Isabella Löwengrip har covid-19

Bildkälla: Isabella Löwengrip Instastory

När Isabella Löwengrip och hennes sambo tog varsitt PCR-test inför den stundande resan till Schweiz så visade det sig att de båda hade Covid-19. Helt utan symptom, vilket verkar vara det absolut vanligaste man hör om nu för tiden.
Av gammal vana så börjar folk förfasas över att Isabella och Paul skulle ut och resa och bla bla bla, det finns restriktioner mm, men pekar verkligen fingret åt rätt håll här?

Borde inte anklagelserna och skulden läggas på den person som uppenbarligen var ute och slirade med covid-19, och som var den som smittade Isabella och Paul?
Om någon?
Med största sannolikhet så hade den personen inte heller några symptom, och visste förmodligen inte ens om att hen var smittad. På samma sätt som Isabella och Paul inte hade vetat om att de var smittade, hade de planerat att resa och tagit varsitt PCR-test?

I och med att de allra flesta inte verkar få några symptom, och således heller inte belastar vården, utan snarare kanske bidrar till en potentiell flockimmunitet, här inom en snar framtid…
Kan vi inte hitta något annat att lägga vårt fokus på nu, för jag kan väl inte vara den enda som är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ trött på att skriva om, läsa om, höra om och drömma om den här pandemin.
Jag tror ingenting blir bättre av att bara tugga runt i samma spår, runt, runt, runt, runt, när till och med karantänkraven minskas ner för att samhället ska kunna fortsätta fungera.
Tror ni?

Ps. Och jag skriver inte ens det här inlägget för att försvara en resa eller två till Maldiverna här snart, utan jag är bara trött.
Fortfarande på hemmaplan, men trött på covid-19.

234 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lägg gärna fokus att det inte är pandemin som är problemet, problemet är bristen på vårdplatser och utarbetad vårdpersonal. Överallt i hela landet och så var det redan innan pandemin. Katastrofalt och bör bli en mycket viktig fråga i valet. Eller ska vi karantänas varje vinter i framtiden?

   Det är väl klart som sjutton att pandemin är problemet? Vi blir ju smittade och inte fan blir vi smittade och dödssjuka på grund av vårdpersonal.

    Vi måste ju kunna bli sjuka utan att vården totalkollapsar pga för få vårdplatser och personalbrist. Sjukvården måste dimensioneras efter behov.

     Det behöver den verkligen – absolut men tycks aldrig någonsin ha varit högsta prioritet bland våra så kallade politiker.

     Nu inträffar ju inte en pandemi speciellt ofta, så hur menar du att man ska anpassa hela vårdkedjorna efter det enorma behovet som finns just nu? Märkligt resonemang tycker jag som sjuksköterska. ??‍♀️

      Det fanns för få vårdplatser redan innan pandemin, vilket har blivit än tydligare under pandemin då det inte finns några som helst marginaler.
      Att du är sjuksköterska har noll betydelse i sammanhanget.

      Om du nu arbetar som sjuksköterska lär du väl ha sett de stora bristerna redan innan pandemin? Vi hade knappt vårdkapacitet innan pandemin och ännu mindre nu i pandemin, och efter? Vårdskulderna blir inte direkt mindre…

     Man känner att efter två år med pandemin borde man löst många av problemen inom sjukvården. SPECIELLT med skatten vi betalar. 2 år senare och inget är gjort. Mycket märkligt. ?

    Jag läste en intressant artikel i Aftonbladet av carvenka (?), leta upp den. Region Stockholm med svenonius gör miljardvinster år efter år. Trots detta har man inte tillräckligt med vårdplatser och vården som ges håller inte kvalitet. På vilket sätt är det pandemins fel?

     Du har helt rätt och det som skaver mest är när Irene m fl hyllas för att göra ”miljardvinster” och ”miljardunderskott” som om vården vore ett jäkla aktiebolag vars främsta syfte är att bereda aktieägarna (politikerna) vinst.

     Vården främsta syfte är att tillgodose ett vårdbehov och inget annat. Men politikernas retorik är skrämmande.

      För Irene och resterande borgerliga så ÄR vården ett aktiebolag, där allt handlar om vinst.

      Det ska man ha klart för sig när man röstar.

       Ja det är helt sjukt att prata om vinst när det handlar om skattefinansierad verksamhet. Har inga problem med att betala skatt men då ska det gå till alla medborgare som behöver det och inte en handfull pampar som redan har för mycket och konsumerar där efter.

      Har blivit så med moderaterna. Pengar går före patienten. Det är fruktansvärt!

    Men vården har under väldigt många år innan pandemin varit dåligt prioriterad. Det har stått om överbeläggningar och vårdplatser som är slut i väldigt många år nu och så kan vi inte ha det! När pandemin slog till och många hamnade på IVA och dog så förstår jag att man ber befolkningen att vidta åtgärder för att hålla nere smittan. Men nu under vintern har även vanliga influensan och RS belastat vården väldigt hårt. Vi kan inte fortsätta stänga ner samhället för att vi har en så underprioriterad vård.

     Vården är fortfarande dimensionerad efter 80-talets demografi. Inte 20-talets.

      Nej, på 80-talet var vården kanon. Nu har den gått åt helvete pga reformer och privatiseringar som började redan på 90-talet.

       Lägg även till att Sveriges befolkning har ökat sedan dess pga att vi ”öppnat våra hjärtan” Ingen såg det komma eller…..?????

        Ja… Jag vet barn som skulle behöva traumabehandling efter exempelvis en brand eller bilolycka… Men mängder av krigstraumatiserade står i köööööö före dessa barn, så såklart nedprioriteras barnen pga det. Är Sverige redo att räcka till allt behov som finns och fortsätter öka? Knappast.

         Då har de förmodligen stått i kön kortare tid än de som behöver traumavård efter krig. Ska vi köra med anektodter kan jag säga att jag fick vård direkt efter olyckan.

        Alla som jobbar inom vården som du sett bodde i Sverige innan vi ”öppnade våra hjärtan” eller? Min erfarenhet är en annan.

         Behovet av vård, täcks tyvärr inte av att mer invandrare jobbar inom den…

      Säg bara hur mycket vården behöver skalas upp för att allt ska fungera.

      25% mer?
      50% mer?
      100% mer?

       Det är mer komplext än att den behöver ”skalas upp” ett visst antal procent.

       Sjukvården har påverkats av reformer och förändrade ekonomiska förutsättningar pga olika politiska beslut. Personalen har fått ändrade arbetsvillkor där det bl.a. har försvunnit en hel yrkesgrupp och administrationsbördan har ökat. Mindre tid till patienterna innebär mer stress för personalen samtidigt som stressen gör att risken för misstag ökar.

        Okej, så hur mycket effektivare kan sjuksköterskor bli under sin arbetsdag?

        25% effektivare?
        50% effektivare?
        100% effektivare?

         Du ställer fel fråga.

         Du verkar inte förstå problemet!

          Det måste ju handla om hur mycket vård som finns att tillgå.

          Antal sjuksköterskor * vård per sjuksköterska = antal vård

          Dvs antingen anställa eller effektivisera. Några andra *reformer* måste ju vara magi.

           Ja anställa fler, betala högre löner och bättre arbetsförhållanden för att locka fler och rätt personer till vården.

    Både vårdens bristande resurser och pandemin kvalar helt klart in som problem.

     Och de senaste åren ökat behov av människor som upplevt tortyr, krig och besvär efter omskärelse… Psykiskt och fysiskt plågade människor… Öppna era hjärtan, avboka era läkarbesök allesammans

      Hur f.. kan du ställa människor mot varandra? Pengar finns, så problemet är var pengarna hamnar. Så trött på osedvanligt korkad retorik

       ”Pengar finns”? Gör det? Hur länge till?

        Läs årsboksslutet för region Stockholm! De borde ha världens bästa vård med de pengarna. Men var tar de vägen?? Inte till några krigstraumaoffer- jag lovar dig.

      Nej men sluta bara. Vi löser inte problemen inom vården genom att tro att det är de senaste årens invandring som är problemet.

      De får ju inte heller kvalitativ vård eller ens vård ditt ufo. Ingen får det. Trots miljardvinster i de skattesubventionerade vårdaktiebolagen.

      Vad skönt det måste vara att vara så enkelspårig att man tror att alla dåliga grejer beror på invandring. Skönt att slippa tänka och försöka greppa mer komplexa frågor!

       EXAKT. kolla J. Swedbergs insta. Där flödar invandrarföraktet. Hon anser att lågutbildade o nysvenskar är en majoritet av antivaxarna och därmed bär skuld till pandemin. Någon tillåts uttrycka sig ganska diskriminerande ang våldtäkt och falska åldrar.
       Enkel logik samt hets mot folkgrupp kan jag tycka.

    Men hade vi haft likt 1994, dvs 4300 IVA platser i landet på en invånarnivå runt 8,7 miljoner så hade inte det ens pratat om vem som belastar vården hit eller dit.

    2020 hade vi 500 IVA-platser på 10 miljoner invånare.

    Innan pandemin, fick många vänta 8-15 timmar på akuten. Innan pandemin dog folk i cancer för de fick vänta för länge på operation.
    Min svärfar fick vänta nästan 1 år på sin knäoperation (innan pandemin).

    Det passar det stundande valåret att skylla vårdens haveri på pandemin, på de ovaccinerade, på vem som helst förutom de ansvariga.

    Innan någon går loss så vet jag att det är regionerna som styr sjukvården. Att det minsann är alliansens fel.
    Alliansen fanns inte innan 2004. Vården började förfalla långt innan dess.

    Oavsett om det är regionerna eller kommunerna, det är våra skattepengar som vanvårdas.

    (Jag står inte bakom något parti innan någon skriker ut valfri ideologi/parti-epitet)

     Amen!!!

     Vi kanske ska tillägga att borgerliga partier som förespråkar privatiseringar fanns innan 2004.

     Men det kommer ju av att annan vård kostar mer. Ju mer forskning och nya metoder/hjälpmedel mm ju dyrare. Ta rex diabetes – idag har en diabetiker hjälpmedel för runt 1500kr i månaden. Plus att man kan göra ögonundersökningar och ge sjukvård förebyggande så att diabetiker inte tappar synen = större kostnader per diabetiker än på 90talet. Plus att många fler får typ1 diabetes idag, lever längre med diagnosen och därmed kostar mer. Så är det ju med nästan varenda sjukdom idag. Sen söker ju de yngre generationerna mer vård framförallt pga psykiska åkommor. Så det handlar inte bara om akutplatser.

   Å andra sidan blir allt fler av de smittade … helt symptomfria. I slutänden måste vi betrakta Covid som en vanlig influensa, som också dödar när sårbara människor smittas. Men där vi ändå väljer att inte stänga ner i samhället. Jag tror vi snart är vid den punkten.

    Hoppas det! Sitter själv i familjekarantän nu för testades positivt i veckan. Barnen är stenfriska så känns så konstigt att hålla dem hemma. Men men.

    Den här gången ja… Men när vi inte har covid som en samhällsfarlig sjukdom längre? Och det slår hårt en säsong med både RS, vinterkräksjuka och en besvärlig säsongsinfluensa? Det tjänas stora pengar på att stänga in befolkningen och hålla ner vårdresurserna.

    https://www.facebook.com/henrik.widegren.7/videos/3147888878787503

     Tjänas inga pengar alls i längden. Långtidsarbetslöshet, psykisk hälsa. Branscher som går omkull mm mm

      I längden nej. Men det ser himla bra ut för regionansvariga och politikerna i årsbokslutet.

   Fast just NU är det pandemin som är problemet, eftersom bristerna i sjukvården ser ut som de gör. Politiken måste självklart diskuteras, med för tillfället handlar det om att få DENNA perioden att bli så hållbar som möjligt, och då är det pandemin som vi ska hantera främst. Fråga vilken person som helst som jobbar i sjukvården, så får du det svaret.

   Lägg gärna också till att man, trots inga symptom, tänker en gång extra om man verkligen måste ut/träffa vänner/resa & dyl.

   Vården måste stärkas men man kan ju inte dimensionera den ”normala” vårdapparaten efter en pandemisituation? Däremot kan man ju ha en plan för hur man ordnar fler vårdplatser vid en krissituation.

    sverige har väl minst Iva platser i Europa i förhållande till folkmängd. Både före, under och efter pandemin. Något är gravt fel & det handlar inte om covid- det är ett strukturellt problem.

     Vi har också en väldigt frisk befolkning. Plus inga privata sjukhus där iva-platserns bara är för riks som hsr råd.

      Förlåt men din kommentar är riktigt dum. ”Sverige har en väldigt frisk befolkning.” Enligt vem, i jämförelse med vaddå? Baserat på antalet inläggningar på platser som inte existerar? Du har 120 IVA platser på 10 milj pers och klarar alltså hantera 120 patienter. Din slutsats: titta vad friska de är- bara 120 pers ligger på IVA ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

  Men Cam, har inte du varit en av dem som covidskammat mest i en rad blogginlägg? ?

  Bella & Paul har väl ”varit ute och svirat” också om de dragit på sig corona. Kanske de fått från en dom håller samhället igång, nån lärare eller expedit eller dom jobbar med mat.

  Jag är också trött på pandemin och tycker typ det är bäst att låta den härja nu tills den blir harmlös. Precis alla har ju covid. ?

   Den är ju i princip redan harmlös

   Alltså 100% – Jag har inte sett någon som covid-skammat så mycket som Camilla. Bra att du kommit till insikt men hade varit klädsamt om du erkänt din egen roll i drevet.

    Framgick inte det?
    Jag är givetvis också trött på att fortsätta skriva inlägg i egenskap av corona-polis, och anser att det knappt finns behov att ta upp saken längre.
    När iva var fullt av covid-patienter – ja – men nu? Nä.

     Håller helt med dig!

     Var IVA fullt av patienter (inlagda pga covid) när du sågade Kenza i början av Januari, bland annat med denna spydiga mening: ” Jag önskar att jag också hade den där förmågan att skita i allt och alla och lugnt se på när världen brinner och går under i en pandemi på samma gång, allt medan jag surplar mocktails i en infinitipool på Maldiverna.”

     Jag upplevde inte att du tog på dig att du bidragit till hetsen i din text, jag läste det som att någon ”tvingat dig” att skriva så, typ jag är less nu orkar jag inte skriva fler elaka inlägg om folk som reser under pandemin. Alltså det kan bli fel, visst, men lite självrannsakan vore på sin plats

      Man kan vara trött på att skriva om dem. Det är inte riktigt samma sak som att skita i dem.
      Man kan även vara trött på dem, men fortfarande följa dem.

      Man kan ändra åsikt. Händer faktiskt de flesta då och då.

       Nej, det får man inte. Det har jag lärt mig här på Bloggbevakning i alla Bella-diskussioner. Stå för det du en gång sagt, även tio år senare!

    Ja det här inlägget är nog det mest krystade Cam skitit ut om just IL

     Suck Ayanapa.

   Fast det är väl mest troligt att barnen dragit hem smittan från skolan och inte att de varit ute och svirat.

   Jag är mest fascinerad av att folk kan föra diskussioner i Bellas kommentarsfält, med tanke på hur hårt modererat det är. Skämt åsido är det uppenbart att hon skriver alla kommentarer själv.

  Detta är ju inget problem längre! Man måste öppna samhället. Man kan inte införa karantän, nedstängingar och vaccinationstvång för en sjukdom som ger en förkylning eller i vissa fall inga symtom alls.

  Vaccinera och isolera riskgrupper ist. Fattar faktiskt inte hur man tänker nu

   De har troligen blivit smittade via hennes barn. Att många anser att Covid inte längre är ett problem är märkligt för varför ska då man ta dos 3? IL med sambo/pojkvän hade tur att få ett positivt svar när de är hemma i Sverige och inte i Thailand eller annat land de åkt till. Intressant att hon intet säger om alla de personer hon och Paul har träffat och som de nu ska kontakta. Hon träffade bl a Pauls till åldern kommen mamma på lunch häromdagen.
   Förra gången de hade Covid var det total tystnad på bloggen och därefter kom ett inlägg om allt det näthat hon får utstå.
   Säga vad man vill om henne men hon är mästare på PR.

   Vi har väl varken nedstängningar eller vaccinationstvång?

    Det kommer.

     Det kommer? Haha!

     Så roligt att skriva en kommentar ”Ååh jag fattar inte hur de tänker, HUR kan de införa vaccintvång och nedstängningar?!”

     När vi inte ens har det i Sverige ?

      Fast nedstängningar kommer ju automatiskt, när tillräckligt många i en viss avdelning/arbetsplats är sjuka och jobbet inte går att utföra. Man stänger tills vidare. En naturlig följd så att säga.

     Det kan det inte, speciellt inte vaccinationstvång, det går emot våra grundlagar och våra mänskliga rättigheter ??

      Grundlagar kan ändras eller anses fås brytas mot i vissa fall(som en pandemi t.ex.).

    Men stängda avdelningar i både dagligvaruhandel och annat, pga vaga symptom hos anställda, som alltså inte kan gå till jobbet.

    Nä men andra länder har ju? De är ju också ”samhället”.

     Brukar du referera till andra länder genom att säga ”samhället”?

      Kanske tolkade TS fel men tycker iaf att hela världen borde börja öppna upp igen

     Andra länder har inte de starka grundlagarna som Sverige har. Vi får inte bli tvingade till något tack vare de. Bara bli rekommenderade.

    Vi har väl visst nedstängningar? Våra barns skola stängde i veckan. Event ställs in. Osv.

     Det är inga nedstängningar – skolan stänger väl för att det inte finns tillräckligt med lärare som inte är sjuka/i karantän. Vad annat ska man göra tycker du?

      Skolan stänger = inte nedstängning? Va

       Att förskolor/skolor stänger har inget med nedstängning av samhället att göra. Dom stänger enbart pga personalbrist och kan i vissa fall, hålla öppet för de vara föräldrar har samhällsviktiga arbeten!

       Ett samhälle består inte bara av skolor och förskolor.
       Ja de är en del av samhället men inte hela samhället.

   Jag blev dålig i covid för andra gången på ett år, trots två sprutor är jag sju resor sämre denna omgång och var nära att få åka in till sjukhuset för att få hjälp med andningen. För mig blev det inte som en förkylning. I Wish!

    Man kan bli riktigt dålig av influensa eller vinterkräksjukan också. Inget unikt för covid.

    Inte trots två sprutor, p.g.a. två sprutor.

    Och innan ni kommer och gnäller över mitt svar, läs statistiken över sjuka.

    Ja jag har haft 55% medarbetare borta senaste veckan, 27 st, av dom var det bara 3 som satt i familjekarantän. runt 5 st har haft det lindrigt, 10 som en svårare influensa, resten riktigt ordentligt sjuka, alla frånvarande 9-14 dagar. Alla vaccinerade 2 ggr, dom som fått tre vaccin har fått det mer lindrigt. Flera har haft Covid 2 ggr, en till och med tre. Jag upplever att det här är den värsta perioden där flera blir sjuka och fler allvarligt men inte dödligt som tidigare.

    Då kan du ju kanske tänka dig hur sjuk du hade blivit om du inte hade vaccinerat dig.

   Du lever ensam i din bubbla va? SER DU INTE HUR DET SER UT I SAMHÄLLET JUST NU??????

    Precis. Så många är sjuka att förskolor får stänga. Grundskolor får ha distans osv

    Det går inte att alla är sjuka samtidigt, därför behövs regler och restriktioner. Att det ska vara så svårt att fatta för en del

     Men att så många är sjuka beror ju på våra hårda karantänsregler. Personer som aldrig skulle varit hemma i vanliga fall måste nu isolera sig i sju dagar. Naturligtvis påverkar det samhället när friska personer hindras från att arbeta.

      5 dagar. Nu är ju reglerna ändrade.

      Men många är sjuka och kan inte jobba. Och ju fler ute som är sjuka desto större frånfall såklart.

       De flesta hade kunnat gå till jobbet om det hade varit fråga om någon annan sjukdom.

      Hårda karantän regler? Jösses människa vad har du missat.

      jag har haft 55% medarbetare borta senaste veckan, 27 st, av dom var det bara 3 som satt i familjekarantän. runt 5 st har haft det lindrigt, 10 som en svårare influensa, resten riktigt ordentligt sjuka, alla frånvarande 9-14 dagar. Alla vaccinerade 2 ggr, dom som fått tre vaccin har fått det mer lindrigt. Flera har haft Covid 2 ggr, en till och med tre. Jag upplever att det här är den värsta perioden där flera blir sjuka och fler allvarligt men inte dödligt som tidigare.

   Fast nu är det så att det är många som får betydligt värre symtom än bara en ”förkylning”…

    Dom flesta nu har som en mildare förkylning. Omicron går inte så långt ner i luftvägarna. Därför blir inte lungorna drabbade lika mycket nu.

  Jag kan ge er något annat att fundera på:

  Det är närmare till nästa Summer of ’69 än det är till den förra.

  Trevlig helg!

   *åldersnoja*

   Ja det har du rätt i. 53 år sedan förra, 47 år till nästa.

   Ja ,satan vad tiden går. Blir nojig när jag hör att de äldsta som är födda på 2000-talet nu fyller 22. Milleniumskiftet var ju nyss!!!

  Vet någon var den snygga skidoverallen är ifrån??

   Goldbergh

  Det FHM ändrat nu med karantänsregler o s v gör att smittan kommer att öka på äldreboende. Å andra sidan ökar sannolikheten att de har personal. Det är svåra avvägningar. Mycket svåra.

  Utöver det står det klart att nästan alla kan få, redan har eller kommer att få covid. Men de som är vaccinerade har 12 ggr lägre risk att behöva vård. Så tro inte att läget betyder att man inte längre behöver vaccin!

   12 ggr lägre risk av vad?

   Dom har ju inte ändrat på det viset att man får gå till jobbet när man är sjuk.

  Om man inte får några symptom så MÅSTE DET JU VARA ÖVER. GÖR SOM UK!!!! ÖPPNA ALLT

   Det har väl alltid förekommit symptomfri smitta. Den avgörande frågan är hur många som blir allvarligt sjuka.

   Många får ju influensasymtom. Har du tänkt på hur det blir om flera tusen personer per dag blir sjuka? Allt kommer ju att påverkas, som det är nu saknas ju t ex 3000 poliser pga sjukdom.

    Kan lova att minst 2500 av dessa poliser har lite snorig näsa men måste ändå vara hemma 7 dagar pga positivt test.

     Jag har legat däckad i fem dagar med feber pga omikron. Inte funnits på kartan att jobba och då brukar jag aldrig sjukskriva mig annars, har jag haft typ 2 sjukdagar hittills under mina 10 år i arbetslivet. Så jag kan lova att man fortfarande visst kan bli mer sjuk än ”lite snuva” av corona!

      Hur vet du att du har omikron?

       Omikron är totalt dominerande i min del av landet och jag är fullvaccinerad, så det är en kvalificerad gissning. Var positiv på PCR-prov.

        Okej svamp, vi anpassar livet efter dig. för du har ju varit sjuk faktiskt.

        Låt oss ha de stängt lite till.

        Österrike låter som ett roligt land att bo i?

         Var har jag sagt att någon ska anpassa sig efter mig?
         Min poäng var att nyansera diskussionen eftersom flera här, du bland annat, ser allt i svart eller vitt. Att ingen får några symptom av covid i januari 2022 är ju faktiskt inte sant. Sen har jag inte sagt något alls om restriktionernas vara eller inte vara ?‍♀️. Så tagga ner.

         Det handlar inte om roligt. Utan att vi måste fortsätta ta ansvar. Som vuxen empatisk människa fattar man vad det innebär!!!!

      Det kan man bli av influensa och vinterkräksjukan också men då tvingas inte hela familjen isolera sig när bara en person är sjuk.

      Om du är sjuk och har feber ska du såklart vara hemma. Vi andra som är friska ska kunna gå till jobbet.

      Fast ingen har väl sagt att man inte kan bli sjuk mer än lite ”snuva”.

      Jag känner en hel drös, inklusive min man, som testat positivt utan symptom på grund av smittspårning. Han har fortfarande inga symptom men sitter ändå i karantän tills på måndag på grund av förhållningsregler. Och jag känner även folk som blivit sjuka med en hel drös symptom.

     Hur tänker du nu S? Har du fått ett positivt test så smittar du. Så klart ska du vara hemma.

    De saknas för att de måste vara hemma pga en liten näsa som är rinnig.

    Slute upp nu. Ärligt talat. Öppna era ögon.

     ”Öppna era ögon”… Eller så tycker vi bara olika? Herregud

     Eller sitta i karantän för att sambon nös på morgonen. Eller vabba med ett barn som hostade till en gång på förskolan.

      Ojojoj stackars dig. Ingen sitter i karantän om sambon kanske är förkyld.

      Och du är väl en sån som släpper ingen på dagis trots magsjuka. För ditt jobb är viktigare än att vara hemma med en jobbig unge.

       Att ha magsjuka är nog lite jobbigare än att hosta en gång på förskolan

     09:37
     ????????????

   Du är ju dum i huvudet. Hur många som helst är sjuka just nu, vilket påverkar samhället. Om folk är ute och är sjuk blir ännu fler sjuka.

   Vad ska vi öppna? Vad är stängt?

  ”Av gammal vana så börjar folk förfasas över att Isabella och Paul skulle ut och resa och bla bla bla, det finns restriktioner mm, men pekar verkligen fingret åt rätt håll här?”

  Folk?? DU menar du väl?

   Nä, betydligt fler än jag. ?

   Har du nånsin läst Isabellas kommentarsfält? Varje gång hon åker nånstans får hon kommentarer om resande i en pandemi.

   Jag förfaras noll över att de reser.

    Förfasas*

    Jag med!

  Konstig logik att skylla på den person som de smittats av och som förmodligen inte heller hade symptom. Rekommendationen är ju att minimera nya kontakter, vilket förstås I & P inte följer eftersom de är ”ute och svirar” mest hela tiden. Det märks ju inte minst nu när de, ve och fasa, måste tillbringa flera dagar i sträck i sitt eget hem. Kan inte tänka mig något värre! Hur ska de få tiden att gå när de måste vara hemma hela tiden? Dags för en liten realitycheck kanske under tiden ?

   Exakt min tanke! IL skrev något om att hon nu skulle tvingas vara hemma i ”en evig tid”, så farligt är det väl ändå inte att vara hemma i typ en vecka?

    Jo, är det inte barnvecka verkar det vara livstids förvaring för henne att vara hemma i bostaden en vecka.
    Verkar brinna i flygbaken både på henne och Paul. Och han som skulle hitta sin man cave i Lausanne denna vecka…

   Fast personen som smittade dom träffade ju uppenbarligen också på nya personer. Förutsatt att en främling smittade dom.

    Ja, och tänk om det var en person som t ex gjorde sin enda veckohandling på ICA, som i vanliga fall följer rekommendationerna men måste göra vissa ärenden? Isabella och Paul är ute och äter, shoppar och reser hela tiden som om pandemin var icke-existerande. Här har vi två personer vi vet utsätter sig för konstant smittorisk, så låt oss skamma en okänd person som vi inte vet ett dugg om.

   Exakt och känner jag Bella rätt så är hon frisk imorgon så allt är som vanligt igen.

   Exakt, så himla märkligt skrivet. De har precis varit på skidsemester och är ute på stan precis varenda dag och utsätter sig för smittorisk. De har ju tagit till sig noll av att minimera kontakter.

    Nej de ställde in skidsemester nu eftersom de testade positivt.

     De har precis varit på skidsemester i Sverige

   Fast de brukar ju inte vara ute och svira, det betyder väl ute och festar på nattklubbar typ, om du inte menar att de äter på restaurang och att gå på skansen är ”ute och svirar”. De har blivit smittade av någon, troligtvis är det väl barnen som dragit hem smitta från skolan.

  Camilla! Önskar ändå två ÖS ikväll – ett vanligt och ett covid ??

   Ja tack. Orkar inte läsa hur alla antivaxxare hoppar in och kapar trådar.

    Jag orkar inte läsa om alla provaxxare som hoppar in och kapar trådar.

     Jag (TS) orkar inte läsa om nåt av det ?

   Ja behövs två ös orkar ej med corona.

  Suck. Som utarbetad undersköterska så förstår jag verkligen känslorna men tyvärr ser jag på nära håll att vi har en enorm kris i vården just nu pga alla sjuka. Ja, man ska lägga fokus på att öka antalet vårdplatser osv, men det går liksom inte att bara trolla fram. Krisen pågår just NU, även om det till en står del beror på att det är dåligt med vårdplatser vilket är ett politiskt problem. Men kollapsar vården så kollapsar samhället. Vi kan inte klona oss och hjälpa alla som kommer in. Det blir enorma konsekvenser när man inte längre kan få hjälp med hjärtinfarkt, stroke, allergisk reaktion etc för att det inte finns personal som kan ta hand om dessa patienter. Vi har sett i tidigare skeden av ökad smittspridning att det har klingat av, så det kommer det göra nu också. Kanske ännu fortare. Snälla, håll i och håll ut, för snart ebbar smittspridningen ut igen och vi får bättre förutsättningar att hjälpa de sjuka människor som kommer in till oss ??

   Krisen är inne på 3e året nu, sålänge har regeringen haft för att åtgärda problemet inom vården.

    Men tror du att det bara är att trolla fram sköterskor som kan jobba på iva? Klart en stor förändring måste göras så vården överhuvudtaget blir bättre.

    Men det krävs utbildning innan folk kan börja jobba i sjukvården. Utbildning och attraktiva löner.

     Har lönerna blivit attraktivare? Har arbetsmiljön blivit bättre? Utbildas fler?

     Det går att trolla fram miljarders miljarder till PCR-tester, antigentester och vaccininjektioner…

   Tack för vettiga ord. Säger som Peter Stormare, att det är alltid ”Jag jag jag”. Att folk är så jävla egoistiska.

   Hoppas att andra kan läsa det du skriver och ta till sig det ?

   Ja visst vi är många som håller ut och inte är ego. Ni vårdpersonal måste protestera till politikerna. Tack för allt jobb ni gör. ?

  Ni som förfasas över vården vet väl om att det är val i september, men för att få bättre vård ska ni rösta i er kommun och landsting för det är dom som sköter om vården där ni bor. Just nu styr Alliansparti tillsammans med SD i de flesta kommunerna i Sverige. Så klaga där det gör nytta!

  Min gamla pappa svär och domderar över att sossarna i kommunen där han bor har fördärvat sjukvården, tills jag berättade att det är M, KD, C och L som styr där…då blev det snabbt tyst på klagomålen.

   Räcker ju tyvärr inte att jag lägger min röst rätt när alla andra röstar fel ?

    Gulligt att folk tror att en röst på sossarna ska lösa den demografiska problematiken som är grunden till vårdkrisen. ?

     Gulligt att tro att man kan skylla allt på invandring.

   Nej, majoriteten av Sveriges regioner och kommuner är röda och/eller gröna mandatperioden 2019-2022.
   Sluta sprid skit.

    Haha varför ljuger du?

    ”De borgerliga styrena har ökat från 90 till 133, jämfört med valet 2014. Vänsterstyrena har mer än halverats, från 99 till 38.
    De blocköverskridande styrena har ökat, från 100 till 114 kommuner.
    116 kommuner styrs i minoritet jämfört med 92 under förra mandatperioden.”

    Borgerliga: 133
    Blocköverskridande: 114
    Vänsterstyre: 38

    https://skr.se/skr/demokratiledningstyrning/valmaktfordelning/valresultatstyren/styreikommunereftervalet2018.26791.html

     Blocköverskridande = inkluderar MP som är/var ett eget block innan förra valet.

      Fast MP styr många kommuner ihop med de borgerliga.

      Så majoriteten av Sveriges regioner och kommuner är BLÅA och/eller gröna.

    Sekiro, varför ljuger du om något som tar 2 sekunder att kolla upp?

    Haha nej, du har fel. Sluta sprid din egen skit

    Så kul när till och med de borgerliga upptäckt att deras skitpolitik med privatiseringar hit och dit, just in time deliverys m.m inte funkar. Men sp klart så skyller de i vanlig ordning ifrån sig på sossarna. Buhu liksom!

    Ta reda på sanningen innan du skriver?! Så okunnig att inte veta att Moderaterna och KD styrt i Stockholms sjukvård i generationer, flesta regioner förresten!!!!!

   Eller utbilda er till vårdpersonal.

  Den här pandemin har verkligen blottat politikernas (bristande) prioriteringar vad gäller vård och vårdplatser, äldreomsorg, vårdpersonalens arbetsförhållanden, etc etc. ?

  Största jävla masspsykosen i världens historia

   Säg det till de snart 16 000 döda, och de med långtidscovid.
   Allt är inte svart eller vitt, vi har fortfarande en pandemi som förhoppningsvis håller på att avta.

    förlåt men 16 000 av ca 10 miljoner är inte mycket

     Det är 16.000 som kanske inte skulle dött annars. Utöver dessa 16.000 dör det många pga allt möjligt. Det är alltså 16.000 i onödan. Inte BARA 16.000.

      En stor del av de 16 tusen hade dött ändå. Första året hade vi ett underskott på döda tex. Med det sagt så säger jag inte att de liven inte är värt något. Men varje år dör ca 10 000 människor i Sverige (plus minus beroende på exempelvis mild eller kall vinter osv).

      https://www.statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/

      Här ser du hur många som dött varje år i Sverige.

       Har en kommentar i modd där jag skrev att tio tusen dör varje år. Menade att antal döda är hyfsat konstant med ca plus minus tio tusen som dör varje år. Orkar inte vänta på att Camilla ska godkänna kommentaren för att rätta det men den lär hamna här någonstans strax.

       Ja men tex förra året hade vi knappt vinterkräksjuka, influensa, RS, vi hade restriktioner att inte åka hemifrån/byta kommun osvosv. Så dessa 16.000 är garanterat många som INTE skulle dött.

       Men många vill haka upp sig på det.

       Må de förövrigt vila i frid ?

     det beror på om DU eller EN NÄRA anhöring ingår där, vet flera familjer DÄR ALLA HAR DÖTT så ja lite mindre egotänk hade inte skadat.

      Att sätta siffror i relation till det stora hela betyder inte att man inte förstår att var och en är en enorm sorg för anhöriga.

       Eh jo det var just det ts gjorde. Så jävla fult.

        Nej det gjorde hen inte.

         Jo det gjorde jag!
         Tragiskt att det inte ens två – tre personer ”räknas ”av dessa 16 000, ännu ett bevis på att vissa tänker bara på sig själva.
         Dessa två – tre personer Är någons mamma pappa bror syster vän och så vidare.

     Man bör ha i åtanke hur dödstalen hade sett ut om man inte hade satt in restriktioner.

      Det vet vi ju däremot inte.

     Kanske du inte skulle ha tyckt om anhöriga till dig hade avlidit.

    Och hur många av dessa tror du dog AV covid och inte MED covid?

     Kanske inte bara ska fokusera på de som har dött? Långtidscovid och luktbortfall etc är ju inget vidare det heller.

      Nej det är det inte men sluta skräm upp folk med att säga att 16 000 människor har dött av covid, det stämmer inte!

       ?

        ??

       Det står i DN och det stämmer. Du går i din dum bubbla om du tror det inte stämmer.

     Och det är väl just därför den här sjukdomen är så jävla onödig vi har ju så mycket annat skit att dras med ändå!!

    Siffror som låter mycket utan att man ställer det i relation till annat. Som en jämförelse har ca 500 000 svenskar diabetes idag. En stor del av dem pga kost och livsstil. Ca 2000 svenska dör varje år pga diabetes. Men det är fortfarande upp till var och en att ta hand om sin hälsa och inget som tvingas på oss.

    (Nej, jag är inte anti-vaxxer)

   Applåd!

  Är nyss hemkommen från en jobbresa till Tyskland (ja, nödvändig sådan) och kände mig ärligt talat tryggare där än på random affär här hemma. Krav på vaccinering/tillfrisknande överallt, krav på munskydd, folk som faktiskt använde munskydd korrekt… Folk höll avstånd. Här… Not so much ärligt talat.

   Jag kan intyga detta. Jag bor i Tyskland. Dock är smittspridningen trots alla åtgärder rekordhög just nu, så frågan är om det verkligen hjälper. Men det KÄNNS tryggare, det håller jag med om. Så länge vi slipper lockdown så är jag glad, för det var inte speciellt kul förra året. <3

  Men ja! Vi kan väl göra den här bloggen COVID-FRI i alla fall, hade varit skönt!

  Jag kanske är överdrivet cynisk vad gäller Bella men fan trot om hon inte rest iväg ändå, trots positivt test. Det enda som håller hemma hemma är att hon rent praktiskt inte KAN resa då hon inte kan visa upp ett negativt test. Den kvinnan har noll empati mot sina medmänniskor (vilket hon visade med all tydlighet under sin tid som ’Chef’).

  En ickefråga om du begränsar ditt umgänge och håller dig hemma.

   Något som I och P, om de haft någon form av omtanke och medmänsklighet, borde tänkt lite extra på nu när det är dags för exmannens sambo att föda snart. I värsta fall drog nu G och S med sig smittan in i den familjen och pappan får kanske inte vara med på förlossningen. Bara vetskapen om att det snart är dags där hade nog gjort att de flesta föräldrar hade valt att inte resa och i stället varit redo att rycka in och ta hand om sina barn.

  Synd att inte ha råd med prenumeration på Breakit.
  Men rubrikerna verkar smaskiga 🙂
  https://www.breakit.se/artikel/31604/planerna-om-bli-ett-miljardbolag-slutade-i-konkurs-nu-ska-nya-agare-fa-hermine-hold-att-lyfta

   Oh, spännande! Någon som har läst artikeln?

  Covid försvinner ju inte bara för att man är trött på det. Har svårt för människor som väljer att selektera vad de har lust att lägga fokus på och sen är helt okunniga om andra stora samhällsproblem. Korkat helt enkelt.

   Nej, men man behöver inte bara fokusera på det. En del här i forumet är som hysteriska hönor. Hur mycket orkar man tjata om samma sak.

  Margaux Dietz är kär enligt henne själv! I vem?!?!

  Har ni sett att bilden booken la upp på sig själv i grön tröja typ igår (som skulle vara tagen samma dag) har sommar eller vårbakgrund och inte vinter? Dvs det lär finnas en annan anledning till hennes ”black lives” än att hon bara känner för det. Hon vill inte visa sig just nu.

   Tror hon inte vill visa sig live för gänget på FB sitter och screenshottar varenda dålig vinkel de kan och ”skvallrar” om hennes utseende vid varje tillfälle. Anna Book är rätt knäpp men gänget på FB är helt besatta av att hitta saker att anmärka på. Bara idag var det någon jeppe som klagade på att hen tyckte kranen stod och droppade på någon bild Anna la upp…

    Skaffa er ett liv!

  Jag trycker mest influencers får inga symtom (och så läste jag förvisso att typ 70% inte får symtom alls) – men också vet jag måååångq som ligger däckadd åtminstone ett par dagar i feber eller med hosta. Jag jobbar på skola och vi har mååååånga sjuka. De flesta inte helt symptomfria, så vitt jag vet.

  Slopa vaccinationskrav för vårdpersonal. Det är inte logiskt just nu när omikron dominerar och vården behöver all personal de kan få.

   Hur tänker du då? Det är ju främst äldre/sjuka/sköra människor som har kontakt med vårdpersonal, ska de behöva riskera covid?

    Mitt svar hamnade inte här så kopierar hit också: Jag tänker såhär : Om de som jobbar inte testar positivt spelar det ju ingen roll. Omikron smittar ju lika lätt oavsett om du är vaccinerad eller inte, men vaccinet ger ju vissa falsk trygghet i och med att många struntar i små symtom fortfarande men så är det omikron de har utan att veta om det. En ovaccinerad tar förhoppningsvis lite mer ansvar och är mer uppmärksam vid symtom. En tredje spruta skyddar 1 månad eller 2, men sen tror de ju att det avtar kraftigt tyvärr så lika gärna låta de som kan och vill jobba.

    Eftersom vaccinet inte hindrar smittspridning och det borde räcka med att man är frisk för att få jobba. Dessutom har de flesta på SÄBO fått 3 injektioner, så de är så pass skyddade som det går.

  Tycker att det här blogginlägget är beklagligt och blir mörkrädd av hur resonemanget i många av kommentarerna går. Att folk är trötta på restriktionerna ska rimligen inte styra det stora behov som finns av dem.

   Man kan vara trött på att skriva om dem. Det är inte riktigt samma sak.
   Man kan även vara trött på dem, men fortfarande följa dem.

    Jag förtydligar, syftade inte på att folk uttrycker att de är trötta på restriktionerna per se. Vem är inte det? Utan uttalanden som att ”I och med att de allra flesta inte verkar få några symptom, och således heller inte belastar vården, utan snarare kanske bidrar till en potentiell flockimmunitet, här inom en snar framtid…” Anser det verkligen vara under all kritik att på en så pass stor plattform som denna säga sådant, mitt under en pandemi som absolut överbelastar vården och fortfarande skördar liv.

  Jag tänker såhär : Om de som jobbar inte testar positivt spelar det ju ingen roll. Omikron smittar ju lika lätt oavsett om du är vaccinerad eller inte, men vaccinet ger ju vissa falsk trygghet i och med att många struntar i små symtom fortfarande men så är det omikron de har utan att veta om det. En ovaccinerad tar förhoppningsvis lite mer ansvar och är mer uppmärksam vid symtom. En tredje spruta skyddar 1 månad eller 2, men sen tror de ju att det avtar kraftigt tyvärr så lika gärna låta de som kan och vill jobba ?

  Camilla vet du att majoriteten av alla som har covid just nu är symptomfria? Är dubbelvaccinerad och har snart varit ordentligt sjuk i en vecka utan någon som helst förbättring… min sambo likaså och flera i min umgängeskrets är riktigt dåliga. Tänker att det är lite onödigt att påstå att majoriteten inte får symptom om det inte stämmer. Det kanske det gör (?) men delar inte den uppfattningen och med tanke på hur många som trivialiserar corona just nu är det dumt att spä på frustrationen utifrån personliga reflektioner.

   Instämmer helt! Är det verkligen budskapet att restriktionerna är onödiga som man önskar framföra med det här inlägget? För jag kan i alla fall inte tolka det på något annat sätt…

   Håller med! Är så trött på att höra ”Omikron är bara som en lätt förkylning” typ det som Pernilla W basunerade ut. Ja, generellt verkar den vara lindrigare. MEN:
   – extremt smittsam
   – många (flera i min bekantskapskrets) blir ordentligt sjuka under rätt lång tid (trots dos 2 och 3)
   – deltavarianten sprids fortfarande
   – ingen vet ännu mycket om långtids-covid (vilka som får det, varför och hur länge)
   – viktiga samhällsfunktioner hotas när alla blir sjuka samtidigt
   – varken vi eller experterna vet något om eventuellt nya mutationer

   Sluta kalla det för en lätt förkylning!

    ”– många (flera i min bekantskapskrets) blir ordentligt sjuka under rätt lång tid (trots dos 2 och 3)”
    Inte trots alla doser, men p.g.a. alla doser.

  Elsa Billgren och Sofia Wood är i Köpenhamn trots att Elsa har skrivit flera gånger på bloggen att hon och Pontus skulle åka dit inna jul, men avbokade på grund av pandemin. ??? känner jag? Skaffar sig godhetspoäng genom att ta ansvar och inte åka och sen åker hon iallafall? Trött på hycklande influencers! Märks att hon vet att hon gör fel eftersom hon inte har andats ett ljud om det förrän det dök upp på stories.

   Antar att de är där för att fota till sitt projekt.

   Vansinnigt egoistiskt men är inte ett dugg förvånad.
   Allt är bara JAG, JAG, JAG när det kommer till dessa två.

    Ja, precis ”viktig jobbresa” som inte kan vänta…

   Det har väl med inrese-regler och annat att göra. Det var mer komplicerat att resa ner i december innan jul. Nu har regeringen släppt på de flesta restiktionerna här i Danmark så inget konstigt. Plus testande och annat är gratis med resultat supersnabbt här om de känner att de vill göra det av säkerhetsskäl.

   Var någonstans rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vi inte ska åka utomlands? Var står det att man ”gör fel” om man åker till Köpenhamn? Såvitt jag vet finns det inget förbud mot att resa vare sig inom Sverige eller utomlands.

   Dessutom har Elsa inte skrivit flera gånger på bloggen att de avbokade på grund av pandemin. Hon skriver: ”På torsdagen hämtade Helena upp Lynn och tog honom till kenneln för vi skulle egentligen åkt tidigt fredag morgon till Köpenhamn. Allt bokat och klart. Men så drog mitt jobb lite över tiden så Pontus skulle fått åka själv fredag morgon och jag komma efter lördag morgon. Det plus Omikron gjorde att vi bestämde oss för att boka av.”

   Lite senare skriver hon att de stannade hemma av flera olika anledningar.

   Vill du skamma henne för något som hon inte behöver skammas för, kan du ju åtminstone kolla upp fakta.

    Hej Elsa!

    Näe men, det står ingenstans att man gör fel vad jag vet, däremot har hon nämnt flertalet gånger att hon inte var säker på om resan med Pontus skulle bli av på grund av covid. Vidhåller att det är märkligt att första säga att man inte åker på grund av omikron och sen plötsligt åka några veckor efter ändå. Det handlar inte om att hon inte ”får” resa, det handlar om att hon ofta kommunicerar dåligt om sina val. Det hade varit lätt för henne att skriva att restriktionerna har lättat så nu kan vi åka, istället för att bemöta frågor på ett märkligt sätt i kommentarsfältet. Hon är ofta medvetet omedveten på ett passivt aggressivt sätt, som strategi när hon skriver om saker som provocerar.

  Bara en kommentar med ett frågetecken. Har inte läst kommentarsfältet, än. Ska göra det senare så ber om ursäkt om det blir en upprepning.
  Varför ska den person som smittat Isabella ”anklagas”? Hen var kanske också symptomfri!

  Om man inte ”flänger runt” alltför mycket och håller avstånd så minskar risken för att smitta/smittas. Så enkelt är det faktiskt.
  Innan någon hänger mig högt så menar jag inte att vi ska sitta hemma varenda minut. Kanske bara inte dra runt hur som helst och att tänka på avstånd.

  Det är tur att Isabella och Paul reser så ofta, annars hade de ju inte upptäckt att de hade covid :DDD

   Är du på riktigt?! På fullaste allvar? Tur att människor reser så att de får veta att de är smittade! Hoppas att jag inte fattar ironin.

    Den flög över ditt huvud.

     Haha. Ja.

  Kan vi bara komma överens om att covid-19 inte stavas med stort C.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *