Mamma.Fitness vs Strong Mamas

My Martens träningskoncept ”Strong Mamas” har nu dragit igång och hon pumpar ut peppiga och informativa inlägg på Instagram.
Vid en närmare granskning så upptäcker jag att vissa av hennes inlägg är ruskigt lika inlägg som Olga Rönnberg tidigare publicerat på Instagramkontot för sitt koncept ”Mamma.Fitness”.
Har My inspirerats lite väl mycket här tror ni, eller är det så här de allra flestas bilder och inlägg ser ut i den här branschen?
Att alla skriver om dessa saker och resultatet av en jämförelse hade sett ungefär likadan ut, oavsett vilka fitness och träningskonton som jämförs?
(Jag har kikat på och jämfört Mys konto eftersom hon är en influencer, men som även arbetar med det här vid sidan om.)

Hur likt är för likt?

Jag vill mest veta vilken siffra som är korrekt vad gäller lösgodiset. 
Det går ganska många djungelvrål på den där differansen.

Tack för tips!

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jösses. Copy paste ✂️

      Ja alltså My… hon tar inspiration (kopierar) från Olga och hon har även skrivit ner Olga tidigare. My kan och vet inte så mycket själv utan behöver ta hjälp med det mesta och kopierar andra men ändrar på lite ord hehe. Lifesum använder hon ju och Nette får hjälpa henne med diverse saker. My vill verka kunnig och bra för att tjäna pengar, men mest handlar det om att peppa sig själv till att gå ner i vikt, hon försöker övertyga sig själv och lära sig själv med dessa peppningar. Hon är för rolig med alla sina konton hon startat och gillar sina egna inlägg med, även ett strongmamaskordinator har hon startat nu hehe. Komiskt att hon skrev om att köpa följare och fördömde det hehehe de som vet de vet – Ja hon har själv köpt tidigare, även likes men nu döljer hon ist antal gilla.

        Det är alltså hon själv som är ”strongmamaskordinator” och hon skriver till sig själv för att få fler kommentarer på sina inlägg haha, hon låtsas. Pinsam och genomskinlig är hon. Sjukdomar som bortblåsta så fort hon åker till Mikes också, märkligt att vara under ”rehab” men samtidigt kunna hårdträna där flera timmar om dagen. Asså. My är så manipulativ, fejkar och låtsas och så all smygreklam hon gör. Här i detta inlägg får hon mycket tips och kan lära sig en hel del, lite synd, det kommer hon använda sig av. Och nu kommer hon skriva inlägg utifrån vad folk kommenterar och ifrågasätter här det är så hon jobbar.

      Aha, det förklarar varför just de inläggen ofta är korrekt stavade.

      Ja, allt hon gjort är ju att ändra ordningen på några punkter. Rent plagiat.
      Lösgodis (ej choklad!) ligger nästan alltid på ca 330 kcal, det samma som socker. Nötter har dubbelt så många kalorier, mer än ren choklad eller chips. Naturgodis är inte nyttigt! Ät godis om du vill ha godis

        Nyttigt och kalorisnålt är inte samma sak. Nötter innehåller näringsämnen som inte finns i t.ex gelégodis så vad som är ”nyttigt” beror ju på vad just den kroppen behöver

      Tar hon själv några bilder alls till strongmamas instagram (förutom de hon själv är på).

      Alla bilder med livsmedel på är ju tagna från när sidor.

    Ingen av dem är originell. Alla dessa online coacher har ju samma material som de publicerar. Oftast endast layouten som skiljer dem åt. Det är ju fakta som presenteras, inte så att mamma.fitness har uppfunnit hjulet och My (eller någon annan för den delen) kopierar. De jobbar med detta. Så mycket ”nytt” kommer det väl inte inom den här branschen så att de hela tiden ska kunna komma med helt nya och unika grejer?

      Nä men kopiera rakt av… använda sig av sin egen erfarenhet o jobba lite med texterna själv

      Nej, de här två är inte alls originella. Vem som var först är tyvärr omöjligt att säga, men de här exemplen har jag sett på massor av andra konton, både stora och små.

        My har ju precis startat upp så det lär ju inte vara hon som var först.

        Olga har hållt på i säkert tio år, så nog var hon före My, alla ggr! Olga är extremt trovärdig, My är….tja…

      Jag har ingen aning om det är kopierat eller inte men jag hatar verkligen sån här bantningsskit.

    För likt!

    Kan inte fatta att folk följer sådana konton ?

    OT en mindre influencer har blivit socanmäld av en anonym följare med sin instagram som grund! Hur kan socialen lägga tid på sådant, låter helt sjukt?

      Socialtjänsten är skyldig att utreda när en anmälan inkommer. Det sjuka är snarare att folk sitter och gör anmälningar baserat på något random de sett på Instagram… Tänker på Mariette som var på turné och någon gjorde en anmälan då ”man ser på instagram att hon inte har tid med sitt barn.”… Jösses.

        Så de gör en utredning oavsett hur tramsiga och substanslösa anmälningarna är?

          De måste ju utreda för att komma fram till att anmälan faktiskt är tramsig och substanslös.

            Jasså? De nedan säger att soc INTE gör det. Så var kommer din information ifrån? ?

              Nej, det är ju inte riktigt det nedan skriver. En formell utredning startas såklart inte så lätt men de utreder (eller kalla det undersöker om det gör det lättare för dig att förstå) alla anmälningar som kommer in.

                Lättare för MIG att förstå? Haha. Lär dig vad en socialtjänstutredning är istället.

                  Ja precis, lättare för dig att förstå eftersom du gav intrycket att du inte gjorde det. Ber om ursäkt om du tog åt dig men om du hade förstått hade du inte behövt ställa frågan.

          Nä de tar ställning till om barnet verkar vara i fara eller inte. En anmälan i stil med ”barnet får äta köttprodukter och jag anser vegansk kost är det enda hälsosamma” kommer inte leda till en utredning. Men jag tänker mig att de som avskyr influencers och vill sätta dit dem tar i lite mer än så, tyvärr.

          Nej, det gör dom inte. Dom ringer/kontaktar alltid personen som blivit anmäld, och ev. kallar till 1 möte. Men det ska mycket till för att dom sen ska starta en utredning. Dom märker nog ganska tydligt om det är trams eller allvar.

            Ja en formell utredning startas inte pga någons trams men de har skyldighet att ta emot och registrera anmälan och som du säger ta kontakt. Ringer man in och tramsar men lämnar en anmälan kan de inte bara lägga på och strunta i det.
            Baserar detta på min mamma som arbetat på socialtjänsten i 30 år.

            Nej. Socialtjänsten ringer INTE alltid upp eller har ett möte. De allra flesta orosanmälningar där barn anmäls fara illa går inte vidare över huvud taget!

              Jo. Socialtjänsten är skyldig att inom senast 14 dagar efter inkommen anmälan göra en så kallad förhandsbedömning, där man beslutar om utredning ska inledas eller ej. Skyddsbedömning ska göras snarast.

              För att göra förhandsbedömningen behöver man ha någon form av kontakt med vh till det barn som anmälan gäller. Annars begår du tjänstefel. Mvh socialsekreterare på barn- och familj

                Vill också säga att förhandsbedömningen görs elektroniskt i journalsystemet. Om utredning inte inleds försvinner förhandsbedömningen från systemet, men skrivs ut och sparas i en pärm (eller liknande) under några år. På så sätt kan man kolla upp om anmälningar gällande samma barn inkommit tidigare.

          Lite därför man inte ska göra en anmälan utan saklig grund med avund, hat som bränsle.

        Nej det stämmer inte. De är inte skyldiga att utreda om inte personen anmäler sig själv. Inom vården exempelvis är det bästa att i samförstånd med föräldern anmäla från vården samtidigt som föräldern anmäler sig själv, för tyvärr räcker det inte att vården gör orosanmälan för att soc ska var skyldiga att utreda.

          Varifrån har du fått detta? Jag är helt säker på att du har fel. Särskilt anmälningar från vårdens håll tar socialtjänsten på allvar.

          Stämmer ej. Mvh socialsekreterare

      Malinshusochhem igen eller?

      Jag blev anmäld en gång. Anonymt så ingen aning från vem. När min dotter va liten älska hon frisyrer och ville ha de varje dag. Antingen va de hästsvans, olika antal flätor, råttsvansar och allt möjligt. Tre dagar i rad ville hon att jag skulle göra två flätor. Och de är väl klart jag fixar det varje dag. I anmälan va någon tydligen orolig för att hon hade flätor för ofta ??‍♀️ Men fick ju vackert gå till socialen för möte. Sen va de ju inget mer med det. Men jösses liksom?

    Fettnedgång ?

    Har My någonsin ens satt sin fot på ett gym..?

      Absolut. Titta i Mysans flöde så visar hon sin egen gympahall och sin hund från 32 vinklar!

      Visst har hon det, i perioder. Hon är för rolig när hon kallar sin träning för rehab efter att hon gått upp i vikt och slappat till lite hehe hon är så manipulativ. Hennes snack om ”alla mina klienter” som om hon har många hehe nej det har hon inte men En klient har hon fått nu, kanske inte betalande klient dock utan för att My behövde någon att visa upp för pr för att få fler klienter liksom.

        Emma heter hon. Kan nog vara vinnaren av tävlingen som tre personer skulle få. Den här Emma verkar inte ha så stora behov av My. Tränar sen tidigare och skriver om kost. Möjligen jojo-bantare likt Myggan.

        Förstår inte det här med hennes långa rehab. Från vad?
        My skriver ofta själv att träning är bra för både för fysik o psykisk ohälsa.
        Själv gjort två större operationer. Lätt rehab startade efter några veckor som pågick i ca 2-3 månader som ökades gradvis. Sedan var det bara att köra fullt ut igen, både med styrke o konditionsträning.

        Jag har undrat många gånger vad hon menar med sin ”rehab”? Vad är det för rehab och varför? Min kollega körde rehab när hon skulle komma tillbaka efter hon bröt benet.

        Sluta skriv ”hehe” hela tiden
        Jättestörigt

    Oh dear. Det finns mammaträning på de seriösa gymmen + miljarder med träningstips, träningskonton osv överallt på nätet. Det är bara att googla. Det kommer sluta med att Anna, Roberto och Felicia kommer vara dom enda kunderna.

      Ja dessutom finns det väl redan någon gravidapp som heter Strongmamas. Nja tror inte de kommer träna där för My skrev ju att hon inte vill ha något att göra med familjer med vissa problem och fasader.

        Har hon skrivit det? Är vänskapen med den familjen över nu?

          Det syftade på MG. Tror jag.

        Det handlade om två systrar.

    Sett i princip identiska inlägg förr, utländska konton också, alla inspirerat väl alla även om det här var väldigt likt. Sen verkar My ha missuppfattat – på hennes bild ”naturgodis” visas hela naturella nötter som såklart har met näring än godis, kanske lite mer kalorier men ändå klart nyttigare än smågodis. My skrattar åt att folk kan välja det alternativet pga nyttigare. Men vem kallad ens nötter naturgodis? På andra bilden visas typ russin i mjölkchoklad eller sött yoghurtöverdrag = inte speciellt nyttigt alternativ och är det mer vanliga naturgodiset som är väldigt sött.

      Exakt jag tänkte också på det. Vet hon ens vad Naturgodis är?

      Verkar vara PLR, färdiga artiklar att köpa, finns gott om sådana, har själv köpt PLR, enkelt översätt………..

    Det enda som funkar är i princip intuitivt ätande, d.v.s. att lära sig äta balanserat och inte för mycket, samt att inte fokusera så mycket på bantning, men ändå vara medveten om att man inte kan äta godis varje dag om man vill hållas på en hälsosam vikt. Att följa såna här konton hör inte till intuitivt ätande, eftersom de skapar för stor fokusering på mat och bantning. Om du lär dig äta intuitivt, så behöver du inte i princip räkna kalorier.

      Sjukt att kaloriräkning är så normaliserat idag.

        Snarare sjukt att övervikt är så normaliserat

          Går i och försig kanon att vara normalviktig utan att vara kalorifixerad.

          Man kommer långt med sunt förnuft.

            Absolut. Sunt förnuft är dock sällsynt och många skulle gynnas av att hålla lite koll på kaloriinnehåll.
            Men det får man ju inte säga för då är man fettofob eller whatever………………

              I princip alla överviktiga har redan försökt banta hur många gånger som helst. Dieter funkar inte.

          Det är det absolut inte. Du blandar ihop ”övervikt är normaliserat” med ”alla ska få se ut som de gör utan att bli mobbade”.

      Har du tips på hur man börjar med detta? Är en bra start att försöka vara medveten när man äter (inte skrolla i telefon) och försöka ha koll på nivån av hunger?
      Tycker också inlägg som de ovan är skeva och bara gör att man stirrar på siffror…

        Är inte J (ts) men jag tänker så här: tallriksmodellen, ät tre huvudmål mat om dagen (frukost, lunch och middag), två mellanmål bestående av frukt eller något jämförbart med frukt (dvs inte en marabou chokladkaka á 180 g).

        Huvudmålen ska vara hanterbar storlek, dvs man behöver inte bygga berg av mat på tallriken, eller äta tre portioner. Givetvis beroende på hur mycket man förbränner om dagen, men de flesta av oss är inte styrkelyftare eller grovarbetare i industrin, dvs sådana som kräver större energiintag till vardags.

        Kort och gott: ät med samma frekvens som barn som går i skolan, fast vuxenportioner och inte massa godis, läsk, kakor, bullar eller islattar med 9000 g socker i. Sunt förnuft, grönsaker och kontinuitet/rutiner kommer man långt på.

          Jag skulle säga allt tvärt emot vad ovanstående säger. Är man hungrig ska man äta mycket, är man inte hungrig ska man vänta. Inga mellanmål som fuckar upp aptiten.

            Fast hunger kan till viss del regleras genom att man äter enligt rutiner och att man inte överäter när man väl äter, samt att man inte äter så fort man blir sugen. Man ska äta efter energiförbrukning samt sådana livsmedel som gör gott för kroppen och psyket.

            Att äta ett mellanmål för att motverka att man blir tokhungrig, pch på så sätt håller en jämn nivå av energiintaget, är visst bra. Hellre två mellanmål och mindre huvudmål, än tre stora huvudmål och inga mellanmål.

              Håller inte med. Det är först när man börjar lyssna på kroppen och accepterar hunger som ett normalt, ofarligt tillstånd som man kan äta intuitivt. Om du ska skära ner på kalorier är det inte huvudmålen, den riktiga maten som gör oss mätta, starka och friska, du ska minska.

                Håller med S, som också har stöd i forskning. Att äta i stort sett konstant är inte intuitivt ätande, det är inte vad våra kroppar är vana vid eller mår bra av. Det är vad vi har ”lärt oss” de senaste årtionden när vi inte haft brist på mat. Evolutionen är dock inte lika snabb.

                Hormonbalansen blir bättre av att inte äta hela tiden, matsmältningsorganen mår mycket bättre och hela hälsan förbättras. Vi behöver inte, och ska inte om vi pratar intuitivt ätande, äta tre huvudmål och två mellanmål. Vi behöver inte det. Men ät näringstät mat, det är viktigt.

        Att dra ner på antalet måltider var väldigt bra för mig. Jag åt så ofta att jag aldrig var riktigt hungrig, och jag begränsade mängden när jag åt, så jag blev aldrig riktigt mätt. Jag tänkte på mat jämt. Sen började jag äta enbart frukost och middag, helt utan restriktioner i mängd. Stressen kring mat släppte och jag återfick mina normala aptitskänslor. Känn efter om du är hungrig innan du äter, annars kan det vänta.

        Googla inuitive eating. Det du beskriver har inte riktigt något med det att göra.

      Ja, och äta utefter din genetik och hormoner (vad vi äter påverkar också hormonerna). Att gå på kaloriunderskott och vara hungrig fungerar inte i längden.

        Nej, finns ingen evidensbaserad forskning som stödjer att kost gynnas av att anpassas efter hormoner eller typ blodgrupp eller vad de nu försöker sälja in.
        Det är ett sätt att sälja kosttillskott eller kokböcker.

          Nä, nu blandar du ihop grejer. Hungerhormonet Ghrelin, hormoner som påverkar fettinlagringen som insulin, stresshormoner kortisol. Alla sådana hormoner råder det inga frågetecken om inom forskningen. Sen är det olika vilken balans var och en har med sina hormoner. T.ex blir tjejer/kvinnor sötsugna vid mens pga att östrogenet sjunker. Vi har olika lätt för att lägga på oss vikt, lagra energi, är olika insulinkänsliga osv. Det här har inger med abonnemang, appar, medlemskap och coachning att göra. Ren fakta.

      Fast intuitivt ätande bygger ju på en medvetenhet och lärdom kring kalorier som man oftast (läs nog nu: oftast) bara kan få genom att tidigare ha räknat kalorier. Att räkna kalorier betyder inte alltid att väga varenda gram man stoppar i sig och loggar, överslagsräkning kan också funka och är mindre intensivt. Man behöver inte vara ätstörningar bara för att man räknar kalorier och (unpopular opinion här inne men…) man får vilja gå ner i vikt. Vill man göra det på ett effektivt sätt så är det bästa att just börja räkna kalorier som så småningom bygger upp en stabil vardaglig grund/rutin som är intuitiv.

        Ber om ursäkt på förhand för alla autocorrects!

        Man behöver ju inte räkna kalorier för att veta ungefär vilken mat som man kan äta mycket jämfört med lite av.

        Medvetenhet om kalorier är typ motsatsen till intuitivt ätande?

    Så några emojis här och där och texten blir inte lockande att läsa. Oseriöst det mesta med MM. Nya bilder på sovande son.

    Jag är mer av en godisexpert än kostexpert och har lite funderingar kring detta med godis vs. naturgodis. På Mys bild är det ju mest nötter vad jag kan se. Det måste väl ändå vara bättre att äta 100 gram nötter än 100 gram godis? Dessutom skulle jag aldrig orka eller ha suget att sätta i mig ett kilo nötter under en helg. Ett kilo lösgodis däremot, easy peasy! Så att ”välja det man tycker om” känns som en rätt dålig råd. Nötter innehåller väl dessutom mycket mer näringsämnen och hälsosamma fetter än lösgodis kommer i närheten av? I detta fall kanske man borde tänka ett steg längre än att bara se till kaloriinnehållet?

      Håller med. Några nötter innehåller bra näring och mättar lite, medan ett par ferraribilar mest ökar suget och inte bidrar med något bra..

        Problemet är väl mer att ingen äter ”några nötter”?

      Och det där med kalorierna i lösgodiset, man kan ju inte veta exakt eftersom alla väljer olika sorters godis. Vissa gillar chokladbitar och andra skumtomtar eller saltlakrits osv. Mmm, godis…

      Naturella nötter som på Mys bild är ju klart bättre och skulle man lyckas få i sig ett kilo en helg (haha) skulle man nog äta mindre till övriga mål etc. Men det är nog få son likställer nötter med godis. Nötter är ju mer mat än godis enligt mig, naturella iaf. Däremot kanske folk står i affären och väljer mellan chokladdränkta russin och lösgodis och då är det väl bättre att käka lite av det man verkligen gillar eftersom inget av det är nyttigt.

      Det beror ju helt på vad det är för ”måltid” tänker jag. Om man redan har ätit sitt kaloriintag för dagen med alla nyttigheter man behöver och bara vill unna sig något svingott ja då kanske det är skålen med lösgodiset du ska ta. Detta eftersom du inte får lika stort kaloriöverskott som om du äter skålen med naturgodis.

      Om du däremot väljer mellan att ta lösgodis eller naturgodis som mellanmål/drar ner på annan måltid ja då behöver du väl det som är ”bäst för kroppen” d.v.s. naturgodiset.

      Tror bildens syfte egentligen är att exemplifiera att om man nu vill minska sitt kaloriintag ja då kan man lika gärna äta lösgodis på lördagkvällen istället för att tänka att man är ”så nyttig” som äter naturgodis.

    Är styrka verkligen bättre än cardio när det kommer till viktnedgång? ? frågar åt en kompis

      Nej. Det är kaloriunderskott som räknas och då är cardio överlägset. Men man mår bra av att bli starkare!

        Nej, det går inte att förenkla det så.

        Muskler ökar din vardagliga förbränning, kondition förbränner mer just när du utför den. Bra med både styrka och kondition för kroppen.

      Bättre att bygga en starkare kropp, sen är cardio också viktigt såklart.

      Jag har fått lära mig att om man enbart är ute efter viktnedgång så kan man köra på cardio. Är man ute efter att bränna fett så är styrketräning bättre.

      Mer muskler bränner mer fett under dygnets alla timmar än Cardio som främst bränner där och då. Dessutom har kroppen är högre efterförbränning av styrketräning ❤️

      Fördelen med mycket muskler är att de bränner mer energi endast genom att existera.

      Sen är det bra att hålla igång styrketräningen under kaloriunderskott med ett ökat proteinintag, så du inte tappar både muskler och fett.

      Men det kan upplevas tungt att träna styrka på underskott, personligen försöker jag köra kondition på vardagar när jag ligger åå ett underskott och sen styrka på helgen då jag käkar lite mer byggarmat

    My skriver också ofta om vikten av att variera sin träning. Själv går hon ändlösa PWs vareviga dag.. inte så varierat direkt

      Det där med vardagsmotion gäller inte henne. Efter PW är det bilåkning som gäller. Hiss istället för trappor ?

      Är det verkligen det enda hon gör? Att gå promenader i varierande takt är alltid bra, men inte nödvändigtvis tillräckligt. Jag har dock sett henne lyfta ganska tungt på gym så tror nog hon får in lite variation.

        Gamla bilder.

      Pw är ju ändå en överdrift med tempot hon visar upp. Hon går promenader, vilket väl är bra 🙂

        På typ 1 mil….

          Ja? 🙂 det är väl inte speciellt långt heller? Menar inte att det är en kort promenad men att snigla fram i en mil är fortfarande ingen pw.

            Vem säger att hon ”sniglar”?

              Hennes instastories där hon visar upp tid och avstånd. Hoppas ändå hon lyckas må bra och gå ner i vikt men att ta så mycket betalt för hennes kostplaner och gymövningar -galet!

    Äta frukost, lunch och middag, plus ev en frukt till mellanmål, lagom portioner, vanlig bra mat.
    + 30 min fysisk rörelse varje dag, räcker med en promenad.

    Svårare än så blir det inte. Detta lärde man sig när man var ungefär 6 år gammal. Hur kan folk inte veta hur man ska äta och röra sig?! Helt sjukt.

      Fast om det var superenkelt hade ingen varit överviktig…?

        Men att folk är överviktiga beror ju inte på att dom inte vet hur man ska äta och träna, utan det beror ju på att dom skiter i det.

          Eller att det av olika anledningar inte funkar för dem? Vi lever i ett samhälle där vi konstant har ”skräpmat” runt oss. Och skräpmat är skapad för att göra oss beroende, ge ett enormt sug efter mer, och vara just lättillgängligt och i våra tankar så mycket som möjligt. Har man hamnat i en ond cirkel där man överäter (gärna godis, chips, donken), går upp i vikt, och sedan efter flera år ska försöka bryta det mönstret så är det inte direkt en enkel förändring. Ta en titt på Vetenskapens värld från förra veckan, handlar om vikt, fett, hormoner m.m. Det är inte alltid så lätt att ligga på ett kaloriunderskott.

          ”Skiter i det” … är kanske det dummaste uttalandet hittills i detta kommentarsfält!

      Folk har blivit stendumma i och med sociala mediers framfart.

      Det verkar svårt för många att inse hur mycket kalorier de stoppar i sig. Många äter ju t.ex. lunchbuffet och de tänker att potatismos och panerad fisk med sås är hälsosam mat, vilket det såklart kan vara, men lägg till ett par brödskivor och rejält med smör… det kan vara svårt att uppskatta mängden kalorier om man inte har nån hum om saken. Juice eller läsk dricker många också till maten har jag märkt. Gott är det ju, men många ser inte helheten.

        Fast om du är normalviktig och rör på dig tillräckligt så behöver du verkligen inte räkna kalorier i potatismos och fisk.

          Absolut inte, för då har man ju inte något problem. Ville bara påpeka att många får i sig väldigt mycket kalorier under en måltid, men tror sig äta nyttigt och förstår inte varför de inte går ner i vikt. Själv älskar jag att äta buffet då och då ?

      Lisa folk är olika.

    Komiskt när My hyllar det vegetariska köket på Kollbergsgården. Undantag görs för My som får kyckling. Som deltagare skulle jag undra över att coachen behöver specialkost pga att grönsaker är svåra för henne att äta.

    Hon har inte tid till annat än att kopiera andra. Sen blir det lite ”halvvägs” då hon inte alltid greppar hela grejen.

    Ja, nyttiga saker kan vara rika på kalorier, vad är nyheten i det?
    (Hon visar ju som ovan skriver en skål med naturella nötter, är nog inte det som är tanken med jämförelsen från början)

    Ni som har elvaåriga barn – väcker ni ert barn och lagar frukost varje dag? Är det inte dags att ta det ansvaret själv i den åldern? Vill My ha sin son liten och hjälpbehövande för sin egen skull? Sen lägga honom i sin säng och fota honom?

      Det är väl klart att föräldrarna väcker sina barn och fixar frukost innan skolan?

        Nja nog är man förmögen att göra det själv då man går i 5:an eller iaf hjälpas åt ?

          Det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen kommer iväg till skolan.

          Föräldrarna brukar väl gå upp innan skolbarnen i de allra flesta familjer, sjukt märkligt att då plocka undan frukosten av ren princip INNAN barnet hunnit äta.

            Håller med verkar mysigt om de har möjlighet att äta frukost tillsammans. Men som de senaste dagarna då My blivit lite sen och sprungit hem med andan i halsen då kunde hon istället ringt sin son. Be honom stiga upp och börja göra sig i ordning och förbereda frukost.
            Det skulle han säkert ha fixat galant om han fick chansen.

          Min man lagar frukost till mig på morgonen. Jag är 41. Trevligt och tacksamt ?

            Samma här! Jag tänker inte be honom sluta med det…! 🙂

        Jag började göra sådant på lågstadiet oavsett om mamma var hemma eller inte.

        Fast nej. Dom kan göra mycket själva. Man kan väcka, men är man 11-12 år så kan man ju absolut se till att få i sig frukost själv. Sluta curla, inga barn blir bra av det.

      Om min 9-åring vill ha gröt gör vi det eftersom hon inte kan/får hantera spisen själv än. Om hon vill ha macka eller mjölk/yoghurt med flingor brukar hon få plocka fram själv.

      Vad löjligt det är i Sverige när föräldrar tävlar om vem som har självständigaste barnet tidigast! ”Hjälpa en elvaåring med frukosten, fnys! Är det en bebis eller?”

      Att vara en hjälpsam och närvarande förälder och visa kärlek genom handling och inte bara genom ord är enbart av godo.

      Mina föräldrar hjälpte och curlade mig med allt hemma. Ändå blev jag så självständig att jag flyttade utomlands helt ensam efter gymnasiet och pluggade och skötte mig själv i ett nytt land utan problem.

        Ja det är ju sorgligt när man tänker på motsatsen – barn som måste klara sig själva från tidig ålder och aldrig blir omhändertagna ordentligt. Men självklart ska en 11-åring KUNNA ta fram sin egen frukost. En 11-åring bör ju också KUNNA ställa klockan själv. Sen att man kanske dukar fram tillsammans eller väcker själv för att det är trevligt, är en annan sak.

      Min man brukar göra kaffe till mig och ge mig det innan jag går upp på morgonen. Det betyder inte att jag är hjälpbehövande, det är bara ett sätt han visar kärlek på.

      Jag äter inte frukost hemma på morgonen (äter på jobbet). Därav får barnen själva göra sin egen frukost. De är 8 och 13 år. Varför skulle det vara konstigt?! Inse att alla familjer har olika rutiner som passar för just sin familj.

        Så man ska inse att alla familjer har olika rutiner när man har ungar som är helt självgående men om man hjälper dem med väckning och frukost då är det inte okej med rutiner som passar just dem familjen?

      Nej. Jag äter sånt hon inte vill ha och maken äter på jobbet. Vi ser till att hon är vaken innan vi åker och så fixar hon sin egen frukost. Självklart (ifall nån tror att vi inte bryr oss) ser vi till att det finns valfrihet mellan hälsosamma alternativ. O’boy och rostmacka med marmelad kan man få en slapp söndag, inte en tisdag innan skolan

    Eftersom vi är inne på träning, någon som har tips på proteinpulver som inte innehåller sådant där fejksocker som sabbar ens mage? Typ fenilynin eller vad det nu heter. Min mage blir så upprörd att jag får svårt att träna…

      Du kanske kan testa kollagen istället? Mycket protein utan konstiga tillsatser.

        Eller mat, de flesta personerna behöver inte tillskott av protein. Finns massa sockerfri mat, ägg tillexempel 🙂

          Proteinpulver är ett enkelt pch billigt sätt att öka mängden protein i kosten.

          Vill du bygga muskler och kanske gå på underskott är proteinmängden avgörande.

          Man kan bli rätt trött på kyckling, ägg och tonfisk tillslut…

          Du kan inte mycket om träning va?

            Hen verkar inte kunna mycket om mat heller….

    Tror de flesta inser att My är en typisk ”wannabe” som vill så gärna vara en framgångsrik pt, men hela hon vill för mycket än hon är kapabel till

      Så är det. Vissa har helt enkelt inte talangen att bli väldigt framgångsrika hur mycket de än försöker och jobbar. Det bästa hade nog varit om hon hade startat sin blomsterbutik igen, det verkade gå bra ju.

    Man undrar ju lite NÄR hon ska komma igång med klienter. Hon var ju så när som på klar i nya gymmet, en vecka innan öppning dök dock en bättre lokal upp. Inget konstigt alls, självklart passa på att ta den, men nu var det ju bråttom och det skulle ju gå sååååå fort att fixa den så hon kunde öppna. Men vad har det gått nu? 2 månader, i alla fall med hennes tideräkning, (covid i 8 veckor) och titt som tätt dyker nya erbjudanden upp för nya klienter, ”signa upp nu” ”nu öppnar jag upp för 5 nya” osv. Men man får lite känslan av att hon mest gillar själva uppbyggandet av allt. Men eg inte riktigt vill börja jobba på riktigt. ”Bara sista listerna kvar nu” jag blir stressad, hon måste ju börja dra in pengar till företaget. Får hon några kunder över huvud taget? Vore intressant att höra från någon som varit klient hos henne. Finns det ingen här inne?

      Men hon får naturligtvis inga klienter. Vem i hela friden som är vid sina sinnes fulla bruk skulle anlita en överviktig, otränad, jojoviktpendlande, oseriös, flamsig, tokig, snurrig, som sin personliga tränare?! Ingen! Och speciellt inte när det finns tusentals andra att välja mellan.

      Jag tycker det är trist att det är så mycket fokus på det tråkiga i Mys inlägg. Hela tiden ska hon nämna sin underliggande sjukdomsbild, svårigheterna att komma tillbaka efter att ha gått in i väggen, viktuppgång på 18kg (?), att hon knappt orkade komma upp ur sängen imorse, att det var svårt att orka promenera osv. Hon tänker väl att det ska låta peppande för vissa, men för mig blir det motsatt effekt. Igår försökte hon pitcha sin kommande träningshelg på Öland med orden ”där bodde jag och Ludvig i en dålig period i livet”…

        Och många av oss minns hur sällan hon var där. L fick flyga varannan helg och bo i Jonas lägenhet så My skulle pendla mindre. Den vecka hon var på Öland tyckte hon så synd om sig själv när L var i skolan.

    Pinsamt! ?

    Hon gör väl ingenting unikt eller eget. Bara kopierar andra.

      Ja alltså My haha, hon tar inspiration (kopierar) från Olga och hon har ju även skrivit ner Olga tidigare. My kan och vet inte så mycket själv utan behöver ta hjälp med det mesta och kopierar andra men ändrar på lite ord. Lifesum använder hon ju och Nette får hjälpa henne med diverse saker. My vill verka kunnig och bra för att tjäna pengar, men mest handlar det om att peppa sig själv till att gå ner i vikt, hon försöker övertyga sig själv och lära sig själv med dessa peppningar för hon är fixerad vid att gå ner i vikt.

      Hon är ganska unik med att sära på benen på alla foton…. Varför liksom?

      Till skillnad mot..?

        Varför jämföra? Det är My det handlar om.

          Varför ? För att folk får det att låta som att hon är den ende som gör det , där har du svaret.

            Jag vet ingen annan.

    – My, berätta om de där snabbmakaronerna igen.

      Haha det mesta My gör blir tokigt och fel. Jag skulle aldrig lita på henne att räkna ut kaloriintag och kostupplägg åt mig. Galet att betala dyra pengar till My för det, hoppas ingen går på det. Hon låtsas så mycket, fejk it til you make it lever hon efter. My är manipulativ så det förslår. Fejka, snyfta och skryta det är My i ett nötskal, det är hennes strategi.

    Ja det lär väl stå på Djungelvrålspåsen…

    Pinsamt. Och hur kan någon ta My seriöst? Hon lever inte som hon lär och upprepar samma ”tips” hela tiden fast i olika ordalag. Visst var det hon som påstår sig ha en dödlig sjukdom, eller något sånt? Men avslöjar aldrig vilken.

    Ok att hon inte ser ut att leva som hon lär, men det STÖRSTA problemet måste väl ändå vara de hutlösa priserna hon har.

      Vad tar hon?

        Minns inte, har varit så mycket snurrig info med kampanjer hit och dit.

        TROR set var något om ca 500 för 1h PT om du tecknade 20h.
        Och då ingår INTE fri träning på gym.
        Blir 10.000 pix för 20h med My.

          What?! ?

          500 kr för en PT-timme är i och för sig verkligen inte mycket – det finns PT:n som tar 1500 (dvs de som har jobbat länge och skapat sig ett namn). Är man erfaren, duktig och har relevant utbildning och licens så är 500 verkligen i minsta laget. Det kostar att ta hjälp av yrkeskunniga – oavsett om det är massör, kiropraktor, frisör eller målare – eller vad det nu är. Det man bör titta på är förstås personens yrkeskunnande, tidigare kunder, tidigare resultat och förstås hur hen jobbar – och så får man avgöra om priset är rimligt.
          mvh, PT sedan 8 år.

            500 kr/tim i öppningserbjudande om du köper ett paket med 20 tim. Annars 900 kr/tim om du köper 3 tim.
            Mycket pengar då det inte finns så mycket recensioner från nöjda kunder. Som att köpa grisen i säcken.

          Inte att förglömma 500kr i startavgift samt 499kr för första info.träff. De 499 får du tillbaka om du tecknar upp för ett abonnemang men om det inte känns rätt? ?

    Hahaha det sjuka i det här är att kalorier nyttjas som enda riktlinje för vad som är hälsosamt. Om nötter innehåller mer kalorier än lösgodis innebär inte det att lösgodis är nyttigare för bövelen.

      Jämförelsen bygger på:

      att någon plockar påsen full med ”naturgodis”, det vill säga chokladnötter, lakrits doppad i choklad osv osv och jämför det med t ex en marabou.

      Där är näringsinnehåll rätt lika och den som moffar lurar sig själv när hen tror att den gör kroppen en tjänst som avstår choklad framför ”naturgodis”

      Men naturella nötter kontra segaråttor är ju ingen hjärnfysik, klart gelatin med socker är sämre.

    Jag får en känsla av att My var den där udda tjejen på gymnasiet som startade en blogg som alla läste men ingen ville erkänna det! ?

    Ofta när jag är inne på ex Instagram ser jag väldigt många profiler där vederbörande har otroligt stor bakdel! Inte särkilt tränad/muskulös upptill med stjärten är jätteprominent. Brukar då se hur personens hamstring/quads förhåller sig till resten, och blir nästan lite triggad. Hur kan en del personer ha så o(synliga) hamstring/quads och pyttesmal midja men med en gigantisk bakdel? Denna fråga är alltså genuint ställd.

      Implantat…..

      BBL

      Fettsugning runt magen och implantat i röven.

    Ja fast nu hämtar ju Olga oxå ”inspo” från andra så vad är problemet liksom?

    Det är galet svårt att göra något idag som ingen annan inann har gjort liksom, titta bara på Sannes koftor, caias förpackningar ja ni fattar vad jag menar,

    Nä men fy fan vad pinsam My Martens är!!!

    Vilken copycat deluxe! ?

    En stor varning här!
    Skulle starkt avråda från denna sk pt. Hon far med förfalskade intyg, knycker inlägg från andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.