Therese Lindgren har sålt Indy Beauty

Jag undrar vad som är på gång nu, för Therese Lindgren. 
Hon hade en tv-satsning in the works, och som ska ha premiär under 2022, men det har varit lite tyst kring den.

Kanske ska hon bara ta det lite lugnt ett tag? Rädda fler djur?
Vad tror ni?

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad tror vi att hon fick? Kul för henne oavsett hur mycket hon cashade in.

   Enligt senast tillgängliga årsredovisning för CCS Skincare Brands AB så ägde Therese Lindgren endast 20% av Independent Beauty Sweden AB.
   Men det säger förstås inget om vad hennes andel kan vara värd. Independent Beauty vore inget utan Therese Lindgren och så länge som hon finns med som ”ansikte utåt” för märket och produkterna kommer andelens värde att hållas uppe.
   Jag utgår från att Therese har en earn-out-klausul dvs en avtalad tilläggsköpeskilling som är beroende av hur verksamheten utvecklar sig framåt.

    Intressant. Jag tippar på 20 millar. Typ en mille per procent haha..jag hade tagit de pengarna iaf ?

    Dom har ju varit med från början. Tror allt görs i deras fabriker osv. Ett sätt för dom att skapa nya lite ”sexigare” produkter än ccs standard apoteksprodukter. Men trodde hennes andel var minst 50%
    Trisst om det inte ger några större summor

     Faluföretaget Svenska Krämfabriken köpte CCS Healthcares verksamhet och fabrik i Borlänge 2018.
     Det är den fabrik som nu tillverkar de flesta private labels utöver Indy Beauty t ex Löwengrip, CAIA hudvård och Pernilla Wahlgrens nyligen lanserade L’Acuila.

      Caias hudvård tillverkas inte på CCS/krämfabriken däremot Hickap och de som nämns ovan.

    Verkar vara ungefär samma upplägg som Löwengrips försäljning. Undra om Therese kommer kallas före detting av somliga nu hon också för att hon inte har sitt skönhetsföretag kvar tro. Det var nog klokt av henne att sälja innan företagets värde sjunker, i konkurrensen som råder med alla kändisars skönhetsbolag som det vimlar av nu, alla kändisar som säljer ”veganska” produkter… alla kan ju inte sälja jättebra tänker jag, marknaden blir väl liksom mättad.

  Hoppas hon satsar lite mer på sin Youtube-kanal. Hon är en av de influencers/youtubers jag följt längst, och jag har varit ett stort ”fan” länge, och tyvärr har ju kvalitén på videorna gått ner ganska drastiskt. Och om hon inte gillar att filma videos längre så är det bättre att sluta med det än att lägga ut halvt engagerade videos med halva tiden samarbete.

   Håller med! Hon gick ju ner till en video i veckan för att hon skulle lägga mer tid på en video istället för att hasta ihop två eller fler varje vecka. Men det blev inte bättre, vissa veckor kommer det ingen alls och ofta känns den gjord i all hast för att hon måste ut med ett samarbete

    Ja, håller med. Hennes ointresse lyser verkligen igenom. Trist.

     Ja, det gör det verkligen. Senaste vloggen för att ta ett exempel, hon var arg och orkade inte spela in en video egentligen. Bättre att skippa då och filma en annan dag. Men samarbetet behövdes göras och därför vloggade hon antagligen trots humöret.

      Verkligen. Känns som att hon ofta också både spelar in och klipper dagen innan hon ska lägga ut videon vilket gör den slarvig och innehållslös. Och att hon ständigt frågar på insta vad tittarna vill se, kan hon inte spara några idéer istället för att fråga varje vecka?

       Hon gör ändå inte vad majoriteten vill se ?

        Hahah sant?

    Ja det har blivit extra tydligt de senaste månaderna. Det är ofta korta videos när de väl kommer ut och exempelvis pusselvideon var ju bara extremt märklig? Är hennes målgrupp barn? För jag ser inte varför någon vuxen skulle tycka att det är kul med en video där man ska pussla 10 000 bitar för att sedan inte ens få se ett halvfärdigt resultat.

    Therese har något som många andra på sociala medier inte har, är det så att hon inte vill hålla på med sociala medier längre så tror jag att det är dags för henne att avsluta nu så att hon inte slutar på botten. Men jag hoppas att hon hittar tillbaka till viljan och glädjen på youtube!

     Innehållet i hennes videos är ibland väldigt annorlunda sett till hennes thumbnails.. med tanke på att en del av hennes videos handlar om att typ pussla eller städa, ordna, sminka sig osv så gör hon sina thumbnails inte jättebarnanpassade, när innehållet i videorna verkar dra en stor skara barn.

     Måste medge, jag hatälskade hennes pusselvideo, mest pga att jag ville gärna se hur hon tänkte lösa att pussla ett 10 k pussel på 10 h, det är 1000 bitar i timmen, 1000 bitar på 60 minuter. ?

      Hon kan ju inte ha tänkt alls där? 16 bitar i minuten, även om de va flera stycken så går det inte så fort att pussla!

     Jag förstår inte ens vad hon gjort det senaste. Hon jobbar som influencer men det kommer knappt ut en video i veckan på youtube, och det lilla som kommer ut har rätt låg kvalité och är innehållslöst.
     Knappt några inlägg på hennes övriga plattformar heller, förutom lite reklam här och där.
     Och nu säljer hon sitt skönhetsmärke? Förstår inte.. Har hon slutat jobba? Har hon andra projekt på gång som vi inte vet? Inte hört något om någon bok eller andra produktioner. Ska hon byta bransch? Om inte, så upplevs hon väldigt ”slapp” av många av oss som är hennes målgrupp och hela anledning till hennes arbetes existens..
     Tråkigt. Känner viss besvikelse.

      Ibland mår hon inte så bra precis som många av oss andra människor. Ibland ändras ens mål i livet när man uppnått mycket. Har väldigt svårt att förstå hur man känna besvikelse över hur andra väljer att leva sina liv och vilka prestationer man visar upp utåt. Hur kan man vara såpass investerad i en youtuber att man känner sig besviken?

  OT men att Cissi Wallin jämför sig med Amber Hearst är ju stor humor. Hennes hybris vet verkligen inga gränser.

   Amber Hearst verkar ju psykisk sjuk, kul att själv jämföra sig med henne frivilligt.

    Amber Heard är psykiskt sjuk. Så hon inte bara verkar det.

     Ska tillägga att jag själv är psykiskt sjuk, som så många av oss och vi är inte sämre människor för det.
     Dock avskyr jag Amber.

   *Amber Heard

   Innan någon kommenterar. Ja jag förstod ändå, men ville rätta om någon inte vet vem det är och vill googla.

   Förstår inte varför man ens skulle VILJA jämföra sig med Amber. Hon är verkligen inte en person jag skulle vilja vara i samma fack som på någon nivå. Knappt tycka om samma glass liksom.

    Jag kan tänka mig att vara lika snygg som henne (tycker hon är skitsnygg) men det är nog det enda för hon verkar faktiskt psykiskt sjuk. Det där hon gjorde i hans säng är liksom bara det ett tecken…

     Tycker inte hin är snygg alls faktiskt. Små gerisögon

      Och du måste ha ett gerishjärta som skriver en sådan sjuk kommentar om någons utseende. Fy dig.

     Har hon faktiskt gjort det då? Följer inte rättegången, men de klipp som algoritmerna verkar sätta på mitt och de flesta andras feed är väldigt ensidiga och till hans fördel..

      Hon sa det var hunden som gjorde det, de har liksom små hundar ?

   Lär verkligen inte den texten som att hon jämför sig med Amber Heard som i att hon skulle vara lika känd eller så, utan att hon känner igen sig i situationen att under en rättegång beskrivas som psykiskt sjuk, galen osv.

   Tycker det är fint att hon är ärlig med att hon är en manipulativ lögnare…

  Blev ganska förvånad när jag läste att hon sålt det. Undrar varför?
  Antar att hon fick loss ganska många kronor. Kanske går lättare att hitta ett hus nu, om de kan titta på dyrare?

   Jaa såklart, det är hussökande säkert…!

    Vad menar du?
    Att de inte letar hus?
    Jag menar inte att hon sålde företaget för att få loss pengar, men att pengarna kan hjälpa till i hus letandet.

     Jag menar precis samma som du

   Hon har plockat ut typ 10mil/år i sitt bolag så tror knappast det. Hennes bolag som omsätter ca 20 mil/år å har nästan lika stor vinst.
   Hon har dessutom tittat på väldigt ”vanliga” hus(iaf i den vloggen hon la ut) så nog räcker hennes budget till det??????

    I någon vlogg sa hon dock att det hus hon budat på gått upp alldeles för mycket i pris, och att hennes husbudget tagit slut där.. så kanske är drömhuset något dyrare?

     Jag kan garantera dig att hon kan köpa ett EXTREMT dyrt hus. Men hennes budget är väl vad hon VILL lägga inte KAN

     Hon är ju väldigt chill med sina pengar. Bor i en vanlig lägenhet i stan, inga resor, är aldrig ute osv Hon spenderar inte mkt och har väl alltid varit väldigt ekonomisk. Tror helt enkelt inte det är hon att köpa ett hus för 30mil bara för att hon kan.

    Kanske Anders också ska vara delägare i huset, har de separat ekonomi är det ju rättvist om han också har råd med halva huset.

  VEM ÄR KATRIN Z PÅ RESA MED?

   Mig

    Och mig

   Ny kärlek verkar det som, spännande. Härligt för henne.

   Någon som också gillar att slicka tunga på video. Ryser.

    Ja fy fan. Det behövde man fan INTE se

    Ush riktigt vidrigt juu

  Fast va? Det fanns ju visst veganska produkter när hon startade upp Indy. Visst fanns det inte i samma utsträckning som idag, men ”för fem år sedan var det omöjligt att hitta veganska skönhetsprodukter…” stämmer ju inte.

   Nä men hon inspirerade nog en hel del med sitt märke

    Finns massa fina veganska märken jorden runt, och de flesta har aldrig hört talas om hennes märke.
    Jag använder bara veganska produkter och har bara testat en från henne. Som jag inte tålde.

  Vems rygg är det?? Jag har aldrig köpt något av hennes märke. Någon som har en favorit som är bra?

   Majoriteten av det jag testat har inte fungerat för mig. Det innebär bland andra hennes cleansingmousse (uttorkande), aluminiumfria deo (förvärrade svettlukt istället för ta bort) samt hennes natt- och dagkrämer som var för parfymerade

    Jag hade aluminiumdeo länge men fick världens klåda. Men utan det så svettas man ju mera?

    Cleansingmoussen är hemsk! Blir Helt torr, svider och kliar.

  Det kom väldigt plötsligt! Spelar ju ingen större roll för mig som konsument men blev rätt förvånad när jag såg det på insta, man undrar ju vad anledningen är iom att det kändes som att indy beauty var en perfekt kombo av hennes intressen/värderingar/behov – skönhet o djurvänligt samt en inkomstkälla utanför influenceriet . Hon pluggar/pluggade till makeup artist för att få bättre förståelse för produkter de tar fram och lanserade ju nyss nya produkter.

  Tror det är trenden mer som bidragit till fler veganska märken på marknaden. CCS har varit allmänt känt som veganskt innan Indy Beauty startade. Sedan vet jag inte hur brett utbudet var då, men det var tillräckligt brett för mig.

  Har också undrat om det inte blev något med tv-serien men hon håller väl på med en bok också var det inte så. Att sälja företaget var nog smart med tanke på att så många startat skönhetsmärken och den konkurrensen som är nu och att alla andra trycker på att deras produkter är veganska. Det går säkert inte lika bra som tidigare, och kanske ville hon ha pengar för att köpa drömhuset.

  Visst var det Tessan som ville köpa slott?

  Var är paow? Var är My?

   Spoilerkontot på IG har taggat Paows nya konto där Paow har skrivit att hon inte har tillgång till sitt vanliga konto. Antar att hon blivit utlåst eller nåt.

  Det känns som att både lanseringar och marknadsföring gått på sparlåga senaste året så det känns inte jätteförvånande. Dessutom har många nya svenska hudvårdsmärken lanserats efter Indy, så konkurrensen ser helt annan ut än när de lanserade..

  Jag tror Therese är trött på att jobba, och har tjänat tillräckligt med pengar nu för att klara sig ett bra tag framöver. Känns som att hon glider längre och längre ifrån Youtube, sociala medier och nu detta. Tror att hon vill känna att hon är fri att lägga tiden på vad hon vill (typ ta hand om djur, gå en kurs och sånt).

   Ja hon har ju sagt rakt ut att hennes plan är att säkra en ekonomiskt oberoende framtid och sen lägga ner.

    Precis. Hon verkar väl bara följa sin plan. Hon har ju sagt det hela tiden.

   Hon har så det räcker och blir över till att gå i pension nu. Skönt för henne.

  Var väl smart att sälja och casha in lite, kanske inte blev så jättemycket då hon väl endast ägde en liten del av bolaget men ändå.

  Jag delar uppfattningen om att Therese youtube var bättre förr. Men, det är ju i allra högsta grad publikens fel att hennes kreativa svängrum är så satans snävt nu, att det enda som kan läggas upp är virala trendvideos som enorma puzzel och annat onormalt, eller ofrivilliga vloggar. Jag hade gärna sett Therese testa skönhetsbehandlingar, inreda hemma som förr när hon bodde själv, se henne prata om ämnen man har en åsikt om och som inte bara känns som medhårsklapp. Men jag förstår att det mesta känns hopplöst att filma när folk kommer med sina förbaskade pekpinnar hela hela tiden. sminkvideo? ”Uppmuntra inte unga tjejer att contoura ansiktet, du sprider osunda ideal.” Haulvideo? ”Nej tack till onödig konsumtion om du frågar mig ?” Vloggvecka?”DET KÄNNS INTE BRA när du har kameran på instrumentpanelen när du kör, och förresten är verkligen din bil vegansk?”. ”Du var bättre förr”.
  Ja man ser att hon inte tycker det är kul längre. Men jag är helt säker på att det inte handlar om att idéerna tog slut, utan att glöden blåstes ut av alla gaphalsar i publiken. Hade jag varit TL hade jag sagt upp mig för längesen, cred till henne för att hon ändå orkar göra samhällsviktigt innehåll nu.

   Den typen av kommentarer får ALLA som har många följare. Inget unikt för henne. Det kommer liksom med jobbet, att skita i det!
   Att hon tappat views är ju för att hon inte gör videos som lika många vill kolla på längre. Hon är inte genuin längre, många tycker inte om att hon säger en sak å gör en annan, många tycker hon är präktig OCH så har det ju kommit sååååå många nya på youtube. Herregud under Corona började ju tillåmed kändisar med youtube så skulle säga att vi alla blivit mer kräsna. Det finns MER att kolla på då blir man mer Picky med vad man väljer att se eftersom man inte har all tid i världen.
   Personligen kollar jag tex aldrig på svenska YouTubers då det finns så mkt mer och bättre videos från utlandet

  Rädda fler djur? Ja det hoppas jag. Ännu fler kan räddas om man har mycket pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.