Vill Paow köpa en hund?

Vi fortsätter på hundspåret…

Paow är på jakt efter någon som föder upp Corgis eller någon som känner någon som föder upp Corgis. 
Spontant framstår det som att hon vill köpa en hund, som ett komplement till sina två katter, som hon dock lämnar hemma varje gång hos är ute och reser.

Vila och rutiner är viktiga för en hundvalp, så om Paow verkligen planerar att köpa en så hoppas jag att hon stannar på ett och samma ställe med den ett tag för att ge den en så bra början i livet som möjligt.
Vet du inte hur en Corgi ser ut så kommer här en bild på hunden Floppy, som är ett prima exempel på en sådan.
Voff.

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Djur är inga leksaker eller statusprylar. Samla på Prada eller Gucci istället

  Alltså corgis! Så jäkla söta!

   Varenda gång jag ser en corgi vill jag gå fram och krama den.
   Synd att inga kompisar har en. Fortfarande inte fått hälsa på en corgi och kan ju inte slänga mig runt halsen på en okänd människas hund.. Fram för fler corgis i samhället!

    Jag gör detta! Haha. Frågar alltid om lov först, självklart, men ser jag en corgi så korsar jag lätt gatan för en chans att få hälsa på den ?

  OT. Intressant att Maxinne Björk gjort ett inlägg om att hon numera äter kött (till viss del). Med tanke på att det är så himla vanligt, särskilt bland unga kvinnor, att man ska vara vegan och kanske främst identifiera sig/positionera sig som vegan, tänker jag att det kanske nan uppfattas som kontroversiellt? Jag förstår henne dock till 1000%.

   Haha va? Är det? Bor i Stockholm (dock ej innerstad) men känner inte igen.

    Det är väl också det minst kontroversiella med henne… ??

     Haha true!!

    Det beror kanske på vilka människor man träffar och ser i sitt flöde, men där jag bor/umgås/rör mig är det uteslutet stt vara annat än vegan och är man inte vegan betraktas man i princip som okunnig och obrydd ?

     Ja obrydd är man ju.

     Antar att du med okunnig och obrydd menar korkad och oengagerad?

      Typ så ja.

     Södermalm?

     Exakt. Där jag umgås/rör mig behöver man antingen a)förklara sig varje gång man ska äta kött, eller b) välja vegetariskt/veganskt och anpassa sig till andra. Utan att man nödvändigtvis tycker om det som finns på menyn. Det är där vi hamnat idag, man shameas så fort man väljer att äta kött för man mååååste bara gilla veganskt, för hur kan man ogilla det? Nä det bästa vore om alla skötte sitt. Har verkligen inget emot att andra väljer att vara veganer och alla inriktningar som finns men jag börjar bli lite trött på folk som ifrågasätter vad jag väljer att stoppa i min mun. Är trots allt vuxen nog att ta ställning själv.

      Jag håller så med dig. Har flera veganvänner. Fler av dem blev det för 4 år sen när det var väldigt inne. När de blev Veganer över en natt blev de värsta matfacisterna. Gillar dem så jag satte ner foten och förklarade att jag äter det jag känner för och råkar det vara något köttrelaterat är det min ensak.
      Sen är min allra äldsta vän vegan sen urminnestid. Hennes föräldrar är lakto/ovo vegetarianer och hon blev själv vegan vid 16. Hon har aldrig ätit kött. Hon om någon skulle kunna tjafsa om veganism, men inte. Hon är helt chill med att folk äter vad de vill. Hon säger att kan hon bidra till att en köttis tycker veganskt är gott och kanske äter det några gånger i veckan är det fine.

       De flesta är chill och låter folk äta vad de vill. Jag bor i ett väldigt vegantätt och generellt politiskt korrekt område, har massor av vegan- eller lakto-ovo vänner. Är själv lakto-ovo och är slavisk i min diet, gör alltså inte undantag osv. Det är verkligen inga problem för någon att beställa en kötträtt i vårt sällskap, jag har en vän som gillar att ifrågasätta andra men det är helt ärligt hennes personlighet, inte hennes veganism.

       Upplever nog lika ofta köttätare som blir provocerade av min diet, som du möter veganer som blir provocerade av din.

     Och jag som äter kött ibland men mest vegetariskt, ej veganskt, blir kallad feminist-vegan på jobbet ? så olika liv vi lever.

   Inom yoga-/new age-världen är det ju kontroversiellt att äta kött eller mejeriprodukter, så många flummisar lär nog avfölja henne.

  Haha what paow har ju alltid sagt att hon hatar hundar

   Förutom när hon hade en rottweiler när hon bodde i Thailand haha

  Är inte Paow ute och reser mer än vad hon är hemma? Hur mycket ser hon sina katter egentligen?

   Hon skrev för någon dag sedan att hon och Alex har problem med en av katterna, att den kissat sönder hans skitdyra soffa.. och om någon visste vad som kunde vara fel då den aldrig gjort så förut. Så tydligen bor katterna hos honom nu.

    Ja UNDRA vad som kan vara fel när en katt gör så ?. Kan ju inte ha nåt som helst att göra med hemförhållandena. Usch, stackars katt.

    Man bör ALLTID veterinär-checka en katt som plötsligt börjar kissa på mjuka underlag såsom säng/soffa. Det kan vara issues med njurar/urinsten/UVI. Katten väljer mjuk underlag för att den tänker att de ska lindra det onda

    Hon bor väl där heltid ockdå. Tror inte hon har kvar sin lgh.

  ”Som hon dock lämnar hemma när hon reser”

  Öh ja? Vad tänker du att hon ska göra annars? Djur dör inte av att lämnas till andra för passning. Mina hundar älskar att besöka både mamma och pappa och bli fullproppade med korv ?

   Att lämna hemma någon gång ibland är en sak, men när man är borta flera månader per år så kanske djuren har det bättre i en familj där de kan få mer permanent….

   Fast Paow kan vara borta i både veckor och månader när hon reser. När hon väl kommer hem så reser hon väldigt snart igen. Det är inte rätt emot djuren.

   Nån av katterna hade börjat kissa i soffan så den verkar inte helt nöjd med arrangemanget.

  Hoppas verkligen ingen uppfödare är så dum och oseriös att sälja en hund till henne…

  Det är ju bara att hoppas hon hjälper någon annan att leta hund.

   Det var det inte.

  Corgi-sverige kommer förmodligen inte sälja någon corgi till henne innan hon lär sig att det finns två olika raser 😉

  Helt OT. Så sjukt sugen på att köpa hund men kan inte bestämma mig för ras. Någon kunnig som kan ge tips? Krav:
  – Funka med större barn
  – Mellanstor
  – Okej med lite pälsvård
  – Ej fallenhet för vakt eller jakt
  – Gärna aktiv ute, men lugn inne
  – Kommer få mycket aktivering i form av promenader, lek och utflykter
  – Kommer inte lämnas ensam, då vi kan ha med hunden på jobbet

  Några tips?!

   Helt klart en staffe ?

    Tack för tips – kollar upp!

    Håller helt med! ?

    Jag har nog aldrig träffat en staffe som är lugn inne ? Goa hundar dock.

     Samma här! Superfina och trevliga, men dom staffarna jag känner kan från golvet hoppa upp och slicka mig i ansiktet. Nu är ju dom valpar på 6-8 mån och väger inte så mycket. Dom lugnar väl också ner sig med åldern.

   Men alltså det var väl ändå inte helt OT?

    Eller vänta nu? Menar du on topic eller off topic??

    Jo, hon började ju diskutera sig själv

   Rekommenderar sereien Dogs 101 på youtube.
   De går igenom nästan alla raser och tar upp de frågor du har med varje sort. Varje del är runt 4-5 minuter. När du hittar en ras dom verkar passa då kolla upp rasen på youtube. Det finns flera hundägare som pratar om hur det är att ha just den rasen.

   De pratar om hur rasen är och vad man ska tänka på.
   Lycka till

    Bra tips, tack!

   Whippet?

    JAG ÄLSKAR WHIPPET. Min kusin föder upp i Italien och ville sälja en till mig. Hon ställer även ut och är sjukt duktig. Var såå nära men min man sa nej ???

     …. SKILJ DIG. Hehehe, skoja.

    Ja de är härliga! Men liiite tunna?!

     Man vänjer sig vid utseendet tycker jag. Nu tycker jag ju att min hund är superelegant och en fröjd att se honom röra sig så smidigt, självsäkert och med kraft. De är ju så muskliga. Om du dessutom vill ha en som passar att ta med till kontoret så funkar dom också.

    Har whippet och han är så gosig. Ingen vakt, älskar alla både människor och hundar. Dock har han jakt och det får man räkna med, men inte på det sätt som jakthundar behöver konstant aktivering, utan mer att man inte ska räkna med att kunna ha hunden lös. Jag har min lös emellanåt men väl valda ställen och mest så han ska få springa av sig, sen på med koppel.

    Dom är beniga, men päls som sammet, varma och tillgivna. Friska. Dreglar inte. Skäller oerhört sällan, mest vid lek. Hanar är mer som hundar är, tikar är mer som katter. Nu är han 15 månader och är lugn inne och taggad på allt ute. Dom är lättlärda men har inte så mycket will to please som arbetande hundar. V

   Förutom att rasen ej är mellanstor, på passar dvärgschnauzer in på din beskrivning. Om du vill ha en större hund kanske du kan kika på en schnauzer (”mellanschnauzer”, som de också kallas) istället. Vet dock inte hur de är temperamentsmässigt i förhållande till dvärgschnauzer.

    Underbarste rasen♥️♥️

    Världens bästa hundras!

    Vill man ha pälsvård ska man definitivt köpa en dvärgschnauzer 😉

     Äsch bara att kamma lite ull och sen lämna till trimning lite då och då

    Bra tips – stämmer perfekt på beskrivningen! Ska kolla in närmare!

   Finns bara en ras – labrador!!! Bästa sällskapshunden någonsin. Skäller inte, alltid glada, gillar aktivitet och kommer vara er för alltid trogen. Obs, köp inte en jaktlabrador utan en ”vanlig”

    Varför inte jaktlabbe?

     TS skrev ju uttryckligen ”ej fallenhet för vakt eller jakt”

     Fast en jaktlabbe är mer att den gillar apportering. Andra jakthundar går inte ha lösa för de har så mycket jaktinstinkt i sig.

     Enda skillnaden är nog att jaktlabbar har mer energi och vill jobba. Men de behöver ju inte apportera fåglar utan kan ju lika gärna apportera dummies.

      Alla labbar gillar apportering? Det är en retriever trots allt ?

     Kanske för att det uttryckligen står ”ej fallenhet för jakt eller vakt”. Jaktlabbar är väldigt fina dock <3

    En söt Labradoodle annars =) https://netpet.se/husdjur/hund/labradoodle/ Dem är så fina.

   En fransk bulldog!

    Golden

   En vinthund ❤️

   Pudel alla dagar i veckan ❤️ har haft flera olika raser men pudel klappar mitt hjärta mest för. De är underbara, lekfulla, glada och passar även i en barnfamilj.

   Stort plus att de inte fäller och man lär sig snabbt att klippa dem själv om man vill. Man skapar ett fint band ihop.

   Whippet

   Labrador, golden retriever eller Engelsk Springer spaniel. Är ju apportörer men funkar bra som familjehundar med aktivering.

   Dvärgschnauzer. Bangar inte för långa vandringar och strapatser, men är superlugn inne och har inget emot en dag utan aktivering. Perfekt för träning som rallylydnad, agility, nose work eller vad man nu gillar. Eller bara bus och promenader! Svag jaktinstinkt, inte särskilt vaktig – inte alls som mer utpräglade terrierraser. Barnvänlig.

   Byerskviltspårhund eller Wachtel!

   Emma
   ”Funka med större barn”. Hur funkar barnen mot en hund?

  Eller vänta nu? Menar du on topic eller off topic??

  När öppnar Mys gym?

  Att ha en hund är väldigt mycket jobb, särskilt under valp- och unghundstiden, tills den är typ 3 år och mognat. Fortfarande jättemycket ansvar och tidskrävande! Det kanske är något att tänka på eftersom hon inte verkar vara van att jobba.

   Ja man kan bli chockad över hur mycket jobb det är. Hoppas hon vill byta livsstil om hon skaffar hund för annars ska man inte ha hund.

  Hoppas för guds skull att hon isåfall väljer en hälsosammare hundras.

   Inom vilka sjukdomar är corgis överrepresenterade?

   Vad är det för sjukdoms bild på den rasen enligt dig?
   Enligt SKK är det en av de hälsosammare raserna.

    Dvärgväxt är inte normalt och man bör fundera på vart den aveln är påväg. Det mesta på de stackars hundarna blir mer och mer extremt så snart är det nog lika vanligt med diskbråck på corgi som på tax nä de får kortare och kortare ben och längre rygg.

     Fast ingen avlar kortare och kortare corgis?!

  I slutet av stoyn står skriver hon ”Vi tror att vi vill ha en cardigan(corgi) en grå vit spräcklig. Vet nån någon kennel?”
  Så nog har de tänkt att köpa den till sig själva.
  Hoppas verkligen att det inte blir något hundköp för hon är fortfarande bara en impulsstyrd fjortis som dessutom inte ens är hemma och tar hand om sin katt(katter??)

  Kommer ni ihåg när hon fick för sig att det nog skulle vara kul att skaffa barn med Balancelot? Som tur var för samtliga inblandade hann det inte bli något.

   Men alltså förlåt – kan inte helt men det hon efterfrågar är alltså färgen ”merle”? Är den färgen någonsin godkänd hos svenska uppfödare?

   Jag associerar merle så fruktansvärt med köksavel och smugglehundar… har jag fel?

    Blue merle är en godkänd färg för Cardigan
    Ovanliga dock.

  Hoppas att hon läser på ordentligt om rasen. Det är verkligen ingen accessoar utan en brukshund som vill arbeta och bli stimulerad.
  Om någon vill veta så användes de förr i tiden för att valla boskap, alltså kor.

   Ja det är oerhört viktigt att läsa på om hundars egenskaper för det präglar dem enormt.

   Så viktigt att läsa på ordentligt så att man kan ge hunden ett bra liv.

  Apropå hund. Ett par frågor till er som har flera hundar.

  Jag har alltid haft en hund åt gången men skulle kunna tänka mig att skaffa en hund till.

  Många har ju en egen flock. Hur funkar det i en flock. Har man en fördel av att de andra vuxna hundarna hjälper till att fostra valpen?

  Om man har en hanhund och vill skaffa ytterligare en hund, kan man skaffa en hanhund till?

  Ot:
  Funderar själv på att skaffa hund. Då en liten eftersom jag bor i lägenhet.

  Jag har funderat ett tag på mops, men jag går väldigt mycket, samt har hus i Spanien som jag åker till då och då (och går väldigt mycket även där).
  Ni som har hund (spec mops), tror ni den skulle klara av att gå mycket? (I snitt 1-2timmar/dag) eller är det bättre att kolla efter annans hund?

   Det är alltid bättre att kolla på en annan hund än mops. En sundare ras exempelvis, som kan andas ordentligt. Speciellt i värmen. För att inte tala om eksemen….

    Ja :/ Är medveten om mopsen och dess hälsoproblem.
    Det är det att jag alltid drömt om att ha en Boxer, men storleken skulle inte passa (Då jag bor själv i lägenhet).
    Blev därför direkt kär i mopsar, ev Fransk bulldogg, då dem påminner lite om varandra

     Om du är medveten om mopsens hälsotillstånd (tex att de har så svårt för att andas), hur kan du ens överväga att köpa en? Vill du ha en liten men pigg hund, köp tex en liten pudel.

     Fråga dig själv: vad är det du gillar med dessa raser? För du jämför en gammal skruttig bil med en Ferarri. En mops lämpar sig till sällskap, en boxer är en arbetsmaskin. Storlek på lägenhet har sällan något med val av hundras att göra, det handlar om den mentala stimulansen du ger. En boxer behöver lika mkt sådant i en 1:a som i ett radshus.
     Fundera vad du vill ha ut av ditt eventuella hundägande, hur mkt tid du är beredd på att lägga och vad för typ av hundkompis du skulle vilja ha. Läs sedan på om hundars personligheter och rasstandard.
     Jämför du mops och boxer så går du gissningsvis efter utseende, vilket i hundägande borde vara lägre ner på prioritetslistan om du inte är främmande för att slänga ut hunden på blocket när den blir tonåring.

      Jo men precis? Lite så.
      Är hyfsat insatt i hundar och skulle aldrig köpa en hund ”bara för att”. Därav min frågeställning i första inlägget?

      Gällande boxer så har jag alltid haft en förkärlek till dem, men jag har för liten yta (då den kräver motion), samt ej vet om jag kommer ha/ eller vilja ge, den mentala träningen boxrar kräver. Vill att hunden jag har ska vara lycklig och helt tillfreds. Därför är boxer tyvärr fel för mig nu.

      Jag söker därför en mindre hund. Mopsen utseende är likt boxern, därför jag dragits till den i guess? (om man nu pratar utseende).
      Den kräver en aning mindre än en boxer/större hund, och är mer ”till för sällskap” än intensiv träning, vilket passar min nuvarande livssituation bättre.

      Förstår din synpunkt, men jag är väldigt noga gällande detta. Skulle absolut inte köpa en hund om den inte skulle må bra, få det den behöver av mig.
      Och vill inte bli uppläxad här i onödan

      Min första frågeställning något helt annat, än vad folk svarar på här

       (Jag bor för övrigt på ca 30kvm totalt, en större hund skulle inte vara optimalt)
       Är inte på mops, men om någon här har andra tips eller råd om andra raser så vill jag höra dem också ??

       Pudel, finns i flera storlekar och är en lämplig dels förstagångshund men överlag en bra sällskapshund. Smarta och alerta, kräver dock pälsvård. Är generellt en av de friskare hundraserna.

       Det är typ omöjligt att hitta en mops som mår bra. Och genom att köpa mops stödjer du uppfödare som fortsätter avla på sjuka hundar med låg livskvalitet.
       Är det värt att estetiskt få en trubbnos-ras även när hunden lider? Att ens fundera på dem och tycka att ”man är noggrann” är helt ofattbart för mig.
       Det finns ju hur många friska och härliga raser som helst.
       Det handlar inte om att hitta en mops som mår bra. Det handlar om att hitta en som mår mindre dåligt.
       Jag hade aldrig kunnat med att välja en hund med nedsatt hälsa när det finns så många som mår BRA.

  Corgis, både cardigan och pembroke, är inte nybörjarhundar utan kräver otroligt mycket engagemang med både fysisk och mental aktivitet. Jag hoppas verkligen ingen säljer en hund till henne.

  Jag är sugen på att köpa hund men har inte gjort det då jag oroar mig att jag flänger för mycket då jag reser en del. Obs inga festresor.

  Nu har inte livet sett ut såhär sedan coronans intåg (inte rest en enda gång) men under normala omständigheter blir det södra Europa ett par gånger om året då min kille har familj där, och en del kortare resor (ofta tåg eller bil) inrikes samt några ytterligare flygresor till Norrland till min familj, samt några ytterligare utlandsresor då jag följer med min kille på jobbresor när han blir borta länge (jag pluggar på distans) och så blir det någon enstaka nöjesresa med, antingen någon av våra familjer eller bara jag och min sambo, per år.

  Funkar detta liv över huvud taget med en hund? För det mesta ligger jag hemma i soffan (har absolut INGA intressen och hänger inte med vänner) så har ju all tid i världen att ta hand om en hund och den skulle ha det extremt lugnt de allra flesta dagarna om året. Jag skulle vilja skaffa en liten som jag kan ha i en bur i knät under flygresor.

  Skulle såklart inte vilja börja resa med den för tidigt (ingen brådska för min del), men vill inte heller börja försent så den vänjer sig och känner sig trygg med att resa.

  Hur ska jag tänka OM jag skulle köpa en hund? Snälla håll en god ton, jag ställer bara frågor för att lära mig mer. Jag köper ingen hund om det är en dålig idé, jag vill bara lufta mina funderingar.

   Hur kunde detta hamna i modd? ? Vet att Gervide tar hundar på allvar men förstod inte att hundar på resa var ett så känsligt ämne. ?

    Tror du att jag kan modda kommentarer baserade på någons eventuella inställning till hund på resa?
    ?

     Hoppas du förstod att det var ett skämt. ? Funderingarna kvarstår dock. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.