Måne i skorpionen?

Sanne skrev till mig att min måne står i skorpionen och det är inte alls bra. Gud vad skönt tänkte jag, det förklarar varför allt har känts så motigt senaste veckan. Hoppas skorpionen är långt borta till nästa vecka! Såhär kan vi ju inte ha det. Har någon annan känt av att det varit tufft i veckan? Kanske är du också lejon med månen i skorpionen just nu. Till alla oss, kämpa, snart är det bättre!
Bildkälla: Michaela Forni blogg

Nej, jag är inte ett lejon med en måne i skorpionen.
Däremot har jag en besviken katt i fruktsalladen.
Jag tycker nej, absolut inte frukt i mat och han tycker att frukt absolut inte är mat.
Kanske att det hade varit bättre att vara ett lejon – till och med ett hungrigt lejon – med en skorpion i månen, men man kan ju inte få allt här i livet.

Förstod ni ingenting av det här inlägget?
Nej, jag kände ungefär likadant när jag läste Michaelas text, men vi kämpar på, likt skorpionlejon på månen – eller hur?
?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Låter ju som djurplågeri att skicka skorpioner till månen. Ingen tänker på djuren längre!

   Djurplågeri var det jag nyss såg i Wahlgrens värld!

    Berätta mer

  haha. jag har fått höra att jag har en otroligt spännande kombination: stjärntecken skorpion, måntecken skytt och ascendant stenbock.. ingen aning vad det betyder dock :p

   ah gud så spännande

    VARFÖR måste man låta så nedvärderande? Vad går du ut av det? Undrar genuint alltså ?

     *får

     Det är provocerande med hela den här kulturen där alla har spännande stjärntecken, varit något spännande mystiskt sitt förra liv, spännande framtid och spännande energier.

     Ingen är vanlig tråkig, mystiskt nog.

     Blir också provocerad av att det betyder otur att läsa gamla horoskop. Nähe vad passande…..

      Okej kan förstå det. Men varför struntar man inte bara i kommentaren? Finns kanske nån som tycker det är spännande/roligt/intressant. Och även om inte så behöver man ju inte droppa en dryg kommentar, går ju att ”blunda” och scrolla förbi ?

       Det vet jag inte riktigt, jag är nog mer scrolltypen.

     får du själv ut något av varenda ord du säger eller skriver här i livet?

      Förhoppningsvis om man nu ska vara onödigt dryg mot någon. Om du inte får ut någonting av din kommentar så är det väl ännu mer onödigt att vara dryg mot någon annan?

     Varför antar du automatiskt att Johanna är nervärderande? Kanske är hon väldigt insatt och på riktigt tycker att det är spännande?

   En karriärsinriktad person med hög intelligens. Stort känsloliv och älskar frihet, stämmer det på dig? ?

    jaa haha ? roligt! tack!

     Var du seriös??

  Jag är stenbock. Nån som är duktig på stjärntecken och vill beskriva en typisk stenbock? ?

   Stenbocken: Du är snabb att reagera och vill gärna ge dig in i diskussioner och där det händer saker, men ibland är du alltför kvick att be andra om hjälp att hitta svaren. Lita på din egen förmåga att skaffa dig kunskap.

   En typisk stenbock brukar antingen kliva upp när väckarklockan ringer eller så kan stenbocken snooza också. Stenbocken brukar därefter gå på toaletten och sedan borsta tänderna, antingen innan eller efter frukosten. Stenbocken har ett jobb eller så pluggar den eller är arbetslös. Stenbocken har antingen ett fåtal vänner eller många vänner. Stenbocken har även nåt speciellt fritidsintresse eller så har Stenbocken kanske inte alls ett intresse. Antingen gillar hen att träna eller så gillar hen inte att träna. Stenbocken föredrar antingen chips, godis eller ostkrokar. Eller så är Stenbocken en hälsosam människa och föredrar grönsaker. Stenbocken kan är antingen introvert eller extrovert. Stenbocken kan också vara morgonmänniska eller kvällsmänniska, och är antingen en kattperson eller hundperson.

   Hör gärna av dig för fler expertutlåtanden mvh expert.

    Alltså wow! Jag är stenbock och det är så mycket här som stämmer in på mig. Jag borstar tänderna OCH har ett jobb. Har aldrig trott på astrologi innan.

     Helt sjukt! ? Hur är Kräftan??

      Hur är lejonet?

  Någon här inne som tror på horoskop, astrologi, stjärntecken, månfaser osv och har lust att berätta lite?

  Nyfiken på hur personer som tror på sånt tänker om det, hur kom ni in på det från början? Var läser ni om detta?
  Menar absolut inte drömmande utan bara väldigt nyfiken.

  Även dom som har kristaller, bränner salvia och så, hur kommer man in på det från början?

  Tycker det är väldigt intressant fast jag inte tror på det själv. Och som sagt, jag dömer inte, ser inte ner på någon eller så?

   Jag gör. 🙂 Jag har alltid varit en filosofisk och andlig person. Alltid vetat det finns mer än vad vi ser med blotta ögat och vad våra hjärnor kan förstå rent logiskt. När jag var tonåring läste jag massor om meditation, religion, asatro, hinduism o.s.v. När jag var runt 15 kom jag in på häxkonst, en vän lånade ut en bok och jag blev så smått väldigt intresserad av den sortens andlighet. Sedan fortsatte det liksom. Köpte en tarotkortlek och några kristaller, rökelser m.m. För mig känns det rätt helt enkelt. Det get mig fina inre upplevelser, skapar en mening i livet, ger livet mer djup helt enkelt. Jag har stor respekt för att vissa dras till kristendom eller ateism o.s.v. Har inget intresse av att övertala andra att tro på det jag gör, utan det är min grej bara… 🙂

    Är det verkligen andlighet när man behöver köpa en massa grejer för att kunna utöva det? Just det här med kristaller som har blivit ”den vita privilegierade” kvinnas nya favorittillbehör. Att man liksom är så spirituell när man tänder lite rökelse och pular med sina stenar. Inget specifikt mot just det utan tänker mer på fenomenet som har kommit på sista tiden.

     Mam behöver inte köpa en enda grej. Dock är det ganska ofta vägen in. Jag köpte kristaller då för hmm 15-19 år sedan men har nästan helt slutat med det då många ej är etiskt framtagna. 🙁 Det går superbra att gå ut i skogen och plocka stenar som tilltalar en. De har samma effekt.
     Tycker dagens new age community ofta är djupt obehagligt och materialistiskt. Därav att jag dras mycket mer till häxkonst. Attraktionslagen och tron på konspirationsteorier ger mig rysningar. Och ja, att det blir någon slags quick fix att köpa en ametist och en rökelsepinne och sedan känna sig woke och klok fastän man inte direkt gjort något särskilt… Det finns vettiga personer inom new age men tyvärr är många mer för att snacka och tjäna pengar än att faktiskt ägna sig åt andlighet.

    Tack för ditt svar!

    Låter väldigt intressant och även fast jag inte känner dig blir jag glad av att höra att det skapar mening i livet och ger mer djup. Låter underbart verkligen.
    Lite avis på att ha något att tro på, ha något som ger mening eller liknande. Mitt liv känns rätt ytligt eller hur man ska säga, jag har inget djupt eller så. Att kunna känna mening och djup som inte har med andra personer att göra utan bara en själv liksom, önskar att jag hade något sånt.

    Låter som en fin sak att ha och får känslan av trygghet när jag läser det du skriver.

     Ja för mig är det faktiskt enda alternativet att ha en tro. Annars känns allt meningslöst för mig. Har brottats med depression och ångest förr och en av de viktigaste faktorerna för att komma ur det var att hitta en andlighet som ger mig mening. Fint att du har respekt för andras tro, det tycker jag är så viktigt. 🙂 Många stirrar sig blinda på ”naivt att tro på x och y” men om det gör mig lycklig så fattar jag inte problemet… Värre då med sekter så klart, de är farliga för andra.

    ”Vetat”.

     Det är så det har känts för mig. 🙂

   Jag kom in på den vägen som ren fysikalist! Jag är vetenskapligt lagd och älskar att se hur spiritualitet och uråldrig lärdom börjar bevisas ha ”rätt” enligt empiriska tester och klassisk vetenskaplig lära, som är den rätta vägen för många idag som inte är andligt lagda 🙂 om man ser till det hela ur ett helt fysiskt och biologiskt perspektiv så är allt energi och där hittar vi grunden ? sen att vara en person som upplevt och sett sånt som inte kan förklaras rent logiskt (men idag bevisas!) är ju häftigt och således låg andligheten ändå nära (om än förtryckt). Sen är det också intressant att se på det ur ett politiskt perspektiv! Finns mycket att hämta och det var det som fick mig fast ?

   Jag hade inget annat val, brukar jag säga. Redan som barn såg jag andar och talade med dom. Har många upplevelser där jag, via andar, fått information om saker som sedan visat sig vara sanna (och som jag absolut inte kunnat veta om).

   Det i sin tur har gjort att jag alltid varit öppensinnad och nyfiken på att lära mig mer om saker alla inte kan/vill se och förstå, och det blev en naturlig väg för mig att gå vidare därifrån till häxkonst. Det ger mig ett genuint inre lugn.

   New age grejen med kristaller, tarotkort osv (tack TikTok…) har gått lite överstyr tyvärr. Folk blir lurade till att tro att man måste köpa en massa dyra saker för att kunna vara spirituell, allt handlar mer om pengar än att förmedla kunskapen bakom. Jag hade ingenting när jag började, mer än det jag kunde få gratis från naturen.

   Men å andra sidan är jag faktiskt glad att det uppmärksammas och accepteras mer idag än vad det tidigare gjorde, jag har alltid känt mig ensam i det här och har aldrig kunnat prata med någon utan att bli kallad knäppskalle. De senaste fem åren har jag fått nya fina vänner tack vare det gemensamma intresset för ”något mer”.

   Horoskop och astrologi tror jag inte på, men jag tycker det är intressant och en rolig grej att läsa om för nöjes skull. Är oxe med ascendent i skorpionen och är väl lite kluven till huruvida de tecknen stämmer på mig, men det är en kul grej bara.

   Kristaller har jag, två stycken. Bränner inte salvia och håller inte på med tarotkort etc. Men jag tycker det är fascinerande. Egentligen skeptisk, men jag har testat lite och folk har gjort läggningar på mig och de har stämt.
   Hittade den ”världen” i somras då jag var med om lite oförklarliga saker hemma samt kände mig lite vilsen och ville hitta något att läsa på om och blev fascinerad av grejen.
   I en Facebookgrupp hittade jag en jätteduktig tjej som gör mycket på Youtube, hon är alltid fullbokad men henne tror jag faktiskt på.

   Fortfarande skeptisk dock och vet inte om kristallerna hjälper heller direkt. Men det är en liten mysig grej. Jag har en tvilling som inte lever så jag vill samtidigt tro på allt andligt och medialt för att det känns fint, som att det är han som vill förmedla saker till mig.

    Åh vem är det du hittade på youtube? Blev lite nyfiken. 🙂 Letar alltid nya roliga kanaler att följa.

  Hon kan väl inte vara seriös?

  Man har 12 olika stjärntecken i 12 olika planeter. När man säger tex ”jag är vädur” menar man sitt soltecken vilket inte brukar stämma så bra överens med personlighet. Astrologi är väldigt stort och otroligt avancerat. För den intresserade kan jag rekommendera att göra sin ”birth chart” gratis på tex astro cafe. Det är läskigt hur det stämmer

   Man menar väl stjärntecken, inte soltecken?

    Nej soltecken. Man har soltecken och måntecken och ascendenten. Säkert fler men det är dessa jag vet. Soltecken tror jag man säger beskriver hur andra ser dig. Jag är tex stenbock i ”mitt stjärntecken” dvs född i januari. Alla det mig som att jag ska gå med portfölj och dyr dräkt och ha statusjobb och vara materialist. Dvs stenbock. Sen har jag måntecken i kräftan vilket speglar mitt känsloliv. Kräftan är hemmakär, känslig, lojal, tar hand om andra. Det är SÅ jag känner mig. Känner mig inte som portföljkvinnan. Vill inte gå ut med portfölj, jag vill stanna hemma och pyssla.
    Sen har jag även kräftan i ascendenten. Jag är alltså jättekänslig, jättehemmakär och jättelojal. Ingen sabla portfölj-karriärist! Ascendenten är det tecken som blir mer och mer framträdande nånstans vid 30-årsåldern har jag för mig. Vilket förklarar varför jag kanske var lite mer av portfölj-jaget när jag var 20 men ju äldre jag blivit, 34 nu, desto mer kräftig har jag blivit.

   Precis. Folk dissar astrologi som humbug av såna anledningar. Det gjorde jag också. Tills jag lärde mig. Alla kan lära sig astrologi. Det är inget nån tror på. Eller inte.

    Vad menar du? Det är väl klart man kan tro eller inte tro på att det påverkar nåt? ?

   Jag testade göra en birth chart! Och det är ju inte konstigt att vissa saker stämmer!? Det är ju skrivet hur brett som helst. ”Som en banan född i månens Jupiter KAN du vara en högljudd människa med två armar”.

   Ens personlighet kan inte ha NÅGOT att göra med hur planeterna stod på himlen när man föddes.

   Det är väl ascendenten man ska kolla på, har jag läst?

   Dagens horoskop med Galenskaparna och After Shave.

  Tvilling här… astrologins mest bespottade stjärntecken ?.

   Samma här ???

    Det är nog Skorpionen dvs jag 🙂

   Ja, tillsammans med skorpionen. Personligen älskar jag tvillingar.

    Verkar väldigt bra på att manipulera också.

    För övrigt finns det nog inget stjärntecken som är värre än något annat, alla har sina bra och dåliga egenskaper. Själv är jag oxe, brukar inte heller målas upp som något bra.

     Skulle vara svar till E.

   Nähä! Folk gillar generellt tvillingar – spralliga och charmiga.

   Two faced ;- )

    Haha jag är tvilling och är verkligen ”two faced”
    Anpassar mig otroligt bra efter vem jag är med.
    Eller byter personlighet kanske, har börjat märka de ju äldre jag blir. Vet inte om de är bra eller dåligt. Eller kanske bara är normalt ?

  ”Jungfruns förnämliga stjärntecken har jag, och jungfru det var jag”

  Frukt är mat.
  Jag älskar ananas på pizza, melon i sallad men aldrig någonsin russin, någonstans. Russin är en styggelse.

   Russin är skrumpna vindruvor. Ser ut som döda flugor.

   Oh Agree. Russin är vidrigt

  Arma vilsna själ

  ?

  En vännina är ”besatt” av stjärntecken, börjar hon prata om det så är det en föreläsning på minst en bortslängd timme.

  Jag har varit väldigt intresserad och fascinerad utav astrologi & stjärntecken sedan jag var tonåring. Jag plöjde böcker om alla tecken, dekader, planeternas inverkan på vårt mående etc. Den texten som Michaela skriver kan jag relatera till 100 % även om jag förstår mycket väl att alla ni som aldrig ägnat en större tanke åt det här med astrologi, att ni anser den vara rena rappakaljan. Helt okej. Men astrologiska tydningar har verkligen avslöjat vissa stora händelser i mitt liv och satt ord på sånt jag varit med om, inte som en självuppfyllande profetia. Utan när jag läst om det i efterhand så har jag liksom blivit helt hänförd över hur vissa händelser överensstämt med skeende som utspelat sig i mitt liv.

  Någon som kan förklara det där andra utöver själva stjärntecknet (soltecken?) – typ måntecken, ascendant och hus? Jag fick skorpion på allt. Fattade det som det var ”sjukt” men inte varför ☹️

  Nu när vi har så extremt många självutnämnda astrologer kan vi väl en gång för alla förkasta de tusentals väl genomförda forskningsstudierna som kan ge en förklaring till varför våra personligheter formas till det de är (arv, miljö, anknytning etc)? ?

   stjärntecken är lite samma som religion, det är en tro på något. Har inget med forskning att göra

    Alltså kan det va fejk. Inte sanning.

   Det ena utesluter inte det andra. Det är en ful fördom att alla som har en andlig tro förkastar vetenskap.

  Förresten! Ser någon på Grammisgalan? Sofia och Cherries känga till Ant Wan, fantastiska!!

   Berätta mer!

    Ant wan grät högljutt på instagram över att han bara var nominerad i en kategori och ansåg att han borde varit nominerad i betydligt fler. Som den sårade man han var bad han Grammis ta bort hans enda nominering, dvs som en ”payback”. Detta drev Sofia och Amie the kid (skrev fel, ej Cherrie!! alldeles för sömnig nu) hejdlöst med ?

     Jag känner till storyn sedan innan när han la upp en bild på när han pissade på grammisen. Undrade mest vad dom sa när dom drev med honom?

  Sanne……

  OT – Kan du skriva om hur Nellie Berntsson frågar om vilken barnvagn hon ska ha utomlands till sina följare och sedan köper fel och skyller på att det är följarnas fel. Tar sin gamla vagn utomlands istället och blir sur för hennes son inte vill ligga i den. Skyller även detta på följarna och menar att hon känner sin son bäst. Så nu har hon lånat vagn på hotellet. Förstår inte varför hon måste ha två vagnar, hur mycket ska han vara i vagn? Följarna har hela tiden sagt det som rekommenderas för så små barn. Känns väldigt otrevligt att beskylla följarna för hennes son inte vill ligga i vagnen.

  Blir orimligt provocerad av folk som tror på sånt där. Eller tror på gud. Och spöken. Och tandfen.

   Måste kännas jättetufft för dig att majoriteten av jordens befolkning har en andlig tro. Styrkekram. <3

  Är det nu man ska dra upp hela diskussionen om att en tomat till exempel klassas som en frukt och när vi ändå är inne på samma ämne så Botaniskt sett finns det ingenting som heter grönsak. Paprika, tomat och gurka är i själva verket frukt. God kväll ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.