Isabella Löwengrip spenderade 18 miljoner kr på ett år

Jag hör hur jag låter när jag skriver det här men jag levde verkligen i en annan fantasi-värld förut. Jag brände ca 18 miljoner under ett års tid, då lever man som en miljardär. Idag får jag ont i magen när jag tänker på alla dom pengarna som bara flög i väg helt onödigt. Men gjort är gjort och jag fick i alla fall uppleva häftiga saker. När allt föll och alla pengar var slut så var jag en månad ifrån personlig konkurs. Men ni kan storyn, jag sålde Löwengrip och så blev det bra igen. Någon där uppe ville mig väl helt enkelt … // Isabella Löwengrip

Nu berättar Isabella Löwengrip om sitt minst sagt turbulenta år som slutade med att hon tvingades sälja företaget Löwengrip Beauty. 
Notan för hennes utsvävande leverne under 12 månader slutade på 18 000 000 kr.
Så här reagerade några av hennes läsare:


Att Isabella struntar i branschens självreglerande organ Reklamombudsmannen står väl bortom rimligt tvivel för de flesta, och det här svaret ger bara ytterligare tyngd till det påståendet. 
Kanske är det dags för Konsumentverket och Patent och marknadsdomstolen att ta sig en närmare till på Isabellas fällningar hos RO?
Då kan det, till skillnad mot RO, bli dyrt för både influencer och marknadsförande företag.
Men att det ens ska behövas… 🤷🏼‍♀️


Idag är det en röd dag.
Vill ni ha ett Öppet Spår vid 20?

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”14 fällningar på 6 år. Så många gånger har Isabella Löwengrip fällts för smygreklam. Nu senast för ett samarbete med TUI. Influencern duckar kommentarer.
  ”Det är viktigt att alla som arbetar med influencer marketing följer reglerna”, säger Elisabeth Trotzig, reklamombudsman.”
  Källa:
  https://www.resume.se/marknadsforing/reklam/isabella-lowengrip-falls-for-smygreklam-for-fjortonde-gangen/

   Fast helt ärligt så verkar ju IL följa regler när det gäller att märka ut samarbeten. Vet inte om 14 fällningar är mycket men det finns kanske fler som blivit fällda många ggr fast att resume inte skriver om dessa men de skriver gärna om IL och gärna negativt. Tror nog att hon som är så påpassad är noga med att göra rätt, eftersom det finns personer som så gärna vill få henne fälld vilket vi tydligt kan se i detta inlägg det står bortom rimligt tvivel.

   Att IL struntar i RO är ju bara en ren spekulation och ett ogrundat påstående för vad jag kan se så svarar hon ju faktiskt bara på en fråga och det säger inte att hon struntar i RO, men somliga lyckas vrida allt till något annat, av en orsak, och ser väl det de vill se.

    Men hon gör ju inte rätt. Det ska inte behövas bli fälld14 gånger om man gjort rätt. Det är ju du som inte kan förstå att hon inte är felfri.

     Är helt allergisk mot uttrycken ”vända och vrida” tack vare dig. Samt fler som jag förträngt just nu

     Finns ingen som inte är felfri, varför skulle jag inte förstå det menar du haha. Nej men alltså jag menade att IL verkar ju märka ut samarbete mer än vad många andra gör iaf, finns många som ständigt gör smygreklam dvs de märker inte ut med samarbete trots att det är samarbete/reklam. Bianca har blivit fälld 7 ggr på 3 år såg jag just. Att de blir fällda mer beror ju också på att de blir anmälda mer än andra men betyder inte att de är sämre på att märka ut än andra för det.

  Gud hon är så korkad, oavsett när hon talar sant eller ljuger.

   Korkad, Ja. Men också praktiskt mycket nonchalant, så länge det inte kostar. Pengar är väl det ända hon fattar om det börjar kosta ordentligt.

  Röstar JA till öppet spår! 🖐

  Vilken underlig person hon är, vet hon ens vem hon är själv?
  Att läsa hennes inlägg och särskilt när hon berättar om
  dåtiden är alltid ett stort ?.
  De svindlar vid tanken över hur maniskt hon ljugit och fortfarande ljuger om stort som smått.

  Låter nästan som hon är stolt över vad hon gjort.

   Yes, det märks tydligt mellan raderna!

   Precis! Jättestolt!
   Hade hon haft möjligheten hade hon fortsatt leva samma liv!
   Hon ångrar inte en sekund av den perioden – det är min övertygelse!
   Hon påstår att detta var under en ”manisk period” – om då vore fallet håller den garanterat på fortfarande med den lilla detaljen att någon nu förmodligen har koll på hur mycket hon spenderar! Och denna ”någon” betalar hon givetvis för!

   Hon säger ja de är pga hennes diagnos? Har inte hon typ adhd o Aspbergers? Där
   Ingår
   Väl inte maniska perioder?

    Hon är bipolär, hon blev feldiagnoserad med adhd.

     Biopolär och adhd är ju inte ens i närheten likt varandra, hur kunde det feldiagnostiseras?

      Jo, just de diagnoserna utreds ofta parallellt

    I boken skriver hon att hon blivit feldiagnostiserad och att den nya diagnosen är bipolär sjukdom.

     Jag har för mig att ADHD-diagnosen bara var att hennes numera f d svärmor (som är psykolog tror jag) trodde att hon hade det.

  Hade skämts ihjäl att vara så slösaktig! Snacka om att slänga pengar i sjön.

   Ellet föe alla som blev arbetslösa pga hennes slöseri. Tänk på hon som flyttade till NY i lägenheten tex. Eller Marisol. Imgen ångest över att henes bästis blev av med jobbet..

  Hon är så genomskinlig när hon ska låtsats vara efterklok! Hon hade t.ex. mängder med människor som sa åt henne att ta vara på småbarnsåren, då de inte går igen. Men hon gjorde inte det för att hon helt enkelt inte ville, som med mesta annat med henne som hon sen kan bygga en ny story på.
  Patetiskt.

   Märks att du inte har kunskap om vad en manisk period innebär.
   Det spelar ingen roll om hundra tusen människor säger till dig att det är fel, det går helt enkelt inte in om man är tillräckligt långt nere

  Väldigt gärna öppet spår 😍

  Fast detta är ju ingen nyhet, det har hon berättat tidigare och det han väl även avhandlats härinne tidigare. Är väl för övrigt inte jättekonstigt att bränna 18 miljoner på ett år det finns det väl många som gjort, var väl även inom föetagandet och inte enbart privat. Varför skulle hon strunta i RO för att hon svarar att hon inte får något vite, det betyder ju inte att hon struntar i det. Hon om någon är ju noga med att skriva ut samarbete vilket inte alla andra gör när de samarbetar med t ex flyttfirmor och pcr-bilen osv.

   Förlåt, men vadå ”är väl för övrigt inte jättekonstigt att bränna 18 miljoner på ett år”?
   Vi pratar om 1,5 miljoner i månaden. Det är 50 tkr VARJE DAG i ett helt år. Det är fruktansvärt stora summor att spendera på leverne och lyx, om det nu inte ingår ett husköp eller två i den summan.

   Vidrigt är vad det är. Och nej, jag är faktiskt inte avundsjuk.

    Fast det är inte så mycket till hus om du bara spenderat 18 mille på ett år, då får du nog lägga på lite om det även ska innefatta husköp Karin. Tror inte hon brände 50 tusen varje dag fast mer i perioder t ex hyrde hus och lägenhet, välgörenhetsgalor etc.

    Jag tror för övrigt inte att hon tvingades sälja löwengrip beauty, som skribenten (felaktigt?) skrivit i inlägget, för att inte gå i personlig konkurs utan att det var ett val hon och Pingis gjorde för att de inte hade så mycket resurser i bolaget för att kunna satsa mer (el för att de fick ett bra erbjudande, och Pingis ville nog starta nya företag istället). IL sålde ju sitt hus och tog bort personal osv och jag tror inte hon var tvungen att sälja löwengrip beauty för att överleva men hon fick ju en ny rikedom pga det så att hon kunde köpa ett nytt hus osv.

     Hon skrev det själv. Att hon var en månad från personlig konkurs just då.

      Att hon skrev det själv är ju dock inte samma sak som att det stämmer.

   Jag vet ingen som bränt 18 miljoner på ett år🤷‍♀️

   Att bränna 18 miljoner på ett år är inte alls speciellt vanligt , var får du det ifrån? Det är INTE många som öht har möjlighet att göra det. Sen brände hon det på skitsaker också så det gör det ännu värre. Helt sjukt är det, och det kan inte ens du försvara hur mycket du än försöker.

    Nu skrevs det faktiskt att det inte är nå konstigt att bränna 18 miljoner på ett år. Inte att det var vanligt. Det finns nästan 600 miljardärer i Sverige så du kan nog se att det händer både en och annan.

     Fast det är fortfarande faktiskt konstigt att bränna 18 miljoner på ett år. Det är mer konstigt att göra det än att inte göra det skulle jag säga. Och nej, inte speciellt vanligt heller oavsett hur många miljardärer det finns. Men också Speciellt på de saker som Bella brände pengar på som inte ger något mervärde och var totalt meningslöst.

      Dessutom var eller är inte Bella någon miljardär vilket gör det ännu konstigare i mina ögon.

      Det är ingen som har sagt att det är vanligt! Vad är det du inte förstår?

       Det är konstigt att kunna bränna 18 mille på ett år på skitsaker. Punkt. Att det finns 600 miljardärer i Sverige har inte med saken att göra då Bella inte ens är i närheten av att vara miljardär vilket gör det ännu konstigare.

        Varför är det konstigt att spendera 18 miljoner på ett år?

        De flesta gör av med hela sin lön varje månad utan att någon tycker att det är konstigt. Bella gjorde INTE av med alla sina pengar så om något är hon mindre konstig.

         Hon brände företagets pengar. Vilket inte är samma som hennes personliga pengar. Hon levde långt över sina tillgångar och det är skrämmande att det är så få som verkar fatta det.

     Du blir ju knappast miljardär av att bränna så mycket pengar?? Då skulle siffran 600 minska betydligt snabbt!

   Kanske räknade hon in pengar hon lade in i huset som kontantinsats till dessa 18 miljoner.

   Men det konstiga var väl att hon gick från att bo i en rätt normal villa (ok Stockholmspriser men ändå vad en medelsvensson också bor i) och vanligt familjeliv med någon enstaka lite dyrare resa till att bränna 18 miljoner. Utan att det skedde någon extrem utveckling i hennes företagande.

  Tycker du tolkar henne lite för fritt ibland. Har inte mycket till övers för Bella, men hon svarar bara på en kommentar om vad som händer. Inget om hur hon själv ser på det.

   Hon valde också att skita i att ens svara Reklamombudsmannen när hon ombads bemöta anmälan. Det säger en hel del.

    Vad tyckte du att hon skulle svara? Inlägget är ju redan publicerat och anmält. Det säger faktiskt absolut ingenting mer än att hon inte hade något att säga om saken.

     Seriösa aktörer brukar ta tillfället i akt och besvara dessa skrivelser när man utreds av RO.

  Jag har alltid förstått det som att när man är bipolär får man skov, så ibland är man maniska i några dagar, och ibland deppig. Kan man verkligen vara manisk i flera år, för att sen hamna i en deppig period (som lägligt kommer när man gått i personlig konkurs)?

   Det är inte ofta man är manisk några dagar – det är längre perioder!

    Inte ett helt år.

   Nja, men man kan ha perioder som domineras av maniska skov och perioder som domineras av depressiva skov. Jag är bipolär och hade maniska skov några gånger i året under en period på cirka 2-3 år. Nu var det länge sedan jag hade ett fullfjädrat maniskt skov, de senaste åren har i stället karaktäriserats av många depressioner. Jag är förvisso inte läkare eller psykolog själv, men mitt vårdteam känner ju till detta och ingen har sagt något om att det skulle vara konstigt.

   Fast hon har ju inte gått i personlig konkurs, och ja det är normalt att hamna i deppig period efter uppbrott, mobbning osv oavsett om man är bpolär eller inte. Ja man kan vara mnisk i långa perioder men även i korta som i bara några dagar OCH trilla ner i ett mörkt hål under längre tid också och ännu värre än så.

   Man är INTE manisk så långa perioder.

   Sen när är hon bipolär?! Whaaaat

    Du missade tydligen hennes bok och PR-turné 🙂

     Fast du kan väl inte mena att du går på det?

      Just den diagnosen tror jag inte att hon ljuger om nej.

  Haha, kul att hon skriver att hon levde i en ”annan” fantasivärld förut. Fortfarande fast i fantasin, men det kommer ju inte som en chock 😂

   Det skriver hon nog för att vissa läsare brukar skriva att hon lever i en fantasivärld, men vadå fantasivärld lever andra också i fantasivärld då som reser mycket eller har hyrt lyxiga hus etc – Nej det är verklighet för många men visst kan man se det som en fantasivärld dvs en lyxig och härlig tillvaro, som ett ”drömliv”. Kul att IL vågar vara ärlig om saker och blotta sina dåliga sidor för det är det inte alla som vågar, och med tanke på hur mycket skäll och sk*t hon alltid får för det mesta, det är starkt tycker jag.

    Blondinbella ärlig? 😂

  Alltså kommentaren från ”Det” haha vad är det, är det fler än jag som inte riktigt hänger med i Dets svammel? Vad är det vi ska tycka? ”Riktigt rika människor är diskreta”? Så som Läckberg och Bianca då eller, väldigt diskreta 😉 och Stordalen och Jocke Lundell också haha.

   Old money vs nouveau riche. Alla du nämnar är nyrika…

   Jo du, Emily. Du missar liksom helt poängen där.

   Den som svamlar är du.

  Vi ska nog tänka att Bellan saltat siffrorna lite … Sen är det nog många miljoner ändå och ett sanslöst beteende så klart, särskilt för en person som inte har kapitalet egentligen.

  Frågan är vad hon fick för pengarna? Allt som är kvar är bilderna på insta med hennes orange fejja och beiga kläder, samt de sönderfönade håret.

  Jobbar inom reklam och marknadsföring, och tror folk skulle bli förvånad att man i vissa fall vet att man ska bli ”fälld” men skiter i det. Detta gäller även vid pengar. Vi (i vissa fall) har redan förstått innan att detta kan bli fällt, sen rycker vi på axlarna och betalar summan som krävs. I det strategiska arbetet är det redan förstått att det är mer värt att bli fällda och betala viss summa, än att inte göra reklamen alls .

  Inget har direkt förändrats med IL, hon lajvar vidare i annan riktning med nya statister i birollerna i hennes liv.

   Nej, hon måste fortfarande på lyxhotell (vad var det hon skrev? Mins 4 stjärnigt) och resa varannan vecka och huset hon ska bygga måste vara stort och flådigt. Men det blir väl så när man vant sig vid en viss livstil.

  Jag tycker det är fantastisk att en manisk kvinna lyckats genomföra ett sommarprat, ordna lägenhet i NY, fara på olika galor, ha ett förhållande med en miljardär och samtidigt inte ha förstånd nog att tänka på att 18 millar bara försvinner??!!! Jag tror inte ett skit på det där snacket om att bipoläriteten skulle vara orsaken till att slänga bort 18 miljoner:

   Jag tror att orsaken varför hon slängde bort 18 miljoner var för att hon ville imponera på Erik, Stordalen eller någon annan miljardär hon dejtat/ville dejta och ge bilden av att hon minsann har råd med ett extravagant liv utan miljardärens pengar. Allt i hopp om att snabbt få till ett giftemål och/eller ett barn för att säkra att pengarna regnar in i framtiden. Hon såg det väl helt enkelt som en investering i framtiden eftersom hon inte vill bli sedd som den gold digger hon var. Nu med facit i hand var det en dålig investering, men shit happens och hon hade i alla fall kul så länge det varade.

   När min man var manisk så skulle ingen kunna tro det, han var en mycket framstående utvecklare som kunde jobba hur mycket som helst, det gick tills han hittades avsvimmad på jobbet. Han hade inte heller någon kontroll på hur mycket han brände, åt ute till lunch och middag och tog en taxi hem varje natt

    Ja du har verkligen hittat en dröm man 🤔 hade satt en fot i arslet på honom direkt !

     Vilken tråkig kommentar Camilla! E försökte bara förmedla att det inte alltid är så lätt för folk utifrån att se och förstå när en person är manisk.

     Personligen skulle jag hellre sätta ”en fot i arslet” på en person som är oförstående och och dryg, snarare än någon som är sjuk/i ett maniskt skov.

     Fy vilken pissig kommentar till någon som beskriver en sjuk angörig. Skäms!

   Hon skrev ju något om att någon peppat henne att liksom investera och våga så tror att detta spenderande var en karriärstrategi så att säga. Alltså, framstå som rik = framstå som framgångsrik = bättre möjligheter. Köpa in sig på välgörenhetsgalor för att nätverka. Skapa en story genom att ha löjligt mycket personal som gör löjliga saker för en = bli mer intressant = mer pengar. Är övertygad om att hon helst hade fortsatt detta livet men att hon även är nöjd som det är nu. Hon tog en risk som inte föll ut väl (hon hade ju siktet inställt på miljarder) men ja, frisk vågat hälften vunnet.

   👍 ännu en ursäkt för hon skämde ut sig ! Var det inte först hennes hemska föräldrar och bristen på deras närvaro ! Sedan ADHD som hon medicinerades för ! När bomben släpptes hade hon den diagnosen som i princip kan skyllas på att hon inte kunde styra sina handlingar … bra tajming 👍

   Ja och hon ville ju bli världens mäktigaste kvinna och hon ansåg ju att vägen dit var typ fake it til you make it

  Elins kommentar dock…alltid samma kommentar så fort det handlar om hur någon spenderar sina pengar. Jag fattar att det är skillnad, 18 miljoner är MYCKET pengar. Men hade hon köpt en väska för 18 000 hade samma kommentar lätt kunnat skrivas.

  Jag undrar vad Elin gör för att rädda de svältande barnen.

  Skulle tro att det här är ännu en av hennes provokationer som folk sväljer med glädje.

  Fast ett maniskt skov håller inte i sig ett år, det tär så fruktansvärt på huvet att hjärnan inte orkar så länge innan man kraschar.
  Jag är bipolär och vet själv hur det är, varför ljuga och hitta på saker.
  Hon och Amber Heard är fruktansvärt lika, befolkar sin egen planet.

   som jag skrev här ovan så känner jag igen mycket av hennes beteende i min mans när han var manisk, och det handlade om mer än ett år. Om du är bipolär så vet du nog att sjukdomen ser så olika ut från person till person och hur långt gången du är https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar–besvar/psykiska-sjukdomar-och-besvar/depression/bipolar-sjukdom/

    Eller så är det bra att skylla på när man skämt ut sig om hon har gjort ! Hennes syn på människor kommer aldrig att ändras …
    Hon har ett liknade beteende nu också och vill gärna visa upp allt dyrt hon har runt sig ! Hennes beteende var ju först pga hennes hemska föräldrar ! Sedan kom ADHD som hon medicinerades för .. när bomben släpptes och världens mäktigaste kvinna avslöjades så kom hennes bipolär som ett brev på posten 👍 denna kvinna har levt på lögner hela sitt liv och tror inte ett skit på vad hon presenterar nu för anledningar till sitt beteende

   Heard ljuger inte. Omg.

    Det är väl bevisat att hon gjort vid upprepade tillfällen?

   Du har fel, faktiskt jättefel! En period av maniska skov kan hjälpa lika i sig betydligt längre än ett år. Om du själv är bipolär kanske du ska läsa på lite om diagnosen och inte bara utgå från hur du själv är.

  Enda skillnaden jämfört då och nu är att nu betalar hennes man för allt 😀 nothing has changed

  Tror det ligger annat bakom…

  De är såklart dålig trafik på bloggen och här hade hon runt 300 kommentarer på varje inlägg, nu runt 60
  Hon är så trist nuförtiden att ingen orkar uppbåda ngt större intresse.

  Att skylla på en diagnos för sitt beteende och att hon brände alla pengarna är rent skitsnack ! Man kan vara makt galen och totalt leva i galen verklighetsförankring utan att ha en diagnos . Ena ggr var hon som hon var pga sina hemska föräldrars frånvaro , sedan sin ADHD som hon medicinerades för , sedan kom bipolär ! Det måste vara skönt att skylla på något när man velat bli världens mäktigaste kvinna och såg ner på andra människor . Tycker hon lever nu också ett liv i lyx med dyra resor och kläder som hon gärna vill visa upp ..
  Hon vill leva och va lite mer än andra … tyvärr så brast bubblan och skammen och offerkoftan är nog fortfarande tung . Har svårt att känna medlidande med en person som suttit högt på en piedestal och tittar ner på andra ! Den synen på människor kommer hon aldrig att ändra på .

   Håller med, hon är sig lik från förr. Ingen empatisk person direkt. Lika ytlig som förr med ett aldrig sinat behov av att visa upp sig och sina dyra vanor.

  Vad menar ni med ”bränna 18 miljoner när det finns svältande barn i världen”?
  Hon har inte kastat 18 mille i sjön. Hon har konsumerat!!! Hon har köpt saker, ätit på restaurang, rest…. Dvs bidragit till samhället och gett folk lön och arbete. Jag tänker alltid att det är bättre att pengarna rullar än ligger på banken.

   Hon har konsumerat för 18 mille och du tycker det är en bra sak?

  Att bränna 18 milj på 1 år av pengar kan dessutom egentligen inte har 🤢🤢🤢🤢

  Men alltså när skall folk förstå att IL är narcissist! Slå upp ordet så stämmer varenda punkt på henne. Hon lever för att vara ’någon’. Bubblan sprack men behovet försvinner ju inte. Att lajva ’very important person’ på Arlanda Vippen, glida in på lyxhotell världen runt som ’the famous Swedish Influenser’ där ingen vet sanningen ger henne den kick hon behöver för att kunna må någorlunda bra.

  Inte konstigt att hon inte har så mycket kontakt med föräldrarna och syskon då de vet hur hon verkligen är. Hon flyr varje dag från den hon är till en fantasivärld där hon kan framstå som den hon vill vara. Det kostar pengar…

  Det jag reagerar på är att det plötsligt är 18 miljoner när det var 16 miljoner sist. Så nästa gång är det väl 20 då kanske? https://metromode.se/noje/isabella-lowengrip-brande-16-miljoner-pa-ett-ar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.