Att kleta ner ett nytvättat hår?

Den här videon med Mrs_Lindh fick mig att tänka på alla de videos som jag sett, framför allt på Instagram och Facebook, där människor visar hur de stylar sitt hår, ofta lockigt hår.
Hur de tvättar håret för att sedan direkt dränka håret i olika nya produkter.
Och det är inte en liten mängd produkt som används heller, utan det ska kladdas ordentligt.
Även antalet produkter är häpnadsväckande. De använder inte en eller två som Mrs_Lindh gör i sin video här ovan utan fler. Många fler.
Det känns liksom märkligt och helt bakvänt att först tvätta håret rent, för att sedan omedelbart kleta ner det igen.

Här är ett bra exempel på vad jag menar. 
Det är produkt efter produkt efter produkt och de verkar liksom aldrig bli klara…

Kanske känns inte produkterna i håret när man är klar?
Kan det vara så?
Någon produktgalen läsare där ute som vill skina lite ljus på det hela?
Borde jag kanske införskaffa lite produkter för att locka fram mina lockar?

To kladd or not to kladd?

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väl kanske skillnad på att ha håret smutsigt med fett osv eller håret fullt med produkter som gör någonslags nytta tänker jag.

   Vad har hänt med bloggbevakning sedan julen? Dyker inte upp något intressant längre. Kortlek i sanden? Produkter i håret? Naglar? Diverse om IL och A.B? 🥱

    Anna Book är IOF bland de bästa inläggen 😂

    Vad vill du läsa om?

     Inte samma anonym men bevakning av sociala medier, med betoning på bevakning. Inte skvaller eller återrapportering av hårfix. Inte dina värderingar utan just bevakning.

      Då tänker jag att https://influens.se kanske är bättre att följa, för så har Bloggbevakning aldrig sett ut..

       Då missförstår du.

  Fast vadå ”kladda ner”? De flesta med långt hår som stylar håret använder väl stylingprodukter i nytvättat eller i alla fall rent hår? Eller tycker du att det är ”kladdigare” med produkter för lockar jämfört med produkter att ha innan plattång? Folk med rakt hår som dränker en uppsättning i hårspray?

   Produkterna är ju oftast i kladd-form 😅

    Även vi med rakt hår kladdar ner vårt hår..först tar jag i balsamspray sedan värmeskydd och när håret är fönat lägger jag i hårolja 🙂 håret blir inte äckligt utan produkterna är nödvändiga för att jag ska kunna borsta mitt hår 🙂

  Jag med naturligt lockigt hår (fina hårstrån med 2C-3B-lockar) måste i alla fall ha i två produkter efter tvätt ☺️
  En antifrizz-kräm i blött hår och en lockkräm/mousse med stadga i fuktigt hår. Sedan, när håret är torrt (inte röra medan det torkar!) tar jag i en skvätt olja och kramar bort ”crunchet” samt fluffar upp allt. Då har jag lockar som håller och som jag bara kan fräscha upp med vatten/balsamspray de närmaste tre dagarna ☺️

   Åh, har du något tips på bra antifrizz-kräm? De jag har testat fungerar inte på mitt hår. 😕

    Inte Micki, men jag använder två produkter till mitt lockiga hår:
    Först ApHogee Curlific Curl Definer, ungefär som en 10-krona.
    Sen milk_shake Moisture Plus, mousse (en näve ungefär)
    Jag har hår ner till axlarna.
    I övrigt samma förfarande som Micki ovan. Låt torka och rör inte håret (viktigt!) och sen krama ur (jag använder ingen olja då).

     Håller med om milk_shake Moisture plus mousse! Superhärlig i håret ☺️

      Tack för svar båda två!

     De går fortare att föna och locka mitt hår än att vänta på att de ska torka 😂 använder ni fön eller handduk/självtork?

      Tyvärr blir mitt hår frissigt om jag fönar det. Kan dock bero på att jag inte har så bra teknik.

       Knepet är att föna neråt på hårstråt hela tiden. Och inte föna tills de är helt torrt utan låta de vara lite fuktigt. De har funkat för mig iallafall 🥰 har börjat föna nu för jag jobbar em och natt så måste ha torrt hår när jag går och lägger mig ☺️

        Jag får inte till det trots blås-teknik eller om jag lämnar lite fukt i. Blir torrt och frissigt+puffigt. Har gett upp att föna. :(( Jag vet ju att det går eftersom min frisör lyckas men nä, blir alltid ett torrt råttbo när jag försöker. Har väldigt vågigt fint hår med mycket volym.

         Lite tips:
         Föna inte när håret är blött. 75% torrt är bra. Använd hög värme och högst tryck (eller vad man nu ska säga, alltså ha fönen på max på allt haha) innan du börjar föna så använder du ett värmeskydd i kräm form på längderna. Använd en lättare formula ju närmare hårbotten du ska ha värmeskydd så att att det inte blir fettigt. Dela håret i sektioner och ta en sektion i taget. Om håret skulle hinna torka så kan du ha en sprejflaska med vatten i närheten för att blöta om. Hoppas att det hjälper 🙂

          Tack för tips!! Ska testa.

       Exakt samma här, har dålig teknik så jag låter alltid självtorka. Men jag har som sagt fina hårstrån och det torkar ändå på typ en timme, helt okej.

       Tack för tips och svar! Får lära mig att föna alltså. 😊

   Inte röra medan det torkar borde fasen skrivas ned i lagen. Så många frissiga dagar i mitt liv hade kunnat undvikas.

  Lockigt hår har en tendens att bli torrt och av den anledningen behöver håret mer fukt. Jag tycker inte att det känns ”kladdigt”. Håret absorberar produkterna väldigt fort i mitt fall.

   Exakt. Lockigt hår har oftast inte samma tendens att bli flottigt som rakt (det är väl enda fördelen med lockigt hår haha).

    Vilken lyx! Har skandinaviskt tunt och fint hår som är helt hopplöst. Ser typ stripigt ut när det är nytvättat. Har det typ alltid uppsatt pga lat och tidigare angett. De få få gånger jag plattar det nu, blir det fett direkt, tvättar i regel två gånger i veckan pga lat igen. Lockigt verkar sjukt drömmigt 😊

     Lockigt är inte sjukt drömmigt utan kräver väldigt mycket jobb för att hålla det fint och inte se risigt ut. Rakare hår är så mycket lättare att sköta om, dessutom är samhället anpassat efter en rak hårtyp & inte en lockig. Jag hatade mitt lockiga hår sedan jag var barn & plattade det dagligen, är senaste året typ jag börjat ha mitt hår naturligt men det är enormt mycket jobb..

    Jag önskar att jag tillhörde den bunten, men mitt hår är superlockigt och blir flottigt efter 1,5 dag. Har överproducerande talgkörtlar, haft sedan tidig tonår (är idag 28).

    Instämmer! Tvättar håret typ 1ggn/v pga äckligt men kan gå bra länge innan det upplevs flottigt.
    Mitt hår nytvättat utan ngt i ser typ ut som om man gnidit skiten ur det med en ballong…

  Mitt hår mår bättre ju mindre antal produkter jag har i det.
  Tvättar en gång i veckan med sulfatfritt schampo och balsam. Thats it.

  Och det är INGEN som tror mig när jag berättar det för då tror dom att man får fett och platt hår.

   De lär ju inte dofta nytvättat dock!

    You’d be surprised.

    Vad är en doft av nytvättat?! Parfymer?!

     Fräscht, som när man hängt tvätt ute typ. Avskyr hårbottenlukten av skitigt hår, känner direkt om ngn inte tvättat håret på ett tag, oavsett produkter & torrschampon, tycker fn det är äckligare än kass andedräkt alltså, den där härskna hårbottenlukten. Sen ang produkter, så tycker jag själv det är härligast känsla i håret helt utan produkter och har nästan aldrig använt mer än antifrizzserum i topparna efter tvätt, tex spray, torrschampon och liknande är ju hemskt, håret känns som sockervadd, ryyyser.

   Varför tvättar du med sulfatfritt när du tvättar så sällan? Då är ju sulfater snarare bra för att få bort allt som byggts upp i håret. Är bara när man tvättar varje/varannan dag som sulfatfritt är att föredra, en gång i veckan kommer inte skada ditt hår.

    För att mitt hår mår bäst av det.
    Jag använder aldrig några produkter och bor på landet med ren luft så ingen smuts i mitt hår direkt.
    Och som svar på en fråga med att nej det luktar verkligen inte illa eller något heller.

   Har typ slutat helt med schampo öht 😂 hårbottens fett funkar finfint, syns inte på mitt mörka tjocka hår 💁🏻‍♀️
   Kan dock erkänna att det inte luktar så gott.. typ hår.. tvättar det ytterst noga flera gånger innan jag går till frisören iallafall haha

    Du får hänga en liten doftgran i varje öra så är problemet löst. 😉

  Har du ens lockigt hår? Sjukt trött på de med tjockt rakt hår som ska berätta för oss med väldigt lockigt hur man ska hantera och stajla det. :/ Är en helt annan grej än rakt hår, tro det eller ej. En gång sa min frisör att jag kan borsta håret i 5 min varje morgon för att stimulera hårets rötter att växa. Jag skrattade högt. 🙂 Alla med lockigt hår vet att man inte gör det om man vill se presentabel ut sedan…

   😂😂😂

   /också lockigt hår

   Hahahahah jag hade sett ut som om Kristina Lugn och bröderna fluffs kärleksbarn om jag borstade mitt hår.

   Det har jag kanske inte?
   Så här ser det i alla fall ut när det självtorkar.
   https://imgur.com/hgpvbx7

    Det skulle må bra av lite produkter, särskilt fukt och stadga. Om du vill få fram lockarna bättre vill säga.

     Så är det säkert, jag har liksom aldrig bejakat mina lockar.

      Wow vad fina lockar!

    Vad fint! Om mitt såg ut så hade jag slängt plattången. 😀
    Jag hade definierat det där som mer vågigt än lockigt kanske, men eventuellt blir det rejälare lockar om du skulle klippa det kort…? Ser inte lika svårhanterligt ut som mina korkskruvar iaf.

     Nej inte klippa!!! Bara toppa isåfall, jag klippte axellångt för jag trodde lockarna skulle orka dra ihop sig . Blev bara värre 😭

    Men det är ju jättefint 😊

    Så fin du är:)

    Jättefint 😍

   Hahahahahahahahah! Hade en frisör som ba ”Borsta håret med en svinborste varje morgon och kväll, för att inte få frissigt och tovigt hår”.

   Ung och dum som jag var, så gjorde jag det. Det blev bara tovigare och frissigare av det! Det var helt fruktansvärt. Bytte frisör efter det.

    Haha åh ja den missen… 🙂

   Ha,ha I hear you. Skatbo/Einstein looken är inget man eftersträvar direkt. Den kommer ibland utan borsten oxå, thank god for mössa som plattar till och håller på plats!

   Jag har alltid hatat att gå till frisörer för ingen fattar lockigt hår. Såg alltid fördjävlig ut när jag lämnade frisörsalongen, så jag slutade gå. Klipper och färgar själv och ser asgrym ut! Får alltid komplimanger för mitt fina hår 😇

   Ja men eller hur?! Så märkligt inlägg av Cam.

   Haha! Nu rakfönar jag alltid mitt lockiga hår men skulle jag försöka borsta det när det är torrt skulle det ta timmar. Samt se för jävligt ut.

   Produkterna ”smälter” ju in i håret och känns ju inte. Det är ju inte direkt smör man drar i håret.

  Det här var ett konstigt och smått ignorant inlägg… Det känns som att du är ute efter att provocera eftersom det är så extremt lätt att googla detta.

  Men för att svara på frågorna:
  – Ja, det kan behövas många produkter för lockigt hår. Det är ofta mycket torrare och spridare än raka hårstrån och behöver både fukt och stadga.
  – Nej, det känns inte kladdigt efter att det torkat. Hårstrån suger ju upp produkterna. Om det ser kladdigt eller fett ut har man använt för stor mängd produkt (vissa är väldigt dryga) eller fel produkt för ens hår eller årstid.

  Om du är intresserad på riktigt är det bara att googla Curly Girl method :).

   Kan bara hålla med 🙌

   Håller med!

   Och sen kan folk googla LOC-metoden. Om de vill ha lite förståelse för hur lockigt hår fungerar.

   Så himla ignorant inlägg.

    Är du av den lättkränkta typen?

     Inte alls faktiskt.

     Men smått ignorant inlägg. Förstod liksom inte syftet med det. Är det till för att tala om att folk som har produkter i håret är smutsiga? Är det till för att hon vill bli upplyst? Mer så typ.

    Men hur känsliga är ni? Det var väl inte alls ett provocerande inlägg? Lite löjligt kanske men knappast provocerande. Då har jag ändå själv lockigt hår och är beroende av hela kladdrutinen…

     Jag blev inte provocerad, det kändes som att hon ville provocera (och jag tycker att den här bloggen blir väldigt löjlig då)! Trodde att jag var tillräckligt tydlig, men tydligen inte. My bad!

  Enda svaret: då förstår du inte hur krulligt hår måste vårdas. Långt från hur man vårdar tunnt rakt hår.

  Jag har själv lockigt hår och har alltid tre-fyra produkter i håret efter dusch. Alla som tror att lockigt hår är fint naturligt.. HAHA. Fyfan vad jobbas för att få lockarna återfuktade, definierade, hållbara, icke-frissiga osv osv.

  Men det är en del av min rutin nu och jag tänker inte på det. Håret blir sällan skitigt eller kladdigt då produkterna inte känns i håret. Och lockiga duschar oftast ändå håret med jämna mellanrum för att få bort frizzet som uppstår pga väder, mössor, hjälmar, folk som pillar, örngott, kuddar osv.

  Och majoriteten av de som syns i dessa videos följer även Curly Girl Method (CGM) vilket innebär produkter som det inte är lika mycket skit i.

  Det handlar inte om att smutsa ner håret utan om att styla det /ta fram det bästa. Tycker du att hudkräm smutsar ner dina händer också?

   Ja, absolut om jag tar för mycket. 🙂

    Det tycker nog alla men många produkter är inte = för mycket om de har en funktion.

    Hur då? Man blir kladdig och torkar av överskottet, men hur blir du smutsig?

  Använder alltid minst hårolja, har lockigt hår! 😍

  Har kört CGM i mer än ett år och mitt lockiga hår har aldrig sett finare ut och då tvättar jag håret 1 gång i veckan och använder både lockkräm och gel efter tvätt vilket gör att lockarna håller ihop och jag slipper se ut som ett frizzigt troll😀 så till alla med vågit/lockigt hår testa Curl girl metoden ni kommer inte bli besvikna!

   Tog en titt och blev lite förvirrad, ska man använda totalt 11 produkter vid varje tvätt?
   Jag skulle gärna vilja göra något för att behålla mina lockar längre mellan tvättar men då kanske använda en produkt efter tvätt.

    Skickliga marknadsförare kan skapa ett behov hos marknaden. Funkar alltid!

  Bara för att bloggen handlar om sociala medier betyder inte att man vill läsa inlägg om random shit som postats på sociala medier

   Scrolla. Du har säkert den funktionen. Du behöver inte läsa allt som inte är i din smak. Pina dig inte med det.

  Har själv 3B-lockigt hår.
  1. Produkterna känns inte när håret torkat
  2. Produkterna är nödvändiga för att håret inte ska bli fnissigt och otämjbart
  3. Utan produkterna blir mitt hår som tagel efter 1-2 dagar

  Det är verkligen en förbannelse att ha lockigt hår. Jag kan trivas med hur det ser ut. Men det är ett helvete att handskas med. Skulle spara så mycket tid, energi och pengar på att ha rakt hår.

  Ni med rakt hår är verkligen privilegierade.

   Va? skulle aldrig byta bort mina lockar mot rakt hår. Lockar är underbara, vackra, lekfulla, sensuella, lyfter hela ens utseende. Är så tacksam för mitt hår.

    Instämmer! 😍

    Jag med! Har aldrig velat byta bort mina lockar.

    Kan jag absolut hålla med om. Det är otroligt vackert när det är stylat och bra (för mig iallafall). Men ibland vill jag också kunna vakna upp, borsta igenom håret och gå vidare med livet. Det är enkelheten i rakt hår som jag avundas och tycker är ett privilegium. (Eller typ bara en sån sak som att kunna sätta upp håret en stund och sen ta ut tofsen en stund senare… har jag satt i en tofs då måste den vara där hela dagen och sen måste håret fixas om på nytt)

    Hade jag kunnat ha enkelheten OCH lockarna. Då hade jag varit lycklig.

   Helt med dig! Har drömt sedan barnsben om svart tjockt glansigt hår som många i östasien hår. Åh så vackert! Och måste bara otroligt smidigt att inte behöva stajla och dalta med… 😛

    Hahaha, det värsta är att min mor är östasiat, men hon förbannade också med lockigt hår. Dock har hon tjocka asiatiska strån, så hennes hår blir inte lika frissigt, det går inte av lika lätt osv.

    Medan jag förbannade med lockarna och pappas tuuuuunna skandinaviska strån. Och jag vill bara ha det enkelt 🥲 Bara kunna vakna, borsta håret och sen klart.

   Men vad för produkter är det som jag missat som inte känns? Har själv ganska lockigt, tjockt med grövre hårstrån och använder aldrig ngt i håret mer än serum i topparna ibland (det tål ju mkt pga grovlek) och fönar samt ibland plattar. Inga kluvna hårtopparich friskt blankt hår, men skulle ibland vilja ha mer ”waawoom” i håret (och mindre frizz)när man fixar sig lite xtra och de produkter jag blivit rekommenderade av div frisörer, butikspersonal mm, typ Fudge, sprayer för stadga, mister, leave in krämer osv, känns ju som sockervadd i håret och blir stående på hyllan för ogillar starkt känslan av att ha som saltvatten el sand i håret. Tar gärna emot tips!

    Mistik Hydro Hair Serum. Antingen i fuktigt hår efter tvätt, eller uppblandat i med lite vatten i handen i torrt hår för att krama fram lockar och stryka ner småhår. Luktar gott och lukten försvinner efter ett tag. Innehåller linfröavkok (som man kan göra själv också om man ids). Håret blir mjukt och blankt – inte fett eller klistrigt,

     Kanon, tack för tips!👍

    Jag gillar leave-in från märket Hjärtligt. Sen gillar jag även Garnier Fructis 3 in 1 inpackning som leave-in. Olja använder jag 100% Squalane och/eller 100% Maroccan oil. Sen använder jag Klick Natural glidmedel till håret också (otroligt bra fuktgivare), eller The Ordinarys Hyaluronsyra serum. Och det räcker som styling till vardags.

    För fest gillar jag att använda hårmousse (trycker ut så att det blir som en kastanj, gör det x2). Det blir lite crunchy direkt efter föning. Men när håret har svalnat då går man in och kramar de torra lockarna med liiiiiite olja.

  Lockigt hår kräver mycket, som du vet. Jag får inte till hållbara lockar som håller utan flera produkter. Jag kör på bra produkter utan tillsatser och skit. Och jag behöver inte heller tvätta håret ofta.

  Det är inget konstigt alls och väl beprövat för lockiga hår.

  Och har aldrig förstått besattheten av att tvätta håret ofta och att det måste vara rent. En del hår behöver det, men de flesta inte

   Kan du tipsa om dessa produkter utan tillsatser? Vill helst ha naturliga produkter.

    Den här hemsidan är superbra för det! När du har hittat en produkt som du vill ha kopierar du ingredienslistan och klistrar in den i rutan på hemsidan. Sidan visar sedan om produkten innehåller ämnen som är dåliga eller inte, exempelvis Sulfater, uttorkande alkoholämnen osv.

    https://www.curlsbot.com/

     Tack snälla!

  Känner mig lycklig som bara behöver lite olja i håret och sen får komplimanger🙏

  Tråkigt ämne att göra inlägg om och med samma tråkiga ton som blivit så vanlig på bloggen. Känns som inlägget bara är en ”filler” för att generera klick och kommentarer.

   🤯

   Allt kan inte passa alla.
   Skulle hon missa eller inte göra inlägg blir det ramaskri.

    Jag ska kanske gå tillbaka till hur det var när bloggen var ny och jag inte publicerade inlägg på fasta tider utan lite här och där?

     Det tror jag verkligen hade varit ett lyft! Då hade du kunnat använda din tid till att göra riktigt bra granskningar (som du kan! du har ju gjort flera!) istället för att krysta ur dig fyllnadsinlägg. Jag hejar på denna idén!

     Kanske inte en så dum idé att testa ett tag. Jag skulle hellre ta ”sakligare” inlägg mer utspritt än utfyllnad för att posta på specifika tider. Men det är bara min åsikt

     Ja det är nog en win-win situation för alla. Hellre 1 genomtänkt inlägg om dagen än den här nivån

      Du säger det, men det är väldigt långt ifrån sanningen tyvärr.

      Men vad händer egentligen för ”intressant” i influencervärlden som gör att det måste vara skitbra inlägg hela tiden? Är det inte bara jättebra att blanda lättsamma inlägg med mer seriösa. Tycker ni ska sluta ha så jäkla höga krav. Sitter nu och klagar hos andra bloggar på hur ointressanta inläggen är? Gissning: nej, det gör ni inte. Så sluta med det här också.

       Nu ställde ju förvisso Camilla en fråga så kanske inte så konstigt att hon fick svar.

        Och? Jag svarade på Maries kommentar om ”den här nivån”.

        Och? Jag svarade på Maries kommentar om ”den här nivån”.

  Mitt hår är spikrakt och kort, men jag tänker att det är väl lika ”onödigt” med hårprodukter som typ hudkräm? Varför duscha och tvätta sig för att genast kladda på med massa hudkräm och lotion?
  För att det är nödvändigt.

  Jag duschar varje morgon och sminkar mig sedan. Där snackar vi onödigt kladd.

  OffTopic. Hur mår Maggan Graaf? Sitter på louies insta och svarar febrilt på kvinnors kommenterar? I natt verkar hon ha gjort det. Oklart om hennes svar är seriösa eller ironiska. Och hans ring är av.

   Hon följer honom inte längre.

   Usch blir så tydligt att allt inte är stabilt när de försöker så hårt att ge sken av att det är det. Allt blir ett spektakel på nått vänster. Tycker genuint synd om Maggan i detta fallet.

  Har precis beställt hem Olaplex schampo + balsam. Har tidigare använt Kevin Murphy. Vet inte om jag ska vänta underverk? Alla säger ju att det är så himla bra.

   Efter att ha provat olaplex 3 så beställde jag hem shampoot också, blev däremot besviken. Mitt hår kändes inte rent efteråt och fick finnar i min hårbotten 👎🏻

    Jag tror det är för starkt parfymerat. Jag är känslig för sådant och får direkt problem med Olaplex. Märker dock att håret blir mjukt innan jag måste avbryta för pajjad hårbotten så för mindre känsliga individer sa kan det säkert fungera bra?

    Mitt hår blev katastrof av olaplex, det värsta jag använt. Lade sig som en hinna över både hårstrån och hårbotten och jag fick mjäll.

   Jag gillar verkligen alla produkter från Olaplex. Mitt hår känns mycket starkare efter att jag gick över till det. Kanske inga mirakel man kan vänta sig men ändå det absolut bästa jag testat.

   Glöm inte att ge det tid bara! Det finns inga produkter som gör mirakel efter en vecka, utan utvärdera när du använt typ halva flaskan. Vilket borde bli efter minst tre-fyra månader med tanke på hur drygt Olaplex är 😅

   Om du har skadat hår, mycket blekt/färgat/permanentat, kommer du märka skillnad. Kanske inte om du redan har bra hårkvalitet. Mitt hår blev tyvärr ganska tungt och snabbt ’fett’ men märkte stor skillnad när jag köpte andra produkter. Håret går nu lättare av och topparna klyvs utan olaplex.

  Fast poängen är ju att det blir snyggt, vilket ett smutsigt och fettigt hår oftast inte är. Och sen tvättar man det såklart igen när det börjar se fettigt ut. Så även om det är mycket produkter så ser det ju inte smutsigt ut.

  Du har inte lockigt hår va?

   Det är det vi håller på att utreda i en tråd här.

    Mycket kritik här, men tycker det är bra och rimligt att ifrågasätta! Det blir otroligt mycket produkter om man ska följa många av dom råd och rutiner som ges till lyckligt hår.. är de verkligen nödvändiga eller bara för att skapa ett ha-begär?
    Det är jättesynd om folk känner sig tvingade att platta lockarna varje dag också, men är det här alternativet verkligen så mycket bättre?
    Läste curly girl metod-boken och i den fanns det ett kapitel för killar där det stod typ ”tvätta med balsam, punk” för att ”killar vill ju inte hålla på så mycket med håret”.
    Alltså erkänner tom dom att detta är ganska onödigt tjafs som tjejer luras att göra 😉

     Man måste ju inte göra något alls med sitt hår om man inte vill. Precis som att man inte måste ha 700 sminkprodukter, tusentals krämer eller full garderob med klänningar.

     Du läste _en_ Curl Girl bok, inte Curly Girl-bokEN. Poängterar det just för att det finns flera böcker och otaliga sidor som pratar om Curly Girl, så det var ju egentligen representant för hur just den författaren såg på det. Men bottnar väl isåfall mest i att killar oftast inte har lika långt hår som tjejere.

  Någon som kan tipsa mig vad jag kan göra med mitt tunna lockiga hår? Känns som alla tips är för folk med tjockt lockigt hår (som hon i videon). Jag har så himla tunt hår som blir fett typ direkt. Och ska jag ha håret lockigt så måste jag tvätta det samma dag, för det går inte att sova på håret en natt utan att det ser förjävligt ut 😅 Har plattat mitt hår i ca 15 år så har inte testat mig fram så mycket med mitt lockiga hår och att ha en massa produkter i det. Brukar ibland ha det lockigt på sommaren och då klämmer jag bara i lite hårinpackning för att lockarna ska hållas.

  Så, tips please?

   Sov med håret uppe i en boll på huvudet! Varje natt ☺️ Sätt upp med en siden- eller silkesscrunchie, så sliter inte uppsättningen på håret.
   Testa att byta till ett volymschampo (sulfatfritt gärna) för att inte få fett hår så snabbt och dessutom få lite mer liv och rörelse till lockarna. Krama i antifrizz och lockkräm i blött hår efter tvätt och fräscha upp lockarna med vatten eller balsamspray morgonen efter. Hoppas det funkar bättre!

    kanontips! Funkar f.ö med tofs uppe på huvudet nattetid för tjockt lockigt med! Har man torrt, matt hår är silkesprodukter att sova på (örngott) oslagbart.

    Tack för tips! Ska försöka sätta upp det på något sätt. Håret är så tunt att det inte går att få till en boll 🥲 Tar med mig dina andra tips också 🙏🏼

  Lockar kräver mer klet och skötsel än man tror. Om man inte vill ha ett svinto.

  Tips på produkter till tunt hår med lockar? Lockarna ”faller ut” under dagen. Jättefina lockar efter dusch och fix men de håller aldrig längre än till lunch.

   Finns Sheamoisture att köpa i Sverige? Jag har fint lockigt hår och deras proteinmask med honung ger mig mjuka lockar till nästa tvätt.

   Mina favoriter:
   REF Curl Power
   Sebastian Twisted Curl Magnifier
   Davines Curl building serum

   Och så grunda med en antifrizz-kräm, som en primer! Sebastian Potion 9 (eller Potion 9 lite om du har väldigt tunt hår) eller Eleven Miracle Hair Treatment kanske? ☺️

    Tack för era tips bägge två😊👍

  Blir så avundsjuk på alla med lockigt hår som kan ha massa produkter i det. Har superlockigt hår, men har så jäkla överproducerande talgkörtlar att mitt hår blir fettigt i hårbotten efter 1,5 dag. Har jag i produkter (även om jag inte har i hårbotten) så får jag fettigt hår efter 1 dag. Kan ju inte direkt köra på schampoo för fet hårbotten, för vi alla vet att det torkar ut håret och det är ju som gift för lockigt hår 😅 någon som har något tips?

   Använd bara balsam? Även i hårbotten. Efter att tag kommer det bli bättre!

  Men vem är hon? Helt plötsligt dyker hon och hennes rätt tråkiga ”swedish girl vs persian girl”-parodier upp överallt på min Facebook 🥴

   Jag tycker hennes parodier är roliga 🙂 Har en persisk väninna som till viss del lever upp till Mrs Lindhs parodier; typ uppstyrd med massa smink och superstylat hår även om hon är på lekplatsen med barnen 😅

  Mrs Lindh är bra, väldigt rolig, tar plats och har ett jobb utanför influencersfären.

  När det gäller inpackningar måste jag slå ett slag för en budgetvariant med Keratin som gör värsta svintobollen mjukt som sammet. Finns på ”Normal” ibland, heter Chreightons Keratin hairmask, i röd påsförpackning, superbillig, doftar gott och inte för mkt oxå. Nu kommer säkert många säga det är skitingredienser och det är möjligt, till det priset,men funkar gör den!

   Fast jag tycker keratin fungerar bäst på de med tjockare hårstrån. På fint hår kan det göra håret platt och stripigt.

  Någon som testat hyaluronsyra (hudvårdsprodukt) i håret? Rekommenderas på flera hurvårdskonton på IG sägs ge nytt liv till spröda toppar och döra frissiga hår silkeslena, rekommenderas särskilt för lockigt hår.
  Funkar det?

  Såg väl inte ens kladdigt ut.

  Men brukade inte du ha nåt klet i håret från Löwengrip så att håret skulle torka snabbare?

   Jo, om jag ska torka det med hårfön, men ingenting annat.
   Jag borde tydligen det, för att få fina lockar. Amir tipsade mig om en produkt jag ska testa. 👍🏻

  Någon hör som jag permanentat sitt hår?
  Sugen på det för jag har drömt om ett trollkrull sen jag var barn!
  Vågar dock inte för jag hör mest skräckhistorier…
  Men är så trött på min hår som bara hänger som en gardin. Går inte ens klippa i en frisyr och ingen styling håller på det 🙁

   Här som har*

  Jag har gått igenom massa med håret har lockigt hår och blev mobbad som liten för mina troll lockar. Har använt nästan alla märken av hårdvård gått till svenska frisörer. Grejen är dom har 0 koll på lockigt hår hur man klipper eller hur man tar hand om det. Jag använder nu tvålshampo och kerestase inpackning inga produkter ingen hårborste sen inbakad fläta.Finger kammar mitt hår dag nummer 2. Man skall inte borsta håret så mycket lockigt hår är bäst att tvätta så sällan som möjligt. Fingerkamma. Vissa frisörer tjänar så mkt pengar på förstöra tjejers hår. Dom vet inte ens hur man klipper lockarna. Efter dag nummer 3 kommer de lockiga håret få en jätte fin glans försönnhålla dig över 8 dagar att tvätta så kommer de bli fint

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *