Hur går det för Dennis M och hans nya företag?

Minns ni Dennis M och hans senaste projekt – Krisskydd – där han återigen försökte profitera på människor rädslor?
Först var det pandemin och nu senast, kriget i Ukraina.
Läs HÄR om du inte hängt med.

Det verkar inte gå så bra för honom och det nya företaget. 
Jag fick ett tips om att gå in och läsa omdömena på Trustpilot och de ser ut så här:

Så kanske inte handla där? Ens med rabattkod?
Skojar, det finns inga rabattkoder i krig. 🙂

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så oväntat.

   Inte dirket

  Alla hans företag har väl varit oseriösa. Skulle aldrig befatta mig med honom.

   Typisk snake oil säljare.

  Beställde vevradio m.m. därifrån, 3-5 dagars leveranstid ja. Fakturan kom dagen efter. Jag upptäcker att detta är ett av skojaren Dennis M:s bolag och vill ångra ordern med hänvisning till distansköplagen. Nope, de kan inte makulera ordrar för de går direkt från lager. De skriver att jag istället får skicka varorna i retur, vilket de tar 180 kr i frakt för. Efter 3 veckor får jag pausa fakturan hos Klarna för att varorna inte kommit. Efter sex veckor dyker de upp, jag hämtar inte ut dem eftersom de ju ändå ska returneras. Varorna går i retur och jag får meddelande om att de tar en administrationsavgift på 349 kr för outhämtade paket. Men jag får även erbjudande om att de kan skicka paketet igen utan att debitera dessa 349 kr. Kan ju tycka att på de sex veckorna skulle man haft mycket tid att makulera ordern. Jävla skämt från början till slut och nästa gång jag handlar i en okänd webbhandel ska jag noga kolla att denna skojare inte ligger bakom.

   Oavsett om det är han som ligger bakom eller inte så ska man vara skeptisk mot okända sidor, går att googla fram recensioner som de vi får se här i inlägget, jag läser alltid såna först. Tips bara.

  De beställer ju in alla varor från Kina. Det är därför leveranstiden är så lång och så osäker. Dennis M, DM, Denis Maglic, är värsta sortens skojare. Skulle inte pissa på honom om han brann.

   Men hur kan de då skriva ”3-5 arbetsdagar”? Är det för att de tänkte sig ha ett lager att ta av?

    De skriver 3-5 dagar för att få kunder att tro att varan ska komma snabbt. När vara väl är beställd är det lätt att säga ”tyväääääär, det blev försenat”.

    De ljuger. Kallas dropshipping. Man skapar en hemsida, länkar den till Aliexpress och står för marknadsföringen. Säg att jag vill sälja en korsett, behöver bara skapa en shopify sida, betala för reklam och sälja en 40kr korsett för 500 kr. Vissa säljare har lager i Europa och andra erbjuder snabb hantering och frakt. Dennis behöver bara ta bilder på produkten, skapa en sida och allt skickas från Kina. Han behöver inte ens se produkten eller regga ett företag i Sverige.
    Var stort innan 2015, nu vet folk att allt är från Kina ändå så den marknaden är mättad.

     Men det lönar sig fortfarande tydligen.

     Varför behöver han (eller andra som har dropshipping sidor) inte ens ha eget registrerat företag i Sverige? Eller fakturerar Dennis M via typ frilands finans? För antar att man ändå behöver fakturera och betala skatt osv? Eller? ?

     (Ev kanske denna kommentaren redan kommit fram? Försökte skicka den tidigare men stod då att nån server låg nere?)

  Men sluta handla från mer eller mindre okända sajter. Jag handlar uteslutande från svenska Amazon om det är något nytt jag behöver (välj Amazon som ”lagerhållare”). Begagnat (och ibland nytt) från Tradera. Har aldrig varit något problem.

   Amazon är ju absolut ingen bra hemsida att handla från.

    Haha nej vilket dåligt exempel, finns mycket skit och icke äkta grejer där också…

   Varför amazon? Billigt krafs som är slit och släng. Bra för miljön….

    Amazon är bara plattformen. Att säga att Amazon är billigt krafs är som att säga att Blocket säljer billigt krafs. Däremot kan man ha åsikter om hur Amazon drivs som företag och hur de behandlar sina anställda.

     Visst, intala dig att du får hållbar kvalitet från amazon.

     Finns så mycket att kritisera amazon för. Handlar man därifrån så har man tagit ställning och bör inte peka på andra.

      Jag sparade 1 200 kronor på att handla en hårddisk från Amazon, jämfört med butik i city. Klart jag väljer Amazon då, och det gick alldeles utmärkt. Men OK, man ska vara uppmärksam på det man köper, det håller jag med om.

       Varför tror du att den var billigare?

        Jag tror inte, jag vet. Rätt enkelt att jämföra priser på nätet …

         Ja, men vad tror du är anledningen till att du får den så mycket billigare på amazon?

          Att de slipper mellanhänder som en butik ofta är.
          Att de kan skicka från lager med billigare kostnader pga extremt välutvecklad supply chain och att enstaka handlare väljer att sälja billigare än rek. pris på marknaden.

          Och jo, jag vet.

      Det beror ju på VAD du köper från Amazon. Som jag sa, Amazon är plattformen. Sen kan de kritiseras för mycket annat men att sätta likhetstecken mellan Amazon och billigt krafs är okunnigt.

       Nej det är inte okunnigt. Säger en hel del när du känner ett behov av att försvara dig så för att du handlar där.

        Så jag köper senaste Ps5 spelet från Amazon så är det billigaste krafs? Men om jag går till MediaMarkt/NetOnNet etc och köper samma spel så är det ett vanligt spel?

        Jo, det är du som är okunnigt. Alternativt hatar Amazon per default.

         Blev du svarslös nu eller?

   Varför då?
   Jag har handlat flera grejer från konstiga sidor. Tex en grej man lägger i tvättmaskinen som tar bort ludd från kläder som man tvättar men inte torktumlar, en sak som jätte lätt tar bort katthår från möbler och kläder, osv (så slipper man använda dessa klister roller som är dåligt för miljön).

   Dessa grejer har faktiskt funkat och jag är super nöjd med mina köpa.
   MEN det man ska tänka på är: köp alltid via klarna eller liknande så man kan pausa betalningen ifall man blir lurad (aldrig hänt mig ännu, tack och lov), och det är ofta ganska lång leverans tid, så beställ inte om man vill ha det snabbt (2-3 veckor har det varit när jag beställt)

   Amazon tillåter försäljning av sexdockor som i storlek och utseende motsvarar från spädbarn till äldre barn. Skulle absolut aldrig välja Amazon.

   Fy fan alltså för dom.

  Men förlåt den äldre generationen måste ju lära sig internet. Inte fan lägger man 2000 kr på den sida som bara dyker upp från ingenstans.

   Jag tror många äldre har bra koll på internet och är försiktiga om de överhuvudtaget handlar på nätet. Dagens 60+ har ju varit med om hela internets utveckling.

  Trist med så dålig hantering. Han är varken rädd om sitt rykte eller kunderna.

  De drabbade får väl stämma honom.

  Beställ ingenting från något som plötsligt bara ”ploppar upp” från ingenstans, och vill ge dig guld och gröna skogar. Det gäller allting i livet. Om något ”dyker på dig” med någonting fantastiskt att erbjuda – då har de valt ut just dig att lura.

  Håll dig till allting som är ”stilla”, gammalt, vanligt, halvgrått, som inte dyker på dig, där du själv måste ta steget.

  Den där Marcus på supporten verkar vara en riktig klippa om man tittar på trustpilot, haha.
  Finns det någon på riktigt som inte förstår att i stort sätt alla positiva recensioner är skrivna av en och samma person? Det är som ett dåligt skämt.

  Jag är så nyfiken på hur han ser ut ny för tiden. Var bor han? hur mycket tjänar han på sina företag och hur sjutton kan folk fortfarande handla av honom?

   bor i ett slott, kör range rover, är mångmiljonär och snyggare än någonsin 😉

    Mnja… leasad bil och bor i en rätt sunkig herrgård långt från Stockholm som alla par med Stockholmslöner har råd med.

     Bor han verkligen på en herrgård? Har hört annat ?

     Trodde det stod leasad herrgård och tänkte ”hur fan leasar man en herrgård?” ?

      Ptja, jag skulle kalla det hyresrätt. 😉

   Han byter ju namn på sina företag, så många vet nog inte att de faktiskt handlar av just honom.

  Vad är det för företag som Paul har sålt enligt Isabella i hennes frågeinlägg?

   Undrar också! 🙂 Om det är de pengarna han lever för så blir man ju nyfiken på vad han byggt upp och kunnat sälja.

  Efter löst dagens bloggskörd känner jag att det är vå bloggiga grejer som borde lyftas här på BB: a) vanja wikströms krypolunch och b) sandra b vieoblogg. Har ni ngt annat ni höngt upp er på?

  Att man ens beställer något från hans företag är ju korkat, så jag har inte så mycket sympati för de som inte fick sina varor. Sorry not sorry!

   Det är inte så lätt att veta att det är han som står bakom det. Han VET att hans rykte är uselt så han gömmer sig. Men jag håller med om att man bör vara försiktig men jag gillar inte åsikten att folk får skylla sig själva. Vilka andra brott får folk skylla sig själva för?

  Jag blir så förundrad att folk inte kolla recentioner innan de köper all möjlig skit av olika småföretag. Lyckrea är ett som annonserade om en jättefin klänning som jag skulle vilja ha, men efter en googling så nej tack där tänker iallafall inte jag bli lurad.

  Såg även en annan annons som verkligen lät för bra för att vara sann och det var kommentarer om att folk inte fått sina vara, och eftersom jag hade tråkigt så kollade jag in företaget lite mer, och på något sätt får jag nog säga att de var ganska ärliga i sin bluff. Ingen av de som har beställt kan ha läst köpvilkoren, det stod tydligt överallt att de inte tar ansvar för att kunden kommer få någon vara levererad, de tar inte ansvar för att för återbetalning eller annat, de tog helt enkelt inte ansvar för något alls. en ganska ärlig bluff måste jag säga, där får folk skylla sig själva lite för den infon var inte svår att hitta.

  Inte säker på att det bara är äldre som klickar hem allt utan att kolla upp företaget. Har fått den känslan att även unga slarvar med att ta reda på vilket företag det är.

  De enda som är dummare än de som startat företaget är de som frivilligt beställer saker därifrån.

  Tänker att man inte ska klandra folk som råkar köpa från hans företag (eller andra dåliga företag). Tänker att det är superlätt att göra fel, och ser hemsidan seriös ut så fattar man att alla inte orkar googla recensioner innan.

   Fast om man inte orkar googla så får man skylla sig själv ??‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.