Hög eller låg trovärdighet?

Tiingelinn gör reklam för en produkt för alla som vill vabba mindre.
Hon själv borde stå först i kön, med tanke på att hon inte verksr gjort annat den senaste tiden, än att just vabba.
Hon vabbar till och med i skrivande stund. ?

Det här vabb-maratonet i kombination med den här reklam – hög eller låg trovärdighet? 
Jag är kluven. Har hon vabbat så här mycket, TROTS användning av produkten, så skulle jag säga låg trovärdighet.
Gör hon däremot den här reklamen på GRUND av allt vabbande så blir den högre.

Hur tänker ni?

Tack för tips! 

 

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det inte i grunden bra att barn blir sjuka? Det är väl så de bygger upp sitt immunförsvar.

   Det är så jag uppfattat det, och är väl i princip anledningen till att RS-virus bara sköt i höjden i höstas hos småttingarna. Även att alla andra virus kom tillbaka med besked. ”Pandemibarnen” började ju på förskola nu och allt kom på en gång typ.

   Immunförsvaret är konstruerat för att möta bakterier och virus och på så sätt lära sig. Om vi till varje pris ska försöka undvika alla smittor så kan en enkel infektion innebära svår sjukdom eller död.

   Jag är faktiskt lite rädd att vi som en förlängning av pandemin tror att vi ”ska” leva för att undvika alla slags smittor, det är inte alls så enkelt som man kanske kan tro.

   Är det? För jag var aldrig sjuk som liten och har varit väldigt lite sjuk hela tiden egentligen. Inte heller ammades jag, vilket väl också ska stärka immunförsvaret, om jag inte har för mig fel?‍♀️

    Ja immunförsvaret byggs upp av att det blir utsatt för smitta, men bara för att du blir utsatt behöver du inte få symptom. Olika människor har olika effektivt immunförsvar. Dina T-celler verkar vara tiptop.

    Hade du varit barn under pandemin hade du varit sjuk.

    12:33
    Samma här! Trots att jag varit till så många klasskompisar med läxor (så var det på den tiden) som hade påssjuka, röda hund, kikhosta mm så var det bara mässling jag fick. Knappt förkyld heller.

   Det är falskt att barn bygger upp sitt immunförsvar genom att vara mycket sjuka! Skulle de på så sätt bli mindre sjuka då när de blir äldre då menar ni?

   Det enda man får är ett barn som är just .. sjukt 🙂

    Källa på det?

    Vi har två immunförsvar, ett som inte går att påverka och där gener ofta spelar stor roll.
    Och ett som du kan påverka själv. Ju mer virus och bakterier du blir smittad av ju fler antikroppar får du = bättre immunförsvar!

    Varför tror du att RS och magsjuka sköt i höjden den här hösten då? För budskapet från vården var ju att det berodde på att coronabebisar/ barn inte hade haft dessa infektioner.

     Men det är samtidigt skillnad på att bli sjuk och att utsättas för olika virus. Att ett barn sällan blir sjukt betyder inte att det kommer få ett dåligt immunförsvar utan att barnet förmodligen har ett bra sådant.

    Här kan du läsa lite om den adaptiva delen av immunförsvaret https://biomedicinskanalytiker.org/2014/12/27/aimmunforsvar/amp/

    Jag var sjuk hela tiden som barn men hade feber senast när jag var typ 14 och har inte haft en enda sjukdag sedan typ 2017 när jag var lite förkyld. Jag är ju dock inte statistiken, men ändå.

   Ja, du har helt rätt. Ett immunförsvar som aldrig blir utsatt för virus och bakterier kommer inte fungera på ett bra sätt.

  Kanske ska påminna tingeling att man kan surfa från dator via mobilen.

   Kanske inte alla som har så pass mycket surf i mobilen att man kan göra det eller behöver ha den mobilsurfen till annat.

    Är detta en grej? Att surf tar slut? Jag bor i Finland och i de flesta mobilabonnemangen ingår oändlig surf, d.v.s. du kan använda internet hur mycket du vill för en viss månadskostnad.

     Jag bytte precis från 4GB surf till 8. Det började ta slut för ofta ?

      Tycker det är bra med begränsad surf. Ofta slösurfar jag bara ändå. Det kan jag göra på Wi-Fi.

      Samma här och så glad över det när Wifi låg nere här hemma sist, händer nästan aldrig,men när det händer vill man kunna komma ut och inte sitta där med noll surf kvar.

     Jag hade oändligt med surf för några år sedan då det ingick i mitt abonnemang. Men nu kostar det 569kr extra om man ska ha så mycket och det har jag inte råd med så fick byta till 10gb. Och det räcker oftast men har hänt ibland att det tagit slut.

     Beror väl på hur dyrt abonnemang man vill ha.

     Jo då, det finns såklart i Sverige också. Men inte alla väljer sånt abonnemang pga priset. Jag har 24 GB per månad men har wifi hemma, jag hinner aldrig ens använda 80% av mitt mobila, så hade inte tjänat på att ha obegränsat i just telefonen.

   Varför ska man ens använda surfen när man är hemma? Är det verkligen så ovanligt att ha mobilen kopplad till wifi hemma?

    Nej. Det har ingen påstått. Diskussionen handlade om hur man gör när wifit hemma inte fungerar.

    Jag har inte wifi hemma, delar alltid internet från mobilen. ?

   Såg dock att hon skrev att de sett en film med hjälp av internetdelningen på telefonen, så hon verkade ha koll ?

  Skulle gärna testa själv. Har använt liknande och upplever att det funkar. Men skulle ALDRIG ge sånt till barnen. Ger Ipren om dom har hög feber men vill inte trycka i dom massa olika läkemedel, naturläkemedel osv.

  Och Tingelin är ju generellt inte trovärdig och ingen person jag skulle ta några tips från.

  Noll trovärdighet.
  Hon gjorde även nyligen reklam för preventivmedlet NC som hon har använt till och från under de senaste fem åren (troligen mest från med tanke på tre graviditeter).
  Att hon under sina frågestunder har svarar att minipiller är det enda preventivmedel som funkar för henne ökar direkt inte på trovärdigheten.
  Men som jag sagr tidigare så skulle en majoritet av alla instaflunsor sälja sin själ för rätt pris.

   Hon har väl använt NC just för att bli gravid så snabbt som möjligt.

    Hon har sagt upprepade gånger att de skulle vänta med att skaffa barn.

   NC funkar ju superbra (kanske bättre?) om man är sugen på att bli preggo än som preventivmedel.

    Precis och hon har ju velat bli gravid, så antagligen är det minipiller som gäller när hon inte planerar barn.

    Hur är man när man är preggo?

   Varför tror folk fortfarande att reklam på insta har något som helst samband med trovärdighet? Det är en KÖPT reklamplats som i vilken tidning/tv-kanal som helst. Varenda ”influencer” med småbarn gör reklam för det där Viruseptin nu, för att de får BETALT. Det har noll komma noll med att göra om att de använder det eller ej?

   Just för att instagram och influencers bara är just köpt reklam så kan Paow göra reklam för studentmössor och Bianca för låneföretag om de vill. Handlar enbart om exponering, snälla tro inte att de använder det de säljer… You’re better than that.

  Trams. Hade det funnits ett läkemedel som faktiskt hjälper mot förkylning och influensa så hade givetvis alla använt det hela tiden.

   Man kan vaccinera sig mot säsongsinfluensa ☺️

    Precis. Och det rekommenderar vården att alla i vissa riskgrupper tar varje år för att det är väl beprövat. Det är ingen hemlighet som bara en influencer vid namn tingeling känner till.

  Det är väl inte barnet om vabbar… så är det Tingeling som ligger på sin mammas mage?!

  Tänkte exakt samma sak när jag såg att Alexandra Bring också gjorde reklam för samma nässpray, munspray och sugtabletter.

   victoria T gjorde också reklam för dem… skulle aldrig köpa produkter från ett nytt läkemedelsföretag(?) som marknadsför sig via flunsor

   Såg att Dasha gjorde reklam för denna samtidigt som hon isolerat sig (och barnen) i typ tio dagar för att inte bli sjuk när hon ska åka till Mexico. Då tror man ju inte ens på produkten själv….

  Hennes reklamer har väl aldrig varit trovärdiga så varför skulle det vara det den här gången?

  Och?

   Tur att vi har möjlighet att byta namn om vi vill

   Nej vid det laget är det nog ganska många barn som heter det.

  Alexandra Bring skriver också om att hon vabbar hela tiden trots att hon säger att virusseptin är så himla bra och säger att barnen också använder det.

  Haha alla influencers som gör reklam för den här skiten vabbar KONSTANT. Skulle aldrig köpa detta!!

  Skulle aldrig ge något innehållande karragenan till mitt barn.

  Äntligen!!!!! tar du upp och skriver om denna människa som är den största narcissist en kan tänka sig!!!

   Hon och Liv Grenell , samma skrot och korn

   Hennes presentation:
   ”23 årig 2, barnsmamma och husägare från Örebro”
   ??????

   Jaha? Vadå husägare? Så himla konstig sak att skriva. Varför har hon inte också lagt till bilägare isf? Hennes konto handlar dessutom inte alls om hennes hus eller inredning så är så random sak att skriva.

  Linn må ha valt annorlunda/speciella namn till sina barn, men det är just det, barnen är hennes. Varför sitta bakom en skärm och göra narr av namnet som barnen har fått? Det är knappast era barn som fått namnen.

  Och alltså.. Kvittar ju! Håll kidsen hemma och låt de bli friska istället. Spelar ingen roll, är man sjuk är det fortf friska dagar som krävs.

  Inte trovärdigt om dom ändå vabbar så mycket?

  Tycker att Linn är väldigt dålig på samarbeten och låg trovärdighet generellt. Sen även att hon fortfarande kallar sig för tingelinn och är över 20år skadar nog hennes varumärke mer än hon tror.

   Hennes värld är som ett rosa fluffmoln med perfekta prinssess-döttrar. Kul om någon av dom blir gothare i framtiden. Svart hår, svart smink och svarta kläder. Röker cigg och kallar sin mamma för svordommar. Ojoj

  Nu vabbar hon ju för magsjuka och Covid och det är ju svårt att skydda sig emot.
  Skulle absolut kunna tänka mig att testa för vanliga förkylningar, så ett trovärdigt samarbete för mig.

  Och så Andersson på det.

  Nja, tycker väl inte kvaliteten på hennes samarbeten är speciellt bra eller känns professionellt framtagna. Har sett folk med 1500 följare som lagt haft mer estetiskt talande samarbeten. Och nyfiken bara men hur har Linn bättre miljötänkande än andra?

  Men jag håller med om att man intr behöver skriva elaka saker om barnen eller namn etc.

   De flesta andra influensers har inte 2 st småbarn under typ 3 år plus gravid på det, och ändå gör de svindåliga samarbeten? Imponerande bara att Linn är en ung mamma och har klarat sig så långt, och är en förebild för andra småtjejer.
   Linn gör iaf reklam med bla Matsmart (som ju är många svenskar bidrag till bättre miljö) hon använder ofta tex pop-kläderna som hon gör reklam för, ser ofta barnen klädda i alla reklam-kläder osv..
   Obs: jag känner inte Linn personligen. Men jag tycker hon är en grym tjej som får ta för mycket s*it. Tycker hon är en förebild för sina små fina tjejer och önskar henne allt gott.

    Linns båda barn går på förskola och hon jobbar heltid precis som alla andra med barn. Jag ser inte hur hon jobbar ovanligt hårt. Influencer är dessutom inte ett särskilt krävande jobb, möjligtvis mentalt krävande med hat osv, men inte tidskrävande. Det säger influencers själva 🙂

    Hon har dock en unik stil som tilltalar många. Hon har lyckats bygga upp ett igenkännande varumärke och det ska hon ha kred för!

    Dock är hon enligt mig väldigt stel och onaturlig framför kameran. Hennes youtube har väldigt låg kvalitet. Hon hade nog aldrig blivit såhär stor om hon inte utnyttjade hennes barn i reklam och på sociala medier.

    Jag har väldigt svårt att se hur Linn är mer miljövänlig en den genomsnittliga svensken. Hon jobbar med att bidra till köphets!! Hon är möjligtvis inte värre än andra influencers, men inte bättre heller skulle jag säga. Väldigt mycket överkonsumption, speciellt med barnkläder. Jag skulle gärna sett henne ta upp denna frågan och kritiken, men hon blockar ju alla som ifrågasätter, frågar eller kommenterar kring detta.

    Hon är inte heller särskilt transparant. Blockerar kritik och ljuger om små grejer. Exempelvis så är hennes bil leasad men hon säger att den är köpt. Jag ser inte många argument till varför hon skulle vara en influencer som är bättre än mängden, men jag är såklart öppen till att ändra min åsikt.

    Hat kring hennes hår, utseende, barnens namn, hennes förlossningar etc är dock onödigt. Det förtjänar hon verkligen inte.

  Flashbacktråden om henne är ganska talande…

   Verkligen! Den säger allt som man inte får säga här. Det alla tänker och tycker egentligen.

  Ja namnen till trots så verkar de ju ha en väldigt kärleksfull mamma får man ju säga.

  Tingelingeling och tåget far ut i vida världen, den som 50 öre har får följa med på färden…… Tingelingeling och reklamen far ut i vida Sverige, den som låter sig luras bar får följa med på influenser färden….
  det har tyvärr satt grava men av att ha jobbat som dagisfröken 🙂

  Innan jul gjorde både Kenza och Bring reklam för samma märke, och båda vabbade/var sjuka vecka därpå. Blir ändå lite komik av det.

  Det är alltså samma person som gör reklam för NC som preventivmedel trots att hon tycks bli gravid en kvart efter att hon har ny pojkvän. Okej om det hade varit i motsatt syfte men helt ärligt så är nog Linn den minst trovärdiga jag kan komma på att ta emot tips om preventivmedel från.

  Var inte helt frånkopplat att uppfatta den frågan som ett försök till narr. Men för att svara på ”frågan”. Ja, hon ska leva med det namnet.

  Alltså jag köper verkligen det ni skriver här över ang marknadsföringen kring denna produkt med flunsorna, men jag har varit sjuk i 7 veckor – influensa och sen bihåleinflammation (jag hade covid i november). Jag fick ingen penicillin mot bihåleinflammationen för att vct tyckte inte att jag tillräckligt sjuk pga att jag hade varit feberfri i tre veckor. Jag köpte allvarligt talat allt jag kom på hos apoteket för att försöka bli frisk och det var för när jag hade använt denna nässprayen som Linn marknadsför som jag kände att det börjar gå åt rätt håll? Jag vet inte om jag blev knäpp av att vara hemma och sjuk i så många veckor eller om den faktiskt fungerade. Jag förstod det som att produkten skulle hjälpa till att effektivisera sjukdomsförloppet? Jag vette tusan men jag var desperat över att få bli frisk och det påväg åt rätt håll ??

  Är det någon annan som har testat denna produkten som upplever att den fungerar? Eller var helt enkelt mitt sjukdomsförlopp naturligt påväg att bli bättre??

   Jag, min sambo och min dotter använder detta. Vi vabbade konstant från september-december tills vi började med denna i börjar av december och efter det har vi alla varit friska. Får väl säkert äta upp detta nästa vecka, men dottern har ändå gått på förskolan i tre veckor efter nyår och än inget vabb ?? Det har som sagt inte hänt sen september.

    Vi började alltså med denna, sen gick hon 2,5 veckor på förskolan, hade julledigt och började förskolan igenom efter nyår.

  ”När man vabbar ligger man på mammas mage och myser i pyjamas”

  Hihi

  Hej, du skulle gärna kunna skriva ett inlägg om vabbande influencers, som alltså tar ut vab men ändå filmar och gör samarbeten under vab-dagen. Har sett detta fenomen ett par gånger och ställer mig kritisk, men har inte full koll på regelverket, så kanske gör de inget fel. Har någon annan koll på hur vab och influenceryrket ser ut? Får man ta ut vab och ändå filma till exempel ett samarbete under samma dag?

   Jag tror helt ärligt att många influencers kallar det för vabb, att ta hand om ett sjukt barn, snarare än att få ersättning från Försäkringskassan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *