Alexandra Nilsson ryter till mot oansvariga föräldrar
Varför låter man små barn leka vid trottoarer där det kommer bilar?
Nog för att det oftast går att skaffa nya barn om ett eller flera skulle förgås, men så kalla är nog inte de flesta föräldrar, vilket gör att jag inte tror att det är anledningen till att Alexandra höll på att köra på ett litet barn idag, som hoppade från trottoaren ner på bilvägen?

Hon är riktigt upprörd i sin video, och med all rätta.
Jag kan inte ens föreställa mig traumat av att råka skada eller (ännu värre) döda ett litet barn som man inte hann väja eller bromas för.
Så snälla föräldrar!
Ha koll på era barn i närheten av bilvägar.
Vad är det man brukar säga?
Barn är mjuka, bilar är hårda.

Alexandras följare verkar hålla med henne:

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De flesta människor håller med henne! De personer som låter barnen leka vid trottoarkanten är nog fullt upptagna med att titta i mobilen.

   Du har så rätt. Var väldigt naiv när det gällde min son men så gick han ut i gatan ändå (brukade nämligen aldrig göra det). Som tur är går ett par förbi och muttrar något om oansvarig mamma med barn mitt på vägen. Jävlar alltså vilken tur vi hade, rätt bra trafikerad 50-väg men ingen bil just då. Jag ryser när jag tänker på det och har lärt mig en läxa för livet.

    Jag gjorde liknande, ibland går saker så fort. Mitt barn höll mig i handen men släppte och sprang före mig över parkeringen till lekparken. Det kom en bil som precis hann stanna och jag har tänkt ”tänk om” så jävla många gånger. Skulle ju aldrig låta dem leka mitt i vägen dock.

     Sant det skulle inte jag heller. Eller leka så att de skulle kunna komma ut i vägen. Vi var ju bara ute och gick (tänkte jag iaf). Herregud vilken ångest och tror inte att jag berättat för min man. Kommer inte ihåg och tänker inte direkt fråga honom.

     Min lillebror sprang över en trafikerad väg och skrek ”yes jag vann” när bilen passerade ?

  Jag körde nästan på en barnvagn en gång. Körde under hastigheten, tack och lov. Men från skymd sikt, rakt ut i gatan, springer en familj för att gena mellan bilarna med barnvagnen först. Hann tack och lov tvärnita med en schysst 30 cm marginal… Men liksom, är man inte mer rädd om sin lilla bebis?

   Sjukt

   Har varit med om likande två gånger, båda gångerna så kom de gående längst trottoaren, och plötsligt skulle de gå över gatan, tittar inte ens utan bara slänger ut barnvagnen först.

   ”I HAVE A TODDLER!!!! I HAVE A TODDLER!”

  Ja, och alla dessa skyltar som står ut med vägarna
  ” Se upp för lekande barn”
  De har inget på vägarna att göra. Visst, ungar är impulsiva och kan springa hej vilt, men 3-4 åringar ska inte vara själva ute vid vägarna.

   Men de skyltarna sätts ju upp som en varning om att det finns barn i området och därmed kan komma ett löpande ut från ett buskage – och att man som bilförare bör vara extra uppmärksam i området.

   Men herregud, det är ju för att du som bilist ska hålla låg hastighet och vara beredd på att det KAN komma ett barn eller en boll ut på vägen. Inte att barnen leker på vägen. Hatar när folk kör snabbt på vår lilla byväg.

   Men snälla nån ??

   DU har ju missuppfattat skylten. Det betyder att det finns barn i närheten och att du ska sänka farten och vara uppmärksam.
   Du vet det brukar bo barnfamiljer i såna områden.

   Tyvärr skiter många bilister i fartgränser även inne i t.ex bostadsområden. Tänker att dessa skyltar uppmanar till att HÅLLA fartgränsen + vara uppmärksam. Det är 30 på hela vårt bostadsområde men det skiter folk i, de flesta kör minst 60km/h. De har bråttom till en förskola som ligger 200 m från vårt hus. TILL EN FÖRSKOLA. Jag fattar inte hur man vågar köra fort inne på bostadsområden. I värsta fall har du någons liv på samvetet.

   Det är skillnad på ”riktiga skyltar” som sätts upp, de kan jag acceptera. Men hemmasnickrade pappersskyltar som står i en krök , Nopp!

    Det är väl från folk som tröttnar på att idioter kör för snabbt på deras vägar. Många barn är ju impulsiva, så oavsett hur mycket koll man har på dem kan de sticka iväg på en halv sekund från uppfarten.

    Vad tuff du är. Något säger mig att du inte är lika tuff den dagen du är nära en olycka för att du hävdar din rätt att få strunta i skyltar.

   Och du kanske inte ska köra i 70 på en trång väg med bilar parkerade och flera korsningar i ett lugnt villaområde bara för att det är nice att ta genväg till jobbet?

  Kan vi inte på en gång bara prata lite fort om cyklister då på tal om att vara mitt i vägen. HUR är det rimligt att cykla på bilvägen om det finns en cykelväg precis bredvid? Alltså inte trottoar utan cykelväg. En halvmeter åt höger.

   Det är allmänt känt att cyklister är självmordsbenägna ??‍♀️

   För att cykelvägens underhåll har blivit eftersatt. Bilvägen har oftast mycket mindre skit som är i vägen jämfört med cykelvägen.

   Det är ofta tryggare att cykla på vägen. Plus tillåtet.

   Just nu cyklar jag ibland på bilvägen pga cykelbanan är livsfarlig med stora isbucklor (när det smält och fryst på igen), tyvärr verkar det inte så viktigt att fixa den..

    Det känns ju dock ännu mer livsfarligt att behöva trängas med lastbilar på en smal väg. Särskilt i vinterväglag.

     Absolut. Konstiga saker att skylla på. Hellre ramla på en snöklump än bli mosad av en bil. Men nåt säger mig att cyklister inte tänker på samma sätt som vi andra ?

   Ja jag avskyr dessa cyklister. Och de ska tusan cykla överallt och jämt. Även fast det finns gång och cykelvägar (orkar inte gå in på träningscyklisterna som cyklar 3-4st i bredd. ?)

   Sist det var snöoväder här så hamnade jag bakom en cyklist på en 60-väg. Starkt trafikerad väg. Hon cyklade och vinglade i snömodden. Jag tittade på cykelvägen intill (jag hade tid eftersom jag inte kunde köra förbi ) och den var ju skottad. Jag hade så god lust att stanna människan och fråga vad fasiken hon höll på med. Skulle vara duktig och cykla i trafiken fast cykelvägen var en meter bort.

    Ja men precis så! Jag fattar om det är isklumpar på cykelvägen och allt vad det är, men bilvägen åtminstone här brukar ju inte se bättre ut. Man får köra typ 20 på en 50-väg för att det är så knöligt. Så länge cykelvägen är skottad och inte har flera dm djup snö så måste det vara bättre.

     Ja man hade dessutom hellre styrt cykeln det var för besvärligt väglag på cykelvägen (vilket det inte var), än att riskera bli överkörd där man vinglar omkring. Och att man uppehåller resten av trafiken.

      Många cyklar också rakt ut över ett övergångsställe när man kör (dvs de cyklar rakt fram och helt plötsligt svänger utan att ens titta) Det är heeelt omöjligt för en bilist att hinna uppfatta att du ska sväng höger i den hastigheten en cykel förs fram i. Har aldrig hänt en olycka för mig än men en dag när det är lite mörkt och någon utan reflexer gör såhär kommer det bli en olycka. Helt sjukt ibland hur cyklister tillåts härja. Är de inte mer rädda om sina liv?

    Cyklistjävlar här ute på landet! När det finns tre hjulspår i vägen och allt annat bara är is och modd och man knappt kan mötas med en annan bil… Då ska de där jävla blöjrövarna ut med sina dubbdäckscyklar och ligga i ett av de hjulspåren. Inte nog med att de inte går att köra om med risk för livet, man är ju livrädd för att de ska cykla omkull på nån isfläck och att man som bilist som ligger efter ska platta till dem. Självmordsbenägna puckon är vad de är. Cykla på spinningcyklar tills föret är bra och sikten god!

   Inte alla cyklister! 😉

   Jag cyklar dagligen till och från jobbet och måste säga att de som är allra värst är de på elcyklar (cyklar för fort), medelålders män på dyra racer-cyklar (cyklar för fort och följer INGA regler för de tror de är odödliga gudar), och utbytesstudenter samt nyinflyttade stockholmare (har aldrig cyklat i sin hemstad och därför noll koll på trafikregler). Förstår verkligen inte att man väljer att strunta i trafikregler alternativt inte ens gör en snabb googling för att lära sig dem. Jag följer trafikregler till punkt och pricka och blir grymt irriterad på de som förstör ryktet för cyklister. Cykeln är ett fantastiskt fordon för att ta sig fram! Så smidigt och i smittotider är det ju guld värt att slippa trängas med flåsande människor på en buss.

   För att jag kör i 30 och på cykelvägen går ett gäng morsor med barnvagn. Och en tant med hunden tio meter bort med koppel mellan och de blir sura för att jag har mage att komma där och cykla mitt på cykelbanan.

   Själv vet jag inte hur många gånger jag nästan blivit påkörd när jag cyklar över en cykelpassage eller övergångsställe av galna bilister som har noll koll på vem som har företräde.

    Du har ju dock inte företräde vid ett övergångsställe om du inte går av och leder cykeln.

  Slutar aldrig förvånas av mammor med barnvagn som ska hetsa över vägen (övergångsställe eller inte) och trycker vagnen före som en slags… Ja, vad tänker de egentligen? Hinner man inte stanna är det ju det lilla barnet i vagnen där som tar hela smällen ? Likadant vid bevakade övergångsställen där de står och väntar på grönt med barnvagnen 1-2 dm ut i vägen ?

   Haha. Det var länge sedan jag gick med vagn men jag kommer ihåg att jag tyckte att det var helt orimligt att skjuta ut den (med värdefullt innehåll) först över en trafikerad gata.

    Det var det värsta jag visste när man gick i city över stora övergångsställen som snabbt slog över till rött och man blev strandad i mitten av vägen med barnvagnen och man försökte göra sig så liten som möjligt med vagen på den lilla ytan

   Ja herregud, det är ett riktigt ångestmoment för mig att gå i trafik med barnvagn haha. Måste alltid vrida vagnen så den står sidledes när jag väntar vid ett övergångsställe, för tänk om jag skulle snubbla till eller nån skulle råka putta till en eller liknande så att man råkar tappa vagnen ut i gatan ???

   Ser hundägare ibland som låter hunden gå före över gatan och stannar vid rödljus men hunden står halvvägs ute på gatan.

  Jag har ett sådant barn som lätt springer ut i vägen, flera gånger jag fått springa efter då hon inte alltid lyssnat på en. Och nej det handlar inte om dålig uppfostran, hon lystrar bara inte till sitt namn alla gånger (NPF-utredning på gång). Jag har flera år funderat på en sådan där sele med koppel till henne, just för att kunna styra bort henne från vägen vid behov. Men då är det andra som kommer igång och gastar om barnens integritet skadas osv. Så just nu? Jag kör hellre barnen i bilen till/från skola och förskola än att går med alla 4, just för att jag inte vet när hon tänker springa ut i vägen exempelvis.

   Vi hade ryggsäck som fungerade som sele med ett band på. Dottern vägrade vagn från att hon kunde gå själv och vägen till förskolan var 700 meter längsmed en hårt trafikerad backe utan staket. Kan lugnt säga att selen räddade livet på henne minst 5 gånger när hon utan förvarning försökte springa över vägen.
   Nu är hon världens mest ordentliga lilla sexåring som håller hårt i arm och tänker på säkerhet. Men det var några svettiga år där man knappt vågade kolla på klockan på sin telefon.

   Om det lilla kopplet gör att ni kan promenera i lugn och ro utan oro för att barnen ska springa ut i vägen, då tycker jag ska skaffa ett ❤️

  När jag åkte buss häromveckan så slog det precis över till rött för gående men en mamma med sin barnvagn framför sig gjorde an ansats att ta löpet över övergångsstället men hon hann dra tillbaka vagnen innan det blev grönt.. hon var redo att riskera sitt barn för att spara 3minuter?!!!?

  Kommer ihåg när jag var på besök i Stockholm när jag var liten, kanske 5 eller 6 år. Hade fått en ballong i en butik, och väl ute på gatan tog vinden min ballong och jag tänkte instinktivt att jag måste ha den. Så jag satte fart rakt ut i gatan men blev stoppad av min skrämda mamma som sedan gav mig en utskällning för att jag höll på att riskera mitt liv för en ballong. Nu så här väldigt många år senare kan jag ju bara känna empati för min stackars mamma som antagligen fick en mini-hjärtattack över mitt agerande.

   Det hände mig och min fyraårig dotter för några månader sen. Hon höll en plastpåse på Coops parkering, så tog en vindpust tag i påsen och hon bara satte fart efter den, reagerade väl på instinkt. Hon drar ALDRIG iväg själv annars så jag var så oförberedd. Kom en bil som tack och lov hann stanna ? fyfan ångesten

  Där jag bor finns det en stor parkering där vi som bor lite längre in parkerar våra bilar. Det ligger hus nära parkeringen och av någon konstig anledning låter föräldrarna sina barn köra runt som dårar på sina cyklar längs parkeringen eller så springer de runt och leker. Händer på andra ställen än här och vet inte hur många gånger jag har sagt till att de inte får hålla på såhär.

  En familj flyttade till och med ifrån området för att de blev arga för att deras barn inte fick leka på parkeringsplatsen ?

  Folk är ju sällan dumma i huvudet med flit. En sån där skitvarm sommar hade vi ställt upp alla fönster i lägenheten för att få lite genomblås. Jag ligger och halvsover när jag hör min treåring skrika förtjust: SOOOOPBIIIILEN och sen stolskrap från köket.
  Jag flyger upp ur sängen och hittar min treåring hängandes ut genom fönstret, på tredje våningen. Det gick bra. Men tänk om tänk om tänk om. Och jag var verkligen inte dum i huvudet med flit, likväl dum i huvudet.

  Eller när det kommer en liten knodd vinglandes på cykel i full fart på en trottoar bredvid en ganska trafikerad väg ? får ofta hjärtat u halsgropen när jag passerar då jag är rädd att barnet ska vingla ut i vägen. Inte sällan går mamman längre bak med en barnvagn, finns ju inte ens chans att hon ska hinna ifatt barnet om barnet skulle råka vingla ut i vägen..

   Får också panik av små barn som cyklar på trottoaren! Särskilt de där små som har springcykel och inte alls vet vad de ska akta sig för. Jag ser jätteofta föräldrar som går väldigt långt bak och så är det en 2,3,4-åring som har världens fart i trottoarbacken. När mina barn gör det är jag extremt tätt intill och bevakar exakt allt runt omkring oss. Springer ikapp hela tiden om jag så måste. Men vi är enbart på trottoaren en liten stund, för att komma till en bättre cykelplats. Jag låter dem bara cykla på promenadvägar eller på stora tomma ytor som typ skolgårdar. Är väldigt nojjig av mig. När de är stora nog får de såklart cykla på trottoaren.

    Nu ska de ju inte cykla på trottoaren alls. På trottoaren ska man gå (eller åka rullstol eller barnvagn såklart). Blir tokig på föräldrar som låter barnen cykla på trottoaren ”för de är ju för små för att cykla på cykelvägen”. Jaha. Då ska de kanske inte cykla alls? Eller alltså då ska de kanske hålla sig till gårdsplan etc där de kan cykla fritt, tills de är stora nog att cykla på cykelbana och väg.

     Barn upp till en viss ålder får cykla på trottoaren.

   Åh för flera år sedan cyklade jag ner för en ganska brant backe och plötsligt kom ett litet barn farande på cykel med sin mamma relativt långt efter. Barnet saktade ner plötsligt och jag cyklade då förbi, med stort avstånd och inte snabbt (jag är så mesig och bromsar typ alltid i nerförsbacke). Strax därefter vinglade barnet till och ramlade. Jag hörde att något hände så stannade så klart för att fråga hur det gått och om jag kunde hjälpa. Då fick jag mer eller mindre en utskällning för att jag ”cyklat för nära och skrämt upp barnet”! Blev faktiskt riktigt paff och upprörd över det då jag inte varit alls nära barnet på den väldigt breda vägen, och kände snarare att mamman inte borde låtit sitt barn dundra ner för den ganska branta backen… 🙁 Nåja, jag hoppas det gick bra för dem, barnet verkade inte ha några större skador och bar hjälm som tur var.

   Ah gud ja det får jag också panik på. Kör alltid typ in i filen på andra sidan om det går för att hålla mig så långt borta från barnet på trottoaren som möjligt haha

   Såg en mamma som höll på att lära sitt barn att cykla på trottoaren precis intill bilvägen. Hon höll alltså i barnets cykel baktill, sprang med och puttade på innan hon släppte så barnet cyklade vingligt själv i några meter. Jag kollade flera gånger om jag uppfattat situationen rätt, för jag var så chockad.

  Leka nära trafikerad gata eller parkeringar – big no. Dock så är det svårt att alltid kalkylera när en impulsstyrd 3 åring slingrar sig ur ens grepp och sätter av när man är ute och går. Trots korta ben är dom otroligt snabba. Vi har en 30 väg vid oss men ändå envisas folk med att köra 50 där och det gör mig faktiskt förbannad.

   Sele med flexikoppel? Ge längre lina när ni går på säkra ställen och håll en kort lina på trottoaren.

    Men snälla det är barn, inte hundar vi pratar om.

     Fast ärligt talat har det varit tillfällen då jag gärna haft koppel på min treåring. OM han skulle sticka, OM han fick för sig något. Såklart inte varje dag hela tiden men i situationer som faktiskt kan vara farliga. Nu får man vråla och slita i armar och kläder.

      Ja är det bättre med de föräldrar som man ser krampaktigt håller i luvan på barnets overall? Jag ser helt ärligt inte det kränkande med ett koppel. (Och var är nu alla hundmänniskor som anser att barn och djur är likvärdiga?)

      Det är ju för barnets säkerhet och barnet får mer rörelsefrihet med koppel också. Inte som att man tvingar barnet att gå fot och äta ut hundskål bara för det.

      Vi hade ett sådant koppel man knyter mellan den vuxnes hand och barnets hand. Var tryggt när vi var ute i trafik.

       Låter så himla praktiskt med koppel, förstår inte varför ingen använder det?
       Dessutom ergonomiskt då långa föräldrar slipper gå halvböjda för att kunna hålla sitt grepp runt överarmen på ungen som försöker slingra sig. Och tror det är mindre irriterande för barnet, mindre känsla av att vara fasthållen liksom?

     Så det är bättre att barnet blir överkört eller? Förstår inte varför det är sådant ta i att använda sele på barn här, i Frankrike det ingen snett på det och det finns jättepraktiska och fina delar. När min dotter var liten hade jag en ryggsäckssele i form av en Björn. Den fungerade som säkerhet, väska och kramdjur på en gång och när man satt mer för att äta kunde man praktiskt spänna fast den på stolen. Den gjorde alla våra resor i större städer betydligt trevligare, tidigare var fastspänd i vagnen det enda säkra alternativet.

     Tycker du att det är kränkande att tvinga på barnet sele i vagnen för dens säkerhet också?

    Då blir man väl anmäld innan man hinner säga trafiksäkerhet

    Ja det är ingen dum idé. Jag såg en på ica som hade koppel på sitt barn.

  BRA Alexandra! (Men varför har hon samma dialekt som Gina Dirawi som väl är från Sundsvall?! :D)

   Hennes kille är från Bollnäs

   Ja haha verkligen intressant att hon bytt dialekt.

    Inga konstigheter, jag är född stockholmare men gifte till mig ett lantställe i ett annat kunskap. Jag älskar det stället och så snart vi hoppar in i bilen för att åka dit kommer dialekten fram?

    Min man som är uppvuxen i den lilla hålan och inte hyser samma kärlek undrar alltid om det är dags för kliniken☺️

     Landskap!!!

  Det är ofta man ser föräldrar låta en liten spurta iväg med cykeln och dom är långt efter. Man krypkör förbi och bara väntar på att barnet ska åka ut i vägen. Hoppas att bilarna efter en är lika uppmärksam.

  Det tycker jag också är så jävla idiotiskt. Bilar som inte saktar ner när de kör förbi barn som är ute och cyklar/leker. På vanliga vägar i villaområden där det inte finns trottoar. Även om barnen går/cyklar på sidan om så kan man inte köra förbi i hög fart.
  Jag kör alltid sakta förbi människor där trottoar saknas.

  Har aldrig varit med om att föräldrar låtit sina barn leka i trafiken (tack och lov) men möter dagligen folk som går rätt ut på övergångsställen utan att se sig för eller folk som snabbt cyklar över antingen med mobil i ansiktet eller blicken rakt fram. Hur vågar man riskera sitt liv så lätt? Inte undra på att de flesta olyckor sker vid just övergångsställen. Och ja jag ska stanna vid övergångsställen men i stan där jag bor är det byggnader precis längst vägarna och de skymmer sikten för folk som kommer och är det halt tex kan det vara svårt att stanna och även om JAG saktar in vid övergångsställen så kan ju inte folk veta vem de möter. Idiotiskt. Mitt barn på 5 år kollar alltid åt båda hållen innan han kliver ut på en väg. Bara sunt förnuft.

   Ja och NÄR ska folk inse hur dåligt de syns utan reflexer????

    Som gångare kan jag erkänna att det är väldigt svårt att förstå just det. Jag tänker ju att övergångsstället är upplyst och det finns lampor längs vägen, alltså borde jag vara synlig. Tänker varje år att jag ska börja komma ihåg reflexer men lyckas aldrig.

     Och detta är anledningen till att det borde vara böter på att gå runt utomhus i närhet av trafik utan reflexer på sig när det inte är strålande solsken.. hur mycket pengar tror ni polisen får in på ett år? Tillräckligt för kanske 10 000 poliser till?

    Ja det också ? Glömmer reflexer ibland men då är jag extra försiktigt i trafiken och räknar med att bilister inte ser mig. Folk är verkligen inte rädda om sig.

   Ja, detta har jag aldrig fattat! Jag skulle aldrig gå över ett övergångsställe utan att kolla att det inte kommer någon bil, att bilen är långt bort så jag har god marginal eller vara 100% säker på att den stannar. Man har ju rätten på sin sida men vad fasen hjälper det om man är död?

  Men snälla Alexandra föräldern lät förmodligen inte barnet ”leka” där! Det mest troliga är väl att barnet busade och att det råkade komma ut i gatan mer eller mindre frivilligt. Finns inga föräldrar som kan styra sina små barn 100% av tiden! Kan man bli arg som bilförare ändå. Ja absolut. Framför allt för att man blir rädd när man tänker på vad som hade kunnat hända. Men det betyder inte att föräldern tyckte det var bra eller okej att barnet lekte just där och då. Föräldrar som knuffar sin barnvagn rakt ut i gatan vid övergångsställen däremot ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Oavsett om det är övervakade eller oövervakade. Var tror dem bilden träffar först?? Räcker med 1 förare som är något ouppmärksam eller inte hinner bromsa så är det ridå.

  Fick information från min dotters bilskollärare att föräldrar sätter upp farthinder/skyltar i rasande fart i bostadsområden för att få bilister att se upp för lekande barn. På riktigt, så tycker föräldrarna att bilisterna ska ta hänsyn till att deras barn ska leka på trottoarerna/vägarna. Han åker bil alla sina arbetspass och är förundrad över ställningstagandet att deras barn ska få leka klart innan bilen kan få åka förbi. Det ska självklart vara samsyn, bilister ska ta hänsyn till människor och tvärtom. Det är en bilväg. Det är INTE en lämplig lekplats.

   Det är väl inte skyltar som sätts upp för att bilisterna ska stå på tomgång och vänta på att barn leker klart på vägarna utan för att uppmärksamma bilisten om att barn rör sig i närheten (speciellt om det är bostadsområden). Många bilister verkar glömma det och susar förbi i full fart. Det borde väl en bilskollärare vara medveten om?

    Ja precis. Jag ser då inga skyltar på vägar där det är högre hastighet. Utan bland hus där barnfamiljer bor. Mindre vägar.

    Tror antingen att det är skitsnack eller så är körskolläraren en oansvarig person utan vett.

    Man fick ju lära sig snabbt att kolla koll på barn, bollar osv

   Det är så jag menar längre upp angående skyltar.

   Skyltarna och farthinderna sätts upp för att få alla förare av motordrivna fordon att sänka farten.
   Som trafiklärare i en av Sveriges största städer kan jag lova dig att det inte är många som håller låg fart genom täta bostadsområden, småbyar på landet och övriga barnrika områden. Vi blir dagligen omkörda av andra bilister på dessa platserna eller så ligger de och trycker oss i röven, vilket får våra elever att bli osäkra och undra över sin hastighetsanpassning. Vi lär våra elever att en hastighetsskylt BARA visar högsta tillåtna hastigheten men att de ALLTID ska anpassa sig efter sikt och risker.

   Många av de som kör om oss / trycker oss i röven på olämpliga ställen är tyvärr föräldrar själva, man ser barnen eller barnstolarna i baksätet och de har noll respekt gentemot oss eller de som bor längs vägen. Ibland vill man bara få stopp på deras skenande bil och fråga hur i hela helvetet de tänker när de kör som idioter..

  Får fullständig panik när föräldrar går flera meter framför sitt/sina barn längs bilvägar och parkeringar.
  Många i min närhet tycker jag är tramsig men jag är på min 6 åring som en hök även på små grusvägar. Man kan aldrig lita på att andra tar ansvar och skulle ALDRIG förlåta mig om något hände så hellre gå och hålla barnen i ett järngrepp samt säga ”akta bilen” var femte minut.

  Klart att barn inte ska leka vid vägkanter iaf inte vid hårt trafikerade vägar. Men jag reagerar mer på reklaminlägget som är efter detta, det är ju ett rent reklaminlägg, omärkt reklam, att påstå något annat är bara pinsamt vem går på det liksom. Mer betalt om det dols antar jag. Somliga är sneaky.

  Min dotter sprang rakt ut i gatan mitt i stan en gång när hon va 1 år. Jag hade släppt hennes hand i 2 sek för att låsa upp cykeln typ. Fy faaan va rädd jag blev. Hon gjorde det bara för att jag sagt att hon inte fick. Under cykelturen hem knäppte hon även upp sin hjälm, det va tur att hon sa att hon gjorde det så jag kunde stanna! Jäkla ligistunge.

  Jag är traumatiserad av trafik. Inget särskilt har hänt mig eller någon jag känner. Men har läst och sett för mycket och bord dessutom centralt. Har stark ångest bara av tanken att gå ut med barnen här. Inte bra och jag läser det genom att ha stenkoll och placera mig själv närmare trottoarkanten så de inte springer dit plötsligt. Vi tänker inte på att folk hinner inte väja i hög fart . Folk sätter sig bakom ratten påverkade av alkohol,droger och även om de skulle hinna väja så finns ingen chans att deras reaktionsförmåga är densamma som hos en icke påverkad förare. Jag litar inte på mina barn, och inte heller på någon som kör bil. Ha uppsikt föräldrar. Bättre att ha stenhård fokus på barnen kontant i trafiken❤❤

  Är själv förälder till 2 döttrar (den yngsta passerade just gränsen till tonåring). Har från början gjort vad jag kunnat för att lära dem trafikvett. (Aldrig i livet de fick leka på trottoarer eller vid hårt trafikerade vägar!! ) Den viktigaste lärdomen är att aldrig lita på andra trafikanter, oavsett kategori… Ta för givet att alla runt om dig är idioter, bli positivt överraskad om motsatsen bevisas. Till sist, glo inte i mobilen, utan ha koll på omgivningen! (Något jag fortfarande jobbar på att döttrarna ska fatta. Funkar ibland, men har en bit kvar… ) Apropå mobil.. Bilförare som använder mobilen, kan likställas rattfyllon. De kör likadant och det finns ingen som klarar av det. (Den som påstår något annat, saknar självinsikt!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *