Crash, boom, bang för Isabellas sambo

Vad som hänt:

På vägen till bilen skulle Gillis och Paul tävla ner för backen och rätt som det är så trillar Paul och landar platt på marken väldigt illa. Jag fick panik ett tag och rusade fram, fler kom fram till Paul och skulle hjälpa honom upp men hade skadat sin axel. Händerna var alldeles var alldeles blodiga och jag fick hålla mig för att inte börja gråta inför barnen, jag tyckte att det var så synd om Paul.

Jag fick flashbacks från när Paul och jag körde bil för några månader sedan och han svimmade i bilden bredvid mig (jag körde). Han bara fick hög feber från ingenstans och svimmade sittandes. Jag fick ringa 112 och vänta en en ambulans som kom med blåljus och hämtade upp honom på Valhallavägen. // Isabella Löwengrip

Senaste uppdateringen:

Jag är irriterad på Paul. Av kärlek. Han genomgick nämligen rönken igår för att se hur hans axel mådde. Han trillade på den i onsdags rejält när han och Gillis sprang på skolgården. Läkaren meddelade honom direkt att det blir en operation på tisdag. Om de inte opererar hans axel så kommer den få skador för resten av livet.
[…]

Men jag är tacksam i alla fall att han gick och rönkade den två dagar senare och han fick tid för operation så snabbt. Han blev så nedslagen när läkaren sa att han nog kommer få ta det försiktigt de närmsta fyra månaderna. Vi får boka av alla tre skidresor som vi har inbokade. // Isabella Löwengrip

Det är givetvis jättejobbigt att ha skadat sig på ett sätt som kräver operation, men tycker trots det att Isabellas beskrivning av vad som hände när Paul svimmade i bilen låter mer skrämmande. 
Särskilt som läkarna inte kunde hitta någon orsak till febern och svimningen.
Läskigt värre.

Förhoppningsvis så går operationen bra och att rehabiliteringen inte blir allt för jobbigt för honom. 
Inställda planer är givetvis alltid tråkigt, men man får se det så här…
Hälsan kommer först – alltid – och Moder Jord tackar med största sannolikhet för det inställda koldioxid-utsläppet. 🙂


Och ja…

110 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem handlar det om? Någon sorts föredetting?

   Va? Paul är hennes kille?

  Stackars Paul! Undrar hur Bella är som omhändertagande partner? ?

  röntgen. 🙂 hahaha… herregud.

   Hahahahahhaha

   Rönkade runkade

  På plussidan: Bella skriver sina egna inlägg igen. Fick ont i ögonen av alla skriv- och stavfel. På minussidan: denna Paul känns som en otursfågel… Hur gammal är han?

   Tror han är 54-55 typ.

    Ja, mitt emellan.
    Han är född i oktober 1967.

   Nej, det gör hon inte.

  Att svimma sittande, från ingenstans känns inte bra!

   Han hade hög feber.

    Covid också väl

    Han fick plötsligt feber och svimmade.

   Det här var väl innan han fick covid eller hur ? ganska vanligt Min bror svimmade också några dagar innan han fick positivt på sitt test

  Haha rönken, det var verkligen den värsta felstavningen på länge… Svimmade i bilden? Provocerar hon med dålig stavning nu ist…?
  Hoppas hon börjat använda bälte iaf och även bältar på barnen, för det har hon struntat i trots tidigare krockar

   Så farligt var det väl inte?? herregud

   Ibland kan man ju få hjärnsläpp, jag skulle också kunna få för mig att det stavas sådär bara för att sen inse att det ser helt fel ut när någon annan påpekar felet.

  Avboka 3 (!) Skidresor ? synd om Bella! ?

   Eller hur, stackars Bella och Paul. De har det inte lätt de små liven.

    Ja men det är väl tråkigt? Att avboka saker man sett fram emot?

     Exakt! Sjukt trist att avboka saker man planerat.

   Ingen påstod att det var jättesynd om henne? Hon konstaterade bara att de kommer få avboka ??‍♀️

   Drygt. Själv hade jag blivit jäkligt besviken. Kan inte förstår hur du inte kan förstå det

    Men seriöst, vem har TRE skidpremiär inbokade? Hon har väl redan varit på en dessutom? Jesus hon lever verkligen som en lat influencer nu…

  Sambo? Då bor man väl på samma adress.

   Men de gör kanske det även om de inte är skrivna tillsammans. (Följer dock inte henne så vet inte om hon sagt något om att de brukar sova i varsin bostad)

    Isf begår han folkbokföringsbrott. Så vi får kanske hoppas det är en lögn, känns lite mer oskyldigt än lagbrott iaf.

     Så tramsigt. Vet att det kan räknas som det, men man måste ju få sova hos sin partner. Alla vill inte flytta ihop direkt eller alls.

      Så,då är man väl särbo i stället.

     Ja du dem igår många brott tillsammans

     Mina fd grannar sålde sitt hus för si så där 8 månader men de är båda lagförda på sitt gamla adress. Nya ägarna har flyttan in sen över ett halvt år tillbaka. ?

      Folkbokförda. ?

     Helena suck.

     Folkbokföringsbrott rör väl främst personer som skriver sig i annan kommun pga skatteskäl? Paul, eller vad han nu heter, ärr väl skriven i samma kommun som Bella så då är det väl egalt.

      Haha jag var skriven på mammas och pappas adress i hemkommunen uppe i Norrland under flera år efter att jag flyttat till Stockholm och skattade därför 33% om jag minns rätt, medan skatten var typ 29% i Stockholm, eller något sådant. ?

    Är han ens skriven i Sverige?

     Just det, har för mig att någon skrivit att han inte går att hitta på typ mrkoll osv och att han skulle sälja sin villa och bo med Isabella. Men finns kanske någon anledning till varför det är så.

      För att han inte heter Paul Sundvik egentligen. Han heter typ Robert Riddervold

       Det är nåt jäkligt skumt där.

       Alltså, kan någon förklara detta för mig? Jag kan möjligen fatta om man är nån slags konstnär/författare t.ex. och vill vara anonym och därför väljer att ge ut sina verk under pseudonym. Men det här? Varför? Vad är poängen? Okej om man föredrar ett annat förnamn till vardags. (Fast man får byta nuförtiden. Så slipper man höra det andra varje gång man kommer till läkare osv. Verkar praktiskt.) Men varför utge sig för att heta ett helt annat efternamn? Vad är poängen med det? Jag vill verkligen förstå, men min fantasi räcker inte till här.

       vänta va ??????? varför heter han paul sundvik då???? eller va? fattar ingenting

        Precis. Fattar ingenting. Han verkar ju gå under det namnet bland vänner och bekanta, så det är ju ingen pseudonym i syfte att hålla isär yrkeslivet från det privata. Men det är obegripligt varför efternamnet inte duger. Och varför man inte byter sitt förnamn en gång för alla om man inte gillar det. Eller åtminstone lägger till de namn man föredrar. (Här förutsätter jag att infon som man får upp på upplysning.se är komplett.) Det verkar så förtvivlat opraktiskt och jag förstår helt enkelt inte vilka skäl man kan ha för att leva sitt liv så. Det kanske finns en jättebra anledning som jag bara inte begriper?

     Han är folkbokförd i Sverige men inte som Paul Sundvik.

      Paul är en statist.

      Hur blir det när de ska gifta sig? Hon är van vid att säga Paul hela tiden. Men i kyrkan så står prästen och säger ett helt annat namn? Blir inte det lite konstigt? Det är så mycket jag inte förstår i detta.

       Får väl ta in Ebba Bush då

   ”Sambolagen gäller två personer som stadigvarande bor tillsammans i ett parförhållande och har ett gemensamt hushåll. Det finns alltså inget krav på att man ska vara folkbokförda på samma adress för att man ska anses vara sambos.”

   https://www.nordea.se/privat/liv/familj/vad-galler-nar-bli-sambo.html

  Runken hade varit värre.

   Rönken och runken uttalas lika på stockholmska 🙂

    Va? Nej.

    Det gör det ju iofs INTE.

    Vi i Sthlm har ju dessutom extra svårt att säga ö, det blir ofta just u. Typ dörr blir ”durr”. Så jag skulle säga att sitt påstående är direkt fel.

     Är det inte exakt det Andy menar. Att båda uttalas runken?

      Det kan jag inte tänka mig? Det är inte så jag säger att jag ska gå och runka mig? ?

       Har du ofta otur när du tänker, J? 😀

     Var i Stockholm bor du om du pratar så??

     Mina infödda kollegor säger tvärtom, att det är jag som säger durrr (är från Eskilstuna).

     Eh var bor du? Under Årstabron?

    Haha ja ?

    Verkligen inte.

   Min sambo från England kan inte uttala ö. Alltid kul när han pratar om att ”runka” något.

    Men asså jag fattar inte det här.. jag har ända sen jag varit liten och någon uppmärksammade med på skillnaden mellan ”runka” och ”röntga” alltid varit noga med att aldrig säga ”rönka” … men under mitt liv hör jag ju att folk säger så? Även läkare säger ”nu ska vi skicka dig på rönken” (jag har iaf tyckt att det låter så). Så hur är det egentligen? Vad är det jag missar? Hur ska man säga? Varför säger ingen ”röntgen”? Förvirrad.

     Men det är väl inte så konstigt egentligen, finns ju jättemånga ord som inte stavas exakt så som de uttalas. Ingen skulle få för sig att stava genre ”schanger”.

      Fast grejen är väl att det egentligen inte uttalas ”rönken”?

       Det beror nog på person/dialekt. Jag har hört båda.

       Hur man uttalar saker förändras väl också? Precis som hur saker stavas ändras med tiden. Språk är inte statiskt.

        Jo men jag snackar om nu.

         Ja?

       Som hemmahörande i Malmö, är ”rönken” hur vi uttalar det. Tror inte jag någonsin hört någon säga ”röntgen”.

        Som hemmahörande i nordvästra skåne säger vi röntgen med T. RönTgenavdelning osv. Låter helt fel att säga rönken.

      Jag ställde ju frågor av en anledning och påstod inte enbart att det var konstigt. Jag undrade genuint ifall det beror på egen kunskapsbrist och kanske jag som har fel eller missat något i livet. För liksom jag tror vissa inte ens vet att röntga är ett ord när dom säger ”jag ska rönka ryggen”. Kanske var det jag som inte visste något? Men nej okej, då vet jag att det beror på lathet, okunskap eller ev dialekt och medvetet hos andra människor istället tack …

      Uttalas ju dock inte schanger utan changer ? Om man nu ska va sån ?

       Hur menar du? Om vi nu ska vara såna så uttalas väl sch och ch likadant för det mesta på svenska. Jag uttalar i alla fall g:et i genre både som sch i schack och som ch i champagne ??‍♀️ Och som sj i sjö, sk i skepp, skj i skjorta förresten. Kärt ljud har många namn!

        Sch och ch uttalas helt olika. Champagne och schack uttalas inte med samma sje-ljud. Sch är längre bak i gommen.

       Jag säger duscha, inte ducha
       Schu, inte chu (7)
       Osv

      Jag vet det. Men så du menar att röntgen uttalas rönken?

       Det är bara slarvig uttalat.

        Exakt! Men helt fel att skriva det som många uttalar ordet. Wilhelm Röntgen vrider sig i sin grav…

       Uttalar du alla ord exakt så som de stavas?

   Så sa jag när jag var liten, ”runken” förstod aldrig då, naiv som man var ☺️, varför pojkarna i klassen tyckte att det var så kul? ✌?

    Haha ja jag förstår ☺️.. jag tror det var därför mamma var så noga med detta ordet när jag var liten. Kanske hade hon samma erfarenhet som du ?. Jag uppmärksammade tidigt att alla andra sa ”fel” och jag undrade alltid varför alla sa ”fel” istället för ”rätt” och ifall det var med meningen eller inte. Det varierar tydligen med dialekter enligt tråden..

  Bellas blogg i ett nötskal. Följarna diskuterar animerat en bild.
  Obs (så när som på ett ?) det korta svaret från Bella: NAKD

  – Alltså dina bröst… hur tänkte du där..?
  – Kanske syftar till att de blev oproportionerliga gentemot resten av kroppen efter bröstförstoringen som är så uppenbart! Blev inte särskilt bra.
  – Bilden var inte riktigt smickrande. Om man säger så.
  – Men va? Vad är det för kommentar ? ?
  – Alltså din kommentar… hur tänkte du där…?
  – Tror det syftades på att bröstvårtan syns men vad gör nu det.
  – Vad är problemet?
  – Vilken fin top! Var är den köpt?
  isabellalowengrip
  NAKD ?

   Du missade at Isabella svarade med ett frågetecken på bröstkommentaren.

    Jag skrev det.

     Jag såg det nu .Men då svarade hon i alla fall på bröstkommentaren. Det är inte ofta hon svarar.

    De ser enorma ut på vissa bilder.

    Hon lever ett så sportigt och aktivt liv så det förvånar mig att hon gjorde de så stora.

     Tror de är enorma också. Men vem är förvånad, Bella är ingen fröken lagom direkt! ?

     Måste fixat dom när hon åkte med ”xxx-et” till Maldiverna. Han kanske betalade innan korthuset rasade för honom.

      Hon fixade dem på en klinik i Skåne ca hösten 2019.

   Hon är ju glad bara folk pratar om henne…

   Vad förväntas hon svara på bröstkommentaren menar du?

   Äsch varför ska hon svara på sådana kommentarer? Vad ska hon svara? vem har med hennes boobs att göra?

   Förstår helt och hållet att hon ignorera sådana kommentarer. Finns ingenting att svara en sådan person.

  På iPhone kan man inte posta rönka utan att aktivt välja det med ”-tecken, då markeras dessutom ordet med underliggande röda prickar som man kan klicka på så kommer exempel på närliggande ord. Tips Isabella. Tips.

   Men bloggar hon från en iPhone?

   Men skriver man rönka på iPhone så kommer inte heller röntga upp som ett förslag.

  Usch, stackars honom. Och hemskt att se sina närstående skadade, fyfan. Och ännu mer läskigt det där med att han svimmade och att de ännu inte verkar veta varför. Hade inte kunnat släppt det om det gällde min man ?

  Rönken ??? Sorry men…???

   Fast så konstigt är det ju inte ? är ju så jättemånga uttalar det irl.

    Fast jo? Någon slags koll på skriftspråket har man väl ändå.

     Ja såklart, även om man kan råka missa sådant ibland. Menar bara att själva stavningen inte var jättekonstigt. Tror man att det ska stavas så när man skriver så finns det ju inte mycket mer man kan göra. Hon trodde väl i stunden att det var rätt. ??‍♀️

  Bor i Norrland och tidigare jobbat många år på sjukhus och visst sa alla rönken

   Jobbar på sjukhus i norrland och har aldrig hört nån säga rönken

    Du vet att Norrland går från Gävle och upp? Tror du de talar likadant i hudik som i Kiruna?

     Nej, Gävle och Hudik är inte Norrland.

      Jo. Eller nej, de ÄR inte Norrland men de tillhör Norrland.

    Jag jobbar som sjuksköterska i Västerbotten. Om jag pratar med patienter uttalar jag nog röntgen som rönken. Men jag skulle aldrig skriva rönken i någon journal.

  Rönken ?

  Förlåt men att just DEN HÄR bloggen ska pika folk för att inte korrläsa sina blogginlägg är bara för grovt. The pot calling the kettle black osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.