Böter av att promenera ute med covid-19?

Vi promenerade i 1,5 timma förbi Dalénum på Lidingö, jag har knappt varit där. Det är ett nytt område. Det var skönt att få komma ut. // Isabella Löwengrip

Isabella och Paul har varit ute och promenerat på Lidingö, och nu verkar en Hanna ha tagit på sig att sprida ut att man kan få 5 600kr i böter om man gjort detta, för det har nämligen hennes kusin fått.
Jag undrar om den här kusinen vädjat till Hanna om hjälp med pengar att betala sina böter med, för varför skulle hon annars lura i henne detta?

För givetvis stämmer det inte. 
Så här står det nämligen på Smittskyddsläkarförenkningens informationsblad:

Kanske att Hanna behöver ta sig ett snack med sin kusin? ?

350 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Källan ”min kusins granne” är inte trovärdig alltså ? Damn.

   Hanna är väl ett troll som bara tramsar, eller så tror hen faktiskt att folk kan få böter för det och hen hoppas väl att Bella ska få det MEN så är det ju inte, däremot i vissa andra länder så har det utfärdats böter om restriktioner brutits.

   Hañna kanske bor i tex Spanien där böter är norm.

   Tänkte detsamma!?
   Isabella och Pauls utomhuspromenad och ”Hannas kusins trovärdighet” i hennes kommentarsfält är skrattretande och jämförbart med Jeanette Svedberg och hur mycket hon ljuger och förskönar allting i sin väg för att nå framgång på ”socialmedia” (sociala medier). https://www.instagram.com/jeanettesvedberg/
   Nu senast har Jeanette enligt henne själv; ”just blivit inbjuden till en lunch i Sveriges Riksdag” efter sitt politiska inlägg på instagram för ett par dagar sedan. https://www.instagram.com/p/CZCNGODMb7p/?utm_source=ig_web_copy_link.
   Det är INTE Sveriges Riksdag som har bjudit in Jeanette Svedberg på lunch för den som tror det.
   Jag har varit i kontakt med Riksdagen och de dementerar bestämt att de INTE har bjudit in Jeanette Svedberg på lunch i deras lokaler.
   Riksdagen hänvisar mig att kontakta de olika partierna för att få reda på vilket politiskt parti som har bjudit in Jeanette Svedberg på lunch i Riksdagens lokaler.

    ”de dementerar bestämt att de INTE har bjudit in Jeanette Svedberg på lunch i deras lokaler.”
    Alltså har de bjudit in henne…

     Precis, de borde BEKRÄFTA att de INTE bjudit in, eller dementera att de gjort detta.
     Dementera inte blir ju helt knas 🙂

     Exakt! Ibland hänger inte hjärnan med! ??

   Det är Bella själv som skrivit kommentaren.

    Nej, det tror jag inte men kanske du Lina som skrivit den.

    Det är Bellas allt i allo som skriver kommentarerna…

  Hatten av för Österrike som snart bötfäller de som vägrar vaccinera sig (väldigt känsliga allergiker och liknande undantagna).

   Jag är 100% för vaccinering och tycker alla som har möjligheten bör ta den, men vaccintvång är ett galet övergrepp på enskildas integritet och inget som bör accepteras i demokratier enligt mig. Ingen borde straffas för de hälsoval de tar eller inte tar.

    Verkligen. Man ska vaccinera sig för att man tror det är bra för sig själv och andras hälsa, inte för att undvika böter.

     På vilket sätt är vaccinet bra för andras hälsa? Du skyddar dig själv mot svår sjukdom i de flesta fall, men du kan fortfarande smitta andra.

      Jag skrev ”tror” i båda fallen men du har rätt, kan vara endera. Poängen var bara att du ska göra det för att du själv tror det är bra, inte för att du är tvingad.

      Vaccinet innebär minskad risk att bli smittad, och därmed sekundärt mindre risk att smitta andra. Så indirekt minskar andras risk att smittas genom att själv vaccinera dig.

       Det är väl inte så mycket mindre risk? Tyckte mig läsa 5 dagar smittsam i stället för 7.

        Därtill blir ju faktiskt många som har vaccinerat sig mycket lindrigare sjuka något som i sig är positivt. Att så många smittas nu beror på att det är en betydligt mer smittsam variant i omlopp.

        Det blir även mindre virusmängd i utandningsluften om man är vaccinerad.

        Vi är inte mindre smittsamma. Detta är en del av en påbörjad nedmontering av de restriktioner som finns därför att samhällsapparaten och ekonomin börjar tryta. Inget annat. Full förståeligt dessutom om du frågar mig.

       För att viruset har muterat och därmed blivit mer smittsamt. Dettahar man flaggat för sedan i början av pandemin. Ju fler som smittas, desto större risk att viruset muterar. Vaccinering gör att man blir mindre sjuk och därmed smittas mindre.

        Nej. Du smittar lika mycket oavsett! Men vaccinerade tror detta stämmer och därmed rör dom sig mer fritt och smittar andra. Cirkeln är sluten.

         Fel. Det är symtom som ökar smittspridning för de flesta virus, inte bara corona. När du hostar eller nyser så smittar du i högre grad än en person helt utan symtom men som fortfarande bär på smitta.
         Dvs, en person som bär på virus smittar också men utan symtom smittar man MINDRE eftersom att man är mindre sjuk helt enkelt. Och en person som är vaccinerad får lindrigare symtom, vilket leder till att färre exponeras för symtom.

      Vaccinet är bra för andras hälsa för att om du – eller din kompis, förälder eller barn – blir överkörd av en bil, får cancer, bryter lårbenshalsen eller behöver göra ett cellprov, så är inte all sjukvård upptagen av covidpatienter.

       precis.

      Vaccinerade smittar mindre vid sjukdom också. De blir mindre sjuka och smittar mindre.

    I min mammas hemland tvingades föräldrar att vaccinera sina barn mot mässlingen då man annars riskerade att barnen skulle omhändertas av soc. Resultatet? Barn slutade dö i mässlingen. Tvång är inte alltid dåligt!?

     News flash: barn dör inte i mässlingen i Sverige heller

      News flash: folk dör av covid i Sverige

       nEWS FlasH, inte new borns.

       Åh den poängen flög högt förbi.

       News flash! Det avlider inte fler än i en vanlig influensa. Får du skärpa dig! Ingen ska tvingas vaccinera sig för en FÖRKYLNING??! Galningar

        Jo det gör det. Håll käften och kolla statistiken.

         Kollade statistiken igår på sir. Inläggning på Iva skiljer sig inte nämnvärt de senaste tio åren. Antal som dött på Ica gäller det samma. Vi har ingen överdödlighet trots corona och allt som skrivs. Jag borde väl ändå kunna lita på den statistiken från en myndighet? Jag kollade även upp i Excel-fil exakta siffror per dag de senare tio åren. Snarare att vården inte har prioriterats och är underbemannade. 2009 var högsta antalet inlagda på en dag 133 2020 var högsta antalet inlagda på en dag 119.

          haha, men hur många andra år har vi haft dessa enorma restriktioner?

           Hahaha hög intelligensnivå ”ingen överdödlighet”, undrar hur det hade sett ut utan restriktioner och vaccin!

           “Enorma restriktioner”?
           Vi har inte ens haft krav på munskydd.
           Gymmen stängdes i typ… En kvart.
           Att restauranger fick stänga tidigare ser jag inte som ”enorma restriktioner”.

          Men SIR skriver själva i sin årsrapport för 2020 att det inte är förvånande, eftersom mycket annan intensivvård fick stå åt sidan till förmån för de som behövde behandlas mot covid. Citerar SIR själva:

          ”Det totala antalet vårdtillfällen var något lägre 2020
          jämfört med 2019, 43 871 respektive 45 478. Det är inte
          förvånande då planerade åtgärder ställdes in och att det
          under den första vågen var en kraftig minskning av övrig
          intensivvård.”

          Vi har de vårdplatser vi har, även om de kortvarigt ökat antalet vårdplatser när pandemin har ökat i kraft. Kolla istället på ökningen av hur länge patienter har legat på IVA, eller den ökade ventilatortiden. Tänk sedan på hur många gånger under pandemin vården påtalat att pandemin gör oerhörd skada på övrig vård.

          Det går inte jämföra statistiken sådär, man måste ta hänsyn till olika aspekter i populationen., tex en population med många äldre = fler dör av influensa, population med yngre = färre dör av influensa. Det går inte bara läsa antal rakt upp och ner och dra en slutsats. Börja med att titta på storlek på population och åldersvariationen och förväntad livslängd då vs nu.

        Arbetar som sjuksköterska inom äldreomsorgen. För ett år sedan stod jag och dödförklarade på löpande band, vändningen var vaccinet. Nej, det är ingen vanlig förkylning.

         Jo? ?

          Nej! ??

          Som en av de något över 5000 personer som har behövt ligga på IVA och i respirator p.g.a. covid – nej, det är inte som en vanlig förkylning. Och nej, jag tillhör ingen riskgrupp och är inte äldre.

           Då är du ett av de få undantagen .
           Detta är inte ett såpass stort samhälls problem som du vill få det till. Vaccinera om man vill. Men vill man inte vaccinera mot en jävla Förkylning ska man slippa.

          Lägg ner Sandra. Du framstår inte bara som korkad utan även oempatisk.

           Det är helt irrelevant hur jag är som person i den här diskussionen. Faktumet kvarstår, att detta endast är en influensa och att allt detta är trams

         Tack för att du finns och förlåt att vi inte lyckas rösta fram en vettigare arbetssituation för dig och dina kollegor

          Tack ❤️

         Trodde bara läkare fick dödförklara..? ? (inte illa menat på något sätt, utan genuint trodde jag det och vill gärna lära mig.)

          Man brukar skriva papper vid förväntade dödsfall där läkaren delegerar uppgiften att dödförklara till sjuksköterskan. Inom äldreomsorgen är detta vanligt (även hemsjukvården). Det är då även sjuksköterskan som kontaktar anhöriga och informerar om dödsfallet. Antar att flera i det här kommentarsfältet inte behövt lämna sådana besked pga ”förkylningar”.

         Jag trodde att bara läkare fick dödförklara.

          Inom äldreomsorgen brukar läkarna delegera den uppgiften till sjuksköterskorna när dödsfallen är förväntade (vilket dom ofta är). Sjuksköterskorna utför därför den kliniska undersökningen och informerar anhöriga samt kontaktar begravningsbyrå för transport.

        Har du ännu inte fattat att Corona är en mycket allvarligare sjukdom änn vanlig influensa!!!

         Mycket allvarligare? Nu får du ta djupa andetag ?

          Sandra, du glömde din foliehatt.
          Försök på nytt igen när du hämtat den.

          Jag tänker att Sandra är ung och bara har unga friska personer i sin närhet. Hon har förmodligen inte behövt torka sina barns tårar när dom måste begrava sin högt älskade gammelfarmor. En dement helt oförstående gammelfarmor som fick kämpa helt i sin ensamhet i 10 dagar på ett äldreboende när hon var smittad, personalen gick intill henne så lite som möjligt. Min pappa och farbror fick komma in i ca en timme innan hon gav upp.

          Sandra har nog inte heller behövt undvika att träffa sina gamla svärföräldrar för att svärfar har pacemaker, hon har nog inte heller behövt lugna sina barn när dom oroligt undrar om farmor och farfar kommer hinna dö innan vi hinner träffas igen. Hon har förmodligen inte heller sett lyckan i svärföräldrarnas ögon när de gamla äntligen vågade resa 30 mil då alla barn och barnbarn var fullvaccinerade. Jag kommer fortsätta att ta varenda jäkla spruta som behövs för att den här skiten ska försvinna, vi ör många som kommer göra det. Det är tur gör alla trallgökar som Sandra att vi andra kan ta vårt ansvar så hon slipper.

           Jag har varit med om i stort sett allt du beskriver. Min pappa gick bort förra året men varför skulle det ändra mina grund åsikter? Livet kan va tufft ibland med död och så ser ju livet ut? Vad har nåt gråtande barn med denna diskussion att göra? Ditt försök till snyft historier blir bara patetiskt och förändrar inte det faktum att så som världen håller på att tramsa just nu kring covid är katastrof och helt onödigt.

          Du trollar.

           Menar du att jag gör det? Nix ?

        Ett par hundra personer dör varje år i influensa. Fler än 15 000 har dött av/med corona på två år.

         Är det verkligen nåt att höja på ögonbrynen för? 15.000 som avlidit MED corona, inte AV corona. Sannolikt även mest äldre ( = ingen chock att dom avlider ) Vaccinera dom då? Tvinga inte unga friska att vaccinera sig FÖR EN JÄVLA FÖRKYLNING

          Tror du, Sandra, verkligen att regering och riksdag skulle införa restriktioner som får samhället att gå på knäna och pumpa ut miljoner efter miljoner i stöd till drabbade verksamheter, om det var en vanlig förkylning? Hela världen gör dessutom detsamma.
          Tänk om vi kunde få fram ett vaccin som skapar lika stark immunitet mot covid-19-viruset som en del personer är immuna mot fakta, vad fantastiskt det skulle vara!

           Sandra tänker inte, därav problemet.

        Jag är 48 år jag fick corvid 19 den 15 augusti 2020, alltså för 1,5 år sedan. Jag är fortfarande mycket dålig, lungorna brinner svårt att andas, grym huvudvärk vilket gör att jag har svårt att läsa tex hjärnan orkar bara kora stunder typ 20 -30 min, minnes problem ligger mwst och blundar i sängen hela dagen, hjärnan orkar inte med ljud eller eller titta på film , ljudbok osv. Får ta i för att andas , får feber av att cykla , gå kort sträcka typ 1 km har så svårt att göra något fysiskt kropen orkar inte för jag får intr tillräckligt med syre. Jag har feber i några dagar nästan varje vecka, eller varanna vecka. Jag har så ont ihalsen , kroppen är så extremt trött , sliten efter varit så kraftigt sjuk så lång tid . Och du Sandra tror att corvid19 är som en förkylning, du har så fruktansvärt fel . Tror du att man blir så här sjuk , så länge av förkylning

         Beklagar verkligen:( Dock fick du den tuffa varianten precis som jag hade. Var riktigt dålig men har inte lika många symtom kvar som du. Den som florerar nu är mer smittsam men inte lika ”farlig” Så de flesta får mer som en förkylning, framförallt de som är vaccinerade.

      News flash : barn dör inte i mässlingen i Sverige FÖR att de allra flesta vaccinerar sig. Nu har ju anti-vaxxare börjat propagera, så det kommer nog ske här också.

       Men varför vaccinerar folk sig mot mässling? Hint: inte för att det ger böter låta bli.

        I Tyskland för att få en dagisplats ?

       85% av Sveriges befolkning är fullvaccinerad nu. Att tro att 100% kommer vaccinera sig är bara naivt

      För att vi vaccineras mot mässling.

      ”Mässling är en mycket smittsam virussjukdom som bland annat orsakar hög feber och utslag på kroppen. Sjukdomen kan bli mycket allvarlig, till och med livshotande. I Sverige är sjukdomen ovanlig eftersom vaccin mot mässling ingår i vaccinationsprogrammet för barn.”

       Som tydligen går att genomföra utan tvång (vaccinationsprogrammet alltså)

        Olika länder har ju olika mycket förtroende för regeringen, olika tillgång till information osv. Om barnadödligheten var jättehög pga något som gick att förhindra var det kanske lämpligt att implementera tvång ett tag.

         Tvång lär väl inte öka förtroendet för regeringen?

          Verkligen inte. Men deras barn lever ju så bör va ett plus där iaf.

         Varför tror du att folk har lågt förtroende för regeringar i länder som inför tvång som dessa?

         Jaha? Men hur har det isf relevans för covid där just barnadödligheten är i princip obefintlig.

       Jag hade mässling som barn, även påssjuka och vattkoppor. Inget vaccin. Däremot har jag vaccinerat mej mot corona, fått 3 doser vaccin.

        Tråkigt att dina föräldrar inte ville ditt bästa.

         K, ditt pucko! Det fanns inte vaccin mot de sjukdomarna då, men vi dog inte iaf.

        Min bror hade påssjuka, han blev döv. Inte så fett. Född 70, alltså innan MPR vaccinet kom.

       Vaccinet för mässlingen har blivit studerat och är inte i test som Covidvaccinet.

        Kolla vad som skedde med svininfluensa-vaccinet..Alla vaccinskador på friska barn

         Och i efterhand uppskattades det att sex liv räddades av massvaccineringen i Sverige.

       Man kan även citera andra, mer relevanta passager från wikipedia:
       Den största minskningen i antalet dödsfall har alltså skett innan vaccination infördes. Utvecklingen är inte unik för mässling; dödligheten i nästan alla infektionssjukdomar minskade kraftigt i Sverige under samma tid. Detta beror främst på förbättrade levnadsvillkor så som bättre sanitet, hygien, näringsstatus, bostäder och tillgång till en allt bättre sjukvård. Vid 1900-talets början var det vanligt att folk avled till följd av många av mässlingens komplikationer, exempelvis lunginflammation, vilket sällan är fallet i dag.[17]

       För övrigt dör inte barn i mässlingen. De tvångscaccineras bara för att skydda vuxna – och då är det ändå bara ca 4- 5 som dör. Innan vaccineringen började och efter.

      Newsflash. Inte alla dör av mässlingen. Men några gör. Men fler blir blinda. Döva eller får hjärnskador.
      Surprise!

       Även vattkoppor kan ge svåra komplikationer. Min släktings barn fick hjärnhinneinflammation av vattkopporna och har ett funktionshinder sedan dess tyvärr.

        Går att vaccinera mot det också

        Ska man behöva räkna upp allt man kan bli skadad av eller ? Vi med fler tankar i huvudet förstår att man inte utesluter allt annat för att man nämner en sak.

      I Sverige vaccineras nästan alla barn mot mässling. Några få gör det inte. Tack vare att de flesta gör det slipper vi stora mässlingsutbrott i Sverige som tidigare kunde leda till död.

      Eftersom de flesta är vaccinerade mot mässling. Vet inte vad din poäng skulle vara?

       Att det inte krävs tvång antagligen.

     Det finns alltid undantag. Men covidvaccin hör inte dit. Och din mammas hemland hade med lite ansträngning, troligtvis kunnat nå samma resultat ändå.

      Ja, finns ju många länder där barn inte dör av mässling trots att man inte har vaccintvång. Undra hur de lyckats…?

       Kanske som i Sverige?

        Haha ja, precis vad jag menade. Men säg det till krabban, hen verkar inte tänkt på det.

     Tvång är per definition alltid dåligt i ett fritt samhälle. Ibland är det dock nödvändigt. Detta är inte ett sådant exempel.

    Nej, men då kan de som känner det som ett ”övergrepp” med vaccin flytta ut i skogen och bli självförsörjande. Idioti att tycka så
    Öht, följer du nyheter och ser vad som händer?? #hejfoliehatt
    För mig är det ett övergrepp att INTE vaccinera sig

     Du menar typ som WHO som tagit avstånd mot vaccintvång?

      Who säger ju nu öppet att vaccinerade som ovaccinerade bidragit till att pandemin kanske är på väg att avslutas. Att bådas skapade resistans bidragit.

    Håller helt med dig. Helt galet och verkligen ett övergrepp som du säger. Mvh trippelvaccinerad och jobbar inom vården

    Bra sagt!!!!

   Tycker det är helt nonsens. Nyast är väl att man inte kan få immunitet mot omikron, det skulle tydligen kunna komma tillbaka flera ggr (med/utan vaccin). Om man kommer med ett vettigt vaccin kan man ha så hårda regler men mot det halvdana som existerar idag är det bara konstigt.

    Du får inte immunitet mot någon av varianterna med covid-vaccin. Du skyddar dig själv mot svår sjukdom, inget annat.

   Jag är för vaccin men ingen ska såklart tvingas att ta det. Dummaste jag hört och helt ärligt inte ett demokratiskt beslut.

   Kul att mänskliga rättigheter inte är din grej.

   Men i Österrike betalar man böter om man ertappas med att inte vara i sitt hem under karrantän. Eur 1500 i böter.
   Frisk luft och motion med avstånd till andra borde vara en självklarhet även där.

   Hur kan du tycka att det är ”hatten av” för indirekt tvångsvaccinering? Helt sjukt

   Det är delvis på gång i Tyskland med. All personal inom vård och omsorg måste vara vaccinerade senast 15.3. Resten av befolkningen lär komma få samma krav lite senare.

   Vi får böter om vi går ut när man är Corona positiv.

   Hatten av för tvång? Nä, det är ju vansinne. Överstatlighet

    Och sen lite uppmuntran till angiveri på det sen också. Toppen!

   Elefanten i rummet.. 80% är vaccinerade och alla verkar bli sjuka i covid just nu..Funkade inte sprutan?

    Men snälla… ?

     Vad?

    Du verkar inte fatta hur vaccin funkar. Skolkade du från biologilektionerna?

     Starkt och sakligt argument.

      Dock väldigt sant?

    Enl socialstyrelsens uppdatering 19/1 är det tio gånger fler ovaccinerade gentemot vaccinerade som får intensivvård för covid, det om något är ju ett tecken på att sprutan funkar utmärkt.

   Du är galen ???

   Vi kommer inte kunna ”boosta” oss ur denna pandemi. Undrar bara hur många injektioner det kommer ta innan folk börjar inse det. ?

   Fy fan för såna som dig!

  Kusinen bor kanske i ett annat land?

   Det var ju inte kusinen som hade corona.

    Jo det var det väl? Angiven av sin granne.

   Kusinen och grannen kanske bor på var sin sida om gränsen.

  Det kanske inte hände i Sverige?

   Kanske inte. Men då är det väl inte relevant som ett exempel på vad som kan hända Bella?

   Bella o Paul promenerade i Sverige då gäller de svenska restriktionerna dvs fritt att promenera ute om man känner sig pigg nog.

  Fake News av Hanna.

  Jo, du som inte tar vaccin och blir allvarligt sjuk, är du snäll och håller dig hemma istället för att belasta vården? Tack.

   Jag tycker samma om de som skadar sig när de druckit alkohol, ätit sig feta, skadar sig vid extremsporter, röker sig till lungcancer osv osv. Kan alla bara sitta inne i sin lägenhet inrullad i bomull hela dagarna så att svenska vården kanske kan hinna med?

    Du kan va lugn, man får inte vård som fet ändå i Sverige ?

     Alla tjockisar som opererar sig för att gå ner i vikt då?

     Klart du får! Mot alla följdsjukdomar. Diabetes, hjärt och kärlsjukdomar, hudproblem mm mm

   Tycker du samma om de som röker och får cancer? Allergiker som äter på restaurang och inte har 100% kontroll över vad som är i maten? Kvinnor som genomgår graviditeter i hög ålder trots ökad risk för komplikationer? Var går gränsen för vilka som bör söka vård enligt dig?

    Andelen feta / alkoholister/ rökare / extremsportare som hamnar på IVA är betydligt mindre än foliehattar som inte vaccinerar sig.

     Det handlar inte om det. Det handlar om en ovillkorlig rätt till vård.

     Hur många covidpatienter tror du ens ligger på iva just nu?

     Jasså? Hur många/få av de som hamnar på iva för annat än covid hade kunnat undvika det med andra livsval (eller direkta val)? Du verkar ju ha koll på det tänker jag.

     Gör ju dock inte jämföra riktigt med tanken på att inget av ovanstående exempel är smittsamt.

      Belastar vården vilket var vad ts sa.

    Vad innebär kvinnor i hög ålder för dig? Jag fick nämligen ett väldigt friskt barn vid 40 och har många bekanta som fått runt den åldern utan problem. De som fick problem med sina barn var runt 30…

     Att risken ökar med ökad ålder betyder inte att alla äldre mammor (eller dens barn) får komplikationer och inte heller att ingen yngre får det. Att vissa risker ökar med ålder är väl ingen hemlighet?

      Fast det är mer skrämselpropaganda och så otroligt onödigt att ta upp.

       Det är inte skrämselpropaganda. Det är rena fakta.

        Hur kommer det att verkligheten inte ser ut så då? Visst kan riskerna öka men som jag tidigare skrev har dom som fått barn runt 30 haft mer problem. Då jag är i den ålderskategorin samt många av mina vänner så borde rimligen någon av oss fått problem. Vilken ålderskategori tillhör du?

   Tyvärr är vi tvungna att ge vård till gängkriminella när de skjuts av andra gängkriminella också. Så ditt fattiga exempel var det sämsta jag hört! Jämföra ovaccinerade på det sättet! DUMBOM!

   Alla som hade antikroppar förut o gick ut o festade. Vad hände med det egentligen ?

   Håller med! De litar inte på vetenskapen när det kommer till vaccinet, men när de behöver vård så duger det minsann. Märkligt.

    Vad säger vetenskapen om rökning, alkohol, droger, fetma osv? Trots det behöver folk vård orsakar av det.

    Ska vi verkligen börja avgöra vem som ska få vård baserat på vilka val de gjort i livet? Och var vill du dra gränsen när någon är värd vård?

     Visste inte att alkohol, droger, och fetma var smittsamt och en pandemi. Tack för info!

  Förstår inte folk som hanna. ”någon borde anmäla ditten och datten!” Anmäl själv om du tycker att det är så hemskt.

   Angiverimentaliteten är stark i Sverige. Socialismen vänder folk emot varandra.

    Och samtidigt är man så konflikträdd att man hellre ser att någon annan anmäler än en själv.

     Exakt.

    Socialismen? Nu griper du verkligen efter halmstrån

     Finns till och med angiverilinjer på de flesta statliga verks hemsidor.

      Angiverilinjer = meddelarfrihet är dock bättre än korruption ??‍♀️

  Klart man får gå ut och promenera! Omfg. Vilka är dessa människor som vara blåljuger? Så himla knäppt.

   Känner att det lite beror på hur och var man bor. Bor man i villa och kan gå rätt ut på lätt befolkad väg/trottoar så ser jag inga problem alls. Bor du inlägenhet och skall ta dig ner en massa trappor/åka hiss, eller om du promenerar på en ganska befolkad trottoar kanske inte lika bra

    Haha men vad ska folk göra då? Ställa soporna på hög innanför ytterdörren, rasta hunden på hallmattan, stapla återvinningen i duschen? Självklart håller man sig hemma i karantän och behörigt avstånd om man gud förbjude skulle lyckas tajma grannmöte i port eller trappuppgång men att folk som inte har råd med egen trädgård skulle ha nån sorts strikt utegångsförbud är ju helt befängt. Då har man övertolkat och överdrivit restriktionerna rätt rejält.

  Hanne Kjöller: ”Vaccinmotståndarna ber om respekt, men visar ingen själva”. Frågor på det?

  Jag är så trött på alla som väljer att inte vaccinera sig, de kan hålla sig hemma i karantän för att undvika att bli sjuk.

  Jag är förkyld och är covid-positiv, jag är inte sjuk, men jag får inte gå och handla, jag får inte jobba, och får inte träffa mina gamla föräldrar som jag hjälpt nu under pandemin. Mina barn får inte gå till skolan.
  Jag sitter hemma i soffan och ser på serier istället för att vara på jobbet och hjälpa de som är riktigt sjuka.
  Självklart går jag ut på promenader, som Bella.

   Du säger ju själv att du är förkyld?

    Ja jag är förkyld, lite hosta, lite snorig, lite ont i halsen. Hade det här varit innan covid så har jag kunnat gå till jobbet, kunnat gå och handla, min man hade kunnat jobba mina barn har kunnat gå till skola.

    För mig är det skillnad på att vara sjuk och lite förkyld.
    Känns som hela samhället stängs ner snart. Vem ska jobba i mataffären, sjukhuset, skolan, äldreboendet, köra bussen (så de friska kan ta sig till jobbet)

    Istället kan de som väljer bort vaccinet hålla sig hemma i karantän!

     Det är ju du som vill gå till jobbet och träffa dina föräldrar sjuk och med en covid-diagnos? Det är väl bättre att du stannar hemma en vecka än att ovaccinerade stannar hemma året om? Galning

     Jo då är du ju sjuk. Det är det som var dåligt förut, att så många gick till jobbet så där och smittade andra. Har massa kollegor som gjorde så och jag blev alltid smittad och därmed hög sjukfrånvaro… ?

     Jag förstår dig, tänkte också så när jag var ung och dum och ville vara duktig. ”kan jag göra si och så, så ska jag vara på jobbet också”. Sedan för några år sedan lärde jag känna en person med lite lägre immunförsvar pga medicinering och började förstå hur idiotiskt tankesätt det är. Går jag till jobbet med lite ont i halsen eller lite snor, även utan feber, så har 5 andra också ont i halsen några dagar senare. Började notera hur folk som vabbade varannan dag med sin partner några dagar senare var sjuka. Några dagar efter det var de som satt på närmsta raden dem sjuka. Och veckan efter det några på två rader från. Det är så dumt. Hade alla bara varit hemma när de känner sig krassliga så hade vi sluppit ha så många förkylningar och influensor osv som går runt. Känner mig glad över att ha fått förstå detta nu så jag kan bättra mig och visa lite mer omtanke till omgivningen.

      Samma här. Förr hade jag inte en tanke på att jag med min förkylning kunde smitta någon med nedsatt immunförsvar som i värsta fall kunde leda till en livshotande situation för denne. Tur att de flesta idag vet bättre, men uppenbarligen långt ifrån alla.

      Fast skulle ju vara rätt svårt att inte få gå till jobbet som frisk om maken vabbar med barnen som är sjuka. Herregud vad alla barnhatare här skulle bli galna, då skulle det bli ännu mer vabb och frånvaro ifrån föräldrar så andra får göra deras jobb. Annars håller jag självklart med om att man ska vara hemma om man är sjuk..

       Aha nej jag menade inte så heller ? Känner sig partnern krasslig bör den vara hemma annars inte känner jag, och man kanske bör känna efter lite extra om någon i hushållet är sjuk då. Däremot tror jag mer på varannan-gång-vabbande än varannan-dag-vabbande, men det är ett annat ämne. Sorry jag var otydlig i min kommentar, tycker inte man ska isolera en hel familj för en förkylning, men definitivt de förkylda.

     FAST NEJ! DU SKULLE INTE HA GÅTT TILL JOBBET !!! det är såna som du som gör att såna som jag (lågt immunförsvar) är sjuka ständigt för att ni inte visar någon jävla hänsyn, har aldrig varit friskare än nu under pandemin då folk ”varit tvungna” att stanna hemma. I min dotters skola kräktes ett barn men fick stanna kvar för att hen mådde bättre efter kräkningen, dagen efter kräks min dotter och dagen efter det är det jag som kräks. Men ja fortsätt gå till jobbet lilla du för att du ”bara” är lite snorig. Så trött på såna människor som lever för sitt EGO!!!

   Du är förkyld och testat positivt, men du är inte sjuk?

    Förkylningar har väl människor alltid haft. Man är ju inte alltid SJUK för att man har lite snor.

     Tack, håller med!

     Alltid tänkt på förkyld som sjuk.

      Att ha hosta och vara lite snorig tycker jag inte är en sjukdom, om man alltid ska hålla sig hemma då i karantän skulle jag behöva vara hemma kanske 1 vecka /mån höst och vinter.
      Nu håller jag mig hemma eftersom restriktionerna säger så, men tycker att tex de som demonstrerade mot vaccin-pass ska hålla sig hemma om de inte är vaccinerade

       Och hur verkar vaccinet hjälpa dig menar du

       Är du helt väck? Du är ju sjuk. Det var inte de ovaccinerade. Därför får de demonstrera och du vara hemma- har inget med vaccin att göra.

       Fast du är ju sjuk trots vaccin så vad är skillnaden?

       Men asså är du dum? Du är sjuk. Stanna hemma och bit ihop för fan. Livet går under under för du är
       Hemma i 5 dagar wtf. Var glad att du fick en lindrig variant istället.

       Tycker du nä. Men jag (och många andra) kan bli svårt sjuka och dö för att folk slarvar så och gjorde mkt innan corona.

     Å stackars dig

   Man ska alltid vara hemma från jobb när man känner sig sjuk, det är ingenting nytt som dök upp med covid. Feber, förkylning, magsjuka och influensa är inga nya fenomen, så alla ska veta vad sjukkarantän är redan. Varför är folk så chockade kring just covid?

    Ja självklart ska man vara hemma vid maginfluensa eller om man har feber, det håller jag med om

     Eller snorar och hostar, det sprider smitta.

      Vad alla är svartvita i sitt tänk här. Tycker också att det blir extremt med att man är sjuk så fort man hostar en gång. En förkylning kan ju vara allt ifrån att man har lite täppt näsa och lätt snorig men mår bra till att man ligger däckad i feber och grönsnorig och hosta från underjorden…

       Hostar en gång ?

       Ja det klart folk är svartvita här, det är bloggbevaknings kommentarsfält, vad väntar du dig?

   Du är förkyld ”och” covid-positiv? Du har Covid-19. Himla omständligt sätt att skriva det på. Omgivningen gillar inte att bli smittade, av nåt, det är sen gammalt.

   Det är sådana som dig jag alltid hatar lite extra. Jag har en autoimmun sjukdom och blir alltid sjuk pga att folk får för sig att jobba förkylda och springa i affärer ner de borde stanna hemma. Covid eller inte, är man sjuk är man hemma.

    Måste man hata andra för sin egna sjukdom? När jag var ensamstående mamma utan hjälp så blev jag faktiskt tvungen att hasa ner själv och handla. Sjuk eller inte, och för många ser livet ut så.

     Gör det då men då har väl anonym rätt att hata personer som kan göra så man dör. Man måste få känna sådana känslor och inte vända andra kinden till.

     Personen pratar inte om ensamstående som inte har nån att få hjälp av.
     Vi är många som har sjukdomar där en ”enkel” förkylning kan ta död på oss. Och det handlar om idioterna som går och jobbar när de smittar som mest vid förkylning osv.

      Personen nämnde sjuka individer som springer på affärer. Vilket jag bara ville påminna om att många måste.

     Ber för Gudarna att du inte är ute & handlar när du har covid, har du inga vänner/grannar/Beställa hem? Känner många som är ensamstående men klarat sig ganska bra ändå utan att gnälla hela tiden.

  När jag bodde i Australien vart det böter när restriktioner eller karantän inte följdes under 2020. Men här i Sverige har jag inte hört något om det. Här är det ju rekommendationer och inte lag.

   Australien har ju spårat ur totalt under pandemin och satt ett helt land i vad som närmast kan jämföras husarrest. Blir intressant att jämföra dödstalen om några år och se om det var värt denna extrema behandling av sina egna invånare.

    Western Australia har 15 döda, totalt. De har inte haft riktig lockdown, bara två veckors karantän efter utomlandsvistelse och stängda statsgränser. Hade personligen tyckt det varit värt att göra detsamma i Sverige. Har själv inte varit mer än en timme bort från mitt hem sedan pandemin startade och jag har överlevt.

     Jag hade dött om jag varit en timme hemifrån hela pandemin. Ledsen men sant.

     Det är ju lätt att säga om man bott i Sverige under pandemin och faktiskt haft möjligheten att röra sig fritt. Sen att somliga, som du, av olika orsaker valt att inte göra det – fine. Det är väldigt obehagligt att faktiskt leva under tvång och hot om böter eller till och med fängelse eller att helt bli fråntagen möjligheterna att resa. Och inte veta hur länge det kommer vara.

  Jag har alltid varit pro-vaccin och är dubbelvaccinerad – men – ju mer tiden går och man märker att vaccinet mot covid INTE betyder immunitet (ens för en period) så kan jag bara inte stötta vaccintvång… Vi vet väl nu att vaccinet varken skapar immunitet eller stoppar spridning av covid? Det enda vi vet är att det är bra att ha ett färskt vaccin i kroppen för då riskerar man inte att dö. Den risken borde ändå ligga på individen, och vår IVA i Sverige är inte överfylld av människor som dör i covid. Nån som förstår hur jag tänker?

   Ja jag förstår.

   Håller 100% med dig.

   Jag förstår och vill gärna att någon ska förklara varför man ska ta ett vaccin när man t.ex är ung och frisk, eller om man varit sjuk i covid redan och inte blev särskilt sjuk samt är ung/frisk. Vad är argumenten?

    Och varför duger inte naturliga antikroppar från genomgången sjukdom?

     Medicinskt så gör de ju det. Men oklart varför det inte reflekteras i vaccineekommendationerna.

      Helt enkelt räknas inte naturlig immunitet eftersom det är gratis. Ingen big pharma tjänar ngt på det!

     Jo, WHO säger i den senaste rapporten att naturliga antikroppar har fungerat bra och de som valt vaccin. De gör ingen skillnad på motståndet det skapat och spår ett slut på pandemin i Europa i vår.

      Men varför ska man ta vaccin när man har naturliga antikroppar? Uppenbarligen handlar det inte om att stoppa smittan då.

       Nej precis, där får vi kanske följa pengaspåret.

       Hört talas om omikron?!?
       Tar sig förbi antikroppar från tidigare sjukdom.
       Yeez, följ lite normala nyheter!

        Tar sig även förbi vaccinet så…

        Omikron är så milt att det liknas vid förkylning. WHO spår att omikron är början på slutet, för denna pandemi.

    https://www.nst.com.my/world/world/2022/01/765535/end-pandemic-europe-plausible-after-omicron-who

    Här jämställer WHO ovaccinerade med vac citerade. Båda kategorier har hjälpt till att skapa antikroppar

    Jag tror att det för första gången skapas fler ”anti”vaxxers med tidens gång just när det kommer till covid, eftersom inget vaccin funkar för immunitet än… Vi tar ju med glädje vaccin mot mässling, röda hund och stelkramp men det är ju för att det bevisat utrotat själva sjukdomen. Kanske om 10 år, när ett vaccin mot covid faktiskt FINNS, kommer motståndet minska.. men just nu känns det tyvärr som det ökar. Är själv kluven, och det trodde jag aldrig. Obs: tror på vaccin generellt men just covid-vaccin känns osäkert 🙁

    Argumentet tycks ju vara att du ska undvika att sprida smittan vidare. Huruvida det är rätt eller fel låter jag vara osagt, även om jag brinner för covid frågor så känner jag att just detta kommentarsfält (och några andra) är poänglösa att diskutera i eftersom det är antingen svart eller vitt.

   Samt alla som haft en covid infektion får ju dessutom en mildare nästa gång de blir sjuka i covid. Iallafall enligt Agnes Wold och andra professorer.

    Och en ny svensk studie såg att naturliga antikroppar verkar bli ”starkare” med tiden till skillnad från vaccinets antikroppar.

     heja antikropparna ? synd att det inte räcker som för ett år sedan. Alla ville ha antikroppar.
     Jag har tagit en spruta men blev tyvärr väldigt dålig i flera månader av det, så har avvaktat med dos 2.

      *Dessutom har jag haft covid och har antikroppar kvar.

       Nej det har du inte mot Omikron. Räkna dig nu som helt oskyddad och lev där efter.

        Omikron är exakt vad vi vill ha. En muterad mild variant som boostar utan att döda.

   ”Sverige är inte överfylld av människor som dör i covid.” Sant.

   Det är också sant att Sveriges IVA-avdelningar är överfyllda av människor som är svårt sjuka i covid. Men det kanske inte räknas om man är antivaxxer.

    Eller sjuka med covid.

  Det är rätt lustigt att antivaxxers nöjer sig med att man förmodligen inte dör, men helt struntar i riskerna för en allvarlig sjukdom under lång tid.

   Det är väl upp till individen att själv bestämma över sitt egna liv.

    De som blir smittade får ju inte de valet.

     De som är smittade har noll och inget att göra med ovaccinerade.

      Jo det är just det de har!!!

     Du smittar ju dock med vaccin också.

      Men mindre

     Vi kan väl säga såhär då?: Är du så extremt rädd för covid och absolut inte klarar av att 100% av befolkningen inte vaccinerar sig, så får du helt enkelt sitta inne isolerad resten av tiden då.
     Ärligt talat, någon gräns får vi faktiskt dra nu gällande tvångsvaccinering/vaccinpass etc

      Ja. Precis som man isolerar sig med ett nyfött spädbarn i stället för att utgå från att alla andra ska sitta inne för att barnet ska kunna hänga på gallerior och fik med sin morsa.

  Och i Finland är det 5-10 dagars isolering om man insjuknar (beroende på hur många doser vaccin man tagit och om man jobbar ex inom sjukvården) då får man bara vistas i den egna trädgården om man bor i villa. Bor du i lägenheten får du snällt stanna där

   Så konstiga regler. Tror inte en enda person dött i covid för att man mött en person på flera meters avstånd utomhus som är smittad

   Var läser du detta? Såklart får du gå ut på en promenad oavsett hur du bor. Det är kontakter med andra man ska undvika.

   Sådär har vi det inte alls i Finland. ? Undvik kontakter med andra om du är sjuk, ja. Men såklart får du gå ut på en promenad.

   Om man har hund då? Ska den gå på kattlåda typ eller

    Blöja så klart.

     ??

   Jag tycker inte man ska få promenera om man är sjuk. Speciellt om man bor i lägenhet där man delar ytor med andra och det finns risk att man möter någon. Öppna fönstren och rör dig inomhus, hur svårt kan det vara att inte gå ut på 5-7 dagar? Om man inte typ har hund som ska rastas.

    Hur minskar du risken att smitta grannar när du går ut med hunden? Gör likadant utan hund så ska det nog gå bra.

     Det tror jag inte att de gör men det är en risk de behöver ta. Om du inte har hund ser jag ingen anledning till att riskera att smitta dina grannar. Motion och frisk luft kan du lösa ändå. För mig var det en självklarhet att hålla mig inomhus när jag var smittad och jag är chockad över att så få resonerar på det sättet.

      Fast din granne k riskgrupp skiter nog i det när du smittar hen på väg ut.

  Karantän innebär i och för sig att man inte ska lämna hemmet men bor man i ett hus och kan ta sig ut på en promenad och inte träffa någon/hålla avstånd så skadar det ingen? Det vore ju absurt om man t ex bor i ett hus med jätteträdgård och inte ens fick gå ut på sin uteplats ? Skogspromenader brukar man ju också kunna klara utan närkontakt med någon, så kör på tycker jag!

  Var det inte du som var less på att skriva om corona??

   Jo, ilskna inlägg med pekpinnar och polisande.

  Tur det, bor man i lägenhet kanske man behöver gå ut med soporna tex. Gervide reagerade på Carola Wetterholm idag, hon är sjuk men visste inte om hon skulle testa sig eller inte. När en läsare upplyste henne om att hon egentligen inte ska testa sig blev hon sur och skrev att hon ändå gör som hon vill. Märkligt för upplever henne annars som en person som är bra på att ta kritik

   Gervide?

    Förlåt Camilla var nog otydlig, var menat som ett tips till dig. Men förstår att du är less på att skriva om covid ? Blir bara så förvånad att så många inte kan ta till sig och läsa de nya riktlinjerna för testning mm.

   Carola W är alltid lika spydig mot de som inte slickar henne medhårs.

  Vill tipsa om detta kostnadsfria digitala event! Jag ser mest fram emot Sveriges svar på Oprah.

  https://www.utbildning.se/upskill-reskill-20953

  Vill tipsa om detta kostnadsfria digitala event. Jag ser mest fram emot Sveriges svar på Oprah.

  https://www.utbildning.se/upskill-reskill-20953

  Vilken lögn alltså….

  Uj vad böter jag kommer åka på. Går ju ut med hunden 4ggr per dag. Med covid och allt.

  Jag hörde talas om en undersökning som visar att anti-vaxxers har markant lägre studieskulder än genomsnittet. Hur kan det komma sig?

   Minskat förtroende för forskning hos folk som är lågutbildade är väl inte direkt osannolikt?

   Antivaxxers som är anti alla vaccin eller bara de som inte tagit covidvaccinet? Låter som att det kan finnas anledning att ha koll på kausalitet vs korrelation när man läser den studien. Och så klart beroende på var den är genomförd, var den gjord i Sverige?

   I USA är det de med högst studieskulder och de med minst, som är antivaxxers. Toppskiktet och bottenskiktet. De rikaste och de fattigaste är de som vägrar vax.

   ”Jag hörde talas…” Släng fram undersökningen eller knip igen!

  Om man tar valet att inte vaccinera sig i denna pandemi så bör man inte straffas. Däremot bör man debiteras för eventuella iva-vård, undantas vabersättning, betala sin egen förlossning etc etc.
  Det man gör som antivaxxer är nämligen att bryta det kollektiva kontraktet, i e, ett samhälle där vi gemensamt ställer upp för varandras bästa. Visst, det går att smitta andra som vaccinerad – men du har i alla fall försökt, gjort ditt bästa. Och det är vad en människa ska göra.
  Och vaccin skyddar inte totalt mot att smittas, det minskar risken och minskar sjukdomens intensitet.

   Vad har förlossning med detta o göra? Vad yrar du om?

   Öh okej. Så alla som lider av fetma, röker, lever ohälsosamt borde heller inte Iva vård? Vi tar hand om alla oavsett orsak. Så lägg ner. Mvh narkospersonal.

   Om man nekar folk vård på grund av dåliga val har man brutit samhällskontraktet. Så trött på detta resonemang, det är exakt samma som de i USA som tycker att man får skylla sig själv om man inte har råd med vård, bara lite mer hårddraget. Jag fattar inte varför man vill bo i ett samhälle där vissas rätt till vård villkoras av livsval eller förutsättningar

  Vad säger alla om vaccinet framöver faktiskt visar sig ha skadliga effekter på människan? Högre risk för cancer, hormonrubbningar, försämrat immunförsvar, skador på hjärtat osv. Alla som skriker att de som är ovaccinerade är dumma i huvudet, vad ska de säga då? Med all rätt tänker jag att de som kallar skeptiker för saker då kan skylla sig själva om de får skador.

  Jag vågar iaf inte uttala mig varken för ena eller andra sidan. Helt köper jag inte vaccinet som människans största räddning.

   Ja, man förstår ju faktiskt inte alls varför vaccinet rubbar menstruationen, så visst kan det finnas andra bieffekter de aldrig räknat med också.

    Det rubbar väl menstruationer på samma sätt som en influensa eller annan sjukdom kan göra det – immunförsvaret aktiveras

     Jag har aldrig fått mensrubbning av en influensa eller förkylning eller covid heller för den delen. Av bägge sprutorna däremot gick mensen totalt bananas. Min mamma fick även mens trots många år utan pga klimakteriet. Men det kanske också är vanligt när äldre kvinnor är sjuka, att mensen kommer tillbaka efter att ha slutat för länge sedan?

      Och borde inte de rubbningarna ske vid andra vaccin då också?

      (Förtydligar att jag inte menar att jag eller mamma är representativa för alla människor. Var bara ett svar på hur det var för mig och endast mig?)

      Jag har covid nu. Inte haft mens på två år men har under denna perioden haft blödningar. Se hur länge den rubbningen håller i sig

      Även om jag tror på det här med att vaccinet orsakar mensrubbningar, så hoppas jag att de som haft blödningsuppehåll lång tid (t.ex. pga klimakteriet) och sedan får blödning efter vaccin/covidinfektion kollar upp det! För att säkerhetsställa att det inte är något annat än en biverkning. Om man efter flera års uppehåll får en blödning så kolla det. <3

   Blodtrycksmedicin = kan ge stroke
   P-piller = kan ge bröstcancer och blodproppar
   Panodil = kan skada njurarna
   Alkohol = kan skada bukspottkörteln och levern
   Cigaretter = kan skada lungorna

   Det finns biverkningar med allt.

    Ingen försöker dock tvinga dig till att ta dessa saker för att få delta i samhället.

   För inte så länge sen kallades de som varnade för hjärtproblem hos unga män för foliehattar och antivaxxers. Nu är det inte en foliehatteori längre.

   Ja jag undrar om de som anser att man inte ska få vård om man inte tagit sprutan också anser att man inte ska få vård om man tagit sprutan och sen får biverkningar.

   Och nej, jag är inte antivaxxer.

  Kan vi prata om urkorkade kommentaren från bloggerskan Wollin. Har etablissemanget någonsin stått längre från folket, I modern tid?

   Vad för kommentar?

    Att el ska vara en dyr lyxvara.

   Hon är typiskt en sådan person som inte kan sätta sig in i andra människors liv. Typ pensionären som bor kvar i sitt hus och råkar ha direktverkande el. Eller bonden som producerar hennes eko-mjölk som plötsligt inte kunde täcka sina kostnader i 3-4 månader och få gå med 0kr i lön.

    Nä precis. Noll insikter i hur samhället i stort drivs och hur människor faktiskt lever.

  1. Corona är ingen nytt virus, just denna variant råkade bara vara en aning starkare än tidigare varianter vi haft.
  2. Derhär med att folk avlidit av Corona; Ja, alltså det är ett virus som var starkare än vanliga virus. Folk dör av vanlig förskylning också. Att personer därför också avlidit av Corona är inte jättekonstigt.
  3. De flesta som faktiskt har avlidit har främst varit äldre och/eller sjuka med nedsatt immunförsvar. ”Vanliga” friska vuxna klarar med stor sannolikhet av Covid utan problem.
  4. 85% av Sveriges befolkning är nu fullvaccinerade, att tro att det någonsin kommer bli 100% är naivt.
  Dessutom är det heller inte fel att inte vilja ta vaccin, som jag skrev ovan, för de flesta är covid relativt ofarligt. Majoriteten tar alltså vaccin ”i onödan”. Det är inte ett dugg konstigt att folk därför tvivlar eller inte vill ta vaccin. Det får ni bara acceptera. Dessa personer ska definitivt inte heller bli kallade ”Foliehattar” eller ”Antivaxxers” för det, det är helt sjukt(!).
  6. I december 2018 dog 14 personer av vanlig influensa i Sverige. Siffran för Covid var 6. Alltså mindre än hälften.
  7. Som jag nämnde är 85% vaccinerade. Vi kan inte göra så mycket mer. Spanien kommer klassa Covid som vanlig influensa nu, och Irland lika så.
  Vi kan inte låta samhället pausas mer nu. Vakna folket!

   Dec 2018? Eller menade du något senare år?

    Läste om specifikt 2018. Hur det sett ut senare år har jag inte läst om

     Ok ??

     Covid-19 existerade inte 2018, vad menar du?

    Aha nu fattar jag, skrev fel. I dec 2018 dog 14 personer av influensa, i december 2021 dog 6 personer av covid*

     Ja jag tyckte att det verkade konstigt att jämföra året 2018. Men då förstår jag?

     Och då var ändå 2018 ett år med lågt antal döda jämfört med normalår, speciellt i slutet av året då vi hade en mild vinter.

   Som vanligt noll källhänvisningar. Verkar vara ett genomgående tema hos antivaxxers. Märkligt.

    Till skillnad från att hänvisa till ”på min avdelning där jag jobbar så…” eller ”alla ovaccinerade jag känner har blivit väldigt sjuka!”?

     Om du kommer med sju ”Vakna folket!”-punkter om antivaxxers förträfflighet, då får du för fan också berätta vad du baserar dina så kallade ”fakta” på.

      Alltså du får helt enkelt googla. Faktiskt, tänker inte göra det åt dig.
      Sen kan jag även nämna att jag är vaccinerad och för vaccination, om du nu vill veta det också

       Men snälla, det handlar ju aldrig om att fettprocent att googla upp egna ev källor. Det handlar om att visa var DU har hittat dina källor för DITT påstående. Vad har fått just dig att tro det du skriver? Det är helt omöjligt att faktagranska någon som inte vill visa var denne har tagit faktan ifrån. Nästa gång jag skriver något som publiceras struntar jag i källförteckning, skriver bara ”GOOGLA!”???

        Ska den här bloggen publiceras vetenskapligt? Tar ju en sekund att googla tex hur många som är fullvaccinerade. Var inte så lat.

        Alltså. Jag har läst/följt detta ganska länge. Detta är något jag har hållit i minnet bara. Känns sjukt att så många lever i ”covid-bubblan” fortfarande som det vore pesten.
        Men okej; Äldre och de med nedsatt immunförsvar och fetma har främst avlidit av covid. Antalet som dött av covid är ungefär 112 personer av 100 000 , i Stockholmslänet (det högsta antalet dessutom), det finns att läsa på Läkartidningen.
        86% är fullvaccinerade, finns att läsa på 1177.
        17 personer i åldern 20-29 år har dött av covid, för åldersgruppen 80-89 är siffran ca 6000. Finns att läsa på Folkhälsomyndigheten.

        Hur mycket läser du själv på gällande så covid? Eller blir det mest Aftonbladet kanske? Sen kan jag tycka att alla som skriver att de som ej tagit vaccin är foliehattar, och att vi måste ha vaccinpass/tvångsvaccinering, också kan visa någon källa till deras påståenden. Bara min åsikt 🙂

    Och härskarteknik verkar vara genomgående tema hos personer som dig?

     Lär dig hantera korrekt meningsbyggnad, lilla vän.

      Bra på argumentationsteknik är du i alla fall. Du fick mig verkligen där

       Du har fortfarande problem med meningsbyggnaden.

        Och du har haft slut på argument sedan början.

         Hahah jaa, personen sa ” Som vanligt noll källhänvisningar. Verkar vara ett genomgående tema hos antivaxxers. Märkligt.” Men har själv inte något att komma med???? Pinsamt

    Men sluuuuta. Så jävla tröttsamt med polariseringen som pågår. Bara för att man diskuterar så är man inte antivaxxer eller foliehatt.

    Det är ju polariseringen som skapar riktiga antivaxxers. Man måste ju kunna diskutera och ifrågasätta.

    /två sprutor FYI

     EXAKT! Håller helt med. Helt sjukt att samhället blivit så uppdelat och att man inte kan ha en motsatt åsikt eller ens diskussion. Det är helt fucked up.
     Länge leve stalin typ?

   Adam Alsing?

    Fetma och andra underliggande sjukdomar.

     Vilka sjukdomar?

      Fetma i sig är en riskfaktor gällande covid

      Diabetes.

     Han hade ingen fetma när han dog.

   I december 2021 var majoriteten av svenskarna vaccinerade. Vore mer intressant att jämföra hur många som dog med covid i december 2020. Den siffran såg förmodligen annorlunda ut.

    Kolla upp det själv så får du svar.

    Varför ska man jämföra med det? Då är då, nu är nu?
    Det vi pratar om är det som sker just nu, just nu dog 6 personer av covid. Är det värt att tvångsvaccinera/ha vaccinpass samt sitta isolerade lför det? Knappast som att folk skulle sitta isolerade/tvångsvaccinera för vanlig influensa.

  Funderat en del över det där. Bor i lägenhet med barn varav den ena har en svår IF (intellektuell funktionsnedsättning, tidigare utvecklingsstörning). Den dagen vi testar positivt och behöver isolera oss kan vi omöjligt hålla honom inne. Pratar inte om att han ska ut på lekplatsrace eller liknande. Men cykla runt i lådcykel och springa av sig i skogen måste ju ”vara okej”.
  Den som svarar drygt på detta får en snigel på ögat.

   Ja! Det är bara vettigt att komma ut om man orkar. Jag har varit ute med mina barn (ena barnet adhd) och det har varit noll problem. Vi har inte träffat på någon.

   Det är ju inte pesten vi har att göra med.

   Självklart!
   Varit ute med min femåring (som var frisk) så han kunde åka pulka och springa av sig när det var snö. Så länge man håller avstånd och inte går in i en affär eller åker buss är det ju ok. Vi vuxna hade alltid munskydd på mellan lägenheten och tills vi lämnat huset men hade sedan inget utomhus och satte på sig ett nytt när vi var påväg in i huset igen.

  Är det många unga, i grunden friska människor som har dött eller fått bestående besvär av en förkylning? För oavsett vad du säger (dvs att gamla och personer med nedsatt immunförsvar förtjänar att avlida) är det precis det som hänt med covid.

   Detta skulle såklart vara ett svar till dubbelsmilet där uppe.

   What? Nu vrider du mina ord. Har verkligen inte sagt att gamla eller sjuka ”förtjänar att avlida”??? Förklarar bara fakta.
   Folk är så snabba med att döma, och allt med covid (speciellt i media), börjar likna hjärntvättning. Seriöst alltså.
   Hur många unga som dött av förskylning har jag ingen aning om, vet du?

  Visste inte att det var FOHM som gav ut böter. ?? Både min man och min äldsta har testat positivt utan symptom, så totalt blir det 10 dagar i karantän. Redan suttit fem dagar, äldsta testa positivt idag så fem dagar till, fast inte för min man egentligen… Men jag har redan varit själv med barnen i fem dagar. ??‍♀️?

  Ingen aning hur jag och min yngsta klarat oss dock.

   Varför har du varit själv med dem om han varit hemma utan symptom? Får inte ihop det. Och eftersom har nu haft det kan han gå och jobba, annars fuskar han ju?

    Kanske har fel men tolkar det som att de smittade kanske hållt sig ifrån dom osmittade. Och du har väl ingen aning om han fuskar eller inte.

     Nej men hon antydde det? Att han egentligen inte ska va i karantän men hon har ju varit själv så…

  Pärleros verkar ha lite att berätta https://vm.tiktok.com/ZMLRKgvvy/

   Shit. Aldrig gillat pärlemos, hoppas detta tas upp här. Nåt är lite lurt

   Vem är den här Micke?

   Va? Micke? Vem?

    Framgår väl ganska tydligt att han är en hemlös som pärleros samlat in pengar till ??‍♀️

     Nej det tyckte jag uppenbarligen inte men tack för förtydligandet?

     Ibland kan man ändå behöva en konfirmation av det som dryftas.

     Jag lyckades inte pausa videon så hann inte se allt som stod. Klickade jag på videon när den spelade så skickades jag till tiktok och en sida för att logga in där.

   Bra gräv ändå. Hoppas detta hamnar i media <3

   Hej alla! Det kommer ett inlägg om alltsammans!

  Luktcentrum i hjärnan förstörs inte av en vanlig förkylning. Det är skitkul att inte ha känt smak eller lukt på över ett år. Som grädden på moset fick jag parosmi i början av förra året. Inget man vill ha. I princip allt smakar eller luktar illa. Lukten av lök och vitlök för mig att kräkas. Dock kan jag äta skitstark chili utan att känna hetta. Men mycket annat känner jag inte alls.

   samma här, för att inte tala om när man går förbi en parfymavdelning….usch. 🙁

   Jo, det kan det göra och det beror på att man har kraftig zinkbrist.

    knappast i mitt fall.

  Nathalifikas på instagram, hennes dotter är 2 månader och har fått både RS och covid. Hur lyckas man vara så oförsiktig och dessutom med ett så litet barn?

   Tycker inte man ska vara så dömande. Kan ju vara någon närstående eller inom familjen som smittat. Man kan ju inte låsa in sig totalt med sin bebis och inte träffa en enda människa förutom bebisen. Och ena föräldern kanske jobbar osv.

   Hur vet de att ungen haft covid? Man testar väl inte under 6 år?

    De fick besöka akuten med flickan där hon testades om jag förstod det rätt.

    Visst kan man ”låsa in sig totalt”. Många många andra gör ju det, även folk utan nyfödd. Vem vet hur barnets lungor och välmående påverkas i längden av dessa två allvarliga virusinfektioner så tätt.

     Men de behöver kanske en inkomst? Ska den andra föräldern inte få gå till jobbet? Och man behöver ju gå till BVC osv. Är ju helt omöjligt att inte komma i kontakt med en enda människa som inte varit ute bland folk.

      Vem har sagt att de inte behöver en inkomst eller får gå till jobbet?! Så vitt jag vet har ingen av de samhällsviktiga yrken och behöver arbeta på plats. På BVC och liknande har personalen munskydd och är så lite nära barnen som möjligt mtp virusen. Andra ställen behöver faktiskt inte en nyfödd utsättas för.

    Många testar med saliv (jobbar på förskola).

    Barn under 6år kan testas för smittspårning eller efter läkarrekomendation när de tex vill säkerställa vad det är för att sätta in behandling. Min tvååring testades för en vecka sedan

  Och gabjoss som var sjuk senast i fredags var och shoppade böcker idag :)))

   Dessutom ”vabbar” hon! Borde inte hela familjen vara i karantän??

  Är det kanske Hanna Friberg som varit i farten igen med sina kloka kommentarer igen? ?

  Funkar Lifesum som My promotar på alla utom just henne…?

  Sprids en konversation med Alexander Pärleros gällande en insamling till en hemlös. Verkar som att pengarna inte donerats som de skulle och nu trillar det in kommentarer om att få se bevis:
  https://www.instagram.com/reel/CZEQLsEpkvM/?utm_medium=copy_link

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *