Är Caia Cosmetics och Ida Warg Beauty:s reklambilder sanningsenliga?

Biancas uttalande om adoption såg jag inte som någonting att hänga upp sig på. 
Däremot tycker jag att det här är en smula mer problematiskt, att det ser ut som att Caia Cosmetics manipulerat sina reklambilder för att få fram en mörkare/djupare färgeffekt av sin brun utan sol-produkt. Färgen på toppen är olika på före respektive efterbilden.

Oavsett hur man åstadkommit den här skillnaden i färg så ser man att någonting gjorts och det ser jag som problematiskt, särskilt när det kommer till just ”före/efterbilder”.
Omständigheterna bör väl vara exakt samma för att resultatet ska bli så korrekt som möjligt?

Det är faktiskt samma sak här – på Ida Wargs före och efterbilder för brun utan sol-produkten från Ida Warg Beauty. 
Håret är mörkare, hårbandet har en djupare färg och den vita toppen är mer beige på efterbilden.

Varför gör de så här? 
Det SYNS ju! ?


Utspel om kvinnohat från Bianca Ingrosso in 3, 2, 1… trots att kritiken handlar om reklambilderna för två företag vars ägare i majoritet är av det manliga könet.

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Imponerad att Ida kan se exakt likadan ut på båda bilderna i ansiktet. Hade inte bakgrunden varit annorlunda hade jag trott att brännan vad Photoshopad

   Nu när du säger det, undrar om den inte är enbart filter/photoshop faktiskt och hon bara tog två bilder direkt varav den ena ett steg åt sidan för en något annorlunda bakgrund. Kolla hårbullen t.ex., hårstråna ligger EXAKT likadant och är exakt samma vinkel. En BUS tar ju iallfall några timmar att utveckla, rätt orimligt att hon skulle gått och haft på BUS, väntat X antal timmar (men fortfarande ha samma dagsljus?), gått tillbaka till där hon tog första bilden och ha exakt samma vinkel och håret ligger heeelt oflyttat.

    Bakgrunden ser inte exakt likadan ut dock

     Det gör den ju förutom att hon tagit ett steg fram eller vinklat kameran lite.

     Nej men kolla på håret i tofsen. De ljusa slingorna ligger exakt likadant i knuten. Så bilderna måste tagits väldigt nära i tid eller så är det nått lurt med bilden.
     Skulle dock tippa att efterbilden är när hon är smörjd med BUS å inte har duschat, då blir tonen extra intensiv å hon kan ta bilderna direkt efter varandra.

  Ja det är mycket manipulation, redigering och fusk. Bianca har ju dessutom snyggfilter på när hon visar upp smink från Caia så att det ska verka bättre och mer ”magiskt” än det är. Dessutom har hon ju varit öppen med flera gånger att hon går på salong och gör spraytan så inte alls säkert att det är Caias BUS hon har på som gett henne den snygga jämna färgen, troligtvis är det inte det.

  Ang det sista.. Jag förstår henne helt. Läs förra inlägget och kommentarerna, de är ju fruktansvärda? Anmälde flera men allt ligger kvar. Att dessutom påpeka det i nytt inlägg eldar ju helt klart på.

  Finns ju oändligt med influencers, varför trycka på de som tydligt inte vill bli skrivna om? Och hade inte det sista stått med hade det handlat om företaget. Men nu får hon ju en känga iaf..

  Nä börjar tröttna på klimatet härinne extremt mycket nu. Har gillat bloggen och tycker kommentarerna varit bra med kloka tankar, nu känns det enbart som att alla vill vara elakast.

  Och ja, jag vet att jag kan sluta läsa och att ingen bryr sig om jag slutar läsa. Tycker bara det är tråkigt att det blivit sån pajkastningsmiljö.

   Någon som vet vilka influensers som inte vill leva i offentligheten men på grund av sitt yrket inte har något val?

    Ja? Vi kan börja med kungafamiljen. Victoria har definitivt inget val, inte kungen heller. Madeleine hade inte heller något val, så hon flydde till andra sidan jorden.
    Pattinson, George Clooney, Selena Gomez, Harrison Ford, Billie Eilish, Sia är alla kändisar som inte vill vara offentliga.
    Såklart är ju det en definitionsfråga på vad man menar med influencer. Är det en person som har ett instagramkonto med många följare där kontot uppdateras flera gånger om dagen. Eller är det en känd person som influerar många genom att bara vara sig själva? Jag menar, kläderna på bilderna som hovet lägger ut på sina kanaler säljer ju slut direkt, Madeleine var en trendsättare när hon bodde här i Sverige och hur många blir inte influerade av de andra jag nämnt?

     För kändisarna du rabblade upp (inte Madeleine och Victoria) så tycker jag att det där är soklart case of ”äta kakan och behålla den”. De har valt att ge sig in i showbiz men vill ha fördelarna av att vara anonyma.

     Alla som valt att bli skådisar borde ju veta vad det kan föra med sig…. Skillnad på Vickan.

      Det är inte ett dugg skillnad på Vickan egentligen om man använder samma argument.
      Det står henne helt fritt att avsäga sig ämbetet om det är så att hon verkligen inte vill. Hon har också ett fritt val.

   Jag skrev slutklämmen för att förekomma kommentarer om det. Som din.

   ”Finns ju oändligt med influencers, varför trycka på de som tydligt inte vill bli skrivna om?”
   Gäller det andra makthavare i samhället? Företag? Personer? Eller bara influencers?
   Herregud, vilket trams!!

   Men alltså… ”Finns ju oändligt med influencers, varför trycka på de som tydligt inte vill bli skrivna om?”. Vill man inte bli skriven om, då ska man inte vara influencer helt ärligt. Det betyder inte att influencers ska behöva ta hatiska kommentarer, men mycket av det en del influncers kallar ”hat” är egentligen bara helt rimlig kritik eller någon som bara inte håller med dem, men inget hat. Men att bli skriven om, kritiserad och dyl. är 100% fair game om man valt att vara en influencer.

    Att bli ifrågasatt om man skriver ett inlägg eller en kommentar är också 100% fair game, man gör ändå ett val att trycka på publicera. Vill man inte få svar, så ska man helt ärligt inte publicera något alls på nätet.

    Att influencers får rimlig kritik stämmer absolut, men 99% av gångerna framförs ju det med lika mycket social kompetens som en tånagel på ett marsvin. Och många gånger läggs personliga påhopp och irrelevanta grejer in i kritiken.

     Det sa jag heller aldrig något om. Klart man måste kunna ta att bli motsagd oavsett, så länge det inte övergår i irrelevanta personangrepp så är det ju helt rimligt. Min poäng var enabart att det blir löjligt att antyda att man inte ska skriva om vissa influencers överhuvudtaget, för att de inte vill bli skrivna om. Tyvärr, men har man valt jobba som influencer ingår det liksom i paketet att man kommer bli skriven om, och det är helt rimligt. Vill man inte att andra ska diskutera en och vad man gör, då bör man välja ett yrke som inte innefattar en offentlig roll där man ska påverka andra.

      Håller helt med dig M!!
      Det är tydligen ett väldigt känsligt ämne när det handlar om vissa personers favorit influncers. Att dessutom ha åsikter om hur ett företag gör sin marknadsföring kan ju omöjligt tas personligt? Hur man kan vända det personligt är för mig helt otroligt.

   Håller med om klimatet här i kommentarsfältet. Känns som bloggen ibland används som en ventil för andra att spy ur sig allt möjligt elakt.

    Jag tror att klimatet alltid varit så här, har läst sedan starten, men att många läsare efter en period bara får för mkt av negativiteten. Se det som personlig utveckling 🙂

  Bästa busen är utan tvekan Tanrevel
  GoldenBrown Mousse 207 ml

  Brun utan sol ser billigt ut och ja det syns när man använder det

  En naturlig solbränna är dock fint tycker jag.

  Så släng dessa krämer och gå ut och njut av solen isället, både nyttigare och billigare ☀️

   nyttigare att exponera huden för sol än att använda en spraytan?

    Vi vet ju dock inte hur spraytan påverkar oss i långa loppet. Känns inte så hälsosamt att smörja in hela kroppen med kemikalier i massa krämer och smink varje dag tycker jag. Sen är solen farlig det säger jag inte emot

     Nej, men solen är farligare.

      Vi kan lika gärna få cancer av kemikalierna i spraytan om 20 år det vet vi inte

       Nej, men däremot vet vi att man kan få cancer av att sola för mycket.

   Är väl inte nyttigare att sola till sig en sån bränna ?

    Dessutom behöver man fortfarande använda solkräm om man ska ut i solen, så blir inte speciellt billigare ?

    Jo om man har solskydd är solen bra och höjer humöret. ?och d vitaminet.

     Det stämmer, men man utsätter sig för fler risker i solen. Jag blir aldrig speciellt brun på sommaren, hade behövt lägga mig och aktivt sola isåfall, så tycker det är supersmidigt med brun-utan-sol.

      Men man behöver inte ligga i timmar i solen. Man blir brun även i skuggan och att gå en promenad. Det bestämmer man ju själv!

       Vem är ”man” som blir brun??

       Vi är nog MÅNGA som kan skriva under på att RÖD (trots solfaktor 30) är det närmsta färgändring vi kan komma.

       Många med dåligt pigment blir absolut inte bruna i skuggan, jag själv får knappt något färg i Sverige alls utan behöver den starka solen nere vid medelhavet för att jag ska få någon färg alls men trevligt för dig att du är naturligt brun, då är det ju inte så konstigt att du inte behöver brun utan sol.

       Jag blir inte brun av att ta en promenad i skuggan, blir inte ens brun efter att ha varit ute en hel dag i solen.

   Ja, det är fint med en naturlig solbränna. Men vill man gärna undvika hudcancer och för tidigt åldrande av sin hud, så bör man skippa naturliga solbrännor.

   Det finns en del BUS som ser helt okej ut, i synnerhet sådana som gör det mer gradvist och inte så intensivt. Men då för att det ska se okej/bra ut så kan man tyvärr inte förvänta sig att få en rejäl solbränne-look av det (då blir det oftast mer fläckigt/oranget/tydlig BUS-look), mer lite subtilt vart-ute-i-solen-en-dag glow.

   Grattis till er som blir bruna i solen! En annan blir mest röd och får pigmentfläckar i ansiktet ? Kör på med min bus fastän det säkert är lite fläckigt och fult ibland.

    +1

   ???
   ”Nyttigare”
   Nej, inte för mej. Att försöka bli brun alltså.
   Sen är dagsljus underskattat för välmående, det håller jag med om

   För mig som inte har något pigment är det omöjligt att få en naturlig solbränna.
   Dessutom gör ovan nämnda anledning att jag inte njuter av solen ett dugg. Den är varm, man blir kladdig och det gör på riktigt ont efter 5 minuter på varenda kroppsdel som har direktkontakt med solen.

   Nej det syns inte om du använder bra produkter och gör det rätt, får ständigt komplimanger för min fejkbränna!

    Men låt oss veta, vad använder du för produkter!?

   Och få massa rynkor på köpet! ?

  Linn Ahlborg verkar ha gjort slut med sin kille ?

   Ja, hon skrev det får några dagar sedan på sin instastory.

   Vet ni varför? Det indikerar ju på att det var ”rätt” av henne att lämna honom, han som kändes som en hygglig kille

    Hon skrev att det var ett gemensamt beslut och några fina ord om honom som jag inte minns. Så tycker inte att man ska sitta och spekulera i om han var en dålig pojkvän.

    Hon skrev att det var ett gemensamt beslut

  Hur kommer det sig att spraytan ser mer naturligt ut än BUS? Jag tycker BUS alltid ser så orange-aktigt ut medans spraytan ser bättre ut och ger en fin brun nyans.

   Billiga produkter! Dyrare bus från du inte orange underton bra ex Tanrevel
   GoldenBrown Mousse 207 ml ?

    Jobbar du för Tanrevel? Tänkte på dina två kommentarer här, haha.

     ”207 ml” ?

  Men Egoina gör precis samma sak!!!!! Kolla hennes före- och efterbilder här: https://egoinas.se/2022/05/11/dags-att-gora-sig-sommarredo/

  Kan inte biancas bilder ha mycket med att hon tar bilderna i olika ljus? Före-bilden ser ljuset ut att vara mer kallt och efter är det en bild i direkt solljus som blir varmare. Kan väl förklara lite av färgen på toppen?

  Kan ju också vara så att båda bilderna är redigerade, en fick bli kallare i tonen och en varmare. Går lätt att göra i ett redigeringsprogram.

  Gå ut i solen, bada, sitt under en parasoll eller under ett träd och ät medhavd matsäck, promenera i solsken eller en mulen dag. Njuter, får d-vitamin, ”solkysst hud” och slipper alla konstiga medel på huden.

   Det är ju solkräm som gäller om man är ute i solen så jo konstiga medel är rekommenderat när man är ute i solen.

  Och i andra länder är det vackrare att vara blek. Finast är att vara naturlig och inte jobba för en hudfärg man inte har <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *