Jon och Jannis diktatursemester

Medan många andra influencers semestrat i det något mer ”västerländskfierade” Dubai så har Jon och Janni Olsson Delér istället valt att åka till Jeddah, Saudiarabien med sina två barn.
Jeddah verkar vara ett härligt resmål på många sätt, se bara till att du vet vilka lagar som gäller. Vore trist liksom att behöva avsluta semestern med att betala dyra böter, hamna i fängelse eller piskas offentligt för att ha gjort någonting förbjudet, säg som att ”dabba”, dricka alkohol eller att dansa på konserter.
2019 lanserade Saudiarabien ett turistvisum som tillåter utlänningar att semestra i landet, men för att dessa turister inte ska balla ur helt så implementerades även ett gäng ”public decency laws” – 19 st – där överträdelser eller brott mot kan resultera i fängelse om det vill sig illa.

Här är några exempel på saker som är förbjudna i Jeddah och som stipuleras i den här nya lagen från 2019:

Det är förbjudet att ”dabba”. Dansen är förknippad med droger och djupt omoralisk enligt ”the Saudi Interior Ministry’s National Commission for Combating Drugs” (vad det nu kan översättas till på svenska?)
Att överhuvudtaget dansa på konserter – ett nytt tillskott till det suadiska nöjesutbudet – är förbjudet. 2019 blev en kvinna arresterad efter att ha ”shufflat” på en konsert iklädd en abaya och niqab. Hon ansågs ha brutit mot de allmänna moraliska föreskrifterna.

Män får inte ha shorts på sig och kvinnor måste fortfarande täcka axlar och knän. Exponerade knän, omoralens högborg alltså.

Alkohol är förbjudet, och även om du bara konsumerat det på flyget över så kan straffet bli allt från offentligt spöstraff till fängelse.

Att vara gay eller trans är så klart fortfarande förbjudet, precis som det är att visa ömhet eller kärlek offentligt. Ping Isabellas Doharesa.

Det är mer eller mindre förbjudet att fira Alla hjärtans dag”.

Det är heller inte tillåtet att ta med sig en drönare in i landet, att fotografera en invånare utan deras uttalade tillstånd. Ett värdelöst resmål för Jon och Janni med andra ord.

Källa: Insider

Vad tycker ni om att Jon och Janni marknadsför ett resmål som Jeddah för sina miljoner följare? 
Jag raljerar så klart över dessa ”turistlagar” som är inte är någonting mer än en parantes i sammanhanget, men det förstod ni ju, eller hur?

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varit till Dubai en gång och det var första och sista gången, blev så illa berörd av många saker jag såg och förstår inte alls varför man vill resa dit flera gånger.

   Fast Dubai är ett Las Vegas jämfört med Saudi.

    Vad spelar det för roll? Det rättfärdigar inte deras vidriga människosyn.

     Och denna människosyn tar dom från Saudiarabien och liknande med sig när dom kommer till demokratiska västerländska länder. You do the math! Kritiken går väl åt båda hållen.

   Kan du inte berätta mer? Blev nyfiken eftersom folk åker dit hela tiden?

    Kan inte svara på varför folk fortsätter åka dit, det är för mig helt galet då det finns massa andra resmål att välja på. Men det är väl lite en ”grej” att åka dit? Det ser lyxigt ut osv jag vet inte ??‍♀️

    För min del var det en resa där jag gick runt och kände mig vidrig som stödjer turismen. Det fanns mycket problematiskt men det som berörde mig mest var hur svarta blev behandlade. Jag kanske är naiv men jag trodde svart slaveri inte existerade längre, iallafall inte i ett land så många turistar i, men svarta är på riktigt slavar där och jag såg de bli sparkade på av deras rika ”herrar”. Vi skulle till det enorma köpcentret så stod lyxbilarna parkerade utanför och de svarta chaufförerna fick stå utanför bilen och vänta i 40 graders värme, svetten bara rann på dom och tror inte dom fick lämna sina positioner för att ens sätta sig i skuggan eller få sitta i bilen med ac eftersom alla stod kvar på samma platser vid bilarna tills de kom tillbaka efter sina shoppingturer, det var samma när vi åt lunch på en restaurang och nån shejk satt och åt och hans svarta slav stod bredvid precis där skuggan slutade så han fick solen på sig, verkade inte få stå inne i skuggan eller äta för den delen skulle bara stå bredvid. Jag har massa fler exempel och upplevelser. Och även som någon skrev här nere att det säger ganska mycket att flera har försökt rymma från detta land.

     Har tyvärr också varit i Dubai och har samma erfarenhet. Blev både förvånad och illa berörd av just det du beskriver hur svarta behandlas.

     Blir uppriktigt ledsen över att läsa det här. Men tyvärr är det så att slaveriet fortfarande är väldigt utbrett i vår värld. T.o.m. till den grad att det idag anses vara mer utbrett än på den tiden vi så ofta läser om i historieböcker.

     Fy fan!!! Har samma erfarenhet! Var på kryssning och en av resmålen var Dubai där vi var två dagar. Vår taxichaufför berättade att han jobbar 7 dagar i veckan, delade ett väldigt litet boende med flera andra, alla pengar skickade han hem till sin familj med fyra barn i Jemen där det är krig, han fick inte ta dit sin familj pga att man måste ha en viss årsinkomst vilket dom här gästarbetarna aldrig ens är i närheten att komma upp i!! Blev också illa berörd av Dubai 🙁

     Tack för ditt svar, låter bedrövligt! ?

   Vad säger det när inte bara en men tre prinsessor har försökt att fly från Dubai från en och samma man? Systrarna Latifah och Shamsa, den senare har inte setts i offentligheten på 22 år. Prinsessan Haya lyckades fly och fick vårdnaden om sina två barn.

   Skulle aldrig resa till Dubai, men Saudiarabien är ju snäppet värre.
   Det här är dock ingen semester eller samarbete med visitsaudi egentligen, det är Jons sponsor Redbull som inte alls har varit nöjd på sistone. De har ställt krav för att fortsätta sponsringen, därför är helt plötsligt vloggar, nya Leica kameror, team overkill, snabba bilar och flashiga events tillbaka igen. Säger Redbull att de ska åka till Saudiarabien så är det bara att hoppa på flyget och låtsas som det är världens roligaste grej och perfekta resmålet för småbarnsfamiljer.

    De har båda taggat visitsaudi på sina stories…

  Jag tycker en kommentar på Jannis Instagram perfekt fångar vad jag tycker: ”Privatflyg trots kklimatkris till ett land i klass med Ryssland, betalt med skatteflydda pengar. #nofucksgiven ”

   Så sant! Känns så himla… off?

   Jon & Janni lever i sin egna lilla värld till synes oberörda av allt som händer i världen.
   Jon uppför sig verkligen som ett stort barn. Nyligen i ännu en vansinnesfärd med monsterbil genom Europa
   (förmodligen del av avtalet med Red Bull). Ingen insikt och inte minsta tillstymmelse till miljömedvetenhet.
   Men jag är villig att förlåta Jon & Janni eftersom deras beteende nog i första hand beror på att de är tämligen
   korkade.

    Hört av folk som träffat Jon att han är trevlig och glad men inte alla hästar hemma så att säga

     Nej han verkar vara lite eljest.

   Spot on.

   Ett land värre än Ryssland till och med (innan invasionen av Ukraina iaf). Dåliga länder på olika sätt .

   Vill man åka till regionen är ju Israel åtminstone en demokrati.

    Väntar på reaktionerna till den kommentaren. Men det går inte att komma ifrån att varenda granne där ingen är en demokrati försökt utrota Israel redan innan landet hade utropats som suverän stat av FN.

    Ja toppen, åk till en apartheidstat.

  Tycker det är sjukt. Dom två verkar helt uppe i det blå, rika och bryr sig om ingenting.

   Fast nu tar du väl ändå i lite? ”Bryr sig om ingenting”
   De donerade nyss 100k euro till unicef för hjälpa flyktingar i kriget.
   Så jo de bryr sig.

    Hade de haft huvudet påskruvat och brytt sig på riktigt hade de haft så många saker ogjorda som privat get, åka till Saudi.

     Så du menar att bara för att de göra vissa mindre bra val i livet, så ska de inte göra något bra alls? De ska sluta bry sig helt? Tex sluta donera alla pengar de får in när de säljer sina kläder de inte använder längre? Eller sluta bygga skolor osv?

      Nu var pengarna inte från deras ficka så är inte jätteimponerad. Näe det paret imponerar inte direkt.

       Har aldrig sagt att du ska vara imponerad.
       Du behöver inte vara imponerad, men du kan ju inte säg att de inte bryr sig.
       Sen måste du ju också se till företaget. De tappar intäkterna på försäljningen. Troligtvis pengar de räknat med att få in för att kunna producera mer och för hjulet att snurra.
       Inte något lätt beslut att ta som företagare direkt. Men ett vettigt och fint beslut i mina ögon.

        Vad är det som säger att de faktiskt bryr sig för att de (med hjälp) donerar pengar? Kan det inte bara vara ett enkelt godhetsknarkande? Förlåt mig, men jag har absolut ingen förhoppning om att några av dessa rika, självupptagna och ytliga människor ska göra något av ren och skär godhet.

     Get?!??

    Fast det var inte pengar från deras egen plånbok utan överskottet från en ”charity sale” som c’est normal hade.
    En lagerrensning som säkert var välbehövlig eftersom det ofta finns storlekar, modeller och färger som ligger osålda.

     Äger dom inte bolaget menar du? Hur är det inte deras pengar?

     Det är väl fortfarande pengar? Som de aktivt valt allt ta ett beslut att DERAS BOLAG ska donera? Eller är det inte lika fint eftersom det inte kommer från deras privata ficka?

      De tigger ihop pengar och tror att de då får pluspoäng.

    100k är småpotatis för dessa personer, bra PR dock vilket är bra mycket mer värdefullt för dem än 100k. Dem pungade ut 65k+/mån i hyra för deras lägenhet i Monaco bara för att slippa betala skatt, dem behöver inga stående ovationer för att dem skänker pengar.

     Ah! DE pungade ut och DE behöver! Sorry ?

      För SIN lägenhet. Och DE skänker pengar. 😉

       Tack, det gick lite för snabbt där ?

  Ingen vettig människa reser till sådana länder.

   Som Thailand?

  Vilka är dom?

  Och kan vi snälla prata om att det avfyrades en missil som träffade en byggnad endast 10 km från F1 banan?? F1 har fått sån stor kritik för att de ens fortsatt med tävlingen i helgen pga. det inte är säkert där.
  Vad gör Jon & Janni? Tar med sig sina två barn till samma ställe EFTER att det visste hade som hade hänt.

   Det är faktiskt bara jättekonstigt. Man tar väl inga såna uppenbara risker med sina barn.

   Det där är dock felaktigt, dom var redan där när missilattacken skedde. Sen kan man ju ändå säga vad man vill om beslutet att åka dit.

   Dom har ju inte flytväst på sina barn heller, så man blir inte förvånad.

  De åker ju dit för formel 1-loppet idag. Jag hade också gärna sett det live, men med tanke på attentatet nära banan i fredags hade det inte känts bra ur ett säkerhetsperpektiv.

   Vem avfyrade en missil och varför? Tycker inte om alla dessa stora sportjättar som är korrupta och har tävlingar och diverse i diktaturer som bryter mot mänskliga rättigheter. Pengar, pengar, pengar. Dags att städa upp.

    Som kommande fotbolls-VM… Borde bojkottas!

     Ja, vi får verkligen hoppas att Sverige inte kvalificerar sig. Jag tycker att Sverige skulle ha hoppat av kvalet från början.

     Ja, alla fotbollsfans måste sätta krav nu. Vårt nöje kommer inte på bekostnad av mänskliga rättigheter och slaveri. Det finns ingen ursäkt.

      Fattar inte att de godkändes från början. De måste ju även byta tid för hela evenemanget då det är för varmt där på sommaren… Men money talks… ?

   Det finns ju också andra F1-race under året att åka på. Själv ska jag se F1 i Österrike i juli till exempel.. Att välja Saudi Arabien är bara konstigt.

   Om det nu är Formel1 man vill se finns det ju rätt många andra länder där man inte stenar honosexuella man kan åka till.

  De känns så falska och osköna.

   Jätte osköna och helt världsfrånvända.

   Tittar på bilderna och tänker att jag borde bli avundsjuk, eller iallafall inspirerad, känna lite wow eller nåt då de ju ser så perfekta ut på ytan. Känner dock ingenting och tror det beror på deras oskönhet. Kan inte sätta fingret på det men osköna är nog bästa beskrivningen, och framstår inte som speciellt smarta heller.

  Jag kommer aldrig någonsin resa till eller stödja muslimska diktaturer….

   Samma här. Usch.

   Eller diktaturer såsom Thailand.

   Är andra diktaturer okej för dig att stödja eller resa till, eftersom du enbart tar upp muslimska sådana??

    Diktatur i någon form ska kritiseras och motarbetas. Kan förstå kommentaren om islam dock. I flertalet av de värsta krigshärdarna är islam orsak till konflikten.

     Snälla utveckla hur islam är orsaken till krigen.

      Gärna. Kul att du är intresserad. Jemen, Syrien, Afghanistan, Mali. Börja läsa på om de konflikterna. Läs även på om Boko Haram.

       Så kort draget, terrorgrupper som krigar i islams namn men egentligen inte har något att göra med religionen?

       Tack för ett bra och utvecklat svar!

        Var inte så otålig läs på ordentligt och reflektera. Annars får du nog stå ut med att du blir stämplad som obildad.

       Du menar kriget i Syrien har med religion att göra? Du kanske ska läsa på själv hur kriget i Syrien startade. Började med att folket var trötta på presidenten och hans styre som förstör människors liv. Visste du om att presidenten i Syrien endast ger el 1 timme per dag där? Att han tog hjälp sen av Ryssland och IS för han insåg att folket blev för starka mot honom så han behövde stöd utifrån så han kan fortsätta sitta i makten. Så från börjar har kriget i Syrien inget med religion att göra utan människorna där ville ha demokrati och sina rättigheter. Hur hans pappa år 1986 tror jag gick in i Homs och dödade alla där för att en pojke målade en bild på honom som han ansåg inte var bra?

      Kul att du är intresserad! Syrien, Afghanistan, Mali, Jemen. Börja läsa på om de konflikterna. Slänger även in Boko Haram. Blir så glad av människor som söker kunskap.

      Finns nu två svar i mod.

      Du trollar va?

  Varför reser man till länder där det är förbjudet att vara gay, det är till och med dödsstraff på det. Och där kvinnor blir allt annat än jämlikt och bra behandlade. Så otroligt sorgligt att folk reser till såna länder. På nöjesresor dessutom. Då bryr man ju sig bara om sig själv.

   Korkade människor har tyvärr för mycket makt.

   Vad gör man inte för pengar…

   Som Sverige? Där vi låter våldtäktsmän gå lösa men straffar kvinnor som pratat offentligt om att de blivit våldtagna?

    Nej. Hon blev aldrig våldtagen. Ett helt vanligt fylleligg. Dessutom har hon ett ovanligt elastiskt minne, praktiskt att kunna ändra på narrativet efter behov.

     Tror anonyms kommentar liksom fick ett förtydligande av ditt svar.

      Folkdomstol? Nej tack.

    Bra exempel på whataboutism.

    Du låter som Mona. Ingen kommer bli straffad för att de berättar att de blivit våldtagna. Men gör man det offentligt så uteslut namnet och annat som gör att man vet vem det är. Att folk inte fattar att förtal har noll med att man berättar om en våldtäkt visar bara hur blåsta folk blivit som tror på allt de läser på instagram istället för att tänka själva.

   Folk åker ju till Polen som avskyr homosexuella.

    Det kan ju inte vara alltför många människor som åker på nöjesresor till Polen? Absolut inga fashionabla influencers…

     Ja, tycker man skilja på resor som folk marknadsför alt publicerar på flashigt sätt jämfört med vanlig resa som någon gör av olika orsaker. Jag kan inte motivera alla mina köp och liknande men ska man marknadsföra det måste man ändå kunna stå för det och kunna ta kritik.

   Håller med, men det är ingen nöjesresa eller semester. Detta är en jobbresa för att hålla huvudsponsoren nöjd. De må vara rika och dra in pengar på många olika sätt, men inte så rika att Jon har råd att förlora Redbull.

  Hoppas att de besökte chop chop square! ?

  Många svenskar åker ju till USA som är ett av världens mest ojämlika länder. I vissa delstater får kvinnor inte ens göra abort om dom blivit våldtagna. Svarta dödas varje dag osv osv….

   Nog för att USA har ett dåligt styre och problematiska lagar vad gäller jämlikhet, men hur kommer du fram till att de är ett av de sämsta länderna på området?

   Ja det är intressant att det här med att det bara gäller vissa länder. Thailand är en diktatur och förtrycker sitt folk men där verkar det helt ok att åka och njuta av paradisstränderna? Var drar man gränsen?

    Thailand är givetvis inte ”helt ok”.

    Nej, skulle inte sätta min fot i Thailand även om jag fick resan gratis. Utöver diktaturen är det också ett mecka för pedofiler och trafficking.

     Jag håller med dig. Men när folk lägger upp bilder från en semesterresa till Thailand är det otroligt sällan som det reflekteras kring styret. När det gäller länder i t.ex mellanöstern är det väldigt mycket mer kritiska kommentarer. Det visar bara hur skev vår värld är. Säger inte att det här gäller alla men generellt.

   Berätta gärna vilka delstater du tänker på.

   Vita dödas också varje dag.

   USA är dubbelmoralens land.

  Mänskliga rättigheter < ????

  ?

   Lyssnade på veckans avsnitt av Michaela och Jannis podd och hör hur Michaela berättar om att de har det lite tuffare ekonomiskt just nu, och att de skippade att boka platser på flyget när de åkte till och från Cypern nu när de va nere och hälsade på janni och därmed sparade 190kr men riskerade att inte få sitta på bekväma platser och inte med sin familj. I tidigare avsnitt har Michaela sagt saker i stil med att de ska boka biljetterna snart innan de blir dyra etc. Blir så konstigt att höra detta och sen se Janni flyga privatjet som kostar minst en halv mille när hennes syster pratar om hennes tuffa ekonomi och hur hon sparar 190kr. Hade jag varit janni hade jag bjudit ner min syster alla dagar i veckan, när hon berättar om sin ekonomi, samt att de pengarna för janni är småpengar. Självklart är det ingen skyldighet men hade inte sovit gott av att veta att min syster har det tufft ekonomiskt och vill komma ner och hälsa på mig … jannis relation till Michaela är verkligen så off, vet att hon behandlar klara Elvgren som en drottning i jämförelse med Michaela, bjöd ner henne till marbella flera gånger, och klara bodde hos henne långa perioder förut. Får bara lite konstig känsla av hur hon är mot Michaela

    De har det tufft ekonomiskt för de bygger hus och de överskridit budgeten med flera miljoner.
    Inte så att någon av Michaela eller Jens blivit av med jobbet och tappat inkomst.

    Också ganska världsfrånvänt att anse att man har det tufft ekonomiskt när man väljer att överskrida sin budget från typ 8 miljoner till typ 17? Snälla.

     Tufft ekonomiskt kan man väl ha det oavsett vad anledningen är? Sen att de har överskridit budgeten, alla som just nu bygger hus har överskridit budgeten, materialpriserna har ökat med 200% inom loppet av ett par månader, efterfrågan efter materielet är hög medans utbudet inte alls är stort. Vi byggde en sommarstuga som vi har fått lägga på hyllan nu pga prisökningarna. Så helt förståeligt att de överskred budgeten, vi som är i samma sits förstår.

      Tufft ekonomiskt för mig är när någon blir av med jobbet och inte kan betala räkningar.
      Inte när någon köper något de inte har råd med bara för att de vill köpa det.

      Förstår att de överskridit sin budget med tanke på bristen på material. Men någonstans måste det finnas en gräns på vad som är rimligt och inte.

    Hon hade kunnat skippa åka till Joe and the Juice en dag så hade hon sparat in pengarna för val av platser på flyget.

     Eller hyra något billigare boende, huset de hyr nu kostar väl orimligt mycket i månaden

  Har bott i Jeddah och Dammam. Jeddah är helt underbart. Finns så mycket kul att göra, maten är god och man känner sig trygg. 10/10 would recommend!

   Hehe trygg? Skulle nog inte känna mig trygg, tänk om jag råkade dabba.. eller ha för korta kläder..

   ?????

   Precis, jag bor i Dubai och känner mig skit trygg. Mellan östern för mig känns otroligt tryggt som kvinna.

    Du kan stanna där och fortsätta med ditt särskrivande.

     När allt man har att kommentera på är någons stavning? Ja då har man inte mycket att säga. Skäms inte alls över att min svenska inte är speciellt bra, sånt som händer.

  OT – var är Isabella? inte bloggat lagt upp på instagram på flera dagar.

   Krismöte med Joali Being kanske efter att hon i sin ”recension” beskrev deras hälsoinslag som ”flum” ?

  Förkastligt såklart men lite intressant hur många influensers (Rosas , Löwengrip) recently som åker till Maldiverna och beskriver det som lyxigt , ”drömmigt” och paradis och många bara ååååh vad fint. Maldiverna förbjuder homosexualitet, har återinfört dödsstraff, tillämpat spöstraff för kvinnor vid äktenskapsbrott, har urusla arbetsvillkor för sin personal /gästarbetare som ska padda upp på gästerna samt vet inte var de ska göra av de gigantiska sopbergen som samma turister genererar. Men det verkar vara ok.

   Exakt

   Sånt bryr sig inte influensers om ?

   Kan inte låta bli att önska att man själv skulle ha råd att åka dit…. men troligtvis blir det aldrig av. Men väldigt irriterande med Bingo o Julia som just nu är där och bombar IG med sina filmer och bilder. Sen skriver Bingo om nån ukrainsk tjej som jobbar där och så tänker de ( i 5 sek) på hur tacksamma de är och fortsätter filma och njuta medan kriget härjar. Ja,jag vet att Bingo har ukrainare inneboende hos dig men måste man posta så jäkla mycket hela tiden?? Mindre kunde verkligen räcka.

  Själv bor jag i diktaturen Sverige. Ett land som utåt sätt har demokrati men bakom stängda dörrar håller alla varandra om ryggen i sann svågerpolitik.

   Eftersom våra är folkvalda och vi har makt att påverka vilka som sitter där, så nej. Sen skulle jag vilja se dig åka till Saudiarabien och berätta om vilken diktatur du lever i i Sverige ?

   Tråkigt att du känner så.

   Snacka om världsfrånvänd kommentar.

   Så jävla töntig kommentar med noll respekt gentemot de som bor i en faktisk diktatur

  Jag tycker människor själva ska få välja vart de reser utan att andra ska bedöma detta. Att raljera över andras nyfikenhet, öppensinnighet och intresse får mig att undra hur perfekt personen som bedömer är då eller kanske snarare moralist personen är då.

   Men det där är ju bara skitsnack. Visst, res och upplev världen men det finns ju så oändligt många platser att resa till som är långt mindre problematiska än det vi talar om här? Känns ju snarare som att du försöker rättfärdiga dig och dina val.

    Nej, har aldrig varit i Saudiarabien men däremot hade jag gärna tillsammans med mina barn resa till världens alla länder.

  På tal om flunsor är inte Bianca väldigt oaktiv på sociala medier på sistone. Inget kul att kolla på när det väl kommer upp något, bara en massa reklam. Konstigt att hon inte har tappat fler följare.

   Det har väl bara varit reklam senaste två åren?

  Rent krasst, om man bara ska semestra i fullvärdiga demokratier är listan rätt kort, 20 stycken. 48 stycken om man räknar med ”demokratier med anmärkning”. Men då ingår både Indien och Malaysia som är rätt tveksamma. Intressant nog ingår även länder som Frankrike, Spanien och Belgien u listan över ”demokratier med anmärkning” (Top tre är för övrigt Norge, Nya Zealand och Finland. Sverige ligger fyra).

   Och vad skulle det vara för fel att semestra i de länderna?

  Kanske bäst du flyttar från Sverige då? #nonregrettableloss

  Detta är så sjukt på så många plan.
  1. levnadssituationen till många runt om i världen just nu.
  2. Landet, efter 2,5 år så ska ni resa till ett land med mänskilga rättigheterna och som nedtrycker individer, värderingar och som står för så mycket som ni aldrig har eller kommer uppleva.
  3. BAM – slå upp ditt luksusliv med privatejet, med 2 små barn , som att du nu passerat max nivå och ska tapetsera det så hela världen ser.
  4. Miljöaspekten och tanke på att hela världen håller andan behövs inte nämnas.

  Jag blir helt paff och ännu mer förskräckt över hur man gör detta med 2 barn.

  Tänk er berättelsen om resan för barnen om 10 år.
  -” åh, här var vi på väg i ett privatjet på väg mot ett land som inte har samma värderingar eller mänskliga rättigheter som bi har, ååååh så kul vi hade. ”Men mamma, var inte det i 2022? I skolan så har vi pratat om att de var krig och att det kom massa flyktingar till sverige och hela europa…..? ” Ja men vi hade inte varit på semester på 2,5 kära du! Och efter 2 år pandemi och ukraina hade precis blivit invaderat, från Ryssland, oprovocerat, och ett 3 världskrig var en stor rädsla, i Sverige så kom det mer flyktingar än någonsin förr, det är sant.
  Och valet av land, vi gör ju lite som vi vill, vi är kända och rika, så vi skiter lite i sunt förnuft, vill vi så gör vi.

   Lite överdramatiskt kanske?

   Pratar du själv mycket 2015 och hur olämpligt det var att resa då pga kriget i Syrien?
   Eller tidigt 90-tal då jugoslaviska flyktingar kom hit i drivor?

  Vad är grejen med kommentaren ”First family trip in 2.5 years after becoming parents” Va? ? De semestrar väl hela tiden?

  Man får inte vara gay på Maldiverna heller. Hindrar inte våra influencers från att marknadsföra det som paradiset.

  Man kan ju se det som att gå in på samnytt (eller annan extrem site) och köpa merch ”för kvalitén är så bra//tshirten är så snygg”, det skulle ju influencers aldrig göra för det vore ju att direkt stötta extrem verksamhet med pengar – men att lägga tio(hundra?)-tusentals rätt in i ett land med minst lika extrema åsikter det har de inga problem med. Nej jag är inget superfan av det nej och ja, det är komplexare än min analogi här men samtidigt känner jag inte att den är helt ute o cyklar heller

  Vilket jävla vidrigt land! ? avskyr alla sånna där länder där man ex inte får visa axlar, ha shorts, dricka alkohol etc. Skulle aldrig i livet betala för att åka dit ä, inte ens om nån annan skulle betala min resa dit skulle jag åka med. Åker hellre till ex Borlänge som är utsett till Sveriges fulaste stad.

  Det kan vara en resa kopplad till Formula 1 som är denna helg i Jeddah. Läste bland kommentarerna att han är sponsras eller jobbar för Redbull?! Rebull är ju ett utav de lagen som kör i formula 1

  Tack för info men det visste de flesta redan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.