Fast i klassisk kvinnofälla eller bara ett lite udda intresse?

Jolie ÄLSKAR att städa och jag kan nästan få panik när hon själv föreslår att hon vill rensa ur något eller hjälpa till med tvätten – utan att jag ens har nämnt något om det, haha.

Har tänkt på detta en del och är rätt säker på att det beror på att jag alltid har städat och fixat mycket och att barnen har sett det någonstans i ögonvrån. Frågan är ju bara då varför Jason inte har samma intresse? Han vill aldrig hjälpa till med maten (eller jo, men väldigt sällan), städa eller tvätta. Vill inte att det ska bli så att min dotter faktiskt VILL göra det medan min son helst slipper. Hur gör ni hemma? ”Tvingar” ni barnen att hjälpa till även om dom inte vill? Och med vad i så fall? Hur gamla är era barn? // Gabriella Possler Joss

Kan en kvinna ha att fixa i hemmet som intresse, eller är man per automatik satt i en ”patriarkalt kontrollerad kvinnofälla” då?
Jag älskar att göra fint här hemma, och blir lugn och harmonisk av att städa. Men bara när jag själv vill, kan och har tid, men med det sagt så bör tilläggas att jag gärna tar tid till det.
Jag älskar mitt hem, vårt hus och att pynta och piffa, precis som jag älskar att laga mat och baka. Vissa gillar att påta i trädgården, någonting jag satt betydligt längre ner på min lista och med varm hand överlåter till min sambo.
Jag tycker vår uppdelning fungerar bra och vi är intresserade av och bra på olika saker.
Han är jätteduktig på att laga mat och gör det gärna, så det handlar inte om att han är en hjälplös och soffliggande man med handen i kalsongerna som tvingas äta Billys pan pizza om jag inte är hemma.
Jag ska exempelvis precis sätta igång och renovera vår gästtoalett.
Inte för att jag måste göra det själv, utan för att jag vill. Det ska bli svinkul och jag längtar verkligen efter att få se resultatet. Helt av allt vill jag göra det själv, mitt eget fixprojekt liksom. 🙂
Hade jag inte känt så så hade vi antingen gjort det tillsammans – för att det måste göras – eller tagit in någon utifrån att göra jobbet.
Jag ser ingen skillnad på det jag gör och tycker är roligt, och någon som meckar med bilar eller har pallkragar fulla med olika ätbara saker på tomten som vårdas ömt.

Jag tycker att så länge ett barn vill hjälpa till av rätt anledning – ett genuint intresse, inte för att hon sett sin mamma göra vissa saker och tror att det är så det ska vara – så är det väl inga konstigheter.
Att städa, laga mat, tvätta och göra andra hushållsrelaterade aktiviteter kommer de allra flesta vuxna människor behöva lära sig och utföra förr eller senare i livet, och om något tycker det är kul och således också är bra på det så är väl det bara positivt?
Jag tvättar hellre bra och glatt än illa och surmulet, men alla får så klart göra precis som man vill.
”Agressionstvätt” – ett potentiellt nytillskott till sm-veckan?

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Omröstning bland kvinnliga läsare som bor ihop med en man: vem av er betalar räkningarna hemma? Där har vi en kvinnofälla.

   Jag betalar nog 70% av alla räkningar. Alltså ”arbetet”, kostnaderna delar vi ju på

    Det är ju noll arbete att trycka på ”godkänna”…

   Vissa får han och vissa får jag så 50/50 skulle jag säga.

    Kan du inte visa ditt hus Camilla? ?

     Varför skulle hon vilja visa sitt hus på nätet?

     Du kan få se hönshuset om du vill? 🙂

   Jag betalar 100 % av våra räkningar och håller våra sparkonton under mitt namn. Bilen står skriven på mig (köpt utan lån) etc. Min man är en slösa så det funkar bättre att jag sköter den ekonomiska biten. Han har dock inga anmärkningar mer att han slösar det han har om han ser det på kontot.Han är dock jäkligt duktig på att tjäna pengar medan jag jobbar deltid på ett statligt jobb.. tycker maktbalansen är rätt bra i vårt förhållande.

    Hur gammal är mannen i fråga?

     42…

   Menar du att rent fysiskt godkänna överföringar eller vem som står för största delen av inkomsten?

    Den som gör det praktiska, den av er som har koll.

     Olika från månad till månad, den som först stör sig på att kylskåpsmagneten, som håller fast alla räknar, börjar glida neråt närmare den 25e pga tyngden. Räkningarna betalas från ett gemensamt huskonto där vi sätter in en procentuell del av vår lön.

      Har ni pappersfakturor? Gör dessa till e-fakturor eller autogiro.

      Skaffa elektroniska räkningar.

     Spännande, har inte tänkt på att det är en kvinnofälla? Vad kan en skev fördelning leda till? Vi betalar nog lite 50/50, har aldrig reflekterat över det. Men det verkar ju vara en grej som lätt hamnar på kvinnor enligt din omröstning.

     Jag fattar inte riktigt, vad är fällan? Att man som kvinna inte har koll på räkningarna för att mannen betalar dem? Eller tvärtom? Undrar geniunt, ej dryg.

      Att man som kvinna inte har koll.

      Fällan är att bli beroende av någon

       Haha fällan är att jobba ihjäl sig för att kunna kalla sig oberoende. Jag är ekonomiskt beroende av min man… om vi separerar downshiftar jag bara till mindre billigare och enklare liv. Det är inte svårare än så.

        Precis! Fattar inte det här med att det skulle vara en fälla osv. Det är väl otroligt få människor som skulle kunna leva exakt samma liv med samma standard på en inkomst istället för två? Både kvinnna och man. Min man tjänar enormt mycket mer än jag och han står för i stort sett alla räkningar medan jag står för mat och andra löpande utgifter trots att vi äger vårt hus 50%50. Det är ju mer lyx för mig än honom rent krasst.

     Vi tar några stycken var, han de dyrare då han tjänar lite mer. Alla är elektroniska så ser aldrig skymten av hans räkningar eller han mina, så vi håller till 100% koll på våra ”egna” räkningar.

   Våra löner kommer in på ett gemensamt konto och jag sköter alla betalningar från det kontot, inklusive ”månadspeng”(vet inte vad jag ska kalla det annars?, pengar vi gör helt och hållet själva vad vi vill med) till våra respektive ”månadspeng-konton” ? Är kvinna och lever med en man. Jag har bäst sinne för pengar och vill veta var exakt alla pengarna går. Han med så klart.

   Uppmuntrar verkligen andra att göra samma om ni har möjlighet!

   Jag betalar alla. Min sambo swishar mig hans del men räkningarna kommer till min KIVRA.

    Men har inte folk autogiro?

     Hatar autogiro. Älskar däremot e-faktura på min bank haha

    Kommer pengarna in på kivra. Hur då?

   Lagt in allt på autogiro alternativt e-faktura till vårt gemensamma konto. Så fakturor sköts automatiskt. Gör inte alla så? ?

    Precis min tanke också. Smidigare och billigare än fysiska fakturor

   Jag betalar räkningar som står i mitt namn och han betalar räkningar som står i sitt namn.

    Så gör vi också. Mina pengar är mina och hans pengar är hans, och det har aldrig varit nåt problem 15+ år ihop.

     Våra pengar är dock ”gemensamma” sen i slutändan, därför bryr vi oss inte om att dela upp det mer än att vi vill ha kontroll över våra egna ansvarsområden. ?

      Haha, varför blev den här kommentaren satt i modd?

     Samma här och det funkar fortfarande efter 20 år också.

    Då är det ju intressant att veta vems namn som står på de gemensamma räkningarna. Alltså el, internet, försäkring och annat som man betalar ihop.

   Gemensam ekonomi och jag (kvinna) sköter vår ekonomi. Så jag betalar räkningarna ?

    Samma här. Han har inte betalat en räkning på 20 år. Alla pengar in på gemensamt konto. Alla pengar ut från gemensat konto.

   Min man betalar räkningar hemma. Min pappa betalar räkningar hemma. Min man lagar 80% av all mat hemma. Min pappa lagar 90% av all mat hemma. Jag städar i mitt hushåll och min mamma städar i mina föräldrars hushåll. Jag och mamma tycker om att städa och hålla ordning. Min pappa och min man tycker om att laga mat.

   Det dras mest från mitt konto (gemensamma räkningar) men han har sina räkningar. Vi delar lika på allt.

   Men man ska också se på det här med räkningar från två håll: många äldre kvinnor har överlåtit det ekonomiska ansvaret på mannen. Skulle ALDRIG låta min sambo sköta ekonomin utan att jag hade insyn. Det måste inte vara en kvinnofälla att betala räkningar o ha koll på ekonomin, snarare tvärtom.

    Ja det känns verkligen som en grej som har skiftat! Tidigare skötte nog mannen det där fullt ut och kvinnan hade ingen koll eller insyn (exakt så för mina morföräldrar tex) medan jag nu tror det är vanligare att kvinnan är den som håller koll och mannen som inte har någon aning alls. Jag håller med dig! Paaanik av tanken att inte ha någon koll på räkningar etc, gör det mycket hellre helt själv än lämnar över till någon annan

   Haha kvinnofälla? Har hela mitt 29åriga liv tänkt att de är vanligare att mannen i förhållandet gör det. Min uppfattning är att kvinnor gör mer praktisk städning, mannen gör räkningar och sen snickrar/bygger/klipper gräset typ ?

    Kvinnofälla ligget just i att det är mannen som gör det och att kvinnan inte har insyn i ekonomin. Inte att det är en uppgift som görs.

     Tror att i alla mina vänner och släktingars familjer så är det kvinnorna som betalar räkningarna, utom i ett fall.

     Insyn i ekonomin? Han tjänar tio ggr mer än mig och betalar allt. Jag behåller mina pengar till mina utgifter som jag vill bekosta, och behöver ingen insyn i ekonomin eftersom det är enkelt: allt kostar mer än vad jag skulle ha råd med.
     Om han lämnar mig? Ja, då flyttar jag till ett litet boende jag har råd med.

      Hur är det att leva så? Alltså att inte egentligen ha råd med sin egen livsstil?

       Ens livsstil och liv kan ju förändras över en natt oavsett, inte bara pga ekonomi. De har ju råd just nu, bara att vara nöjd ju.

       Vadå ”egentligen”? Hon har ju råd med sin livsstil. Det är som att säga hur känns det för er som betalar 50/50 att inte kunna betala 100% och ändå leva samma sorts livsstil? Allting handlar om vilka förutsättningar man har. Vem som helst som har levt ett liv ihop med någon annan kommer behöva ändra/justera sin livsstil om man plötsligt står ensam kvar.

   Den enda räkningen vi har gemensamt som inte någon av oss har på autogiro är hyran och den betalar alltid min sambo (man), med påminnelse från mig ibland 🙂

   Vi delar bara på avgift, lån, försäkringar på barnen och förskoleavgift. 50/50. Sen var vi våra egna utgifter. Tycker det är mycket bättre med icke-gemensam ekonomi

   Majoriteten av räkningarna ser han till blir betalda eftersom han står på de flesta avtalen och då får räkningarna till sig. Jag har i princip bara telefonabonnemanget att ta hand om.

    Jag betalar in alla räkningar men det är för att jag är den som gillar ekonomi i familjen och den som ser till vår budget bäst haha. Sambon får dock sköta all mathandling i gengäld.

    Samma här. Mannen har all koll på ekonomin och jag har enormt liten insyn. Har skyllt på att jag inte är intresserad och inte orkar. Men borde såklart ha mer insyn eftersom vi har delad ekonomi.

     Fast jag är den som har bäst koll på ekonomin i huset, ekonom som jag är ? men har behövt släppa lite på kontrollbehovet för att relationen ska funka så då får mannen sköta alla avtal och grejer.. Även om det kanske är jag som bestämmer vad vi ska ha ?

     N, du borde kolla upp och ha koll på ekonomin alltid. Det händer skit och tyvärr många kvinnor som får reda på efteråt att man inte borde varit så naiv, inklusive mig själv…

   Han ser till att räkningarna blir betalda, för in alla utgifter i ett excelark, visar mig hur mycket som är min del och så swishar jag honom den summan.

    Oj vad ambitiöst med excel, varför använder ni det istället för att han bara räknar ihop summan och delar på 2 (alt den procentuppdelning ni nu har)?

     För att min sambo har diagnoser och lever typ hela sitt liv efter statistik och tabeller.
     Jag har sagt till honom att jag inte behöver det där utan att det räcker med att han bara räknar ihop och säger vad jag är skyldig men det funkar uppenbarligen bättre för honom så jag bara nickar och klappar på honom och berömmer honom för hans fina tabeller. 😛

   Vi har inte gemensam ekonomi men en gemensamt för hushållskostnader som bolån, mat, el, vatten etc. Går automatiskt en lika stor summa från oss båda till det kontot vid lön sen har vi e-fakturor / autogiro på alla räkningar. Egna abonnemang / räkningar för sådant vi vill ha utöver det betalar vi själva och belastar inte hushållskontot med. Fungerar jättebra för oss men då har vi ungefär lika lön.

   Vi har inte gemensam ekonomi men ett gemensamt konto för hushållskostnader som bolån, mat, el, vatten etc. Går automatiskt en lika stor summa från oss båda till det kontot vid lön sen har vi e-fakturor / autogiro på alla räkningar. Egna abonnemang / räkningar för sådant vi vill ha utöver det betalar vi själva och belastar inte hushållskontot med. Fungerar jättebra för oss men då har vi ungefär lika lön.

   En kvinnofälla ? På vilket sätt?
   Min man betalar det mesta, både genom att utföra betalningarna och ta pengar för det av sin lön.
   Är det en kvinnofälla? Varför?

   Alla räkningar dras från mitt konto. Han överför sin del till mig i slutet av månaden.

   Det gör den som e lämpad i förhållandet väl?

   Men, alltså….kvinnofälla? Det krävs ju liksom noll ”effort” att betala räkningarna?

    Handlar inte om att klicka på några godkänt-knappar utan att ha KOLL. Om du inte vet vad du har för utgifter varje månad kan ju inte ha koll på din ekonomi = farligt och kvinnofälla.

   Nu när elen blev så dyr frågade jag mina två närmsta vänner, riktigt smarta, feministiska, högutbildade kvinnor, hur de skulle göra med elavtal och så. Båda satt som frågetecken och sa ”det är mannen som fixar sånt, jag vet inte ens vad elräkningen går på varje månad”. Jag blev lite chockad över det…

   Jag betalar. Tycker det är roligare och börjar med nästa månads budget i mitt excelark typ den 26:e varje månad haha. Vi har separat ekonomi så min sambo swishar mig den summa jag ber om varje månad. Jag står på alla avtal och sånt, också för att jag tycker att det är roligare att jämföra och förhandla ner priser.

   Jag betalar alla gemensamma räkningar o mina egna. Han betalar sina egna. Jag sköter all kontakt med bank o så ang bolån mm…

  Tycker det är svårt att säga när barnen är så små. Är inte 100 på hur gamla hennes barn är men hur mycket mina barn hjälper till har ju varierat otroligt mycket med åldern.

   Ja, barn är ju naturligt nyfikna och intresserade av det som de ser föräldrarna göra, så behöver ju inte betyda något. Jag älskade att diska när jag var liten. Idag hatar jag det och använder typ bara engångstallrikar. Nej, skoja.

   Tyckte mina 2 pojkar och 1 flicka var lika intresserade av att hjälpa till hemma till dess att de blev tonåringar för då blev till och med att lägga in sin skitiga disk i diskmaskinen urjobbigt…

  Tycker det är smått märkligt skriva att man får panik över att en unge vill ha städa/ha ordning, så osäker kan man väl inte vara. Lite kommentarsfiske på den kanske..

  Gabbi verkar ju själv gilla att städa, så inte konstigt att Jolie tagit efter. Att Jason inte gjort det på samma sätt kanske man inte ska dra för stora växlar kring, däremot så tror jag att det är viktigt för alla barn att lära sig hjälpa till hemma (EXTRA viktigt för pojkarna). Jag har bara döttrar, och är själv ingen pedant även om jag såklart vill ha det någorlunda fint hemma. Jag har fått en dotter som har jättebra ordning i sitt rum och som självmant dammtorkar och dammsuger, och en slarvmaja som aldrig städar om vi inte säger åt henne att hon måste (mina barn är äldre än Gabbis så de är stora nog att hålla rent i i sina egna rum)

   Jag behövde aldrig hjälpa till hemma.
   Det blev folk av mig med, har ett extremt välstädat hem.

  Min son som är fem år älskar att städa och hjälpa till. Han vill diska, dammsuga, laga mat och tvätta och lyser som en sol när han får vattna blommor och bära in ved. Han älskar även att plocka isär saker och laga dom, bygga saker, sortera. Jag var själv inte alls så när jag var liten. Men han har det i sig på något sätt, kanske apar han efter sin pappa som alltid är igång och plockar med saker och ting. Det behöver inte vara könsbundet.

  OT MM skriver svar på Instagram att hon är tungt medicinerad. Låter ganska dramatiskt? Hur sjuk är hon?

   Tror inte Lithium är ”tungt”.

   På bloggen erbjuder hon dessa tjänster

   ”Du väljer själv om du vill träna hemma eller på gym. Jag tar såklart gonatt till både skador, allergier och utgångsläge.”

    Men det är tyngre än helium

     Haha men tror tyvärr inte det skämtet flyger här.

   Tungt medicinerad och kör bil stup i kvarten. Bra jobbat. Och gärna med barn i bilen. Skäms du aldrig?

  På min dotters förskola anmärkte de på att hon städade och plockade undan redan som 1.5 åring. Hon klagade också på om det är ”smuts” på golvet. Jag dammsuger dagligen och har det alltid väldigt rent hemma så hon hatar när det är smuts på mattan, grus i hallen, saker på golvet etc.
  Jag är bara glad över detta. Hellre för rent än lite smutsigt. Blir nästan stolt när hon plockar undan efter sig eller slänger smuts i soporna. Ibland kastar hon hela frukter, en gammal leksak osv så jag måste hålla koll.

   Kastar iväg frukt haha

  Camilla!! Kan du inte på ett snällt sätt förklara för den som nu kallar sig för ”karamellis” ( i morse var det något annat) att hon inte är så smart som säljer gifter. Om du nu inte gett henne tillåtelse.

  Min 4-åring städar undan sitt och vi städar undan vårt. Han hjälper till och lägger sina egna kläder i tvättmaskinen och hjälper oss starta tvätt- och diskmaskin. Alltid villig till att hjälpa. Tror om man lär sina barn att man hjälps åt i ett hem så gör dem det utan bråk. Hon får väl uppmana Jason att göra det fastän han inte vill.

  Har 2 räkningar plus hyran som ska swishas (hyr privat) klart på 30 sek ?

   Hur kan du ha två räkningar?
   El?
   Vatten?
   Försäkringar? (Bil, hem, barn, djur)
   Bil? (Försäkring, skatt, trängsel)
   Förskola?
   Bredband?
   Telefon?
   SRV?

    El +vatten och värme i hyran.
    Sen två räkningar kvar, försäkring och telefon kanske?

    Bara en gissning

     Men varför sitter du och gissar?

      Varför skulle Hon gissa? Skärp dig

    Alltså av de du räknar upp har jag bara el, hemförsäkring och mobil (autogiro). Skönt att inte behöva ha så mkt att tänka på 🙂

    Alltså de enda räkningarna som jag har varje månad utöver hyran är el, telefon och CSN. Resten (bredband, hemförsäkring och personförsäkring) kommer med lite olika mellanrum (typ halvårsvis) så ibland blir det alltså någon extra. Tycker därför inte det är så anmärkningsvärt med så få räkningar, om man som jag inte har bil, barn, hus osv!

    Vissa har sluppit få barn

   Har också bara två räkningar utöver hyran, el och internet that’s it.

    Ingen hemförsäkring?

     Nä, hyr lägenhet och har inget av värde hemma. Om det brinner upp får jag på sin höjd köpa ny tv typ. Bor dock inte i Sverige, inget krav på att ha försäkringar här.

      Oh det var det dummaste jag hört. Du vet att du kan bli ersättningsskyldig för lägenheten om det börjar brinna hos dig? Skaffa hemförsäkring bums. Googla.

       Ah sorry, missade att du inte bodde i Sverige..

        Men det gäller väl inte bara i Sverige? Om det blir översvämning blir man ersättningsskyldig. Om det startar en brand. Det är ju inte bara ens möbler, det är ju precis allt. Många många 100.000:-
        Snälla bo aldrig utan en hemförsäkring.

   El och vatten ect ingår i hyran, hyr del av ett hus. CSN och hemförsäkring. Har ingen bil, kör elmope eller åker buss och inga barn ?

  Brukar istället tänka på vilka fritidsintressen barn har och hur och varför det skiljer sig där. Hästar? Datorspel? Fotboll? Bloggbevakning?

   Haha vilken unge har Bloggbevakning som fritidsintresse?

  Älskar att städa och diska. Tex i fredags hade jag två kollegor över på middag, blev en sen AW men sååå mysigt! När de åkte hem efter tolv fick jag feeling. På med podd i öronen (helst Ursäkta!) och diska undan allt. Sååå skönt att vakna upp dagen efter och det är färdigfixat med ? I lördags kom en kompis hit, samma där. Efter hon åkt fixade jag med disken och dukning och allt. Får ro i kroppen, typ ett lugn.

  Har iof varit sjukskriven länge och då har städ och disk varit prio för att må någorlunda OK. Psyket blir lite lugnare när det är städat och undandiskat.

  Å andra sidan är jag singel så inte en jävel mer än jag får fixa det ? Men jag hade en deal med mitt ex. Han fick laga mat (haaaatar det) så tog jag disken. Ser det som egentid, älskar att diska ?

  Betalar mina privata räkningar, sambon sina och så sätter han över pengar till de räkningar vi har gemensamt. Huset är mitt och jag står för lånet. Maten köper vi tillsammans. Jag älskar att fixa, städa och ha kontroll inne så får han fixa i trädgården, fixa ved och sånt. Funkar för oss!

  I vår släkt är det varannan kvinna, mormor pedant, mamma har hushållerska som städar och fixar 3 dagar i veckan, jag är städerska och älskar att städa organisera och fixa både åt mig och andra och min dotter som är vuxen städar knappt alls utan vadar runt bland kläder och skräp och diskar först när besticken är slut. Det är som att vi väljer att göra tvärt emot den generation vi fostrats av i protest ?

  Bara positivt att vara bra på hushållsarbete, en vuxen människa ska ha rutin och strategier för det. Många män är tyvärr inkompetenta och det är, kanske mot deras vetande, et stort minus i deras karaktärer. Jag sköter det mesta hemma för att jag kan det och är kompetent – det är inte en kvinnofälla så länge man visas respekt för arbetet man lägger ner och karls kompenserar med andra sysslor.

  3 barn under 18, två hus, allt gemensamt. Jag sköter 90% av alla räkningar och inköp. MEN i slutet av varje månad gör jag en sammanställning av allt och sen får han överföra sin del. Sen har vi egna bilar/egna utgifter.

  Klassisk kvinnofälla. Hon borde städa mindre, diska minsta lilla klass dock och ta en paus från Internet världen. Tack så mycket för informationen. Lika intressant slösludder läsning som vanligt.

   …va? ?

  Jag vill ha det städat och hyfsat rent. Plockar/städar lite varje dag. Min man lagar all mat och städar köket varannan kväll, kastar sopor och återvinning. Han har adhd som försvårar att kunna se när det behövs städas säger han. Utöver det får jag tjata på att han ska städa. Har 2 söner (båda under 6 år) de städar aldrig. Gnäller bara när jag säger att de ska städa, kommer med ursäkter, börjar leka eller bara vägrar.
  Försöker iaf pränta in hos barnen att man byter sängkläder varannan helg (minst!!) rena kläder varje dag, sopor i sopkorgen, toaletten o handfat torkas av varannan dag (de kissar på ringen ibland), man byter hand-handdukarna minst 2 ggr i veckan osv. The basic. Kan bara hoppas på att något sätter sig och att de gör samma saker som vuxna sen. Vet ej vad som är rätt o fel i såna här saker, svårt med föräldraskap ibland.

   Mitt ex har asperger/adhd. Han ser ju att det ser förjävligt ut men kan liksom inte ta tag i det. Jag fick nån mixad känsla, jag ÄLSKAR att fixa. Men vill inte bli hans morsa. Dilemma ???

   Till barnen hade jag nog gjort städschema typ. Varje lördag fm Städas det. Enkla städservetter vid toan att städa med osv

  Flyttade hemifrån när jag var 16 och har skött min ekonomi själv sen dess.

  Idag är jag 34 år, gift och har två barn, fortfarande mitt eget buffertsparande på en halv årslön i mitt namn.
  Min man har ett eget sparande i ungefär samma belopp, sen har vi sparande till barnen på hans konto för hävstångseffekten (han köper en del aktier).

  Det är jag som står på bil och MC, halva huset, och just nu jag som drar in mest pengar då han pluggar. Han har dessutom alltid tagit lite mer av vaben (hans jobb och nu skola är mer flexibelt), och vi var hemma exakt lika länge när barnen var små.
  Fördel min man: Han tar tio veckors sommarlov med barnen varje sommar, jag får nöja mig med vanlig semester.

  Jag är den som lagar 90% av maten, det är ett av mina största intressen ?
  Övriga hushållssysslor delar vi olika i perioder, jag är projektledaren men han fixar allt med barnen och förskola/BVC/kalas/etc.

  Trivs väldigt bra med upplägget!

  Betalar mina privata räkningar och sambon sina och så sätter han in sin del med pengar till det gemensamma. Jag står för huslån eftersom huset är mitt. Jag sköter om inne med städningen och han tar hand om tvätten, lagar mat då och då och har hand om trädgården, veden och soporna. Att ha det rent och städat är inget som jag tycker är jobbigt utan tvärt om, det får mig att må bra. Upplägget fungerar fint för oss.

  Städar och lagar mat medans sambon får betala räkningarna.

  Betalar också mina räkningar själv

  Båda får väl betala eller den som e mest önskar enligt ök.

  En av oss betalar räkningen och så swishar den andre hälften. Supersmidigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.