Skilda världar?

Alla ni som först bekantade er med Claudia Galli Concha via ”Skilda Världar” – hand upp! 
Jag satt bänkad.
Jag satt även bänkad framför ”Tre kronor”, ”Varuhuset”, ”Rederiet”, ”Dawson’s Creek”, ”Beverly Hills 90210” och ”Melrose Place”.

Gud vad härligt det var ändå att längta efter ett nytt avsnitt av en älskad serie. Man planerade ju veckan efter dem. Sug på den, ungdomar! ?
Inte som nu, när man kan sträck-kolla ALLT på en gång i olika appar.
Det var bättre förr, men ändå inte. ?

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nya tider satt jag bänkad framför och sunset beach

   Åh ja sunset beach. Satt häromdagen och tänkte på när de gjorde avsnitt inspirerat av ”minns vad du gjorde förra sommaren”. Jag var inte jättegammal och satt och kolla på det och blev skiträdd

   oh herregud, vilka flashbacks jag fick nu… CHOCKEN på bens bröllop när hans – vad alla trodde – döda fru dök upp levande! och det visade sig att han hade en tvillingbror! och när alla hade den där mystiska sjukdomen där huden bubblade hahah shit vad spännande det var ?

    Och när de helt plötsligt bytte ut skådisen som spelade Meg under en period. Och när då original-Meg kom tillbaka sa nån en replik som var typ ”Meg, you look different. Have you done something with your hair?” ??

   Sunset Beach var så jäkla roligt! Minns nån gång när någon hade ritat ett porträtt, och de la till en textrad på skärmen där det stod nåt liknande ”jaja, vi vet att det inte är så likt…. men cut us some slack”. ?

    Haha, jag har alltid trott att jag drömt den biten!!!

    Ååååh minns också detta! Har försökt få fram det klippet men aldrig lyckats ?

    Eller när Paula eller vad hon nu hette inseminerade sig själv med en sådan där grej man typ fyller en kalkon med och det i ett senare avsnitt dök upp en likadan i en scen. Då dök det upp en textrad där det typ stod ”Det här är inte samma som använts i en tidigare scen” eller liknande… ÄLSKADE Sunset beach!! Slutade det inte med att allt bar var en dröm oxå?

     Allt var en dröm, sen en dröm igen så man vet inte vilket som var em dröm (har jag för mig).

      Men åh kommer ihåg sunset beach. Bland dom sista säsongerna var dom väl på en stort fartyg som sjönk? Var väl typ 40 avsnitt om när den sjönk o dom skulle försöka överleva..

   JAAAA. Alltså skulle gärna se om Nya Tider idag!

   Samma här! Sjukt ändå, var ju typ 8-10 år, tvivlar min son som är 10 snart skulle glo på sådant ?

  Alexandra Bring är gravid så kul! Så glad för hennes skull, barn är livet ♡

   Kunde du inte skippat sista orden? Kommer direkt komma någon som inte tycker barn är livet och måste anmärka på det

    Men vet du, Anonym pratar ju endast för sig själv. Vad andra tycker skiter väl hen, med rätta, i.

     Alla här tänker på sig själva men blir kränkta när alla andra gör detsamma.

     Men när man skriver sådär ser det allmängiltigt ut så det blir konstigt. ”Tycker jag” borde hon lagt till om det är så hon menar.

      Ja, allt måste skrivas ut och förtydligas för alla barn.

       Eller så använder man språket på ett korrekt sätt om man inte vill bli missförstådd.

        Men vad finns det att missförstå egentligen? Det är väl självklart att det inte är fakta att ”barn är livet”, utan en åsikt.

         Skriv rätt då.

    Du har rätt.
    Skriver det här:
    BARN ÄR LIVET FÖR MIG OCH INTE NÖDVÄNDIGTVIS LIVET FÖR JUST DIG.

     Hahahahhaha har aldrig sagt att det inte är livet för mig men hade inte jag skrivit det hade någon annan skrivit det

    älskar choklad! choklad är livet ? oj vänta förlåt, stryk det sista! det kanske finns någon som inte tycker choklad är livet!

     De som inte kan köpa choklad kanske

      Eller tänk på dem som inte tål choklad. Hundar till exempel!

     Choklad är inte gott men respekterar din åsikt?

   Så avundsjuk på alla som har lätt att bli gravida. Fick kämpa som fan med massa behandlingar för att bli gravid och är så sjukt ledsen över att vårat (förhoppningsvis) barn aldrig kommer få ett syskon..

    Jag beklagar, inte meningen att trigga något och just ofrivillig barnlöshet är något jag verkligen förstår är extremt jobbigt och orättvist.

    Det här är inget illa menat utan genuint nyfiken på hur du tänker. När du säger att du blir avundsjuk på andra som har enklare att bli gravida, slår det dig ibland det inte är en rationell tanke? Jag menar, även om de hade haft det svårt att bli gravida så hade det inte blivit enklare för dig bli gravid, de påverkar så att säga inte dina möjligheter alls. Jag fattar att du känner som du känner men undrar om du ibland ifrågasätter den känslan intellektuellt?

     Avundsjuk betyder kanske inte att hon vill att det ska vara svårt för andrs, utan lika lätt för henne.

     Slå upp ordet avundsjuk och läs din kommentar igen?

     Att jag kanske också vill ha det lätt istället för svårt? Är det OK med dig om jag känner så?

      Om du inte själv upplever tankarna och känslorna du får när du jämför dig med andra som problematiska så är de inte problematiska. Men om de vore problematiska för dig och känslan svår att styra över kan det ibland vara hjälpsamt att testa nya tankar.

       Hallelujah!!

       Upplever det inte problematiskt. Faktum kvarstår dock att jag är avundsjuk på de som har det lätt och gärna skulle byta med dem. På samma sätt jag är avundsjuk på Biancas bankkonto och gärna också skulle ha samma summa. Är dock förbannat less på människor som konstant ska tala om för mig hur jag ska känna och tänka.

     Förstår att du vill verka väldigt intellektuell, men för det första, det är skillnad på ”avundsjuk” och ”missunnsam”. Det förstnämnda betyder inte att man önskar att andra INTE hade något.

     För det andra, så kan man tänka något och känna något annat. Jag, till exempel, kan se stora praktiska fördelar med att INTE ha barn. Jag har bonusbarn och de är en STOR källa till stress, frustration och bundenhet, och jag tänker samtidigt att världen är ganska fucked up, de som föds nu kommer få det tufft. Ändå har jag en stor känslomässig sorg att jag inte verkar kunna bli gravid.

    Vi hade också svårt att bli gravida och var tvungna att göra IVF och hade endast en blastocyst som klarade sig. Jag har väldigt lågt AMH för min ålder och vi tänkte att vi kommer aldrig kunna få ett syskon till vår dotter som nu är 9 mån. Men lyckligtvis nog lyckades jag bli gravid (utan behandlingar) och i november kommer följande barn.

    Jag har alltid tyckt de är så himla konstigt att någon blir avundsjuk för att någon annan blir gravid. Du vet ju inte hur länge de kämpat och de tar inte bort dina chanser att bli gravid. Tycker att vi som varit i barnlöshetsträsket är väldigt oförskämda och blir avundsjuka pga någon annans graviditet.

     Skilj på missunnsam och avundsjuk. Jag ser inte avundsjuk som något negativt. Missunnsam däremot, men det är jag inte.

   Blev också så glad! Hon är min absoluta ”favorit”-influenser, tycker hon verkar vara både väldigt gullig och rolig. Hon har också mitt absoluta drömliv (baserat på det man får se givetvis, man kan ju omöjligt veta hur allt är i verkligheten)

   oj vad förvånad jag blev faktiskt! minns att hon skrev för ett tag sen att de inte ville ha fler barn så trodde hon var färdig, men vad roligt! ?

    Haha hon skrev faktiskt i frågestunden för ett bra tag sedan att de gett sig själva deadline till sommaren. Vore hon inte gravid då, så skulle de lägga barnplanerna på hyllan. Så jag var nästan helt övertygat (länge) om att hon varit gravid! ?

   Gud jag blir alltid så chockad när någon skaffar ett barn nummer tre, för det är så onaturligt för mig. Är så himla klar med två så glömmer liksom att man kan skaffa flera ?

    Haha samma här!

    Ja gud varför liksom?? ?

    Haha- ibland kan man vara sååååå klar efter 2 barn men sen blir det en 3a ändå?

     Eller tre och fyra i samma omgång….

    Har man börjat tidigt och sedan tar en paus medans de två barnen blir lite självgående så känna det plötsligt kul att få en tredje liten sladdis. Inga konstigheter alls. Livet har många olika kapitel.

     förstår, men hennes barn är 2 och 4 ? det är absolut inte ”en paus” i mina ögon och att detta nu blir en sladdis. men det var kanske inte alexandra du syftade på.

    Sen får man lyssna på aaaaaallt om ”det tuffa vardagspusslet” zzzz

    Blir alltid så chockad när folk skaffar barn nummer ett.

   Inte för mig! ? Chockerande va? ?

   Hade ju inte provocerat alls att skriva ”hundar är livet!”

   Men jag tror man får se lättretligheten kring just barn som ett symptom på att många får höra mycket tjat om barnaskaffande. Hundar är inte lika laddat.

    Jag tror mer det är den här triggergrejen folk kör med. Vad gäller ofrivilligt barnlösa tycker en del andra inte ska få visa glädje över barn (tror inte ens det är majoriteten ofrivilligt barnlösa som tänker så utan att det blivit en ”grej” i vissa kretsar, man ska inte uttrycka glädje eller engagemang över något någon annan kan sakna?

  Jag föredrar faktiskt vanlig tv-tablå fortfarande ?? gillar inte att streama program andra tider om man inte måste, känns liksom inte ”på riktig” haha. Känner mig äldre än mina 30 år haha

   Ha,ha, precis så kände jag oxå förut. Tyckte det kändes helt fel att streama Solsidan en måndag liksom. Men numer kollar jag nästan aldrig linjär tv öht faktiskt, nästan enbart direktsända sportgrejer, mest pga att utbudet är uselt, samma gamla skåpmat och repriser, på repriser, så jag är väl vad man kan kalla”tv-tablå avvänjd”?

  Skulle gärna ha någon serie där jag såg ett avsnitt i veckan så man har något att se fram emot och att det inte tar slut lika fort. Men när det är spännande kan jag inte låta bli och bara måste fortsätta.

  När Robinson gick i år kollade jag på play så kunde se när som på dagen men kollade alltid 19:30, väldigt mysigt på något sätt ?

  Jag älskar Skilda världar och förvånas över att mys-känslan som jag kände när serien gick på tv i barndomen kommer tillbaka nu när jag tittar i vuxen ålder. Vilka minnen! ❤ Saknar 90-talet!

  ÅHHH ÄLSKAR DET HÄR!!! Alla serier du nämnde såg jag också. Även Vita lögner. Vore nåt om SVT kunde ta in den också. Så jävla skön låt i introt!

   SVT? Var inte det ett program som gick på TV3?

  kan tänka mig att se om det kommer på cmore, hatar tv4play reklam

   Jag har sett typ 40 avsnitt av Skilda Världar sen de la upp det och det har aldrig kommit någon reklam för mig

   Håller med! Pallar verkligen inte med reklamen! Går den att komma undan på något sätt? ?

    Jag kollar Skilda världar på TV4 play och faktiskt inte varit några reklamavbrott (5 avsnitt in)

    Ja, använd en adblocker. Kanske beror på vilken browser du använder vad som är bäst, själv kör jag uBlock Origin. Slipper reklam på tv4 och youtube till exempel

  Åh! Och Tre Kronor! Den serien satt jag bänkad framför.

   Jaaa! Och Tre Kronor hade det bästa slutet av alla serier. Kaboom! Alla dog!
   Ja, utom han som var på väg ditåt och såg smällen. Karlsson hette han va?

    Larry!

   Hej Jesus!

    Det är sjukt att vara Frisk

  Jag fick inte titta på serier och såpopera för min mamma, så jag kollade bara hemma hos kompisar, haha.
  Sunset Beach var min favorit!

  Hemma satt vi bänkade framför Rederiet, Tre Kronor och Arkiv X.
  Kommer ihåg att jag avskydde Anna av någon anledning i Skilda Världar.

  Vad jag avskydde och fortfarande avskyr den här serien. När den kom bytte jag kanal. Däremot älskade jag Tre Kronor och Rederiet.

   Samma här!

  Så glad att slippa TV-tablå, reklam och sånt. Finns inget bättre än att streck-kolla en serie ju.

  Min syster kollade på Melrose Place. Kommer ihåg en scen även om jag inte såg serien: en kvinna står vid en badrumsspegel och tar av sig en peruk och visar ett sjukt ärr. Låter inte alls skrämmande i text, men det var fruktansvärt otäckt att se för en 6-åring.

   Just det! Marcia!

    Som spelades av samma kvinna som sen blev Bree i Desperate Housewives!! ?

  Haha jösses, saknar att sitta med syrran och kolla på Sunset beach?

  Nostalgi! ? Måste se i sommar, tack för tipset! ?

  Började titta på några avsnitt idag och… Den var sämre än jag mindes den.
  Alltså: ”Herre jävlar i helvete vad dålig!”- sämre.
  Kommer nog se några avsnitt till iaf men om man nån gång i livet behöver en skämskudde så är det nu.

   Det är nästan lite av charmen med gamla serier tycker jag. ? Alla dåliga kulisser och miljöer med plastäpplen i nån fruktskål, och när man hör hur vissa karaktärer låter som att de läser upp sina repliker direkt från manuset. Skilda världar är ju en skitserie om man bara ser till såna faktorer, dvs otroligt lökig, men ack så jag älskar den. ?

    Ja, jag kommer nog titta ändå ? Det är så dåligt så det blir bra. Vet att det är baserat på nån australiensisk (tror jag) förlaga men undrar om de översatte allt verkligen rakt av och bara tog svenska namn.

    Men jag ser bara 3 säsonger på tv4, Google säger att det ska vara 6?

     Oj, blev visst en dubbelpost pga mod. Det stämmer, Skilda är baserad på en serie som heter Sons and daughters. Har inte sett den så vet faktiskt inte hur mycket de har kopierat. Precis, hoppas tv4 lägger ut de tre resterande säsongerna. ? Kan dock tipsa om att en hel del avsnitt finns på Youtube. Brukar köra en sväng där ibland när saknaden blir för stor. Haha

      Tror att den finns i fler länder, och att alla börjar med samma premiss: en kille och en tjej blir kära men vet inte om att de är tvillingar! En rik, en fattig. Resten skiljer sig mellan länderna/produktionerna.

       Ja, klassiskt upplägg för fortsatta intriger. ?

   Det är nästan lite av charmen med gamla serier tycker jag. ? Alla dåliga kulisser och miljöer med plastäpplen i nån fruktskål, och när man hör hur vissa karaktärer låter som att de läser upp sina repliker direkt från manuset.

  Vita lögner! ?

  När är ni födda ni som nostalgiar loss om alla de här serierna? Jag är född 91 och funderar på om jag är ett par år för ung för att riktigt falla för det eller om jag helt enkelt var efter.

  Eller var man tvungen att ha mer än skogsteve?

   Jag föddes 87 så har kollat på allt sådant här. Skilda Världar, Rederiet, Tre Kronor, Sunset Beach, Våra Bästa År haha.

    Och Vita Lögner såklart!

    Like sands through the hourglass…

   Född 85 och sett allt ovan.

   1986 ?

   Född 91 och älskade Rederiet.
   Såg om det här om månaden.
   Det sög big time.

   Född 93 och älskade rederier, skilda världar, nya tider

   84

   Sunset gick på somrarna kl 10 eller 11 på typ tv4 ?
   Jag och kompisarna brukade alltid kolla ihop (födda 91)

   1988 ?

   92. Älskade Skilda Världar och Nya Tider. Tyckte även om Skärgårdsdoktorn.

   90, och vi hade bara skogstv. Såg skilda världar och nya tider

  Våra bästa, på 3an ?

  Jag som kommer från landet och var hyfsat bra på att sjunga och spela teater. Jag DRÖMDE om en roll i Skilda Världar… Sedan insåg jag att alla skådisar var ju barn till skådisar eller i branschen… Men jag såg allt…

  Jag sprang hem från en aktivitet på onsdagar kl 20:00 för att ’bara’ missa recappen av Tre Kronor som började då. Skilda världar var också bra!

  Melrose place!

   Var sååååååååå kär i Jake

  Jag såg alla dessa, men de serier jag verkligen skulle vilja se repris på är Alf, pantertanter med flera. Nu går Everwood på Viaplay och jag nostalginjuter:)

   Pantertanter finns på Disney+ ?

    Ohhhhh det måste jag kolla upp!!!

  O.C!! det var panik hem från träningen för att hinna i tid då O.C gick på tv ?

  Tittat på Rederiet ? Så bra serie, perfekt att virka till!

  Ta tillbaka mig till 90-talet NU!

  Vänner och fiender! Älskade den låten. ?

  Sunset beach och Dr Quinn var mina favoriter ? Sen var det ju Rederiet och Tre Kronor med familjen som var standard, varje onsdag och torsdag om jag inte minns fel!

   Dr Quinn! ?
   Min favvo var ändå Lilla huset på prärien ❤️

  Tänker att mycket av charmen bakom gamla serier (som Skilda världar) dels ligger i huruvida man har minnen till dessa serier eller inte. Att man förknippar dem med en annan, ibland kanske bättre, tid av sitt liv. Skilda världar som jag tittade mycket på som barn ger mig t.ex en helt annan känsla än vad t.ex Vänner och fiender gör som gick under ungefär samma tid eftersom jag inte har några minnen som jag förknippar den med. Objektivt sett är Skilda världar ganska lökig med sina dåliga kulisser, styltiga dialoger och osannolika scenarion. Men det är väl lite av charmen med det också. ?

  Älskade skilda världar! Men vita lögner var liiite bättre.
  ”Det du sa fick mig tro att allt var som de ska
  Dina ord har satt djupa spår i min själ
  Allt du sa till mig allt du gav till mig var bara vita lögner
  Vita lögner. Allt du sa till mig allt du gav till mig var bara vita lögner.” ❤️?

  En annan sak, var tog alla skådespelare vägen? Är bara Tuva Novotny som jag kommer på som jag sett i nåt annat, förutom några av de äldre som Jessica Zanden och så. Lukas till exempel? Anna?
  Jo, Rakel Wärmländer och Claudia Galli förvisso också

   Rakel W hade ju värdens drygaste karaktär!

   Sara Zacharias är väl känd ändå? (Taubes dotter)

    *Sacha

    Matti Berenett var ju snygg… Han lämnade skådespelariet och blev snickare.

    Anton Körberg i Vita lögner. Så söt! Flickvännen taskig tycker jag.

    Kommer ni ihåg läkaren Göran i Vita lögner? Haha

      Bengt Dahlqvist sökte alltså till Idol 2009 och klippet tv4 lagt upp på youtube innehåller INTE när han står framför juryn? Va fan?

    Sara Zacharias är dotter till Ted Gärdestad! (Rätt ska vara rätt…)

     Hallå, du har fel!?!

  Träffade på Bengt Dahlqvist (Daniel skilda världar)för nån vecka sen.
  Va inne på en affär och så mötte jag en kille som log mot mig 🙂

   Härligt att du fick träffa en skådespelare.. Hade också vela träffat alla skådespelare. Hade varit kul.

  Minns Varuhuset och doktorn kan komma även alla dom andra serierna som har gått.

   Är det ”Victor Chalie Charlie”?

    ”Victor Charlie Charlie to Mike Sierra Foxtrot”
    Tror jag, jag vet inte. Har aldrig sett den serien. ? ?

  Det känns också som att streamingtjänsterna börjar gå tillbaka lite. Nya serier släpps inte längre med alla avsnitt på en och samma gång. Det kommer ett avnitt i veckan, ibland med lite tätare intervall. Befriande men samtidigt jobbigt att gå tillbaka till hur det var förr. Vänta liksom! hashtagg 70-talist

   Det har du ju faktiskt rätt i. Min sambo har en mental ”räkna ner-kalender” till varje avsnitt ”Obe Wan Kenobi-serien”.
   ?

   Jag hatar när de gör så.
   Lägg upp allt på samma gång och låt folk få bestämma själva i vilken takt de vill titta.

  Gud ja, såg ALLT. Tack och lov för vcr, så man kunde spela in allt och se senare, då jag tränade 10-15 timmar i veckan på främst kvällar och missade när allt sändes. Kunde ha typ fem, sex timmar att se på helgen sen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.