Två?

Evelina Sigetty – fotograf, influencer och affärspartner med bland annat Viktor Frisk – delar på Instagram att hon och hennes partner väntar tvillingar. ?‍♀️?

I videon här under har hon fångat ögonblicket då läkaren pekar på två stycken hjärtan, och det slutligen går upp för paret vad två stycken hjärtan faktiskt innebär. ??

Stort grattis!!!! ?

 

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Underbart att vänta tvillingar men personligen hade jag fått panik! Vad gör man om man blir förstabarnsmamma till TVÅ bebisar på en gång..? Då har båda händerna fulla hela tiden… Man vill ju liksom kunna byta av med sin partner och dela… Ammar man båda samtidigt då? Om den ena bebisen sover och den andra skriker, vaknar den andra då!?

  Nu kommer jag säkert bli gravid med tvillingar bara för det. I jinxed it.

   Min sambo är tvilling och hans tvillingbror har tvillingsöner. Har hört att det går i arv. Vi har två barn nu och jag skulle gärna ha en tredje men vet fasiken inte om jag vågar. Var inte om jag skulle palla tvillingar med två små barn redan. Helt seriöst så känns det inte värt risken.

    Tvillingar går i arv via modern, det är hennes ägg som har en lite större ”öppning”. Spermier simmar bara och försöker ta sig in i ägget.

     Så det är bara ärftligt om jag hade varit tvilling? Det visste jag inte. Hmm.. kanske värt det då?

      Just du behöver inte ha vart tvilling, men om det finns flera tvillingapar (tvåäggs) i din släkt så skulle de potentiellt kunna vara så att du har större risk/chans att få tvillingar om det är ärftligt.

       Hmm nu när jag tänker efter så har mamma tvillingmostrar. De är elva syskon på mormors sida och jag tror att det finns något tvillingpar bland mammas kusiner också.

     Nja, två spermier i ett ägg blir inte tvillingar utan det ägget bildas inte vidare. Det man ärver är förmågan att släppa flera ägg samtidigt 🙂

     Det är ju bara bullshit. Vet du ens hur tvillingar blir till? Tvåäggstvillingar betyder att modern släpper två ägg samtidigt som båda blir befruktade. Enäggstvillingar blir till genom tidig celldelning. Om det med att släppa två ägg samtidigt går i arv har jag dock ingen aning om. Men sluta sprida felaktig info som du inte ens vet någonting om.

      Oj vilken otrevlig kommentar. Jag är inte samma anonym men även jag har hört att det är ärftligt (från kvinnans sida) att få tvåäggstvillingar och jag har upplevt det som såndär info som ”alla vet”. För alltid om jag berättar för någon att min syster har tvillingar så får jag ALLTID svaret ”du vet att det är ärftligt?”

       Ja jag har hört att det är ärftligt för tvåäggstvillingar och att det ofta hoppar en generation. Min mamma är tvåäggstvilling så jag och mina syskon ska alltså ha lite högre chans (risk? ?) att få tvillingar.

        Att den skippar en generation kan ha o göra med att en man inte kan påverka om han får tvåäggstvillingar eller inte.
        Tex: min mamma fick mig och min tvillingsyster. Vi båda har genen att släppa två ägg vid ägglossning. Jag fick tvåäggstvillingar men min tvillingsyster fick endast en. Vår bror kan inte påverka om han får tvåäggstvillingar men om han får en dotter så har hon också genen.
        Och sen enäggstvillingar är bara en ”hoppsan” för att cellen delar sig och kan hända alla. Hoppas det makes sense ?

    Jag har fyra barn, vår trea råkade bli tre och fyra. Det visade sig att det kryllade med tvillingar på min mammas sida. Hade jag vetat det innan, är det inte säker jag hade vågat försöka skaffa en trea.

   När jag var yngre var typ ”drömmen” att få tvillingar om jag skaffar barn. Nu är det typ mardrömmen ? hade brutit ihop om det hände mig.

    Men ja, var också min dröm! Efter hon föddes var det typ ”thank God att det bara vara en!”

   Om man aldrig fått barn innan har man ju ingen aning, då blir en tvillinggraviditet och första tid med tvillingarna helt normal. Och man kan vara hemma två föräldrar samtidigt en del (man får bara tre månader mer föräldraledigt dock).

   1.5 år till 2.5 år var dock vidrigt när de bara sabbar och springer åt varsitt håll. Men alla barn är olika och alla har sina utmaningar…

  Första gången jag var gravid så fick jag panik av tanken på tvillingar. Folk skämtade och undrade om det kanske var två osv. Sa alltid ”neeej, säg inte så” och typ bad till Gud att det bara var ett barn. Och det var det.
  Efter en helvetes graviditet och traumatisk förlossning blev jag gravid igen. Samma helvete med illamående (spy minst 10 gånger om dagen) i ca 27 veckor.
  Fyfaaaaan vad jag önskar att det hade varit tvillingar första gången. Vilken dröm att få 2 barn till köpet av 1. Det är uppenbarligen supersvårt men efter ett-två år av ren misär så är man typ klar? Ingen mer graviditet, ingen mer förlossning, inge stress/foglossning/diabetes osv. Dröm!!!

   Du vet att det är frivilligt att vara gravid, eller hur?

    Hur tänker du? Knas….

     Är det så fruktansvärt att vara gravid – så låt bli bara ?‍♀️

      Varför måste man uppskatta att vara gravid? De flesta blir väl ändå gravida för att de vill ha ett barn, inte för att det är så trevligt att vara på smällen?

      Bara en bonus om man uppskattar graviditeten och förlossningen, det stora är att bli förälder.

    Framgår ju rätt tydligt varför hon väljer att vara gravid. Hon vill ha resultatet i form av ett barn. Ytterst rimligt faktiskt.

   Du tror att bära tvillingar och föda och uppfostra tvillingar är att få 2 till köpet av 1? Jävlar vad korkat sagt. Kan slå vad om att du aldrig hade klarat av det med den attityden. Jag kan intyga att en tvillinggraviditet är något av det tuffaste att gå igenom, och att sen ta hand om två i exakt samma ålder och fas är enormt imponerande (ja jag säger det även om mig själv som tvillingmamma). Det går inte att jämföra med NÅNTING annat. Så ta ditt ”2 till köpet av 1” och prova du 😉 det är semester att ha ett barn, eller två i olika åldrar.

   Btw, älskar att vara tvillingmamma. Det är det mest fantastiska och lyckosamma som kunde hända. ??

    Du får säkert en medalj från kungen för dina tjänster för mänskligheten ?

    Är det någon tävling i vem som har haft det jobbigast? För jag kan lova att det finns de som har haft det ännu jobbigare än dig i så fall så sitt ner i båten.

     Haha föräldrar som tävlar alltså! ?

      Ja och varför tävla om negativa saker? Vem som sover minst, har minst tid att duscha och skita, vems man som är mest mansbebis, vem som kräktes mest som gravid, vems dag som är mest helvetisk… ingen är imponerad av att höra er klaga liksom.

   Jag har tvillingar i släkten. Min värsta mardröm är att bli gravid med tvillingar, för i inget av fallen har båda tvillingarna överlevt…
   Att bli gravid och få 2 tvillingar är ingen dans på rosor, det är en extrem ökad risk för att saker ska gå fel under graviditeten eller förlossningen.

  Fattar inte hur folk kan se något alls på de där ultraljudsbilderna. Hjärta säger han och pekar på en fläck som jag tycker mig se överallt

   Det är ju därför vem som helst inte gör ul utan utbildad personal.

   Eller hur! Folk ba, titta vad fin och man ser en klump/fläck och ba mm, jätte..
   Men finns nån 3dgrej man kan göra, då syns det tydligt!

    Dom bilderna är ju allt annat än vackra…

     3d ultraljuden är lite coola ändå. De andra bara menlösa. Vackra är väl inte meningen med nån av dem.

   Haha, men ser du inte att det ligger en liten ljusgrå fläck i en svart cirkel och sedan bredvid den svarta cirkeln är det en ny svart cirkel med en egen liten ljusgrå fläck i? De båda ljusgråa fläckarna flimrar och det är hjärtat! Kolla igen! 🙂

    Ja men otydligt.. inget ”wow” direkt.

    Haha nä… eller ja. Jag ser dem men tycker det kommer andra fläckar också beroende på hur de flyttar apparaten?? Fattar inte hur man ser att just den fläcken är ett hjärta ?

     De kan se att det flimrar/tickar-hjärtat. Det är det enda man kan och vill urskilja i ett så tidigt ultraljud.

   På mitt ul såg man väldigt tydligt allting. Men de va bara för jag va i v25 istället för v18-19 ??

   du kan se hjärtat slå, det är ganska coolt 🙂

  Åh fy vad fint, blev alldeles rörd av videon! Vilken lycka alltså ❤️. Är väldigt hormonell dock pga fick själv barn nyligen men ändå. Vilken grej! ❤️

  Detta är helt OT men kanske ändå inte, kan inte vänta till ÖS för har läkartid imorgon :(… Jag har stark pms och tänkt boka tid för att reda ut det, sen blev min mens sen och jag blev… gravid. Av anledningar vi inte behöver gå in på så valde jag att göra en abort. Jag har blött kraftigt och har nu ett blodvärde (hb) på 107. Har också fått stark ångest, depressiva känslor och sömnproblem sedan graviditeten och aborten. Jag mår alltså piss och får panikattacker flera gånger i veckan och gråter typ varje dag. Jag vet inte ens varför.

  Av dessa skäl vill jag absolut inte riskera att behöva gå igenom det igen. Så jag behöver ett preventivmedel utöver kondom. Jag skulle sätta in en kopparspiral idag, men barnmorskan ville inte det pga mitt låga blodvärde.

  Imorgon har jag som sagt läkartid och är nästan helt 100 på att gynekologen kommer rekommendera p-piller just pga pms och blodvärdet, men är så rädd. Har haft det för tio år sen och mådde inte så bra, nu mår jag jättedåligt och är rädd för att det ska trigga ännu mer ångest… Jag tänker att min sambo kommer lämna mig snart, för jag är bara ledsen och reagerar negativt på typ allt. Han säger att det inte kommer hända, men jag är i en så mörk plats att allt bara känns hopplöst… Ja, ni hör. Inte min bästa stund just nu.

  Så, min fråga är, är det någon som har haft ångestproblem och stark pms men som har MÅTT BRA av p-piller? Eller hormonspiral? Jag behöver bli lite peppad och få lite mod inför imorgon 🙁

   Nu har jag precis börjat på karta två så vem vet vad som händer framåt, men veckorna under första kartan är de bästa veckorna jag haft på 15 år. Mår helt sjukt bra på p-piller. Visste inte ens att man kunde må såhär. Har paniksyndrom och depression, äter sertraline annars. Men att bli av med pmsen vid ägglossning och mens har gjort mega skillnad. Började pga min endometrios och första ”mensen” har också varit som natt och dag. Äter prionelle 28

   Jag mår piss av allt utom Yas och Slinda! Yas får jag inte ta pga olika orsaker, men Slinda funkar

   Jag hade p-spruta och mådde jättebra. Hade inte ångest en enda gång under den tiden. Och det är ändå hög dos gestagen. Rekommenderar verkligen gestagen.

   Hade väldigt mycket ångest, pms och allmänt svängigt humör och det blev stabilt efter jag började med Desolett. Provade minipiller först men det fungerade inte för mig, småblödde varje dag. Men p-piller har på riktigt räddat mitt psykiska mående.

   Visa p-piller har jag mått skit på, andra mår jag jätte bra på. Så det är skillnad emellan p-piller och p-piller, känner du att det du får inte funkar, prata med läkaren och prova en annan sort.

   Tar du någon medicin och får någon hjälp för din ångest och depression?

  Känner en familj som gick för att göra abort för de inte ville ha ett tredje barn men upptäckte att de väntade tvillingar istället och behöll.

   Okej?

   Jag med! Det kanske är samma familj

   Ville de ha ett fjärde barn då ?, men inte det tredje….

    Kanske är som jag, gillar inte udda tal..

   Så någonstans inom dem så kände de säkert att det är värre att döda två barn än bara ett.

    Gör man ultraljud inför en abort? Jag har aldrig gjort någon och vet därför inte. Trodde inte att man gjorde det men vad vet jag.

    Kan ju vara så att det blir mer verkligt för en och mer ”ett barn” i så fall. De hade kanske ändrat sig med ett barn också efter ett ultraljud.

     Yes alltid ultraljud innan abort, för att kunna bestämma graviditetslängd och därmed metod för aborten.

  Ehh okej? Aldrig hört talas om människan men.. grattis till dem

   Nä nu grävs det djupt efter saker att skriva om… ?

   Näe men killen är ju ändå ordentligt känd.

    Jasså?

    Vad är han känd för?

     Exakt, det står ju bara ”partner”, känns som han är en ännu okändare än henne då.

  Nu har väl Elaine tappat det angående chauffören

   Spill the beans!

    ”Det gick en dag av att jag var glad över att gamla Elaine inte exploderade på den där taxichaffisen. Men så åkte färdtjänsten förbi vår granne och hämtade ett barn med funktionsvariation. Då tappade jag hakan och sa lågmält ”Elaine vad fan har du gjort”. Hög på moder Teresa komplex insåg jag att den där mannen förmodligen kör äldre, funktionsvarierade barn och folk som kanske inte kan värja sig för hans ”tillstånd”. https://elaineeksvard.mabra.com/

    Sen fortsätter det och fortsätter och fortsätter…

     Tillägg: chauffören ifråga ska gå på pension om 3 veckor och kommer inte köra nåt under de veckorna tack vare Elaines tjat till företaget.

     Skämskudde.

      Det skulle han kanske ha tänkt på innan han kallade en kund för hora.

   Men jösses… välkommen till verkligheten. Folk blir sura, beter sig illa, har en dålig dag. Vem vet, taxichaffisen kanske har adhd?

    Du tror att ADHD leder till kvinnohat?

     Det är ganska stor skillnad på att säga 1 fult ord och kvinnohat…

   Nämen hjälp vad håller hon på med ?

   Så nämner hon IGEN funktionsnedsättning fast det inte ens är relevant.
   Hon skriver alltså till chefen att skulle någon med funktionsnedsättning åka med honom så skulle det inte vara en trygg färd.
   Så blev det polisanmälning tillslut ändå, trots att hon skrev i brevet att hon inte tänker göra det och att hon önskar honom allt det bästa i livet ? alltså vad äääär detta.
   Hur kan hon vara retorik expert

    Fast du har ingen erfarenhet eller empati alls. Kom igen när du har egen erfarenhet av funktionsnedsättning, ålderdom eller annat och behöver utsättas för människor du inte kan värja dig emot. Tyst bara tyst

     Det där taxicaset har ingenting att göra med folk som har funktionsnedsättning, det är bara Elaine som blandar i sin dotter hela tiden. Oklart varför då fallet har inget med hennes dotter att göra.

      ?

     Jag har erfarenhet av allt du nämner…

     Men det hade inget med saken att göra..
     utan tyckte att Elaine skriver en sak och menar en annan sak.. hon skriver ju till och med saker till juggen som hon uttrycker sig och antar att han tycker det är omanligt att gråta tex?
     Ena sekunden verkar avsky honom o sen berätta för honom att han har förlorat sin livskamrat osv. Tycker hon går för långt bara i sin text och hur hon pratat med chefen osv.

     ?

  Roligt video! Häftigt!

  Tror de flesta som får beskedet om tvillingarna känner mycket och blandade känslor.

  Mig skrämmer det lite, har alltid associerat det med se extra riskerna under graviditeten.

  Jag reagerade inte så lugnt när jag fick mitt tvillingbesked. Jag var själv, pga besöksrestriktioner, och det var RUL. Jag svor och grät mest, förbannad för jag ville inte byta bil eller barnvagn. Jag grät fruktansvärt mycket när jag ringde min man på parkeringen efteråt, jag kunde inte prata. Han trodde såklart det värsta, att det inte fanns något hjärtslag, men tillslut fick jag ur mig att det var två.
  Detta skulle alltså vara nummer tre i barnaskaran som då visade sig vara tre och fyra.

  Jag bad barnmorskan om ursäkt vid nästa ultraljud, för jag kände att jag hade varit riktigt otrevlig.

   Du måste berätta hur det har gått!

    De ligger och sover bredvid mig nu.
    Graviditeten var jobbig som fan och avslutades med akutsnitt, bebisarna var ok men inte jag. Vi fick byta bilar och barnvagn.

    Jag kämpar mig igenom varje dag, då jag skulle behöva ett par armar till och storasyskonen är i sina bästa trotsåldrar.

  En OT-fråga: Inläggen på den här bloggen syns inte alls vid rätt tidpunkter för mig. Till exempel så kan jag gå in 09:15 och ser då bara inlägget från 05:30. Går jag sen in 10:30 syns fortfarande bara 05:30 inlägget. Det kan ta flera timmar innan jag ser inlägget som publicerades 09:00. När jag väl ser det så står det mycket riktigt att det publicerades 09:00. Problemet kvarstår varje inlägg och varje dag.

  Är det någon annan som upplever samma sak? För mig har det här varit ett bra tag, säkert sedan i december. Surfar på mobilen.

  Åh va fint! Minns mitt ultraljud. En sekund efter den där grejen lades på min mage sa jag ”VARFÖR ser det ut som att det är TVÅ!?” Jodå, tvillingar? tack mammas sida för den genen, haha. Skitsvår graviditet och otroligt tufft att ta hand om två spädbarn men när dom börjar växa upp är det så fint att se dom alltid ha en kompis, precis som jag hade det med min tvilling❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *