Elaine Eksvärd blev kallad för hora av taxichaufför

Elaine Eksvärd var lite sen till sin taxi men erbjöd sig att dricksa frikostigt eftersom körningen hade fast pris.
När hon sedan insåg att hon satt sig i fel taxi och bad chauffören stanna så hon kunde kompensera honom och sätta sig i rätt taxi så kallade han hene för ”hora”.
Så här beskriver Elaine det själv i sin blogg:

”Vill du ha kvitto” frågar han med en löjlig röst.

”Nej, jag vill inte ha någonting av dig.” Säger jag och går av bilen och det är då han säger något på jugoslaviska och tittar upp och ner på mig.

”Vad säger du?”säger jag.

”jag säger hora du är en HORA!” Säger han.

”Kan du säga det igen till kameran så kan jag visa din arbetsgivare?” Säger jag och det är då han skriker hora igen och kör iväg med öppen dörr – den jag stod vid.

Både Elaines man och den andre taxichauffören tyckte att hon skulle polisanmäla mannen.
Elaine ringde upp och pratade med mannens arbetsgivare som sa att hen skulle förstå om Elaine ville polisanmäla mannen.
Det ville hon inte. Hon ville mest bara förstå varför han gjorde som han gjorde.
Hon skriver i sin blogg att hon varken ville polisanmäla mannen, eller ”sätta dit honom”. Däremot ville hon att chefen skulle framföra ett meddelande till honom från kvinnan han kallade hora.
Det lät så här:

Alla har jobbiga saker i sitt liv. Jag har en 6-årig dotter med en diagnos och hälsotillstånd som oroar mig varje dag. Du förlorade din livskamrat för ett år sedan. Jag tror inte min dotter vill att hennes mamma ska kallas hora för att hon kom 15 minuter sent eller betalade dig 240kronor för en resa du aldrig behövde göra. Jag tror inte att du är stolt över det heller. Jag vet inte vad för sorg du bär inom dig eller varför du är så arg. Men jag tror att som en gammal envis jugge med machokultur i bagaget så tycker du säkert det är omanligt att gråta, så du är arg istället. Det är inte omanligt att gråta – det är mänskligt. Det är däremot omanligt att kalla kvinnor för horor bara för att du har en dålig dag.

Jag tänker inte polisanmäla dig däremot hoppas jag att du släpper den där ilskan och låter det förvandlas till den där sorgen jag tror att du har inom dig. Vi har bara ett liv, förstör inte resten av ditt.
Jag önskar dig allt det bästa, kärlek och värme i ditt liv. Jag tror din fru hade velat att du var lycklig. Och min dotter vill att hennes mamma får respekt. Lycka till i livet. Hälsningar från horan Elaine Eksvärd, mamma till Evelyn, Matheo och Pascal.

Elaine skriver att hon inte vet om det kan göra skillnad men hon tänkte att för första gången i sitt liv så kunde hon, istället för att bli arg eller vilja ge igen faktiskt tänka ”Han mår nog inte så bra.”.
Sen är det såklart allvarligt att kalla folk för hora men hon skriver att hon tror att det är sånna personer som behöver den större bilden och även att hon fick veta att det var mycket sorg bakom den där ilskan.

Jag kanske gjorde helt fel men jag gjorde i alla fall något för mig helt nytt.
Vad hade ni gjort? // Elaine

Ja, vad hade ni gjort?

 

171 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hade taxichauffören förlorat sin fru och berättat det innan han kallade henne hora? Hänger inte med…

   Ja vad var det för sorg hon fick veta låg bakom ilskan (i Camillas sista stycke)?

   Hon hörde av sig till taxichafförens chef som i sin tur berättade privata saker om sin anställda för att släta över situationen.

    Elaine, alltså. Inte Camilla.

    Bra chef…

     Bisarrt ju.

    Denna detaljen får mig att tro att det är fake ?

     *denna detalj

      Du kämpar på. Hoppas du får medalj av kungen för dina insatser för Sverige.

       Det hoppas jag med hon får! Fortsätt Johanna! Värna språket!

        *Det hoppas jag också att hon får. Kasta inte sten i glashus.

        Hon kanske kan börja med att lära dig ett och annat då? Hon dyker nog upp snart och ger dig en lektion.

       Sluta häng ut era barns diagnoser! De om några har rätt att få sin integritet värnad.

  Jag skulle nog tänka att mannen hade en dålig dag och sen släppt det.
  Och har hon inte fler barn än bara ett?

   Så skitstöveln ska få fortsätta att kränka kvinnor. Det Elaine skriver är jättebra. Antagligen bor många av er inte i Stockholm.

    Så det sker bara i Stockholm menar du? Blev kallad hora av en somalier i Göteborg men vem vet vad som hade hänt med mig om jag hade sagt till honom.

     Ekonomiska flyktingar. Vågar aldrig gå ut på kvällarna. Vidrigt.

    Bor i Stockholm och brukar kolla att bilen är till mig innan jag hoppar in i den. Får jag en otrevlig chaffis behöver jag inte tjafsa om vart jag ska han vet det redan. Ingen otrevlig chaffis i Stockholm skulle skita i att lägga på för väntetid. Hennes berättelse låter lätt friserad. Dessutom visar hon upp vilken vardagsrasse hon är.

     Vad duktig du är som aldrig har gjort ett enkelt misstag under stress. Du ska få en medalj ?

      Faktiskt inte ett dugg duktig utan lärt mig efter många taxiresor. Har hoppat in i bilar som inte varit till mig. Råkat i bråk med chaffisar när jag kunde hållit mig lugn.
      Men tycker du att jag är duktig så ok då…

      Vad för stress menar du?

   Hon skriver ju mamma till x, x och x? Evelyn är den enda med diagnos.

   Jag skulle anmäla honom direkt och inte släppa någonting förrän han bett mig personligen om ursäkt. Sådana jävlar som hatar på kvinnor i sådana här situationer räknar med att man släpper det mitt i stundens stress. Det är därför de väljer de tillfällena. Säg det till mig rakt upp och ner inför min familj och man vettja. Fega fähund.

  Förlåt men jag är väldigt trött på henne. Jag hade inte sagt: Nej jag vill inte ha någonting av dig utan jag hade sagt: Nej tack och önskat honom en trevlig kväll.

  Lite löjligt med det där brevet.

   Superbisarrt formulerat, och ”gammal envis jugge” är då ok att kalla folk?

    Denna ”retorikexpert” verkar ha ganska svårt att inte stoppa foten i munnen regelbundet…

    Precis, ”jugge”? Även om vissa med Balkan-ursprung kallar sig själva det, så kändes det här.. sunkigt

     ”Jugge” är nåt fint för många ex jugoslaver (mindre fint för andra) men tar det inte negativt som jugge om någon annan än mig själv kallar mig för jugge. I exemplet den ohövlige taxichauffören undrar jag dock varför hans etnicitet är såpass relevant för elaine hon måste skriva ut den eller vad hon menar att det tillför berättelsen få veta han var jugoslav (om han nu var det ?)

      Snälla. Jag är själv jugge. Det är väl en alldeles riktig bild att gamla snubbjuggar är uppväxta med en stark machokultur? Ska vi låtsas som något annat hela tiden. Kränkta människor. Kallar man någon hora kan man fan ta att någon kallar en envis jugge.

       Inte säker på att jag förstår ditt inlägg eller hur det besvarar min kommentar. Eller är din/elaines förklaringsmodell till att mannen kallade henne hora att mannen var jugoslav? Eller anser du bara att bästa sättet bemöta ett ”hora” på är att referera till personens ålder & etnicitet? Jag är lost ?

   Kände hur mina ögon ofrivilligt himlade så högt att jag såg stjärnor redan efter första meningen..

   Samt hon går på o berättar om hans fru flera gånger fast hon inte har någon aning egentligen.
   Hon blandar tillsägelser och säger att hon inte ska polisanmäla honom utan hon önskar honom allt det bästa, kärlek och värme i hans liv.
   Hon la ner aaaaalldeles för mkt energi på det här brevet känner jag

    Alldeles för mycket och alldeles för lite energi på samma gång. Har hon ens läst igenom det själv?

  Inte nämnt hans döda fru (weird), bara upprört talat med hans chef.

  Jag hade kontaktat arbetsgivaren och sen släppt det. Det har varit så jag har gjort när busschaufförer har varit oproportionerligt otrevliga.

  Skulle väldigt gärna hört andra sidans version, för jag får Claessonvibbar av Elains inlägg.

  Edit: efter att ha läst hela hennes inlägg så är jag övertygad att det inte alls har hänt.

   För det är så klart helt orimligt att en taxichaufför kallar någon för hora.

    Inte orimligt att någon kallar någon för hora.
    Det som är orimlig är hela hennes historia, ger den 5 Linnéa av 5 möjliga.

     Hahahhahahhahaha

     Ok

     Jag tror absolut att han kan ha kallat henne hora. Har stött på allt för många lättkränkta män som inte tvekar till att trycka till med det ordet så snart de får minsta motstånd.

      Betvivlar inte att han verkligen kallade henne hora. Det är resten av historien som jag tror innehåller en stor dos hittepå.

   Kände samma. Otroligt ”samla godhetspoäng” med att skriva ett känslosamt brev (?) och att överhuvudtaget ta upp det på sin kanal?

    Och inte fatta att det är suuuuperpinsamt. Som att det är ett genidrag…

  Jaha, det här var ju ingenting annat än ett illa dolt översitteri där hon tror att hon ska framstå som den större människan. Hennes ”retoriska tips” går ju oftast ut på rena härskartekniker, så det här förvånar mig inte.

   Så jävla översittare… först skriva ett långt patetiskt ”brev” men även fylla det med massa privat info chauffören som arbetsgivaren uppenbarligen varit okänslig nog att berätta. Och sen lägga ut det till allmän beskådan. Hela brevet och hennes attityd är en otroligt ”von oben”.

    Håller med. Dessutom spekulera i att han lider av psykisk ohälsa. Så unket. Vad är hennes logik här att om du dom man kallar någon för hota beror det på psykisk ohälsa?

     Hrm *som, hora

    Ponera att han förlorat sin fru, är det okej för honom att se ned på alla andra kvinnor då plötsligt? Fattar inte hur det gör det hela okej lixom?

     Nu tänker jag verkligen inte försvara folk som gör korkade grejer men kan det ha betydelse för folks beteende till det negativa om de genomgår personlig kris: såklart ja.

  Beundransvärt agerande av Eksvärd, absolut. Det är fortfarande något som skaver med hennes berättelse och henne överlag.

   Klart det skaver, det där vi inte får prata om.

    Du menar godhetsknarkeriet?

  Det brevet var det mest cringe jag någonsin varit med om. Kunde knappt läsa mig igenom det. Skämskudde deluxe.

  Jag hade inte brytt mig. Det brukar krävas två för att dansa en tango. Han hade inte kallat mig det om jag själv inte hade varit en otrevlig bitch, så jag hade inte brytt mig.

  Polisanmäla?! Va? Stackars poliser. Får dom sånt här trams på sitt bord.

   Förlåt men någon som har en kund kan inte kalla kunden hora för att den är otrevlig. Då skulle jag kalla var och varannan kund jag träffar om dagarna för horor. Undra vad min arbetsgivare skulle tycka om det.

    (Men med det sagt, nej det ska inte polisanmälas. Räcker gott att tala om för arbetsgivaren hur chauffören bemöter stressade kunder)

    Nu skulle jag nog aldrig kalla någon hora oavsett, men det är helt ok att vara otrevlig mot otrevliga kunder. Det beror bara på vilka kunder du vill locka till dig. Trevliga kunder undviker nämligen ofta ställen där otrevliga kunder får bete sig hur som helst.

     Det håller jag inte med dig om. Speciellt inte ett taxibolag, där märker du inte av hur kunden innan och efter dig beter sig.

     Är det exempelvis en restaurang så kan man be gäster uppföra sig eller helt sonika lämna om de inte kan uppföra sig. Man kallar dom inte horor eller sänker sig till deras nivå. Man är ändå där som representant för företaget och då måste man kunna bete sig professionellt.

     Trevliga kunder brukar undvika ställen där personalen är otrevlig och kallar kunder för fula ord.

      Min erfarenhet är ändå att kunder gillar när man trycker till otrevliga kunder. Folk gillar att se andra få vad de förtjänar. Den moderna stupstocken.

       Så kan det säkert vara. Jag har arbetat med service i många år och har aldrig haft en arbetsgivare som har uppmuntrat att man är otrevlig mot otrevliga kunder (vilket jag antar att de hade gjort om det lockade dit bra kunder). Snarare så har de alltid betonat vikten av att inte ta skit men att göra det proffesionellt.

       Vet inte om ”trycka till” är att vara otrevlig. Att trycka till kan man väl göra med lite smart list utan att vara rent otrevlig.

       Egentligen hör det inte hit eftersom chauffören i fråga kallade kunden för hora. Är väl i och för sig att trycka till också men hur otrevlig ska en kund inte vara för att trigga så?

       Får jag fråga i vilken bransch du jobbar där kunder uppskattar att personalen är otrevlig mot andra kunder? Uppriktigt nyfiken.

       Det är ju dock skillnad på ett rappt och träffande svar på tal och att slänga ur sig ”hora”? Ingen kommer imponeras det minsta av dig för att du gastar hora till någon, jag lovar.

      Trevliga kunder blir ju inte kallade fula ord. Så de vet ju inte om vilka ställe som kallar andra kunder för fula ord.

       Inte enligt S, det är just de ställena de trevliga kunderna lockas till.

     Jag tror väl kanske inte man får jättemycket trevliga kunder av att slänga ur sig ”hora” till folk som irriterar en.

     Otrevlig och kalla nån hora är ju lite olika nivåer dock…

    Såklart man inte för kalla någon for hora. Det är ju ett brott. Vem vill ha ett sådant samhälle.

     Vad för brott? Såklart fel och otrevligt men går det verkligen att polisanmäla?

      Det är väl en kränkning? Kan säkert rubriceras som förtal också. Sedan tror jag inte en polisanmälan någonsin skulle leda till något, men det är en annan sak.

      (Men hur som helst, om det gick till som hon beskrev det, så åkte han ju också iväg med öppen dörr, när hon precis gått ur, och det låter ju inte så trafiksäkert. Kan ju vara det som i så fall skulle ha anmälts också?)

      Ja det är förolämpning.

    Haha skulle vilja se min chefs min om jag kallade jobbiga föräldrar på mitt jobb för hora ?

     Äsch. Gör det så får ni trevliga föräldrar som söker er till er sen. Trevliga kunder gillar visst när personal är otrevlig mot de otrevliga. Kör hårt säger jag ???

   Jag blev kallad hora när jag tackade nej till en dans.. Charmiga utländska män! ❤️

    Jag blev kallad hora av en busschaufför när jag inte hade busskort utan ville betala med betalkort. För hur skulle han kunna hålla tiderna om alla resenärer ska hålla på och betala med dessa jävla bankkort som tar tid. Well.. inte mitt problem gubbe. Resenären efter mig skällde han ut för att han inte pratade svenska utan engelska.

    Ja för utländska män är de enda som använder det ordet…

     Ja, tyvärr ofta och speciellt taxichaufförer!

      Alla har nog olika upplevelser där. Jag har enbart blivit kallad det av tillsynes svenska män.?‍♀️

       Och jag av till synes utländska män ??‍♀️

    Jag blev kallad hora för att jag inte bjöd på en cigg hahahah!

     En annan klassiker är att bli kallad hora när man visar att man inte är intresserad 🙂

      Haha exakt. De är intresserade och flörtar tills man säger nej. Då är man plötsligt en ful fet hora som de ändå inte vill ha. Eeeh… förutom för två sekunder sedan lilla bubben.

       Jag blev kallad hora, och annat, när jag inte släppte in en man på gymmet jag jobbade så han kunde låna toaletten… Han var ej medlem.

    Jag var nyss fyllda 18 år när jag blev slagen i ansiktet för att jag tackade nej till en dans, på en bargata i Grekland. Var helt chockad efteråt. Nu idag blir jag nästan ännu räddare när man vet vilka galna män som finns där ute…

   Nog existerar människor i denna värld som kan slänga ut sig okvädningsord till andra helt oprovocerat. Struntsnack att det ALLTID skulle vara två som betett sig illa.

   Kan man polisanmäla någon för ordet ”hora”? Det är ju ett mindre trevligt ord men inget hot. Eller vad är brottsrubricering?

    Blir inte riktigt klok när jag googlar. Verkar som att det kan vara tal om ärekränkning men citera mig inte på det.

     Då får du driva det själv eftersom det inte anses vara grovt förtal.

    Ja det kan man, och man kan bli dömd. Men i de domar jag hittar så har det varit att de kallat någon hora under långt td med sexuellt ofredande inblandat. Bland annat en artikel om en 16 årig kille dömd för att bland annat ha kallat en 14 årig tjej hora i skolan under längre tid.

     Att det ledde till åtal beror på tjejens ålder.

    Det skulle sannolikt kunna falla under brottet förolämpning. Men ja enligt min mening hade det varit helt sjukt att polisanmäla en sån här situation. Det faller dessutom inte under allmänt åtal.

  Alltså, först och främst: pisspatriarkat där kvinnor kallas hora som skällsord. På skolor, arbetsplatser, ute, i taxi och andra platser där vi borde få känna oss säkra och fredade.

  MEN, eftersom det här främst handlar om Elaines svar:
  Så himla blajigt och märkligt vinklat svar från en RETORIKEXPERT!?!
  ”min dotter vill att hennes mamma får respekt” – varför denna omväg via dottern och fokus på hennes diagnos?
  Och varför signera med ”horan Elaine Eksvärd”?
  Det här är INTE en situation där man ”äger” skällsordet genom att använda det om sig själv, och blir bara jättekonstigt efter resten av texten om kärlek och förståelse och om att INTE kalla kvinnor för horor.

   Ja exakt! Vadå ”mamma till diagnosbarn” och sen kalla sig hora själv som nån slutkläm. Wtf

    Ja, och hela raddan ”mamma till Evelyn, Matheo och Pascal” – för kvinnor är bara ärbara om de är någons mamma, syster, fru?

    Att det skulle göra saken värre att hon har barn, och ett med DIAGNOS dessutom?

    Ok, om detta varit hennes spontana reaktion, något hon drog till med där och då, men nu är det ett brev hon suttit och filat på..?

    Så störigt när barnens diagnos blir barnets identitet. Barnet är en individ, en person, som pga en diagnos fungerar lite annorlunda. Man ÄR inte sin diagnos.

   Hahaha ja slutklämmen där är väldigt märklig? Hade bara fungerat om hon ansåg sig vara någon slags ”sexarbetare” som trivs med det…

  I call bullshit! Den historien känns som att den saknar viktiga detaljer.

   Bullshit svarar inte idag. ?

    Hade garvat, om inte ”call” betydde flera olika saker. ?

  Varför dra in sin dotter och hennes sjukdomshistoria i det hela och varför kallar hon honom för ”jugge”?

   Antagligen för att han var från forna Jugoslavien?

    Och hur är det relevant vad han har för ursprung? Hon kunde utelämnat den detaljen helt.

     För att machokulturen är starkare där.

     ”..gammal envis jugge med machokultur i bagaget..”

      Äsch, är ju bara en fördom. Säger mer om henne än om honom.

      Vilken intressant stereotyp. Den går såklart bra slänga runt sig hursomhelst. ”Jag är inte fördomsfull och rasist men…”

       Lägg ner. Det är inte rasistiskt att påpeka att mansideal och machokulturer är starkare i vissa delar av världen.

    [Borttagen kommentar]

     [Borttagen kommentar]

      Syftar nog på att idiot användes rätt frekvent om människor med funktionsnedsättning förr, men idag sen länge är nedsättande.

       Kanske för att idiot betyder just okunnig och mindre intelligent? Jugge betyder jugoslav.

        Jo, men i lite mer formella sammanhang när man vill visa varandra respekt säger man kanske snarare att ens kollega t ex är jugoslav, inte jugge? Antar att hon har något typ av retoriskt syfte med att använda hans ursprung och dessutom göra det genom at använda ett slangord. Oklar vad?

         Hon pratar ju inte om någon kollega eller liknande utan om en man som just kallat henne för hora.

         Syftet till att hon tar upp hans ursprung var för att trycka på machokulturen som är väldigt utbredd där.

          Okej. Jag läste hennes brev som att hon ville möta honom mjukt och förstående, och med någon sorts respekt, i hopp om att han skulle typ mjukna och förstå att hon också var en människa med känslor. Och därför tyckte jag det var lite random.

      Nej men alla juggar har inte heller ”machokultur i bagaget”

  Hade inte tagit åt mig pga han känner inte mig. Rör mig inte i ryggen om folk jag inte känner kallar mig hora, det är bara till deras egen nackdel. Hade kontaktat taxibolaget och pushat för att de kollar hur han mår (inte prio 1 att han får en tillsägelse, mer intresserad av att han inte beter sig likadant mot t ex sin familj), för det är inte supervanligt att kalla folk hora när man är i tjänst.

  Alla personer i den här historien handlar fullständigt orimligt. Vem har så kort stubin som taxichauffören? Vem skriver ett så där vansinnigt brev fullt av antaganden om någon man inte känner? Vilken chef avslöjar personliga detaljer om sina anställda?

   EXAKT allt är kocko här, ja.

   Och att Elaine går för någon slags expert och talesperson för diverse är ofattbart.

   Många män verkar ha väldigt ”kort stubin” med tanke på hur lättvindigt de kallar kvinnor för horor.

    Jo men alltså det är väl den nya allt i allo förolämpningen? Hora och f*tta var inte lika vanligt när jag var yngre, då blev man kallad cp och fetto istället, eller bög om man var kille. Otroligt trött förolämpning måste jag säga.

    Knappt aldrig blivit kallad hora av en man. Två gånger har jag blivit kallad hora. En gång av en ”tuff” kille på mellanstadiet och en gång när jag avvisade en full snubbe på en krog. Aldrig blivit kallad hora av en taxichaufför liksom.

     Var glad för det.

   Ja, exakt allt i denna historia låter som hittepå och Elaine framstår som jordklotets största drama queen som bara försöker hitta ursäkter att få gasta om sin dotters diagnos…

  Och allt måste dokumenteras på sociala medier?
  Nja, tror inte riktigt på det där.

   Om man är bloggare och skriver om sin vardag så är det väl inte helt orimligt att man också skulle skriva om en sådan händelse?

    Hon har inte behövt publicera brevet.

  Jag ifrågasätter sanningshalten i hela den här historien. Men om det nu har hänt så tycker jag att brevet var riktigt cringe och ovärdigt någon annan än den som gått livets hårda skola. Eller fan, det är ovärdigt dem personerna också.

  Det kliar i hela kroppen. Sekundärskäms ?

  Om hon vill vara storsint och förstående tänker jag att det räckte att be chefen hälsa att hon blev ledsen (Men i praktiken lär väl chefen oavsett välja att ge honom en typ uppläxning, oavsett kundens önskemål?)

  Skitsamma om gubbens fru dött, eller vad som. Vi är många som går igenom sorg och hemskheter men kan uppföra oss ändå, annars tar man ledigt.

  Men För det första så är chefen helt rubbad. Sekretess har han tydligen inte hört talas om och sen vill väl chefen i sin tur undvika att hans anställde blir polisanmäld, så klart.
  För det andra: Om han reagerat så här mot en som också varit med om ngt hemskt, som reagerade med ilska tillbaka? Eller kanske blivit ännu aggressivare?
  Han kanske smygdricker, eller har andra problem som hade uppmärksammats om polisanmälan kom in.

  Sen jugge? Vad har nationalitet med saken att göra. Bara nedvärderande i ämnet, oavsett om han anses macho eller inte.
  Han skiter väl i hennes privatliv, i hennes barn, fattar hon inte det?

   Du spekulerar i om chaffisen smygdricker men tar åt dig gör Elaine kallar honom jugge?

  Flera gånger har dom försökt att ragga på mej när jag åkt taxi. Jag anmälde en och dom tog det på allvar. Så dålig kvinnosyn. Dom vill ha telefonnumret eller lämnar sitt. Snacka om att inte sköta sitt jobb! ?

  Retorikexpert my ass….

  Blev kallad hora häromveckan när jag bad ett Foodorabud lämna maten utanför min ytterdörr. (Han ringde upp och jag bad honom vänligt att lämna den utanför). Oerhört obehagligt att veta att det stod en man utanför dörren som utan anledning kallar en hora.

   Hur vågar man när man har så osäker anställning?? Hoppas du anmälde till dem…

    Alltså tycker inte man ska göra så annars heller såklart…

  Samtidigt läser man i tråden på FB om gårdagens debatt hur män beklagar sig över de ”känslostyrda hororna” till kvinnliga partiledare.

  Själv tycker jag det känns väldigt känslostyrt att skrika hora till kvinnor så fort man blir frustrerad?

   Men exakt. Men det ”finns alltid två sidor av myntet?”

  Skulle skicka rosor till den Chauffören. Via arbetsgivaren och säga vilken trevlig chaufför han har ! Skicka med en trisslott med och hälsa från horan ???

   Öh ok

   Varför?

  varför måste hon dra in sin dotters diagnos i detta? helt orelevant. knäpp chef som berättar om hans privatliv också!!

  Vilket oerhört märkligt svar. Förstår inte varför hon gjorde sig det besväret. Bara att anmäla.

   Hon gjorde vad hon kände var rätt just då. Alla e vi olika

  Kunde även ha skippat Hälsningar från ”horan” Elaine Eksvärd…

  Känns som att allt inte står rätt till i familjen Joss/Possler.

   Utveckla gärna

   Tiden får utvisa, kan precis lika gärna vara att hon inte har ork eller lust att vara aktiv och därför skapar spänning genom att vara frånvarande och avfölja varandra istället.

  Det jag inte förstår är hur hon kan skicka ett brev med bilder på barnet till taxichauffören. Om den här mannen nu har kallat Eleine för h*ra så har han ju en skruv lös. Skulle aldrig ge honom det. Ibland behöver man inte bli så personligt involverad, det hade räckt att ringa till arbetsgivaren.

   Skickade hon bilder??

    Ja, 3 st bilder på dottern enligt henne själv.

     Wtf?! Varför i h*lvetet gjorde hon det?!

  Historian hade känns mer äkta om juggen hade kallat henne för ”åsna”.

  Hade såklart anmält. Personer som han ska inte komma lätt undan.

  Men jag klandrar inte Elaine. Ibland orkar man bara inte.

   Jag kan verkligen förstå att man inte orkar. Det är inte så troligt att det var så i Elaines fall, dock, med tanke på att hon orkade skriva det där brevet.

  Jag som chaufför skulle flippat om jag fick det där meddelandet.
  Hur kan hon anta att han inte gråter, att han håller inne sin sorg och därför är arg. Kan det inte bara vara så att han är trött på snobbiga kunder med dålig attityd? om hon tog fel taxi kanske han förlorade den kund han egentligen skulle haft, bara för att hon har 0 koll.

  Han kanske sitter hemma och gråter varje kväll, han kanske redan har träffat en ny, han kanske har barn och måste prioritera dem. Hon vet ingenting om han liv, och därför ska hon hålla k*ften.

  Vill hon klaga på hans service, gör det till chefen/företaget, men lämna hans privatliv utanför detta.

   Det skulle chefen ha gjort från första början. Hen borde ha tackat för att hon meddelade vad som hänt, bett om ursäkt från företagets sida och lova att hen ska ta det med chauffören direkt. Det hade räckt. En chef ska inte diskutera de anställdas privata situation.

   Det spelar ingen roll om han förlorar en kund. Man kallar inte en kund för hora för det. Tror du att frisörer kallar en kund för hora för att den inte avbokade sin tid nog länge innan tex?

   Lite magstarkt dock att ”flippa” om du just kallat någon hora?

   Ja han blev säkert sur av en orsak, det blir man ibland, men då finns det normala sätt att läxa upp något på.

  Man är verkligen olika. Jag hade aldrig i livet velat dra in mina barn i något som har med en otrevlig, aggressiv främling att göra. Skicka bilder?! Hade ev hört av mig till bolaget och klagat men mest troligt gått vidare i livet. Det finns så många idioter, inte kan man ha tid eller energi till sånt.

   Han kan dra åt helvete för att kan kallar folk hora. Förstår inte heller varför hon har skickat bilder på barnen till en otrevlig taxichaufför? Vad ska han göra med bilderna har hon tänkt? Hon gör en fööör stor grej av det och vill samla en del pluspoäng. (Och Yes Eliane, vi vet att du läser varenda kommentar här, ska du analysera oss också nu och skicka bilder på dina barn till oss?).

  Tänker det vore bra om mobilen sparade allt man bad om efteråt. Dvs allt spelas in men glöms efter 10 min.

  Är gissningsvis få som låter sig bli bandade på det sättet.

  Ladies and gentlemen, här har vi årets retorikexpert! ?? Säger som nån annan sa tidigare, 5 av 5 Linneor för denna historia.

   Nejdå vi har, trumvirvel, Queen of fucking everything.

  Jag hade aldrig som chef röjt så privata omständigheter om en medarbetare till en kund. Inte heller vidarebefordrat ett hobbyutlåtande av en medarbetare skrivet av en missnöjd kund.

  Detta anads affekt och är bara pannkaka från början till slut.
  Det här var allt annat än bra av Elaine.

   Vi vet ju dock inte om chauffören nåddes av brevet eller om det stannade vid chefen.

  Det hade brunnit totalt i mitt huvud och jag hade troligvis kallat honom för kukhuvud, men det hade nog bitit mer om jag kallat machojuggen för jävla bög.

  Ingen rök utan eld känner jag här…

   ”Säger något på jugoslaviska”, hallå?!

  En del människor tror att bara för att man säger
  ”Förlåt och här har du en hundring ” kan man bete sig hur som helst …och gråta ut i media … suck

  Jag har svårt att förstå att man tar så himla illa vid sig av detta. Visst, hora är ett skällsord som är kränkande osv osv osv. Men det är bara ord. Ord sagda av någon som inte betyder något för henne. Helt klart olämpligt, så ett samtal till chefen är verkligen på sin plats, men släpp det sen. Och det där brevet… Snacka om att sätta sig på höga hästar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.