Sanna Brådings nya projekt ”Klimatkampen”

”Klimatkampen” – ett program där några svenska kändisar ska tävla i att gå från klimatbovar till klimatsmarta.

Bakomspakarma hittar vi ingen mindre är Sanna Bråding, som använt sitt Instagramkonto till att inspirera till en mer hållbar livsstil, och har även givit ut ”Veganboken – recept, fakta och inspiration” på Ordfront Förlag.

Medverkar gör Claes Malmberg, Filip Lamprecht, Nikki Amini och Arja Saijonmaa.

Någonting ni känner er sugna att kolla på? 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Zzzznark

   Förlåt, drygade mig.

    znark verkligen.Lära kändisar att gå från klimatbov tillklimatsmart?
    Filip tycks inte lärt sig något,han var ju nyligen på Maldiverna med mamma Kristin,hur gynnas klimatet av det?

     Sluta klaga på folk som reser. Det är bara tjatigt och ingen kommer ändra sig för att det tjatas. Resor kommer ske så länge det inte är förbjudet.

      Klaga är inte heller förbjudet.

   Verkligen. Min första tanke: gääääääääsp. Var och en som vill ta sitt ansvar för miljön, gör det. Men det är ju ett jävla tugggande om detta konstant..

  Hade kanske tittat om det var vanliga människor i programmet. Är helt ointresserad av att se samma kändisar om och om igen.

   Det finns för vanliga människor också, kolla @minimeringsmästarna på instagram

    Är ju verkligen inte samma sak. Tv program vs instagram konto.

  Nej så trött på allt vad kändisar tävlar i 😅

   De medverkande är dessutom överexponerade till leda av TV4, SVT gör en felberäkning i att ha med dem. Enda sättet att locka tittare till ett sånt här program vore att bjuda in TV4s outcast, har man med Alexander Bard, Paulo Robero, arge snickaren och Anders Timell kommer folk att titta. (Ta gärna in Cissi Wallin också)

    Och Anna Book!!! 🤩

    Det skulle jag faktiskt titta på hahah

    … se dessa tävlande fightas om den ultimata vinsten, tillbaka till folket.
    I cancelled land!

  Det är ju en jättebra ide så man får kanske ge det en chans. Men sån galen inflation i olika kändisprogram (bakar, sjunger, dansar, på bondgård etcetc) gör ändå att upplägget känns lite trött?

   Bakar får ju iaf även de vanliga människorna göra 🙂

    Sjunga också. Och vara på bondgård.

   Glöm inte när de hoppade simhopp. 😂

    Eller red 🐎😂😂

    Åh, minns hur charmig och duktig Jon Olsson var!

  Anna Book hade väl varit en bra kandidat, det känns inte jättemiljövänligt att tvätta sängkläderna typ varannan dag.

  Nej inget dom intresserar alls. Tittar bara på Netflix, Youtube osv.

  Men! Känns som många frågor inte fick svar i förra inlägget. Kan vi inte gå tillbaka till det? 😅

   Gör du det, inlägget finns ju kvar…

    Äh sluta vara så dryg

    Solstråle där ☀️

  Nej, inte intresserad alls.

  Ger det en chans att bli inspirerad. Programmet har ju ett syfte och en mening, till skillnad från många andra svenska produktioner folk tittar på. Lets dance, dobido, stjärnor på nåt slott som beundrar varandra och annat jag gladeligen hoppar över.

  Är väll inte superpeppad på programmet men uppfriskande med en kändis som är en faktisk förebild istället för alla konsumtionshetsande människor

   Nu menar du Arja Saijonmaa va?

  Va kul me kändisar som gör grejjer! 🙄

   Ja. Nytänk 2,0 😅😅

  Nej. Definitivt nej.

  Låter intressant! Tänker att man kan få lite inspiration till hur en kan leva mer klimatsmart 😊

  Förstår mig inte på Josephine Qvist träningsresa? Är det någon pt med eller betalar folk för att bara åka med en influenser?

   Förstår mig inte på henne överhuvudtaget.

  Kändisar som får umgås med andra kändisar. Yay vilket koncept. Får inte missa!

  Nej det är samma kändisar som vanligt. Ett alldeles för allvarligt ämne som klimatfrågan borde vara andra ”kändisar ” som har kunskap.

  Slutade följa för blev less dubbelmoralen med tjata om ”klimatsmart” & samtidigt ha allt i plast & shoppa trams heeeeeeela tiden 😴😴. Helt ok veganrecept men klimatsmart borde även innefatta mat som inte transporteras runt halva jorden

   precis, att vegan mat skulle vara klimatvänligt eller miljövanligt är en stor myt som kanske kommer fran livsmedelsindustrin…

    Av livsmedelsindustrin 😂 jaja

    Källor på det?

   Kosten lär väl också diskuteras i programmet? Är man vegan så kan man också välja bättre livsmedel. Precis som att man kan välja bättre kött om man är det. Är väl bra att det tas upp då om det är som du påstår, att allt ickeanimaliskt är miljöbovar.

    Kommer inte ske då stor del av hennes recept är svåra eller omöjliga köpa in ingredienser till utan bidra till miljöförstöring i oförsvarbar grad. Sen om man inreder hela sitt liv med nya saker, plast osv osv framstår det hela inte som helt seriöst. Tyvärr. Hade kunnat bli en bra grej men då med någon mer trovärdig programledare

   All mat hon lagar innehåller ju ungefär ”5-6 klyftor vitlök”. Den kan ju inte smaka nåt annat än vitlök tänker jag.

  Maggan på Monas (universumskan) Instagram för några dagar sedan (Mona visade ett positivt coronasnabbtest):

  ”Stackars bästis 😢 hoppas du inte hovrat runt och smittat någon❤️😢😢”

  ”Dosa på ni 😂😂”

  https://dumpor.com/c/1358824875464364472
  Är hon antivaxxer eller vad är det? Mona har inte gillat dessa kommentarer…

   Och vilka märkliga svar Maggan ger till Expressen enligt Flashback. Om de fortsätter tillsammans blir det mycket drama framöver.

   Ja, verkar inte bättre. På Maggans FB är de tre senaste inläggen reposts av antivaxx-propaganda. Fick i alla fall mig att slutligen bestämma mig för vad jag tycker om henne. Inte.

    Jaha, på det viset. Kommentarerna till Mona hade hon tydligen skrivit i samma veva som hon härjade på Louie Martis Instagramkonto. Undrar om hon härjat mer på Instagram då eller är det bara Mona och Louie som drabbats 🤔

    Louie lägger ut sarkastiska skämt om vaccinet.

     Maggan kommenterade till Expressen via sms att allt är bra och hon och Louie är kära, inga problem finns.

      Och att Louie ”kan ha förlagt förlovningsringen när han tvättade händerna, när han var ute med kompisarna i helgen, i Göteborg eller på Stureplan…..” Visst tror vi henne?
      Louies kommentar var ”finns inget att berätta”

       Hon kan omöjligt tro på att folk tror att inget hände – igen. Damage control. Hon måste ångra att hon varje gång går igång på insta, kanske hon lärt sig nu att inte göra det då detta inte är sista gången. Hon tog även bort sina spydiga kommentarer från Loiues insta under dagen.

       Idag så såg hon så mycket gladare ut på sina storys så jag undrade faktiskt om de är tillsammans igen, hon har sett deppig/sliten ut annars senaste veckan.

   Man är inte antivaxxer för att man är tveksam till covidvaccinet! När ska ni lära er det?

    Man är inte antivaxxer även om man repostar antivaxx-propaganda? Intressant logik du har.

    Nog balanserar man på linjen allt. Finns inget att tveka över om man inte är konspiratoriskt lagd. Tror för övrigt inte att bråding är vaccinerad mot covid heller. Hon som aldrig tvekar att göra sin röst hörd, har mig veterligen inte yppat ett ord om att man bör vaccinera sig, eller sagt att hon har tagit sina sprutor.

   Jag hade inte heller gillat dessa kommentarer. Skitdryga.

  Såg kommentar hos Pernilla att hon var ute och filmade ed tv-teamet idag. Hade bara Benjamin Corona? Har P varit i karantän i sju dagar?
  Inget förvånar mig med den egoistiska människan. Sen gnäller hon att det går dåligt för branschen men hon har inte lyft ett finger för att stoppa spridningen.

   Vilka slarvfel jag fick med 🙄

   Men antagligen har hon väl varit i karantän sju dagar ja. Tror ju knappast tv-teamet skulle jobba med henne om hon inte tagit ett nytt test.

    Läste i hennes fält att det inte var så att hon varit hemma i 7 dagar.

     Känner att jag blivit litet dagvill under jullovet… Men var inte P i Sälen (Lindvallen) och bodde på Hotel Bügelhof to-sön v1 och kom och visade upp ett positivt covidtest? Isf har det ju inte gått några sju dagar än.

   Är du här o härjar nu igen. Någon1 är visst besatt. Ja hon har varit i karantän i sju dagar! Någon mer när du ändå är i farten?

    Du blandar ihop mig med annan anonym. Har inte skrivit om P nyligen

     Haha sure. Du tjatar.

    Hej! Du avslöjar dig! Snart spricker fasaden…

  O vad jag önskar att det vore ett öppet spår varje kväll, går in här flera gånger och det händer inget i kommentarsfältet. Vissa inlägg bara dör ut…

  Jag hade nog kunnat bli mer intresserad om det inte var vegansk inriktning vilket det måste vara om Sanna är personen bakom programidén.

  Jag är verkligen en miljövän och djurvän med stor empati men jag ser inget fel i att äta kött.
  Att vi har djur som går och betar är så oerhört viktigt för den biologiska mångfalden och de behövs på minsta lilla gård. Utan bönder har vi inte mat på bordet. Viktigt dock med tillsyn så inga djur far illa.

   Håller med dig. Jag skulle däremot faktiskt gärna se ett program där man redde ut lite vad klimatsmart mat egentligen är. Sen så är väl inte Sanna Bråding direkt en klimatkämpe i mina ögon…

    Hon kanske ska ta hjälp av experter i programmet? Den bakom idén behöver väl inte ha all kunskap själv?

    Alla veganer anser väl att de är klimatsmarta 😉
    Men det kan ju vara så att hon vill bli mer klimatsmart och startade programmet för att samtidigt lära sig själv ngt

     Det är ganska enkelt att vara vegan och tro att man gör klimatsmarta val när man bor mitt i Sveriges huvudstad där det finns veganrestauranger bakom varje hörn.

     Större delen av vårt land är landsbygd och jag önskar att det livet på landet lyftes mer och att skolbarn som bor i städerna får åka ut på utflykter till gårdar och där man pratar om biologisk mångfald och varför den är så viktig med biologisk mångfald och böndernas roll kring hur maten hamnar på bordet.

     Jag såg ett intressant inslag på tvn igår. Minns inte var men det var en kvinna som hade getter på sin gård och satsade på tillverkning av vitmögelgetostar. Det finns så många eldsjälar som gör en insats för naturen i vårt land, som ser till att vi har olika typer av mat på bordet. Havregryn som havremjölk görs på som veganer dricker t ex och då behövs ju kor som betar som dessutom bidrar med att hålla landskapet öppet. Kossornas bajs är gödsel så att det går att odla. Det är sällan det är veganerna som faktiskt gör en insats för miljön utan alla som bor på landsbygden. Gårdsägare som utfordrar det vilda om vintrarna. Många är emot jakt men det är även många vilda djur som inte ens överlever vintrarna. Förra året dog många griskultingar och det föddes ovanligt få. Då är det bra att de som har gårdar kör ut foder och ensilage så att djuren slipper svälta ihjäl för det finns inget att äta när det är skare alltså snö som är hård som is.

     Veganer tror ofta att de är de enda empatiska för att de inte äter kött eller smör men vad gör de i praktiken för att gynna djur och natur?

     Är det verkligen bättre att äta frukt och grönt från andra sidan jordklotet för de att ska äta sina frukostskålar men smoothies och nötter som kan kräva en hel del vatten för att odla.

     Man måste ha helhetsperspektivet tycker jag.

   Men.. man kan äta veganskt och göra det så klimatsmart som möjligt. Precis som att man kan välja smart kött också. Så att det är vegansk inriktning ser inte jag som ett problem så länge de tar det i hänsyn när de pratar kosten.

   Jag har betande djur, men äter dom inte.

    Men då har du nog heller inte ett jordbruk.

   Så att du inte ser något fel med att äta kött gör att du dissar en hel programidé för att personen bakom den är vegan?

    Nej men jag har följt Sanna under en längre tid på Instagram. Hon gör inspirerande recept men vi bor och lever i helt skilda världar känns det som. Bättre att de som bor på landet får skildra verkligheten än att kändisar ska tävla i att göra miljösmarta val.

    Jag önskar den vanliga människan fick mer utrymma i tv.

   Nej, äter du kött är du inte djurvän. Du kanske är hundvän, råttvän och kattvän, men inte djurvän. Tycker man om någonting så betalar man _inte_ för att det ska dö.

    Snittblommor?
    🤐

     Faktum är att köpa snittblommor inte är särskilt miljövänligt. Men man blir glad av dem 🌸😊

    Det säger mer om dig själv på ditt sätt att svara. Utveckla gärna.

   Att äta de djur som går och betar gör inget för mångfalden dock.

    Nej men de flesta djuren hade ju inte funnits om de bara hade behövts för att beta för det hade ingen haft råd med, och då hade vi inte haft några öppna landskap.

  Skulle Kenzas senast story vara något slags före och efter? Fattar inte riktigt

   Det var väl för att visa hur samma kropp kan se olika ut bara du drar upp dina bikinitrosor och antar en annan pose. I hennes fall ser jag dock noll skillnad.

  Följer inte Sanna längre men tyckte synd om henne son när hon hade med honom i storys när de varje morgon utvärderade hur det gick att sluta amma på nätterna. Han var ändå rätt så stor och skulle sitta där och prata om hur natten gått med sin mammas alla främmande följare. Många gånger var han ledsen också och tyckte att det hade gått jättedåligt. Sen de gånger han inte ville vara med och berätta så tjatade hon in honom ”joo men kom nu och berätta hur det har gått i natt” osv. Kändes ganska olustigt på något vis.

  Fullständigt ointressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *