Chanelspa för väskor?


Om det finns span (gärna sponsrade) för utarbetade influencers att ladda batterierna på, så är det väl klart att det även finns för utslitna Chanelväskor. 
?

Nä då, jag driver lite, samtidigt som jag faktiskt inte skojar.
Precis som den här följaren kommenterat på Alexandras inlägg så finns det faktiskt så kallade ”Bag spas” att skicka sina designerväskor och skor till, för att få dem rengjorda, lagade eller restaurerade.

Genom en snabb googling hittade jag det här stället i London, där det kostar från £ 79 för en djuprengöring av en Chanelväska och från £99 för en restaurering.

Jag tänker att, kan de få ordning på den här ⬆️⬆️ väskan, så borde de kunna fixa till Alexandras ”snusk-Vegas-väska” och göra den representabel igen. ?

 

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är så töntigt och nyrikt att behandla dyra saker som skit, ”bara för att man har råd”.. vad kostar liksom en chanel? Jag hade köpt typ att Kim K kallar en väska för ”snusk-vegas-väskan”, för att märket och priset är obetydligt. Men i detta fallet känner jag återigen att det bara handlar om Alexandras behov att få uttrycka att hon har råd. Vilket är synd.. hon verkar så jävla härlig och jag följer henne på youtube, men varje gång de börjar pratas om hennes dyra saker så blir jag obekväm för jag tycker de syns så tydligt att det är skådespel? jag tror hon är oerhört rädd om sina dyra saker bakom kulisserna, de är synd att hon tror att hon vinner mer respekt på att visa motsatsen.

   Alexandra Nilsson är väl själva sinnebilden för uttrycket ”ränderna går aldrig ur”.

  Bag spa för dyra märkesväskor måste väl ändå vara den viktigaste innovationen sen uppfinnandet av hjulet?

   Förstår du var ironisk
   MEN
   såg ”skämt reklam” (tror jag det var) för brandvarnare som slutar pipa om man skriker att man lagar mat.
   Men det kanske finns en sån…. jag vill ha en sådan i så fall – det måste vara den viktigaste innovationen!!!

    Tänker att kombinationen google home + smart brandvarnare kan åstadkomma det här! (Och blev omedelbart sugen på att gräva vidare i det, låter fantastiskt)

    Haha låter som en dröm för en matlagningsfantast! Min sambo hade älskar en sådan. Min viktigaste innovation kan vara ett bokstöd där man ställer boken så att den står upprätt och håller isär sidorna, dvs man kan läsa utan att hålla i boken. Helt onödig men så genialisk!

    ”Käften, rostar bröd ?!!!”

   Fast varför inte?! Det är ju tusen gånger bättre att ta hand om sina saker så att de håller, än att bara köpa nytt hela tiden.

    Fast det handlar ju inte om att ha en ynka Chanel väska utan minst 10. Du vet en influensers lyskraft räknas i hur många Chanel väskor hon har när hon dör. På andra plats kommer den som slänger med håret mest och säger bah flest gånger under sin livstid.
    Influensers kommer bli ihågkomna som vår tids hovnarr.

    Haha ja det tycker jag med men tillåter mig vara ironisk över det ändå, är det okej? ?

   Tycker det genuint är en kanonidé, det som skaver är väl att det är lite töntigt att kalla det ”spa”, men att ta hand om sina gamla, dyra saker är väl jättebra.

    Agree! Speciellt läder som slits och behöver vissa produkter för att hålla sig fint i många år till

    Det finns också något som heter ”skomakare” — där har jag lämnat in väskor med trasiga spännen, slitet skinn och tröga dragkedjor, får de tillbaka i tipptopp skick!

  Åh tänk om influensers kunde promota sånt istället för sin köp-fota-släng kultur. Restaurera och ta hand om sina svindyra inköp. Vad det vore toppen!

   Ja, om någon känner till influensers som har den inriktningen så tar jag gärna emot tips. Kanske något för ett inlägg här hos bloggbevakning?

  Men det var väl smart. Lägga några hundra på att få väskan renoverad istället för att slänga och köpa nytt för flera tusen.

  Det förutsätter nog iofs att väskan är äkta…

   Tänkte precis detsamma. Finns väl knappast några vegan Chanels?

    Vad får dig att tro att det är en ”vegan Chanel”?
    Vegas står det om det var det du missuppfattade

     Ja, läste fel, my bad!?

   Är Alexandras fejk?

    Inte en aning, läste ”snusk vegan väskan”, men det stod ju ”snusk vegas”, därför jag antog fejk.?

  Chanel har verkligen blivit ett tacky märke!

   Skulle aldrig köpa så dyra väskor.. Hur rik jag än är. Tycker mer det handlar om en statuspryl.. ”att äga en gör att du ser rik ut”. Det är ju det enda dessa ägare tänker på. Dom vill SE rika ut.

    Men också att om man bär en av dyr väska så bör man ha klass även på sin övriga outfit. Annars blir det just tacky om man kombinerar väskan med mjukisbyxor etc.

     Äsch då så länge allt är beige kommer man undan med det mesta.

     Snobb

    Håller med. Aldrig jag skulle köpa så dyra väskor även om jag var svinrik.

   Det är kanske därför vissa märken (tror det är hermes) begränsar vem som kan äga deras grejer. Det är väl nåt med att deras väska kan man inte köpa, man måste få den, eller bli inbjuden eller nåt?

   Jag har ingen koll på väskor och märken, men tycker mig ha snappat upp det. Kan ha fel dock.

    Inte alla Hermèsväskor men för vissa är det invitation only eller att du måste typ ha kontakter för att få tag på en. Jobbade på ett företag (kan inte säga vilket men det är stort och känt) där vi ordnade såna grejer åt VIP-kunder, typ inträde till engagemang, förhandsköp på exklusiva varor osv. och en Hermès-väska var just en sån grej som vi fixade åt en kund. Den var omöjlig att få tag på annars.

     Oj, det var en okänd värld för mig. Låter som ett roligt jobb!

      Vissa delar var mindre kul och andra var väldigt spännande 🙂

     Amex?

      Låter som något man skulle kunna få genom American Express Centurion aka Amex The Black Card.
      ”Exklusiv concierge service dygnet runt”. Det måste vara frestande att stressa lite 🙂

    Så var det förr och är på sätt och vis än idag. Men väldigt mycket enklare att komma över en Hermés i butik idag än för t ex 10 år sedan. Både bra och dåligt kan jag tucka ?

    Chanel har börjat begränsa hur många väskor som en kund får köpa per år. De har också höjt priset för att matcha Hermès mest populära väskor (Kelly och Birkin). Däremot suger deras kvalité jämfört med dem. Inga äkta gulddetaljer och är inte handgjorda som Hermès.

    Jag har inte råd, men skulle jag haft råd så hade jag köpt en Hermès istället för Chanel. Tror en classic flap är nästan dubbelt så dyr som den var för 5 år sen.

     Kika hos Victoria Ingeborn på insta

    Du har snappat upp helt rätt och det är helt insane imo. Influencers säger tex att de ”har blivit erbjudna att köpa” en Hermésväska för 300.000, snacka om att gå på marknadsföringstrick?

   Ja! Höjt priset fyra (!) gånger sedan pandemin startade. Inget nytt i tillverkning heller! De ligger nästan på Hermès-nivå i pris utan kvaliteten. Chanel känns som sell outs nuförtiden.

   Dock superbra att ta hand om sina fina väskor! Jag brukar lämna in min till butiken jag köpt i tex Balenciaga så får man alla originaldelar om något behöver bytas ut samt så gäller garantin/äktheten fortsatt.

    De hade iaf en jättefin och lyckad julkalender ???‍♀️

    Jag tänker att det är inflationen som gör att de höjer priset så många gånger på kort tid.

   Ja verkligen men det är därför dom har börjat höja sina priser nu

   Chanels produkter som är lättillgängliga för gemene man kan skapa en tacky bild för märket, ja. Detta gäller dock de nyrika eller de som köper fejkloggor osv. Men Chanel är inte tacky för de som är modemedvetna på riktigt och som är mer intresserade av exempelvis deras haute couture. Men då dessa personer inte har samma behov av att skylta detta så har de inte samma inflytande.

  Skulle typ inte kunna köpa en så dyr väska, risken är för stor att nån tror att den är fake och då känns det som pengar i sjön.

   Vem bryr sig om vad andra tror och tycker? Det är väl känslan du får när du bär/använder den som räknas.

   Jag skulle aldrig våga använda den av rädsla att bli av med den. Men den skulle vara i fint oanvänt skick den dagen jag dör ?

    Och så skulle dina arvingar ta med den till antikrundan och få den värderad till massor, eftersom ”den är en årgång 2022 i perfekt skick, som är omöjliga att få tag i nu för tiden”.

   Var och varannan tjej i Stockholm har ju en ”Chanel”. Jag får verkligen känslan att de flesta är fejk ?

   Jag köpte en Chanel i somras och skiter i vad andra tror och tycker. Jag vet att den är äkta och det räcker för mig.

  Om jag hade haft mycket pengar och möjlighet att påverka/influera många hade jag valt att bära coola grejer från småföretag. Kläder från designers som försöker slå igenom, unika handgjorda smycken, väskor från någon liten okänd väskmakare.
  Man har liksom möjlighet att hjälpa en liten företagare få fler kunder, samtidigt som man bär unika kläder. Dröm!

   Precis av samma åsikt! Fattar inte varför alla vill se exakt likadana ut, ej heller varför man vill gynna multiföretag, när det finns så otroligt mkt vacker design i liten unik skala.

   Jag tänker att för att verkligen hitta de där speciella grejerna från mindre designers så måste man ha ett genuint intresse för kläder/mode. Helt ärligt tror jag inte att så många influencers har det, utan att de mest vill passa in/se coola ut. Då är det enkelt att köpa en väska från Chanel, slänga upp den på axeln och knäppa en bild – DONE.

   Självklart kan man köpa grejer från mindre designers OCH från de större märkena, men det tycker jag inte riktigt att jag ser bland de större influencerna vi har i Sverige. Eller har jag missat någon influencer som är riktigt vass på det?

    Tror nog du kan ha rätt i det, osäkerhet, rädd att vara ”fel” osv. Fast upplever det är rätt extremt med likriktningen just i Sverige, där det nästan ter sig som ”uniformer” i mode. När jag bott utomlands så har jag sett mkt mer varierad klädsel, kanske inte alla gånger supersnyggt, men mer fritänkande och i mitt tycke, mkt roligare. Sen de som verkligen har pengar, jag menar då från början, så att säga, de struntar ofta totalt i mode el iaf trender och kör på kvalitet och det de gillar, de har kanske sin Chanel el Birkin, men inte fasen har de tio st eller köper ny stup i kvarten, de lägger pengarna på mer vettiga saker, är min uppfattning iaf.

  Jättebra att det går att förlänga hållbarheten på väskor mm.

  Sadeltvål tar lätt bort det ytmöglet. Inte imponerad. ?

   Eller hur. Tar hand om mina skor precis som jag tar hand om hästgrejerna och mina läderboots tex har jag haft varje höst och vår sen 2016.

  Dessa fula väskor… fattar inte

  Jag man köpt en väska fr så dyra pengar hade man väl lagat den? Kostar inte mycket ?

  För oss som gillar väskor är ju faktiskt det här en fantastisk grej. Jag skickar gärna mina superdyra väskor på spa så att de underhålls och inte tappar i värde.

   Det hade jag också gjort. =)
   Hur mycket skulle du säga en väska behöver kosta (eller vara värd) för att det ska vara ”värt” det, rent ekonomiskt, att skicka iväg den på spa?

    Äsch det är väl upp till hur mycket man tycker om sin väska.

    En skinnväska utan något särskilt värde kan ju ha ett enormt affektionsvärde och gör det ju sjukt värt att lägga en tusing för att ex. mormors gamla väska ska bli som ny igen.

    Superbra tjänst tycker jag.

   Tappar i värde? ska barnbarnen bli rika??

  Man vet att ett märke är fullständig förbi och icke exklusivt när Pernilla Wahlgren, Bianca, Katrin, Lovisa visar upp sina 10 stycken
  Skulle ALDRIG köpa en sån väska även om jag hade alla pengar i världen

   Ok då vet vi ??

   Om jag arbetade på Chanel skulle jag porta Pernilla. Motsatsen till reklam.

  Dessa chanel väskor, förstår inte… Iofs tycket jag väskor är tråkigt att köpa. Men rik eller inte jag hade aldrig spenderat den summan på en väska ändå.

   Om du tycker det är tråkigt är det klart du inte förstår ? jag tycker det är kul med kläder och väskor så jag lägger gärna pengar på sånt. Tycker det är astrist med bilar, teknikprylar, högtalare och liknande dock så det hade jag aldrig spenderat större pengar på.

    Jag tycker oxå det är superkul med väskor, skor, fina kläder osv. och är ganska noga med kvalitet. Och även jag är totalt ointresserad av teknik och tycker det är trist att lägga pengar på.? Men jag fattar inte heller Chanelgrejen, alltså Chanel i sig är det väl inget fel på, även om jag kan tycka det är lite ”tantigt”, vad jag inte greppar är att alla vill ha samma? Om man nu har pengarna att spendera och det finns så otroligt mkt snyggt därute, varför köpa exakt samma som alla andra har? Där är jag helt tvärtom om, jag gillar att hitta saker som inte är precis det som alla andra bär, då tröttnar jag ultrasnabbt och vill kunna ha mina grejer länge.

  Apropå spa för väskor så tycker jag det är fantastiska videos av denna konstnär som tar gamla lyxväskor och gör om dem till nya väskor. Imponerad av hantverket.

  https://youtu.be/33P0gE3auxU

  Jag köpte en Chanel tre år sedan och den har redan gått upp 8000kr i värde. Jag använder den bara vid speciella tillfällen (födelsedagar, fina middagar, etc) och den är i nyskick. Jag ser det som en investering – Chanel ökar priserna varje år på sina väskor så varför är det här annorlunda än att köpa aktier? Dessutom så finns det så många män som köper på sig Rolex och dyra klockor, men när en kvinna köper en dyr väska så anses det vara slöseri med pengar…

   Jag köpte en i somras och använder den i mängder haha. Älskar den och hade aldrig kunnat låta den ligga i någon låda, men förstår ändå om man vill vara rädd om den såklart. 🙂 Jag sparar till en mini som ska få bli finväska, blir nog ett köp nästa år eller så. Längtar redan haha.

    Har köpt en mini ☺️

   Har tänkt att det nog kanske är så att en del ser det som en investering, men om nu Chanel nästan snart finns på var & varannan arm, finns det inte då en risk att värdet sjunker kraftigt, jag menar såsom med allt annat, när alla tillslut har det, är det ingen som vill köpa och värdet sjunker?

    De är fortfarande hyfsat svåra att få tag i, butikerna får inte in speciellt många av varje sort. Och dessutom höjer de priserna så ”alla” kommer inte ha råd.

  Lyxbutikerna tar in väskor (t..ex Chanel och Hermes) och skickar dom till sina egna span. DÅ vet man att det blir gjort på rätt sätt och man får betala en mindre peng men väskorna ser väldigt bra ut efter.

  Jag har några Mulberryväskor från 80-talet. De går utmärkt att lämna in dem till butiken och så skickas de för lagning i England det är liksom det man betalar för. Inte konstigt alls tycker jag. Men att slit och slänga och som BI hänga på sig sina 20 Chanelväskor känns lite smaklöst ändå….alltså, köp gärna men att inte bry sig om sina saker känns ganska daterat ändå.

   Älskar Mulberry. Gediget och prisvärt. Deras väskor håller ju på en livstid, lädret blir bara snyggare med åren och dessutom-inga loggor och krafs, diskreta, klassiska man aldrig tröttnar på OCH kostar inte en förmögenhet.

    Absolut, prisvärt. Dock har jag lite att anmärka på deras glansiga lås som lätt repas…

     Där instämmer jag, har även fått laga mina lås en gång pga att det gick av, men då skall sägas att jag använt väskan dagligen i ca 7 år när detta hände, och ja, de blir lite repiga, men antar det är oundvikligt på metall, en del märken (och även Mulberry på vissa modeller) har lackad metall, som skydd, men då blir de ju ist ”flagiga” förr el senare tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *