Maja Nilsson Lindelöf om veckan som gått sedan inbrottet

Bildkälla: Maja Nilsson Lindelöf Instastory

Förra veckan, medan maken Victor Nilsson Lindelöf spelade en fotbollsmatch för sitt lag Manchester United, så utsattes familjen för ett inbrott. 
Hemma fanns Victors fru, Maja och familjens två barn, Ted Louie (född mars 2019) och Francis (född oktober 2021).
I ett inlägg på Instagram berättade Maja att hon lyckats gömma och låsa in sig tillsammans med barnen, men att hon var djupt skakad av händelsen.
När inläget postades befann sig Maja, Victor och barnen i Sverige, tillsammans med sina familjer.

Nu har Maja postat en video på Instastory där hon berättar om veckan som gått sedan inbrottet.
Hur hon blir extremt känslosam när hon pratar om det, särskilt den del som handlar om att inbrottstjuvarna, när de bröt sig in,  visste om att hon var hemma ensam med sina båda barn, varav en en liten bebis.
Hon berättar vidare att hon kommer stanna kvar i Sverige när Victor återvänder till England, och att hon kommer behöva tid för att processa det som hänt. Samtidigt torkar hon tårarna som nu börjat fylla ögonen.
Hon tackar även för alla stöttande meddelanden som hon och familjen fått sedan förra lördagen.


För drygt ett år sedan blev Victor Nilsson Lindelöfs landslagskollega, målvakten Robin Olsen, 31, och hans familj utsatt för ett brutalt inbrott, där de hotades av maskerade män med machetes. Detta i hemmet i Liverpool. 
Enligt The Sun och Aftonbladet ska landslagsmålvakten ha lämnat över flera dyrbara smycken och en klocka, efter att ha tvingats visa runt rånarna i huset.

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fy fan vilken mardröm. Ensam med två små barn. Ens hem ska ju vara ens trygga punkt ?

  Så himla skrämmande. Liknande hände en bekant till mig i Stockholm. De bodde i hus och vaknade på morgonen av att tjuvar varit in i deras hus och stulit saker på nedervåningen. De klarade inte av att bo kvar utan sålde och flyttade till lägenhet.

   Har hänt mina grannar här i Stockholm också, egentligen två av grannarna men den ena hade glömt att låsa ytterdörren (!) så då klev ju tjuven bara in. Lite klantigt. Men den andra grannen råkade ut för riktigt inbrott medan de sov. De vaknade av ljud och ringde polisen, som kom när tjuvarna redan lämnat.
   Också min sons kompis familj fick inbrott mitt i natten och pappan i familjen blev slagen när han jagade ut tjuvarna, de var dessutom beväpnade så ett rent mirakel att inget katastrofalt hände.

  Dom som trivdes :(.

  Lär säkert bli flytt nu och mer eftertanke vad som delas. Och mer avancerat vaktbolag.

   Ja, hon har ju varit orolig för inbrott länge.

   Tänker att hon knappt har delat något om huset denna gång? Inte visat trädgård, utsidan, planlösning med mera. Knappt filmat i det. Skillnad mot det förra där man visste mer om utsidan och närheten till skogen, så det var enklare att förstå vart det låg

   Finns det ingen trevlig lght högre upp? Med en port konstant låst o med porttelefon. En sån har ju tom vi..

  Hemskt känner medlidande med alla som drabbas.
  Sen förstår jag inte folk som menar inte henne vet knappt inget om henne.
  Men folk som startar konton på Instagram för att visa upp sitt hus nybygge (skryt) och vill ha många följare de bjuder in folk att se vad de har så de kan också råka ut för sånna otrevligheter..varför de gör de är väl för att locka samarbetspartners bl.a. ett exempel huset sommarvagen20 hon har ett dyrt hus bara räntan de får betala in är på 180 000 årligen.

   Fast hur vet du vad de har i eventuella lån? Sen att man har ett fint hus betyder ju inte per automatik att man har dyra smycken? Tror knappast tjuvarna bah ”åh fint dyrt klinkergolv det snor vi”.

    Vill inte berätta hur jag vet men det stämmer iaf. Nog om detta nu.

   Sjukt resonemang? Ska man lägga skulden på offret i andra sammanhang också då? Inte få ha på sig vad man vill när man går på stan pga kan bli rånad/våldtagen?

    Jag går inte runt med mina smycken inte de dyra iaf man måste inte visa upp allt vas man äger. Räcker gott och väl för mig ajäkv att veta vad jag äger. Skulle aldrig gå runt med dyra väskor och smycken och riskera att bli rånad på stan.

     Vad är poängen med att ha dom om du inte använder det? ??

  *Onsdagen

  Fy fan vad jag lider med dom.
  Vi hade inbrott i lägenheten när jag var liten. Bara vetskapen om att någon hade varit där olovligen var otäck. Kan inte ens föreställa mig att någon tar sig in när man är hemma.

  Usch! ?

  Förlåt att jag kapar tråden men vet inte vart jag ska vända mig. Skriver det här i vemod och panik, för jag känner mig så ensam. Min pojkvän sen 2.5 år slog mig igår, flera örfilar så nu sitter jag med ett blått öga och vill inte visa mig för någon.

   Så klart vill jag uppmana dig att lämna, att polisanmäla men jag vet att det inte riktigt är så enkelt.
   Men berätta för någon du litar på. Dokumentera dina skador. Ursäkta honom inte och lita inte på hans ursäkter eller förklaringar. ❤️

   Ring en kvinnojour! De kan hjälpa och vet vad du ska göra!
   Skäms inte, det är inte ditt fel, aldrig!

    Nej, skäms absolut inte. Ta dina grejer och lämna. Åk till en kompis, till dina föräldrar eller något syskon.
    Bara lämna.

   020-50 50 50 är numret till kvinnofridslinjen. Om du inte har någon anhörig som du kan ta hjälp av så finns det hjälp att få där. Snälla ring ?

   Hej!

   Först och främst – fyfan vad ledsen jag är för att detta hänt dig, det måste kännas fruktansvärt.

   Arbetar en del med våldsutsatta och vill egentligen mest fylla ut råden ovan:

   – Om du vill anmäla är det en fördel att göra det skyndsamt, men inte ett måste. Du har som utgångspunkt rätt till ett målsägandebiträde som kan stötta dig i processen eftersom det gäller våld i nära relation.

   – Fota/printscreena allt, gärna både på håll och nära, håll upp t.ex. ett kontokort eller något annat med ”allmängiltig” storlek (om du ej har tillgång till en linjal) för att ge den som tittar på bilden en uppskattning om storlek på skada. Ber han om ursäkt i text (sms/Messenger) – printscreena direkt!

   – Dokumentera i etapper – många skador, t.ex. blåtiror blir ”värre” efter några dagar.

   – Skriv ner vad som har hänt, så detaljerat du orkar.

   – Berätta för någon vad som hänt, vet du inte vart du ska vända dig finns tjej- och kvinnojourer över landet många med t.ex. chattfunktion, spara loggarna.

   – VAR RÄDD OM DIG! Tyvärr är steget att bruka fysiskt våld enligt mig den högst ringande varningsklockan som finns, även om du inte orkar anmäla/genomgå rättsprocess, överväg på allvar att lämna, gör en plan, ha nummer till låssmed inlagt på telefonen för att kunna byta lås snabbt (om det är pojkvän och ej sambo), ha väska packad med det nödvändigaste, ladda ner 112-appen.

   Inser nu att detta bara en bråkdel av alla vettiga råd som finns men kanske bättre än inget.

   Du är starkare än vad du kanske känner dig just nu, jag hoppas att allting löser sig på bästa sätt för dig.

   Vart i landet bor du? Vi är säkert många som kan hjälpa dig!

   Min vän gick direkt till sjukhus och fick skadorna dokumenterade av läkare. Sedan till polisen med läkarintyg i handen.
   Tack vare detta fick hon ensam vårdnad om barnen, och hennes skitstövel till man fick ett fängelsestraff! Så jävla bra.

    Så bra!

   Kontakta din närmsta kvinnojour, snälla! Han kommer bara bli värre och det kommer bara bli svårare för dig att lämna ju längre du väntar. Kvinnojouren hjälper dig ta dig därifrån, med boende, vård, stöd och allt du kan behöva. Gör dig själv en tjänst och ta tag i det redan nu❤️

   Hej!
   Jag har varit där också och ska på rättegång om 3 veckor för att möta min förövare. Det tog mig lång tid att anmäla och flera gånger lämnade jag och gick sedan tillbaka. Jag VET att det inte är enkelt. Det enda jag kan råda dig till är att DOKUMENTERA.

   1. Ta kort på dina skador, ta flera olika bilder från olika håll.
   2. Spara dessa på ett säkert ställe och ta även print på själva bilden så man ser datum.
   3. Skicka bilderna till dina vänner och berätta vad som har hänt (jag vet att detta är svårt men det kommer hjälpa dig) ta sedan print på detta med och spara.
   4. Gå in på anteckningar på telefonen. Skriv exakt vad som har hänt. Ta sedan ett print på vad du skrivit så man ser vad du skrivit och vilket datum. Spara tillsammans med dom andra bilderna.
   5. Ta print på din kommentar här på bloggen och vad du skrivit.
   6. Ring kvinnojouren och prata med dom. Dom ger så bra råd. Ta sedan print på att du har ringt dom där man ser datum och hur långt samtalet varit.

   Om du inte är redo att skicka till dina vänner så gör för gud skull det andra.
   På min rättegång är det tre bevis. ETT att jag berättade och skrev om händelserna för mina vänner, TVÅ att jag tog kort på mina skador och TRE att jag dokumenterade genom att skriva på anteckningar där man sedan kunde se datum. Dokumentera överallt även om du inte är redo att göra något nu och även om du tror att du aldrig kommer behöva det eller göra det så dokumentera. Kan inte skriva det nog med gånger. Du kommer känna annorlunda om ett tag, jag lovar! Jag önskar någon hade sagt detta till mig innan. Han misshandlade mig under flera år
   och står endast åtalad för 3 tillfällen eftersom jag inte hade dokumenterat dom andra tillfällena mer.

   Önskar att jag hade kunnat få dig lämna men jag vet hur svårt det är. Han är och kommer alltid vara en kvinnomisshandlare och det kommer komma en dag när du inser det själv och bryter sig loss.

    Glömde! Och orkar du så få skadorna dokumenteradepå en vårdcentral. Dom kommer bara dokumentera sina skador. Det är det första polisen kommer fråga när du i framtiden gör en anmälan om du fått skadorna dokumenterade. Så för din skull gör dessa saker. Det kommer komma en dag i framtiden när du kommer vara redo.

   Jag har varit i liknande situation. Dokumentera skador och skicka kopia till person som du känner att du har tillit till, dokumentera skador hos sjukvården, be en god vän att hämta dig och stanna hos en vän tills vidare. Det viktigaste är att du känner dig trygg. Kvinnojourer finns över hela landet som kan erbjuda stöd och i de flesta fall praktisk hjälp. Dessutom finns det säkert flera stycken av oss som finns tillhands om du vill och behöver. Du ska aldrig vara rädd att be om hjälp! ♥️

  Beklagligt , lider med familjen.
  Jag har följt henne läääänge, och om jag ”känner” henne rätt så kommer hon absolut göra en jäkla kraftsamling för att detta aldrig ska hända igen. Eventuellt nytt boende, mer avancerat vaktbolag och mer inbrottsäkert rent allmänt. Och troligtvis inte samma typ av delningar på sociala medier. Tyvärr .

   Hon har alltid varit extremt sparsam med att visa upp sina hem utomlands så tror knappast att sociala medier har ngt med detta inbrott att göra. De var ute efter flera fotbollsspelares hem helt enkelt

    Det tror inte jag heller , jag tror bara det kommer bli mindre av det 🙂 en effekt lixom.

  Fy farao vilken mardröm! ?

  Förra ONSDAGEN, inte förra lördagen

   Så klart, det var ju först på lördagen hon skrev om det. ?

  Just det där jag var rädd för efter min skilsmässa och skulle bo ensam med tre småbarn, tog lägrnheten högst upp… Vet att det givetvis inte är en garanti men kändes ändå lite tryggare. Hemskt att man ska behöva tänka så..

   Högst upp är ju vanligaste våningsplanet som blir utsatt för inbrott i lägenhetshus.

   Du får arbeta ostört utan trafik. Endast boende på det planet passerar där.

   Välj hellre långt ner men ej BV, om man statistiskt vill undvika inbrott

    Så hjälpsam ?

    Jag undrar om detta stämmer? Jag bor högst upp, och det gjorde att mitt försäkringsbolag (Trygg-Hansa) gav mig lite lägre premie. De sa att tjuvar vill ha nära till utgången/porten, och inte behövs gå förbi en massa dörrar när de bär ner saker. Kanske är det olika om det finns hiss eller inte?

     Fick höra samma! Har inte heller hiss (3,5 våningar upp) vilket folksam sa gör att det blir för omständigt/tidskrävande att springa upp & ner med grejer. Tur nog har vi även en granne som sitter och tittar ut mot porten jämt ?

   Hur kom du fram till att högst upp var säkrast? Högst upp och bottenvåningen är sämst om man ser till statistiken….?
   Jag skulle ju hellre ta bottenvåningen isf för då kan man i alla fall komma ut genom ett fönster…högst upp, inga som passerar, ingen chans att ta dig ut….

  nä fy, måste skaffa larm

  Stackare, de som precis köpt och flyttat in i detta hus. Skönt att de kunde åka hem till V-ås ett tag och vila ut med nära och kära för att kunna bearbeta det hela.

  Min absoluta mardröm. De som är kända både som fotbollsproffs och influensers får nog tänka väldigt mycket på deras säkerhet och ha larm, kameror kanske t.o.m. ett panic-room med tanke på att de lever ett liv med mycket lyxprylar, dyra klockor, smycken, märkeskläder, väskor mm omkring sig.

  När man har barn får man nog tänka till ytterligare. Så hemskt att det ens ska behövas tänkas på och att man inte kan få vara trygg i sitt eget hem.

  Tyvärr sker ju detta ofta även hos äldre så det drabbar alla. Hemskt! Jag hoppas att de som begår inbrott i hem får långa fängelsestraff. Det ger men för livet.

   Ja usch, då obehagligt att veta att de var ute efter just dem liksom, och att de förmodligen blivit kartlagda en tid. Aldrig kul med inbrott men hellre att någon tog chansen på random hem som råkade vara ens eget än att bli utvald. Hade velat ha en vakt 24/7 om jag varit så utsatt.

  Fy fan. Jag har varit med om det , utomlands på ett hotell. Jag vaknade av flera okända män i rummet.
  De skadade mig aldrig fysiskt, men 15 år senare påverkar det mig fortfarande.

   Åh fy sjutton så obehagligt. Reste tidigare en del i jobbet och tycker alltid att det är lite nervöst att bo själv. Lite nyfiken på hur de tog sig in i rummet?

   Samma här! Kom in genom dörren och hade masker på sig. Låg helt stilla i sängen och spelade att jag sov.

  Mys story på Instagram. Är det ett filter? Eller har hon massa fillers? Hon ser ju inte alls likadan ut i ansiktet som på bilderna i bloggen och Instagram

  Minns när jag va liten och min kompis hade haft inbrott medans hela familjen (6 pers) va hemma. Tjuven hade tagit saker från hennes brors nattduksbord medans han låg och sov precis bredvid. Har varit supernojig enda sen min mamma berättade det för mig?

  Tror tyvärr det kommer bli allt vanligare, även för oss Svenssons..

   Hände i kalmar häromveckan… flera olika personer vaknade under natten av att någon/några brutit sig in i deras lägenhet medan dom låg och sov. Flera nätter i rad alltså! Så sjukt.

   Folk får sluta rösta på partier som vill lägga ner polisen och försvaret,

    Ska man hellre rösta på de som ökar besparingar inom sjukvården och omsorgen? Skit finns inom alla partier idag , man kan bara värja mellan pest eller kolera. Idag är vi en liten ynklig bricka i EU’s maskineri och ingenting annat, länge sedan ngt parti lyssnade på folket.

  Har en vän som också är fotbollsfru och hon pratar mycket om detta och rånrisken. Då det är allmänt kännt när männen är borta (vid match) är det inte helt ovanligt att rånare passar på att råna husen just då.

   Men om det är ett känt tillvägagångssätt är det ju inte så svårt att ordna extra bevakning/säkerhet just vid dessa tillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.