Att skämta om covid-19


Bildkälla: Fayme Elmén Instastory

När tror ni vi kommer vara redo att skämta om Covid-19?
Av min inkorg att döma så är vi det absolut inte än. 😉

220 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kissie hatar verkligen sin hund 🙃 man kan ju undra varför de inte låter någon annan ta hand om den.

   Varför tror du hon hatar sin hund? och vilken av hundarna menar du?

   Vem gillar hundar…men självklart ska man ta sitt ansvar, de är inga leksaker! De är levande varelser och ska behandlas rätt.

    Uppenbarligen väldigt många människor, kanske främst de som har en hund …

    Vi normala människor

    Alla som har en själ?

     Katter är bäst!!! Hundar luktar illa och är oberäkliga. 😁

      Hahahahaha är det något som luktar och är oberäkneliga så är det katter.

   Tror snarare hon är trött på alla som säger åt henne vad hon får kalla sin hund och inte. Hon har ju sagt att hon älskar den vovven också men att ibland blir det för mkt.

   För att hon kallade den Fitt-Lily? Amen snälla vad löjligt. Blir också galen på min hund ibland, betyder ju ingenting

    Hunden kanske blir kränkt av att bli kallad det. Tror jag att antidepressiva till hundar ökar varje år om de blir kallade fula ord.

   Inte du nu igen!!
   Hon är bara trött på att hon är valpig och äter upp hennes grejer

   Jag tyckte det var kul att hon skrev Fitt-Lilly nu eftersom hon själv kunde skratta åt sit sammanbrott efter tandskenan.

   Slappna av lite.
   Livet blir lite roligare då.

   Valptiden är jobbig för väldigt många. Jag höll på att bryta ihop när min valp hade diarré 3-7 gånger per natt i 4 månader (var självklart hos veterinären flera gånger och gjorde allt för att hon skulle ha det så tryggt det bara går, lämnade inte ensam och var väldigt lugn runt henne). Jag kommer nog aldrig att skaffa en valp igen pga hur jobbigt det faktiskt var. Blev väldigt ledsen många många gånger.

    Något i systemet kan inte ha fungerat bra om en valp har diarré så ofta..Hade bytt vet.

     Var hos väldigt många olika veterinärer och reste över halva Sverige till olika kliniker. De hittade aldrig något fel och från en dag till en annan så mådde hon plötsligt bra igen.

     Min gosenos sprutlackerade omvärlden under cirka ett år innan jag övergick till färskfoder vilket funkade super.

     Nu gör jag snordyrt hypoallegren torrfoder. Inget fel på hunden, bara lite känslig i magen.

      Dock skillnad på valp och vuxen hund?
      Det där är liksom inte normalt, en frisk valp bajsar inte inne varje natt på det sättet om den är frisk.

    Instämmer. Skaffade hund igen efter långt uppehåll, var så peppad och taggad och lycklig. Tills. Jag. Blev. Påmind. Herregud! Det första året är ingen lek. Nu har han blivit vuxen och jag är verkligen inte sugen på valp igen om man säger så.

     Haha ja verkligen! Med två små barn samtidigt också undrade jag om det ens fanns tillräckligt med kärlek över till en hund igen. Asså valpar är så överskattat. Älskar henne nu (1 år) men allra mest när barnen är på förskolan för jävlar vad de jagar upp varandra. Men älskar att ha henne sovandes under skrivbordet och ta en lunchpromenad. Hon hade varit världens bästa kompis om vi inte haft barn 😬 kommer vara så fint för barnen att få växa upp med henne dock så av den anledningen är det värt det❤️

      Jag älskar valptiden 💕

       Kanske möjligt utan småbarn 🙂

     Jag älskar valptiden, däremot finns det saker/dagar då man helt enkelt blir lite trött på sin valp, och det är helt okej. Det värsta mina hundar gjort i valp stadiet var att äta upp min mobiltelefon, äta upp alla tv dosor och riva bort tapeter…
     Men bara för man tycker valpen är jobbig ibland betyder det inte att man hatar den.

     Ha ha! Jag med, älskar hundar men är verkligen inte redo för valp än……. Vår hund är 10 år.. 😀

     Mm alltså valptiden var så jävla traumatisk. Fy fan.

     Jag har haft hund hela livet och kan inte tänka mig leva utan. Valptiden kan jag däremot klara mig utan, världens passning för att hinna ut, bitandet, osv. Av olika anledningar har det ändå blivit valp istället för att tex ta över vuxen hund.

     Numera pratar man ju om pandemihundar, men jag undrar om folk verkligen fattar vilket jobb det är med valp? Det har ju alltid funnits hundar på blocket där folk blivit ”allergiska” ungefär lagom till unghundstiden… kan tänka mig att det kommer att öka nu tyvärr, önskar fler fattade vad de ger sig in i när de tar på sig ansvaret. Läste om Lars Lerin som lämnade bort sin hund och blev så arg över hans beteende! Klart att det är bättre att inte ha kvar den om man inte orkar, men sälja på blocket för att man är så dum och inte läser på nåt…

     Men håller man bara ut så så får man ett fint liv ihop. Sååå skönt när de är vuxna och man kan ta långa härliga promenader, ha mattor inomhus och bara allmänt ha trevligt tillsammans!

    Asså jag älskar att ha valp, men vi alla hundägare har dagar då man suckar när valpen gjort sånt som valpar gör men som inte alltid uppskattas av ägaren.
    Det betyder ju inte att man hatar sin hund bara för att man tycker den är jobbig ibland.

    Sjukt min hund va exakt samma. In och ut och ja OLIKA personer undersökte. Höll på i flera månader och bröt också ihop. Ingen sömn. Torka bajs hela natten och ja panik. Det va faktiskt jobbigare för mig än bebis. Mycket också för att folk sympatiserar med människo-mammor och tycker synd om och stöttar. Men jag kände att folk inte riktigt förstod nätterna med min lilla hund och hur slut jag va. De hittade inget fel. Och vi testade såklart alla olika foder. Utredde allergier. Gjorde parasittester. Röntgade magen. Allt. Från en dag till en annan försvann det bara. Det är jag såklart superglad över.

     Varför inte bara sätta blöja på hunden?

    Ja det är alltid bra att ta reda på hur det är att ha hund före köpet. Tyvärr är det alltför många som bara ser det gulliga i att ha djur. Likadant med att få barn, det är inte så glamoröst när de skriker nätterna igenom eller vägrar klä på sig varje morgon🤭

   Håller med. Inte bara för senaste videon utan den känslan har man fått redan från start. Chloe är hennes bäbis, hon lär aldrig känna så varken för Andreas hund eller Lily. Tror inte hon var redo för en ny hund när hon fick Lily egentligen, utan det var en fin gest av Andreas som gick sådär.

  Det går inte att skämta om man som influencer aldrig klarar av att tala sanning från början.

  Sjukt överdrivet hela detta så jo, åk och bada. Ingen kommer att dö.

   Säg det till de 5 513 550 som dött…

    Av vadå?

    Jag pratar nämligen om drunkningsolyckor på badhus 🙂

    Mindre än 0.2% av världens befolkning. Vanlig influensa dödar runt 1%.

     Vanlig influensa dödar 685 personer i Sverige årligen.
     Covid-19 har dödat ca 5 200 i Sverige årligen.

     Men statistik kanske inte är så viktigt enligt dig?

      Var läser du att covid dödar 5200 per år? Eller menar du att 5200 som dör per år har covid?

       (Och ja, detsamma gäller din siffra för influensa)

        Siffrorna för influensa och covid-19 kommer från socialstyrelsen.

         Swosh

          Swosh Swosh

       …och 88 800 som dör varje år har hjärt och kärlsjukdom och 22 400 som dör varje år har cancer.
       Förstår du vart jag är på väg med detta?????

        Nej förstår inte vad du svamlar om.
        Hjärt och kärlsjukdom och cancer är inte smittsamt. Så dessa människor kan gå i affären utan att smitta dig med hjärt och kärlsjukdom eller cancer…

         Det är inte huruvida det är smittsamt som avgör om du dör. Svamlet står du så bra för själv.

          Jag tror att du missar poängen här. Diskussionen handlar alltså om smittsamma sjukdomar och inte om andra, mer dödliga sjukdomar. Dessutom är det inte relevant i detta – covid är en sjukdom som både dödar människor och som skapar men för lång tid/all framtid. Alltså, något som man bör ta på allvar om man har någon som helst empati för andra människor.

        Fast om hjärt och kärlsjukdomar hade kunnat infektera folk via droppsmitta hade du nog inte varit så nonchalant. Du kan ju inte jämföra en sjukdom som andra kan smitta dig med med en som är ärftlig/beroende på hur du själv skött dig och levt?

        Dött med hjärt och kärlsjukdom och cancer eller av?

        Cancer och hjärt- och kärlsjukdomar smittar inte

        Men då är terrorism inte så mycket att förfasas över heller? Bara några hundra dog ju vid 911 så det behöver vi typ inte bry oss om alls. Bara strunta i. Eller??

         Några hundra som dog vid 9/11? Ska du göra en lustig poäng så kan du väl åtminstone ha lite koll😅

         Men ska vi bara åtgärda det som dödar allra flest människor totalt så är det knappast covid ändå så vad bråkar du om?

          Det är ju du som bråkar, börjar få riktiga troll vibbar av dig.

           Ja, det finns bara en anonym här. Orkar inte ens låtsas bemöta det här faktiskt.

        Sluta va så ignorant! Varför kan folk inte förstå att sjukvården måste fungera i ett demokratiskt samhälle? Folk här inne verkar dels inte ha respekt för det ”bara är äldre som dör”. När fallet inte är så.

        Men det handlar alltså om att all vård drabbas och kan inte säkras. Det handlar om cancervård. Det handlar om när din unge bryter benet och behöver hjälp. Det handlar om trafikolyckor. Om du vill leva i ett land utan bra sjukvård och/eller ett samhälle som inte prioriterar det så finns det väldigt många sådana exempel på sådana länder. Flytta dit bara.

      Helt fel uppgifter! Vissa år dör det mer än vad samma år av covid har dödat. Läs på lite

       Uppgifterna är från socialstyrelsen.

       Men vad spelar det för roll? Egentligen? Vad exakt är det ni vill uppnå som talar om andra sjukdomar eller slänger med statistik som visar att det finns något som är värre? Att covid inte är illa nog? Att vi ska sluta bry oss? Går det att ha två tankar i huvudet? Samtidigt?

        sätta det i perspektiv kanske? Skulle vi få dagliga notiser med hur många som dör av hjärt/kärlsjukdomar, cancer, influensa eller något annat så skulle vi kanske vara livrädda för det också. Det säger ju inte så mycket att tex 10 dör med covid en dag om man inte sätter det i perspektiv till hur många som dör varje dag öht. Handlar väl kanske inte om att inte bry sig eller skita i de som dör utan bara få perspektiv.

   Men att bli svårt sjuk, eller se till så att andra blir svårt sjuka, det går bra. Handhjärta.

    Varför skulle jag bli sjuk av att bada?

     Kanske för att den varma fuktiga miljön är mer gynnsam för virus att överleva längre i?

      Är det inte tvärtom, med tanke på att smittan ökar under de kalla perioderna och avtar under de varma?

       Nej, men folk är inomhus mer under de kalla månaderna och då sprids smittan mer effektivt

     Rabiessmittad hajar.

   Fy fan vilken provocerade kommentar. Hoppas att det är du dom blir sjuk och ingen annan då!

    *som

  Låter mer som man ångrat att man skrivit något och kallar det då för skämt. Det är inte ens ett skämt..

   Det var ett skämt med tanke på att hon själv och andra dottern också är förkylda, inte bara babyn.

    Tillägg: hon skrev det som svar till alla som skrev förhållningsregler till henne om karantän osv, som om hon inte kunde tänka själv.

     Problemet var att hon ju skrev som om hon inte kunde tänka själv. Och det är väl inte första gången hon bevisar att hon har problem med intelligensen precis.

   Verkligen. Hon borde inte bli komiker. Ingen förstod hennes ”skämt”. Absolut bara en dålig ursäkt.

    Jag fattade, det är ju uppenbart att hon inte menade det eftersom de är sjuka.

     Hahahahahahahaha

  Problemet är ju att folk faktiskt är sååå korkade och gör exakt det hon skämtar om, så hur ska folk fatta när det är skämt och när folk bara är korkade?

   En lösning på problemet är att avsäga sig uppgiften att vara den som ska informera och leda varenda enskild sate rätt.

    Nja, när en persons val riskerar att döda andra människor har man rätt att säga ifrån faktiskt.

     det sa jag väl inte att man inte hade rätt till?

     Jag sa att man inte behöver se det som sin uppgift att informera och leda varenda enskild människa rätt. Om det nu är ett problem att det är svårt att veta vem av alla som behöver ledas och inte.

   Precis, folk är ju så förbannat dum och skulle kunna göra det.

  Haha vet inte vem hon är men hon verkar ju rätt så skön ändå.

   Du menar korkad va? För det är hon ju känd för att vara. Och hon bevisar det hela tiden.

  Vilken jobbig person. Hon måste tro att hon är så ”quirky” och ”rolig”.

  Bra källhänvisning!

  ”Vi” är redan redo jo. Som i majoriteten av befolkningen. Sedan finns det en liiiiiten grupp människor som aldrig någonsin kommer att vara redo. Av din inkorg att döma så samlar sig den gruppen här…

   De som inte vaccinerar sig tar det naturliga urvalet hand om så småningom. Tur det.

    Och fortfarande anses de som inte vaccinerat sig ha värst retorik.

    Rätt konstigt svar på inlägget.
    Säg vad du vill säga rätt ut istället för att hålla på a la tjuvnyp på mellanstadiets skolgård.

    Ja, en förkylning. Rätt åt dom! Ha!!

    Wow snacka om att vara så dum att man önskar att 20% av befolkningen dör för att de inte vill injiceras flera gånger per år för evigt för att förhindra spridning av en förkylning med över 99.7 överlevnadschans.

     Ingen kommer behöva injicera sig flera ggr per år för evigt

      Hur vet du det? Har de gått ut med hur många sprutor totalt vi behöver ta?

       Det är samma sak med varje virus. Det muterar och tillslut hamnar vi i en läge där detta virus kommer vara lika ofarligt som influensan eller en vanlig förkylning, men tills dess måste vi följa restiktionerna.

        Det var inte svar på frågan men tack ändå.

         Jo det är svar på frågan, om man ser bakåt i historien på tidigare virus kan man sia om hur framtiden kommer bli med detta virus.

          Se 19:06. Så går vi vidare i cirklar därifrån.

        För absoluta majoriteten är vi redan där. Så det där håller inte.

         Fel, det dör många många fler i covid än i influensa och förkylning, så vi är långt ifrån där ännu.

          Jag hoppas du låter experterna och forskarna ta del av din kunskap.

           Får du alla dina nyheter från facebookgrupper?

           Nej, har inte Facebook. Och du?

           Det är inte min kunskap, jag informerar dig om det forskarna säger. Sluta tro att facebook är fakta och börja lyssna på riktiga forskare.

           Vad du tjatar om Facebook. Har någon länkat till Facebook än? Annars kan du kanske hålla lite högre nivå än att bygga halmgubbar.

          Att fler dör i covid än influensa säger ju inte emot det faktum att det är ofarligt för den absoluta majoriteten. Vilka forskare säger att covid är dödligt och livsfarligt för majoriteten? Och inte från Facebook nu utan nämn något forskare som säger emot att det är ofarligt för majoriteten av de som smittas.

           troll

           Okej, så jag antar att du inte säger emot det då.

           jag har redan sagt emot det, läs mina tidigare kommentarer, kommer in svara på troll numera

           kommer inte svara på troll*

           När man inte har svar på en fråga så kan man alltid kalla den andra för troll.

           Man slutar aldrig förvånas över nivån här inne.

     Förkylning alltså nu får du ta av dig foliehatten är ju helt sanslöst hur korkad du kan vara.

      Hört talas om omikron?

       Varför skulle vi få stränga restriktioner om Omikron BARA är en förkylning?

        Så hjärntvättad.

         Du ja

          ”Men duuuu dåå!!???!”

     Jag undrar hur snacket hade gått om Covid varit som spanska sjukan där de som dog var under 30?

      Undrar hur det hade låtit om det var aliens som kom ner och smittade oss med dödsalienvirus som alla dog av på stört. Eller om solen slukade jorden. Ja, det får vi inte veta.

      Det var främst vid regementen som dom dog som flugor för att dom låg packade som sillar där. Inte riktigt samma som idag med handsprit, hemmaarbete och avstånd mao.

       Regementena var superspridare och gjorde smittan global men det spred sig enormt i civilsamhället. Dessutom var det ett väldigt otrevligt virus som funkade på samma sätt som smittkoppor det lurade immunförsvaret att attackera den egna kroppen. Ju bättre immunförsvar desto farligare blev viruset. Det var varför så många unga dog och så många gamla klarade sig med en vanlig förkylning.

    Tycker du det om alla som inte vaccinerat sig? Oavsett orsak? Du vet om att många länder knappt har vaccinerat riskgrupper för att vi i väst norpar åt oss vaccin för att vaccinera barn till och med. Men visst, de i fattiga länder spelar ändå inte roll.

     Det beror ju på att väst inte hjälper fattiga länder med vaccin eller skickar det för sent. Och det är ett jätte problem att så många i fattiga länder är ovaccinerade för det bidrar till mutationer.

      Nja, det är vaccinet som bidrar mest till mutationerna.

       Hahah! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Snälla berätta var du läste det?

       Omg. Var i helvete har du fått det ifrån? Det var det dummaste jag hört den här veckan.

    Antalet döda av/med covid sedan pandemin började i min åldersgrupp (20-29) är 17 personer. Risken att jag ska dö av covid ligger på ca 0.04%. I statistiken över dödsfall räknas alla med bekräftad covid in, oavsett vad som orsakade döden. Även i statistiken över IVA-patienter räknas alla med covid in, även om det inte är orsaken till att man behöver intensivvård. Genomgången infektion ger ett starkare och bredare skydd än vaccinet. De vaccin vi har idag skyddar inte heller mot att sprida smitta eller att bli sjuk av omikron.

    Vill du vaccinera dig och känner dig trygg med det, you go! Och extremt bra för de med nedsatt immunförsvar och underliggande sjukdomar att alternativet finns.

    Kan vi inte bara respektera varandra? Jag ser ingen vits med att vaccinera mig då jag med största sannolikhet klarar mig bra om jag blir smittad. Jag träffar extremt lite människor och använder sunt förnuft med att hålla avstånd, tvätta händerna osv. Är trött på att bli utmålad som en foliehatt/anti-vaxxare för att jag inte vill vaccinera mig.

     Det är jättebra att du sköter dig och tänker dig för. Men du är en person och alla är inte ordentliga som du. Dessutom alla riskgrupper kan inte vaccineras.

     Problemet med det resonemanget är att det inte tar hänsyn till att alla som faktiskt BLIR allvarligt sjuka belastar vården. Att det skulle kunna innebära att du, ditt barn, din förälder, din bästis, inte får den vård hen behöver för någon annan åkomma, allvarlig eller mindre allvarlig. Det kan också innebära att andra samhällsviktiga funktioner fördröjs; till exempel för att många är sjuka, allvarligt eller mindre allvarligt. Förskolor får stängas på grund av personalbrist, försörjningsstöd kan inte betalas ut i tid på grund av personalbrist, snöröjningen fungerar inte på grund av – ja, du fattar.

     Kanske riskerar varken du eller jag att bli särskilt allvarligt sjuka och dö (även om det kan ske), men vi kan bli rejält påverkade när samhällspåverkan blir för stor.

      Men då bör väl naturliga antikroppar funka lika bra som vaccin? Varför vaccinera folk med antikroppar? Speciellt när riskgrupper på andra platser inte ens har tillgång till vaccin.

       För att få naturliga antikroppar behöver man vara sjuk. Och blir för många sjuka samtidigt riskerar man ovanstående scenario. ”Skydda vården” var Folkhälsomyndighetens mantra i början av pandemin och det – tillsammans med solidaritet med mina närmaste – har jag lutat mig mot när jag vaccinerat mig (trots antikroppar).

        Nu är det många sjuka så väldigt många kommer ju få en naturlig immunitet.
        Enligt tex Agnes Wold har man ett immunologiskt skydd efter en covid infektion oavsett mängd antikroppar eller inte. Skulle man bli sjuk igen så blir man nästan alltid lindrigare.
        Jag är vaccinerad alltså, så är inte anti

        Jo visst men många var ju sjuka redan innan vaccinet var ett alternativ. Eller efter första sprutan. Eller även efter andra sprutan. Varför ska de med naturliga antikroppar vaccinera sig? Speciellt när det inte finns vaccin åt alla.

         Lägger till att jag är vaccinerad så att folk inte får för sig något.

         Min poäng är bara att man inte vaccinerar någon mot tex vattkoppor ett halvår efter de varit sjuka och fått antikroppar.

          Jag har samma fundering som du har.🤷‍♀️ Någon får gärna informera mig/oss om detta tack!

          Är det inte så att med vattkoppor blir man verkligen immun efter att ha haft det, med covid blir du inte det. Min kille fick covid 2 gånger innan vaccinet. Han blev lika sjuk båda gångerna.

        Ett annat alternativ hade varit att inte under flera decennier montera ner vården.

         Men exakt! Varför belyser vi inte detta faktum mer? Det måste pumpas in pengar i vården, höja lönerna radikalt vilket i sin tur ger vårdyrket status och fler kommer vilja arbeta inom det. Det är något riktigt snett när vi tillåter att det viktigaste vi har går på knäna, sedan långt före pandemin. Nej istället ska vi stå och klappa händerna från balkongen som riktiga jubelidioter.
         Vi kommer alla behöva vård någon gång, och bara tanken på att hamna ”på hem” som gammal och kanske dement…
         Nej men vi inför lite fler restriktioner istället, kanske bidrar ekonomiskt till småföretagare eller artister, men vården pff…icke!

          Sen fattar ju inte folk att även restriktionerna tär på vården. Hälften av mina kollegor är hemma utan symptom i väntan på provsvar för att någon i deras närhet är sjuk, en annan andel är hemma och vabbar barn som hostade till på förskolan. Osv. Vi är redan underbemannade och alla restriktioner gör att vi är ÄNNU färre på plats.

     Förut räckte det med antikroppar

     Jag respekterar ditt beslut ang vaccin helt. Skulle aldrig försöka påverka någon att vaccinera sig, det avgör man själv.

     Men att säga att nuvarande vaccin inte skyddar mot omikron är att sprida osanningar. Det skyddar bra mot allvarlig sjukdom och död, även för de som drabbas av omikron.

      Pfizers vd satt ju själv i veckan och sa att det INTE hjälper mot Omikron.
      När han blev förhörd och va tvungen att hålla sig till sanningen.

      Har du källa på ditt sista stycke? Är genuint intresserad. 🙂

      Då inte ens Pfizers VD Albert Boula håller med i det påståendet?

     +1 på den! Kan stämma in i allt du skriver . Om ändå fler kunde se lite klarare på situationen!

   Ja av någon anledning är det här alla skitnödiga samlas😂🤯

  Känns som en evighet sen alla influensers var ute o festade för att de hade antikroppar😁

  Alla lever verkligen i sin egen sanning just nu så det funkar inte att skämta eller vara sarkastisk. Man vet aldrig vad någon annans sanning är.
  Själv tycker jag det verkar dumt att boka pcr-test om snabbtestet visar negativt. Testerna ska räcka till många. Bättre ett isolera sig till man är frisk. (Vilket man ju ska göra även om det är en vanlig förkylning). Men det är ju min åsikt, nån annan tycker säkert att pcr-test vid minsta symptom är det mest ansvarsfulla man kan göra, medan jag tänker tvärtom.

   Rekommendationen har ju varit att alla skall testa sig vid symptom. Nu börjar de ändra lite, då det är för mycket smittade

    Man testar inte barn under 6 år.

  Klart man får skämta om covid men hennes ”skämt” var ju riktigt tråkigt?
  Kan det ens klassas som skämt?

   Vet inte. Vad som är roligt är väl upp till var och en att avgöra.

  Bästa covid skämtet var i april 2020 när en liten grupp äldre (65+) träffades vid föreningens boulebana och drack corona 😂🙈

   Jättekul.

  Ungefär lika moget som när man sa något provokativt på högstadiet och sen -Ba skoja ju!!!

   Blir du verkligen provocerad av det hon skrev…?

  Tihi eller nåt! 🙄

  Någon som har ett roligt covidskämt att bjuda på?

   Karantän dag 15:
   Min hund frågade precis om jag vill ha radion på när hon går ut

   Kära plexiglas:
   Tack för att du skyddade mig från den maskerade kassören som just rörde VARJE enskild sak jag nu tar med hem

   Om du vill spara pengar till jul, är nu det perfekta tillfället att berätta för barnen att tomten inte klarade sig igenom pandemin

    Alltså vet att det är skämt osv… Men plexiglasen har jag alltid tänkt är till för att skydda de som arbetar och träffar en triljard människor per dag…

    Tror folk fortfarande på kontaktsmitta?

     Det är pga såna som dig som vi inte får bukt med denna pandemi…

      Få bukt.. lol. Virus är alltid här för att stanna.

   För första gången i historien kan vi rädda mänskligheten genom att lägga oss framför tv:n och inte göra någonting. Låt oss inte misslyckas med det här!

   År 2020 trodde vi att vi skulle ha flygande bilar. Men nej, istället lär vi folk hur man tvätta händerna

   Om skolorna är stängda för länge, kommer föräldrarna att hitta vaccinet före forskarna.

   Världen: det finns inget sätt vi kan stänga ner allt för att minska utsläppen, bromsa klimatförändringarna och skydda miljön.
   Moder natur: här är ett virus. Öva.

    Men det där är ju inte skämt?

     Och det där är inte en fråga.

     Jo?

     Har du själv några bra covid skämt får du gärna dela med dig av dem 🙂

      Flera var bara påståenden typ och inget var kul.

    Är det inte allmänt känt att viruset kommer från ett labb nu? Dvs inte moder natur.

     Källa på ditt påstående? ingen facebook länk utan vetenskapligt bevis tack.

      Varför skulle jag länka till Facebook? Jag ställde en fråga, inte ett påstående. Jag tycker att flera experter har ändrat uppfattning till att vara tämligen överens om att det inte kommer från någon matmarknad utan från labbet. Men att det är svårt att bevisa då labbet vägrar ge insyn i något öht. Därför menade jag att det verkar vara rätt få som fortfarande tror på marknaderna. Orkar inte leta fram vetenskapliga artiklar eller forskarrapporter eller Nobelpris i ämnet. Det var aldrig min poäng heller.

      Men jag tror inte att vetenskapliga bevis finns för att det kommer från marknaderna heller om vi ska vara sådana.

       Så du har ingen pålitlig källa till ditt påstående att viruset skulle komma från ett labb och inte från djur?

        Men läste du vad jag skrev ens?

        Haha

        ”jag ställde en fråga, inte ett påstående…”
        ”Så du har inga vetenskapliga bevis för ditt påstående?”

        ”Svårt att bevisa då det inte finns någon insyn i labbet..”
        ”Var är dina vetenskapliga bevis!?”

        Har du vetenskapliga bevis för att det med säkerhet kommer från djur?

         Så du har ingen fakta som stödjer ditt påstående att det är allmänt känt att viruset kommer från ett labb?

         Kan du inte bara skaffa en hobby och sluta trolla och bråka för att ha något att göra i ditt liv?

          Du läser ju inte vad du svarar på.

          Läs om kommentaren och låt poletten trillar ner.

           Du påstår saker och vägrar komma med bevis. Sluta påstå saker när du inte har bevis.

           Poletten verkar verkligen inte trilla ner för dig.

           Då släpper jag det här då.

      Ett tips skatten är att svara lite mer öppet än att bara skrika ”bevis” så fort någon yppar en åsikt som inte stämmer med din. Och att utgå från att de ska hämta en facebooktråd. Det om något luktar troll.

      Man skulle kunna tänka sig att det är svårt att bevisa någonting kring vart viruset kommer från, just för att det inte finns någon transparens från laboratoriets håll. Men än har väl ingen kunnat bevisa att det kommer från matmarknaden heller? Och jag upplever också ett skifte i vad ”kunniga” tror (obs, inte bevisat) att det kommer från. I början pratades det om djuren men jag tycker att fler och fler verkar vara inne på laboratorium. Det är min uppfattning när jag hör experter resonera kring det. Men som sagt, det finns så vitt jag vet inte bevis pt något håll. Ett intressant ämne att diskutera tycker jag men att bortse från hela problematiken kring att kunna bevisa något och kräva bevis (!?) är en rätt så död gränd.

       Åh, är du en av de anonyma jag kallade troll? trampade jag på en öm tå?
       När folk kommer med ”fakta” som man kan läsa på facebook, och denna ”fakta” är motbevisar med vetenskaplig fakta, ja då kan jag kräva källa på det någon påstår. Påstå inte saker som att det vore fakta om du inte har vetenskapliga bevisa.
       Säg då istället att det är din personliga åsikt och att du tror det är så eller så.

        Från 21:44 ”Jag tycker att..”
        Från min kommentar ”Och jag upplever också…”

        Tyder väl på en personliga åsikter och inte fakta? Ska jag ge dig vetenskapliga bevis på att jag upplever att fler verkar ändra sig?

        Varför göra en så stor grej av det ens? Du hade ju kunnat svara att du inte höll med om att det verkar vara allmänt vedertaget. Varför ska du tjafsa om allt? Du verkar lite på krigsstigen ikväll.

        Och nej du har inte kallat mig troll. Men du lär väl göra det nu antar jag.

        Jag vill gärna se den vetenskapliga faktan som motbevisar att det kommer från ett labb. Helt seriöst alltså. Är det bevisat att det inte kommer från labb alltså?

        Mvh vet seriöst inte.

         Läser man från trovärdiga källor är det blandat. En del hävdar att spikproteinet är manipulerat att det inte är naturligt förekommande. Andra att det visst kan uppstå naturligt. Googla, det har skrivits massor om det.

         WHO rapport om covid-19 ursprung, läs den. Eller är WHO inte en pålitlig källa enligt dig?

         Som tillägg: covid-19 viruset finns naturligt hos fladdermöss.

          Den rapporten utesluter inte med säkerhet labbet och säger heller inte att det med säkerhet kommer från djur. Har du själv ens läst vad WHO säger om virusets ursprung?

          Något säger mig att du har svårt med nyanser. Kan du citera var WHO _med säkerhet motbevisar_ att det kommer från ett labb och att det finns vetenskapligt bevis att det kommer från djur?

          Jag har aldrig sagt att WHO inte är en säker källa. Jag ifrågasätter bara att det du vill påstå ens skulle stå där. Men jag är inte den som är den. Motbevisa mig 😉

      WHO utreder det. De verkar övertygade om att det är från labbet.

      De har väl forskat på djur och nåt gick fel. Teorin de har.

       WHO säger INTE att det kommer ifrån labbet! Sluta sprida lögner!!!

        Nej men de säger heller inte att det inte kommer från labbet. Förstår du ens den poängen eller är den för svår att ta in?

   När covid var nytt dök det upp massvis med sjukt roliga memes minns jag!

  När vi är redo att skämta om corona? Sen januari 2020.

   Absolut! Skönt att det finns en och annan med humor i det här kommentarsfältet, där en del inte ens förstår skämten…

  Att hon är skittråkig är väl ingen nyhet. Jag undrar mest varför hennes enorma exploatering av ungarna aldrig tas upp här.

   För att det är en sjukt tråkigt och uttjatad diskussion.

  Frågar här då man förhoppningsvis får ett bättre svar än Sephoras kundtjänst. Någon som vet om de slutar med KVD look it foundation och concealer eller vad som händer? Letar som en galning både på svenska och utländska Sephora. Tänker inte köra bil i 2,5 timme för att chansa heller att de har i butik. Help a girl out plz 👌🏻

   Följer, visste inte att det här höll på att hända? Katastrof ju!

    Vet inte vad som händer.. de finns inte på hemsidan längre och när jag frågat i kundtjänst på Messenger säger de ”det kan vi inte avslöja” nähä men ni borde väl veta ni ska sluta ta in de eller inte.. blä

   Men ring butiken innan och fråga?

   Men du kan ju inte köra bil i 2,5 h för lite smink. Tänk på miljön!

    Klart jag kan om det finns så kör jag gladeligen 2.5 timme enkel väg för de är det bästa smink min hud trivs med

   Har en Sephora här i Malmö bredvid mitt boende. Hade kunnat kolla åt dig, men är inte säker på att jag hittar tillbaka till dig i dessa galna kommentarsfält 😂

   Men kan du kanske prova att ringa direkt till affären (det brukar jag göra)? Så kan de gå ut och kika direkt. ☺️

    Åh kolla gärna om look it finns i nummer 47 i foundation och 11 i concealer. Just de två verkar vara rensat i Sverige och usa samt KVD hemsidan 😥

   Finns på Sephora i USA fast det kanske är lite väl långt att åka. 😉
   Kolla om KVD skcikar till Sverige från deras nätbutik
   https://www.kvdveganbeauty.com/

    Finns tyvärr inte exakt mina färger där på hemsidan 😥

  Man får skämta om allt. Men hennes skämt var ju så torftigt och dåligt att det inte ens får klassas som ett skämt.

  Det är väl som med allt annat. Har man inte upplevt det själv går det att skämta om det.

   Äsch. Klart man kan skämta om corona om man haft det själv eller vad då? Eller någon annan sjukdom också för den delen.

    Jag hade 3 bekanta som dog i början på pandemin. För mig är det inte, och kommer aldrig bli ett skämt.

  Kenzas försök till att vara relatable faller så platt 😅. Gör en grej av sin navel liksom. Fortsätt bara att posta dina bilder och säg inget om det!

   Håller med! Så mycket fokus nu på hennes kropp och de skavanker hon tycker hon har. Låt kroppen bara får vara en kropp. Det behöver inte pekas ut alla fel eller jämföra fin-bilder med ful-bilder.

   Tror dock hon insett att hennes ”perfekta” flöde har inneburit att många avföljt henne och hon kanske försöker sadla om till en mer kroppspositiv/verklighetsförankrad IG. Typ.

    Förmodligen är det så, men då hade det nog varit smartare att lägga upp bilder som inte är perfekta och inte kommentera det. Inte göra en grej av det. Annars känns det som hon bara försöker skrapa ihop poäng.

  Tråkigt att hon tar bort alla storys om Covid pga för många har skrivit regler istället för att lyssna på vad folk skriver. För det hon skriver i senaste storyn är fel… Privatpersoner ska inte testa sig med antigentest vid symptom. Risken är att det visar negativt fastän man har Covid.

   Hon skriver att hon vet att snabbtesterna inte är tillförlitliga och att hon försöker boka pcr-test. Är det fel menar du?

    Hon skriver att antigentest är för att testa sig vid symptom. Det är fel.

     Jag vet en familj där den med symtom tog antigentest för att veta ifall resten av familjen som var symtomfria kunde gå till skolan/jobbet eller inte i väntan på pcr testsvaret.

     (mitt svar hamnade fel)

      Finns nog många som tror att man kan göra det. Men enligt Folkhälsomyndigheten så ska snabbtest bara användas för screening av symptomfria personer.

       Men enligt FHM behöver väl inte heller familjemedlemmar vara hemma om någon är sjuk och inte har hunnit få test ännu? Att göra ett Antigentest är väl ändå ett steg säkrare då.

  Jag vet en familj där den med symtom tog antigentest för att veta ifall resten av familjen som var symtomfria kunde gå till skolan/jobbet eller inte i väntan på pcr testsvaret.

  Heter hennes man Moltas?

   Heter du Ulle?

    Heter du Anonym?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *