She jinxed it!

Har lite bloggtorka så skriv gärna vad jag ska blogga om i veckan så kan jag fördjupa mig lite mer i något och skriva långa inlägg. Det enda jag inte vill blogga om är pandemin, vaccin och allt som har med covid-19 att göra. // Gabriella Joss

Så här skrev GabJoss den 18 januari 2022, och vad händer?
Den 19:e får hon covid-19.
She jinxed it! Aj aj aj….
BAZINGA! VABBZINGA?
Jag borde kanske inte heller uttrycka att jag är trött på att skriva ilskna och pekpinniga covid-inlägg, för då åker jag väl på det, jag med.
Än så länge har jag klarat mig, vad jag vet i alla fall, och jag har tid bokad för att ta min tredje spruta.

På engelska säger man ju ”jinxed it”, som vi nu även har försvenskat till uttrycket till att man ”jinxar” någonting men vad sa man i så fall innan det?
Vad för skrockfullt uttryck för att bringa olycka över någonting hade vi before the US of A?

Överkurs för alla som vill ha över G i sin ”Svengelska med Bloggbevakning” – 5 poäng:
Enligt dictionary.cambridge.org så kan Jinx även betyda en person eller sak som man tror kan bringa olycka.
Så om vi tar min rubrik här ovan:
She didn’t jinx it. She IS a jinx!
JINXINGA!

Extramaterial:

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  What? Haha!

  Precis. Jag jobbar på ett tekniskt universitet och flera av mina disputerade kollegor har gjort olika ingrepp och är öppna med det. De har familjer som de upplever saker med, har olika intressen, någon läser kvällskurser, … varför tror folk att så fort man ens överväger botox så har man ett tomt liv utan mening och innehåll?

   Tänker mer att nu har de gått så långt med utseendefixeringen och amerikaniseringen att även välutbildade smarta med fungerande sociala liv, går och fixar sina ansikten, tuttar och rumpor.
   Så otroligt sorgligt ändå!

    Jo, jag håller helt med. Frågan är ju varför dessa smarta och framgångsrika kvinnor helt uppenbart inte är nöjda med sina utseenden?

  Peppar, peppar ta i trä. Det gamla svenska uttrycket ?

  Du missade ju poängen totalt! Inte förvånad…

  Men va? Camilla skriver inget som indikerar att Gabjossan inte får skriva om/diskutera vad hon vill. Du läser ju in en helt ny värld i inlägget, och jag anar att du gör det för att få skriva dina åsikter om vaccinet.

  Snacka om bloggtorka med det här inlägget 😀

  Må hända oss alla 😉

  Vad jag vet har varken jag, sambon eller barnen haft Corona. 🙂 Jag och sambon är dubbelvaccinerade, väntar på att kunna boka in dos nr 3 med.

   Hade inte min man tagit snabbtest, för att en han träffat testat positivt, så hade vi inte heller vetat att han hade covid. ??‍♀️ Han gick en vecka efter positivt svar utan några symptom, efter fem dagar testade vi äldsta för han skulle tillbaka till skolan – också positiv utan symptom.

    Ja vi har testat med hemtest emellanåt här hemma, både de tillfällen vi vet att han tex har träffat någon som senare testats positivt, och när vi inte haft symtom. Men också när vi haft symtom (såsom hosta, snoriga..) Jag har tagit 2-3 st pcr-test, sambon lika många. Barnen har tagit två var med. Såå vi har ju testat oss.. 🙂 Ingenting hittills.

     Hemtesten är inte tillförlitliga.

      Det är inte preventivmedel heller i så fall.

       Nä, och?

      De är riktigt tillförlitliga om man upprepar dem.
      Vi har testat positivt med hemtest och då var även PCR positivt. Det första hemtestet var negativt för en av oss, men positivt när vi upprepade det.
      Negativt hemtest två gånger i rad visade sig också stämma sedan, när PCR-svar kom.

       Nä vet flera som fått två negativa snabbtest men positiva på pcr. Man ska inte lita på snabbtesten.

        Då kanske de inte utfört testet helt korrekt

       Rekommenderar ett snabbt och enkelt inslag:

       https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/sa-hoga-virusnivaer-kravs-for-att-sjalvtesterna-ska-fungera

       Alla tester innehöll positivt virus:
       Deltavarianten gav utslag vid normal mängd virus.

       Omikron behöver stor mängd virus för att ge utslag.

       Testerna gav utslag 3 av 5 gånger, alltså felaktigt negativt svar i 40% av fallen.

     Är testen negativ är procenten ganska stor att det är fel.

  Jinxa=utmana ödet?

  Om du vore så smart så borde du förstå att hennes åsikter knappast behöver ha med hennes intelligens att göra. *suck*. En åsikt är en åsikt helt enkelt. Som om alla i MENSA delade samma åsikter och livssyn 😉

   Hon nämnde ingenting om hennes intelligens ??‍♀️

    ”Brist på intelligens från din sida att anta att folk som inte ser ut som du är dumma” = jo.

    Däremot inte Anonym 9:13 som inte skriver ngt om att fixade tjejer skulle vara dumma….

     Jo, men det är ju en legitim fråga. Gissningsvis ser de inte själva hur resultatet blir…

      Ja men då behöver man inte sen låtsas som att man inte alls menar att de är dumma när man blir ifrågasatt.

  Läsa kan du inte trots att du är så duktig enligt dig själv!
  Du missade tydligen ” en så klok tjej ”!

  Läste om en ny studie från Danderyd som visade att de med naturliga antikroppar har kvar skydd upp till ett år (de fortsätter följa testpersonerna ännu som jag förstod det så mer än ett år kan man inte söta ännu) och antikropparna verkar ha bra skydd mot mutationerna också även om man var sjuk i alfa. Skyddet från vaccinet sägs väl avta ganska snabbt, varför vi också behöver ytterligare sprutor.

  Läste för ett tag sedan om en ännu opublicerad studie från Sverige där just naturliga antikropparnas ”styrka” sades öka med tiden. Kan inte hitta något om detta nu men vill minnas att det var runt Örebro-trakten studien genomfördes. Tar inte gift på detta, kan ha drömt eller blandat ihop ?

   Fast jag känner en ovaccinerad kille som har haft covid för andra gången nu i januari, så hans immunitet verkar inte jättebra

    Kan någon annan ta på sig att förklara det här med generellt och statistik vs en enskild individ? Jag orkar verkligen inte en gång till.

     Tack för din härskarteknik som verkligen gör internet till en bättre plats.

      Jag har en kusin som använde en härskarteknik en gång utan att internet blev en sämre plats.

       Det var de här med humor, något som vissa inte innehar.

       Säker på att det inte var din kusins granne?

    Ingen påstår att vaccinet ger immunitet mot corona. Inte sedan omikron kom. Däremot innebär vaccinet mycket mindre risk för att bli svårt sjuk och behöva sjukhusvård.

     Väldigt många påstår det fortfarande.

     Fast unga har ju redan en väldigt låg risk för svår sjukdom av covid. Kolla statistiken på IVA och döda, unga människor är praktiskt taget frånvarande i den statistiken.

      Och när man kollar statistik så kan man komma ihåg att man testar många på iva men alla som är positiva är inte inlagda för covid. Jag kan allså ligga inne för en knivskada, de testar mig och jag är positiv och jag blir då en som är inlagd på Iva med covid. Vilket stämmer iofs.

       Notera: med covid.

     Omikron är i princip inte farligt för någon.

     OM du INTE varit sjuk alls innan ja. Annars är den naturliga immuniteten minst lika bra om inte bättre för att bli svårt sjuk om du skulle bli smittad igen. Som med i princip alla sjukdomar. Men har man inte haft det, ja heller vaccin då än att riskera bli riktigt dålig!

      Omikron är varken farligt för vaccinerad, ovaccinerad eller tidigare smittad. Den är som en vanlig förkylning.

       eller tidigare ej smittad

    Okej, och flera som är vaccinerade blir sjuka i Covid (några för andra och tredje gången nu) och många av dem äldre som dör är fullvaccinerade. Vad var din poäng?

     Att de sannolikt inte hade blivit smittade fler gånger om folk hade vaccinerat sig i större omfattning.

      Fast nu är ju en stor andel av befolkningen vaccinerad så det borde ju märkas redan, istället är smittan högre än någonsin.
      Jag är för vaccin och jag är vaccinerad, men jag tror att om några år kommer vi bara vaccinera 65+, precis som med flunsan. Meningslöst att vaccinera unga människor som ändå inte blir sjuka och som ändå smittar och smittas trots vaccin.

   Det du skriver stämmer och det finns även en artikel om det i läkartidningen. Detta är väldigt bra nyheter eftersom det bidrar till att vi kanske snart kan se slutet på detta elände. Men det är ingen anledning till att inte vaccinera sig. Vaccinationen handlar om att skydda sig själv mot svår sjukdom. Hur sjuk du blir kan du inte avgöra innan utan det vet du först när du faktiskt blir smittad. En del blir jättesjuka trots två doser och i 20 år åldern utan att vara riskgrupp. Andra märker knappt av att de är sjuka trots ålder och riskgrupp.

    En av forskarna som driver studien rekommenderar dock att de som har varit sjuka i covid ställer sig sist i kön och låter andra vaccinera sig före. Hon föreslår också att ordningen för vaccindoserna borde utgå från bland annat detta.

    Det finns statistik, exempelvis på Socialstyrelsen, där man kan se åldersgrupper på de som behövt intensivvård och vård samt ålder på dem som avlidit med eller av Covid. Åldersgruppen 20-29 har 17 avlidna sedan pandemins start. Det är 0,01% av alla avlidna. Eller 0,00016% av hela Sveriges befolkning om du så vill.

    Den åldersgrupp där flest avlider är 80-89 där 5985 personer avlidit. Medellivslängden i Sverige 2019 var 83,1 år.

    Av dem som avlider är det endast ca. 15% som inte har någon riskfaktor. Alltså har 85% minst en riskfaktor. Ungefär 60% har två eller fler riskfaktorer.

    Statistiken säger alltså att för att främst avlida är: hög ålder, andra sjukdomar samt kön det mest avgörande (ungefär 70% av de avlidna är män). Detsamma gäller för allvarlig sjukdom. Sen kan man alltid vara ett undantag; alla i hög ålder dör inte, och några i ung ålder avlider. Precis som att medelåldern 2019 var 83,1; några lever längre än så och några dör tidigare än så.

     Precis. I längden blir det inte hållbart att vaccinera alla unga. Jag tror det blir som med vanlig säsongsinfluensa att vi som vill vaccinera oss mot den får betala sprutan själva, medan 65+ får vaccinet bekostat av staten eftersom det kostar mer om de blir svårt sjuka.

      Men hur är det med all denna långstidscovid? Tycker jag läser så mycket om det, både t.ex. här och av och till i media, vissa personer vars liv blivit totalt förstörda pga covid. Samtidigt känner jag inte en enda person irl med några men.

      Hör heller aldrig om någon som ej tagit vaccinet som fått långgtidscovid. Finns ni? Och skyddar vaccinet mot långtidscovid? Är folk generellt rädda/inte rädda för långtidseffekter?

      Mvh en som hade mild covid innan vaccin, är vaccinerad men vet varken ut eller in

       Jo jag känner två som har långtidscovid och de blev sjuka förra våren innan de blev vaccinerade. Båda i 40 års åldern och nu i höst har de tagit två doser.

       Precis, det fokuseras bara på antalet döda. Inget om biverknignar av att ha haft covid. Det är inte bara gamla och sköra som får långtidscovid.

       Jag känner två som fått långtidscovid. Båda i 30-årsåldern. Båda fick det innan vaccinationerna börjat. Ena har varit sjukskriven i mer än ett år på heltid. Den andra har precis börjat komma tillbaka på 25% men är i realiteten hemma oftare.

     Jag säger inte emot dig. På samma sida kan du även se hur många blir svårt sjuka eller dör i den vanliga säsongsinfluensan och där sticker det ut. Procentuellt dör fler i de yngre åldersgrupperna i covid jmf med säsongsinfluensan. Det folk behöver förstå är att säsongsinfluensan är ofarlig för unga ej riskgrupp. Så är inte fallet med covid.

  Du påstår att du är smart, men hur är det med läsförståelsen? Anonym (ts) säger inte att hon antar att kvinnor som förändrat sitt utseende är dumma, eller att de är mindre intelligenta. Däremot säger hon att kvinnor var friare förr och att de jobbade för jämlikhet.

   Precis.

  Jag tycker att det är minst lika sorgligt att inte kunna höra någons klokheter utan bara se deras utseende.

  Förlåt men jag är i din ålder och håller verkligen inte med om att vi kvinnor var friare förr.

   Hon refererar väl till det ”glada 70-talet” antar jag.

    Ja, jag levde då också. Håller ändå inte med.

     Jag är också 50 och håller med henne! Jag växte upp med unisexkläder, samma pottfrisyr på alla och att ingen brydde sig om tjejer eller killar hade sex med 1, 100 eller 1000. Möjligen var man töntig om man inte hade sex, det var väl den enda fördomen.

      Det där känner jag inte alls igen, att ingen brydde sig alltså. Då betydligt mer än nu var det absolut på tapeten.

      Däremot tror jag att ts och många som håller med drabbats av ett ganska vanligt fenomen, att man bara minns det gamla som bra. Det var bättre förr. Man verkar glömma allt det negativa när man minns tillbaka och ser det som var bra. Att kvinnor har fått mer frihet och att jämställdheten har tagit oss framåt är väl bra tycker jag.

       Nu vet inte jag vad du har för referensram men tyvärr har en del av utvecklingen gått åt fel håll. Några saker som dock är positiva är samhällets syn på våldtäkt och mäns våld mot kvinnor. Även om det finns mycket kvar att göra har det skett en stor förändring de senaste 20 åren. Tyvärr gäller inte det samma för porrindustrin vars spillror fick se sig förpassade till mörka skrymslen under 80 talet numera ses som mainstream. Det samma gäller objektifieringen av kvinnokroppen som enbart handlar om mannens sexualitet där kvinnans sexualitet är underordnad. Spyr på alla bilder där influensers står och åmar sig runt sin man som är nöjt visar upp sin trophy woman. För att inte tala om kvinnors utsatthet i länder utanför Nordamerika och Europa. Kvinnor som på 70 talet kunde utbilda sig, ha välbetalda jobb, bedriva forskning, uttrycka sina åsikter numera måste gömma sig i sitt hem för att inte riskera att bli mördad av sin man eller andra familjemedlemmar. Så nog har det gått bakåt i allt för många områden.

  Hon skriver att hon är frisk men fortfarande har symtom som illamående och huvudvärk, då är hon ju inte 100% frisk? De var ju nyligen ute och handlade.

   Reagerade också på det! Blir så trött på att folk tvunget måste ut och springa när de uppenbart inte är friska än.

   Postcovid?

   Jag har postcovid och smittar inte sedan snart fyra veckor tillbaka. Får febertoppar vid för hög ansträngning. Yr. Utmattad.
   Illamående och ont i huvudet är också postcovidsymptom sa läkaren. Dock inga symptom hos mig.

    Postcovid innan hennes karantän ens är över? Jo säkert..

   Fast här va nån som skrev att hen inte va sjuk trots förkylning. Sååå….

   Nej verkligen inte, så dumt. Man ska vara hemma minst fem dagar, och känna sig frisk två dagar innan man går ut i samhället och är nära andra människor. Det är ju inte jättesvåra regler att förstå. Att gå och handla dag 3 är alltså FEL och smittsamt.

   Kollade bloggen, haha, det blir ju rätt lustigt ändå hur det är så bråttom att bli frisk! Ena dagen 40 graders feber, nästa dag ”frisk” men med illamående och huvudvärk? Varför inte bara skriva att man mår bättre? Är man frisk från magsjuka när man inte spytt på ett par timmar?

   Eller hur, varför så jäkla bråttom? Vi har aktat oss för det här i 2 år, då är väl det minsta man kan begära att man håller sig hemma när man väl fått det. Jag är på dag 4 nu, har inte ens tänkt tanken att gå och handla. Tänker vänta minst 1 vecka. Sverige är så otroligt mesigt. Man borde åtminstone vara tvungen att ha munskydd inomhus på offwntliga platser. Intw konstigt att smittan är helt okontrollerbar.

    För att hon alltid har bråttom med precis ALLT. Börjar undra om det inte ligger någon psykiskt funktionshinder bakom

  Ta i trä!

  På 80-talet var det även normalt att sexialisera kvinnor och flickor i barnprogram såsom Solstollarna. Tänker att ingen generation är perfekt, vilket du bevisar med din kommentar om Gabjoss utseende. Så fria var inte era kroppar bara för att ni solade topless etc.
  Jag tror på kommande generationer.
  Se bara hur det kommer en backlash nu mot hur kända kvinnor hanterades på 00-talet.Heja Generation Z och era kommande barn!

   Alltså jag minns inte att solstollarna överhuvudtaget handlade om sex. Jag minns det som ett knasigt humorprogram? Vi var inte så känsliga då kanske?

    Fan vad många mogna kvinnor som svarat efter min kommentar 9:13 (TS), jag äkskar er❤️
    Ni förstår vad jag menar.
    Vi som sett utvecklingen som tyvärr inte gynnar kvinnor och tjejer. Livet handlar inte om näsan sitter en millimeter fel eller botox och fillers. Uppenbarligen mår inte kvinnor så bra trots den ”frihet” ni säger er ha.

     Ja tänk vad långt vi har kommit. Idag kan lilla du sitta och offentligt oja dig över hur någon som ändå verkar så klok har totalt förstört sitt ansikte. Synd att inte alla ser ut som du och gör allt med sitt utseende utefter vad du anser är snyggt och inte.

      Varför blir du så berörd?
      Kallar henne ”lilla du”, det tillför väl inget till ditt svar?
      Man kan väl prata om ingrepp och ha olika åsikter om ingrepp, det behöver inte anses som personangrepp på alla som gjort ingrepp.

  Blev så förvånad när jag såg hennes story igår, när har hon hunnit göra om ansiktet så mycket? Har verkligen inte märkt den förändringen och nu var det extremt tydligt att båda läppar och kinder fått sig lite extra volym.

   Ja läpparna såg inte kloka ut

   Tror det beror på dels att hon knappt bloggar längre och dels att alla bilder är tagna från samma vinkel där andra saker än ansiktet är i fokus.

   Hon visar ju typ aldrig ansiktet? Kollar alltid ner i marken. Så det har nog funnits tid.

    Men varför blir man Influencer om man så uppenbart år missnöjd med sitt utseende? Hela uppdraget går ut på att lägga ut selfies

   Verkar också vara något form av filter hon använt sig av. Hennes kille ser ju inte heller klok ut i videon ? Så sorgligt att se hur hon ser ut. Inte konstigt att så många unga mår dåligt idag av sitt naturliga utseende när allt de ser på sociala medier är hur opererade och fyllda med fillers och botox till bredden alla influensers är, förstår inte hur någon kan tycka det är snyggt med tuttarna upp till hakan, ankröv, och två halvor falukorv som läppar…. ?

    Ankröv? Ankläppar förstår jag men vad menar du med ankröv? Man går runt och svankar och putar så man vankar som en anka?

     Jag brukar kalla det babianrumpa ?

  Inte ropa hej förrän man är över ån? Kanske något sånt? Viktor Frisk förklaras mest sannolikt av dina algoritmer.

  Anonym 09:18 – Nu var det i och för sig klokhet TS tillskrev Gabjoss vilket inte är samma sak som intelligens. Undrar mer över varför du behöver modifiera dig själv? Personligen förstår jag inte riktigt vad intelligens och skönhetsingrepp har med varandra att göra över huvud taget. Tror inte ens att för en civ ing är det ett rationellt val att göra en näsplastisk. Eller var det ett irritationsmoment att näsan inte råkade vara 100% symmetrisk, var 1 mm för bred eller såg ut som en puckelpist och inte som en rak svennenäsa? Tror mer beslutet grundade sig på att reparera självbild och självkänsla och det är där klokskapen kommer in i bilden. Håller med om att ingen har rätt att döma någon men är det inte precis det man försöker undvika att bli när man känner att man måste korrigera sitt utseende för att passa in i en snäv norm? Varför är det så svårt att acceptera den man är?

  Men vad fan tror dom själva, de springer ju runt i gallerior osv som att covid inte ens existerar och drar dessutom ihop till barnkalas mitt i allt?! Klart som fan de får covid då! Dessutom är de säkert inte ens vaccinerade…

  Fredrik Eklund hoppar av Million Dollar Listing! Verkar iof vara det enda rimliga efter att hans otroligt osympatiska sida visats upp i senaste säsongen…

   Oj! Jag ser varje program, och visst är det så att Fredrik Eklund blir allt mer osympatisk för varje nytt avsnitt. Men serien klarar sig utan honom.

    Han har väl aldrig framstått som särskilt sympatisk?

    Håller med. Han är dryg så att det räcker för evigt. Amen! ?

   Varför verkar han osympatisk?

   När har han varit sympatisk?

  Det jag funderar på är vad som händer när coronan mer eller mindre blir historia. Alla antivaxxers, vad ska de då lägga sin energi på? Vad kommer de då att förminska, bortförklara, bagatellisera?

  Kanske satsar de på SM i klimatförnekelse. Kära nån.

   Och vilka ska du ägna tid åt att förlöjliga och reta dig på?

    Kan bli militanta köttätare, kanske också klimatförnekare. Vi får se.

   Och tänk alla provaxxers som inte får känna sig duktiga längre. 🙁

    Du stavade fel på prowaxxers. Ska stå ”normala människor”.

   De högerextrema står med öppna famnen och även religiöst komplicerade människor tar välkommet emot lite fler foliehattar.

    Där sade du någonting intressant. Människor som likställer corona med förkylning är säkert intressanta för extremhögern eller religiösa sekter. Kan vara något för Säpo att hålla koll på.

   Men åh herrgud. Gå vidare. Det kommer alltid finnas folk som tycker annorlunda och gör andra val än vad andra kanske tycker är rätt.
   Och inte kommer dom ändra sig för att du sitter här och skrattar åt dom.

    Organiserad dumhet är skadlig.

     Du menar den organiserade dumheten att tro på allt massmedia skriver och politiker säger?

      Om du likställer corona med förkylning, då är det rätt illa.

      Nä bättre att göra egna efterforskningar på Youtube ???

       Är det bara TV4 eller youtube som gäller? Antingen eller. Inget annat.

   Man ser ju på demonstrationerna att det är random bråkstakar som samlas, inte bara de som är emot vaccinationer: NMR, huliganer, proffsdemonstranter, vanliga galningar… folk som står lite utanför samhället och klagar på allt och har allmänna konspirationsteorier. Hänger på där det händer helt enkelt!

    Naivt att tro att alla som är skeptiska till vaccinet är nmr och bråkstakar. Men det kanske passar bättre i er världsbild.

     Demonstrationen som antivaxxers genomförde i Stockhom häromdagen följdes av NMR och andra bråkstakar. Klart att högerextremisterna ser en potential att ragga anhängare bland människor som hellre tror på det som går att googla fram istället för att intressera sig för fakta.

     Antivaxxers är bevisat mer eller mindre faktaresistenta, och ovanligt lätta att snacka upp i brygga. Klart att extremorganisationer är intresserade av den målgruppen.

      Nu är det ju så att det finns vetenskapligt publicerade artiklar och forskare som baserat på de studierna är skeptiska till att massvaccinera. Det är väl inte mer Google och facebookkunskap än studier som talar för massvaccinering?

      Att vara skeptiskt och ta in fakta från mer än en studie är väl inte att vara faktaresistent?

      Nu är jag själv vaccinerad men jag försökte läsa vad vetenskapen och forskarna sa om att vaccinera sig efter att man varit sjuk i covid (då det var mitt fall) och flera studier sa olika kring det och även forskarna var oense. Detta var förra våren.

      Kan du berätta om covid vaccinet?

        Jag vill inte ha en länk, jag vill att du berättar om vad covid är för slags vaccin och hur det skiljer sig från andra etablerade vaccin. Är väl inga större problem för dig som sitter på din höga häst och är så nedlåtande åt andra som inte kommit till samma slutsats som du själv?

         Du klarar inte av att ta till dig någon som helst information som inte passar din färdigformade foliehattsvärldsbild.

          Bra icke-svar

           Tack! ?

         Nog är du väl läskunnig?

     + att nu handlar hela narrativt om ”nazister” inte inskränkningen av friheten som vaccinpassen innebär och hur politikerna hanterat hela pandemin. Man får inte vara dum när fåren ska vallas.

      På vilket sätt inskränker ett vaccinpass din frihet?

       Inte för mig, jag är vaccinerade. Men för andra som inte vaccinerar sig.

        På vilket sätt inskränker ett vaccinpass deras frihet?

         Vaccinpass används i vissa sammanhang där man bara låter vaccinerade delta eller komma in. På det sättet utesluts ovaccinerade.

          Och?

   Jag ska nog fokusera på att avslöja att månlandningen aldrig skedde! * gnuggar händerna redan

   Hmmm ? Jag ska nog fokusera på att avslöja att månlandningen aldrig skedde! * gnuggar händerna redan

  Fyyyyy fan, man ska aldrig jinxa. Sa i helgen att ”konstigt att vi klarat oss så länge!” med tanke på barn i förskolan och en sambo som jobbar på lågstadiet. Glömde sägs peppar peppar och dagen efter var alla tre barnen sjuka och idag testade jag positivt ??? Dessutom har vi fått någon magsjuke-covidvariant, extra kul! ?

   Krya på er! ?

  Plus ”utmana inte ödet”. ?

  Man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken alternativt sälj inte skinnet förrän björnen är skjuten.
  Att jinxa handlar för mig mer om att någon annan ger dig onda ögat, så se upp för avundsjuka.

   Nej att jinxa betyder att utmana ett bra utfall för att man tar börjar ta det för givet. Sluta hitta på.

   Se upp för avundsjuka? Gör du så med alla ord, hittar på en egen betydelse?

   Say what? Att jinxa och onda ögat är två skilda saker, indeed

  En tredje spruta skyddar ju verkligen mot Covid, eller hur var det nu igen.. Och innan ni skriker, jag men då blir det lindrigare…

  Ja och en lindrigare kan man även få som ovaccinerad, det fick jag och många med mig.

  Just saying. Varför vill man som ung och frisk få skit insprutat, som dessutom visat sig inte vara till något direkt skydd?

   Ja alltså jag ä vaccinerad och mina barn med, men jag säger ändå inte emot dig.

   Kanske för att man är korkad?

  har camilla rensat det här kommentarfältet på diskussioner om gabbjoss utseende? Var väl en jättelång tråd om ingrepp som nu är borta? eller låg den under något annat inlägg?

   Den kommentaren var under det här inlägget. Så hon har raderat kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *