”Nu skiter vi i krig ett tag…”

Första bilden i Anitha Clemence Instastory var den här, där hon skriver att ”Nu skiter vi i krig ett tag och drar till Tällberg”.
Jag letade framåt och bakåt, i flödet och i story för att försöka förstå varför man skriver någonting så osmakligt, men hittade ingenting.
Efter ett tag dök Anitha själv upp och förklarade i en kommentar till en av mina följare att hon hade publicerat en massa andra storys där hon pratade om krig, och att det är anledningen till att hon skrev ”Nu skiter vi i krig ett tag…”

Då skrev jag det här svaret till henne:

Att det var Anithas sätt att bygga sina stories på som fick henne att framstå som rätt oskön verkar hon inte skänkt en tanke.
Istället äger en konversationen rum, där bland annat det här yttrades.
Du hittar den i sin helhet i Instagraminlägget.


Anitha Clemence kallade mig för ”Lill-Putin” för att jag lyfte fram det smått problematiska i att skriva ”Nu skiter vi i krig ett tag och drar till Tällberg” – oavsett sammanhang just nu.
I should have taken the high road, men föll för frestelsen att kalla henne ”Lill-Calle Schulman” tillbaka, men inser i att det är en förolämpning.
Mot Calle Schulman. Så förlåt för det

Anitha har med största säkerhet fortsatt härja under inlägget, av alla pushnotiser att döma, men jag sa för flera timmar sen till mig själv att ”Nu skiter jag i Anitha Clemence krig ett tag sticker ut med Selma” – trots att det här var mer underhållande än Melodifestivalen.
Det var strålande sol, dagen till ära.

SÅ härligt! ☀️☀️

149 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Två vuxna människor 2022 ?

  Hur orkar du?

   En till sak Camilla, ta en paus från internet och sociala medier, märks att du är i behov av det.

    Handhjärta till dig. Stackars.

    Vad fint att du bryr dig om Camillas hälsa…

     Lika lite/mycket som du gör, fint va?

   Det är väl skönt att någon ifrågasätter de så kallade influensernas inlägg.

    Camcam kan ifrågasätta andras inlägg som privatperson då, men att komma som en granskare här och misstolka formuleringar till något hemskt känns jävligt DDR får jag lov att säga.

     Man kan nästan tro att du är litet arg. Skrattar!

      Varför?

       För att det är roligt.

        Jag menade alltså varför lät det som att jag var arg?

         Skämtar du?

          Nä, var det svordomen? Var/är inte alls arg.

    Kolla Alice Stenlöfs och Linn Ahlborgs senaste inlägg! Hur kan scarfproblem och posering i genomskinlig klänning (i Dubai dessutom) vara deras top of minds?

  Alltså den där ”bruttan” vill hålla sig kvar i rampljuset till vilket pris som helst. Hon provocerar för likes & kommentarer.
  Vem var hon ens före giftermålet med Schulman?

   Är hon full…? Förlåt men hon framstår som packad när hon direkt går helt loco med flera osammanhängande svar efter varandra på det där aättet. Märks också. Att hon var. Gift. Med Calle. Mycket kan man anklaga dem för, speciellt han. Men inte. Att strunta i. Att sätta punkt. Mest hela. Tiden.

   Hon är blåst.

   Lite Anna Book stuk över människan!! En riktig media-kåt dumskalle ?

  Väldigt låg nivå här nu.

  Skäms för mänskligheten som måste tjafsa och sticka sig offerkoftor istället för att göra om och göra rätt.

  Det blir att borra huvudet rakt ner i skämskudden här. För båda. Men främst för dig Camilla. Och främst för att du tror att du äger henne när du bara skämmer ut dig.

   Ja verkligen! Finns det inte bättre saker att ” granska” än att jaga runt och leta fel i hur en enstaka person skojar i ett inlägg.

   Jag är team Camilla. Hela veckan.

  Jag har så svårt för henne.

  Hon lägger så mycket tid på att tjafsa och bråka på nätet.
  Undrar hur hon är hemma? Lika bråkig?

   Det värsta med AC är nästan språket. Försöken att låta ’bildad’ som leder till att hon konsekvent använder ord och uttryck fullständigt fel. Plus hittepå-orden. Ryser.
   ’Vindeln’?
   Menar hon kommunen i Västerbotten?

    Menade hon vindflöjel? Tror det blev mycket ordbortfall där i ren affekt. Båda parter dryper ju av återhållen vrede.

    Håller med, lyssnar på hennes podd med Ann och det är ganska många gånger som hon använt ord och uttryck i helt fel betydelse/sammanhang trots att hon själv vill låta så bildad…

     Anitha vill så gärna, men det fungerar aldrig.

   Bräääääkig kanske?

  Allt du gjort sen kriget startat är att hänga ut vad folk gör fel på sociala medier och skapa ett mer ilska. Om hon lagt ut en lång story om kriget och avslutat det såhär så är det väl inte hela världen? Känns som att du bara använder kriget för att skapa content. Ja jag vet att din blogg är till för att bevaka sociala medier men du bara letar fel och vänder och vrider på de. Trättsamt

   Exakt. Dessutom väljer du att tolka åt ett håll. Är inget större fan av AC men man kan ju ana att hin inte menar bokstavligt att hon skiter i kriget.

    Jamen precis. De flesta fattade nog vad hon menade.

     Höll med, tills Anitha började jämföra Camcam med Putin..

      Haha ja det var larvigt men CamCam hakade ju på direkt där så..

     Dock rätt klumpigt uttalande….

      Jag tycker inte det nu när jag förstår bakgrunden till det.

      Jag håller med. Oavsett skriver man inte så med tanke på situationen vi befinner oss. Så kan hon uttrycka sig till de hon känner, men inte på en offentlig kanal, varför har man behov av det, när man vet att ev drabbade, kanske människor med anhöriga i Ukraina kanske läser just hennes IG?Tycker hon verkar rätt tappad generellt det lilla ju jag hört, och undrar så, vad det är hon har åstadkommit för att vara ”känd” och ha 60k följare?

       Håller med ”S” alltså.

   Trättsamt

   Men alltså den här bloggen lever på antal klick och kommentarer. Ju argare och upprörda människor desto fler av bägge. Svårare än så är det inte.

   Instämmer helt! Framstår som en surkärring som bara letar fel.

   Ja, vad är grejen med att mucka gräl med alla influencers som nämner Ukraina, eller inte nämner Ukraina? Att influencers överlag inte tillhör de mest bildade och upplysta är ju inget nytt, varför förväntar du att de plötsligt ska ha full koll och uttala sig på ett korrekt sätt nu? Detta är vare sig intressant, roligt eller informativt, ni framstår som två grälsjuka kärringar båda två. Vill jag läsa om kriget går jag in på SVT, SvD eller annan seriös kanal, inte bloggbevakning eller instagram! Det räckte med det första inlägget, den här hetsen är enbart tröttsam och repetitiv. Skriv om något annat, tex om Therese Lindgrens nya krav på samarbetspartners. Biancas video om pengar eller hennes stressade ouppfostrade hundar.

  Alexandra Nilsson är förlovad! ?

   Jättekul för henne! Men det här är nog året då vi alla tyvärr kommer få säga hejdå och segla vidare så tror inte hon får uppleva det så länge.

    Men herregud människa vad sitter du och säger, du kan prata för dig själv när du inbillar dig saker eller sök dig till psykakuten. Någon måtta får det vara på vad man kläcker ur sig på nätet?

    Nä, ta fram kämparglöden istället och skrota den där attityden.

    Det är verkligen ett läskigt läge vi står i nu, men just nu vet vi ju absolut ingenting om framtiden.

    Vad är det för scenario du med sådan säkerhet förväntar dig ska inträffa?

    Anonym 18:49.

    Jag tror och hoppas att du har fel, Anonym, men jag förstår att den tanken dyker upp. Vi är nog många som är rädda för vad som kan hända.

    En uppmaning till alla som läser: var rädda om er och era nära och kära. Dela ut en extra komplimang, ett tack, ett förlåt. Berätta hur mycket ni uppskattar dem ni bryr er om. Le mot andra. Sprid kärlek och trivsel så gott det går där ni går. Det finns så mycket hemskt i det som händer just nu. Så många som är oroliga, ledsna och rädda. Om vi ska stå ut så behöver vi all snällhet vi kan uppbåda. Det hjälper inte mot Putin. Det påverkar inte utgången av kriget osv, men det gör det lite lättare att leva och finnas.

    Grattis till de nyförlovade, störst av allt är kärleken!

     Jag förstår att ni är oroliga, men lite sans och balans måste det väl ändå vara. Det är inte en film vi lever i utan verkligheten, det är inte krig i Sverige och det blir nog inte det nu heller.
     Ni överdriver och hetsar upp varandra vilket inte är bra för någon, speciellt inte för människor med psykisk ohälsa.
     Ni kanske behöver prata med någon om er oro verkligen är sådan här.

    Du tror P kommer trycka på knappen snart? Och du använder dina sista timmar i livet att hänga här? Då kan ditt liv inte vara särskilt intressant.

   Blev så glad när jag såg det ? hon har väntat sååå länge ❤️
   Lite kärlek mitt i mörkret är välkommet.

    Blev faktiskt också jätteglad för hennes skull!

  Den bruttan verkar minst sagt både infantil och obstinat. Ingen större utmaning gissar jag.

  Öhhh, jag tror att fröken Clemence behöver söka hjälp. Alternativt att hon ber en vuxen hjälpa henne med tillvaron.

  Visst blir det tuppfäktning…

  Men jag är med Bloggbevakning. Tycker att Influencers som tjänar väldigt bra pengar på samarbeten, som skapar sig stora plattformar, bör ta något ansvar för vad de delar. De har ingen att svara upp till, ingen chef eller arbetsgivare som ställer krav. Jag tycker att Bloggbevakning fyller en funktion som granskar dom.

  Sen – visst – är det toppar och dalar även för Bloggbevakning. Men överlag tycker jag hon gör ett bra jobb.

   De har dels sina följare att tänka på och dels alla sina samarbetspartners, glöm inte det.

   Bloggbevakning har verkligen en funktion, men det känns på sista tiden som att ödmjukheten är nere på noll. Det är inte som att camilla och vi andra här på bloggbevakning sitter med något slags facit om vad som är rätt eller fel att publicera med tanke på situationen i ukraina. Det är ju bara känsla, vad känns rätt för just oss. Det är ju ingen objektiv granskning utan en privatpersons egna spaningar.

    Ja, känner samma. Det här ställer jag mig inte bakom alls som BB-läsare. Oavsett mina känslor för AC.

  Anitha, har vi någon värre människa? Så mediakåt, så obehaglig.

  1. Men snälla.
  2. Att Anitha jämför det du gör med desinformationsanklagelserna mot Putin och Trump? Hahahaaaa! Visste inte att ni var så viktiga nån av er.
  3. Influencers är influencers bla bla, men snälla rara. Det är alltså uppdatera och fördöma kriget/stötta Ukraina i social medier som gäller nu, och INGET ANNAT för då är man klandervärd så in i? Man kan ha två tankar i huvudet samtidigt.

  åh. herre. gud. Att det HÄR är viktigt år 2022…. en bloggare och en ”bloggbevakare” goes at it. jag är dummare för att ha läst det här…

  ”Att tänka fritt är stort, men att tänka rätt är större”
  Jag hävdar att tänka Själv är störst – och viktigast!

  Ja det är ju m y c k e t tydligt hur berörda alla här inne är över krig och lidande – så pass berörda att de blir provocerade av en bloggerska. För tro mig – om det är nått som räknas och gör skillnad just nu så måste det väl ändå vara vad de svenska bloggarna skriver om. Ooooh, tänk om de i Ukraina får reda på det här här … oj oj oj. Men snälla rara, de skulle lägga ner sina vapen och pausa sin rädsla för att hoppa in på sociala medier för att visa just hur U P P R Ö R D A de är att människor utanför Ukraina … lever. Hur vågar dom!

  Ukraina är ju trots allt det viktigaste och enda land det är ”krig” i just nu. Det måste det ju vara – för jag kan inte se att det skrivs om, fördöms någonstans eller läggs ut den obligatioriska flaggan i sin profilbild för något annat land – det finns inte ens en hashtag.. Så… det måste ju vara det enda landet det händer något jävligt eländigt i just nu.

  Falsk upprördhet är:

  När man skriker och fördömer bara det finns en hashtag man kan rida på.
  När man filmar sig själv påväg till en depå med barnens gamla kläder och leksaker (2015) när det finns en hashtag man kan rida på.
  När man som kvinna inte gjort ett skit, hållit käft, sett åt ett annat håll eller varit medskyldig när man sett något oacceptablelt (Metoo) förrän det fanns en trendig hashtag att rida på.

  Men, det är ju så svenskt också så det liknar ingenting. Snart är hashtagen inte lika aktuell längre och befolkningen kommer att fortsätta med sitt bröd och skådespel – mello, OS, och hockey.

  Fullt rimligt att jämföra en svensk skribent på internet med en person som Putin.

  På allvar. Hur tänkte clementin där??

  DET säger mer om hennes inställning till kriget, om hon nu har någon egentligen.

   Men lite knepigt är det ju med en bloggbevakning som säger sig ha rätt att kolla andras formuleringar och åsikter under täckmantel ”de tjänar mycket pengar”.

    Det var väl inte riktigt det hon gjorde, eller…?

     Det var väl ändå exakt vad som hände här?

    Så…. du menar att med det I åtanke så var jämförelsen rimlig?? ?

  Tällberg, är det inte bara plebs som åker dit?

  Som om Anitha vet något om nånting. Putins trollfabriker är ingenting jämfört med bloggbevakning, förstås.

  Alltså rätta mig om jag har fel men för några dagar sedan så fick läsarna frågan om det ska fortsätta skrivas om kriget och hur olika sociala medier/personer förhåller sig till det. De allra flesta var väl överens om att inte lyfta det här? Eller är jag helt ute och cyklar? Det har däremot nästan uteslutande handlat om det ändå.

   *ljudet av kassaapparat*

    Det skulle plinga ännu bättre om det kom granskande inlägg istället för det vi får oss till livs nuförtiden.

  Anitha är en bitter avundsjuk kvinna. Ingen sympatisk person.

  I inlägget om influenser den 24/2 då ställde du frågan om vi läsare ville läsa om kriget här.
  Du fick väldigt många svar och bra motiveringar i svaren. När jag läste inlägget var en klar majoritet emot alla inlägg om kriget, nu är samtliga kommentarer borttagna.
  Det intressanta är att efter det inlägget om man räknar bort öppet spår inläggen så handlar 11 av 15 inlägg om kriget eller att kriget nämns.
  Kan vi inte bara låta bli att kritisera alla runtomkring för vad de säger/inte säger/video de gör/inte gör osv? Jag tror det är självklart att alla här i Sverige tycker kriget är hemskt, men måste man inleda varje mening med det?
  Kan man inte bara få koppla bort kriget ett tag? Vill jag ha uppdateringar vänder jag mig till seriösa nyhetssidor, inte sociala medier.

   Den här bloggen tänker likt alla andra som har sociala medier som jobb: pengar och sidvisningar. Hur många gånger har inte läsarna fått tycka till om vad som ska skrivas här inne, eller om hur stämningen är men det slutar alltid i samma gamla hjulspår. Hon skriver att tiden inte räcker till till flera djupare granskningar men väljer att sänka sig till den här nivån, eller varför inte slänga in ett ”sniff och sprut nu är helgen slut”. Hon är inte bättre eller vettigare eller bättre än de hon själv hatar/klagar/kritiserar.

    *vettigare eller bättre

    Kunde ju lagt tiden det tog att insta-bråka med AC på att skriva ett vettigt inlägg här istället?
    Vad någon inkompetent D-kändis skriver om kriget är totalt ointressant för de flesta, det är helt uppenbart om man läser kommentarerna.

   Så praktiskt för dig att alla kommentarer är borta. Är de verkligen det? Jag läste det inlägget och har en lite annan bild om det var kriget man ville läsa om. Mer hugget som stucket faktiskt. Sen är det så att även om C frågar är det ändå hon som i slutändan bestämmer.

    Jag vet faktiskt inte. Jag läste inlägget och kommentarerna gissningsvis ca 2 timmar efter att det skrevs. Min uppfattning var den jag skrev, men mycket kan ha skrivits efter det, jag har ingen aning om när eller varför alla kommentarer togs bort eller hur många de var då.

  Mitt tips till Anitha är att gå ner till Siljan och kyla ner skallen i en isvak.

  Men snälla. Det känns som en besatthet att leta upp folk som uttrycker sig klantigt om kriget. Varför? Det fattar väl alla att de tycker det är hemskt med krig, de är bara dåliga på att formulera sig. Dessutom sa ju majoriteten av läsarna att de inte vill ha så många inlägg om kriget som det har varit nu.

   Men eller hur! Det är krig i Europa och här inne göra inget annat än att leta upp influensers som har agerat fel, enligt någon form högre moral då tydligen. Ska vi fokusera på kriget i Ukraina så kan vi väl fokusera på det som är viktigt på riktigt, inte hur folk råkar
   utrycka sig på sociala medier.

   Absolut! Finns det inte viktigare saker att fokusera på än att sätta dit folk hit och dit.

   Ja fast så är det väl ändå inte. Influensers verkar leva på i sin vanliga verklighetsfrånvända vardag av fillers, putande rövar och läppar, slängande med löshåret och det vanliga hjärndöda budskapet, titta på mig och gilla mina samarbeten så att jag slipper göra något vettigt för att betala hyran.

  Jag är ledsen, men kommer snart sluta läsa denna blogg. Vill jag uppdatera mig om kriget kollar jag på nyheterna eller dylikt. När jag surfar in här eller vill kolla på influensers via blogg, instagram eller youtube så vill jag se annat.
  Ja, det är sorgligt och mycket viktigt att följa det som händer i världen. Men vill inte läsa det överallt.. Tack och hej!

   Jag vill bara säga att jag verkligen uppskattar att rapportering och diskussion om kriget förs här.

   Nyhetsrapporteringarna lämnar en med så många tankar, man blir helt dränerad. De flesta i Sverige är naturligtvis mer eller mindre skärrade, men jag tycker det betyder mycket att det finns ett sådant här avslappnat forum där man anonymt kan dela tankar och rädslor, eller bara läsa det andra delar. Man känner sig mindre ensam med sina känslor då.

   Är glad att du håller forumet öppet för dessa diskussioner Camilla! ❤️

    Fint skrivet och håller med. Det fyller ett behov att faktiskt inse att man inte är ensam med sin rädsla.

    Avslappnat här inne? Om det är för att du är anonym så rekomenderar jag Flashback faktiskt.

  Kul för barnen att åka på semester med en morsa som inte kan släppa telefonen. Och den där ilskna energin lär inte lämna något bra efter sig

   Ja, varför inte bara pudla och erkänna att det blev en liten tankevurpa där. Men nej, då drar vi till med mini-Putin och andra nedvärderande ord.

    Men det blev ju ingen tankevurpa, det är Camilla som dragit fel slutsats.

     Dessutom drog hon kanske fel slutsats för att tjäna pengar själv, på SIN blogg. Alltså, det börjar bli ett enda stort hyckleri på den här sidan.

     Förklara hur man kan dra fel slutsats när en person som jobbar med marknadsföring och marknadskommunikation på sociala medier när man meddelar att ”man skiter i kriget ett tag”? Det är ungefär som att en auktoriserad revisor åker dit för bokföringsbrott och inte förstår problemet med att skita i bokföringen.

      Nja…hon hade ju precis skrivit en rad inlägg om kriget och menade väl att hon skulle ta en paus från att skriva mer om kriget just då för att åka bort, inte att hon skiter i kriget generellt. Man behöver inte tolka allt bokstavligt och leta fel.

       Hur ska vi tolka det då? Man ska inte behöva analysera vad en person skriver. Sånt här tar man bokstavligt. Leta fel behövde man inte göra. Det var väldigt synligt och tydligt vad Ac skrev.

       Det handlar faktiskt inte om att leta fel utan att förvänta sig av en person som ska vara proffs på kommunikation, i alla fall enligt egen utsago, ska kunna kommunicera på ett bra sätt. Vem fan vill anlita någon som så fullständigt visar att hon inte behärskar sitt yrke? Men visst kör på anlita henne i ditt företag, om du vågar.

        Ja gång efter annan klantar hon sig när hon uttrycker sig om tex krig, indianer, folks utseende. Dessutom behärskar hon inte svenska språket, hon använder konsekvent orden fel och förstår inte innebörden av dom. Hennes följarskara har minskat med hälften sen hon skilde sig från CS. Så exakt hur hon är expert på kommunikation och sociala medier beats me… Vem vill köpa hennes tjänster?

     Fast nej, oavsett sammanhang är det korkat att skriva så som Ac gjorde.
     Nu skiter vi i kriget och stort smile på det.
     Kan inte finnas någon bra förklaring till detta, ingen kontext som på något sätt kan rättfärdiga detta. Så osmakligt och ni som tycker att det var taget ur sitt sammanhang kan jag inte förstå heller för det var riktigt oempatiskt att skriva så. Hade räckt med ”nu drar vi till….” Och inte nämna ordet krig överhuvudtaget.

      Men just den meningen fick iaf mig att förstå att hon avhandlat mycket om kriget innan denna post, och absolut inte skiter i kriget.

       Men va bra då vet vi att även du uppenbarligen är korkad. Vilket i och för sig inte är jätte otippat.

        Det är ett gammalt svenskt uttryckssätt när man plötsligt helt byter riktning, nä nu skiter jag i jobbet och går hem, typ. Efter att man jobbat hårt och inte alls egentligen skiter i det. Men visst, tolka det som djävulen läser bibeln du.

         Och det är känt sedan länge att när man rationaliserar som du gör då inser man att man har fel men klarar inte av att erkänna det. Eller så är du bara helt blåst.

          Rationaliserar? Jag pallar inte ens AC. Men rätt ska vara rätt.

  SÅ bra att Sverige löste vapen till Ukraina ??

   Trist bara att vi måste medverka till att slaver dödar andra slaver :((

  Oavsett hur många empatiska och medkännande inlägg Anitha skrivit om kriget i Ukraina blir det tokfel när man uttrycker att man ”skiter i kriget ett tag”. Som influencer med en stor plattform bör man – enligt mig – noga tänka efter vad man publicerar och hur man formulerar sig i tider som dessa. Camillas jobb är att (precis som namnet ”Bloggbevakning” antyder) hålla koll på flunsorna. Allt ifrån icke-reklammärkta samarbeten till klumpiga formuleringar. Och oavsett: hade någon av mina Instagrambekanta skrivit att de skiter i kriget och drar till Thailand/Stockholm/USA/valfri ort i världen hade jag reagerat starkt. Så kan man liksom inte skriva när vår demokrati är hotad och hela vår omvärld står i brand.

  Jag kan ändå fatta vad hon menar med att uttrycka sig på det viset. Om det i sina kanaler blivit mycket av samma fokus kan det vara skönt att få fokusera på annat också. Sen absolut är det klumpigt uttryckt men man (läs jag) fattar ändå att hon inte bokstavligt menar att hon skiter i det. Det går att hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt.

   Precis!

   Då ska hon inte skriva sånt hon inte menar. Kriget är inte skämt.
   Att skriva nu skiter jag i kriget och drar till… och en bred smile på det. Nä gör om, gör rätt.

   Nej du fattar inte vad hon menar. Du gör en tolkning av det hon skriver som passar med din uppfattning om henne. Det är en stor skillnad. AC sket i det blå skåpet. Det är fakta. Sen spelar det mindre roll faktiskt vad den bräkande svansen tycker. Skadan är redan skedd.

  Heja Camilla, bara kolla upp folk som skriver konstiga saker under kriget. Anitha förstod nog att hon gjort bort sig med det hon skrev, det behöver belysas?
  Jag förstår inte er som försöker styra det Camilla skriver, det är bra som det är tycker jag och vi får säga vår mening om vi håller oss på mattan.

  Jag tycker verkligen Anitha borde kyla ner sig lite, hon är obehagligt aggressiv på sin Instagram. Hon har rätt om allting och alla andra har folie hattar. Hon vet mest, hon är en liten professor.

  De flesta vet nog vid det här laget att en story på instagram försvinner efter 24 timmar, så det är ju inte direkt hjärnkirurgi att koppla ihop ett och ett här ??

  Första storien man tittar på är 22 timmar gammal = man har missat tidigare stories och det man läser blir taget ur kontext.

  Krösamaja är ett fjantigt ord hon lånat av Pernilla. (Ja jag vet det är från Emil).

  Sen pandemin och Anitha, lite svårt bortförklara sig när hon var så ofta med på bilder på både sin egen och andras instagram hur hon struntade i restriktioner och avrådan att umgås utanför hushållet.

  Patetisk människa det där.

   Pernilla vem, Wahlgren?

  Vi blir aldrig av med krig. Förfärligt

  Internetgangsta

  Men skärp er för helvete!

  Men vem är det som ”fäktar åt alla håll”?
  För första gången håller jag med Anitha?

   På vilket sätt fäktar Camilla åt alla håll? Tycker mest att Anitha skriver osammanhängande och i affekt.

    Camilla griper ofta efter halmstrån för att hitta ngt att skriva – det här inlägget är ju ett gott exempel där man kanske skulle kollat lite bakgrund innan man slår runt sig…?

  Hanna Schönberg har frågestund om sitt märke på story och visar prislistan, 280€ För en over size hoodie med hål i. Samma tröja som hon sålde sample av på Sellpy i somras för typ 250kr

  För första gången någonsin är jag Team Anitha! Hon gör helt rätt i att kalla dig för Krösa- Maja också Camilla. För det är så du beter dig. Tar en historia och förvrider och förvränger tills det passar ditt katastrof- narrativ. Anitha är en utav extremt få influencers som har lyckats navigera bra vad gäller kriget och den information hon har varit med och spridit! Detta var den sista sliden i en låååång story fullmatad med otrolig information om kriget som jag inte hade hört eller sett på svenska tv- kanaler eller/ och tidningar. T ex att hackernätverket Anonymous nu har förklarat cyberkrig mot Putin. Det läste jag i svenska tidningar först idag- alltså 1 dag senare. Att storys försvinner efter 24 timmar (som längst) är inget hon ska behöva informera dig om! För alla som hade sett alla slides innan så var det helt uppenbart att hon inte menade ”skiter i” bokstavligen. Tvärtom. Men du Camilla valde att läsa det som fan läser bibeln?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Den enda som ska skämmas här är du!

   Håller med!

   ?

   Ett tips är att skaffa twitter om du inte redan har det och följ utländska journalister där. Svenska medier är efter (för det mesta) men det är svenska influencers också, även om det är bra av Anitha och andra att sprida information såklart.

   Men det hade ju varit ganska enkelt för Anitha att svara utifrån hur det var då istället för på det sättet hon gjorde. Hur svårt kan det vara?

    Hon gjorde ju det under Camillas inlägg.

   Fast det hade ju varit superenkelt och civilisterat av Anitha att svara det då, typ: ”Ah, det här var en lång serie av stories om kriget, det var inte meningen att man skulle läsa den här utan sitt sammanhang, gör man det förstår jag att det inte ser bra ut. Tänkte inte på det” och så hade det varit klart. Hur kan det vara något att tjafsa om för vuxna människor?

  Vad enkelt det vore om människor tog ansvar för sina egna skämt och handlingar genom att bara skriva JAG istället för VI, en tanke bara eftersom JAG behöver paus från kriget och den maktlöshet jag känner inför det och gör något annat för att byta fokus stundvis. Peace! – Kalla mig okänslig, men jag är högkänslig med allt vad det innebär så det bryter ner mig.

   Men kontexten var hon och de som hon nätverket med om kriget. Det är faktiskt upp till andra att sätta sig in i situationen innan man blint börjar fäkta.

  Man fick ställa frågor till experter.
  Dom sa det finns inget hot mot Sverige
  Att Putin hotar med kärnvapen är bara just ett hot. God natt! ? Ta det lugnt!

   Ja och Covid skulle aldrig komma till Europa/Sverige i början..

   Tror inte heller kärnvapenhotet är riktat mot Sverige, MEN – jag är inte övertygad om att Putin inte skulle stanna vid att enbart hota om kärnvapen… tror inte vi är där ännu, men är inte säker på att det omöjligen kan hamna där. Och gör det det, spelar det ingen roll om hotet är direkt riktat mot Sverige. Vi och alla andra är körda för det avlossar Ryssland kärnvapen slutar det i kärnvapenskrig och hela världen kommer lida även om varje land inte är ett mål.

  Är det här tjafset på Instagram värt ett eget blogginlägg? Really?

   Content ?

  Men det är bra nu Camilla.

  ”Nu skiter vi i kriget och drar till Tällberg.” Jag tror faktiskt att AC var fullt medveten om precis vartenda ord hon skrev. Hur det potentiellt skulle kunna uppfattas av någon och hur det potentiellt skulle kunna fångas upp på BBs sida. Trots x antal stories innan så tycker jag att det är en mening man kan undvika eller välja att uttrycka annorlunda. Simple as that. Och dummare än så är hon faktiskt inte.

  Jag tror att AC ville bli uppmärksammad i syfte att sätta igång det här tramset som hon alltid, alltid, alltid håller på med. Olika motspelare varje gång. Det faktum att hon är närmre 45 år och håller på på liknande sätt som det hölls på för 15 år sedan är på riktigt ganska sorgligt. Då hölls det på av Blondinbella, Kissie, bröderna Schulman bl.a. Och det är klart att AC har en, i mitt tycke, aningen mer bildad nivå än vad de två förstnämnda hade då (men så var de ju tonåringar också) men verkligen inte på den nivå hon själv tror att hon befinner sig på. Det är ändå lite skämskudde att läsa hur hon uttrycker sig ibland. Men det mest sorgligt är såklart ändå att de andra (nåja, ibland inte) har lämnat det tramset bakom sig, medan för AC känns det ofta som att det är hennes enda och ständiga verktyg för att hålla sig kvar i ”rampljuset”.

  Med det sagt, jag tror att C kan tjäna på att rise above ibland. Och jag tror att du är medveten om det själv. Jag tycker dock att det är lite anmärkningsvärt hur du och dina siter numera är helt okej att hängas ut bland många av dessa influensers. De kan liksom tjoa om drev, hat o.s.v men det är helt rumsrent att peka ut och hänga ut dig. När du rise above och håller dig där tycker i alla fall jag att det är mycket relevant och intressant som uppmärksammas av dig och tas upp för dialog.

  Jag hoppas vi slipper inlägg om krig här kommande vecka. Vi bombarderas redan från media. Låt detta vara bloggbevakning och en ventil för läsarna så länge det finns hopp om att ett fullskaligt kärnvapenkrig inte bryter ut.

  Oj vad pinsamt! De där hysteriska svaren säger en del om AC. Hon behärskar definitivt maktstrategin guilt by association, dvs att jämföra sin motståndare med någon obehaglig typ som inte alls har någon koppling. I det här fallet Stoppa pressarna och Putin. Men kan hon något annat? Definitivt inte att föra en sansad diskussion…

  man kan inte diskutera med en narcisst som hon uppenbarligen är, det är inte tiden värd.

  Det spelar väl ingen roll för vad som skrivits eller lagts upp innan denna bild? Hon kan ju lägga upp hur mycket bra saker som helst, men denna bild är fortfarande anskrämlig.
  De som är utsatta direkt för kriget kan inte skita i det och dra till Tällberg? Kvinnorna som får föda i skyddsrum 2022 – de kan inte skita i det och dra till Tällberg. Barncancerpatienterna vars sjukhus blivit beskjutet – de kan inte skita i det och dra till Tällberg. De ryska soldaten som blev intalade att de bara skulle ut i övning och hamnade rakt i brinnande krig med x timmars träning innanför skyddsvästen – de kan inte skita i det och dra till Tällberg.
  Fy fan. Men det är väl bara fake news det här….
  BTW VAD FAN ÄR TÄLLBERG?

   Exakt min tanke! Sammanhanget är oviktigt egentligen, det är meningen i sig som är osmaklig.

  Pärleros, SanneAlexandra och nu Anitha- vem självsanerar bort sig själv nästa gång?

  Tycker att det är du Camilla som är den osköna här, inte Anitha. Det enda du gör är att klaga på vad folk gör/inte gör och du tar noll hänsyn till att influensers är helt vanliga människor och inte politiker som är mediatränade.

   Det är väl där våra åsikter går isär antar jag.

  Är din uppfattning att man behöver vara mediatränad för att ana reaktioner av ”Nu skiter vi i kriget…” och därmed välja ett annat sätt att uttrycka sig?

   Vad jag menar är att influensers är vanliga människor som gör misstag. Tror det händer de flesta att man ibland säger/skriver ngt som man kommer på i efterhand kanske inte var så smart.

   Man behöver inte sågas vid fotknölarna för en sådan sak.

    Ja men okej, det kan jag förstå och på ett sätt hålla med om. Samtidigt tycker jag att ”ta ansvar” för sitt misstag är att ärligt medge det och att lära sig av det. Har man gjort det och gör det tycker jag att alla ska släppa det. Dock tycker jag inte att det med att ”lära sig av det” ingår att gå till (minst sagt) grov attack mot den som uppmärksammade det. Förutsatt den inte fortsätter tjata om det. Det är den delen jag har sådana utmaningar med att förstå. Hur man liksom ”Ja sure jag gjorde fel. Det var tokigt. MEN…..”. Personligen känner jag inte att jag tror på att man verkligen inser sitt misstag då, och definitivt inte har lärt av det. Sorry för långt svar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.