Uefa kritiserades för smaklös tweet

Idrottsvärlden har reagerat starkt på de ryska styrkornas invasion av Ukraina.
Det svenska fotbollförbundet meddelade att det var ”otänkbart” att skicka herrlandslaget till Ryssland för en VM-playoffmatch. Samtidigt uppgav Uefa planera att flytta Champions League-finalen från Sankt Petersburg, enligt Expressen.
Vad händer sedan?
Jo, Uefa Europa League publicerar det här inlägget på Twitter. ??

Journalister och fotbollsprofiler världen över reagerade starkt på Uefas hälsning, som hann ligga uppe i en halvtimme innan någon insåg magplasket och raderade den.
”Ni är ett skämt”, skriver Marcin Makowski på polska Interia.
”Vad är det för fel på er”, skriver den tidigare fotbollsspelaren och Sky Sports-experten Rodney Marsh.
”Sponsrat av Gazprom?”, frågar sig Jasmin Schreiber på tyska Zeit Magazin.

Patrick Ekwall är en av de som också reagerade över inlägget och som postade det här igår – också på Twitter.

Bildkälla: Patrick Ekwall Twitter

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Osmakligt är ju bara förnamnet, men lite full i skratt blev jag när jag såg detta, att det är möjligt att göra en sån tabbe?

   Någon går med peruk och solbrillor nu

   Alltså, det lär ju vara ett schemalagt inlägg så SÅÅÅÅÅÅ konstigt är det väl inte?

    Nej men det är väl klart att folk ändå tycker det är sjukt.

     Jo men vi är bara människor. Är ju ingen som medvetet försökt göra slut lustig över kriget

      Sig*

      Nej men ändå, det är väl klart att folk reagerar.

       Jo, fine att folk reagerar. Men det är inget konstigt med att de råkat komma ut. Gud vilken hets det blivit mot alla. Fokusera på vad man kan göra för Ukraina istället för att hetsa varandra på sociala medier!

        Exakt. Det var antagligen ett olyckligt misstag och inget ont menat bakom det. Så där, gå vidare nu och fokusera på något viktigare om ni nu vill stödja Ukraina. Att fortsätta hetsa mot Uefa gör ingen nytta i Ukraina just nu.

    Jo men det är ett sånt extremt intetsägande inlägg, att man ens tycker att det är värt att tidsinställa ?

    Varför schemalägger man ett inlägg till 09:31???

     Varför inte?

     Alla har väl inte ocd

      Vsrför schemalägger man ens en tweet?

       Varför twittrar man ens? Varför finns vi?

        Bra fråga men är det någon som vet varför UEFA skulle schemalägga em tweet som tar 10 sekunder att skriva?

         Annars dör söta små kattungar.

         För att det är smidigt. Personen som sköter twitter kanske gör annat vid 9.30 eller inte ens börjat jobba än

         Man gör det för att annars kan det bli glömt exempelvis, eller annars kan annat kom emellan som gör att du inte hinner posta just då (ett möte, ett samtal, en deadline som uppstått osv.). Det handlar inte om hur komplex eller simpel en Tweet är, utan bara att de har planerad aktivitet på sociala medier och det lättaste sättet att se till att det följs och flyter på smidigt är att schemalägga det om möjligt.

         Jag jobbar med annonsering och organiska inlägg i sociala medier och det är mycket mer effektivt för mig att ta en timme i slutet på veckan för att schemalägga kommande veckas alla inlägg. Varför ifrågasätta?

      Lägg av med att dra in diagnoser.

       Sluta var så sekundär lättkränkt. Jag som ställde frågan tyckte att det var lite småkul. Kanske för att jag faktiskt har OCD själv, vad vet jag..

     För att det inte ska se schemalagt ut kanske?

     Man kanske skrev det 09:31 och valde bara datum utan att välja klockslag, då blir det automatiskt det klockslag man faktiskt skrev det i många verktyg.

   Är det en jävla tävling nu i vem som klarar provet?? Dvs vem som postar något om bombningarna vs vem som inte gör det. Krig har det ju förfan varit hela tiden runtom i världen! Är detta krig mycket viktigare? Ja ja ja jag vet att det är närmare geografiskt men jaha? Roligt att se alla rassar som skiter på sig nu. NEJ INGA LÄNDER RUNTOM VILL TA EMOT ER OM DET BLIR KRIG I SVERIGE !

    Precis. Hur mycket brydde och oroade man sig när USA gick in i Irak? I Afghanistan? Om sociala medier hade funnits som det gör nu, hade man sett lika mycket #prayfor[valfritt land] då?

  Mest troligtvis var den ju tidsinställd. Hur lätt som helst att det kan ske och man inte märker det eftersom man inte får notis när tidsinställningen är publicerad.

  kan ingen vara konsekvent med sitt bojkottande? viss idioti går bra att bojkotta men inte annan? OS i kina, fotboll i saudiarabien…

   Har varit stora diskussioner om Kina och Saudiarabien. De flesta är väl emot det?

    ja men ändå genomförs det, därav min kommentar. man bojkottar där/när det passar.

     På grund av korruption och mutor tyvärr. Nu är det krig och skarpt läge, då är det lättare att snabbt bojkotta.

   Saudi eller Qatar?

    Qatar

  Men alltså det är ju supertydligt att detta är en schemalagd tweet som någon stackars Some-person tidsinställt och så blev det djupt olyckligt allting. Ja, det var otur att den blev liggande så länge och i den bästa av världar skulle de såklart ha bättre koll på vad som publiceras, men reaktionerna känns ändå överdrivna? Det var ett misstag…

  QueenFeylis ”parfym”, ser ut som någon bara klistrat en printat etikett på. Samt vad är det för sida den ens säljs på? Sidan säljer enbart de få prylar, skapades för något år sedan som enskild bolag och har noll bolagsuppgifter, kontaktuppgifter, ingen privatlivspolicy eller cookie-banner (krav enligt lag). ?

   Edit: Den nya gröna flaskan såg dock finare ut än tidigare. 🙂

  Kan vi inte skriva om något annat..? Bara inlägg om Ukraina. Ett eget öppet spår om Ukraina? Vad hjälper det att vi diskuterar Uefa.. bryr mig noll om Uefa

   För att situationen i Ukraina påverkar oss alla just nu, så oundvikligt. Vem bryr sig om att du inte bryr dig om UEFA? Fotbollen är världens största sport.

    Folk vill inte ha sport här????

   Håller med. Nu har det gått 48 timmar, typ, dags att flytta fokus till något annat. Något viktigt. Finns det inte några bebismagar att skriva om? Någon har satt sitt namn på en ny klädkollektion? Någon som har åkt på semester med flygplan? För det är väl vad denna blogg brukar handla om, i vanliga fall.

   / Kan innehålla spår av ironi.

    Ja! Bebismagar är verkligen så himla mycket viktigare än kriget i Europa som pågår just nu. Vem vill läsa om Ukraina när vi kan läsa om influencers liksom.

     Å andra sidan kan det väl inte vara allt för viktigt att läsa om att man glömde slå av ett tidsinställt inlägg på ett UEFA-konto? 😛

      Jag var ironisk.

     Du vet om att den här bloggen främst handlar om influensers?

      Ja? Bebismagar, soffor, kläder, smink och litet skam för den som åker på semester. Riktigt bra gräv som inte finns någon annanstans.

       Vill man ha politiska analyser så har man nog kommit fel i alla fall.

        Men kära nån. Det är väl inte politiska analyser som är intressant här. Det intressanta här skulle kunna vara smått om influencers uppblandat med ordentliga gräv. Men det är tydligt att Bloggbevakning inte är ett prioriterat projekt. Synd, för Bloggbevakning gjorde skillnad förut. Så är det inte längre.

         När har bloggbevakning gjort skillnad? Inte ens bellas siffror (vilket väl är det enda större avslöjandet) har väl gjort någon större skillnad egentligen?

         Det är nog i de flestas ögon en skvallerblogg. Varken mer eller mindre.

          Ja, förutom de få läsare som tycker att bloggbevakning är nya uppdrag granskning värt en guldspade. Men de behöver nog lite distans till saker och ting.

          CW fick en del upplyftande fokus härifrån …

     Om jag vill läsa om Ukraina så går jag in på vilken annan sida som helst som faktiskt skriver om Ukraina.
     Den sista sidan jag går in på är denna.
     Är jag intresserad av folks åsikter om Ukraina går jag till kollegan eller kompisar. Igen, sista platsen jag går till är den här.

     Vem vill läsa om Ukraina här? Verkar ju mest som att folk vill läsa om och gnälla på andra som inte skriver rätt saker om Ukraina.

  Tycker dock inte man ska döma ut hela Uefa för detta. Är ju en person som gjort en tabbe, kan ju tillochmed vara så att det var tidsinställt och att de bara inte tänkt på att det skulle dyka upp.

  Men ärligt. Nu får det vara nog.
  Det hjälper absolut ingen att sitta och hata på folk som uttryckt sig dumt. Det hjälper inte folket i Ukraina och det hjälper inte oss.
  Kan alla bara lägga sitt fokus på att sprida kärlek och kolla upp vad de kan bidra med för att hjälpa de utsatta!

   Vad gör du själv?
   Varför följer du inte ditt eget råd och fokuserar på att hjälpa de utsatta istället för att sitta här inne och ”hata på” alla som inte tycker som du?

    Har du blivit för influerad av influencers sätt att bemöta kritik? ?

     Absolut inte, men att påstå att någon ”hatar på folk (folk=Uefa) är inte mycket att bemöta. 😉

      Ett svar värdigt härskartekniken ”du kommer ändå inte förstå mitt svar, så det är ingen idé att jag bemödar mig att svara dig”

    Inte alls förvånad att denna tillbaka-kaka mening skulle dyka upp.
    Att du anser att det är ”hat” för jag tycker folk ska sluta kasta skit på människor som uttryckt sig fel, har vi ett problem.
    Någon gång måste man inse att bägaren är full och att det räcker.

    Om man tycker influncers uttryckt sig dumt, så måste man vara smartare medmänniska och välja att fokusera på rätt sak och inte lägga sitt fokus på hur någon uttryckt sig?
    Det är precis lika dumt att välja att fokusera på hur dumt någon uttryckt sig senaset dygnet som att det är dumt att influencers väljer att utnyttja situationen som är just nu.

    Min kommentar var inte riktad mot dig personligen Camilla, för jag vill tro och hoppas att du inte sitter och skickar elaka meddelande privat till människor som uttryckt sig dumt senaste dygnet.
    Kommentaren var till för alla att läsa och ta in och ta ansvar för sina handlingar. Men du tog åt dig uppenbarligen och det säger nog mer om dig än om mig.

     JAG tycker inte att det är hat, det är ju det som är grejen…

  Ett ganska oskyldigt misstag kan jag tycka. Av allt man kan bli upprörd över just nu så väljer man det här.

  Är det någon mer än jag som börjar bli heligt trött på att behöva klicka på alla bilder på palmer, trafikljus och taxibilar för att kunna skriva svar här??

   Jag vet att det är så tradigt, men det är nödvändigt för att slippa spam. 🙁

   Ja och det är alltid minst tre uppsättningar med pixliga bilder innan man får gå vidare.

    Det jag retar mig mest på är att man får uppmaningen att klicka på alla bilder med motorcyklar.
    Och så är det bara bilder på mopeder på bilderna….

     Jag brukar få frågan om att klicka på alla cyklar. Så är det bara motorcyklar där.

      Och jag berg fast det bara är små kullar ?

   Nej, får ytterst sällan klicka på nått sånt… för mig fungerar det som vanligt.

   Nej, så jobbigt är det inte. Bara att klicka lite

  The struggle att vara social media manager med oskyldiga tidsinställda inlägg som helt plötsligt får en ny innebörd.

  BlondinBellas blogg ligger nere?
  Eller är det bara jag som har problem

   Kommer tyvärr inte gå in och se om det fungerar

    Jag gick in från två enheter för att ge ett klick ”från dig” också. Ja, den funkar för mig så det är nog bara för dig, ts, som den inte fungerar.

  Är Julia Frändfors i Moskva..?

   Nej

    Haha nej såg det nu /trög ts

   Lol nej

  Tycker det var värre att lyssna på måndagsvibes avsnitt från idag…när man pratar utan att veta nånting liksom

  Men Eurovision Song Contest – DE ser minsann inga problem med att Ryssland får delta i år. Det är ju inte en politisk tävling….. Jo tjena…..

   Galet, medan Ukraina inte kommer delta.

    Och Finland kommer inte delta om Rysslan tillåts delta.

   Förhoppningsvis bojkottas dem.

   Man kan väl hoppas att alla andra länder låter bli att skicka bidrag så länge Ryssland tillåts delta.

   Vilka ska anordna? Kan inte de bara välja att inte ställa till med något om inte ryssarna utesluts?

    Det är Italien som ska anordna det i år.

     Upp till Italien att ta ställning då

      Det är inte upp till värdlandet att bestämma det, det är upp till EBU. Värdlandet kan inte bestämma att banna någon hursomhelst.

       Klart de kan. De kan välja att inte anordna eventet så länge Ryssland är med. På precis samma sätt som att länder kan välja att inte delta med ett bidrag så länge Ryssland är med. Om inte ebu tar ställning så får deltagande och värdländer göra det. Allt annat är fegt.

        Rent spontant så känns det som att ett värdland är bundna till vattentäta kontrakt. Att avsäga sig att anordna eventet skulle garanterat resultera i gigantiska skadestånd.
        Nu vet jag inte alls hur det fungerar, men jag antar att man signar upp sig på ett åtagande redan när man väljer att skicka ett bidrag.
        Typ, vilka länder som helst i europa får frivilligt skicka ett bidrag och det land som vinner får ”äran” att de måste hålla i (och också betala för) eventet kommande år.

   Just bestämt att de inte får delta!

  Jockes och Jonnas kamerateknikbolag slängs ut från börsen, https://www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/jocke-och-jonnas-bolag-kastas-ut-fran-borsen/

  ”Disciplinnämnden konstaterar att bolaget vid upprepade tillfällen uppvisat en oförmåga att agera i enlighet med regelverket och kan inte dra någon annan slutsats av detta än att bolagets ledning saknat erforderlig kompetens och erfarenhet”.

  Ja, det var ju lite tråkig tajming men är det verkligen en så stor sak? Alla kan göra misstag.

  Lite som fru Bromma som shoppar ohämmat och skriver att hon inte kan vänta tills hon får bära inköpen på event för hemlösa. Vad glada de hemlösa ska bli. Glittrande skor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.