Laila Bagge och Camilla Läckberg gör serie ihop

Camilla Läckberg har så många bollar i luften att hon hade kunnat knäcka extra som jonglör. 
På Instagram avslöjar hon nu det projekt som tog både henne själv och Laila Bagge till Los Angeles 2019.

De har skapat en tv-serie som handlar om musikbranschen, om unga människor och om att pendla mellan hopp och förtvivlan i en vuxen värld.
Nu väntar processen som avgör om de får grönt ljus för att gå vidare i produktionen.
Kommer den nya serien göra Läckbergs andra serie ”Lyckoviken” sällskap i tv-tablån?

Nyfiken? 

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Trodde Läckbergskan ansåg sig att vara en seriös författare?!? Men det var tydligen fel. Hennes prioriteringar läggs på mer lättsamma saker.. ? Så sorry blir inget Nobelpris i år heller!

   Är väl bara kul att få jobba med flera olika saker som man tycker är kul, ingenting man behöver håna eller skratta åt ☺️

    Såklart, men det säger också en hel del om hur seriös hon är som författare.

     Gör det? Går det inte att vara en seriös författare och även göra annat?

     Jaså? 🙂 finns väl ingen regel om att man måste jobba heltid som författare. Man blir väl inte mindre seriös för det. Och hon har väl haft perioder där hon satsat mycket på att skriva böcker också.

      Då är det ännu mer skrämmande om hon dessutom lagt ner mycket tid på sina böcker och de ändå blir kioskdeckare. Hon gör det för pengarna, bara så att ni vet.

       Om hon bara gör det för pengar hade hon knappast varit så framgångsrik. Kalla hennes böcker för kioskdeckare var väl ändå att ta i.

       Trodde att hon sedan länge lät spökskrivare skriva hennes böcker. Har väl ryktas om att Pascal Engman varit involverad i det. Om det är sant eller inte… ?‍♀️

       Nja. Svårt att motivera risken med att bli författare på heltid istället för jobb som ekonom, om man bara gör det för pengar.

       Alla jobbar väl för att få pengar. En del på Ica andra som författare.

     Säger nog mer om vad du är för typ av person som håller på såhär.

     Jag förstår inte kopplingen mellan att vara en seriösförfattare och att vilja göra en ungdomsserie. Tror inte heller att Läckberg aspirerar på Nobelpriset. Personligen tycker jag att Läckberg om något är seriös, hon lägger mycket tid på research, dessutom är hon innovativ och försöker hitta nya och spännande samarbeten med människor som är olika henne. Titta bara på hennes arbete och allt hon gjort under sin karriär som författare.
     Kultursnobbarna fnyser åt henne och vill inte ha henne i finrummet, något Läckberg inte lägger mycket krut på att gräma sig över, med rätta. Hon behöver inte kultursnobbarna och gruppen avundsjuka för hon fattar vad hennes stora målgrupp vill ha och levererar alltid. Det är väl om något att vara både seriös och framgångsrik.

      Okej! Fortsätt att gilla Läckbergs kioskdeckare och anse er att hon är en kvalitetsförfattare.
      , så fortsätter jag med mitt! ?

      Eller så passar ni på nu under bokrean och köper en bra ?.
      Kan rekommendera t ex Det tredje ljuset av den irländska författaren Claire Keegan.

       Trava vidare på din höga häst. Du är bara pinsam när du försöker hävda dig.

        Ja, eller så kliver du ner från din. ☺️

         Men lägg av med härskartekniken. Varför ska du ha en så otrevlig och dryg attityd? Man får väl gilla vilka böcker man vill. Du är varken bättre eller sämre för att du har annan boksmak.

       Undrar varför du inte lyder ditt eget råd och fortsätter med ditt?
       Du är duktig på att lägga in dina egna tolkningar. Är du också en sådan som lägger ord i andras mun?
       Skrev jag att hon är en kvalitetsförfattare eller vet du med dig att läsförståelse inte är en av dina styrkor? Det jag skrev var att hon håller hög kvalitet i sitt författarskap. Inte samma sak.
       Duktig du är som lyckas hitta en smal nischad författare som ger ut noveller vart 10e år. Tyvärr läser jag böcker på originalspråk så långt det är möjligt, och när det gäller Keegan tappar man så mycket av upplevelsen då hennes eleganta språk tappar i vilken översättning som helst.
       Nej, jag läser inte Läckbergs böcker för de appellerar inte riktigt till mig, men jag respekterar hennes författarskap då hon är både kunnig, innovativ och grundlig i sin yrkesroll.

        Tog du åt dig? Jobba på självkänslan lite?

         Nu vet jag att läsförståelse inte är din styrka. Rolig du är. ?

       Hahaha tänk att skryta om att vara såhär pretentiös.

   Alltså blir så nyfiken, vad jobbar du med? Ärligt nu!

   Läckberg är ju en av våra mest framgångsrika författare, uppenbarligen duktig inom som genre och dessutom internationellt erkänd. Ändå ska du hitta något att klanka ner på vilket gör mig otroligt nyfiken på dig. Är det bara nobelpristagare som är seriösa författare och kan du i sådana fall nämna några du rekomenderar?

    Håller med dig om att Läckberg är en av våra mest framgångsrika författare och det är bara löjligt att försöka förminska det. Vad gäller nobelpristagare i litteratur finns i och för sig rätt många som nått ut till de stora massorna. Alla är inte omöjliga nischade poeter. Jag har fler jag kan rekommendera men en nutida favorit är Kazuo Ishiguro som är känd för ”Återstoden av dagen” och ”Never let me go” som bara verkar finnas som ljudbok på svenska. Båda har blivit filmatiserade, Återstoden av dagen med Anthony Hopkins i huvudrollen och Never let me go med Keira Knightley. Båda filmerna är sevärda och böckerna läsvärda.

    Läckbergs böcker är urusla.

    McDonalds är också rätt framgångsrika i sitt skrå. Betyder inte att maten är bra för det?

     Men den är GOD! ?

      Det är den inte!

       Tycker DU ja

   Nobelpristagares böcker är ju oftast.. snark.

    Ja, det är säkert kriteriet för att få Nobelpris i litteratur. Att boken är tråkig? ?

    Tycker det är otroligt varierande faktiskt, försöker läsa de flesta men vissa faller inte alla i smaken såklart

    Nej. Det är ni som är för grunda som människor. Det är långt ifrån alla som besitter det djup som krävs för att också kunna se djupet i våra mest aktade böcker.
    Läckberg säljer för att väldigt, väldigt många människor älskar att läsa spänning. De struntar i hur uselt hon skriver. Hon skulle aldrig platsa i litteratureliten.

     Haha trolla vidare.

     Herregud ? hoppas du inte är seriös. Skrämmande om du på riktigt tror så högt om dig själv jämfört med oss andra.

      Snälla! ?
      De är fler här i kommentarsfältet som tycker Läckbergs böcker är skräp.

     Men alla böcker man läser måste inte ha ett djup utan kan vara underhållning. Precis som filmer och serier etc.
     Jag lyssnade själv igenom fjällbackaserien en sommar under mina promenader. Helt okej men inget spektakulärt nej, så förstår inte riktigt att hon är riktigt så populär.

   Men gud?? Varför har folk detta konstanta behovet av att tracka ner på Läckberg? Jag älskar hennes böcker

    Fattar inte heller det även om jag inte läser hennes böcker. Tror de som försöker trycka till henne tillhör någon av följande, kultursnobbar, självutnämnda kultursnobbar, avundsjuka och troll.

     Ja, eller så gillar vi bara bra ovh välskriven litteratur. Behöver inte vara krångligare än så.

      Nej, det är inte bara det, för i så fall hade du bara läst det du uppskattar, låtit andra läsa vad de uppskattar och inte lagt någon energi på det.

      Din kommentar är för i övrigt ett väldigt bra exempel på snobberi.

       Utmärkt, då är det snobb jag vill vara isåfall. Visste inte att skiljelinjen gick mellan Läckbergs böcker för att kallas snobb. Så löjligt! ?

        Det som är löjligt är ett konstigt behov av att förminska sådant man inte gillar. Som Mia skriver gillar man inte något går man vidare. Ett jäkligt skumt beteende att behöva skita ner en person för att man inte gillar hennes böcker.

        Men du har läst hennes böcker?! Eller hur vet du?

  Nä. Inte nyfiken alls. Lyckoviken är uselt. ?
  Jag tycker att Läckberg är otroligt driftig och duktig affärskvinna men skriva böcker och manus är hon inte så bra på. Enligt mig bäst att tillägga.

   Är det manuset eller skådisarna som är dåliga?! Jag har inte sett mer än trailers och Stenmark är ju verkligen ingen skådis

    Började titta, klarade inte av ens ett helt avsnitt. Uselt manus, usla skådisar. Konstig handling. Synd, letar efter en ny serie att följa haha.

  Efter att tvingat mig igenom Svenska Powerkvinnor för att ge den en chans är jag lika bortskrämd från den där nya serien som jag blev från att läsa Elsas blogg av att se hennes realityserie.

  Blir väl om nån gravid tonåring som får sina föräldrar att köpa ett hus åt henne. Efter missfall spelar tonåringen fortfarande gravid för att behålla huset tillsammans med sin moppefjuniga pojkvän.

  Lyckoviken är bland den sämsta jag sett på tv. Men bryt nu inte ihop om ni tycker annorlunda.

  Fast det är ju ingen nyhet, ingen hemlighet som avslöjats först nu utan det berättade de ju om i förra säsongen av Powerkvinnor. Förstår dock inte varför de behövde åka till LA, ska serien spelas in där menar de, är det inte en svensk serie det ska bli, kanske en del ska spelas in där över. Laila tar draghjälp av Läckberg nu förut var det av Pernilla W.

   Men kanske handlar om svenskar som vill slå igenom utomlands

   Draghjälp? Tro mig, Bagge behöver ingen draghjälp ?

  Kan nog bli bra. Laila har ju erfarenhet från branchen och USA.

   Fattar inte varför Bagge inte bara kör själv, vad ska Läckberg dit och göra?

    De bidrar antagligen med olika saker. Bagge har erfarenhet av branschen och Läckberg har erfarenhet av att skriva manus.

     Erfarrnhet är inte lika med bra kvalitet.

  Med tanke på hur dålig Lyckoviken är så har jag verkligen inga höga förväntningar på det där . Att folk hyllar Lyckoviken är ett mysterium, inte trovärdigt skådespeleri liksom scenarion. Bara det att Läckberg själv hoppade in i en säsong för att vara släkting till en av karaktärerna, sen i nästa säsong dyker hon upp igen, -i en helt annan karaktär?! Så otroligt dåligt och konstigt framför allt.

   Glöm inte Fjällbackaserien där stackars Claudia Galli fick slita som ett djur för att blåsa liv i den platta dialogen…

    Nu är ju inte Claudia Galli direkt nån lysande skådis. Får numera bara jobb på grund av sin man. Så dåligt exempel. Men håller med om att den Fjällbackaserien inte var något vidare.

    Galli PLUS dåligt manus. Yikes.

    Håller med. Så dålig.

   Hur kommer det sig att Lyckoviken inte går på 3an längre utan bara på viaplay? Hade den inte tillräckligt bra tittarsiffror eller? Enligt Läckberg själv så är ju allt hon gör supersuccé, jättestort och älskat av alla… Hon är så skrytig och verkar ha fått lite hybris.

    I hennes kommentarsfält på insta ( om serien) så är det bara hyllningar. Folk ba ”åå bäästa serien” ?? får mig alltid att undra vad folk sett tidigare om Lyckoviken seriöst då ska vara det bästa de sett?! ?? finns ju tusen andra serier som håller såå mkt högre nivå. Men påpekar man seriens fånerier så kommer Läckberg galopperande med sitt jävla tjat om hur hon minsann börjat med 2 tomma händer och hur avundsjuk man är o yadayada ??

    Viaplay?! Där betalar man väl för sig. Så så gillar de väl att stoppa in populära program så folk skaffar abonnemang. Sen om ett halvår eller mer kanske det kommer på Free eller tv

   Ja den är pinsamt dålig. Men jag fastnade ändå. I brist på annat så har jag sett Lyckoviken. Men skäms lite här och där för deras usla skådespeleri och manus. Martin Stenmark gjorde ett rejält nerköp där.

  Får inga stora förhoppningar direkt med tanke på att Lyckoviken är bland det sämsta som producerats, någonsin.

   Ja, så pinsamt usel! ? Dialogen skär i ögonen och man behöver en enorm skämskudde eller byta kanal blixtsnabbt för att inte gå under i skräpet.

    * ??

    Och Stenmark är ju sämsta skådespelaren ? Verkligen sämsta manuset.

     Ja, så plågsamt att se honom! ?
     Är det Läckberg som skrivit manus?

  Miljoner flugor kan inte ha fel; Ät skit!

  Hur gick det med energidrycken hon var med lanserade?

   Tramsfrans på instagram uppdaterar om den ibland! Går nog uselt!

   Ja, just det! Var de inte en påkostad reklamfilm till den? ?

  Åh ännu ett program om kändisar. Och samma kändisar vi dessutom sett i massa andra sammanhang. Kreativt.

  Hur var det nu igår igen…när de där bilderna på en 12-årig pojke som hängt sig i pojkrummet pga mobbing spreds som en löpeld på sociala medier. Hur gick det med att hålla med om, och lova att vara snälla mot varandra? Det tog knappt ett dygn innan avsky, mästrande o översitteri tog fart igen.
  Bete er!

   Är du seriös?? Vad han genomled har inget med detta kommentarsfält att göra. Folk får fan lära sig att man har rätt till olika åsikter. Vi pratar om Läckbergs serie, inte om hennes utseende direkt.

    Rätt till åsikter om Läckberg ja. Men sättet att skriva om och till andra är ju galet…

   Att skilja på sak och person är viktigt. Läckberg är en driftig person med en jäklar anamma attityd som känns härligt befriande. Jag har försökt läsa två av hennes böcker och jag tyckte de var urkassa för att inte tala om serien Lyckoviken. Var och en får väl tycka som de vill men nog är det ett mysterium att så många hävdar att böckerna är bra? Jag menar när man kan läsa Åsa Larsson, Karin Smirnoff som skriver med nerv..

    Visst är hon driftig. Men hon har väl medvetet satsat på hög kvantitet, så det är ju där begåvningen ligger. Någon litterär upplevelse behöver nog ingen förvänta sig.

  Är detta verkligen något de gått ut med just nu?! Har man inte fått veta det tidigare, i första säsongen av Powerkvinnorna?!

  Asså jag undrar genuint…. Vem kollar på svenska powekvinnor? Hur i h*lvete kunde det bli en säsong till av det skräpet???

  Enligt Laila ska det vara ett program om kvinnliga entreprenörer och deras arbete!?! Eeehhh va?! Är det bara jag som tycker att denna program idén hade varit så cool och intressant om det varit roligt INTRESSANTA kvinnor med i den serien. Kvinnor som verkligen gör skillnad och inte en gäng media kåta kvinnor/influenser som leker buizzniz kvinnor?

   Roligt = riktigt

   Undrar detsamma. Vem ser på skiten??

   Det var juntas ett par som var kul att se på…

  Man vet att man får lågkvalitativ skit när Läckberg är inblandad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.