Ellen ”Hållbart” Bergström

Inte för att jag trodde att Ellen Bergström skulle förvandla sin sommarstuga till ett influenciskt marmorpalats, men visst är det härligt att se henne stolt visa upp sitt senaste inköp?
Konstrasten mot de annars så vanliga ”flunsrenoveringarna” är uppfriskande!
Jag anar att det bor en liten smålänning i Ellen, som precis som jag älskar att göra ett riktigt bra kap!

Och bra tips! 
Jag ska genast börja följa alla Ikeabutiker i närheten för att se om de kanske publicerar någonting som vi kan tänkas behöva i en framtida renovering.
Var sak har sin tid, och snart är jag klar med gäst-toaletten and on to the next project.
Mitt flöde kommer bli en blandning av flunsiga selfies, sprättben, turkosa hav och bättre begagnade Ikeaprodukter.

Mer hållbara tips – this way!

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  äntligen något värt att läsa om

   Instämmer!

  En timme och inga kommentarer, fanns det inget att bli osams över i detta inlägg?

  Ellen kommer med en frisk fläkt i flunsornas renoveringstider där alla andra verkar stampa i samma fotspår.

  Ska bli kul att se resultatet när det är färdigt.

   De flesta sover fortfarande…

    Eller jobbade ?

   Jag vaknade nyss. Är inte jättekonstigt att ett inlägg som publiceras 5.30 saknar kommentarer efter en timme ?

    Och ändå klagade folk när det inte var tidiga morgoninlägg.

     Jag läser gärna morgoninlägg men det är ju inte så att man kommenterar exakt alla inlägg?

     Jag tycker det är trevligt med tidiga morgoninlägg så man har något att läsa när man vaknar till. Men är ändå inte här och läser direkt vid 5.30 ?

  Ellens senaste bloggpost gjorde mig ledsen. Det måste vara bloggbevakning hon menar där det skrivits tråkiga kommentarer om henne som dödat hennes kreativitet va?

  Här var ett positivt inlägg om Ellen och då blir det knappt några kommentarer alls här inne. Ska vi inte passa på att köra en övning i positivt tänkande och skriva positiva kommentarer om Ellen. Det gynnar även en själv att vara positiv!
  Kom igen, säg en gla grej!

  Jag tycker att Ellen är en otroligt frisk fläkt på sociala medier som visar upp sig på ett sätt som många andra aldrig skulle göra. Hon visar ingen polerad yta och hon känns väldigt genuin

  Jag blir glad när Ellen dyker upp i något sammanhang.

  Jag tycker även att Ellen är väldigt rolig!

   Det är tidigt på morgonen, många har knappt hunnit öppna ögonen. Men lär nog fyllas på med lite fler positiva kommentarer.

   Hej! ❤️ Ellen här. Såg att det kommit ett inlägg om mig och fick så ont i magen.. tänkte, nu kommer det elaka kommentarer. Tvångsmässigt så tryckte jag på ”läs kommentarer” fastän jag bestämt mig för att inte göra det. Så möts av det här.. Verkligen TACK! ? tack tack tack! Stor kram till dig ❤️❤️❤️

   Du har nog missförstått det bara. Lugna ner dig

    ?

  Jag håller med föregående talare om att det är tråkigt med negativa icke konstruktiva kommentarer som enkom är till för att göra mottagaren ledsen eller arg.

  Sen är det fritt att tycka olika givetvis.

  Den här bloggen bygger på att folk tycker olika, annars hade den dött ut.

  Trots allt så är det tråkigt nog ”tjabb” bland kommentarer som ökar intresset och trafiken till sidan vilket ligger i Camillas intresse då det är hennes inkomstkälla.

  Så nej, sådana här inlägg blir det väldigt svårt att skriva något negativt om. Eller skapa elaka drev. Och alltså lågt engagemang.

  Förövrigt så tycker jag det är ett positivt och bra sätt att renovera!

  Kul med en offentlig person som inte kör all in och renoverar en fastighet till oigenkännlighet för 2 mille och lägger hela budgeten på marmor. Gillar man det får man ju göra vad man vill men jag tycker det är en tråkig trend. Speciellt en stuga tycker jag ska ha lite lantlig känsla med ett ”helt vanligt kök”. Sunt tänk att leta begagnat eller andra lösningar!

  Smart tjej. Bra för både miljö och plånbok.

  Blir så glad när jag läser inlägg som dessa. Vi behöver fler tips på hållbar renovering som får ta tid i väntan på att hitta material. Andra bra lästips är Emma Sundh och Hanna Hellqvist, det är intressanta renoveringar att följa. Får ont i magen varje gång jag ser alla dessa sjuka renoveringar som görs med noll hållbarhetstänk.
  Jag skulle gärna se fler inlägg här om hållbara influensers som en motvikt mot all konsumtionshets som många sprider.

   Håller med ?

  Jag älskar Ellen! En av få vettiga, äkta, reko, bra i sociala medier-världen, där de flesta, ärligt talat, inte är speciellt äkta eller vettiga.

   Jag blir glad av Ellen! Tyckte även hon var rolig i bäst i test, och såna här inlägg älskar jag! Älskar fynd.

  OT men lyssnade på frågestund på podden Måndagsvibe med Hanna och Lojsan och Lojsans kille. Blir otroligt obekväm av hans gå på-iga, nästan aggressiva tonläge ibland? Kanske är det jag som överreagerar, har inte så bra koll på Lojsan men hur orkar man med en sån kille? ? Eller är han bara så i podden?

   Jag tyckte också han verkade oskön i gårdagens del.. rätt manipulativ och bestämd ton vilket inte gav bra vibbar och fick mig att tänka på ett ex till mig som var otrogen och försökte förminska mig och få mig att tänka att jag inte har åsikter och vilja..

  Jag har faktiskt vaknat på fel sida idag men måste få fråga: varför blandar du som 40+ och skribent in nån mening/ord på engelska i nästan varje inlägg? Seriös undran, vad tycker du det tillför?

   ?

    Blir så nyfiken på hur gammal du är själv? Detta är inget ovanligt…

   För det är häftigt och väldigt inne, kolla hur kidsen pratar liksom?

    Kidsen.. 30+ också ?

    Häftigt och väldigt inne?

   Det kanske är så människan pratar? Jag blandar också in engelska ord och fraser. Så gör också många i min närhet.
   För mig beror det på att jag under hela uppväxten blivit drillad i engelska och blivit uppmanad att prata språket så mycket det går. Det är vääääldigt många år i skolan man läser det språket. När man har blivit bekant med ett språk så hittar man ord och fraser man tycker passar vissa tillfällen bättre än om man skulle sagt det på svenska, att man tycker tex att poängen man skulle få fram blir starkare på engelska. Det är förmodligen inget Camilla sitter och medvetet översätter, utan det är nog som för mig- att det är så bekant för en som språk att det kommer lika naturligt som svenska ord.
   Jag reagerar inte ens på att det var engelska i texten i inlägget. Det säger nog kanske något om hur vanligt det för mig är att både prata och höra andra prata på det viset. 🙂

   Annika, du borde ha legat kvar i sängen istället (utan mobil och dylikt) för att skriva denna kommentar. Har aldrig riktigt lyckats förstå varför folk bara måste skriva, oavsett det har med inlägget att göra eller inte och ofta inte är positivt alls. Over and out! (En annan 40+)

   40+ är väl ingenting. Det finns folk som är 60+ som pratar svengelska.

    Och sluta upp att trakassera oss som är 40+. Ålderistiska skitungar. Ni på 20+ skulle bara veta hur omogna, tramsiga och löjliga ni är.

    I och med att världen har krympt det senaste seklet så är det ett inte allt för konstigt steg att även språket utvecklas snabbare än det tidigare gjort. Språket har ju alltid influerats av andra språk om än inte i lika drastisk utveckling tidigare.

   Du vet att det finns olika sätt att skriva på för att väcka olika reaktioner va? Ofta säljer en avslappnad text som är lättläst mycket bättre än en högtravande text som har en pinne i arslet!

   Är språk åldersrelaterat?
   Mvh
   Frågat åt en vän

   Jag tycker det är lite kul, eftersom alltid retar det någon. It’s fun liksom… ?

    Bam bam bam ??
    Den som vet den vet.

    Du skriver engelska för att reta folk alltså. Rimligt. Tack för svar från annan 40+.

     Men herregud..

  I mina kretsar är det väldigt vanligt att köpa kök som rivits ut i någon renovering, eller fönster, dörrar och liknande från ett rivningshus. De flesta har ju en budget att förhålla sig till och är inte sponsrade med halva världens marmor och fuskstuck.

   Vi sålde våra 100-åriga fönsterbågar med handblåst glas till nästan samma pris som dom nya fönstren vi satte in. Win- Win.

    Los-los

    Omg…. Är du seriös?

  Mitt bästa återbruksfynd kommer från en renovering av en fastighet i Gamla stan.
  Jag fick innerdörrar från 1800-talet till hela huset. Tant blev jätteglad! 🙂

   Å lyckost ? Så vackra dörrar.

  Så värt om det redan är ihopskruvat, för fy fan ett sånt hästjobb det är! Snacka om att göra ett kap!

  Min typ av renovering, absolut!!! Jag svettas bara jag tänker på vad vår husrenovering kommer att kosta innan vi är klara…. Så kan vi hitta liknande lösningar som Ellen blir ingen gladare än jag. Bra tips som jag ska lägga på minnet.

   Varför denna renoveringshets mitt i en brinnande klimatkris? Läser inte folk nyheterna? Ser ni inte alla klimatrelaterad naturkatastrofer?? Värmeböljor, översvämning i Tyskland, skogsbränder? Nej viktigaste i livet är ett nytt kök och öppen planlösning. Skit samma om nästa generation har någonstans att leva..

    Hur lever du själv? Uppriktigt nyfiken då du verkar brinna för miljön.

     Jag lever som jag lär. Skulle aldrig få för mig att blåsa ut ett hus eller renovera något som är fullt fungerande. Mitt kök är för övrigt från 1947. Jag anpassar mig efter mitt hus istället för att anpassa huset efter mig.. är inte svårare än så.

      Finns väl mer val i livet som påverkar miljön. Hur lever du i övrigt? Vad har du för fotavtryck på klimatet?

       Nu pratade vi väl renoveringar? Jag gör allt i min makt för att minska min klimatpåverkan. Vilket alla borde göra för att vi ska nå klimatmålen.. men de flesta människor i Sverige verkar inte vara så brydda. Viktigare att få sin egen prägel på huset, konsumera hutlöst, äta kött och köra bil billigt..

  Vill lyfta fram Mimi Höglin, de köper typ alltid vitvaror på Ikeas fyndhörna när de vet att de kommer renovera. Samt golv från Bauhaus när det är utförsäljning. De förbereder inför renovering långt i förväg.

   Är väl inte hållbart bara för att man köper på rabatt. Mimis renoveringar är ej hållbara..

    De återanvänder mycket av materialet som blir över, diverse spillbitar. Det stora badrummet i Länna hade mögel tex.

  Men kom igen. Att använda spillbitar är väl helt normalt och nått som alla borde göra. Fast badrummet i länna renoverade de inte pga mögel utan upptäckte mögel eftersom dom renovera. Dom blåser ut all för att dom vill ha det på ”sitt” sätt.

  Uppskattar den typen av down to earth och sättet Ellen inte ser hinder utan möjligheter! Hon är en frisk fläkt bland många tillknäppta flunsor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.