Existentiell ångest med Gina Dirawi

Gina Dirawi är snart tillbaka med nytt program i SVT.
Hurra! Jag är glad att hon bestämde sig för att ge tv ett nytt försök efter det som framkom här. 
Så här beskrivs programmet, som visserligen inte går i dur men jag tar det.
Jag tar det ändå. 🙂

Gina Dirawi ska diskutera existentiell ångest i SVT-serien ”Gina Dirawi lever och dör”.
Hur ska man klara att leva på den här planeten?

”Idén till serien kom ifrån att jag varje år ställer frågan, ’ska jag verkligen leva ett år till på den här onda planeten fylld av lidande?’ Och att jag alltid slås av hur många som blir rädda och obekväma av min frågeställning. Trots att jag inte alls tror att jag är ensam om den tanken, så verkar det vara rätt laddat i Sverige att prata öppet om döden och existentiella problem”, säger hon i ett pressmeddelande.
Hon börjar sökandet hos Björn Natthiko Lindeblad, som numera har gått bort. Han tycker att hon har en mörk syn på världen och skickar henne till Nepals schamaner. Dirawi besöker också ett nunnekloster i Katmandu, dervischer i Turkiet och en traumaforskare.
Serien slutar enligt Dirawi i effekterna av posttraumatisk stress och trauma.

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åååh ska absolut kolla!
  Älskar Gina!
  Det finns ingen som är så bra på att programleda som Gina!
  Speciellt mello – där var hon fenomenal & outstanding!

   Åh jag älskar också Gina ?

    Fy, vad många elaka kommentarer. Skäms på er. Gina är en fantastisk tjej. ♥️

     ?

     ?

      ?

     Fast alla kanske inte tycker det?

  fortf märkligt att hon inte blivit cancelled efter att ha hyllat antisemitiska personer flera ggr. blir lite upprörd över att jag tvingas betala skatt årligen till svt men inte kan påverka innehållet alls.

   Muslimer står över allt.

    Nej uppenbarligen inte eftersom Hamid Zafar är som bortblåst efter att gamla uttalanden avslöjades. Men Gina är visst untouchable?

   Tycker det är bra att hon inte blivit ”cancelled”. Cancelkulturen har gjort sitt.

   Ja! Vi hade den där rektor Hamid, eller Hamid Zafar som han heter. Han betedde sig också antisemitiskt, fast anonymt på internet. Han försvann snabbare än vad någon hann säga ”cancel culture”. Men Gina får en helt annan behandling. Undrar varför.

   Vilka är det hon har hyllat och vad hyllade hon dom för? Hyllades de för sina antisemitiska åsikter rakt av eller för något annat?

     Ok tack

     Verkar ju mer vara okunsksp om vilken bokens författare var och hon ber om ursäkt och säger ju att hon inte tycker så.

     Tycker det är tvärt om. Man vågar inte kritisera Israel för då är man antisemit. Jo tjena..

   Antisemitism är ju dessvärre väldigt utbrett bland muslimer (nej inte alla såklart) i Sverige, vanligare än folk verkar vilja tro…det är liksom verkligen inte bara högerextrema idioter som är antisemiter nuförtiden. Men obs glöm ej, det är RASISTISKT att påpeka detta.

  Sverige är ju kulturellt ett stoiskt land. Det sitter väl kvar lite efter att våra förfäder som inte hade någon tid över för existentiella frågor direkt. Läste att alla nordbor, alltså även sibirier och inuiter, har det gemensamt att man inte talar om privata problem som dessa. Sedan är det väl så att ju bättre vi har det, ju mer tid finns att sitta och problematisera allt.

   Va? Nuförtiden är psykiskt dåligt mående det enda folk pratar om.

    Kanske är det just det som liksom skär sig. Vi pratar otroligt mycket om psykisk ohälsa men inte om allmänt lidande vilket gör lidandet till ett personligt problem och en sjukdom snarare än något vi alla delar tillsammans som en del av livet.

  Jag har ständigt existentiell ångest, så det låter som ett program värt att kolla på. Kanske lär jag mig något.

   Varför inte gå på terapi?

  Så jäääävla sjukt? Han måste ha varit otrogen en mkt lång tid?!

  OT Emilia och Marcelos lägenhet är såld. Gjorde en vinst på ca 1 miljon

   Grattis till dom.

   Hehe, och dom som inte skulle sälja. Får se vart de tar vägen nu då.

   Känns ju dock som att vinsten inte kan vara så stor sett till hur mycket dom renoverat och skatt på vinsten. Förstår verkligen inte tanken bakom att köpa för att sälja i princip direkt, alla dessa flyttar måste dessutom vara jobbiga. Undrar var dom tar vägen nu?

   Men vad håller dom på med? ??‍♀️??‍♀️

   Kul för dem

  Gina är så vacker! ?

   Näsan blev ju inte jättebra…

    Jättemärklig är den…

   Eller hur?!!?

   Gina är så opererad!

    Tycker det är synd att hon opererade bort sig från rollen som helt naturlig förebild.

  Menar du casper J?

  Ingen av oss vet ju hur deras relation har varit innan skilsmässan var ett faktum så kanske olämpligt att spekulera i hur han har skött det.

  Alltså. det är riktigt, riktigt sjukt. Och att ställa upp i en intervju där man berättar det samt att man inte kommer gå av scenen om nya sambon råkar föda under en spelning

  Personligen tycker jag Gina känns otroligt tom och ointressant. Hon lyckas aldrig få mig att vilja se eller läsa en hel intervju med henne eller se ett helt program hon är med i. Börjar ofelbart tänka på annat, bläddra vidare eller ta fram mobilen istället.

   Håller med. Tycker dessutom hon känns otroligt jobbig. Jobbig röst och tycker inte alls hon är bra som programledare. Väljer bort allt hon är med om pga hennes röst. Finns liksom inget som gör henne intressant för mig. Absolut inget elakt ment, vissa människor tycker man inte helt enkelt om så man försöker ju undvika dom så gott det går..

    Samma här!
    Struntar i att se programmet om Gina eller Petra Mede är med.

     åh, känner exakt likadant. Tror det har (iaf i mitt fall) att göra med detta ”allt ljus på mig” behovet de verkar ha. Visst, är man programledare på tv har man väl kanske ett visst mått av exhibitionism, men dessa två, i synnerhet Gina (Petra är väl ironisk el driver iaf med sitt ego) verkar nästan totalt ointresserade av allt annat än sig själva. De är så fulla av sig själva att det blir totalt ointressant till slut att lyssna. Är så oerhört trött på dessa ”se mig,hör mig” programledare. Många gånger verkar det som om många med misslyckade artistkarriärer blir programledare för att få utlopp för detta behov av att synas & höras.

  Hon sjöng ju på Avicii-konserten för några månader sen och det var verkligen bland det absolut sämsta jag har sett/hört. Blev typ chockad.

   Var det sämre än Madonna på ESC?

    ?
    Madonna har redigerat om detta nu, den falska sången tyvärr bortraderad för gott!

     Men vi som såg hennes framträdande i ESC kommer aldrig glömma!

   Håller med, och verkade inte som publiken gillade det heller. Jag skämdes hur hon försökte få publiken att applådera

    Huh ja, pinsamt skämmigt!

  Sverige mest överskattade programledare någonsin. Är totalt ointresserad av att se henne i tv igen. Hon är inte saknad.

   Jag gillar henne i alla fall.

  Åh nej, denna sjukt egocentriska människa. Kommer ihåg när hon var programledare för idol och klädde sig som en drottning/diva varje program och gapade och skrek och gjorde allt för att stjäla showen från dom som faktiskt tävlade. ??‍♀️

  Lät som ett positivt program. Inte alls ångestgivande ?

  Jag tycker hon mest har blivit en narcissist.

  Osympatisk.

  Känns väl lite som att hennes ångest egentligen bottnar i att hon inte har skaffat en egen stor muslimsk familj med många barn. Hon identifierar sig helt med den muslimska kulturen men uppfyller inte den muslimska kvinnans högsta syfte; att föda många barn. Klart något skaver i henne då.
  Det är därför hon ifrågasätter sin existens.

   Hon har kanske den där omtalade bortkopplingen som skapar depression hos både adopterade och migrerade individer man fann i en studie? Tycker man ser mycket ”oro” inom den demografin som de delar med adopterade alltså.

   Vilken analys.

   Men va?? Har du några muslimska vänner/bekanta kvinnor i din närhet? Jag antar att du ej har det, majoriteten har som högsta syfte att föda många barn. Du hör ju hör löjligt det låter??

  Tänker inte titta. Jag gillar inte det hon står för. Svagt av SVT att ge henne ett program, men förvånad blir man ju inte. SVT är fruktansvärt mycket vänster.

   Vad står hon för?

   Antisemitism och vänstern brukar väl inte gå hand i hand. Eller…?

    Jo nuförtiden har vänstern positionerat sig pro-palestinsk och en effekt av detta är att anti-israelism glider över i antisemitism, och helt plötsligt har vi antisemitism både till höger och vänster!

     Att kritisera Israel är inte antisemitism, man måste ju få kunna kritisera ett land som utövar apartheid år 2022.

  Minns henne knappt mer än att hon var rätt jobbig att titta på. Nu dessutom konstigt skönhetsopererad.

  MEN asså, prova bara leva ett jävla vanligt liv.- blir så trött. gång på gång på gång ” Det er så svårt för oss i ”MEDIA”. Men samtidig MÅSTE VI SYNAS AV NÅN ANLEDNING- MEN DET E SÅ SVÅRT SKA NI VETA! MEN TITTA PÅ OSS!!!! Gå å jobba på ICA och försvinn om allt är så svårt.

  Stackars Gina! Sorgligt att hon ifrågasätter livet istället för att ta emot det som en gåva. Många sjuka människor hade gjort allt för att gå i hennes skor.

  Herregud vilket dravel…och sen kommer alla som tittat ha ångest…

  Om hon (på riktigt) känner sig osäker på om hon vill leva så finns hjälp att få – i annat fall är det bara töntigt…

   Ja men du vet att det blir obligatorisk hyllningskör… Kakan och Skäringer och så vidare kommer att skriva SÅ.JÄVLA.STARK och QUEEN ÄR DU och beskriva hur de gråter för känslorna gudinnan Gina visar och ger är så starka…tack Gina…

  Förklara gärna för mig; vari ligger hennes storhet? Jag har helt missat den. Tycker mest hon är plump, gapig och självcentrerad, ser inte alls varför hon blivit SVT:s gullegris?

   Samma här!

  Verkar som om ett antal kommentarer kommer från en och samma person, tycker ofta att det är så nuförtiden.?

   Hur vet du det?

    ”Verkar” jag skrev ej att jag ”vet” ok.

     Jomen jag menade ge exempel på varför det verkar så

  Länderna hon ska besöka och människorna hon ska samtala med kan säker bli intressant.
  Gina Dirawi är ingen favorit men det är ju en smaksak.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.