Gunilla Persson donerar intäkter till Ukraina

Många av mina rubriker är väldigt generellt skrivna, för att inte bli hur långa som helst.

Gunilla Persson skänker alla sina intäkter från ”hälsningstjänsten” Memmo till FNs humanitära arbete i Ukraina. 
Har du gått och sugit på om du ska köpa en hälsning till någon från Gunilla? Passa på nu, så slår du två flugor i en smäll.
Vill du inte ha någon hälsning så går det även bra att skänka pengarna direkt till en hjälporganisation.

Här kommer några förslag:

Unicef

Röda korset

Rädda barnen

UNHCR

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag vill tipsa om att de som handlar på Coop (och är medlemmar) kan skänka sina poäng till förmån för katastrofhjälp till Ukraina. 🙂

   Lindex där jag bor har så man kan runda upp med (minst?) 25:-. Det finns nog fler affärer som har så kan jag tänka mig. 25:- var vad jag kunde skänka just idag, har lite annat att prioritera först som jag liksom Måste prioritera, men det var ändå något.

  Inte för att låta hjärtlös men det räcker med dessa insamlingsinlägg på denna plattform. Alla vet att de finns och de som vill bidra gör nog det de kan. Jag tycker det blir skevt när man ”värderar” vissa humanitära katastrofer högre, för att de råkar ligga närmare oss geografiskt eller är pinfärska. Det pågår fruktansvärda humanitära katastrofer på flertalet platser, bland annat Mellanöstern och Afrika. Ägna ett inlägg åt det också isåfall.

  Men det blir väl som med allt annat detta för gemene man. Man uppmärksammar det med ett inlägg om hur hemskt det är, att man knappt kan sova om nätterna pga det och kanske får den ukrainska flaggan pryda ens fb-bild i en vecka, som den hjälte man är. När den veckan passerat läggs denna händelse i högen av alla andra humanitära katastrofer man inte ägnar så mycket tid och kraft åt.

   Vad menar du att man kan göra annat än att donera pengar? Åka ner och börja kriga eller? Eller på vilket sätt ägnar du mycket tid och kraft åt detta?

   Btw riktigt osympatiskt och taktlöst att börja dra upp andra händelser i detta nu.

    Jag säger inte att man kan göra mer än att donera pengar? Men det blir lite skenheligt att lägga ut några inlägg om det i några dagar för att det sedan ska ”glömmas bort”. Jag har inte sagt att jag ägnar mer tid och kraft åt denna katastrof än någon annan.

    Osympatiskt att dra upp andra händelser nu? Det är så världen ser ut tyvärr.

     Det är din åsikt. Men vi är väldigt många andra som tycker dessa inlägg är super. Tror alla vet och tycker det är hemskt att det pågår krig i fler länder. Men det blir en helt annan sak nu när det är så pass närma och när vi själva är inblandade.

     Gå härifrån då Malin. Jag tycker det var ett perfekt inbäddat inlägg av Camilla!
     Så trött på sånna som dig. Det kommer kanske inte ta slut i Ukraina, det kanske inte kommer ta slut om några dagar med raporteringen? Det är AKUT nu med hjälp.

      Mer pedagogiskt av Ylva nedan men you get my point.

     Putin har i princip deklarerat krig mot hela Europa. Vad som händer i Afrika påverkar inte oss på samma sätt som krig i Ukraina. Det här handlar om vår säkerhet, ekonomi, autonomi, fred. I Europa hjälper vi varandra för att vara starkare mot en yttre fiende. Vi kan räkna med att också få hjälp om det skulle komma till det. Vi kan endast vinna om vi är enade då Ryssland är en militär stormakt och ledaren verkar vara galen.

      Vi får ingen hjälp om vi inte är med i NATO.

       Uttala dig inte när du inte har koll. Vi är med i EU och har därmed garantier.

        Nej, det är ingen garanti att vi får hjälp av Nato när vi inte är medlemmar. Men troligen och förhoppningvis skulle vi det.

         Vi får hjälp av EU eftersom vi är med i EU. De flesta EU-länder är med i NATO och vi har därför stora chanser till skydd.

         Det är vad experterna säger, men du vet förstås bättre?

          Nu var det ju dock Nato som diskuterades. Klart EU hjälper oss.

           Eller jag vet inte vad den andra personen syftade på med ingen hjälp. Men mitt svar handlade om Nato. Jag sa skrev ingenting om att EU inte hjälper till.

          Men sedan är det ju skillnad på hjälp och hjälp. Personligen hade jag önskat att Sverige gick med i Nato för längesen.

           Så att vi hade kunnat betala hutlösa medlemssummor och skicka ner vårat försvar till MÖ för att hjälpa USA? Och göra vårat land hotat?

           Om vi själva förväntar oss att få hjälp så måste man ju självklart vara beredd på att själva göra samma sak.

           Men ja, det finns både fördelar och nackdelar med Nato.

           Det är vi också. Vi har hjälpt Ukraina i 8 år som inte ens är ett EU land.

          EU är en handelsunion, har några paragrafer om försvar men förpliktigar tyvärr inte att hjälpa varandra mot krig.

        Lär dig för det första att argumentera utan att anklaga mig för att inte ha koll, för det andra länka i så fall gärna där alla garantier står. På sin höjd kan jag hitta medicinsk utrustning, sjukhusvård.

        Genuin fråga, vad har vi för garantier?

         EU:s solidaritetsprincip säger att andra länder ska göra en insats för oss.

          En princip och insats låter vagt, jag kan inte låta bli att vara orolig.

       Vi har också ett militärt samarbete med Finland. Jag tvekar inte för en sekund att vi skulle få hjälp av våra nordiska grannar. Med det sagt så är jag inte emot Natomedlemskap. Alla länder måste själva få bestämma sånt.

        100 % att vi Nordiska länder bör hjälpa varandra.

        PSvad är det för sjuka jävla diskussioner vi har? frågade min pojkvän idag om han skulle kriga för sverige…

       Fast så länge vi inte är med i NATO så får vi hoppas att Ryssland inte attackerar oss, det var ju just det Putin hotade Sverige och Finland med – att om vi går med i NATO så blir vi nästa måltavla typ. Skrämmande.

        Lyckas han ta Ukraina är nog Sverige, Finland och Baltikum måltavla oavsett om vi är med i Nato eller inte.

         Precis. Vi har ett stort eget intresse av att inte låta Putin vinna mer mark och närma sig väst. Jag kan tänka mig att han vill ha en korridor in i Kaliningrad också…

         Till skillnad från oss är ju Baltikum Nato länder i alla fall.

     På vilket sätt är det skenheligt? Är nyhetskanalerna också skenheliga då som fokuserar på dagens aktuella händelser?

     Ditt gnäll påminner om när Einar blev mördad och vissa genast började grina över att det blev uppmärksammat.

    Håller helt med. Har sett på andra ställen att somliga klankar ner och typ dumförklarar influencers som sörjer över detta för att det har minsann funnits andra krig. De som är korkade och inte har koll på historien är ju dessa personer för det har INTE varit någon invasion i ett europeiskt land från ett annat land sedan andra världskriget samt att vi alla nu lever under ett hot. Det betyder inte att man inte tycker det var hemskt och sorgligt med Syrienkriget och andra krig, det är självklart.

     Precis ? Man kräks ju på de som försöker göra detta till någon tävling. ”Varför är ni chockade, det är ju bara första invasionen sen andra världskriget!! Tänk på Mellanöstern och Somalia istället”

     Så jäkla osmakligt.

      Visst är det och galet att somliga sprider falsk fakta för att de missförstått vad vissa politiker och journalister sagt i media. Ingen har sagt att det är första kriget i europa sedan andra världskriget utan det som sagts är att det var värsta dagen – dagen då invasionen först skedde, i torsdags – för Europa sedan andra världskriget, och med det avses att europa är under ett hot och att detta kan leda till ett tredje världskrig MEN det är absolut lika hemskt med inbördeskrig som krig och inga andra krig har glömts bort och förnekas inte i media.

     Det stämmer ju inte ens. Jugoslavien invaderade två suveräna stater i form av Slovenien och Kroatien 1991.

   Självklart är alla katastrofer och krig fruktansvärt men att folk sitter och klagar och skäller om att det minsann finns andra katastrofer och det har funnits andra krig osv är ju helt sjukt, som om vissa är typ avundsjuka för att människor bryr sig om det stackars Ukrainska folket, och vad somliga inte förstår är att detta är en katastrof som kan påverka hela världen, hela världen är under ett hot OCH detta är första kriget i europa sedan andra världskriget dvs första gången ett land invaderar ett annat land – det är skillnaden mot kriget i Syrien och forna Jugoslavien OCH att det som nu sker kan leda till ett tredje världskrig OCH självklart är folk här oroliga för sin egen och sina näras skull det är fult naturligt att påstå något annat är bullshit OCH bara för att man är orolig för egen del så kan man samtidigt känna sorg och medlidande med andra drabbade. Detta är allvarligt, skämmande och helt fruktansvärt. En del förstår inte allvaret, vissa filmklipp man sett idag den grymheten är riktigt skrämmande och oerhört sorglig.

   Jag blir mer berörd av kriget i Ukraina eftersom jag har flertalet bekanta där som jag gått i skolan tillsammans med. Jag upplever även att många av mina vänner har vänner eller rent av familj i Ukraina. Är det konstigt att man blir mer upprörd när människor man känner blir utsatta? Dessutom hotar Ryssland även Sverige vilket gör att jag känner ännu starkare att det en dag kan vara just vi som blir utsatta. Jag är egoistisk och värdesätter mitt eget liv och vänner och bekantas liv högre än folk jag aldrig träffat. Med det sagt är självklart alla liv lika mycket värda, men för just mig är vänners liv mer värda!

   Jag har inte någon ukrainsk flagga som någon bakgrundsbild och självklart har jag hört av mig till de i Ukraina jag känner och frågat om jag på något sätt kan hjälpa dem. Jag tänker på dem hela tiden och jag är medveten om att det inte hjälper dem ett dugg, men jag ör inte beredd att ta ett vapen och köra ner och kriga. Hemsk är jag!

    Nej S du är inte hemsk, du är mänsklig. Helt normalt att känna som du gör, det gör de flesta av oss. Något jag har lite svårt att förstå är hur reportrar och hjälporganisationer kan åka dit och vara där med risk för att själva mista livet eller skadas, det är starkt verkligen.

   Du har alldeles rätt. Det lät fruktansvärt hjärtlöst.

  Inte bara Gunilla, och troligtvis inte hennes eget initiativ, fler kändisar t ex Chrisitna Schollin går ut med samma sak från memmo.

   Är ju ett bra intiativ av Gunilla oavsett ??‍♀️ Att hon inte är ensam om det är ju bara en bra sak.

    Troligtvis inte Gunillas initiativ utan memmos initiativ eftersom det är fler än Gunilla. Var det otydligt.

     Nej, var nog jag som var otydlig 🙂 initiativ var fel ordval. Men hon har ju iallafall valt att gå med på att skänka intäkterna, oavsett vems initiativ det var. Vilket är super ??

  VAR ÄR VÄRLDEN!!!!!!!!!!!! JAG VILL INTE TITTA PÅ NÄR OSKYLDIGA DÖR!!!!!!!

   Var väl tyvärr samma visa när kriget i Syrien började härja??

   Håller med! Varför får de inte mer hjälp? Jag vet att de varken är med i Nato eller eu men hur kan hela världen bara se på (och ja jag vet sanktioner men det är inte samma sak, plus att den som skulle kännas mest tar sån jäkla tid att besluta om) när oskyldiga människor dör pga att en man anser att han har rätt att gå in i ett annat land och försöka ta över det. Och nu om det svensk media skriver är sant om att Ryssland ska få hjälp av tjetjenien MEN inget annat land kliver in med trupper på marken för att hjälpa Ukraina?! Jag förstår inte.

  Företaget Consid dubblar alla donationer, jättevärt och bra att kolla upp om man vill skänka o göra något extra!

  På Gunillas formulering låter det som att Putin har lurats och smugit runt och att kriget mot Ukraina är helt nytt.
  Det har ju ändå pågått i åtta år, så himla hemlig han han ju inte varit, den där pytteputin.

   Han har ju dock inte varit ärlig, han har sagt en sak för plötsligt nästa dag göra precis det han sa att han inte skulle göra.

  Imponerad av Helen Torsgårdens insamling. Där har vi någon som gör något BRA.

   Tänkte precis skriva om den. Hade varit roligt om det kunde skrivas om mer positiva saker i bloggen. Händer mycket fint i influencer världen också 🙂

  Slava Ukraini! ????

  Angelica Lundin har vart otroligt duktig också!

  Vill ni göra mer än skänka pengar så är tipset att bli volontärer för tex Röda Korset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.