Maxinne Björk om sin förändrade relationsstatus

Det här inlägget kom upp kl 05.30 av misstag så jag flyttar det hit.

Maxinne Björk bekräftar, vad som verkar vara, ett ganska odramatiskt uppbrott från sin tidigare kärlek Manu.
Hon specificerar att uppbrottet är från dem som intima partners, men att de aldrig kommer sluta vara varandras familj.
Uppbrottet skedde för flera månader sedan och avslutades med en med en kärleksfull ceremoni, där de släppte varandra fri med kärlek. Hon har gjort ritualer för sig själv för att rensa ut hans energi från sin livmoder och energikropp. Och sedan några veckor tillbaka – känner hon sig mer i linje med sig själv än hon har gjort på väldigt länge, enligt inlägget på Instagram.

Gudars skymning, tänk om alla uppbrott kunde få vara så här.
Det är inte alla som riktigt förstår Maxinnes inställning till kärlek, partners och valen hon gör, men en i hennes kommentarsfält gör i alla fall sitt bästa för att försöka trycka sin monogama syn på det hela, över på henne.
Det verkar ha gått så där… 🙂


Whatever makes you happy, känner jag…

Hur känner du?

Tack för tips!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Dem”..? Hur många är han?

      ”Dem” syftar på Maxinne och killen. ”…dem som intima partners”. Om det inte är ett annat dem du syftar på.

        HAH! ja nu fattar jag! (morgontrött).
        Men skum formulering ändå

          Ibland behöver man lite extra kaffe ?

    Vilken dryg kommentar från hennes följare. Jag håller med Maxinne i allt hon skriver ❤️

      ”Många kvinnor vittnar om att när de träffar den rätte så vill de dela resten av livet med honom” – Ja kära nån. Så känns det väl för de allra flesta de första rosenskimrande sex månaderna innan allt går downhill.

        Här var vi positiva.

          Ja – men har jag fel eller?

        Även om man har en fantastisk relation så behöver det ju ändå inte betyda att man träffat (den enda) rätta.

        T ex om man blir dumpad eller ens partner faktiskt där. Då brukar de allra flesta ändå träffa en ny.

        Och om man ska vara lite realistisk, så om det bara finns en enda person som är rätt för en själv så är det rätt osannolikt att han bor i just Tranås som man själv. En del relationer är riktiga fullträffar, men för de flesta finns det garanterat många såna fullträffar där ute.

        Sen finns det nog folk som passar bättre och sämre i livslånga relationer.

    Låter ju bra att skiljas som vänner, men måste det vara sådant flum..? Eller såklart det måste. Annars är det ju bara ett vanligt ”slut”.

      Haha som Jason Momoa och hans fru: ”We have all felt the squeeze and changes of these transformational times… A revolution is unfolding ~and our family is of no exception… feeling and growing from the seismic shifts occurring. And so~ We share our Family news~ That we are parting ways in marriage.” Flum flum.. 🙂

        Det är för att Uranus står i Kräftan och nymånen stiger i väster. Hade de bara laddat sina kristaller med urkraft och gått barfota lite mer hade de inte behövs skiljas. De behövde bara neutralisera sin kosmiska energi.

        Eller nåt.

          Fast det är ju ALLTID pga mercury retrograde – det vet ju alla.

            Vad snackar du om, det är för att månen inte är i zenit. Läs på!

        Jason Momoa får gärna vara flummig med mig ?

          Återkom när han plockar fram en vass bergskristall på 3 dm som ha vill penetrerar ditt anu$ med samtidigt som du står på alla fyra med rumpan vänd 45° mot en blodmåne för att attrahera energin rakt in i baken.

            Ok.

            Herregud

            Eh…den fantasin får nog stå för dig.

            Den kvällen kan jag INTE!!

            Haha hur i hela världen kommer du på nåt sånt?? ??

            ??

    Jag känner att hjärtat är en muskel som växer ju mer man älskar så jag älskar mycket. Både fysiskt och mentalt. Jag har levt monogamt i 46 år. Det var trevligt. Nu har jag öppnat upp för flera kärlekspartners. Det är inte trevligt. Det är fantastiskt.

      Underbart! Kör hårt ?

      Härligt att höra! Som de säger: You do you!

      Det här var förbanne mig det mest inspirerande jag läst på hela internätet sedan jag konfirmerades!

      Och med ”Gammeltanten” som nick!

      Vill du bli min mentor / spirit animal / gudmor?

        Så gärna. Släng i väg ett email på gammeltanten69@gmail.com så är jag väldigt gärna din mentor, spirit animal och gudmor. Livet är för kort för att inte levas.

          Du verkar vara en otroligt härlig person!!!

      Heja dig! ❤️✊?

    Vilken pushig kommentar! Påminner om boomers som vägrar tro att det finns kvinnor som självmant väljer bort att skaffar barn för de är helt övertygade om att det är ”meningen med livet”. Och det får de väl så klart tycka men frågan är varför de ska trycka på den åsikten på alla andra…

      Min kollega sa att jag är deprimerad för att jag inte har barn. Om jag bara skaffade några barn så skulle allt lösa sig.

      Tvek.

        Och väldigt svårt att undo:a om det nu visar sig inte vara lösningen…

          Eller hur. Och toppen att vara dödsdeprimerad och ha tre ungar. För alla inblandade. Låter jättekul.

        Det fick min svärmor höra av en läkare redan på 80-talet, så hon skaffade barn. Löste det depressionen? Nääh.
        Men visst fick hon annat att tänka på…

          Ungefär som att putta någon framför en buss bara för att de har ont i foten, de har ju mer ont på andra ställen efter det men det hjälper ju inte mot värken i foten på lång sikt..

        En studie över flera länder visade att föräldrar i Sverige är lyckligare än icke-föräldrar, och en brittisk studie nyligen att föräldrar har mer aktivitet i den del av hjärnan där känslor av välbefinnande huserar..så visst det finns forskning bakom vad folk känner att har rätt att vräka ur sig. Det sagt, jag tycker verkligen ingen ska skaffa sig barn om de inte vill ha barn.

          Finns studier som visar att sammanboende utan barn är lyckligare än sammanboende med barn.

          SCB skriver om det: https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2019/nojdast-ar-de-som-bor-ihop-utan-barn/

            Ja men lovar att det är för att männen inte tar ansvar för barnen och det är jäkligt deprimerande att leva med en mansbebis. Så länge man inte har barn och män inte behöver sätta någon annans behov före så är de betydligt trevligare att leva med.

              Finns massa såna ja. Men vill bara säga att även vissa män utan barn sätter ju andras behov framför sina egna? Om man har partner tex.

            Ja, fast de har alltså inte samma känsla av välbefinnande aktiverat. Trots nöjdhet. På en ren neurologisk nivå så är de inte lyckligare.

          Och finns studier som visar att kvinnor är lyckligare av en skilsmässa än att vara kvar i sin relation. Så många barn och vara ensamstående är alltså det vinnande konceptet? Mmm okej fast de verkar inte alls vara den gnälligaste gruppen i samhället…?

          Studier kan verkligen visa nästan vad som helst så nog dumt att basera sina stora beslut i livet på det. Inte alltid man passar in i normen/statistiken så att säga.

          Är det sant verkligen? Jag har läst precis tvärt om, att föräldrar generellt är olyckligare. Men gifta är lyckligare än ogifta.

          Sen måste du ju tänka att du applicerar det på en enskild person. Är man inne i en depression är det en extremt dålig idé att skaffa barn, även om folk generellt skulle må bra av det. Både graviditet och särskilt första tiden med barn är triggers för allvarligare psykisk ohälsa.

          Sjukt att rekommendera någon som är i en depression att sätta barn till världen just då. Snacka om ansvarslöst.

          Hur mäter man det?
          Och hur många procent slår det på?

          Kan det vara så att de studerat ofrivilligt barnlösa? Då förstår jag definitivt resultatet

          Jag är hellre ngr procent mindre lycklig än barnägare än skaffar barn jag inte vill ha.

            Neurologiska undersökningar är naturligtvis fysiska mätningar på ett stort antal föräldrar och icke-föräldrar. Den mätningen visade att föräldrar hade ett större välbefinnande trots stress och problem i vardagen.

              Låter väldigt osannolikt ?

          Finns andra studier som visar att föräldrar är mindre lyckliga.

        Ja fick höra samma. Men fan jag har inte alls lika djupa depressioner sen jag fick barn. Men tror det är för att jag har mer rutiner, dricker mindre alkohol och har mindre tid att grubbla. Tveksamt att barn är magiska och botar psykisk sjukdom ?

          Kommer en del inkonstant med föräldrar som lider av psykisk ohälsa och det är tyvärr långt från alla som delar din erfarenhet. En del berättelser är så oerhört tragiska.

          Visst en del mår bättre, men många mår sämre, och det är väldigt svårt att på förhand veta vilken kategori man kommer falla i. Väldigt magstarkt att rekommendera en kollega att testa och köra…

        Sjukt övertramp att säga så! Och vad hade hänt om du dessutom fått en förlossningsdepression på det…? Eller till och med förlossningspsykos? Eller vad ska du göra om du skulle råka vara infertil…? Nej usch, jag hoppas du inte tog åt dig. <3 Såna kommentarer är vidriga. Tänk om det vore tvärtom, du hade barn och var deprimerad, då skulle det ta hus i helvete om någon sa "Du kanske vore lycklig utan barnen, de verkar ju så bråkiga och dumma!"…

          Kvinnor med historik av psykisk ohälsa drabbas oftare av förlossningsdepression och -psykos. Graviditet kan även innebära att man måste sluta med eventuell medicinering, vilket ytterligare kan förvärra depressionen. Toppenkul!

          Jag tog inte åt mig eftersom jag trivs som barnfri, men det hade ju kunnat vara otroligt känsligt om jag faktiskt ville ha barn men avstod pga depression.

        Rent statistiskt sett så extremt tvek på den. Perioden som nybliven förälder är t ex den period i hela livet då kvinnor löper störst risk att läggas in på psyk, 7 ggr så stor som i normalfallet.

        Idén om att man ska lösa sina problem med psykiska hälsa genom att skaffa barn är verkligen SÄMST. Det är mer sannolikt att det går åt andra håller, och då har man dessutom en bebis på armen som påverkas

      Min man ska göra vasektomi nästa vecka. Så himla skönt att ha tagit det beslutet gemensamt. Räcker med att vara faster åt min brorson och makes brorsöner. GÖTT!!

        ?? Nice!

      Ja. Snacka om övertramp.

      Haha ja jag tänkte också på exakt det när jag läste kommentaren. Det är fine att man tycker olika, men jag blir så spyfärdig på människor som då ska vara PÅSTRIDIGA om att deras sätt är rätt. Lägg ner.

    Det jag tror folk kanske reagerar på är väl egentligen inte att de valt att gå vidare eller Maxines syn på monogami eller framtida potentiella partner(s). Utan hur hon i flera års tid KONSTANT beskrivit deras relation som rosenskimrande, som något *utöver detta jordeliv*, en miljon detaljer om deras fantastiska sexliv, deras extraordinära kärlek osv osv osv. Och sen gör de slut.
    Inget konstigt med det, relationer tar slut. Men det kanske inte alltid var så bra då? Vilket iallafall jag upplevde att hon jobbade stenhårt på att visa utåt. En fasad som allt annat man ser. Återigen bevis på att allt inte alltid är som det verkar i sociala medier, kan va skönt att påminna sig om en extra gång.

      Eller så var det fantastiskt och rosenskimrande. Sen tog rosenskimret slut och de gick vidare. Är ju inte så konstigt. Bara för att något har tagit slut betyder det ju inte att det inte var bra medan det varade.

        Ja självklart tar relationer och andra saker i livet slut och folk går vidare. Var inte riktigt det som var min poäng, det jag menade var att på ett sånt sätt som hon beskrivit dagligen om hur hon avgudar sin man, hur kärleksfull och nästintill gudomlig relation de har, hur extremt bra sexliv de har osv typ varje dag under en lång period så är det ju lite märkligt att det bara ”tar slut” från en dag till en annan, eftersom allt framställts som så otroligt bra från hennes sida.
        Det jag ville komma till var att de personer som har behov av att konstant visa alla hur kära man är och hur bra man har det är oftast de som sen gör slut, kan ofta dessutom vara rätt tätt inpå en offentlig kärleksbeskrivning.
        Kan vara bra att påminna sig själv en extra gång att allt inte är som det ser ut att vara på insta, var med det jag menade men kanske var lite otydlig.

    Men VARFÖR behöver hon cleansa ut honom ur sin livmoder?
    Där har han väl ändå inte varit hoppas jag?
    Eller har sexgodess M inte koll på kvinnlig anatomi?

    Varför inte i så fall rensa ut honom ur tunntarmen, gallblåsan, gluteus maximus eller andra random organ och kroppsdelar?

      Topsa bort honom från öronen.

        Haha, ja, det är ju det första man gör!

      De kanske har upptäckt något under sina heliga, spirituella, rosenskimrande Merkurius-ceremonier som vi andra har gått miste om. En väg upp för mannen i livmodern.

      Typ. Låter iallafall spännande och skulle vilja veta hur den där ”utrensningen” går till. Har för mycket konstiga bilder i huvudet efter att ha läst det

    Folk gör som dom vill.
    Jag undrar bara varför folk måste deklarera att det ALDRIG kommer kompromissa eller stå över sina drömmar på grund av en partner någon mer gång.
    Är inte det en del av livet. Kompromissa? Inte alltid vara en individualist?

      När jag hör sånt här undrar jag alltid vad det är för drömmar personen varit tvungen att ge upp. Eller om det mer handlar om att man är olycklig i relationen och känner att man inte kan nå sina drömmar pga partner, lite som en ursäkt, man hyser agg mot den andra för att livet inte blev som man hoppats på. Det mesta går väl ändå att uppnå även i förhållandet, om det nu inte är så att hen aktivt sätter käppar i hjulet för en. Men en sådan person vill man väl inte fortsätta vara ”bästa vän” eller ”familj” med. Och ja klart man måste kompromissa lite men det utesluter ju inte att båda kan uppnå de här drömmarna man nu har. Och har man väldigt specifika starka drömmar så väljer man väl partner utifrån dessa, inte en opassande person som man senare ska försöka stöpa i en form.

        Ja men exakt!
        Handlar det om att man inte får va den man vill? Vill din partner ändra på dig. Fine.
        Men drömmar….vi har gemensamma drömma. Men jag drömmer ju ex inte om att då ligga med en annan man, det klart , hade jag gjort det och min partner inte tycker det är okay så står han ju i vägen för mina drömmar….

    Tror inte heller på att det bara finns en enda rätta hela livet. Precis som med vänner.

      Jag tror snarare att det är ett val man gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.