Baby Berntsson är här!

Efter att både Nellie Berntsson och Olav Aklestad testat positivt för Covid 19 så blev den blivande pappan portad från förlossningen av parets första barn.
Så här skrev hon i onsdags på Instastory:

Min förlossning börjar med mardröm. Båda testade positivt för covid-19. Inga symptom någon av oss. Helt förkrossad Olav får inte vara med när jag föder.

Istället fick Nellies mamma Josephine hoppa in och agera stöd under förlossningen. En förlossning som ska ha slutat med ett kejsarsnitt, enligt ett sms till Expressen.

Vidare skriver hon att hon är väldigt glad och lycklig, och att hon mår bra efter omständigheterna men att hon är väldigt trött. Trött men lycklig.

Stort grattis till hela familjen!!! ?

247 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stort grattis och starkt gjort av Nellie! Kan inte ens föreställa mig att behöva föda sitt barn utan sin partner. Tur att hennes mamma kunde vara med!

   Det gjorde jag för ett par år sen, make var hemma med vår försting. Var väl inga konstigheter alls?
   Dagens i-landsproblem.

    Man kanske ändå vill ha sin partner där som en trygghet. Att det inte vara några konstigheter alls för dig betyder inte att alla måste känna så.

    Men sluta. Det är väl klart att det är jobbigt att inte ha sin partner med om man hade väntat sig det.

     Ja, kan väl kännas jobbigt om man planerat det, men att man ”inte kan ens föreställa det” är verkligen att ta i?

      Förmodligen är det så att det är vansinnigt svårt för somliga att föreställa sig det? Är väl inte heller särskilt konstigt. Födde vår äldsta son tillsammans med sambon som var ett ovärderligt stöd medan jag fick föda vår dotter utan honom. Det gick bra såklart.

       Fast det är ju pandemi? Sjukhusen är fulla av skyltar om att anhöriga inte ens får gå in om de är friska. Man vet ju liksom om att det är svårare nu. Men absolut- det ÄR tråkigt för de som föder eller ska opereras inte få ha nära och kära med sig.

        Eller hur. Alla som föder nu är medveten om pandemin och att restriktioner ändras med kort varsel. Man bör nog åtminstone vara förberedd på att det kan bli så att man inte får ha med sig pappan vid förlossningen. Kan inte komma som en chock nu liksom.

         Det är väl klart att det fortfarande kan kännas chockartat att ställas inför att behöva föda helt ensam. Framför allt med situationen som råder då det är brist på platser och personal. Att det blir som det blir är en sak men har den här pandemin fullständigt raderat folks förmåga till empati och inlevelse eller är det bara här i kommentarerna på Bloggbevakning folk svajar på sina höga hästar?

          Jag säger inte att det kan vara jobbigt. Säger bara att det är något man tyvärr får räkna med just nu. Därför kan det knappast komma som en chock, även om det kan vara jobbigt för det. OM det kommer som en chock så kanske man ska fundera över varför man inte kunde förbereda sig på att det eventuellt kan komma att bli så. Ska man föda så förbereder man sig väl på olika scenarion som kan uppstå. Att i en pandemi behöva föda utan pappan är ju inte ett totalt orimligt scenario.

          Jag säger alltså inte att man kan bli ledsen. Men nog måste man väl ha tänkt på att det kan bli så?

      Varför ska folk vara så otrevliga hela tiden och märka ord? Och berätta för andra ett deras känslor är konstiga och fel bara för att de själva inte råkar känna likadant. Lägg ner ?

       Det är väl ingen som försöker berätta att hennes känsla är fel. Vad som förvånar folk med tanke på att det varit covid i två år och inga anhöriga släpps in på sjukhus hen inte kan föreställa sig ett scenario där det är hen som är där utan partner ? obs, pratar om TS nu- inte nellie.

        Jo, har sett flera av den typen av kommentarer. Du kanske inte skrivit något sådant, men finns definitivt folk här som bara vill påpeka hur fel andra människor känslor är.

         Man kanske påpekar att man kan tycka tvärt om? Man måste inte hålla med. Sluta vara så galet känsliga.

      Jag kan inte föreställa mig en förlossning utan min partner. Vi är ett i det här. Jag hade klarat av en förlossning utan min partner – ungen kommer oavsett. Men det är inget jag kan föreställa mig.

       Föder man mitt i en pandemi så gör man nog bäst i att vara beredd på att det kan bli så. Få kan nog föreställa sig en förlossning öht om vi nu ska vara sådana.

        Är väl ingen som påstått att man inte förstår att detta bli så?

         Att det kan bli så*

         Suck.

          Men fattar verkligen inte varför man ska ta allting så bokstavligt. Att inte kunna föreställa sig en specifik situation är inte samma sak som att man inte förstår att det pågår en pandemi och att risken finns att det kan bli så ??‍♀️

           Om det finns en överhängande risk för något inför ens förlossning så bör man väl kunna föreställa sig att det kan komma att bli så? Eller?

           Hmm hur menar du nu? Man måste ju vara realist hur tråkigt det än är- det går ju inte att tänka ”covid och effekter drabbar bara andra, inte mig.”

           Jag kan inte föreställa mig min mamma död, men det är en överhängande risk att hon dör.

      Det är ju också lite annat när man redan gått igenom det en gång och du mentalt förberett dig på att föda utan din partner som var hemma med er först födda.

       Att man har fött en gång behöver inte betyda något. Alla förlossningar är olika och den andra kan bli tre gånger jobbigare än den första.

      Du skriver att du födde sitt andra barn utan partnern. Nellie är förstföderska och då tror jag nog ändå att man är inställd på att föda med sin partner på plats som stöd.

    Db: Till vilken adress ska vi skicka tapperhetsmedaljen? ?

     Sa inte jag i min kommentar att det inte var några konstigheter alls? Ingen rosor och vackra ord behövs.

     Om du dock vill för underhållningsvärdets skull att jag retas tillbaks så kan jag väl tillägga att jag födde ensam utan stödperson t.o.m. UTAN BEDÖVNING! Yay! Medalj till mig!
     Taxichauffören på vägen till sjukhuset fick en mer djupgående upplevelse av förlossningen än min en egna make!

    Helt otroligt att folk är såpass bittra att man inte ens kan hålla truten stängd på en grattis kommentar. Jag föder till sommaren och kommer bli helt förstörd om jag behöver göra det ensam.. jag och mina i-landsproblem. Grattis Nellie till pojken!

     Du kommer inte alls bli helt förstörd ? men vi hoppas du får sällskap, det är tufft vara ensam på sjukhus men alla klarar det!

      Har legat inlagd ganska länge under pandemin, svinskönt att slippa besök. Alla är vi olika.

     Nu är du dock inte helt ensam. Är ju fantastisk personal med!
     Fött två barn och barnmorskorna har varit helt fantastiska och mer peppande och stöttande än min man!
     Det var däremot jobbigare att ligga helt själv i ett rum och vänta på att få åka hem eftersom mannen inte fick stanna efter barnet var fött.
     Peppande ord! – Du kommer klara det! ❤️❤️

      Tack för er pepp! Självklart skulle jag klara det utan honom också, jag har bakomliggande sjukdom som kommer göra det hela lite speciellt och därav hade jag velat ha honom med som stöd. Kommer också förmodligen få ligga inne fler dagar.. ❤️

    Dagens avsaknad av empati för andra !

     Folks empati följde med nålen ut ur armen.

     Stackars barn.

    Jag födde mitt första barn med partner och min bonusmamma i rummet men min partner for så illa under förlossningen så nu när nästa barn föddes åkte jag in själv och sex timmar senare kommer min bonusmamma och är med och de fungerade toppen ? hon var som sagt ett bättre stöd i dessa situationer än pappan till mina barn ❤️

     Men gud.. vilket stöd…

   Jag kan lätt föreställa mig det i dessa tider, skulle tagit m det i beräkningen tom. Sen att det inte är det jag helst vill är ju nåt helt annat

    Alltså, tror ju inte personerna menar bokstavligt talat att de inte kan föreställa sig att det KAN bli så. Man menar väl mer att det är svårt att tänka sig in i den situationen, hur det skulle kännas osv att vara där utan sin partner

     Tror du att många kan föreställa sig en förlossning till att börja med?

      Alla som varit med om en kan väl det?

   Har fött två barn ensam. I Sverige med välutbildad personal är det inget drama.

   När jag föddes fick pappan inte alls vara med. Han fick sitta i ett väntrum tills jag var född. Då fick han komma in och hälsa på mor och dotter.
   Nu i pandemitider får folk både föda och dö utan anhörig bredvid sig. Hemskt, men så är det.
   Grattis till nyblivna mamma Nellie!

  Vilken hemsk start men vilket fantastiskt avslut.
  Underbart – grattis till nytillskottet!

  Fast är hon ens influenser längre? Inte ens bland hästfolk anses hon ju vara det.

   Med tanke på att hon har 355 000 följare och fick några tusen nya i samband med graviditeten, kan man nog definitivt säga att hon är en influencer 😉 En som dessutom jobbar hårt!

    Är man automatiskt influencer om man har många följare? Alltså en fråga på riktigt. Finns väl många med stort antal följare som inte är influencers ändå?

     Om du lever på det – ja. Även om du har färre följare och lever på det.

     Om man gör betalda inlägg är man väl det.

    Fast hon är ju inte ju inte i topp och några intetsägande instainlägg gör väl dig inte till influenser. Hon har varit men är hon längre?

     Vad behövs då för att kvala in som influencer?? Hon gör massor med inlägg hela tiden, har gott om stora samarbeten och har snart 360 000 följare. Vad fattas?

  Bilden på henne och bebisen är så fin att jag blir tårögd! SOM hon kämpade innan han äntligen föddes! Efter detta kommer det mesta att kännas enkelt, misstänker jag… Så glad att allt slutade lyckligt! Jag tror den lille killen kommer att få ett jättebra liv! <3

   Jättekonstigt att bli tårögd över det.

    Den som förstår, förstår! ❤️

    Är väl inte alls konstigt att bli tårögd, speciellt om man vet känslan själv att ligga sådär med sin nyfödda. Bara för du inte blir tårögd eller känner samma så är inte alla andra som inte är som du konstiga ☺️

    Ja visst är det hemskt med människor som blir rörda för andras skull.

   En som inte följer Nelly här. På vilket sätt kämpade hon?

    Det ryktas att det kan vara lite småjobbigt att föda barn…

     Ja men det är det ju för nästan alla?

      Kämpar man inte om flera kämpar i samma situation?

       Jo men inget speciellt med just Nellie liksom.

     Tänker du att ”lite småjobbigt” är att ”kämpa så att det mesta kommer kännas enkelt efter det här”?

     Jag är nog inte deep enough för jag fattar fortfarande inte.

    Kunde inte uppdatera på insta det sätt hon utlovat tidigare.

  Vilken tur hon hade mask på sig 😉

  Varför fick han inte vara med om båda ändå testade positivt?

   Tänk logiskt ?‍♀️

    Jag förstår att det är logiskt för dig, för mig är det inte det- därav min fråga.
    Vill du inte svara så lämna plats åt någon annan som kan svara. ?

     Logiskt är väl ändå att man tänker på personalen? Försöka minimera att de utsätts för smittan. En person som de MÅSTE hjälp men att ha en till inne i rummet som har konstaterat covid är väl bara onödig risk för personalen!

      Risken för att bli smittad ökar ju inte bara för att det är en person till i rummet som har covid. Personalen måste ju ändå skydda sig på lämpligt sätt. Så en eller två spelar ingen roll. Känns märkligt att istället utsätta hennes mamma för risken att bli smittad. Förstår inte alls logiken i detta.

       Tänkte detsamma.

       Risken är givetvis. Och han är EN av flera pappor som vill vara med. Klart att anhöriga inte ska vara på sjukhuset om de är smittade. Det är inte dom som ska ha vård.

        Ökar *

       Klart det ökar risken att bli smittad. Om du spenderar tid med två människor som har covid utsätts du ju potentiellt för fler tillfällen att bli smittad än om du bara möter en.

        Och i nästa sak kanske en till smittad pappa vill stå bredvid och se på. Och i nästa sal en annan. Och sen då? En som ska gipsas vill ha med sin smittade sambo osv. Nä, de kan stanna utanför. Tänk på alla svaga och sjuka (och nyfödda barn) på sjukhuset

       Jo det gör det, ju högre virusnivå gör att risken att smittas ökar.

       Jag tror att man konstaterat att mer smitta i samma rum ökar risken för personalen. Med de tidigare covid varianterna smittade ju olika människor olika mkt.

     Gissningsvis för att minska risken för personal. Den födande kan de ju inte göra så mycket åt mer än att ha skyddskläder omkring. Men genom att inte ha ytterligare en covid-smittad person i samma relativt lilla rum så är det iallfall ”bara” en person istället för två som kan riskera smitta personal.

      Skulle tro det nästan mer handlar om andra patienter. Personalen måste ju gå runt, sen till matsalen och korridorer och omklädningsrum etc. Inte superkul för cancerpatienterna med dåligt immunförsvar om det rantar runt covidsmittade anhöriga på sjukhus.

       Säkert ett helhetsperspektiv, men grunden att ingen som inte är i behov av vård borde vara där om det är sjuka/har covid.

       Anhörig får inte knata runt oavsett smitta eller inte. OM de får komma in är det isolering på rummet som gäller tills hemgång.

       Nej men de cancersmittade kanske inte hänger på BB? Rätt säker på att de har en egen avdelning.

        Åh herregud…

     För att minska smittorisken såklart. Tänk om alla som ändå testats positivt fick vara på sjukhuset, spridningen skulle gå riktigt fort och alla med diverse sjukdomar, dåligt immunförsvar skulle kanske inte ens klara sig. Inte en chans att personalen har möjlighet att desinficera alla ytor på ett adekvat sätt.

      Inte bara förlossningssalen, han ska in och ut ur sjukhuset, träffa patienter i korridorer och väntrum.

    I Stockholm går det alldeles utmärkt för båda föräldrarna att vara med trots att båda testat positivt. Så håll din ?‍♀️ för dig själv om du inte kan svara på frågan.

     Är det sant? Fint för föräldrarna såklart men ändå rätt märkligt, BB ligger ju trots allt på sjukhus där en del väldigt sjuka patienter ligger. Så även om det suger är jag nog för att kicka ut smittade anhöriga och fäder.

      Ja, det är sant. Ingen fick lämna rummet, ens för att parkera om bilen som stod felparkerad (såklart) men i övrigt gick det bra.

       Måste även bero på praktiska omständigheter. På förlossningen Ystad finns det tex inte toa på salen. Blir det en långdragen förlossning kan det kanske bli lite knepigt att lösa om ingen får lämna rummet.

     Var har du läst det beslutet någonstans?

      Det har jag inte läst utan precis upplevt.

       Min släkting som har planerad BF om en månad har fått info om att om pappan har Covid får han inte vara med. Det gäller Danderyd.

        Låter ju ändå vettigt. Varför skulle de få det. De får ju inte ens köpa mjölk på Ica. Man måste ju tänka på personal, andra födande, nyfödda mm

         Därför att mamman redan har covid och det är hon som är största smittkällan i en förlossningssituation och personalen måste redan vidta alla skyddsåtgärder. Stor skillnad mot att som smittad gå ut och shoppa.

         Även viss skillnad om endast pappan är positiv men inte mamman. Så var förklaringen iaf och det är vi tacksamma över.

          Och sen kan man ju resonera och prata om vilket som är mest rätt och fel, men att svara med en ?‍♀️ är bara otrevligt. Särskilt när t o m proffsen uppenbarligen resonerar olika.

          16:57 sa väl inte att mamman var smittad?

           Det vi diskuterar är ” Varför fick han inte vara med om båda ändå testade positivt?”

          Fast hon måste ju uppenbarligen få vård. Inte pappan.

           Jaha? Jag svarar på hur det resoneras i Stockholm då båda är positiva. Det är inte jag som har bestämt reglerna, jag berättar hur det är (var för en vecka sedan iaf).

   och varför får mamman vara med då?

    För hon testade negativt mot covid.

    För att det är mamman som föder barnet?‍♀️

     Tror de menade Nellys mamma 😉

      haha ja menade N mamma.

       Varför vill man utsätta sin mamma för smittan?!

        Skulle du säga nej om din dotter ville ha med dig som stöd när hon ska föda barn?

        Wow. Varför har kommentarerna på denna bloggen blivit så sjuka? Skärp er, seriöst.

        Detta är ett inlägg om en väldigt ung tjej som får besked om att 1) hon – ovetandes och symptomfri – har corona och riskerar att smitta inte bara personal men även sitt nyfödda barn, 2) hennes kille inte kan närvara på förlossningen, då han också har corona. Det är faktiskt traumatiskt att få veta (ja, utan överdrift), kan särskild tänka mig att det tär på en om man är så ung och dessutom haft komplikationer med barnets vikt och behöver förlösa asap.

        Nu ifrågasätter man alltså varför mamman till dottern ska vara med (mormor)? Eh, för att hon inte ska gå igenom allting helt själv? För att en mamma nog hellre ställer upp för sin (ensamt födande) dotter än att oroa sig för riskerna?

        Med det sagt: GRATTIS Nellie, Olav, mamma J och hela familjen! ?

   De kanske inte vill utsätta personalen på förlossningen för smitta. Det är ju fler än den födande mamman i en förlossningssal.

   Kanske personalen inte ville få det? Övriga patienter och deras barn. De borde nog ha isolerat sig och testat sig innan.

    Det kan de ju ha gjort. Covid smittar, har du otur får du det i mataffären.

     Att isolera sig betyder ju just att isolera sig. Du är inte isolerad om du ränner på Ica.

     Precis men med en planerad igångsättning visst datum lämnar du inte huset och träffar inga personer.

  Klart att man fixar att föda även om inte pappan är med. Snälla.

   Jag tror ingen håller inne ungen bara för att pappan inte är med men jag personligen hade mått skirdåligt om min make inte fick vara med under förlossningen. Speciellt vid första barnet.

    Som du säger, ungen ska ut ändå. Oavsett om han är där eller inte. Är väl egentligen inget att gå runt och må dåligt över. Man ska vara glad att barnet är friskt och att mamman också mår bra.

     Man vet ju inte innan om barnet och mamman kommer vara friska och må bra när barnet är ute, så det går ju inte att vara glad över det under förlossningen.

     Att föda barn kan vara en otroligt traumatisk upplevelse så det är klart de flesta behöver emotionellt stöd av den person som står en närmast i livet. För mig är det min partner så jag hade blivit ledsen om han inte fått vara med.

     Sen går det att vara glad och tacksam, att tänka att ”ungen kommer ut oavsett”, samtidigt som man är orolig för att man inte har sin partner vid sin sida.. livet är inte svart eller vitt..

      Ja visst kan man bli ledsen, det säger väl ingen emot. Men om pappan nu inte får vara med så måste ju barnet ut ändå och ut kommer den.

       Ja? Det är väl ingen som sagt annorlunda? Klart barnet kommer ut.

       Det jag reagerade på var att det verkar på flera i kommentarsfältet som att man inte har rätt att vara ledsen över att ens partner inte kommer vara med – även om man förstår varför han inte får det. Man är ju inte ledsen på sjukvården utan på att han i detta fallet fick Covid.

        Jaha, då gjorde du väl en egen tolkning av vad som skrevs.

   Håller med!
   Jag födde utan man och det gick hur bra som helst. Hade min bästa väninna med.

    Du kanske ville ha det så? Din man kanske ville ha det så? Dessa önskade annorlunda.

     Ja jo men man deppar ju inte ihop när det inte går? Pappan är ju inte döende och inte barnet heller- man är ju såklart glad ändå i det läget ? en frisk unge & föräldrar som kryar på sig- herregud! Grattis nellie & Olav!

      Vem har deppat ihop?

      Vi är alla olika? Vissa är mer i behov av emotionellt stöd från sin partner än andra. Acceptera och gå vidare.

       Det är ingen som ifrågasätter att många vill ha emotionellt stöd från partnern när man föder eller att det är normalt 🙂 vi konstaterar bara att iom att det pågår en pandemi (eller av nån annan orsak) är det inte det värsta som kan hända om han inte får vara med- en del dramatiserar så mycket.

       Acceptera och gå vidare med att pappan inte alltid kan/får vara med.

        Fattar inte ens varför detta måste tas upp? Vad gör det er att någon är lite ”dramatisk” (känner mer än du?).

        Alla här fattar och accepterar att sambon kanske inte får vara med pga att det inte går. Men man kan likväl få tycka att det är jobbigt utan att andra ska komma med tråkig attityd? Eller? Acceptera att vi är olika och gå vidare.

         Det var ju du själv som tyckte att andra skulle acceptera och gå vidare så då kan du väl göra samma själv? Verkar vara upprörande att inte allas jord går under av att pappan inte får vara med. Eller att någon till och med föredrar det. Svårt att acceptera att alla är olika?

         Samma kan de väl säga till dig? Acceptera att de tycker du är överdramatisk? Ni är olika helt enkelt.

   Jag hade hellre fött utan pappan. Vi är gifta ?
   Vissa saker kan man hålla privata. En förlossning är inte direkt något som stärker ens värdighet.
   Nu fick pappan vara med, för jag kunde inte med att vara så självisk ?

    Varför skulle en förlossning bedöma värdighet? Ett barn, skapade av två personer, ska födas. Många vill få vara med om livets början.

     Det gör man såklart som man vill. Men det är ju ingen katastrof om pappan inte kan vara med.

      Skillnaden är väl om den födande vill ha sin partner där eller inte. Om du helst hade sluppit, klart det känns okej eller t.o.m. bättre för dig. Vill man verkligen ha sin partner där som ett stöd eller vad, så är det såklart jobbigt och ledsamt att den inte kan/får vara med. Sen går det säkert bra ändå oavsett, som de flesta förlossningar ändå gör. Men det betyder ju inte att det inte kan kännas jobbigt ändå, speciellt innan man har fött.

       Var skrev jag att det är illegitimt att tycka att det är tråkigt? I slutändan, hur trist det än är att en covidsmittad pappa inte får delta är man nog trots allt väldigt glad ändå!

        Ingen skrev heller att det var en katastrof att pappan inte var med, eller att det var fel att inte låta honom vara med – så du svarar ju också på vad som inte sagts isåfall 😉

     Nu kan man väl iofs inte kräva att få vara med och se något bara för att man vill? Är ju ändå ett sjukhus där prio är att ge vård. En del vill vara med och se hur en operation går till men man får glatt leva utan att delta på dessa.

     Kanske för man ligger med underlivet i vädret medans 40 sjukvårdspersonal (ja, jag var där ganska länge) och ett gäng elektriker kommer in och glor. Kändes inte supervärdigt. Men vad vet jag, det kanske du gör?

    Samma här. Hade hellre fött utan honom där.

     Jag blev snittad under narkos och då fick inte pappan vara med. Var rätt skönt att få ligga själv på uppvaket och återhämta mig i fyra timmar sen. Var såklart jätteallvarligt eftersom snitt under narkos är ganska ovanligt men såhär i efterhand var det ganska skönt få vara själv en stund ?

    Privata? Det är ju hans barn också! Det är rätt stort att se sitt barn födas…!

     Tycker ändå att det är kvinnans val. Det är hon som ska föda.

      Klart det alltid är kvinnans val. Vägrar hon kommer givetvis inte pappan in, hur mycket han än vill.

       Var ett svar till Valentina som verkar tycka att pappans vilja att se sitt barn födas ska respekteras.

       Fast pappan kan väl respektera det mamman vill utan att han ska behöva bli portad på sjukhuset.

        Ja jo absolut. Det är nog det absolut vanligaste ?

        Och även folk runt omkring (typ Valentina) kanske också ska respektera att vissa tycker att det är privat och att de vill föda utan någon anhörig där.

     Det var ju just därför jag inte nekade honom att vara med? Jag känner inte att kolla när mitt underliv slits i 50 bitar är något som är så trevligt för varken honom eller mig att se. Så jo, jag hade gärna gjort det själv.

    Det här var det sjukaste jag sett någon skriva. Att genomföra en förlossning hur den än blir ÄR DET MEST VÄRDIGA EN MÄNNISKA KAN GÖRA! Märkligt att dina gener inte är utrotade sedan länge…

     Tack!!

     Det kändes inte speciellt värdigt att ligga där och bli sydd när ett gäng elektriker kom in. Ledsen, men nej. Det var inte värdigt.

     JAG brukar inte visa mitt underliv för 40 pers på en dag. Inte heller ligga och bli sydd där. Inte heller visa brösten och ha folk som ska klämma och känna i varenda kroppsdel jag har som är privat. Hur är det att känna värdighet?
     Om DU brukar göra det och känner att du har din värdighet kvar av det så får det stå för dig.

  Vilka brutala regler i Skåne. I Stockholm får covid-positiv partner eller doula vara med på förlossningen och man behöver inte föda med munskydd.

   HOn har väl antagligen satt på sig munskyddet när barnet var ute. Lite jobbigt att föda i munskydd och inte kunna andas.

    I vissa regioner måste man föda med munskydd.

   En släkting med BF om en månad har fått info att det inte är så på Danderyd iaf.

  Ska bli intressant att läsa framöver om vad som gjorde hennes förlossning så ”traumatiserad”. Som jag förstått det så ska bäbisen ha beräknats vara väldigt stor?

   Bara det att det slutar i kejsarsnitt kan ju kännas väldigt traumatiskt för den som föder, även om man från sjukvårdens sida bedömer det ha gått relativt bra.

   Kan ju vara rätt öken att behöva föda utan sin partner som stöd om det inte är något som var planerat. Det hade skakat om min värld iaf.

   Det tog väldigt lång tid. Kraftiga värkar under lång tid. Sen kejsarsnitt, kanske barnet visade att han började må dåligt? Pappan fick inte vara med, vilket hon förutsatt. En av livets största tillfällen som sen blev motsatt vad man tänkt sig. Jag förstår henne helt.

    Kan ju tyvärr bli väldigt utdraget med igångsättning. Fattade inte riktigt varför. Stora barn var tidigare inget skäl iaf. Hur stor var hen?

     Vad jag förstått mådde Nellie väldigt, väldigt dåligt mot slutet. De sätter nog inte igång utan anledning. Tänker jag.

      Det är nog rimligt att anta. Har en liknande upplevelse som Nellie med vårt första barn. Blev igångsatt efter att ha gått in i vecka 43, fick ett långt förlopp därefter (48 timmar) men slutade med akutsnitt. Såklart att det är omvälvande och att man önskar att partnern kan vara med.

      En igångsättning innebär risker och tycker hon pratat om det länge. Var väl inte överburen?

      Det går nog att tjata sig till..

     Tidigare så fick man röka överallt också, allting utvecklas.

     Saker förändras. Nu låter man inte mammor gå över tiden lika länge heller. Man upptäcker risker allt eftersom utvecklingen går framåt.

    Låter som en rätt vanlig förlossning?

   Well.. kanske för att:

   Hon fick plötsligt veta att hon hade covid, hennes partner fick inte vara med på förlossningen som tänkt, barnet vägde mer än 30% av vad foster i den veckan ska göra (både hon och Olav var stora barn), hon mådde psykiskt dåligt en längre period innan, hon var tvungen att igångsättas pga. barnets vikt, hon hade en flerdagars förlossning som troligtvis slutade i kejsarsnitt.

   Låter ganska traumatiskt för mig // gravid för första gången

  ?????

  Fattar inte att Nellies mamma fick vara där utan munskydd eller något. Hon får ju Corona på beställning då. Ett par timmar senare är hon ju lika positiv som Olav iom hon antagligen smittats av Nellie? Blir spännande att se om hon nu isolerar sig de 10 dagarna när hon precis börjat nytt jobb.

   Man får inte automatiskt corona bara för att man inte har mun mask på sig 🙂

    Fattar att man inte automatiskt får det men att vara nära Nellie, hålla hand, torka svett osv utan munskydd ökar risken avsevärt.

    Och nej. Mamman hade inte munskydd hela tiden. Visat flera bilder utan.

     Du verkade inte förstå det…

     ”Hon får ju Corona på beställning då. Ett par timmar senare är hon ju lika positiv som Olav..”

     Uppenbarligen tar hon risken bli smittad för att kunna hjälpa sin dotter vid förlossningen. Kanske kommer du över hennes risktagande om du anstränger dig.

     Öhhh min man har covid sen en vecka tillbaka ingen annan i familjen är drabbad. Han har inte hållit sig isolerad i hemmet men inte smittat nån annan så det är ju ingen garanti med smitta.

      Min pojkväns son hade bekräftad covid. Han sov i samma säng som min pojkvän hela veckan, fick ligga i famnen när han ville osv. Varken mamman eller pappan testades positivt trots att barnet var sjukt.

      Min kille hade covid förra våren, ingen annan i familjen blev smittad. Jag hade covid precis före jul, ingen annan i familjen blev smittad. Våra barn är rätt små och sover gärna nära oss och vi bor inte jättestort så alla använder samma badrum osv. Så skumt hur smittan slår.

   Hur mycket större är risken att hon smittas om hon är utan mask i stället för med mask under förlossningen?

   Mamman har munskydd, ju!

   Tror att de flesta mammorna här i världen skulle riskera corona om deras dotter bad om sällskap på sin förlossning i frånvaro av partnern…

    Precis. ❤️ Känns som att dessa kommentarer ovan är från de som ej har barn själv.

    Vem bryr sig om att få corona (när hon uppenbarligen ej utgör en riskgrupp) när alternativet är att lämna sitt barn ensam vid förlossning? ?

   Munskydd är till för att minska risken att smitta någon annan. Finns ingen anledning alls för en frisk(som dessutom testat sig) att använda det.

  Stort grattis till Nellie och Olav!

  Off topic: Bingos senaste inlägg om sin dag. Cringe!!!

   Följer honom VERKLIGEN inte så kan inte se

   Utveckla för oss som inte följer plz

    Kolla existenzglobal på Instagram som gjort ett inlägg om det.

     OMG!!

   Han ljuger som vanligt, allt för uppmärksamhet.
   Kan vi diskutera hans text ang att tjejen kom 2 ggr, vem ska informera honom att hon fejkade för att ”få det överstökat”, och han inte fattade så hon behövde fejka en gång, haha xD

    så hon behövde fejka en gång till, haha xD*

  Sortt grattis, tråkigt inte han fick vara med! ♥️

  Vad händer med Nellies fd ”svärmor Maggan”?? Hon verkar inte må så bra…

   Vet inte om hon mår så dåligt men det verkar vara slut.

    Tråkigt, ser att hon kommenterat väldigt kryptiskt på hans insta.

    De yngsta barnens pappa väntar tydligen barn med sin nya…

     What!!
     Kul för dem men nu tycker jag lite extra synd om Maggan att det verkar gå dåligt för henne och Louie.

      Varför tror ni att det går dåligt för Maggan?

       Hon verkar ha otur i kärlek

  OT är det Öppet spår ikväll? Kl när?

   Onsdag fredag lördag kl 20

   Hur kan det vara så svårt att komma ihåg?

    Kanske är en ny läsare? Så är inte jättekonstigt att man inte har helt koll då

   Kl 20

  Ännu en igångsättning som slutar i snitt….. ?‍♀️

   Hade antagligen slutat med snitt oavsett eftersom bebisen redan nu var väldigt stor.

    Tror inte det är helt relevant.

    Bebis vägde 4 kg så inte extremt stor. Alla mina tre har legat runt 4 men jag har aldrig blivit igångsatt pga det…

     Fast det beror ju på kvinnans kropp, Nellie verkar ganska liten, kort, inte så breda höfter, osv, då är det klart att det kan bli svårare att födda en stor bebis.

   Vad menar du?

    Att igångsättning är en skitmetod som är alldeles för vanlig i Sverige. Att värkstimulerande dropp används alldeles för mkt och för ofta.

     Hur tycker du man ska få igång en förlossning då när bebisen behöver komma ut nu, men förlossningen har inte kommit igång på naturlig väg?

      Snitt

       Ja för det har ju absolut inga nackdelar i form av ärrvävnad, komplikationer med moderkakan i framtida graviditeter, risk för uterusruptur vid kommande graviditet, ökad risk för tarmvred, kan ge svårare operstionsförhållanden pga ärrighet och sammanväxningar om man behöver opereras i nedre delen av buken nån annan gång (särskilt efter flera snitt).
       Du har en förenklad uppfattning om kejsarsnitt vs igångsättning.

        Hahahaha

       Tycker du snitt är bättre än igångsättning och föda naturligt?
       Om det blir problem trots igångsättning så blir det ju snitt, men att börja välja snitt som första hands alternativ jämnt låter bara dumt.

        KÄFTEN med ditt föda naturligt

         Du kanske borde satsa på att bli partiledare? Verkar bra på att föra en diskussion..

  Grattis till de nyblivna föräldrarna! ❤️ Starkt kämpat! ??

  Som ovaccinerad så var det ju ingen högoddsare direkt??

   Var de ovaccinerade? Varför?

    Nellie är pga graviditet, hon ska vaccinera sig efter. Vet inte med Olav.

     Alla gravida jag känner har vaccinerat sig.

      Jaha. Jag tycker annars det är just gravida som verkar tveka. Tror mycket beroende på att de första rekommendationerna till gravida var att de INTE skulle vaccinera sig så nu när man ändrat känner många sig osäkra.

       Gravida rekommenderas särskilt att vaccinera sig eftersom de riskerar att bli sjukare än andra. Ovaccinerade gravida rekommenderas att vara särskilt försiktiga.

        Just så!!

         Ja vi vet men som ni kanske minns var rekommendationerna de motsatta tidigare. Det är väl ganska självklart folk inte bara ”jaha, nu kom en helt annorlunda förhållningsregel- då följer jag väl den då.” Folk blir osäkra.

   Tyvärr får även vaccinerade covid. Är väl bara en mildare sjukdom.

    Nähä kan man få covid fast man är vaccinerad?? vilken NYHET!

   Hade ju lika väl kunnat hända som vaccinerad. En dubbelvaccinerad vän till oss testade positivt för covid igår.

    Pappa tog tredje sprutan för någon vecka sedan. Testade positivt igår.

     Då har tredje dosen nog inte hunnit verka fullt ut (minst 14 dagar) och med inkubationstiden för covid är det nog inte mycket booster-sprutan hann göra 🙁

      Omicron skenar i Israel där majoriteten fått sin fjärde spruta nu.

   Det hade lika gärna kunnat hända om hon var vaccinerad. Vaccinet gör en inte immun mot smittad, däremot minskar det risken för att man blir allvarligt sjuk.

   Omikron skiter i om du är vaccinerad eller ej.

  Gudskelov fick hon kejsarsnitt. Inte kul att spricka från Ystad till Haparanda, bli inkontinent och upp och rida därefter.
  Skulle aldrig gå med på att föda vaginalt.

   Ja det är verkligen skitkul att få akut snitt.

   Tror du verkligen att alla får skador efter en förlossning?

   ”Fick snitt”. Grattis, vi skär upp din buk.

   Ett snitt är ingen quick fix, det är en stor operation där de öppnar hela buken. Det är längre återhämtning med snitt än med vaginalt. Alla spricker inte bara för att bebis är stor. Har fött två barn vaginalt som båda låg runt 4 kg och jag är varken inkontinent eller har förlossningsskador

   Samma ????

   Under mina förlossningar har jag absolut slagits av tanken ”snälla bara ta ut ungen, jag klarar det inte”. Efteråt har jag varit så tacksam för kroppens fantastiska förmåga att föda barn, hur otroligt snabbt den återhämtat sig och att jag sluppit ingrepp, snitt, hjälpmedel som sugklocka eller tång.

   Visst kan vaginal förlossning ge svåra komplikationer men kroppen är skapt för att föda och jag rekommenderar alla som är minsta oroliga inför fl att läsa ”föda utan rädsla” för att få en trygghet och förståelse för kroppens fantastiska förmåga!

   /två barn på 4,5 kg, 55 cm och 38 cm huvudomfång.

  Grattis Nellie!

  Tycker detta kommentarsfält är avskyvärt. Majoriteten är viktigpettrar med dålig jävla självkänsla som ska hävda sig om hur enkelt det är att både föda och vara utan sin partner.

  Männen ni har lever säkert kvar i det ojämställda tankesättet och tycker inte att barnafödandet är deras ansvar och som följd vill ni visa er tapperhet, även om ni skriker av avund på engagerade och jämställda relationer. Skäms. Hoppas ni sitter där hemma och ruttnar i er egen tillvaro.

  Känner varken Olav eller Nellie, men att få sitt första barn, med ändrade planer i sista sekund och sedan akutsnitt är inte kul för något. Starkt jobbat av bägge och stort grattis ❤️ ( och nej, jag har fött båda mina barn vaginalt med en sambo som också gärna ville ta del av VÅRAT barns födsel).

   Fast nu förutsätter du att alla som har skrivit ens har en egen partner… många har ju åsikter ändå på internet, även om de inte är i samma sits som den det skrivs om…

   Instämmer! Vi fick tredje barnet under covid och det var så stor skillnad för min man den här gången efter att inte ha fått vara med på något ultraljud eller BM besök och sen bara få vara med på förlossningen men inte på bb.

   Tror dock att alla får Covidinfo och att de behöver ha en stand in. Därför tar väl de flesta Covidtest så de vet om de finns ngn risk för att partnern inte får vara med.

   Undrar hur de här personerna utan empati kommer att behandla sina barn? Verkar inte riktigt som att de kommer att bli världens bästa mammor.

  Jag har fött barn 2, 3 och 4 utan att deras pappa var med under förlossningen. Han var enbart med då första flickan föddes, men sedan valde vi att han skulle vara hemma med syskon då jag åkte in. Och jag måste säga.. De tre förlossningarna var klart mycket bättre än den första – då han var med. Så nej, det är inte alltid bäst att partnern är med. 😉

  Men stort grattis till Nellie och Olav.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *