

      Och (jag själv lägger till) att när man anställer någon till en tjänst där man ska jobba tight ihop och göra alla dessa saker ihop så hade i alla fall jag valt någon som jag tror att jag kan ha kul med under tiden också. Man väljer nog någon som är ”som en själv” kan jag tro.

      Speciellt den första nr det kanske inte så mycket traditionellt jobb utan man gör allt och inget ihop. Sen om det blir jobbigt nr personen slutar/gör slut med en, så kanske man inser att det är bättre att vara lite mer proffesionell.

      Det är väl mer för att dom inte har några riktiga vänner?

    Många av oss har ju hittat en kollega som man också blir väldigt bra vän med. Eller t.ex. en studiekamrat. Att på det, på arbetstid, också få göra många roliga saker tillsammans bidrar nog. Om man dessutom klickar och får hantera en hel del negativa eller jobbiga händelser tillsammans kommer man ju helt enkelt närmre varandra. Faller nog naturligt att även börja umgås mer privat, om man har bra kemi.

    Jag tycker att det är fint att så många kan balansera maktdimensionen chef vs anställd med att även vara nära vänner.

      Agree.

      Ja exakt!

      Å jag tror dessutom att i dessa yrken är kemin otroligt viktig. Ska du anställa en ux designer så är ju ofta kunskapen inom detta prio ett. Blir ju lite skillnad här med tanke på att de jobbar så tätt

    Måste vara jobbigt på ett sätt. Jag skulle vara sjukt osäker på om människor ville vara min vän för att de genuint vill eller för de möjligheter jag kan ge.

      Det är nog en anledning till varför många världskändisar, trots att de har allt man kan önska sig, ändå är ganska ensamma när strålkastarna släckts för dagen.

      Men på sätt och viss känns båda ändå genuina i sin vänskap (nu snackar jag alltså om Lovisa och Bianca). Får inte uppfattningen att Lovisa bara är vän med Bianca för egen vinnings skull alls.

      Killen känner jag däremot inte till ? Han känns mer som att han följde med Lovisa.

        Jag tycker definitivt Lovisa känns som en köpt vänskap, det är hon ju även om de säkert är vänner på riktigt. Och Bianca har haft användning av henne och Alice också så inte bara tvärtom. Vad vore Bianca utan Lovisa och utan Vanessa?

    Skulle själv inte vilja vara i den situationen. Känns som att hoppar Bianca jämfota, då gör alla andra det också..
    Chef och bästis med sin chef tror jag inte är en win-win i en vanlig jobbsituation, men i influencervärlden funkar det kanske bättre.
    Jag tror att Bianca är en väldigt varm och snäll människa.

      Men Bianca är ju inte chef på det viset. Tror det hade varit annorlunda i vissa andra yrken. ELLER så är de duktiga på att skilja på jobb/privat. Klickar bra på båda plan liksom

    Alltså jag har själv blivit nära med kollegor så det är väl inte så konstigt egentligen och man måste komma bra överens för att kunna jobba så nära med varandra, kan tänka mig att vara någons personliga assistent kan bli väldigt intensivt

    Jobbar man nära och i ett litet företag ( typ chef och assistent) såklart att chefen influenserna anställer någon den klickar med.

    För övrigt är Bianca närapå Queen of fucking everything ?

    Tänker att de anställer utifrån vissa krav = likasinnade, man utgår från personlighet osv. Samma ålder. Tror det faller sig naturligt, vi är 26 anställda och vi är fyra i samma ålder med samma livsstil som är riktigt tighta. Så kan tänka mig att det faller sig naturligt? Vissa klickar man extra med, vissa inte. Vissa är enbart kollegor osv. Så inget konstigt alls ☺️

      Absolut. Och de hon inte blir bra vän med syns väl bara inte på henne sociala medier. Så lätt att man tror att de blir vänner med ”alla”. Finns säkert många i tex caia som hon inte hänger som kompis med.

        Nä men precis! Det gör ju inte mina kollegor jag inte är vän privat med heller ? Så inget konstigt tycker jag.

      Och jag (TS) tror att det kan var ett jäkligt roligt jobb! Speciellt som i Lovisas fall. Känns som att hon fått lära sig mkt. Tänker att i andra fall (typ hon Julia från Bachelorette) så är det inte jättegivande kanske.

    En krets av trogna vänner/följeslagare kallas väl nu för tiden entourage.
    Hov hette det säkert förr då det var mer riskabelt att inte ”hoppa jämfota” när fursten gjorde det 🙂

    Jag orkar inte ta Emilio och Åsa som exempel men glöm inte Philippe! Han hade ett samarbete (matkasse) med Willy:s i december. Han (liksom många av hennes vänner) har skott sig på Biancas kändiskap. Någon kanske hade sagt att de har glidit på en räkmacka men Alice har etablerat sig som influenser och sist jag hörde skulle pojkvännen öppna en restaurang.

      Fast han var tillsammans med Bianca innan hon blev något. Sen är det Bianca som har pushat honom till att starta YouTube.

        Hon har alltid varit ett kändisbarn

    Är väl inte jättekonstigt att bli vän med någon man jobbar väldigt mycket med ??‍♀️ Är väl jättemånga som blir vänner med sina kollegor osv.

      Och här inne på öppe spår låter det som att många blir mer än vänner med kollegor också?

        Men så är det ju. Är nog många par här i världen som träffats på jobbet ?

    Problematiskt kan det väl bli i en chefsposition om man tex inte kan ha kvar den anställda eller ta upp/ge mindre roliga saker eller arbetsuppgifter när det dessutom är ens bästis

    Jag är också vän med mina kollegor ??

      Jo men du e väll inte bästis med chefen?

        Fast är väl en annan sak om man som ung tjej är assistent till en ung tjej i samma ålder och har den här typen av jobb. Man kan inte riktigt jämföra Bianca och Lovisas vänskap med att man på ett ”vanligt” jobb blir bästis med chefen.

          Exakt ? Jag (tjej 30 år) skulle inte vilja vara nåt annat än chef/medarbetare med min manliga chef på +50 ? Och inte inom mitt yrke heller.

        Jag kan bara prata för mig, men jag träffade en av mina bästa väninnor på jobbet. Hon var då min chef och dessutom nästan 10 år äldre än mig (jag var då 38 år). Det var en helt ”vanlig” arbetsplats med ca 50 anställda. Jag jobbar inte längre kvar där och även hon har gått vidare i karriären, men vi umgås fortfarande 5 år senare. Så jag tycker inte att det är något konstigt att man kan bi bra vän med någon trots att den ena är chef över den andra (i yrkeslivet).

    Min absolut bästa vän träffade jag på jobbet. Har en hel del kollegor som blivit goda vänner. Gör jobbet lite roligare när man har vänner att träffa där och inte bara jobbiga kollegor.

    [Borttagen kommentar]

      Ehh och vem har gjort det?

        [Borttagen kommentar]

    Ja, skulle Ani Who AB utvecklas som Beauty Icons/CAIA så kan hon nog bli miljonär några gånger om.
    I synnerhet om bolaget kan gå så bra att något riskkapitalbolag vill köpa in sig.

    OT men någon som lyssnar på Therese i Värvet? Tycker Kristoffer går rätt hårt åt henne kring varför hon är ensam, har kontrollbehov, inte vill resa osv och insinuerar att det måste vara tufft för Anders. Det kanske är bra att ifrågasätta men samtidigt känns det lite okänsligt med tanke på att Therese i perioder mår väldigt dåligt..

      Reagerade likadant när jag lyssnade. Tyckte han var riktigt okänslig när han liksom inte gav sig utan bara fortsatte ifrågasätta. Blev förvånad för jag har aldrig upplevt honom så i någon annan intervju?

      Jag håller med. Visst att man kan fråga nån gång, men han släppte det ju inte? Bra att hon sa ifrån till slut?

      Ej hört den med Therese men hörde den med Isabella L och han gick hårt åt henne så det är kanske så han är mot de flesta han intervjuar, eller mot alla. Han vill väl gå under skinnet liksom. Hade varit intressant att höra en sån intervju med Bianca, aldrig sett en intervju med henne som ställt kritiska frågor liksom.

        Bianca har blivit intervjuad i Värvet, har för mig att den inte var så kritisk dock.

      Han är en sådan mansgris in my opinion. Så trött på män som får så jävla mkt cred för vad de gör när vad de gör är att vara nedlåtande idioter.

    Usch den där Lukas är så obehaglig. ? ser så falsk ut

      Tänk att det tycker jag med! Lismande för kameran, men när han inte är medveten om att han är med på bild/film, ser man ngt helt annat.

        Du låter som Krösamaja.

      Är det någon som har sett honom le någongång? ???

        Ja jag har sett honom le, tyckte han verkade som en skön och härlig kille när man sett honom i Alices vloggar förrut.

      Du låter som Krösamaja.

      Det du skriver får mig att tänka på Krösamaja

        Hejdå din dåre!

        Ta det en gång till nu också

      Håller helt med!! Han ser alltid så jävla sur och otrevlig ut jämt dessutom

    Det är väl lite för att man kanske jobbar tätt så som många här skriver, men blir man ovänner och hamnar ute i kylan av ens chef så är det rätt så öppet och brutalt. Tänker på Camilla Läckberg och Salibas tex. och då var ju Christina Saliba en egen företagare som hade en kundkrets redan före men jag är rätt säker på att om inte Camilla och Christina jobbat tillsammans hade de varit vänner i dag om de blivit det och om Christina endast arbetat för Camilla så hade de nog gjort det ff. då vänskap ofta kan få en att se lite annorlunda på vad som är vad. Den assistenten som Bianca har nu verkar ju inte vara med i den inre kretsen direkt utan gör sitt jobb och thatś it. Jobbar Lovisa ÅT Bianca numer?

    Nära vän med kolegor visst men bff med chefen nej tack det tyvärr så finns det nackddöar med det . Särskilt att man sitter i en beroende ställning. Va jänder om det händer nått som bianca inte skulle hålla tycka om som L gjort ex . Hur blir det då är man inte bästisar längre då? Har själv erfarenhet när min chef trott att vi var ”bff” . När jag tröttnade på att hon kallade mig kränkande saker som hon tyckte va på skoj men inte jag så jag gick till hennes chef så blev hon förbannad och gissa vem som inte fick sitt jobbkontrakt förlängt . Jo jag!

      Vill ju till att chefen kan skilja på jobb och privat.

      Jo, det blir en konstig maktbalans.

    Tror hon har bidragit mer till Biancas framgångar än exempelvis Vanessa, som är delägare till CAIA och manager till Bianca, så det tycker jag är väldigt välförtjänt i så fall.

      Du skojar va? Utan Vanessa skulle Bianca fortfarande ligga på soffan hemma hos mamma.

        Precis ?

        Vanessas jobb sköts ju bakom kameran ?

        Utan Bianca hade Vanessa inte kunnat köpa lägenheten/ köpa dyra märkeskläder osv , se bara tidigare Wahlgren avsnitt om hon hade Märkeskläder där.

        Jag säger inte att hon inte är bra på det hon gör men … det är tack vare Bianca hon är där hon är idag och inte tvärtom , ingen visste vem Vanessa var för typ 5 år sen.

          Tror du ska kolla dina fakta.
          Var vanessa som plockade upp biancas talanger från första början.
          Är hon som fixade alla jobb åt henne. Å fortfarande gör i stor utsträckning.
          Vanessa är biancas agent/manager. Att dom startade caia ihop är en helt annan sak.

        Du skämtar va? Haha Bianca behöver Inte resa sig upp fr soffan för pengarna rullar in ändå ….

      Lovisa är väl redan rik och hon är ju numera Biancas partner och kollega. Visst har Lovisa bidragit, det är hon som bestämt en del gällande produkter och designsamarbeten osv, kalendern var det tydligen Lovisa mest som gjorde också. Bianca hade nog inte klarat sig så bra utan Lovisa, och nej inte utan Vanessa heller. Och så redigeraren och övriga delägare i Caia m.fl.

        Nej hon är inte rik.

    Good for her i så fall.

    Biancas nya assistent- henne ser man ( väl) aldrig i sociala medier.? Vad betyder det? =)

      Bianca verkar inte gilla henne.

        De har väl helt enkelt inte blivit vänner privat. Bianca lägger ju inte upp massa bilder på alla kollegor på caia heller.

          För att majoriteten av personalen på CAIA är praktikanter.

          Haha exakt, bara för det kan man ju inte anta att B inte gillar henne ?

        Vad bygger du det på?

          Vet inte om hon ogillar henne men Bianca dissade ju henne i ett avsnitt av Wahlgrens värld där hon sa ”Julia förstååår inte” och liknande. Inte så schysst.

      Assistenten kanske inte vill synas?

        Gick in och kollade, hon har sammarbeten så tror inte att hon tackar nej till att synas med BibbzaN

          De har väl en arbetsrelation och inge privat. Vissa gnäller på att det är märkligt att L o B är vänner, men när nya assistenten kanske inte har samma relation så är det fel ?

      Vem är det?

    Varför är Mysans assistent Ilona (?) så hemlig? Borde inte My som framgångsrik influencer, online-coach och kostrådgivare lyfta henne lite mer? Hon omnämns i bisatser men hon har väl aldrig blivit propert presenterad, eller har jag missat?

    PS Snart får vi nog se guldspandex i Buustamon, längtar! ?

      Ilona kanske inte ens finns. Bara i Mys värld. My beter sig ofta som guldbyxorna är på. De där nya byxorna såg inte ut som skidbyxor precis. Mer som underdelen av ett underställ. Men hon verkar gilla att visa sig i mamelucker och långkalsonger. Bokat fel hotell så hunden åkte in på pensionat i all hast. Hur fan törs man bara åka iväg och tro att drömgymmet står och väntar vid hemkomst. Roberto blir nog enda kunden ?

      Hon ligger säkert redan på sjukstugan. Backen svängde, men inte My, eller något liknande.

      Längtar också efter guldspandex och att Svea får komma till Buustamon?

        Big Mama gör nog succé i backarna. Guldkorven med löshåret.

      Såg guldbrallorna på story. Snygga. Men den där guldhjälmen?

    Youtubern Lakidoris gjorde ju lite tvärtom, hon anställde sin sedan tidigare bästa vän Ebba (som hon också poddar med) som assistent.

    Jag tror de är i rätt ålder. När jag var i 20-årsåldern hade jag liknande relationer med vissa jag jobbade med. De blev typ min värld. Man jobbade, festade, gjorde alla möjliga grejer tillsammans. Nu som 30+, inte en chans att kunna bli vän med någon på jobbet, alla ska bara hem och hämta på föris ?

      Det där var det sorgligaste jag läst…

        Håller med. Hoppar nog det där med föris. Verkarvara misär.

        Var det det sorgligaste du läst, att livet har olika faser och att de flesta inte fortsätter leva mellanstadieliv med BFFs och ”fiiinaste du!” hela livet?

    Ja det är väl för att de också vill skina i glansen, de säger inte nej. ENklare att omge sig med ja-sägare.

      Louosa är ingen ja-säjare!

        Ursäkta, Lovisa ska det vara.

        Hur vet du det? Av dina försvarskommentarer av döma låter det som om att du är nån av fröknarna ifråga. Varför annars bli så upprörd och försvara dom så in i hel ve te? Hur annars veta hur dom är på riktigt?

          Det har kommit fram i vlogg att hon inte är det.

    Jag jobbade på en liten arbetsplats där chefen anställde en god vän till sig. Det gick bra ett par år men sen blev det massa problem med denna kompis (fysiska och psykiska sjukdomar och massa drama) och det blev väldigt svårt för chefen att hantera. Till slut sa kompisen upp sig och chefen sa att hen kommer aldrig mer anställa nån kompis eller ens bekant.

      Och jag och min bästa vän jobbade ihop och ingen visste nåt under många år förrän ena bytte arbetsplats. Ingen behövde veta, vi skiljde på privat och arbete och det gick hur bra som helst ?

    Relationen mellan chef och assistent blir ofta väldigt nära oavsett om det är en assistent till en influenser, författare, skådis eller företagsledare. Meningen är ju att avlasta både i arbetet men även vissa privata uppgifter. För att kunna göra det måste man komma sin chef inpå livet och chefen måste vara väldigt trygg med att släppa in assistenten under skinnet. Förutsättningen är att man klickar med varandra till 100%. Så tycker inte det är konstigt alls att många influensers blir nära vänner med sina assistenter.

      Problemet här (alltså skattemässigt) är att det assistenten gör på privatnivå inte kan dras i firman men det är lättare att smyga in det där eftersom det är svårt att skilja på vad som är privat & vad som är i jobbet (och nej att hämta någons barn från förskola är inte avdragsgillt i ett bolag eller att vabba åt en influenser ).

      I vanlig ordning sker mycket på skattebetalarnas bekostnad.

        Nu var det inte riktigt det jag avsåg att hämta barn på dagis utan snarare att hämta chefens kemtvätt.

          Vad är skillnaden ? Det är fortfarande privat och har INGET med jobbet att göra ( ja jag är skattejurist och vet precis).

    På mitt jobb är vi två separata företag som ägs av ett tredje företag.
    Min kollega och jag (de två första företagen) är mer eller mindre ”bästa vänner”, både privat ovh i yrkesrollen. Vi är chefer på vardera företag och även över varann när den ena är på det andra företaget osv. Men vi kan fortfarande säga åt varann och ge kritik, likaväl som att i skojar skrattar och pratar. Men väldigt mycke, om inte allt, hänger på personkemi tror jag. För oss funkar det och vi kan prata om allt annat än jobb privat också.

    Det är lättare att göra saker (resor, gå ut & äta) om man är kollegor då kan man dra av typ allt & slippa förmånsbeskattas, för inte tror någon att Lovisa har råd med kläder från Nathalie S med en lön på 30 papp per månad?

      Är det vad hon har i lön?

        Yes

    Detta inlägget på bloggbevakning bygger inte på fakta, utan är insuinant och förminskande. Louisa har arbetat, jobbat stenhårt som assistent åt Bianca och gjort det mycket bra, har man följt Bianca så vet man det. Lukas verkar vara seriös och duktig, ingen behöver oroa sig.

      ? Du vet ju inte ens vad hon heter

      Hej Pernilla! ??

    Det är väl just dessa vänner som vill vara med som vi ser i deras flöden, inte de som inte vill vara med. Någons sociala medie-kanaler reflekterar ju inte verkligheten till 100%. Vi ser ju inte det de inte lägger upp liksom.

    Bella är väl undantaget. Av alla mängder med människor hon jobbat med är hon möjligen, möjligen vän med EN av dessa och det är Marisol, resten la benen på ryggen och drog.

      Sheila också, hon har varit anställd av Bella och har väl inte lagt några ben på ryggen. Sen är nog Bella vän med många tidigare anställda även om hon inte umgås med dem och inte ses särskilt ofta. Men det anses ju udda och fel här enligt inlägget att bli nära vän med sina anställda om jag fattar det rätt.

    Sandra Beijer och hennes förra assistent Michelle (som nu har paparazzipodden) blev väl inte direkt bästa vänner? Dom är på god fot men räknas nog inte in i närmaste bekantskapskretsen

    Tycker Lovisa verkar så dryg och osympatisk…

    Bianca gjorde ett bra val när Lovisa fick jobbet som hennes assistent.

    Lucas och Bianca var väl vänner redan i tonåren? Om jag inte minns fel 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.