Vikthets?

Ja, Nellie skriver om att ”mammakilona” ska bort, men annars upplever jag inte hennes text som jättehetsig.
Gör ni?

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej gud förbjude att man som kvinna skulle vilja gå ner en del av de kilon man inte vill bära omkring på. Varför skulle man få bestämma över sin egen kropp? Ja just det ja… överviktiga får kräva att ingen ska lägga sig i hur de ser ut.
  Men bara de.

   Man får tydligen aldrig gå ner i vikt, bara gå upp och man ska älska sin nya tjockare kropp, annars är man ätstörd.

    De vill att alla ska må lika dåligt som de själva gör.

     Jag har faktiskt aldrig mått bättre som överviktig än normal- eller underviktig. Träna kan man göra oavsett vikt. Äter ett eller två mål om dagen, oftast en 8-bitar sushi och proteingröt och känner inte att jag behöver ändra något. Varför skulle jag vara olycklig? ? En stark kropp kan se ut hur som helst. Förut ville jag gå ner i vikt för att passa in i ett ideal. Nu bryr jag mig inte. Är mamma och 35 år. Så skönt att slippa oroa sig hela tiden.

  Om jag får barn i framtiden kommer jag också försöka bli av med mina mammakilon ??‍♀️

   Jag tänker inte lägga på mig några graviditets kg för jag tycker att det är så fruktansvärt jobbit att banta.

  Nej, om det är hets eller ej kan nog bara N själv svara på, vi vet ju inte hur hon går till väga eller hur hårt hon pressar kroppen.

  Att vilja stärka kroppen och bygga muskler samt bränna fett är inget orimligt utan rätt naturligt, för atleter framförallt som är vana vid en viss kroppskonstitution och fysisk aktivitet.

  Sen är ju hon idrottare. Att inte har extra kilon kan vara avgörande för tävlingsidrottare. Även inom ridning är det en fördel att vara stark och inte för tung.

   Precis. Om Nellie inte gör denna resan (som enligt insta enbart innehållt balans och styrkeövningar såhär långt!) kan hon lägga ner företaget och ryttarkarriären. Det är liksom inget alternativ för henne ?

    Men snälla så du menar att om hon inte går ner i vikt kan hon inte fortsätta rida och ha ett företag? Hon rider ju redan och hade gått upp rätt mycket i vikt redan innan hon fick barn utan att vara stor.

     Hon skrev väl inget om vikt (kommentaren du svarade på alltså) utan om styrka och balans. Sen är det självklart jobbigare för ryttare och häst om ryttaren är överviktig.

      Nej men Nellie skrev om vikt. Sen tror jag inte en vuxen manlig ryttare väger mindre än Nellie gör nu så det handlar inte om vikt för hästens fall enligt mig utan om styrka hos ryttaren att ha en korrekt sits

       Det är naturligtvis inte en slump att de bästa manliga ryttarna är riktigt små och korta killar.

        Peder fredricsson är bäst i världen och är 1m 90cm

        Det stämmer ju knappast. Har du sett de män som rider i world cup i hoppning? Menar du att Jan Brink och Patrik Kittel är under 165?

         Många studier har visat att det bästa för hästen är om ryttaren väger 10% av hästens kroppsvikt. Det är skadligt för hästar att bära runt en tung person. I kapplöpning är alla ryttare små och lätta.

          Ja, just för att hästen ska kunna springa så fort som möjligt ?‍♀️

          20% är det den ”gränsen” ligger på. som dessutom är helt ologisk för det betyder att en fet häst som väger mer ska kunna bära mer än en vältränad häst som väger mindre och det är ju uppenbart helt fel.

          det är helt beroende på ekipage, Peder är sjukt balanserad och kan säkert därför väga mer då han inte stör hästen medans någon som väger mycket mindre men inte kan rida skulle vara mycket jobbigare för hästen att släpa runt på och rentav skadligt.

   Stark , varför behöver ryttare vara starka? Bra kondition så du orkar rida.

  Det är POSITIVT att INTE ha överflödskilon/vara överviktig. Det innebär att livet blir lättare, friskare, piggare, längre, starkare, lyckligare, med mera. Att vara överviktig innebär att livet blir tyngre, sjukare, tröttare, kortare, svagare, olyckligare. Så det är alltså något BRA att vilja gå ner i vikt och skall därmed hyllas. De som triggas, har ät/viktproblem osv får ansvara för sig själva. Vi triggas alla av något på något sätt.

   ????

   Du vet väl att man kan vara överviktig och frisk, stark, leva längre mm?!
   Det är tom så att en som är överviktig och fysiskt aktiv är starkare och har mer muskelmassa än en som är smal. För man blir liksom stark av att bära på extra tyngd. Det är därför många idrottare hänger på sig tyngder som tex viktmanschetter och viktvästar vid träning.

    Extra vikt vid träning då personen tänker på hur den rör sig och lyfter för att inte snedbelasta – Ja. Det tränar musklerna.

    Att alltid bära på extrakilon oavsett vad man gör och oavsett situation – Inte bra då detta sliter på kroppen och ökar risken för skador.

    Du kan ju på fullaste allvar inte mena att det är samma sak att gå runt med tio överviktskilon fett som att gå runt med tio kilo tyngd-väst i träningssyfte? Väldigt tjocka människor är ofta väldigt starka för att kunna bära runt på alla sina kilon, ja, problemet är att ju tjockare du blir dessto svårare och jobbigare blir det att röra sig vilket i sin tur leder till stillasittande. För att inte tala om riskfaktorerna med fettma och förfettning av kärl och organ.

    Nej, fett förvandlas inte till muskelmassa för att man går omkring och är tung. De idrottare som hänger på sig extra tyngder har inte speciellt mycket fett utan muskler som de vill utveckla.
    Ja man kan vara överviktig och frisk och stark. Men majoriteten överviktiga är det inte. Och speciellt inte ju äldre de blir.

    Detta är det som är som är så fel. Ni vet inre mycket om övervikt och fysisk styrka mm och dömer överviktiga efter gamla fördomar som borde vara utrotade.
    Ni borde läsa på lite mera nya forskningsrön och om lära om.
    Alla överviktiga har liksom inte sjukdomar och ont i kroppen lika lite som alla smarta är friska och inte har ont i kroppen.

   Förstår vad du menar men ”kul fakta” är det visat sig att personer med ett bmi mellan 25 och 30 har lägre risk att dö i förtid jämfört med normalviktiga 🙂 men du kanske menar kraftigt överviktiga.

    Hur menar du? Bmi över (tror att det var 27) leder ju till ökade risker för hjärt och kärlsjukdomar. Över typ 30 ökar risk för diabetes.
    Vilken dödsorsak minskar menar du?

   Källa på att livet blir bättre på alla de sätten du skriver om? Själv blev jag olycklig av att gå ner 30 kg eftersom jag utvecklade en ätstörning och började hata mig själv. Eller du menar att det är POSITIVT med ätstörningar och att man ska HYLLAS för att man svälter sig själv?

    Givetvis menar personen inte att man ska svälta sig själv och att det är bra. Man kan faktiskt gå med i vikt genom bra träning och bra mat. Svält är aldrig ett bra alternativ ?

   Jag har kvar 7 kgs övervikt. Jag hade fetma innan för ca 2 år sen. Jag har blivit av med massor av problem som jag hade när jag vägde 15 kg för mycket. Jag tränar ordentligt 2-3 gånger i veckan och känner mig smidig och pigg, glad och lätt. Så ditt snack är bara bullshit. Man kan visst ha viss övervikt och ändå må hur bra som helst.

  Mammakilon försvinner av sig själva om det är just mammakilon man pratar om, det är absolut ingenting man behöver träna bort.

  Sen har ju vissa ett resonemang ”att man äter för två ”och går upp sjukt mycket( det finns undantag så klart) men det har inget med mamma kilon att göra.

  Sen kan jag bli galet trött på de som föder barn och två veckor senare ska visa upp sin tajta kropp, varför då liksom varför denna hets?

   Är ju inte alls säkert att dom bara försvinner av sig själv. Men man känner själv vilken form man är i och är man en träningsmänniska är det ju inte konstigt att man försöker komma i form igen.

    Som sagt om du läser om texten så kanske du förstår vad det står.

   Mammakilon försvinner inte av ”sig själva”. Varför skulle de göra det?

    För att ”mammakilon” isåfall är barn, moderkaka, extra blod, vätska och möjl enstaka kg fett man lagt på sig under grav. Lägg därtill två par mjölkstinna bröst som väger en del.

    Det är inte meningen att gå upp ännu mer än så.

     Är inte det bebiskilon? Mammakilon är det mamman sätter på sig och som inte försvinner när barnet är ute.
     Men ja, om man ammar borde kroppen börja se ut som förr men inte alltid och inte för alla. Själv var jag konstant hungrig och gick upp 5 kg efter att barnet var ute. Hade ingen kontroll. Men det är ju inte mammakilon men viktökning skedde som resultat av amningen.

     Alla går inte upp endast detta och det är inte alltid för man ”ätit för två”. Mkt händer i kroppen…

    Fast ja? Två veckor efter jag fick barn hade jag kommit i mina gamla kläder men jag har bra förbränning och klarat av att äta allt utan viktuppgång.

   Hahahaha ”mammakilon försvinner av sig själv”. Ska säga det till min kropp så den skärper till sig.

    Haha jag måste också det ?

    TS menar ju uppenbarligen den vikt som graviditeten väger i sig, dvs det som försvinner när bebis, vatten, moderkaka etc kommer ut. Har läst någonstans att en graviditet i sig väger ca 10-12 kg i vecka 40.

    Ja skratta på uppenbarligen har du inte läst vad det står.

    Du verkar inte har läst ordentligt, när du har skrattat färdigt kan du läsa om texten och då kanske du förstår vad det står.

     Jag har läst ordentligt och håller helt enkelt inte med?

     Jag tappade definitivt inte 10-12 kg den närmsta tiden efter förlossningen? Den vikt som då borde försvinna så fort bebis är ute och livmodern krympt till normal storlek, enligt kommentaren. Jag tappade kanske 5 kg efter förlossningen trots helamning och normal kost, resten av de 15 jag gick upp fick jag kämpa för att tappa igen.

     Och att mena att man en normal graviditet endast går upp i vikt pga det bebis, moderkaka, blod osv väger är ganska naivt och världsfrånvänt. De flesta lägger på sig extra fett också helt utan att de ”äter för två” och tycker i sig godis (såklart inte alla).

   Hahaha försvinnandet tar tydligen mer är 30 år ? men plötsligt händer det väl, eller?

    Fast nu pratar vi om mammakilon och det du pratar om är allt annat än”mammakilon ”eller hur?
    Du kan väl börja med att läsa om från början istället så kanske poletten faller ner.

  Jag hade några depressionskilon som jag jobbade bort i höstas. Inte för att jag var överviktig, men just för att jag inte kände igen känslan i min kropp. Jag är van att vara stark och smidig, lätt och studsig. Så kände jag mig inte alls, så jag gjorde något åt det.

  Det om något måste väl vara self love och sånt? Att vilja må bra i sin kropp, känna sig stark och ha energi till sådant man tycker är kul.
  Så länge man inte säger åt andra vad de ska göra.

  Hon Lisanna Carmen på insta… Från Polen? Vad gör hon för något? Jobb alltså. Hon verkar vara en riktig slösa, operationer, shopping och äta ute.

   Mammaledig antar jag då hon har en bebis. Har för mig att hon jobbat inom äldrevården tidigare.

  Tycker inte hon verkar hetsa men man kan ju njuta av bäbisbubblan ett tag innan man börjar focusera på sitt utseende

   Man mår bra av träning, handlar ju inte bara om utseende.

   Är inte muskler länkat med att hon rider mycket? Det är jobbigt att komma igång med ridning efter en längre paus, jag kunde knappt rida lätt efter något år haha..

  Man kan ju också göra två saker samtidigt. Man kan ju ”njuta” av bubblan (om man nu ens är intresserad av det) samtidigt som man tränar för att ta hand om sig själv.

  Finns det någon anledning att ha kvar kg man lägger på sig under graviditeten (som inte vill försvinna ”automatiskt”)…? Som vissa reagerar på sånna här texter kan man ju tro att ungen dör om man går ner dem.

   Håller med på ett sätt, men många reagerar också som att man dör om man inte går ner de där extra kilona direkt. Är heller inte hela världen om det tar ett tag.

   Kroppen förändras ständigt. Det är osunt att försöka hålla fast vid samma kropp man hade vid ett visst tillfälle i livet. För de flesta är det omöjligt. Jag blev mamma tidigt i livet och önskar nu när jag är i 30-årsldern att jag hade lagt fokus på andra saker än vikt och kropp när jag var yngre. Hälsa handlar inte om vikt.

    Det är klart hälsa handlar om vikt – också.
    Jag väger i stort sett lika mycket nu som för 20 år sedan innan jag fick barn. Det finns inget osunt i att behålla samma kroppsvikt och kroppsform genom åren.

   Nej jag upplever inte Nellies text som hetsig och jag förstår henne precis! Jag själv gick upp 15 kilo under min graviditet. Det va för två årsen. Jag har väl gått ner hälften skulle jag tro. Jag väger mig inte bryr mig inte om vad som står på vågen. Visst jag är lite större än vad jag var innan bebis men så är även mina höfter mycket annat på kroppen som ändrats under dessa 9 månader. Jag tycker det är super bra att Nellie visar sin resa. En del kvinnor har den genetiska turen att kilona bara ramlar av dom, vissa som jag och kanske Nellie får kämpa mer för det. Jag tycker det är bra för Nellies följare att se träning på ett hållbart sätt. Alla har inte råd att operera sig, göra diverse behandlingar och vad man nu kan tänkas göra för att kroppen ska de ut som den en gång gjorde. Nellie rider på högnivå, hon behöver bygga upp styrkan från grunden för att kroppen ska hålla, hon gjorde även snitt vilket betyder att hon verkligen måste bygga upp magen på rätt sätt för att inte få komplikationer i framtiden. Jag själv var dålig på att komma igång med min träning vilket nu gör att jag går runt med smärtor i ländryggen pga svaga magmuskler. Barnmorskorna och personalen på BB rekommenderar även att så fort du kan efter förlossningen ska du börja knipa träna och komma igång med att träna bäckenbotten ? Jag ser det bara som positivt att Nellie väljer att visa en hälsosam resa av det här och inget snabbfix ?

  Det är ju helt rimligt att träna och stärka kroppen efter en graviditet.

  Hon visar ju inte upp ett skevt ideal i den videon utan snarare hur många ser ut 2 månader efter en förlossning.

   Håller med. Hon ser ju ut att göra väldigt rimliga övningar också.

  I vanliga fall avskyr jag ”vikthets” och ”nu ska kroppen ÅTERSTÄLLAS” (med både svält och operationer i vissa fall) men här tänker jag annorlunda. Dels uttrycker hon inte direkt att utseendet spelar in. Men dessutom så är ju Nellie proffsryttare. Hennes jobb är att arbeta fysiskt. Både vikt och styrka spelar roll för att hon ska kunna göra bra ifrån sig på hästryggen. Hade hon varit stavhoppare hade ingen lyft på ögonbrynen men tror tyvärr detta handlar en del om okunskap om ridsport och hur ens kropp måste vara i form precis som hästens måste det…

  Jag tycker Nellie är jättesansad och inte ett dugg viktfixerad. Hon visar upp sig i tajta kläder på instagram där man tydligt ser hennes extrakilon – utan att photoshoppa eller dölja eller försöka fota sig ur vinklar som visar mer fördelaktigt. Många influencers skulle aldrig visa sina kroppar efter en viktuppgång. Nellie är både avslappnad och cool med sin kropp – som tävlingsryttare MÅSTE man vara stark och vältränad! För sin egen skull och för hästens!

  Hon hade väl kunnat träna och bli av med mammakilon utan att skriva om det. Det fåniga här är inte att hon vill gå ner i vikt utan gör pussmun framför en spegel

   Vad ska hon annars skriva om?

    Ja om det är viktigt att skriva att hon ska bort med mammakilo då kan man undra

   Hon skriver väl om det för att det är ett samarbete och hon får betalt för att skriva om det

    Ja klart hon skriver om det när hon får betalt för det.

  Nej, endast sunt. Fler borde tänka så.

  Gravid här och kan ärligt säga att jag längtar tills bebisen är ute och man får klartecken att börja träna igen. Saknar att kunna springa, lyfta vikter och kunna gå långa promenader…. Har inte kunnat göra något av detta då jag fick sån foglossning tidigt och kroppen känns så tung och otymplig. Sedan så är det inte alla som går ner alla extrakilon man går upp under sin graviditet, jag har gått upp 15 kg och har ändå 6-7 veckor kvar av graviditeten så kommer lätt gå upp några kilon till, men finns ingen garanti att allt kommer försvinna utan att jag behöver anstränga mig lite väl när barnet är ute, vill ju kunna ha mina gamla kläder liksom…

  Så förstår Nellies resonemang. Jag kommer också vilja ha tillbaka min gamla kropp eller till och med bättre än innan.

  Kan alla snygga också sluta lägga upp bilder på Instagram. Det gör att jag känner mig ful.

  När vi ändå är igång.

   Och alla lyckliga.
   Och singlar. Och barnfria. Och de som kan sova hela nötter. Och de med vita tänder. Och de med fräsiga bilar. Och de med stora hus. Och de med glansigt hår.
   Kan de bara sluta posta så att jag kan känna mig glad som gravid, tung och trött.

  Att använda ”hets” i ett sånt här sammanhang… För en sån här bild…? Näee

   Nellie hetsar folk som vill ta tag i hälsan men är för lata för att göra det. De vill inte se att andra lyckas med de mål de själva inte orkar kämpa mot. Alla ska vara lika miserabla för att de själva inte vill prioritera samma.

    Skriver utifrån egen erfarenhet.

    Jag tränar och är inte lat. Dock tränar jag för hälsans skull och inte viktens skull. Är överviktig och kan ändå köra högintensivt och lyfta betydligt tyngre än många andra kvinnor (och många män). Tycker ändå Nellie hetsar. Att träna ska inte handla om vikt.

     Vadå ”ska inte handla om vikt”?
     En människas personliga träningsmål får väl handla om precis vad denna vill. Att hon vill bli av med några kilon borde väl knappast få dig att må dåligt eller känna dig hetsad?

     Eller kan det vara så enkelt att du känner dig träffad för att du själv hade mått bra av att gå ner lite trots att du klarar av hiit och vikter? Fattar verkligen inte annars hur man kan tolka Nellies text hetsig.

      Om det är nån som känner sig hetsad och lättkränkt så är det väl du? Du kan inte ta in det eller acceptera när folk skriver här inne att trots övervikt så tränar de stenhårt och mår bra. Du verkar ha nån konstig bild att alla kvinnor ska se smala ut. Dessutom har du ganska dålig utdaterat info om hur kroppar faktiskt funkar. Att ha 5-10 kgs övervikt tex är inte hälsofarligt. Såna som tränar regelbundet och äter bra har mycket bättre hälsa än en smal som bara sitter.
      Hur kan du dessutom veta hur folk mår eller vad de har för hälsa, är du deras PT/läkare eller dietist. Jävligt osmakligt att applicera sjukdomar och skit på folk bara för att du har massa fördomar och förakt. Så det enda du egentligen kan göra är att faktiskt sluta förneka när folk skriver att de mår bra annars var bara tyst.

       Haha men oj, förakt alltså? Nu tar du i från tårna. Orkade tyvärr inte läsa allt ditt ordbajsande men det låter som du skulle må bra av att träna och få ut lite aggression ?

        Haha jävla incel troll. Fjant

         Gå och träna med dig ?

  Det har kommit ett väldigt märkligt narrativ på sista tiden, att tjocka på något sätt skulle vara både starkare och friskare än smala. Så långt har fettaktivismen gått, att det finns folk som tror detta på riktigt. Att en tjock kropp är starkare än en smal för att den bär runt på övervikt.

   Och att väldigt många tjocka verkligen inte KAN gå ner i vikt. Genom att äta mindre och röra sig mer. Vilket i så fall skulle innebära att vem som helst, som är frisk, kan bli överviktig när som helst, om det inte har med kost och fysisk aktivitet att göra.

    Men så är det. Jag drabbades år 2020 av en sjukdom som all forskning visar ger ett viktpåslag mellan 15-30 kilo. Det är handlar inte om sköldkörteln eller att läkemedel (för det är ingen sjukdom man kan äta läkemedel mot), ger viktuppgång, utan på grund av andra faktorer. Har heller inte med kost att göra. Innan jag fick diagnos började jag gå upp kraftigt i vikt. Gick ner till 1000 kalorier per dag, men gick ändå upp. När jag fick min diagnos förstod jag varför jag inte lyckats gå ner.

     Varifrån får du din energi att leva och röra dig? Om kroppen lagrar allt? Blir du sängliggande av din sjukdom?

     Exakt därför jag skrev SOM ÄR FRISK.. Vilket du ju uppenbarligen inte var

     Vad är det för sjukdom?

    Då gäller samma sak för alla smala som alltid lägger sig i dessa diskussioner med att de inte k a n gå upp vikt? Bara ät.

   Som mycket annat i samhället I guess. Dvs tendensen att det aldrig är den enskilde som bär nåt ansvar, typ den kriminella, den överviktige, osv.

   Håller helt med! Har också sett ett mönster att smala personer (eller de med kurvor på ”rätt” ställen osv), oftare blir mer kritiserade än överviktiga/ de utanför idealet.
   Missförstå mig rätt; Men känns som folk tycker det är mer ok att kritisera en utseendemässigt ”perfekt” person, än någon som inte faller inom normen.
   De som är överviktiga (etc) ska istället hyllas och det ska pratas om hur starka det är. Och att dem ska vara nöjda med sig själv osv.

   Extrem dubbemoral

   Endaste gen reflektion, men har tänkt på det ett tag

    Endast egen reflektion*

    Vad är det för fel att tycka att människor ska ha rätt att vara nöjda med sig själva? Du blandar ihop två saker: hylla övervikt (vilket aldrig görs) och anse att folk har rätt att se ut som de gör utan att bli mobbade.

     Hylla övervikt görs ofta (Felicia Bergström, Sara songbird, Lisa-Marie för att nämna några svenska).
     Att någon hyllar ”ideal-kroppar” ses aldrig. Snarare tvärtom

   Nja…

  Tror definitivt att det handlar om projecering när folk gapar om hets. Eh menar ”hets”.

  Tycker inte att det är vikthets. Om hon väljer att vara helt öppen med graviditet och aktiv sport på ganska hög nivå så kan det snarare vara nyttigt att hennes följare ser hur hon tränar. Antar att många som följer henne också drömmer om ett aktivt jobb med hästar och då måste man vara i god fysisk form, så är det bara.

  Stör mig mest på att hon svarar att det inte handlar om vikt men samtidigt är det ju hon själv som skriver att kilona ska bort. Senast jag kollade var kilo ett viktmått ?‍♀️

  Om man helammar får man ganska lätt bort viktuppgången man la på sig under graviditeten. Mammakilona ska bort innan nästa graviditet! Inte alls vikthetsigt.

   Hon ammar inte.

   För vissa går det lätt att få bort de med amning, för andra inte. Kroppar är olika, coolt va?

    Tro mig, vet mycket väl det. Mvh utbildad inom kvinnohälsa och jobbar på kvinnoklinik 🙂

     Haha otroligt klumpigt uttryckt att skriva det som en sanning då, om du tom jobbar inom kvinnohälsa. ?‍♀️

      Och jag som tyckte jag var försiktig genom att skriva ”ganska” (därmed inget skulle tolkas som en absolut sanning) så ingen skulle ge tillbaka för att det lät hårt. Men jaja 🙂

       Att trycka in ganska där gör ingen som helst skillnad i den bemärkelsen. Du skriver att det går ganska lätt bort, alltså att det inte är så svårt att bli av med kilona om man ammar.

       ”Vissa som helammar..” eller ”om man helammar får VISSA ganska lätt bort” skulle kunna vara något om du vill förmedla att det inte gäller alla.

       Men skönt att du vet att det inte var en sanning. Kan vara extra bra att tänka på orden när du även jobbar med kvinnohälsa så ingen stackare går griller i huvudet av du uttrycker dig fel när du vet bättre.

  Att ha en kropp som mår bra är viktigt för oss alla. Om du dessutom lever på din kropp, vilket Nellie gör i detta fall med tanke på sitt och sambons företag, ja då är det än viktigare att ha en stark och stabil kropp, precis som alla andra elitidrottare som lever på sin idrott ! Alla går upp i vikt under en graviditet, det går inte att komma ifrån. Finns dock undantag , det finns även de som ”går ner” i vikt, dvs står kvar på sin egen ingångsvikt eller till och med även kan gå ner några kilon ( då tappar mamman av sin egen vikt men bebisvikten ( bebis, mer vätska, moderkaka osv ) ökar ju under graviditetens gång ) Men för de flesta blir det en liten eller till och med en större ökning under de månader graviditeten pågår. Kan vara fogproblem så du blir mer stillasittande pga kraftig smärta, problem med knä eller fotleder som reagerar med smärta även på en liten viktökning, ja det finns många olika problem/sjukdomar som kan leda till viktökning som inte bara är bebiskilon.

  Jag tycker att Nellie är väldigt bra i sina inlägg. Hon har redan från start klart och tydligt förklarat att allt sker efter vad kroppen orkar och vad läkare/fysioterapeuten säger är ok samt att hon tränar för en stark balanserad kropp som ska orka och hålla för vad deras jobb och livsstil behöver. Att rida är betydligt mer fysiskt krävande än vad man tror, därav tränar elit ryttare även både styrka och kondition för att orka själv/ha en hållbar kropp samt för att ge sina hästar bästa möjliga förutsättning för att kunna prestera maximalt!

  För många far dessa kilon av sig självt ( amning, nattvak, minskar ibland den egna aptiten pga trötthet ) långa promenader om barnet har ont i magen/är orolig osv osv. Men för många är det tvärt om

  Jag är 161 cm och väger 85 kg. Mådde hur dåligt som helt. Snarkade, hade högt blodtryck. Blev sjuk ofta och var nedstämd och trött.
  Jag har lyckats gå ner till 70 kg alltså blivit av med 15 kgs övervikt. Jag snarkar inte längre, mår hur bra som helst. Är pigg och har inte hört blodtryck längre. Jag tycker t.om att min hy har blivit finare
  MEN jag är fortfarande överviktig. Har 6-7 kgs övervikt kvar men ändå mår jag så j*blå bra. Så förstår inte alls vissa av er här inne som tycker att alla överviktiga mår dåligt är sjuka,fula osv? Att ha fetma är problem absolut men det All övervikt är inte dåligt.

   Vägde 85 kg*

   Om du har märkt en så stor skillnad av att gå ner de första 15, hur vet du att du inte hade mått ännu bättre av att gå ner de sista 7? Bara för att du mår bättre än då så behöver du ju inte må så bra du kan. Skulle betta att du säkert kan få en bättre styrka till vikt ratio och kunna orka mer, minska risken för vissa sjukdomar etc.

   Du svarade ju på din egen fråga varför folk tror att överviktiga generellt mår dåligt, du säger ju t.o.m. att du gjorde det själv innan du gick ner, fattar inte vad som är otydligt?

   Äckliga osv har jag inte sett något om, däremot tycker jag inte det är så konstigt att folk tycker att det utstrålar lathet och att personen inte tar hand om sig… för i det flesta fall där övervikten är påtaglig så gör ju inte personen det. Fattar att det är trist att höra men det är så det är. De flesta överviktiga är lata med träningen och tar inte hand om sin kropp. De trycker i sig mer än de gör av med helt enkelt. Inte alla men majoriteten.

    Jag träffade en dietist när jag blev av med min fetma och hon tyckte att allt såg väldigt bra ut. När jag vägde 85 kg så hade jag ganska stor mage. Mycket av min bukfetma har jag blivit av med och jag ser typ fit ut tack vare 2 års träning. Men jag tränar ju varje vecka och det tog mig 2 år att bli av med 15 kg. Så jag kanske går ner dessa 7 kg med tiden. Ingen aning. Men just nu mår jag bra och är nöjd med hur jag ser ut och att jag orkar träna osv.

  Som nybliven mamma kan man vara rätt så känslig och det är så tröttsamt med marknadsföring om mamma-kilon och mamms-mage mm som ska bort. Ja sammanlagt med allt annat om mamma-kilon så blir det en hets. Tycker hela begreppet ”mamma-kilon” kan skrotas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.