42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra inlägg av henne! Skatteverket borde se till attdet huvudsakliga ansvaret för beskattning ligger hos företagen, inte på microsarna som inte har koll på regler och /eller struntar i dem.

   Oj tänk om alla andra som jobbar struntar i reglerna eller säger hoppsan hade visst inte koll! ?

  Fast vadå, är det inte lite ens skyldighet att ta reda på vilka regler som gäller? Säger inte att företagen är oskyldiga men som individ har man ju ett ansvar, om man ska jobba i branschen. ”Inte vet vad som gäller” kan man ju inte hävda, det var det oproffsigaste.

   Exakt. Men tror inte de bryr sig för de får ju ”gratis” grejer.

   Jag tycker det är skatteverkets skyldighet. Om skatteverket inte gör sitt jobb så är det ju fritt fram.

    Nja inte riktigt va? Skatteverket gör stickprov de har inte tid att leta efter alla 20 åriga fifflare.

    Fast alla som betalar skatt betalar lönerna till alla som jobbar på Skatteverket. Så gör rätt så det inte behövs så mycket folk där.

   Om företaget handlar i god tro, dvs utgår från att den andra parten har ett eget bolag & gör rätt för sig då gör de inget fel, tycker Linda svävar lite i sin skrivelse här även om hon har rätt. ALLA vet att en 25 åring- typ Biancas assistent- inte har råd med kläder från ex Schuterman om hon har en månadslön på 25 papp, eller hur? Gratis naglar, gratis hår, resor fransar, nu har hon dessutom startat ett bolag med Bianca, så menar Linda då att inte heller Bianca vet om att man skall skatta? Don´t think so…

   exakt, om man kallar sig influencer som yrke maste man har koll pa yrkesregler som gäller….

  Utmanar vem som helst att hitta ett ”feministiskt” miljonbolag där styrelsen inte är vita män… Att unga tjejer luras in i bland annat detta är så jäääävla fult.

  PS. Ni vet rakhyvelbsolaget Estrid? Mycket pastell, ”love yourself”, roligt att raka sig-Estrid? De skapar bara själva handtaget på hyveln, plastdelen.

  Själva rakbladet finns på Amazon, är utformad för herrar och kostar typ 5 dollar per paket. Det var en tjej under deras hashtag som avslöjade det men inlägget är nu borttaget och när jag frågade Estrid sa dem bara att dem inte kan avslöja vilken deras leverantör är, men där dom alltså erkänner att dom bara skapar handtaget själva.

  Tror du mig inte? Här är dom. https://www.amazon.com/Solimo-5-Blade-Razor-Refills-Handles/dp/B07BC8NBH4/ref=sr_1_211?crid=3IQ71VVG5OBP6&keywords=mens+razor+blades+refills&qid=1646403394&sprefix=mens+razor+blades+refills%2Caps%2C163&sr=8-211

   Rättelse: Dom kostar 8 dollar och är visst utmärkta som för kvinnor, men har även sett dom märkta som för män…

    ”Fits Solimo Razor Handles only” så de köper ju uppenbarligen handtaget med?

   Då får vi tjejer sluta upp med att vara så lättlurade och naiva. Helst kanske man ska ha en utbildning också så att man har lite kött på benen

    Sålänge köttet är hårfritt, visst?

   tja, om man faller för san marknadsföring far man betala mer….

  Har träffat Linda och kan säga att hon är otroligt trevlig och snäll. Sen återigen Camilla (andra kommentaren idag) grymt inlägg! Bra innehåll precis som inlägget med Isabella. Förstår att det inte är lätt att alltid hitta content men tycker du ska känna dig nöjd med dessa två inläggen 🙂

  Bara jag som tycker att en del klänningar från Sanna J kollektion med NA-KD är väldigt lika klänningar från Adoore? Tänker de Bianca la ut på sin story samt en blå klänning som Sanna själv lagt ut…

   Allt sån där krafs tillverkas säkert i samma fabrik i Bangladesh.

  Eh…OK…men vet inte ALLA att man skattar för typ allt..? Vilken usel bortförklaring att ”profilerna inte vet att de ska skatta”?? Klart de vet de gör bara inte det, och om de inte vet ska de anlita folk som kan berätta för dom, och då menar jag anlita ”dödliga” som kan berätta för dom.

   Ja det är klart att det är ens eget ansvar att hålla koll. Men den som startar en liten kanal som hobby har kanske inte ens tänkt så långt att de skulle få grejer och inte funderat på det och vi är ju människor och sådär.. lite som med maten sjukvårdspersonal fick skickat till sig under covid, tror inte någon tänkte att de skulle skatta för det då men det skulle de väl egentligen?

    Det är ingen ursäkt då får man ta reda på vad det är som gäller.

    Det finns regler även för hobbyverksamheter…

   Men vissa av dessa profilerna är inte ens myndiga så hur kan du tycka att de ska veta sånt? Kom ihåg att det endast har gått 1 år sen Skatteverket kom fram till att man inte får skriva ”I samarbete med” utan att det ska stå ”Reklam för X”. Under den tiden så har det hoppat hit och dit med olika regler så inte alls speciellt konstigt att alla inte vet vad som gäller.

    Men snälla du . är du på riktigt? Vet man inte ska man fråga eller hur?!?!?
    Och ja reglerna ändras väldigt VÄLDIGT ofta och det är just därför det är viktigt att man anlitar folk som faktiskt kan, men det är klart vill man inte betala…
    Jag börja undra är du också en ”profil”..?

  Det är enkelt att tycka att vad som gäller kan man hitta på Skatteverket.se vilket man kan. Men influensers är unga och ofta i början av sin utbildning och har fokus inställt på att ha kul och leva livet. De företag som anlitar influensers för content marketing är ofta själva unga företag vars ägare själva är unga och har dålig koll. Det blir lite av en blind leder en blind. Sen finns det undantag, skitföretag som utnyttjar svaga grupper, vilket influensers är iallafall i detta sammanhang.
  Alla har ett eget ansvar dock och till unga influensers är mitt råd, ring Skatteverket och fråga vad som gäller. Min erfarenhet är att de är väldigt hjälpsamma och hjälper en att göra rätt.

  Har en bekant med ca 2500 följare som fått kläder, kosttillskott osv och skryter om det. När jag ifrågasatte det om hen förmånsskattar allt som tas emot svarade hen ”äh vem fan orkar bry sig om sånt”
  Personen klagar också på att inte hens jobb tas seriöst och jag känner mest ~undra varför~

  Torsdag – fru Bromma önskar hon hade pengar då kunde hon bara ägna sig åt volontärarbete.
  Fredag – fru Bromma spontanshoppar en ny Lexus.

   Undrar vems pengar hon handlar för?

    Makens porrpengar förmodligen n

     Haha porrpengar?

      Sorry jag trodde du pratade om My.

    Går väl på hennes företag som alla bara familjens bilar. Mkt pengar oavsett. 1 eller 2 årslöner för många.

    Hon arbetar som en gnu med att packa bajsspray varje fredag till sina läsare. Eller väskor. Alla varorna är specialbeställda från speciella företag. Sen blir det shopping!

     Billigast och bäst är att tända en tändsticka. Kanske jag skulle konkurrera ut bajssprayen genom att göra badrumsstickor. Snygga askar.Ej för barnfamiljer.

   Hon är helt jävla felvaggad (hennes eget uttryck när nån är en idiot)
   Hon måste väl vara konstant deprimerad då hon har ett ton blingbling smycken.
   (Önskar ingen depression men hon skrev att hon handlar när hon är deprimerad)

    Hon måste vara deppig jämt, för det shoppas nästan varje dag.

   Vem är fru Bromma?

    Universum

  När jag hade en relativt stor blogg 2005-2006 fick jag ett par pumps och 300kr för mitt första banner-samarbete någonsin!! Allt svart. Det enda svarta arbete jag gjort. Men kan nog inte bli politiker efter det, tänker jag.

  Kan vi få spons på capes tror du? ?

  tycker att det är så intressant att dessa företag inte har några problem som helst att betala/ge bort saker till influenser (inclusive mikroinfluensers) men kan inte betala sina interns/praktikanter. När jag letade praktik, så var dessa företagen de enda som inte betalade sina praktikanter

  Älskar denna kvinnan, hon om någon är en förebild. Heja Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.