En uppdatering från Lisa Anckarman

Lisa Anckarman var med om en riktigt obehaglig sak, någonting du kan läsa om i det här inlägget. 
Hon hamnade på sjukhus efter ett syn och känselbortfall, där hon även pendlade in och ut ur medvetslöshet.

Nu har hon postat två nya uppdateringar på Instagram, där detta är den ena.
Där berättar hon att hon vilat i två veckor nu, och att inspelningen med hennes och fästmannen Henriks serie är satt på paus, men att de redan inspelade avsnitten kommer sändas.

Jag har så smått börjat tänka på hur jag vill förändra tillvaron eftersom det finns en risk att det var stress som utlöste denna makabra upplevelse. Synbortfall, svimningar, obefintlig koordination och oförmåga att prata i flera timmar är ingenting jag vill vara med om igen, någonsin. // Lisa Anckarman

I sitt andra, nya inlägg skriver hon en liten kärleksförklaring till fästmannen Henrik: Att 2022 inte började som hon trott, men att den började med honom. 
Hon skriver även att de publicerat ett nytt poddavsnitt, som förhoppningsvis spelades in före Lisa hamnade på akuten.
Om vila är det hon behöver, så ska hon vila så mycket det bara går, och därmed basta!

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Krya på dig ♥️

  Konstiga symptom på stress om hon inte är utbränd möjligen.

   Inte ett dugg konstiga om man gått och varit tillräckligt stressad tillräckligt länge

    Inte för att vara dum men det är visst konstiga (för att inte säga delvis osannolika) symptom på stress. Där bör man verkligen göra en ordentlig utredning och utesluta fysiologiska orsaker. Sen kan hon givetvis vara väldigt stressad ändå.

     Okej? Vad anser du vara ”normala” symptom på långvarig stress då?

      Min poäng var inte att dissa hennes diagnos utan bara påpeka att de symptom hon beskriver bör utredas grundligt både en och två ggr för att utesluta något fysiologiskt. Därutöver hoppas jag det inte är något allvarligt och önskar henne god bättring.

       Hon har inte fått en diagnos än, så det dissar ingen.
       De symptom hon beskriver är inte alls konstiga och inte alls på långa vägar osannolika symptom på stress. Vilket du hävdar.
       Dock så har jag aldrig hävdat att hon inte behöver en grundlig utredning för att utesluta något annat

     Det är symtom som absolut hör ihop med allvarlig stress och utbrändhet, att effekterna är fysiologiska betyder inte att stressen inte är grundorsaken. Att kroppen till slut reagerar är ju det som är utbrändhet, utbrändhet är inte en ”tanke” liksom.

     Men håller absolut med dig om att mest vore topp att utesluta alla andra orsaker men blir resursfråga, är ju som att leta efter en nål i en höstack och lever man ett stressigt liv kommer man anta att det är det som är grundorsak, först när symtomen förvärras trots vila och sjukskrivning kommer de leta efter något annat. Tex kan ju långvarig stress leda till binjureutmattning, det kan du tex inte vila bort när du väl fått det.

      Jag fick synbortfall, illamående och kränkningar, migrän, domningar i händer. Det visade sig vara synfel- Det är helt otroligt. Det är tydligen mycket vanligt att människor blir sjukskrivna med diagnosen utmattning, när de bara skulle behöva glasögon. Jag var livrädd att gå till läkare då de säger att allt man har är ”stress” alltid.

      En barndomsvän hade liknade symptom, men fick diagnosen MS nyligen.

   Inte alls konstiga tänker jag. Har man gått med långvarig stress och ignorerat den gör kroppen allt för att signalera att det är stopp. Slutar man inte ändå så måste ju kroppen göra sitt för att klara av det man pressar den till. Dvs den lägger ner vissa funktioner för att överleva. Vilka det är, är som med allt annat i livet: olika för varje person. Men jag har själv drabbats av migrän med aura (synbortfall) efter allt för långvarig stress. De som blir utbrända har ju gått med långvarig stress och en del klarar ju knappt att gå upp ur sängen sedan.
   Detta är ju ingen vanlig stress man har för att man ex är sen till jobbet någon gång. Detta är en yttersta press kring alla våra basala grundbehov för kroppen (för lite sömn, mat, näring, vila, osv), kombinerat med påslag av adrenalin genom olika prestationer, fysiska som mentala.

    Så kan det vara, men för säkerhetsskull bör hon gå till läkare hemma och göra en utredning och t ex se så hon inte har en hjärntumör.

     @13.24 Du tror att läkare i Thailand inte kan se om det skulle vara en tumör?
     Sån himla pepp kommentar.

      En kompis till mig upptäckte en tumör när han var i just Thailand. Han blev dålig och åkte in på sjukhus och de upptäckte tumören efter flera undersökningar. Väl hemma i Sverige sa läkaren att han hade tur, de hade aldrig letat efter den typen av tumör själva då det är otroligt ovanligt att den drabbar så unga människor som han. Detta var tio år sedan men visst kan thailändska läkare också rädda liv ?

       Vad var det för tumör?

        Jag minns inte exakt. Har för mig att det var en form av tumör i tarmarna om jag inte minns fel. Den sortens tumör drabbade i princip aldrig unga människor och han var då 25 år. Jag minns att läkaren hade sagt att de nog aldrig hade tänkt tanken på att undersöka för den typen av tumör just därför. Så han hade tur att de läkarna gjorde det. Och den upptäcktes i tid för att behandla med goda resultat och han lever idag.

         En läkare här i sverige sa till mig igår att ”vi behöver inte ta nya prover, du tog ju i augusti och då såg allt jättefint ut!” LOL. När jag va på sjukhus i sydamerika fick jag världens bästa bemötande och de gick fanimig igenom ALLT. läkaren bad mig kolla upp en lymfkörtel när jag kom hem, men väl hemma i sverige sa läkaren bara ”eh det är inget” efter bara ha petat på den. känns bra…

      Såklart, men varför chansa?

       Om en läkare i Sverige inte hittar någon tumör. Chansar du då eller åker du utomlands för att en annan läkare ska kolla för säkerhets skull?

        Hört talas om second opinion? ?

         Absolut. Men brukar man åka utomlands för det?

          Beror ju på vad saken gäller. Har jag anledning att tro att någon expertkompetens finns i xx men inte i Sverige skulle jag åkt till xx om det varit tillräckligt viktigt för mig (alltså inte fotsvamp).

          Tyvärr ibland. Tex endometriosvården i Sverige suger. I London tex finns riktigt bra specialister.

           Hela kvinnovården suger fan i Sverige

      Vet en som drabbades av precis detta, epilepsi i Thailand de hittade ingen tumör utan vederbörande nöjde sig med epilepsi som diagnos. Ett år senare efter röntgen i Sverige hittades stor hjärntumör så skulle nog inte bara låta en läkare i Thailand fälla avgörandet

       Sånt händer ju i Sverige också. Min pojkväns pappas läkare missade en tumör som vuxit till sig och syntes bättre ett år senare…man ska alltid dubbelkolla.

       Kanske inte hade upptäckts vid samma tidpunkt i Sverige heller.

        Eller så hade de det?
        Är du alltid så irriterande obstinat eller är du bara korkad, eller kanske båda?

         Va? Menar bara att tumörer missas i Sverige också. Eller inte upptäcks vid en första undersökning. Att de hittade den ett år senare betyder ju faktiskt inte att den hade hittats ett år tidigare i Sverige heller.

         Surfjärt.

       Men sa hon inte att hon skulle undersökas vidare när hon kommer tillbaks till Sverige?

     Skulle nog säga att deras läkare har bättre koll än här i Sverige

      Experten har talat ??

       Av erfarenhet. Är verkligen ingen expert, men vill du dra till med så korkade kommentarer så visst.

      Då är det lite lustigt att av 25 länder varav Sverige och Thailand finns med så finns inget sjukhus i Thailand med på topp tio listan samtidigt som Karolinska är på 7e plats. Säger inte att läkarkompetensen är dålig i Thailand men tror inte den är bättre än i Sverige.

       På den här listan kommer Thailand långt före Sverige i alla fall. Men beror säkert på vad för nyckeltal man kollar på när man utvärderar vården.

       https://ceoworld.biz/2021/04/27/revealed-countries-with-the-best-health-care-systems-2021/

       Säkert inget fel på läkarna i Sverige. Mer på hela vårdsystemet.
       Den listan är vi nog inte med på

       Vad mäter dom då? De som väl fått träffa en läkare på karolinska eller räknar de även in alla som skickas runt i vårdkön innan? Sen är väl svenska vården långt mer än karolinska.

       Men den listan tittar inte på VÅRDEN utan på sjukhuset misstänker jag? KI är ju nytt och fräscht men vården…

       Vad är det för lista- fram med den! Absolut att karolinska kan ha hamnat på en lista över världens dyraste sjukhus men det är ju ett stort skämt att påstå det skulle vara bland världens ens 8000 bästa.

   Inte konstigt. Stress gav mig migrän med aura där det första anfallet hade allt förutom huvudvärk. Jag tappade känseln i halva ansiktet och armen, kunde inte prata och när jag väl fick fram saker var det helt fel ord mot vad jag försöka säga, och när jag skrev på datorn var jag helt säker på att jag stavade rätt men det blev rött överallt. Min kollega såg ut som en cyklop pga synfältsbortfall. På 1177 trodde de att det var en hjärnblödning så jag åkte in men det var migrän. Jag får regelbundna anfall som startar med strokesymtom som talbortfall, känselbortfall etc och slutar med en satans huvudvärk.
   Första anfallet kom i samband med år av stress, mycket inombords stress som inte nödvändigtvis märkes utåt. Men ”tack vare” första anfallet får jag mycket lättare anfall nu, tyvärr.

   Känner igen mig helt i Lisas symtom. Hoppas hon slipper fler anfall i framtiden.

  Krya på dig Lisa absolut. Fast måste man smaska till det med gråtbilder från sjukhussängen?

   Så konstigt att gråta, ta upp telefonen, börja filma, gå in på instagram, lägga upp, publicera

    Fast samtidigt spelar de ju ändå in en show

   Noll procent av all gråt som läggs upp på Instagram i form av selfie är äkta. Ingen kan övertyga mig om motsatsen.

    Tyst med dig.

   Och så måste man ju såklart göra reklam för det nysläppta poddavsnittet ?

    Ja. I tidigare inlägget var ju alla rörande överens om att en inkomst underlättar när man mår dåligt. Klart hon vill att folk lyssnar på podden även om hon är sjuk.

   Ja, hur sjuk är man egentligen om man tänker på att ta en selfie och postar den på instagram? Så konstigt beteende. Är 99% säker på att det ”bara” var migrän, alla symptom passar in på migrän med aura. Oerhört konstigt om läkaren inte informerat om att det är den mest sannolika diagnosen.

    Vilken tur att du kan diagnosticera baserat på ett inlägg. Synd att inte läkarna kollade hennes Instagram när de undersökte henne.

     Enligt någon här för typ nån vecka sen så prioriterar de ju folk på akuten efter vem som sitter med telefonen och inte gör det, så att kolla någons Instagram är väl nästa steg?

  OT – sköt för Antonija Mandir att hon får semester i Dubai nu ? Alltså med tanke på att de jobbar så jävla hårt och underhåller oss trots pandemi……

   skönt* menade jag såklart ?

  Note to Lisa: mänskligheten är INTE beroende av hennes konstanta uppdateringar på insta, youtube, podcast, inspelnings av serie osv osv osv… Om det nu påverkar hälsan så mycket som det verkar göra borde hon verkligen dra i handbromsen och inse att hon borde byta livsstil HELT. Något säger mig dock att influencers är så beroende av att vara sedda att de hellre går in i väggen än drar ner på sin exponering….. Sorgligt. Sen skriver hon väl en bok med tillhörande turné om sin kollaps. Ekorrhjul för narcissister.

   Hoppas du går in på Lisas sociala medier och skriver direkt till henne där också. Eller vet du att hon läser här?

   Skulle du byta jobb HELT om det gällde dig?

    Inte bara jobb, livsstil.

    De jag känner som gått in i väggen har inte bytt jobb helt men snarare fått verktyg för att kunna ha kvar jobb, intressen osv men kunna hantera det och ha balans. Utbrändhet handlar ju om mer än stress på jobbet.

     Okej. De du känner alltså.

     Det är ett jävligt lätt tips att ge. Att leva med skiten och sen bara röra om i grytan är mkt svårare och absolut inte alltid det bästa.

   Är världen beroende av dina kommentarer?

  OT om Isabella Löwengrip

  Ang hennes förra inlägg där hon skriver att resan klimatkompenseras. Jag skrev en saklig kommentar för den som var nyfiken på klimatkompensation att det tyvärr inte riktigt fungerar så, med ett citat och en källa. Den kommentaren godkändes inte. Däremot godkände hon en hel del argsinta kommentarer om samma ämne, som ”Klimatkompensera …….. du menar köpa sig gott samvete för slösaktigt leverne?” – komplett med en armé som försvarar henne från dessa ”negativa kommentarer”.

  Snacka om att hon bara vill ha sin himla offerkofta. Litar verkligen noll procent på henne! Usch.

   Det finns sakliga kommentarer godkända, även med länkar. Tycker mest det låter som om du vill ha offerkoftan på som springer in hit och skriver snyftinlägg om att just din kommentar inte godkänts (än).

    Jag skrev kommentaren bara några minuter efter att hon publicerade inlägget. Därför trodde jag att den skulle godkännas tillsammans med de som skrevs senare. Men icke.

    Har ingen offerkofta och snyftar inte. Är bara offererad över att en person men medial makt inte är ärlig.

   Men du får nog ha lite tålamod bara, hon hinner väl inte kolla alla kommentarer direkt kanske. Hon släpper nog fram lite i taget. Du får kolla igen, ibland tar det lång tid innan kommentarer släppts fram. Sedan är det nog lätt att missa någon och du är ju uppenbart en hater och kanske använt ord som automatiskt hamnar i skräpkorgen. Förstår inte hur det är att ha offerkofta för att hon släppt fram kommentarer? Har du lagt en länk eller emoj så kan det fastna också, andra bloggare har förklarat det så i alla fall.

    Ingenting ”fastnar” hos Blondinbella, alla kommentarer granskas manuellt av en person innan de godkänns. Ingen kommentar publiceras direkt. Varenda elak kommentar på hennes blogg har hon sett och aktivt godkänt. Med andra ord, hon VILL att folk ska se de rent elaka kommentarerna men väljer att inte visa de som ger saklig kritik. På så sätt skapar hon sympatier för vad hon ”utsätts för”.

    Man är inte en ”hater” för att man skriver en kritisk kommentar. Men alla influencers verkar ha hud som blött toalettpapper när det kommer till sakliga fakta.

     Ja och det vet väl alla om? Ändå ska någon alltid rusa in hit som en liten skvallerbytta så fort ens kommentar inte godkänts. Nej, kommentarer godkänns inte. Get over it.

     Men det där är helt enkelt inte sant. Självklart finns det ett filter även om kommentarer granskas innan godkännande. Där kan de fastna om de exempelvis innehåller länkar, emojis eller särskilda ord. Ibland även lite random utan synbar orsak.

     Hon släpper igenom även snälla och sakliga kommentarer så ditt påstående är helt enkelt en lögn. Sluta ljug, det är fult!

     Fast du är ju en hater anonym och JO kommentarer kan fastna dvs försvinna OCH det finns gott om sakliga kommentarer med kritik på hennes blogg. Otroligt hur du vrider allt till fel, fel på att hon släpper fram kommentarer och fel på att hon möjligtvis INTE släppt fram kommentar. Sjukt att klaga på att hon släppper fram kommentarer, skriver folk för att det inte ska gå fram? Jag tycker det är bra om hon inte släpper fram elakingarna men hon är för snäll till skillnad mot andra bloggare som skäller och har sig. Jag är ingen Bellalover men lite cred ändå för att hon tillåter kommentarer positiva som negativa och inte skäller på sina följare.

   Snacka om offerkofta…på dig ? blev din sakliga kommentar försenad, ojojoj.

   Du blir alltså personligt kränkt och vill hämnas på en främmande människa som inte publicerar din kommentar. Vad tycker du att det säger om dig?

  OT men alltså Bianca, hennes hyllningar och omdömen hon lagt upp på sin story om sig själv och hudvårdsprodukter SÅÅ uppenbarat att hon skrivit dem själv, iaf de två första ser man ju tydligt att det är skrivet av en o samma person dvs Bianca själv. Pinsamt. Hoppas folk inte går på det men det gör ju folk tyvärr, många förstår inte hur det fejkas men det är mycket fejk.

   Hon har ju väldigt lojala fans, så tror nog hon får gott om äkta hyllningar

    Ja du I är väl en av hennes lojala. Om man inte såg att det var skrivet av samma person, och exakt på samma sätt och uttryck som Bianca använder, så är man inte smart. Nu har hon har tagit bort dem, troligtvis för att det blev för uppenbart då alla lät likadant och såg nästintill identiska ut, det var 5-6 stycken till som hon raderat nu för att det blev för tydligt fejk, bara två kvar.

   En miljon följare. Tror inte hon behöver skriva själv ? Varför följer ni folk ni stör er på? Fattar inte varför ?

    Ja en miljon följare men långt ifrån mäktigast på sociala medier och jo hon skriver en del själv, likaså på caias instagram. De behöver fina ord och hyllningar för att sälja, och eftersom att hon (du?) nu tagit bort alla hyllningskommentarer utom 2 säger en del, att det blev för uppenbart att hon skrivit dem själv.

     kollade på några av hennes videos från 2019. dels en när de var i london på produktutvecklingsmote och jag blev chockad. hon kändes så genuint lycklig och glad i dessa videor.
     Kanske visa hon inte lika mycket av sig själv längre och att man inte ser hennes lyckliga stunder nu. men det kändes lite hemskt att se svart på vitt att hon inte verkar ha samma livsglädje

  Tror verkligen hon drabbades av en TIA. Exakt samma sak hände min mamma några veckor innan Lisa. Hon var också stressad, förlorade synen på ena ögat en stund och jag tror stressen triggade igång TIAN. Hoppas Lisa mår bättre snart ?

  Gabjossan svarade på en fråga för ett tag sedan att dom skulle sätta resandet på paus pga pandemin.. men nu är dom på gran canaria?

  Är Bianca tillsammans med Filipp igen? Trodde det var slut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *