Deodorant och antipersperant

”I was today years old when I learned the difference between deodorants and antiperspirants”??‍♀️

Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Löwengrips deodoranter är ju faktiskt antiperspiranter, som inte bara maskerar svettlukt utan även motverkar svett. När jag tog fram Löwengrips första deodorant Count On Me var jag gravid med Gillis och svettades otroligt mycket. Därför just kombinationen av effekt och doft viktig för mig: jag ville skapa en deodorant som man kan verkligen kan lita på och som samtidigt tillför en lyxig känsla och doft. // Isabella Löwengrip

Gudars skymning, jag förstår äntligen skillnaden mellan Indy Beauty’s deodoranter – en med rosa kork och en med vit kork – efter att ha haft med dem i några av mina julkalenderluckor.
Jag har alltid utgått från att alla deodoranter motverkar svett.
Jag har tänk att ”antiperspirant” är ett mer korrekt ord för ”deodorant” och det har aldrig fallit mig in att dubbelkolla på en deo jag har hemma, huruvida den minskar produktionen av svett eller om den bara ska lukta gott.
Sagt och gjort, jag hämtade alla mina deodoranter/antiperspiranter för att se vad det egentligen är jag har hemma. (Alla är inte öppnade, utan jag har alltid ett litet lager hemma av den här typen av produkter.)

När jag gjorde min julkalender så innehöll vissa luckor deodoranter från Indy Beauty, några med vit kork och några med rosa kork.
Den med vit kork är alltså ingen antiperspirant, utan luktar mest bara gott, medan den rosa gör både och.
Det verkar vara den enda jag nu har här hemma, som inte minskar svettproduktionen med hjälp av aluminium, men jag svettas ganska lite under armarna som det är, så den får vara kvar i samlingen.

Jag fyller 42 år i år och det tog mig till NU att få reda på det här. ??‍♀️??‍♀️
Hur länge kan jag ha använt deo? I 30 år? Kan jag ha börjat med deo när jag var 12? Känns det rimligt?

Jag undrar vad som är nästa, stora uppenbarelse blir, och som jag borde känt till för länge sedan?
Vad borde man veta eller ha förstått sedan länge, som vuxen?

Här är några exempel på liknande erkännanden:

Bildkälla: Bored Panda mfl

 

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker jag läst om och om igen. Men vad lärde du dig? ? En luktar gott och andra motverkar svett? Vilken va vilken? Kan vara min överkokta hjärna som inte fattar ?

   Deodorant tar bort svettlukt, antiperspirant tar bort svett (vätskan).

    Ahhh tack ???

     Haha ja samma här ? Så så är liksom deo samma som parfym..? Isch? Fast kanske bättre för armhålorna än att spruta ett sprut Armani liksom.

     Så kass koll ?

   Att vissa deodoranter inte stoppar svett. Det trodde jag var helt syftet med en deo. 🙂

    Haha ja samma här ? Så så är liksom deo samma som parfym..? Isch? Fast kanske bättre för armhålorna än att spruta ett sprut Armani liksom.

    Så kass koll ?

    Deodoranter stoppar inte svett, döljer bara lukten. Deodorant = avluktande (ta bort lukt), antiperspirant = antisvettande eller mot svettande. Jag var ca 11-12 years old när jag lärde mig skillnaden.

     Och jag skulle fylla 42. 😉

     Haha förlåt, men din sista mening va verkligen dryg ?

   Btw så insåg jag (TS) att det heter Nintendo och inte Nitendo. Och att det heter citationstecken och inte situationstecken förra året (är 34) ?

    Vad gjorde du hela 90-talet om du missat att det heter Nintendo?

     Kallade det för Nitendo ?

      Sa du även ”Super Mario Bross” utan att fatta att ”bros” stod för ”brothers”?
      Jag med. Sa även ”Warner Bross” fram till att jag flyttade till USA. 😉

       Eller hur ?

  För mig fungerar varken deodorant eller antiperspirant. Funkar oftast första gången, sen ”hackar” min kropp produkten och svett bryter igenom. ?‍♀️

   Detta har hänt mig också! Jag kan aldrig hitta en som fungerar i flera månader eller år, utan jag måste byta efter en förpackning. 🙁

   Har du testat Clarins Deo? Den är dyr men satan i svettlöken så värd priset den är!

    Nej den har jag inte testat! Tack för tips 🙂

    Luktar den gott? Har funderat på att köpa men är osäker haha

     Den har en mild, lite blommig, doft som inte blir övermäktig.

     Med reservation för att den ju (såklart) inte säkert passar alla skulle jag helt klart säga att den är värd ett köp!

    Eller Rexonas dyrare i pappask?

   Svettlukt= bakterier. Svett i sig luktar inte. Men testa att varva två olika antiperspiranter. Då kan inte kroppen ”vänja sig”.

    Det är inte helt sant. Svett luktar olika mycket pga. Hormoner också.

   Kan faktiskt tipsa om Count on me /fellow svettare

  Men ”open Sesame” heter det väl ändå..? Helt förvirrad här, haha.

   Ja på svenska säger man väl sesam öppna dig..?

   Jag googlade, du har helt rätt. 🙂

   Japp på arabiska också (men Sesame kallas Simsoum) ☺️

    Simsoum låter som simlish?

     Simlish ?

    Beror väl på vilken dialekt.

   Ja eller hur! This is how fake news get started ?

    Well har man koll på källan behöver man inte drabbas av fake news.

     Well thank you for the wisdom captain obvious!

  Det är en sån dystopi.

  Det där om deo och antiperspirant visste jag, men har lite fobi för att lukta svett (och svettas en del!) så har varit relevant i mitt liv. 😉

  Ska ge er min allra dummaste stund… Jag skäms för denna. Är alltså normalbegåvad, strax över 30 och har en universitetsexamen, men lärde mig för bara något år sedan vad ekobrott betyder. I mitt huvud var det ”ekologiska brott”, alltså att ett företag dumpat olja i havet eller släppt ut giftig rök ungefär. Men eh ja, det är ju som alla andra vet ekonomiska brott i stil med skattebrott. Kan ibland fundera på hur ofta jag använt begreppet på fel sätt. Pinsamt… 🙂

   Samma här med ekobrott! Var helt säker på att det var miljörelaterat.

    Men gud, trodde verkligen jag var den enda?! 😀

   30, inte utbildad, ganska korkad – visste vad eko brott var 😉

    Antagligen förkortning för ekonomiskbrott. Men alla kan vi ju inte allt. Så du är inte ensam. ?

     Eller för ekonomisk brottslighet…

   Trodde också det väldigt länge?

   Snart färdig jurist, lärde mig vad ekobrott betydde i slutet av straffrätten … efter ca 100 hp.?

    Och på min första juristpraktik på byrå fick jag i huvudet upp miljöbrott när advokaten sa att hon har ett stort ekobrott på gång som vi ska jobba med. Trots att jag VET att ekobrott betyder ekonomisk brottslighet så kopplar hjärnan ihop det med miljö tills jag korrigerar den.
    Idag har jag dock så pass mycket att relatera till ekobrott att hjärnan inte tar den lilla omvägen längre.

   Samma här, var också runt 30 när jag förstod att det inte var miljöbrott det rörde sig om 🙂

   Och nu fick du mig att fundera på varför det heter ”ekonomibiträde”. Rimligt vore att det är nån slags revisorsassistent eller någon som åtminstone sysslar med siffror, men så är det inte.

    Va! Har alltid trott att det är så tills att jag googlade prick nu, 2022. Är ändå över 30..

   Haha same!! Var väl ~25 när jag gjorde den kopplingen.

   Jag trodde det syftade på återupprepad brottslighet… Eko liksom ??

    Haha bästa!

   haha jag med!!

  Tycker varje dag är ny möjlighet till att glömma och sen komma på saker.

  Räcker för mig att det är halvlek i handboll och det visas någon gammal match för att jag skall bli väldigt konfunderad över att lagen eventuellt bytt färg på tröjorna och poängställningen inte stämmer.
  Fast det säger nog mest om mitt intresse för handboll i och för sig.

  Har i vuxen ålder upptäckt de här flockfångarna att slänga med i tvättmaskinen – superbra men förmodligen sist på den bollen..
  (flock från textilier, inte stora flockar med exempelvis får)

   Haha förstår förvirringen. I början av min fotbollsdomar”karriär” var det typ likadant. Nästan värst som assisterande. Jag har inga problem med höger och vänster i vanliga fall, men ibland blir det rörigt.

  I was today years old?

   Googla. 🙂

    Jag vet att det är korrekt men kommer aldrig acceptera den meningen. Låter förjävla illa!

     Är det korrekt? Jag trodde det bara var en knasigt ihopsatt mening för att illustrera det hela. 🙂

     Din åsikt är duly noted

   Ett tio år gammalt uttryck som verkar ha blivit poppis igen..?

  Det förvånar mig inte, då du i ett flertal inlägg visat hur dålig koll du har på hälsa. Du är tyvärr inte ensam om det. Det är om inte annat kommentarsfälten i denna blogg ett bevis på.

   Och att dumförklara någon gör dig intelligent?

   Har deodorant/antipersperant med hälsa att göra? Jag skulle stoppa in det i samma kategori som schampoo och balsam. Hälsa? Verkligen?

    Läs på om vad aluminium gör med din kropp och du kommer att förstå att det har med hälsa att göra.

     Läs på om vad aluminium faktiskt inte gör med din kropp så kommer du förstå att det hör till kategorin schampo, dvs inte hälsa.

      Huden är kroppen största organ och allt du kletar på den påverkar kroppen på ett eller annat sätt. Att tro något annat visar enbart på okunskap.

       Ja, det första har du helt rätt i. Däremot inte det andra, och det finns oerhört mycket forskning på området eftersom det exempelvis är ett sätt man kan få i sig (vissa) mediciner. Allt du stoppar på huden går inte in i kroppen, om du tror det så har du lite att läsa ikväll.

       Finns det någonstans på kroppen man kan kleta saker som sedan inte påverkar kroppen på ett eller annat vis?
       Hår och naglar kanske?

       Fascia är kroppens största organ

     Att aluminum i deodorant(/antiperspirant) skulle orsaka bröstcancer är en myt som spreds i ett kedjebrev i Internets begynnelse. Du är den som har dålig koll.

      Ja Molekylerna e väl för stora för att sugas genom huden i armhålan

     Trovärdig källa på det? Det har visat sig vara en myt.

  Jag är 28. Insåg på nyårsafton vad Flo ridas låt Whistle handlar om??

   På tal om Flo Rida så var det inte längesen jag fattade att han kallar sig så för att han är från Florida ?‍♀️

    Åh tack, jag är inte ensam ? Kom på det igår, när sambon pratade om Florida och sen sa Flo Rida. Polletten trillade ner liksom?

     Jag är värre än dig. Trots kommentarerna ovan trodde jag de enbart syftade på att början av namnet, dvs ”flo” var det som speglade Florida. Jag läste fortfarande ”rida” som ”ridah ”. Först när DU kommenterade Flo RIDA Fattade jag att båda delarna ihop blir Florida ??

    Whaat haha ?

  Är 30 och lärde mig här om veckan att i princip alla låttexter av kent bara är random nonsens utan något kryptiskt djup som jag trodde innan.
  De var tydligen inspirerade av Bowie som gjorde samma sak på 70/80-talet..

   Fast texterna hänger ju ihop. Så det där tror jag inte på.

    Tro vad du vill.

     Bara säg att du är dålig på läsförståelse.

     Det är precis vad jag gör. Alltså tror jag inte på dig ??‍♀️

   Bowies texter är inte nonsens. Däremot använde han sig av en ”klipp”-metod där han klippte ut ord och meningar från olika dikter och artiklar. Men det sammansatta resultatet är ju sammanhängande och bearbetat.

   Är de kryptiska eller är det bara nåt folk säger för att det inte skrivs rakt ut vad nånting handlar om? Jag kan inte säga att jag förstår vad vartenda låt handlar om men tycker ändå inte att det är nonsens för en läskunnig person.

   Samma E som skrev att hen inte lärde sig någonting på universitet? Kan va ett samband där

    Nä det var jag ? kan lugna dig med att jag varit yrkesverksam efter min examen i snart åtta år och är svinbra och kunnig inom min yrkesroll ✌️ Eftersom du verkar ha tänkt på mig och oroat sig för mig, flera dagar sen jag skrev det

     Nej då, det var ett roligt sammanträffande bara!

  Trodde långt upp i vuxen ålder att det var på fettis-dagen och inte fet-tisdagen som man åt semlor. Att det alltid infaller på just en tisdag verkar inte ha slagit mig.

   Haha va?! Alltid sagt fettisdagen. ??‍♀️

  Men den med cashewnötterna! What ? ser ju helt photoshoppat ut haha

   Jag veeeet, jag erkänner att jag just Googlade.

   En till ”kul” fakta på detta: i skalet runt själva cashewnöten finns en frätande syra. Cashewnötter plockas och ”rensas” (vad tusan heter det haha?) för hand, och arbetarnas händer fräts sönder av denna syran. Googla ”cashew worker’s hands” för obehagliga bilder. Ibland erbjuds skyddsutrustning (ex en basisk vätska/pulver som man kan doppa händerna i, eller möjligheten att linda händerna för att skydda dem). Eftersom detta arbete dock utförs av fattiga, och är extremt dåligt betalt, är det dock få arbetsköpare som erbjuder sina arbetare skyddsutrustning, och även i de fall det görs så är det många som inte använder utrustningen eftersom det gör arbetet mkt långsammare = helt omöjligt att överleva på lönen.
   En additional på riktigt kul fakta är att man faktiskt kan äta själva frukten, och att den smakar typ banan/mango/jordgubb men med en mkt märklig bismak som gör att många tycker den är sjukt äcklig haha.

  Min syster (37) insåg i förrgår att Madickens pappa, Paradis-Oskar, Emils pappa, och SkallePer är samma skådis, Allan Edwall. Hon har småbarn och tittar frekvent på Astrid LIndgrenfilmer men har inte kopplat det förrän nu.

   Det är Björn Granath som spelar Madickens pappa.

   Det är Björn Granath som spelar Madickens pappa.

   Allan Edwall är Abbes pappa ?

   Men abbes pappa är Allan Edwall ?

   Allan edwall var väl grannen? Abbes pappa i madicken?
   Inte sett på flera år..

   Allan Edwall var farbror Nilsson, grannen (/Abbes pappa).

   Allan edwall spelar madickens alkisgranne. Han spelar också morfarn i bröderna lejonhjärta.

    Är det nån som känner sig manad att rätta EN GÅNG TILL här? Okej jag kan köra!

    Allan Edwall är inte Madickens pappa osv. osv.

     HAHA tänkte precis samma ? Räcker det med en kommentar? Nej nej, lägg till tio till ?

      J a g vet också, har alla behov av att berätta.

    Farfar*

  Jag trodde att tonfisk var små små fiskar som på konservburken!! Jag var 25 år och pratade med ett par fiskare och nämnde det och de började gapskratta!

   Du visste att det är fisk iaf, till skillnad från Jessica Simpson. ?

    Ja eller hur? Visst trodde hon att det var kyckling?

   Hahah jag med!!! Berättade det i chock för mina vänner för något år sedan minns jag.

  Är det inte vansinnigt att inte veta detta om man noga varit med i laboratorium och tagit fram just såna produkter?

  För mig är skillnaden uppenbar då jag vet vad deodorisera är samt att perspiration är svett.

   Nej, det är inte vansinnigt att inte veta det. Om målet har varit att ta fram en produkt som motverkar svett lär de inte ha diskuterat deodoranter öht. Sen att deodorant (deo) används som ett övergripande ord för allt man stoppar under armarna gör ju inte saken lättare.

   Har Camilla tagit fram deodoranter i laboratorium?

    Nej, men hon skriver inlägget på ett sätt som gör att man tror att det är IL som uttrycker sig så.

     Nej, det gör jag inte.
     Jag visar tydligt vad som är ett citat – signerat Isabella Löwengrip.
     Hur ska jag kunna göra det mer tydligt, om citat-funktionen i WordPress inte räcker till för dig?

      Det är ju det jag skriver. Citatet ska tolkas som att det kommer ifrån IL.

      Jag håller med Anonym om att det första citatet högst upp ser ut att vara av IL. Varför skriva det som ett citat om det är från dig? 🙂

       Jag använder alltid bara citatfunktionen när jag citerar inlägg. Tyckte det var tydligt då med citatet högst upp, men jag ska försöka vara tydligare.

        Haha, shit. Ja, för mig var det helt uppenbart att citatet ovanför bilden på IL var från henne. Vem är det citatet ifrån då? Jag tyckte väl att det var fantastiskt otroligt att man kan ta fram produkter och ändå missa nått sånt basic.

  Jag var över 30 år innan jag fick berättat att de inte säger ”Mor, kör mot skogen” i Robin Hood på julafton, utan ”Mot Sherwoodskogen”… Mina storebröder har levt gott på detta sedan dess.

   Min kompis trodde de sa
   ”kör mot, kör mot skogen” ?

    Jag också haha fast ”mot, kör mot skogen!!”

    JAG MED ? / 34 år, insåg det för 4 veckor sen typ. Ja, julafton alltså ?

   Min familj hade ALDRIG slutat prata om det där, om det hade varit jag. Deras grannars jobbkompisar hade vetat om det?

   Hahaha det bästa jag läst på länge ? när vi nu pratar om Robin Hood så kommer jag så väl ihåg första gången när jag förstod vad Tuck menar när han säger ”Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!”. Hade aldrig fattat varför de vuxna alltid tyckte att det var roligt på julafton förrän jag var typ 14 och hade sommarjobbat för första gången ?

    Vad hade det med skatteåterbäringen att göra? Ingen 14 åring betalar skatt på ett sommarjobb.

     Men snark vilken trött kommentar! Jag sommarjobbade också som 14-åring och förstod väl då för första gången innebörden av skatt.

     Jag betalade skatt på mitt sommarjobb när jag var 14……. Varför skulle man inte kunna det?

  Min storasyster som är 10 år äldre än mig, brukade berätta att hon va bakfull och jag visste att hon gillade och baka så trodde i många år att va bakfull va att man gillade och baka? tog mig ett par år att fatta va det innebar ?

   Känner din storasyster. Hon bakade på riktigt när hon var bakfull. ?

    ?

  Älskar dom från lykos egna märke! ?

  Jag fick nyligen på att Stockholms slott har ett fyrkantigt hål i mitten…. Har sett innergården på videor och fotonmen tänkte att det var baksidan eller någon annan del, inte slottets mittpunkt! Att det är ihåligt känns…. knäppt, men det var säkert billigare att bygga så för det ger illusionen av ett större slott

   Även ett sätt att få fönster i alla rum ?

   Slott med borggård är väl standard, tänker jag?

    Precis

   Eller bara väldigt mörkt i rummen i mitten…

   Oj det var ett konstigt sätt att tänka, Clara? Ihåligt???

  Jag lärde mig nyligen att det heter fylld till brädden och inte till bredden. Trodde också att det hette jordärt-skocka men fick lära mig som 30+ att det är kockor det handlar om och inte skockor. Så dum är jag trots att jag i denna stund sitter och korrläser min avhandling ?

   Hmm. Menar du tvärtom? Annars så har du nyligen lärt dig fel.

    Om skockorna (som det heter) menar jag då!

     Ja jag menade så klart tvärtom. Jag trodde att det hette kockor. Mitt huvud hänger inte med riktigt idag? lägg till det på min dumhet ?

   Det heter skocka. Både jord-ärt-skockor och kron-ärt-skockor

  Jag är 37 och säger fortfarande ”igelkotte”. Lärde mig det korrekta ”igelkott” för 10 år sedan men glömmer varje gång.

  Nu kom jag på att jag är 38.

   Påminner mig om min sambo (fransk) som har otroligt svårt att lära sig att det heter noshörning och inte näshorning ?

    Min fru (från Malta) säger svanskotte om svanskotan ? ”Aaj min kotte!” sa hon när hon slagit i den en gång ? hon kan heller aldrig komma ihåg att det heter Korridor, inte korridör (hon jobbar på skola och barnen har väldigt kul åt henne när hon ber dem att inte springa i korridören ?)

     Haha min sambo kan inte uttala ö. Alltid kul när han ska på röntgen och ”runka” något.

   Hade en klasskompis som sa ”snigelkott”. Lite gulligt ändå. ?

    Hahah det sa min morbror när han var liten?

   Jag säger också igelkotte. Brukar bli osäker och vara lite otydlig på slutet när jag säger det bland normala människor. Blir alltid så osäker vilket som är rätt.

   Va? Heter det inte igelkotte? ? //34 år

  Jag lärde mig nyss att dramaten är ett fyndigt namn på vagnen med väska på som man packar ner matvaror i. Dra maten. Dramaten.
  Aldrig tänkt på.

   Jag trodde fram tills nu att det hette dragomat och att folk som säger dramat säger fel :/

  Jag gick i typ sexan när jag för första gången förstod att leverpastej innehåller lever. Jag slutade äta det då ?

   Lever som är så gott och nyttigt!

  Jag gillar egentligen inte Bella och har bojkottat hennes produkter, blev dock tipsad om hennes deo och den är gudomlig. Vägrar byta.

   Förlåt, hennes antiperspirant.

  Alltså.. tinders logga är en eld för att tinder betyder tändved på engelska. Men matches är ju fyndigt såklart!

  Jag var 30+ när jag fattade att fossila bränslen består av eh, fossiler… Blev kränkt över att ingen berättat det för mig tidigare.

   Du blev kränkt!? På riktigt? ?

    Nä, inte på riktigt. ?

    Är det inte typiskt många människor? Dom blir kränkta av precis allt. Deras liv måste bli så tufft.

   Omg haha hade ingen aning ??‍♀️

   omg själv känns det som om HELA LÅGSTADIET gick ut på att tjata om detta. Har typ inga minnen från vad vi lärde oss på lågstadiet förutom att vi tragglade att dinosaurier blivit olja som vi använder i bilar. Måste ha varit traumatiserande för mig att lära sig det eftersom det är det enda jag minns haha.

  Jag trodde i många år, till jag var 17-18 kanske, att låten staying alive sjöng Stena Line…

   SMYGREKLAAAAAAAM!!!!

   Min tyska kompis berättade att låten life is life egentligen heter live is life men tysktalande kan inte uttala live utan säger life. Mind blown.

   Samma här ?

  Jag fick en chock när jag som 25-åring förstod att de kastanjer man äter är från ett helt annat sorts träd än de hästkastanjer som växer i Sverige.

  Alltid trott det heter Hjortronsalt när det egentligen heter Hjorthornssalt ?

   Whaaaaat?!?! Hjort-horn? Yuck

    OBS innehåller alltså inte hjorthorn haha.

   Samma här! Lärde mig rätt för några månader sedan. Har fortfarande svårt att komma ihåg vad det heter. Säger alltid fel.

  Bregott var en sådan för mig, aldrig reflekterat mer över det än att det är namnet på smöret. Men ja, man ska ”bre gott”, fattar inte hur jag kunnat missa det

   Jag brukar kalla det smöret för brehårt istället ?

    Låt det aldrig stå framme och hinna ”smälta” så blir det aldrig hårt.

    Hahaha! Åh shit vad kul att läsa att du kallade det för ”brehårt”. Det har jag också alltid gjort! Var vansinnig varenda gång som liten varför mamma och pappa aldrig köpte Lätta!

  Jag kan inte släppa att den mittersta nöten ser ut som en förbannad gubbe ?

  Camilla – det här var ett mysigt inlägg! Varmare stämning i kommentarerna så här!

  Herregud! Gå in på ABs live nu!
  Hon typ kokar. Är det PW hon är arg på?

   Hon påminner väldigt mycket i sina känsloyttringar om min bekanta som är bipolär…

    Hon klagar på att folk hoppar av liven? Förstår hon inte att vi har andra saker i livet att sysselsätta oss med?

     Haha jag lyssnade på jobbet. Flera goda timmar underhöll hon ?

   Jag var inte med från början, vad är hon arg/upprörd över?

   Kanske precis har bastat väldigt varmt.
   Hade nämligen en kompis som trodde att blodet kunde börja koka om det var 100grader i basutn ( o Anna har väl 180bastugrade minst).

   Det verkar ha varit Carola för att hon fått stöd efter att hon berättat om en period i sitt liv då hon inte orkade leva längre. Stämmer det att AB blev arg för det?
   Jag fattar inte hur man kan bli ens ett uns irriterad på något sådant?

    Jag vill se!

   Så himla ledsen att jag är blockad! ?

    Missade också början. Hon hade inte kameran på och var helt besatt. Fattade ingenting

  Nu är det : Open Sesame
  Och inte open says me…

  Lärde min kusin att det heter örngott och inte örongott.

  Men har googlat att både natt-duks-bord och nattygsbord är ok……

  Många säger nagel-nack istället för nagellack.

   Den sista; aldrig varit med om haha!

  Jag var nog runt 30 år när jag upptäckte att det hette ”omständligt” och inte ”omständigt”. Känns fortfarande fel så här tio år senare…

  Jag var 35 när jag lärde mig att de heter väg-ren och inte väg-gren! Känner mig brutalt lurad

   Du lärde mig det här nu 😉

  Jag var 30+ när jag lärde mej att ordet strän är dialekt och inte ett faktiskt ord. För er som inte förstår så är innebörden typ tight.

  Trodde fram tills för ett par år sedan att det hette ”insektsnyckel” istället för ”insexnyckel”.

  Knäppt ord egentligen, insexnyckel, när man tänker efter (har fattat att det beror på att nycklarna är sexkantiga… ) men ändå, låter så knäppt ?

  Jag har alltid sagt öronhänge, tills att jag jobbade extra i en smyckesbutik som 30+ åring och fick veta att det faktiskt heter örhänge.

  Apotekarens julmust är väl en annan klassiker 😉

  Min äldsta dotter har sjukdomen som gör att hon svettas enormt ! Hon har prövat precis allt ( förutom botox ännu ) hon säger att den enda Roll on som hjälper är Barnängens deo ”Bomull 100% fri från alkohol . Billig och enligt henne bäst .
  Själv använder jag Löwengrips count on me och gjort i flera år , luktar super !
  Den ” gröna testade jag också men den funkade inte på mig .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *