They’ve got your back gurl!

Hanna Friberg må vara hjärtekrossad just nu, men fasen vad det måste värma att ha så fina vänner som hon har och som backar henne nu. 
Det är så fint att se.
Det jiddras ganska ofta om ”systerskap” bland influencers och hur det tydligen innebär att en kvinna inte får kritisera en annan kvinna och vad hon gör yrkesmässigt.
Det tycker jag är rent skitsnack, men inte systerskapet i sig.
Dert HÄR är systerskap, och den definitionen av själva uttrycket som jag mer än gärna skriver under på.

Hanna nämner inte hans namn, och ändå har jag en känsla av att det kanske inte är jättekul att vara han just nu.
Jag som inte ens tror på karma… 😉

Ps: Ja, jag ska ändra namnet på Hannas kategori. 

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nä jag tror inte på systerskap. Kommer aldrig backa/stötta någon för att vi råkar ha vara av samma kön. Jag stöttar de _människor_ som är värda att bli stöttade.

   Tror 100 % på systerskap. Det finaste vi har!

    Visst, till någon ”syster” går bakom ryggen och ligger med din kille. Tror inte du systrar henne lika mycket då. Eller skyller du allt på din kille då?

     Om killen är otrogen är skulden självklart hans. Men du förvränger ordet precis på det sätt cam menar – systerskap är inte att stötta alla kvinnor konstant oavsett vad de gör. Läs på om konceptet solidaritet!

      Visst är det fel om killen är otrogen, men tjejen som han är det med gör ju 100% fel också.

      Är det inte gemenskap du menar?

   Man kanske inte stödjer alla kvinnors handlingar men som kvinna ser jag mig som allierad med andra kvinnor. Precis som att jag ser mig allierad med det ukrainska folket (även fast det finns dåliga människor där)

    Du är alltså allierad med världens kvinnor plus ukrainska män.

    Exemplet med Hanna skulle jag snarare kalla vänskap. Hennes vänner backar henne. Det är fint.

     Snacka om att förvränga orden som B skriver.

    Ojdå. Jag ser mig inte allierad med kvinnor. Alls.

   Jag vill inte bli stöttad av någon där jag först måste visa mig värd det, så det känns inte som någon förlust.

   Själv stöttar jag människor så länge det inte finns någon faktiskt anledning att inte göra det.

    Vad bra.

   Blir ledsen när jag läser det här! Jag tänker att systerskapet är en grundläggande förståelse för vad det kan innebära att vara kvinna. Jag tycker systerskapet visar sig från sin bästa, viktigaste sida till exempel när andra, helt främmande kvinnor en sen kväll på bussen kikar över och ser om man är okej när en snackande man sätter sig bredvid en. Eller när en tjej säger ifrån när man blir tafsad på på krogen. Då är man jävligt glad för att det finns tjejer som fattar.

    Systerskapet är bland det viktigaste vi kvinnor har i det här patriarkatet.

    Så bra skrivet! Håller med om att systerskapet handlar om att vi förstår varandra på ett annat plan. De flesta kvinnor har erfarenheter som är unika just för kvinnor och därför kan vi finna stöd i varandra. Vi fattar att det inte är en komplimang att en bygg-gubbe skriker ”snygga rattar!”, att mensvärk kan göra en nästan förlamad av smärta, vilket inre sår missfall orsakar, och hur det känns att konstant bli bedömd utifrån vissa specifika parametrar… Jag tycker systerskapet är vackert och viktigt.

    Så bra du beskriver systerskap! För mig handlar det just om gemenskapen och en tyst acceptans om sådant som bara en annan kvinna kan relatera till.

  Ändå intressant att veta vad han heter så ingen annan råkar ut för denna skithög.

   Tre bokstäver, börjar på m.
   Sök sen på insta så får du upp en profil som bla följs av tully + fler av hannahs vänner

    Är han 20 år?

     Yes det är han.

      Hittade, tack.
      Förlåt, men vad förväntar man sig av en kille som var en tonåring bara för 1 år sen?

       Verkligen?! När Hanna började prata om en Mr Big så förväntade jag mig inte en 175cm lång TJUGOÅRING ? Hanna kommer träffa sjukt mkt bättre inom kort.

       Mer än så

       Var du otrogen när du var 20? Vinbär nog rätt så många som inte var det i alla fall.

        Det handlar inte ”bara” om otrohet utan en skithög till kille som precis fyllt 20 år, tror både hon OCH han att de skulle vara på samma plats i livet?

         Var så klart hennes fel. Dumma dumma tjej.

          Ok.

          Ja, herregud… Var det verkligen det du fick ut ur kommentaren?

       Men lägg bara av.. hade du resonerat på samma sätt om det var hon som 20 och han 27? Högst troligt inte

    Varför hittar inte jag ?

    [Borttagen kommentar]

      Efternamnet börjar med Jo

    Har han privat profil nu? Ca 970 följare? Fan vad nyfiken man blir

     Ah precis.

  Bara jag som fastnat för Tully som är med i klippet? I början förstod jag mig inte på henne riktigt men nu älskar jag henne för att hon verkar så rak och försöker inte visa upp någon influenser-fasad.

  Tycker videon är skittöntig. Allt för att skapa vintern. Killen är dessutom 20 år? Allvarligt vad förväntar man sig av en kalv som springer på grönbete runt Stureplan när 27 åriga flickvännen är ute och reser merparten av tiden man är ”tillsammans”.

   Fattar inte heller hur man kan få för sig att tro på en framtid med en liten 20-åring? Rena rama pojkspolingen samtidigt som tex Molly som också är 28 precis skaffat barn med en stabil kille som är 38 år. Är Hanna väldigt omogen eller vad är grejen?
   Sex resor på tre månader, fortsätter hon i samma tempo resten av året så landar hon med ett plan 48 gånger på ett år vilket är häpnadsväckande. Också rätt märkligt att att du så nykär reser bort utan din nya kille hela tiden.

  Systerskap är fint. Jag sätter kvinnor före män. Men däremot så litar jag inte på kvinnor, men jag litar inte på män heller så. Jag litar inte på någon. Men rent allmänt kommer kvinnor före män.

   ha ha ha ha ha

    Var det något som var roligt eller?

    Moget av dig att skratta åt en handikappad.

  Tycker videon är skittöntig. Allt för att skapa content. Killen är dessutom 20 år? Allvarligt vad förväntar man sig av en kalv som springer på grönbete runt Stureplan när 27 åriga flickvännen är ute och reser merparten av tiden man är ”tillsammans”. Snällla ignorera idioten och get over it!

   När kan man räkna med att de upphör beter sig som kalvar då? 22, 25, 30? Eller får de bete sig lite som de vill, get over it liksom.

   Ännu en gång när ansvaret läggs på tjejen, HON borde förväntat sig detta. Eller så beter han sig från början och sårar inte någon på det här sättet?

    Spot on, ännu en gång slipper killen ansvar på en kvinnas bekostnad.

   Pojkvasker, ser ju inte en dag äldre ut än 17 med fjunig moppemustasch. Han verkar ju vara stureplanskille men jag tänker på epatraktor när jag ser honom? ?
   när Hanna började prata om en Mr Big var det inte riktigt detta jag föreställde mig. Är helt paff att singeltjejen nr 1 föll för honom av alla hon dejtat??? Kärleken är verkligen blind alltså..

   Det är så kul hur man ursäktar killar med deras ålder… om till exempel Emilia som är 20 hade varit otrogen mot Marcelo som är 29 (obs: bara ett exempel) skulle NÅN då kommentera: ”vad förvänta han sig av en liten 20 årig tjej som springer ute och festar, klar hon är otrogen..” NEJ ??? Otrohet har varken med ålder eller kön att göra men att man ser det som så ”självklart” bara för att han är en UNG KILLE och typ skuldbelägger Hannah är enbart sjukt.

    Dock bara ett antagande.

  Det är riktiga vänner! ?

  Så barnsligt att ge igen på otroheten i sociala medier. ?? ?

   Helt rätt ju

  Så pinsamt ?

  [Borttagen kommentar]

   Det stod att det involverar fler än bara henne, vilket det ju gör eftersom det involverar även honom och barnen. Tycker inte alls det tyder på otrohet.

  Hahahaha det töntigaste jag har sett.

  Haha göra content av ett breakup… vad heter han? Nyfiken på vem det är

  Tramsigaste videon jag sett. Är de tonåringar??? Säga att han är 20. Oh Well hon kommer ha glömt honom snart ändå. Han är ju knappt torr bakom öronen, pojkvaskern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.