Influencers i päls

Norska företaget Monel verkar vara relativt nystartat, i alla fall om man ska tro Instagram där den första bilden postades i december 2020. 
Vaddårå? Instagram är väl minst lika trovärdigt som allabolag.se? 😉

Företaget säljer bland annat jackor och västar, där många av modellerna har stora, fluffiga pälskragar.
Dessa går att ta av, enligt hemsidan, men ingenstans står det att den äkta pälskragen går att byta ut mot en oäkta. Mer om det, lite längre fram.

Från Monels hemsida

Instagraminläggen med influencers i Monel-jackor står som spön i backen, men givetvis nästan uteslutande utan reklamidentifiering. Givetvis!

I två av inläggen ställs frågor om huruvida pälsen på jackorna är äkta eller inte, och medan Gabriel Fors duckar lite för alltsammans genom att svara med hjärtan, så trasslar My Martens mer in sig i sina svar.

Hon menar att man kan välja mellan att ha äkta päls på jackan eller att inte ha det, och hon menar att hon valt det sista – alltså att inte ha äkta päls.
Den här konversationen har nu raderats under Mys bild.
Trots det så har My publicerat flera inlägg där hon bär jackor med stora, fluffiga pälskragar från Monel.
Företaget skriver på sin hemsida att den äkta pälskragen går att ta bort, men inte att den går att ersätta med en oäkta.
Äkta päls eller ingen päls verkar vara de enda alternativen, och av Mys bilder att döma så har verkar hon ha valt päls.
Precis som Gabriel Fors, Marcello Pena, Carolina Gynning och Maria Bouvin.

Kan det vara så att My TROR att hon bär oäkta päls?
Kudos till henne förresten som ändå svarar på kritiken, till skillnad från Gabriel Fors och hans duckande icke-svar.

Tack för tips! 

228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför vill man framstå som empatistörd och korkad?! Obegripligt.

   Det finns absolut ingen vettig ursäkt för att köpa kläder med detaljer i äkta päls! Djur utsätts för ett fruktansvärt lidande, enbart pga att vissa empatistörda idioter fått för sig att äkta päls är snyggt! Kan ha viss förståelse för att någon bär kappor i päls för att hålla värmen i mycket kalla klimat, tex ursprungsfolk på Grönland som bär päls från säl. Men de använder ju hela djuret, de föds inte upp i en liten bur och blir flådda levande. Alla vi andra kan använda fuskpäls om vi vill ha mjuka fluffiga kläder.

    Källa på det? Alla djur? Verkligen?

    Jag ÄLSKAR päls! Är så skönt och varmt! Har köpt alla mina pälsar på second hand , bästa valet för vintern 😍

     Fy fan.

      Håller inte med där. Second hand är helt okej. Det är nyproduktion du vill åt.

       Åh vill du utveckla? Är det bättre kvalitet så det håller längre? Då kanske man ska börja kika på nyprod, vill investera i en fin pälsmössa 💜

        Hen menar att det är nyproduktion som bör stoppas. Begagnat är ok.

         Skulle dock inte klä mig i en begagnad päls heller. Vill inte sända signaler att det är ok med djurpäls. Men det är jag.

          Ja det är du 😃 Jag tycker inte pälsindustrin är särskilt rumsren heller! Men ja ser inget fel i att vi människor överlag anv päls för kläder , plädar och hålla oss varma t.ex. det har vi ju gjort sen människans uppkomst

           År 2022 behöver vi inte plåga djur för att hålla oss varma så varför ska vi. Det är dessutom märkligt att du anser att pälsindustrin innebär rumsren samtidigt som du inte ser nåt fel i att använda dess produkter 🧠

          Fattar. Samtidigt så är det resursslöseri inte använda den päls som redan finns. Så tycker man ska uppmuntra begagnat men helt sätta stopp för nytt.

   My trasslar ofta in sig. Är det verkligen bättre att svara med en lögn än att inte svara alls? Nej verkligen inte, så märkligt. Inte ska My ha kudos som ljuger och dessutom gör smygreklam. Bättre att stå för saker än att ljuga sig ur. Bättre att ignorera än att ljuga särskilt när det gäller betald reklam, men att My tog bort sin lögn säger ju allt att det var just ljug. My är så fejk och manipulativ. Hon fick lite pr för sin sk onlinecoachning och studio här nu också så det var ju bra för henne.

    My försöker göra rätt och uttalar sig ofta om att andra gör fel och inte förstår. Men hennes handlingar visar att hon inte lever som hon lär. Oavsett om det gäller kost, träning, coronarestriktioner, reklam markering eller djuretik.

     Det ekar tomt under guldhjälmen tyvärr.

      Hoho…..hooo hooo

      Idag har My åkt bandvagn till Apoteket. Kanske köpa coronatester😉 och alvedon.
      Måste också säga att jag aldrig sett någon i så påkostad utstyrsel, ploga så mycket i skidbacken.

       Hon har fel storlek på guldbyxorna. Grenen hänger och där bak är de låga. Ja bättre än cameltoe är det i och för sig.

        Nåt å växa i 😉

        Det är rumpförstoringen som inte passar i byxan.

   Men alltså? Källkritik? Exakt VAR hittar ni information om Monels ”naturpäls”? Undrar på riktigt. Jag är helt emot att djur far illa för att vi människor ska bära päls, men vet vi att det är så i det här fallet? Ponera att dessa djur som har fått sätta livet till har levt ett finfint liv och vårdats väl. Precis som många av våra köttdjur. Jag ser gärna en mer kritisk granskning här. Säger inte att det gör pälskrage mer ok, men ingen här har presenterat bevis för att dessa djur farit illa. Källa tack.

    Det är helt sjukt att föda upp ett djur i minimal bur för att ha pälsen.

    Här är en länk till den norsk firman. Jackorna kan tydligen fås både med och utan päls på huvan. Det skinn som man använder är tydligen cerifiserad tvättbjörn.
    https://www.tekstilforum.no/bransjenytt-norske-merker/monel-nytt-norsk-yttertoymerke/675050

     Cerifiserad tvättbjörn? Antar det ska stå certifierad? Vad i hela helvetet är en certifierad tvättbjörn? Föder man upp tvättbjörnar för att göra pälskrage av dem? Yuk.

      Eller hur? Certifierat djurplågeri! Usch 😱

       Men ok, exakt när plågas djuren menar du? Tycker att man drar alldeles för höga växlar när man påstår att djuren far illa. Vill ha källa.

        Brukar tycka det är drygt att skriva googla, men du borde fatta att ordet pälsindustri är användbart.

        Bara nån som bott under en sten kan vara omedveten om hur pälsindustrin ser ut.

        Herregud skojar du? Djuren flås levande. Kolla på youtube så kommer du nog aldrig komma med så korkade kommentarer mer

      Ja visst ska det stå certifierad, blir fel ibland.

     Tvättbjörn = Raccoon på engelska, tror snarare det handlar om mårdhund = Raccoon Dog på engelska.

     Certifierade? Företaget Monel borde ju kunna redovisa vad detta innebär men jag har läst kommentarer att de inte besvarar frågor om djurhållningen.

      Jag vill verkligen också veta hur man certifierar den stackars tvättbjörnen…

   Det finns absolut ingenting som rättfärdigar användandet av päls. End of story.

    Jomen det gör det. På samma sätt som de flesta som är emot köttindustrin har respekt för den enskilde jägaren eller småbonden som äter upp de enstaka djur han skjuter eller föder upp är det ju ok använda pälsen på älgen (oh well) man själv skjutit för att äta. Men industriell uppfödning för att göra tofsmössor osv är en annan sak…

     Bara en fråga. Vem går klädd i en älgpäls?

  Jag undrar hur många av de som upprörs av päls som också äter kött.

   Nu får du fanimej ge dig. Jag är så jävla trött på dessa kommentarer som kommer återigen. Om du inte kan förstå skillnaden så snälla utbilda dig.

    Utbilda mig? Starkt.

     Nej för det behöver du. Jag har massor av klipp då jag arbetar med djurvälfärd. Du kan gärna få dem så du kan lära dig skillnaden.

      Behövs inte. Jag är garanterat mer påläst i ämnet än du. Men tack ändå.

       Verkar inte så, annars hade du inte jämfört dom två sakerna 🤷🏼‍♀️

        Om du säger så🤷‍♀️ Jag skulle säga detsamma om dig

        Men då kanske ni som är så fantastiskt pålästa (…) i den etiska skillnaden mellan att äta industriellt uppfödd gris och bära dunjacka bara ska förklara för hen som inte förstår…varför gör ni inte det? På vilket sätt är det moraliskt rätt att stöda köttproduktion och moraliskt fel bära dunjacka?

         Kolla på dokumentären Earthlings och återkom gärna om ni vill fortsätta rättfärdiga köttätande från något annat än egenuppfödda alt vilt.

          Jag rättfärdigar verkligen inte köttproduktion. Utan jag vill att personen som påstår att den skulle vara mer etisk än pälsindustrin förklarar för mig varför så är fallet.

         För att man är ett nödvändigt ont, päls p jackan mindre avgörande.
         Sen kan väl folk äta kött utan att just äta dåligt uppfödda djur. Det finns ju alternativ där med

          Mat är nödvändigt men kött är inte nödvändigt som mat.

           På vilket sätt är det nödvändigt att äta kött? Kan man inte äta vegetariskt eller kanske bara att viltkött?

       Nu har jag arbetat med djurvälfärd i över fjorton år och sett betydligt mer än vad du har och främst hur djur blir behandlade i Asien. Men absolut öppna käften så får vi se vem som kan mest.

        Du vet inte något alls om mig och vad jag sett. Eller vad jag har för erfarenheter och utbildningar. Men jag behöver inte bevisa något för någon som mest slänger härskartekniker i stället för att diskutera.

        Om du nu vet så mycket är det konstigt att du inte har kommit med ett enda sakligt argument utan bara ”öppna käften” hit och dit. Säger en del om all din kunskap.

        Utbilda dig!

         Jag är välutbildad men har inget tålamod till övers för foliehattar.

          Många starka argument från dig idag.

        Vad exakt är ditt argument? Hen vill veta och du påstår det är etiskt rätt att äta kött men etiskt fel bära dunjacka, frågan är varför? Tror du du kan svara i sak?

         Päls och pälsdetaljer kommer väl ofta från rovdjur som kräver mer utrymme och möjligheter som de såklart inte får. Har sett väldigt mycket vidriga bilder från pälsfarmer.
         Sett mycket skit från köttindustrin också så äter inte kött sen -92. Dock har ju de kor som föds upp för kött det rätt så bra och får gå med sin kalv. Mjölkor blir iof också kött så småningom och de tas ifrån sina kalvar och utnyttjas på ett vidrigt sätt.
         Dun som kommer från levande djur är otroligt plågsamt framställt men är de plockade från döda är det lika illa som vanlig köttindustri.
         Det finns grader i helvetet men päls är väl otroligt enkelt att avstå ändå!

     Utbilda dig i just ämnet päls antar jag att a menar

    Håller med dig. Äta måste vi ju. Men inte klä oss i päls av riktiga djur.
    Dessutom är de där människorna på bilderna i stan utan snö typ 99% av deras vakna tid. Om nu nån skulle påstå att det är för kylan.

     Visst. Men äta djur som föds upp i köttindustrin behöver vi absolut inte.

     Men dont mind me. Jag ska fortsätta här med att utbilda mig.

      Gör så, låter vettigt 👍🏻

     Finns ju faktiskt alternativ när det gäller mat också, precis som kläder.

    Så varför är det etiskt fel med päls men inte etiskt fel med köttindustrin?

     Det får vi aldrig veta. De som hävdar att så är fallet påstår sig vara alldeles för belästa och utbildade i frågan för att kunna formulera svaret…

      ”Kunskap är inget värt om man inte kan förmedla den till de utan kunskap” var det någon klok som sa en gång.

      Men seriöst alltså fattar ni själva inte? Päls kommer från djur som flås levande, inte dödats och sen använts. Det är liksom ingen som äter mink eller tvättbjörn fattar du väl??

     För mig är inget av det ett etiskt val. Men djurpäls kan du ”avstå” utan att ens blinka.

      Ja och det är väl där hyckleriet uppstår…man tar nån symbolfråga ”åh fy fan en pälskrage” med relativt få implikationer men bidrar till mkt mer elände själv som man helt bortser ifrån.

       Är vegan så jag försöker att bidra med det jag kan.

     Djuren föds upp under värre förhållanden men absolut bäst art skippa köttet också.❤

   Det är skillnad, vi kan ta fram lika varma/snygga jackor utan att använda päls men alla kan inte äta vegetariskt/veganskt även om de skulle vilja.

    Så många av de som äter kött vill äta vego men kan inte? Bra att veta😅

     Vissa har inte lyxen att selektera, de äter vad de får tag i.

      Vissa, absolut. Men de är inte i majoritet av alla i Sverige som äter kött.

      Var är vi nu? Nomader på Grönland?

      Kött är ju rätt dyrt och det är i de fattiga länderna de äter mer vet, ökar levnadsstandarden ökar också konsumtionen av kött.

     Jaså? Jag försökte bli vegetarian under en vecka och hamnade på sjukhus. Men absolut skratta på du för du tycks tro att alla människors kroppar är uppbyggda och fungerar likadant.

      Tråkigt absolut. Men det betyder absolut inte att de flesta köttätare skulle hamna på sjukhus om de åt mer vego.

       Nej men nu kan inte jag det och mer med mig. Så behåll din jävla propaganda för dig själv.

        Berätta gärna mer om varför du inte KAN äta vegetariskt och hur du hamnade på sjukhus efter 5 dagar utan kött… 🙄

         Varför ska jag göra det? Du har inget med min kropp och min hälsa att göra.

          Du använder din kropp och hälsa som argument varför den självklart kan ifrågasättas…

           Det brukar handla om att någon för första gången i livet ätit bönor och sedan fått lite ont i magen och pruttat hela natten. Slutsats = jag ”tål” inte vegetariskt jag kan bara äta korv!!

           Alla byten av kost kan påverka kroppen särskilt om man inte har koll på vad man äter och får i sig. Har vänner med allergier som begränsar sin köttkonsumtion i den mån det går men har allergi mot mycket som de vegetariska och veganska alternativen innehåller tyvärr. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Jag personligen har svårt att se någon skillnad på pälsindustrin och köttindustrin då jag inte tycker det finns ett etiskt sätt att döda någon på. Vore intressant att höra från någon som tycker annorlunda och nu pratar vi inte om du som bor i Värmland och endast äter älg som du själv skjutit utan själva industrin att djur föds upp endast för att dödas.

           Jag har en kronisk sjukdom och extremt svåra problem med magen som gör att det är mycket jag inte kan äta därav går vegetarism bort.

           Anonym 19:20
           Så din kost består enbart av kött då eller? Du äter inga grönsaker? inte pasta? potatis? ris? baljväxter?

          Haha varför kommenterade du från början om du inte vill dela med dig?

          Kan inte annat än anta att denna historia är hittepå.

         Det måste ju vara någon typ av rekord. Skulle man äta dåligt eller inte ta upp näring brukar det ju ta längre än en vecka…

          Så går det när man endast äter kött, magen tål inget annat 😉

        Propaganda? För att jag ifrågasätter att det skulle bero på att folk inte KAN äta kött som inte fler äter mer vego. Jösses. Vad är det med dig?

         Annat än kött skulle det stå

      Haha men va? Vad åt du?

      Hur lyckades du med det? Försökte du äta lyktstolpe?

      Skrev aldrig alla som äter kött utan många. Slappna av.

      Jag känner inte en enda vegetarian som inte haft något slags problem. Typ brister, håravfall eller depression.

       Oj! Hur många känner du?

        Flera stycken. Det var populärt i min umgängeskrets.

       Jag kan säga exakt samma sak om alla köttätare jag känner 😝 depressioner och psykisk ohälsa är ju rätt vanligt.

        Och låg intelligens…

         Nä, hög IQ är utmärkande för kulturer där man äter kött.

       Stort LOL på den.

    De som inte KAN äta veganskt eller vegetariskt av medicinska skäl torde dock vara så få att det går att ignorera. (Menar bara att det där inte var någon hållbar invändning)

     Jaså det tänker du? Bara här inne skriver folk hela tiden om IBS, Crohns och andra magproblem. Hur jäkla smart är det att trycka i sig bönor/linser/halvfabrikat sojaskit då?

      Alltså det är ju en liten invänjningsperiod vad gäller baljväxter. Hade vi alla inte ätit kött och sedan börjat i typ 20-årsåldern skulle våra magar också reagerat för den hade behövt jobba annorlunda för att smälta köttet.

       Det det handlar om att kroppen inte kan ta hand om maten på rätt sätt.

        En frisk kropp kan absolut ta hand om linser, bönor, grönsaker och annat vego.

         Men nu snackar vi inte om friska kroppar.

          Nä ok. Så majoriteten av de som äter kött har så pass sjuka kroppar att de inte kan hantera vegetarisk mat?

           Och vaddå vegetarisk, går magen bananas av _allt_ som inte kommer från ett djur?

          Vi snackar väl ändå om de som äter kött. Hur många tror du äter kött av hälsoskäl, för att deras kroppar inte tål vegetarisk mat?

           I runda slängar 80% av världens befolkning lider av så svår IBS och andra sjukdomar de bara måste ha kött. Fråga mig inte om källor…men jag är extremt välutbildad och har skrivit många artiklar om just detta👌

           Att inte använda päls är ett enkelt val och påverkar inga magproblem. Minska på åtminstone det helt onödiga djurplågeriet.

           3-5% är den officiella siffran.

       Kroppen vill ha högkvalitativt protein när den själv får välja.

      Sen behöver man inte äta halvfabrikat, går alldeles utmärkt att laga eget. Men det är klart, vegetariskt halvfabrikat är ju livsfarligt och inte alls så hälsosamt som halvfabrikat köttskit 😉

      Så tala om för mig. Hur många av Sveriges köttätare äter kött på grund av ibs?

      Nu är det ju inte så att 60% av världens befolkning lider av crohns eller ibs, eller hur?

       Det är ju bara ett exempel, finns många sjukdomar som försämras av att utesluta en stor matgrupp.

        Vilka mer exakt försämras av att utesluta kött?

        Med det argumentet så är ju tex fläsk rekommenderat att utesluta vid exempelvis reumatiska sjukdomar. Så med din logik tål ingen fläsk då?

      Man måste inte äta massa bönor bara för att man är vegetarian… 😂

       Var är proteinet då?

        Nötter, frön, baljväxter, havregryn, quinoa… quorn, soja, tofu…

         Som MbChron- och IBS-patient så tål min mage varken fröer, nötter, baljväxter, soja, tofu, gryn…. men äter inte mkt kött för det, förutom fiskkött då. Hemmafiskad av svärfar så inga delfiner kommer till skada.

          Även svamp och sparris går bort. Kan inte äta så mycket ost heller. +de andra du skrev. Vad kan man äta för veg då? 😭

           Det är ingen annans jobb än ditt att ta reda på om du nu är intresserad av att äta vegetariskt.

         Att utesluta bönor som vegetarian/vegan är ju inte hållbart, aldrig att du kan få i sig allt kroppen behöver. Jaa soja är ju jättebra för miljön och hormonerna 🙄

          Men ALLA kan utesluta pälsprodukter!

          Nähä, när kommer jag dö? Har inte ätit bönor på ca 13 år.

         Dessa är också östrogenfrämjande vilket kan skapa problem i stora mängder.

          http://www.lakareforframtiden.se/kost-och-halsa/livsmedel/soja/

          Såå då dödar vi myten om att soja är hormonstörande en gång för alla.
          Varsågod att läsa på och sluta sprida felaktigheter.

      Jag äter veg och har ibs så jag äter inte bönor, socker och spannmål. Man jan äta veg på många olika sätt.

       Vad äter du?

     Läs på om lektiner, oxalater och andra antinutrienter. Rätt många av oss har känslig tarm och kött går ypperligt så länge man har sin saltsyraproduktion on point. Lektinerna har jag däremot jättesvårt för. Tack vet jag biohacking.

   Håller med att det blir dubbelmoral.

   Tror skillnaden är som med hund och katt gentemot grisar eller kor. Vi har mer empati för gulliga pälsdjur.

    Det tror jag också. Och det kan man väl vara ärlig med.

    Jag hyser lika stor empati till alla djur. Men det är så enkelt att säga sådana här saker när man inte är påläst över huvud taget.

     Ett tips i all välmening. En verkligt påläst person brukar ge ett par sakliga argument till stöd för sin åsikt…

      Vad vill du veta? Även jag har artiklar jag har skrivit som du kan få läsa. Jag antar att du åtminstone är medveten om vad lantbruksdjur är för något och vad de – under århundraden – har använts till. När denna diskussion tas upp ligger all fokus på den svenska befolkningen och vad vi äter men andra länder då? En ko eller gris kan hjälpa en hel familj som inte ens har mat på bordet. När det sedan kommer till hundar – som jag knappt vill diskutera för jag blir bara illamående – så äts dem av påhittade skäl likväl som ormar till exempel. Människor påstås leva längre och det kan botar hjärt – och kärlsjukdomar som impotens.

       Hur många av djuren som säljs som kött på Ica är lantbruksdjur?

        Kor och grisar och annat går under benämningen lantbruksdjur. Vad är de annars? Ditt husdjur?

     Jag (ts) är inte bara påläst utan faktiskt mer än så. Hade du velat diskutera hade jag gladeligen länkat dig artiklar (som jag själv skrivit).

     Att någon inte håller med dig betyder inte att den inte är påläst. Prova diskutera sakligt och försök förstå var ni ser pundet olika i stället för att tro att du helt enkelt är mer påläst och utbildad.

      På det*

    Gulliga pälsdjur är ett hot mot både klimat och den naturliga vilda faunan.

     Till skillnad mot…människan?

      Whatboutism? Svaret var ju apropå pälsdjur.

     Vad menar du med ”gulliga pälsdjur”? Vargar, björnar, rävar, lodjur, järvar? Absolut inget hot mot klimat och naturlig vild fauna. Tvärtom. Det är vi människor som skapat obalans.

  Människor som bär päls borde skämmas. Kanske dags att börja skalpera människor igen.

   Jag är helt för begagnad päls men verkligen knasigt producera nytt. Sen fattar jag inte, finns så mkt nytt tekniskt material som håller värme på toppnivå- varför vill nån köpa dun idag? Nu är ju inte de här influencerna friluftsdårar men om syftet är hitta en varm jacka finns ju alternativ.

    Ja precis, dun är faktiskt väldigt opraktiskt. Svårt att tvätta, svårt att torka då det måste torktumlas i en evighet, stinker om det blir blött av regn eller snö. Finns så mycket bättre material nu som håller dig varm och som inte innebär djurplågeri.

     Jag hoppas att ni som är HELT emot och oförstående till användandet av dun förstår att det i norra Sverige kan det bli ner mot -40 grader. Då vill ni inte ha en syntetjacka, I promise! Den som är klädd för polarexpedion i blötsnö och regn har nog tänkt lite fel.

      Haha. Bor och har alltid bott här uppe. Har inte dunjacka eller päls. Fryser inte trots långa promenader.

       Så bra för dig! Själv är jag frusen av mig och klarar mig dåligt utan min fjällräven dunjacka. Typ alla jag känner har en dunjacka.

        Jag är också frusen av mig. Verkligen. Alla jag känner har inte en dunjacka.

    På tal om dun. Vi behövde köpa nyligen och det har så svårt att hitta en vi gillar som inte har dun i sig. Seriöst, 95% av alla soffor hade dun i sig. Lyckades hitta en utan dun tillslut som vi gillad, men hade inte ens tänkt på att dun användes så mycket mer än i täcken och jackor.

    P.S. en säljare som när vi förklarat att vi ville ha en soffa utan dun (varför frågade han, etiska skäl sa vi), försökte argumentera för att vi kunde ta en soffa med dun för ”fåglarna har inte plockats när de är levande” 🤦‍♀️

     …behövde köpa en soffa nyligen*

      Blir varm I hjärtat.

     De är ju ändå bättre än om de plågats mer även om ert beslut var ännu mer ❤👏

   Men många av dessa springer ju även runt med andra människors hår i dina extensions…

    Använder inte extensions. Dock så görs ju inte extensions av döda människors här mot deras vilja eller hur? De har inte fått en elstöt i kroppen levande.

     Finns väl dock de som starkt ifrågasätter hur just håret till extensions tas fram. Hur pass frivilligt det är osv. Är inte så insatt i det. Kanske någon högt utbildad i ämnet extensions kan komma och undvika att förklara.

   Radikala hycklare är de mest farliga.

   Försök skalpera mig du, så får vi se vad som händer.

  My bryr sig inte om det så länge hon tjänar pengar, och att hon dessutom gör återkommande smygreklam åt företaget, omärkt. Nej My tror inte, hon ljuger för att skydda sig mot kritik. Hon ljög ju uppenbart varför skulle hon annars ta bort kommentaren och det går ju INTE att välja äkta el fake. Kudos till My? Really? Kudos för att hon ljuger och gör smygreklam nej men snälla. My ljuger om det mesta.

  Tycker jackorna mest påminner om trotsiga elever i högstadiet som satt med sådana inomhus på lektionerna.

   Det går så bort med sån pälshuva på en kille/man.

  ”…första bilden postades i december 1020.” What😂

  Blicken….

   Fast det är ju så hon ser ut, det behöver man ju däremot inte förlöjliga/kritisera.

    En blick är inte så som man ser ut, däremot kanske beskriver så som man är…

    Om du inte vet om det, finns det många blickar man kan ge och vissa avslöjar ett och annat so to speak

     Det är definitivt en blick som ger mig rysningar iallafall. Så vi är två.

      Tre

   Lite crazy eyes 😛

  My har kanske lite lättare för att ljuga än vad Gabriel Fors har, så medan han duckar så besvarar hon bara i vanlig anda med en lögn om hon inte kan stå för det.

   Vilket givetvis inte rättfärdigar Gabriel eller andra att använda det enligt mig.

   Exakt, väldigt konstigt att skriva att My ska ha kudos för att hon svarar med en lögn, som vanligt, och dessutom gör smygreklam. Märkligt att försvara henne med att hon kanske TROR hon bär oäkta päls, nej självklart inte men det lär ju My köra med nu till sitt försvar. My vill ju tjäna pengarna och struntar nog i vilket, men att sitta och ljuga så som hon gör är väl verkligen INTE okej.

   Ja precis hon har väl det, är väl bättre att ducka än att besvara med en lögn för att skydda sig själv mot kritik, men allt för pengar. Bättre att stå för det man gör än att ljuga.

  Eftersom hon har raderat så är det nog äkta päls. Annars verkar det ju enklare att besvara frågorna med att det INTE är äkta päls.

  Så konstigt att du försvarar My. Varför skulle hon tro att hon bär oäkta päls, det står ju säkert i att det är äkta och hon struntar ju i det så länge hon tjänar pengar på att bära jackorna och göra reklam, hon bryr sig bara om att tjänar pengar. Smygreklamen hon gör borde väl dessutom anmälas. Hon ljuger ju uppenbart om detta också som med allt annat, My ljuger mer än hon talar sanning och trasslar ju ständigt in sig. För mig får hon bära päls om hon vill men ljugandet och smygreklamen reagerar jag mer på.

   Tycker inte det låter som att hon försvarar My, tvärtom

   Borde anmälas? Varför anmäler då inte DU?

  Det som provocerar mig mest är idioterna som går runt med mössor med en pälsbollar på toppen. Vilken jävla funktion fyller den bollen?

  Bara My som får pajer på sig här. Gynning och den andre då?

   Hon påstod väl inte att Gynning eller den andra gjort rätt?

    Menar inte C utan kommentarsfältet.

     Men har de andra ljugit i några svar eller gjort återkommande omärkt reklam för pälsjackorna som My har gjort?

   Ja jag instämmer. De andra då. Gynning med sin flower power livsstil.

    Usch för Gynnings livsstil. Tycker jag.

  Du är lite väl snabb att friskriva My… hon har raderat alla kommentarer nu.

  Känns en aning osmakligt 2022
  Säger som jag säger om kött, inte emot päls, utan emot pälsindustrin 👎🏻

  Saker jag tänker på när jag läser denna blogg: a) varför är veganer så ofta aggressiva? Ät vad ni vill, rädda djur men var artiga. Kamp innebär inte idioti om man vill omvända folk till grönsaker, bönor etc. b) varför kollar du Camilla aldrig enkla saker som bolags räkenskaper, t ex Monels i detta fall. Proff.no, tips.

   För vi har tröttnat på oartiga köttätare?

   Det är en reaktionär levnadsstil som går ut på att omvända andra. Därför. Sköt dig själv och skit i andra finns överhuvudtaget inte i den rörelsens dna.

    Jag är vegan och tillhör ingen ”rörelse”. Håller tyst vid bord där människor äter kött. Däremot har jag ofta blivit ifrågasatt. Faktiskt ganska aggressivt från en del.

  Jag har en jacka med äkta pälskrage, ca. 4 år gammal. Pälsen är fortfarande fin och blev inte ful som en jag hade med fuskpäls. Gissningsvis väljer folk hellre äkta päls på grund av kvaliteten samt att det såklart ser bättre ut. Det syns att det är ”fake” på de flesta fuskpälsarna.

  Jag undrar lite över varför det är rätt mycket mer kritiserat att ha päls, duntäcke o.s.v. jämfört med att äta kött. Djuren dör i båda fall, men i det första fallet används det om och om igen medan kött inte att återanvända. Inte ute efter att bråka, utan bara få en rimlig förklaring!

   Om fuskpäls är fult är det väl lätt att välja bort. Vi bor i Sverige. Vi överlever med mössa och halsduk.

   Personligen tycker jag att det handlar om att jag som konsument kan välja att köpa kött som kommer från djur i min närhet och som har fått leva fritt utan att plågas.

   Köper man en jacka med pälskrage som är Made in China är risken rätt stor att djuret fötts upp i trång bur och plågats, både innan och under avlivning.

   Det finns ingen rimlig förklaring. Har man minsta uns sympati för djurs lidande så väljer man bort alls animaliska produkter, inklusive dun, kött, läder, päls och så vidare.
   Mvh/vegan sen 20 år (och det har fan i mig aldrig varit enklare att bli vegan än nu)

   Vad är det för djur du har på kragen? Coyote? Ganska säkert saxfångad och gått en långsam och plågsam död tillmötes. En del av dem gnager av sitt ben för att komma loss. Räv? Buruppfödd och dödad med elektricitet, en stav i ändtarmen och en i munnen. Eller fångad i snara. Mårdhund? Buruppfödd. Kanske i Kina. Om den hade tur var den död innan den flåddes. Mink? Kan vara gasad till döds. Väldig ångest innan. Sjubb/tvättbjörn? Kan vara saxfångad. Pälskragen kan så klart också komma från en/flera hundar från bl a Kina.
   Hoppas verkligen att du tycker att den är snygg.

  Jag trodde att bilderna handlade om att det var djurpäls på kapuschongen. Det finns inget försvar för dessa grymma ”prydnader”. Pälsen kommer från saxfångade djur, buruppfödda djur, djur som fångas i snara mm. De kan klubbas, gasas, skjutas, injiceras mm innan de flås. I vissa länder ingen garanti att de ens är döda innan de ”avpälsas”.
  Allt detta fruktansvärda lidande och ångest och död bara för att ”pryda” en kapuschong. Ingen av de på bilderna skulle ens behöva frysa utan den ”pälsdetaljen”.
  Att välja bort detta helt onödiga djurplågeri påverkar eller gör inte någon människas liv jobbigt på något vis.
  Många människor äter kött. För de flesta kan det vara svårt att helt utesluta denna konsumtion då det innebär en del förändrade rutiner/vanor dagligen. För att åtminstone försöka minimera djurens lidande så är det faktiskt hur lätt som helst att ”avstå” päls. Det påverkar inte ens vardag ett dugg.
  Försvarar absolut inte djurfabrikerna/slakten och att döda djur. Men päls?!
  Om någon undrar så är jag vegan. Dock inte militant…och håller tyst vid bord där andra äter djur.

  Och så glider fröken Löwengrip runt i Thailand. För resa måste man, pandemi eller inte och naturligtvis
  ”Betalt annonssamarbete med TUI”
  Hon åkte till en ö som var fantastisk och nästan inga människor där heller…hon undrar inte varför 🙄
  Ärthjärna

   Fast det är ju bra att hon är ärlig och tydlig med att det är betalt samarbete för det är ju inte alla andra öppna med. Det är väldigt många kända som okända som just nu glider runt i Thailand och andra ställen som Dubai, Maldiverna, Colombia, Marbella, Sydafrika mm. Hon är ingen ärthjärna för att hon skriver att det nästan inte var några människor där, du letar fel Linay.

    19:32
    Bra att hon är ärlig 😆

    En av få gånger hon är ärlig.

     Precis det jag menade.

   Fast thailändarna behöver ju också en inkomst, man får se det från fler håll än ett.

    Här föreslår folk på allvar att vi ska stänga ner samhället helt ett par veckor utan konsekvensanalys. Att de minsta mest känsliga i u världen kommer svälta eller t.o.m dö, finns inte på deras karta. Att fler kommer dö av cancer om några år är även det irrelevant. Tunnelseendet hos många är monumentalt

   De behöver nog en semester efter den semestern. Det var väl en del jobb där med att skapa content och alla verkade trötta och jetlaggade. Paul fick sova i en extrasäng, för boendet var kanske inte det bästa för en barnfamilj med sovrummen långt från varandra. Dessutom fick han posera med en frukostbricka i poolen. Vem vill stå i vatten upp till midjan och äta frukost? Och där fanns en massa ormar – och farliga fiskar . (Många barnfamiljer är nog tacksamma för den informationen så att de kan undvika platsen där Isabella var.) Och nu den långa flygresan tillbaka. De slapp i alla fall sitta inlåsta på ett hotellrum under fängelselika förhållanden.

    Semester med barn handlar aldrig om semester för föräldrar. Det är sen gammalt.

  Alltså My 🙃🤣 ständigt lögner och trasslar in sig… 🙈 Klart att My gärna gör denna reklam, omärkt dessutom… så många jackor hon har från Monel helt plötsligt 🤦🏼‍♀️ Allt för pengar. Glöm inte att My även gjort reklam för spelsajter, casino och sexleksaker haha

   Banklån.

   Visserligen ingen reklam, men bilden på thailändska prostituerade tjejer för några år sen. De stod uppradade för inspektion. Det är en turistattraktion när My reser. Gärna bilder på magra katter och hundar också.

  My brukar traska runt i jackan fast det är plusgrader. Svettig och röd i ansiktet, men med ett klädesplagg som hon inte kan tvätta. Hon luktar nog som sur mjölk med en liten touch från ”Rosenseien”. 💩

   Vad menar du med att hon inte din tvätta den? Man lämnar ju givetvis in dunjackor på kemtvätt, även om det går att tvätta hemma med men tar sjukt lång tid att tumla torr.

    Det säger sig väl självt att gå sina PW klädd så där. Ofräscht. Klädd som ett bylte så här års sen gå på restaurang i bh sommartid 😂

    My vädrar sina kläder inklusive de dunetter hon powerwalkar i. Tur att hon har en bra deo.

  Pälsremsan ser bara trashy ut! Lite som när prostituerade porträtteras i filmer, de har alltid sån jacka.

   Tänker genast på Pretty Woman.

  Självklart. Ökad smittspridning behövs också, tydligen.

   ☝Svar till Pluto.

   Det är oundvikligt ändå.

    Är det?

     Ja det är det och smittan finns främst här i landet, det är här i Sverige som smittan skenar så det är inte Isabella skyldig till eftersom hon inte varit här. Thailand har inte lika hög smittspridning så risk att smittas där är lägre. Smittan skenar här för att folk är ute bland folk utan munskydd och många åker till fjällen också där smittan är stor nu, inte så bra.

  Pälsdjurens skönhet går inte att köpa.

  🐰🐰🐰

  Är det ingen som undrar över pälsdjurens föda? Jag lovar att de inte äter kaninpellets. Köttet de äter kommer knappast från den närproducerande bonden.

  My har skrivit ett antal gånger att hon är djurvän så om det är sant kanske hon tror att hon har valt fuskpäls, vem vet hur hon tänker 🙂

  Jag tror dom allra flesta är emot att djur eller människor (eller vår planet öht) far illa när man producerar mat, kläder osv. men många är otroligt känslostyrda i just pälsdebatten och säger direkt att all päls är skit och alla djur far illa osv för att dom är emot päls i stort. Om man är vegan generellt och inte äter något som har tagits från djur så är det ofta ett välinformerat ställningstagande (om man inte är tonåring och följer flocken haha). Har själv varit vegan i 6 år och när jag pratar med folk om detta så märker jag att nästan alla har funderat över och är emot djurplågeri men få är insatta i vilka producenter som bryter mot regler osv. Att generellt, moraliskt, vara emot päls är många som är och det är såklart helt OK men man ska inte för den sakens skulle säga att all produktion med t.ex. läder är djurplågeri.

  Tydligen lönar det sig inte att vara en flashig influencer. Det är så jag tolkar det….Carolina, My, Marcelo och Gabriel har inte råd att köpa jackor utan får jackor av oetiska företag som dom sedan måste göra reklam för, för att betala av jackan och tjäna en slant. Det är dyrt nämligen att leva flashigt, dyrt att uppehålla en fake online illusion.
  Barf. Nej jag själv hade aldrig gått med på det här….fy fan alltså. Päls? Nej tack. Vill även slänga in ett tack till Anonym 19:12 för en vettig kommentar.

   Som nån ”frivillig” form av prostitution fast inte för sin överlevnad. De klarar sig ypperligt utan dessa oetiska samarbeten.

  En dum fråga kanske. Päls har ju i urminnes tider använts för att hålla sig varm i kallt klimat. Nu är det bara typ kragar, muddar, en yttre pälsbit på kapushongen som inte ens når ansiktet.
  Jag har fortfarande kvar min mammas gamla fårskinnskappa, med pälsen inåt. Det varmaste som finns under kalla promenader. (Däremot gillar jag inte fårkött)

  Det är ju som miljövänner som jagat utsläppen när det nu visar sig att de visst jagar bilister och bilägare.
  Varför inte adressera pälsens och dunets ursprung istället för att avhumanisera människor som väljer päls?
  Jag väljer endast äkta dun i mina vinterkläder och täcken för värmens skull. Sedan betalar jag givetvis gärna extra för att dunet skall vara hållbart producerat.
  Sluta jaga människor som vägrar vara PK och börja med att adressera det riktiga problemet.

   Äkta dun? Finns inte ens något som kallas fuskdun. De som är emot päls gör det knappast i syfte att vara PK.

   För övrigt kan du njuta av den globala uppvärmningen. Tids nog har vi inga minusgrader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *