Att tigga sponsprylar helt skamlöst

Så här gör de lite mindre influencerna när de vill ha gratisprylar.
Tiggytiggytigg.
Jag ringade in en mycket relevant fråga och tänker att svaret nog är något eller båda av följande:
– Gratis är gott
– Mycket vill ha mer

Fortsätt gärna om ni har fler bidrag som ni tycker passar på listan.

Tack för tips!

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast det är väl egentligen inte konstigt att vilja ha nåt gratis även om man har pengar.
  Ju mer man snålar desto rikare blir man såklart.

   Håller med. Och det är väl dessutom ett sätt att göra sig större och kanske få mer samarbeten som tillslut ger mer pengar.

  Pinsamt ja.

  Har faktiskt trott att när småinfluencer gjort såhär så har de velat interagera med följarna. Såklart att de tiggt spons. Så dum jag känner mig, haha.

   Både och. De får ju engagemang på sitt konto. Så blir dubbel win för dem.

   Tror absolut många frågar om tips för att få interaktion (och också för att få tips). Många frågar ju om tusen miljoner grejer som inte är sånt som går att köpa. Tror inte heller ”tips på trevliga barnvänliga restauranger i Norrköping” ger jättemycket sammarbeten.

   Folk frågar nog om tips utan tanke på spons oxå, men den här skriver ju ut att hon vill ha samarbeten

  Det är väl inte bara små influencers som gör såhär? Känns som jag har klickat igenom stora influencers (typ Therese Lindgren, bianca, linn ahlborg mm) stories och alla har frågat efter tips på olika saker/tjänster.

   Helen Torsgården med

    Det var ju exempel.

    Undrar hur länge det dröjer innan det kryper fram att hennes nya kök är spons….

     Hade du tackat nej till rabatt på köket?

     Hade det varit konstigt? Om hon har i genomsnitt 200 TUSEN views/video å man kan anta att minst minst 20 000 är vuxna så är det ju riktigt bra ställe att exponera sin produkt. Är inte konstigare att hon tjänar pengar än tv4/kanal5

  Hanapee tigger ju som fan! Alltså förlåt men i takt med pengarna blir hon mer och mer oskön

   Fattar inte detta, tkr det är samma nivå som innan Surret?

   Hon la ju ut på story igår och ondgjorde sig igår över att någon hade twittrat om hennes samarbeten med två olika flyttfirmor i samband med flytten.

    Känns ofräscht att hänga ut de som kritiserar henne på ngt sätt eller att gå ut och försvara sig/”gE SvAR pÅ tAL” i soc med. 🙂 tycker mig se ett beteende

   Gillade Hanapee förr men nu, nä. Så nyrik och gnäller om småskit och känns osympatisk typ.. trist för hennes blogg var min favorit förut

    Hon verkar så jävla oskön.

    Va! Ni missar ju helt att hon mest driver och är ironisk. Älskar hennes humor!
    Hanapee är rolig och förnuftig+ fin stil.

   Det kommer dyka upp samarbeten framöver om utemöbler, heltäckningsmatta, möbler till sonens rum etc. Lämnar sällan tillbaka kläder till pressbyråerna som hon fått låna för ett jobb.

   Gormar så fort någon påpekar något att ”NI HADE GJORT PRECIS LIKADANT!!!” men jag tror helt seriöst inte att jag skulle tappa det bara för att jag köpt hus i Nacka.

    Jag har köpt hus i Nacka och inte tappat det. 🙂

     Säker på det? Inser man det verkligen själv? Vi vet ju redan att du kör med en del smygreklam 😉

      🤦‍♂️

      Hahaha…
      MOBBIIIIIING!!!!!!!

    Avföljde faktiskt henne igår för att det gått alldeles för långt och hon är GROVT oskön.

     Alltså ja den uthängningen och barnsliga/elaka kommentaren på twitter… och sen skriva typ ”titta vad jag gör när jag har pms”. Jag säger/gör också dumma grejor när jag har pms. Men hon verkar fatta noll att hon sparkar neråt.

   Älskade henne när hon gjorde roliga karaktärer osv. Efter barn och flytt not so much. Saknar podden med Martin! Surret ger jag inte mycket för tyvärr

   Och alla samarbetspartner är ”uuundrrbaaaara”

   Usch Hanapee, glömmer aldrig när hon gjorde ett så sjukt katastrofalt dåligt jobb som SVT-kommentator till Oscarsgalan. Förstörde hela filmkvällen med sin totala okunskap. Det var som att hon trodde att alla skulle tycka att hon var charmig och därmed förlåta hennes inkompetens att utföra det jobb hon tagit sig an.

   Varför vill man kallas pee…?

  Josephine Qvists tiggeri till sin fest i sommar. Eller vad kallade hon det – sponsorer? 😂

   Vet inte riktigt varför, men tycker att just fester nästan känns mest fel/”fel” att få sponsrade. Framförallt typ bröllop.

  Äsch! Detta är ingenting om man jämför med gången Kenza försökte tigga till sig ett sommarhus. I stället för att ta kontakt via annonsen så postade hon en bild på huset på instastories och hoppades att komma i kontakt med ägarna och frågade sina följare om någon av dem råkar bo där. Det tyckte jag var fräckt.

   Tigga till sig? Hon lär ju ha planerat att köpa det isåfl. Tigga är väl ändå att få något gratis.

    Eller ja, be om att få något gratis.

    Hon ville hyra huset

  Tänker att de även försöker få tid hos någon av de bättre frisörerna som är fullbokade?

   Fick veta att en semikänd kroppspositivist och feminist som talar om att kvinnor ska få betalt för sitt jobb försökt få gratis klippning och färgning. Frisören ifråga är fullbokad ett halvår framåt och tackade nej 🤣

    Veeeeeeem?

     Kajjan…

  Det gör ju alla , mer eller mindre öppet. Varför lägger man ut på insta att tvättmaskinen är trasig tex.

  Varför?

  Företag får väl välja själva vem de vill samarbeta med. Tycker det är lite oskönt av dig att kommentera på detta sätt faktiskt

   Alltså Pia! Har du bott under en sten? Vad tror du eg. är syftet med denna blogg??

    Att aldrig bli ifrågasatt tydligen.

   Klart att de får. Men, det är ju inte det som är grejen här, eller hur?

  Tjänar små influencers så himla mycket då? Får de inte ofta betalt i typ rabattkoder?

   När jag bloggade för typ 10 år sedan så tjänade jag pengar och jag hade bara några få hundra läsare per dag. Så jag kan tänka mig att man idag som influencer tjänar ännu mer då det är betydligt större nu än det var då.

  Ännu en i mängden småstadstjejer utan utbildning som flyttar till Stockholm och drömmer om lyx, snabba cash och uppmärksamhet.

   Hon var väl med i Bachelor så fick gratisskjuts av det antarjag

  Helt skamlösa, dessa människor..

  Hur gick det för Olivers försök med JEEP? Blev det något samarbete? 😂😂😂

  OT men Linn Ahlborgs nya lugg… Ser hon någonting med den eller har hon fått anställa en ledsagare för att se nåt?

  Kan klippa hennes hår utan betalning. Har 0 erfarenhet så gratis gör det värt.

  Skulle vara intressant med ett inlägg om hur det funkar med sk jobbresor för influencers. Tänkte specifikt på IL:s new york-resa då hon skrev att hon ska göra samarbeten där men att hon åker dit som turist till skillnad från före då hon bara jobbat där. Hur många timmar om dagen måste man spela in samarbeten för att man ska kalla det jobbresa?

   All information finns på skatteverkets hemsida. Blir det verkligen ett roligt inlägg av att citera skatteverkets regler?

    Säkert finns det information, jag bara undrade om det kan uppstå tolkningsfrågor gällande resor som uppenbarligen är nöjesresor men där influencern i fråga passar på att göra lite content när de ändå är där 🙂

   6 h effektivt arbete per dag eller 30 h fördelar jämt över en vecka enligt lagstiftningen +att resan ska vara till nytta för företaget ☺️

   Att hon klassar den som jobbresa gör att hon kan få ett väldigt kyligt mottagande av Homeland i USA. För det behöver hon ett arbetsvisum. Hon har ju redan en gång blivit utslängd och kommer myndigheten i USA på henne en gång till blir det nog inte så trevligt.

    Nej, hon behöver inget arbetsvisum för att fota en reklamkampanj åt ett företag i Sverige. Att hon i Sverige ”klassar” det som arbetsresa gör att hon kan ta vissa kostnader på företaget.

     Jo det behöver hon. Däremot om hon inte klassar redan som arbetsresa blir det svårt att bevisa. Hon har redan en gång gjort samma misstag. Konstigt att hon inte lät dig.

    Är det inte mer jämförbart med när man har konferens med jobbet i någon utländsk stad?

     Nej det går inte att jämföra.

  Jag vill tigga till mej ett nytt täcke. Hur ska jag göra? 😉

  Är väldigt girigt beteende.
  Jag önskar att jag kunde vara en stor influenser för då hade jag verkligen lagt ner tid på att göra skillnader i samhället. Allt från att ge något fint minne till de som har en svår sjukdom, ge hemlösa mat och kläder, aktivitetshelg på nöjesfält för familjer som inte har råd att göra saker med sina barn osv.

  Tänk så mycket dessa influenser kan skapa förändringar men det enda man ser är botox, resor och luncher i solen. Så otroligt synd.

   Jo men tror inte majoriteten av de som följer och bidrar till det dessa influencers gör (lunch, botox, resor) skulle titta på din kanal tyvärr även om din tanke är fin

    Kanske inte, men vore bra om det fanns influensers som bidrog till samhället. Får hoppas att någon influenser börjar och att resten hakar på.

   Rent krasst, då hade du inte varit en stor influencer. Dessa personer finns på sociala medier men de blir inte så stora eftersom folket vill följa influencers som gör hjärndöda inlägg om en mascara de döööör för.

   MrBeast gör det

  De flesta influenser gör väl de 😅.

  Framför allt Emilia Wahlund…. Typ hela tiden ”tips på snickare” ”tips på firma som lägger sånt golv” blabla 😅

  HERREGUD!!!! Inbillar de sig att de är KIM KARDASHIAN???!!!
  Betala själv för fasen!!!! Detta tiggeri är så patetiskt o är ett bevis på att ni är fattiga, men vill LÅTSAS leva lyxliv!! Kamma dig istället, sätt dig på skolbänken, läs till ett yrke, tänk på pensionen, ja just det, det vet ni ju inte ens vad det är. Tragiska människor med detta tiggeri. Petetiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.