Var är ”Kattens” gräddfil??

Jag vet inte hur Katrin Zytomierska försökt boka bord på Oliver Ingrossos nya restaurang ”Olli” men uppenbarligen inte via hemsidan. 
Oliver Ingrosso verkar inte vara supersugen på att ”räkmacka” in henne och hennes sällskap, av hans kommentar att döma.

Kändisar alltså… ?

Tack för tips! 

Uppdatering:
Här är Katrins bokningsförfrågan. ?

 

238 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    haha, hon är så jäkla entitled jämt..

    överväger faktiskt att gå dit och testa tiramisun.

    Det är väl just via hemsidan de SKA göras? Eller va??

      Okej NU läste jag texten bättre ?

        ditt nick. bästa jag sett ?

      Haha, har hittat KZs ”bokningsförfrågan”. I kommentarerna under den stekta fisken skriver hon:
      ”Kan jag få en fyra till den 4:e juli?”

        Bilden innan är en fet text med info:
        ”BOOK TABLES THROUGH OUR WEBSITE. LINK IN PROFILE”

        Vem kommer ens på tanken att göra så?

        Hahahah jag dör! Det var jag som tipsade om denna. Vem tror hon att hon är ??

        hahaha som fd restaurangarbetare – fy fan vilket kaos om man skulle ha koll på både bokningsystemet och allas ev kommentarer under en jävla instagrambild ? ba hej tyvärr vi har fullt idag, sara_93 på insta har precis bokat sista bordet för 4 under en lunchbild för 2 veckor sen!

          Utan att ange tid. Kommer de kl 18, 20, eller kanske lunch? Ingen vet!

            Bäst att reservera bordet hela dagen för sällskapet

              Rimligt ändå. Det är ju för fan KATRIN som ska dit!

        Ha ha ha en 4a vodka?

        Jag har uppdaterat inlägget. ?

    Uthängd inom 3-2-1 på instagram… ”fame have got to your head – you are just a guy with a pan” ?☝️
    ?

      ”I have boys with pans at home, you’re not that special!”

      So you got a pasta? That don’t impress me much

        So U got the food, but have you, got the touch…

        De här kommentarerna ???? är seriöst tacksam till Katrin för Pique-inlägget. Det kommer inspirera till mycket parodier framöver! ❤️

      Haha!

        Många säger att Katrin blivit mer galen än förr, sedan Bingo träffat sin nya blondin.

    Fattat inte varför menyn är så svårläst. Jag är inte ”fin” och behöver veta vad exakt det är som jag beställer. De behöver en ”meny för dummies”.
    PS. Jag fattar ju vad orden betyder men jag förstår inte hur rätten ”ser ut”.

      Med de priserna vill man nog inte att kunden ska förstå vad de beställer. En mixed sallad som normalt består av några ledsna salladsblad en halv tomat, i bästa fall och ett par skivor gurka kostar 95kr. Inte övertygad om att hans namn kommer hjälpa ollie att få det att gå runt.

        Jag fattar inte. Det där är ju helt normala priser för att vara en restaurang med bordsplacering?

          Ja jag fattar inte heller vad folk gnäller på? Vill ni ha bilder på maten eller en sallad för 49 kr får ni väl gå till Pinchos. Detta är en fullt normal meny med fullt normala priser.

          /ej ingrosso-fan däremot mat-fan hehe

            En Pinchossallad för 45 kronor lär ju vara ett blad spenat och en gurkbit hyvlad med osthyvel.

          Beror väl på vilka krav man har och vad man jämför med. Väljer Tak som är i samma prisklass som Olli men intressantare mat. Vill ja ha italienskt går jag till min italienare på hörnet. Mysigare genuinare, samma mat och 40% billigare.

            Well, om man tänker så, så är min närmsta italienare är den lokala pizzerian som också serverar kebabtallrik, grekisk sallad (dvs ett berg isbergssallad med lite fetaost och oliver) och falafelrulle.
            Inte alls genuint och mysigt. Man får ju inte ens plats att sitta där. Men, också 40% billigare

              Det låter inte riktigt som en italienare. OBS skrev samma mat. Den på hörnet serverar enbart italiensk och vägrar kebabpizza och grekisk sallad. Det enda man kan klaga på är efterrätterna som de köper in färdiga. Vill man ha kebab går man till kebabrestaurangen där kebabtallriken kostar 79 kr.
              I Stockholm finns fullt med små restauranger som drivs av eldsjälar som lever på sina stammisar. Bra till rimliga priser.

                Vilken är din italienare på hörnet? Blev sugen och behöver tips haha

          Kanske i Stockholm där en sketen falafel kostar 100 spänn… och ingen fattar konceptet ”blandad sås”.

        tycker hans drag är ganska smart ändå måste jag säga.. pernilla är pernilla, benjamin har blivit en lyckad artist med eget program, bianca är miljonär. hela familjen är riktigt bra på att hypa varandra – du ser ju bara hur det går för phillipes restaurang, vem är han utan denna familjen liksom? det räcker med att dom alla ger lite shoutouts och att bianca syns där en del i början så kommer det locka massa folk. sen gäller det bara för honom att hålla bra kvalité i mat & service så kommer folk tillbaka utan wahlgrens hjälp tillslut. nånting måste ju killen göra i livet så jag tycker det är ett smart drag som kan lyckas faktiskt!

          Håller med! Han har samma blod som Sveriges bästa reklampelare. Han verkar duktig på mat, ha råd att ta in kockar/konsulter, hyra i ett finare område, locka influencereliten dagligen, tjäna bra pengar och samtidigt hålla sig lite mer anonym och ”normal”. Han är den enda jag hade kunnat vara tillsammans med i hela den klanen.

          Ja Wahlgren/Ingrosso är riktigt duktiga på en sak och det är att koka soppa på en spik. Det är intressant att en medioker musikalartist, en divig krafs och kladd försäljare, en karaokisångare (även eget material låter som covers och rösten är sådär) och numera avdankad dj goes krögare röjer sådana framgångar.

            Pernilla är väl knappast medioker? Hon hade ett imponerande tonregister som ung. Sedan om hon förvaltat det väl, det kan man väl tvista om – men med först en misshandlande make och sedan som ensamstående fyrabarnsmor gjorde hon väl det bästa av situationen.

              Imponerande tonregister? Inte mycket. Hon kom på att hon kunde klämma ur sig höga toner vilket kostat henne stora problem med stämbanden vilket man får när man tvingar fram toner som hon gör. Pernilla hade varit lika (ö)känd som Anna Book om hon inte haft sin kända mamma att luta sig mot. En mamma som blev känd för att hon på tidigt 60-tal klädde av sig på film.
              Att hon gifte sig och fick barn med en rövhatt är hemskt. Givetvis är det emotionellt tungt att vara ensam förälder med 4 barn men hon slapp att göra det på en usk-lön.

                Eh. Fast Piccadily Circus är ju inget hon ”klämmer ur sig”. ? De toppnoterna är svåra. Du kan ju inte heller straffa henne för att hon haft en känd mamma, man väljer inte vad man föds in i. Och att vara känd och utsatt för misshandel där hela ens liv exponeras för svenska folket samtidigt som man ska rodda familjelivet. Nä, inga pengar i världen hjälper mot det. Tycker du ska vara lite snällare även om jag själv inte direkt gillar familjen. Hade hon varit en bättre mamma om hon haft en sämre lön liksom?

          Ta bort efternamnet så ser vi hur bra de faktiskt är. Just saying…Landet är fullt av talanger men med fel efternamn/kretsar

        Helt normala restaurangpriser, finns många restauranger i Stockholm som är dyrare

          Finns många bättre och snäppet billigare som dessutom har både intressantare kök. Nej Olli lever på att ha en nåja känd familj.

      Typ en meny med bilder eller vad?

        Alltså inte drygt menat utan bara vad du menar med att se hur maten ser ut.

          Haha, ja lite… nämen kanske en längre beskrivning. Om vi tar ”Butter fried pumpkin” som exempel. Är det småbitar av friterad pumpa? Hur kommer ”broth” in? Om pumpan är friterad, blir den inte geggig av att rulla runt i broth? Hur ser själva upplägget ut dvs.
          En hamburgare är en hamburgare oavsett vad den fylls med men detta är ju antipasti och kan se ut på olika sätt. Tanken kanske är att man ska kolla på smakerna och glömma upplägget?

            Kan han inte bara skriva buljong,,,

              Kanske inte om menyn är skriven på engelska va?

                Det hade väl varit fint, engelska, italienska och svenska

                  Butterstekt pumpa con buljong!

                    Citrouille, s’il vous plaît!

                      Calabaza danke schön!

            Vilken meny är så detaljerad?

              Eller hur ? alla italienska/fusion menyer ser ut typ så där. Även i stan jag bor..

              Men står det ”penna con bla bla” då fattar man att det är pasta+en sås+bitar av något slag.
              Jag förstår inte hur friterad/stekt pumpa och buljong passar ihop haha. Är det som en soppa? Är buljongen en sås? Vad är det för buljong ens?

                Men tur då att man kan fråga servitören ☺️

                  Ja, det brukar man väl göra om man är osäker innan man beställer?

                  Man vill ju veta innan man går dit tänker jag.

                    Då är det bara att kolla på Instagram, varenda rätt är ju upplagd

                    Varför?

                    Men snälla hur gjorde du innan menyn fanns digital på nätet? När man bara gick till en restaurang och fick menyn på plats? Sitter du o planerar innan vad du ska äta så är det nog dig det är fel på

            ”Fried” betyder ”stekt”.

              Yes, insåg det nu. Det lät så gott med friterad så jag drogs mer till det.

              Fried betyder friterad. Pan fried eller pan roasted är stekt. Rätt ska va rätt ?

            Ingen meny är så detaljerad. Om du inte går till en restaurang som har en meny med bilder.
            Om du vill veta sådana detaljer går det alldeles utmärkt att fråga servitören

            Butter fried betyder nog smörstekt i det här fallet.

              Det låter mumsigt men vet fortfarande inte vad det är xD

                det är en förrätt – smörstekt pumpa med buljong, chilimascarpone, friterad salvia och pistagenötter. vad mer behöver du veta? gå dit och smaka och rapportera tillbaka till oss om din upplevelse.

                  Swisha en slant så skickar jag en bild.

                Smörstekt pumpa. Serveras med mjukosten mascarpone (med chili i), stekt salvia och pistagenötter. Och på det hälls det en steksås (alltså det man också kallar för sky dvs broth)

                Det är bokstavligen vad som står på menyn. Vad i det är det du inte förstår?

                  Onödigt drygt svar.

                    Det var inte min avsikt. Om jag omformulerar mig:
                    Smörstekt pumpa. Serveras med mjukosten mascarpone (med chili i), stekt salvia och pistagenötter. Och på det hälls det en steksås (alltså det man också kallar för sky dvs broth)

                    Det är den svenska översättningen av vad som står i menyn. Förstår du nu vad rätten innehåller?

                      Jag förstår vad den innehåller men inte vad den är. Hur den ser ut dvs. Jag har inte sagt att Oliver bör ha med bilder men att det finns en ”meny för dummies”. Skrevs på skämt liksom. Bara för att det står smörstekt pumpa så är det fortfarande inte helt klart hur det ser ut på fatet. Skrev mest av nyfikenhet, vill liksom se hur en sådan rätt kan se ut. En hamburgare kan jag förställa mig hur den ser ut i huvudet men dessa rätter är så främmande så nyfikenheten tar över.

                      Alright, jag förstår.
                      Jag gissar på att det ser ut ungefär såhär: https://www.avogel.se/se/recept/varmratt/ugnsbakad-pumpa-med-krispig-salvia.php
                      Eller typ såhär: https://www.arla.se/recept/rostad-pumpa-med-brysselkal-och-brynt-mandelsmor/
                      Eller typ såhär: https://www.arla.se/recept/rostad-pumpa-med-svartkal-brynt-smor-och-pocherat-agg/

                      Alltså, tänk typ ugnstekta rotfrukter i en förrättsportion. Det är typ så jag gissar på att det ser ut.

                Smörstekt? Stekt i smör.

            Butter fried, menas smörstekt. Alltså i stekpanna. Fried är inte alltid friterad.

              Fried är tyvärr ett sådant ord som konstant feltolkas av svensktalande eftersom det låter mer som friterad och det verkar aldrig bli bättre, haha.

                Låter mer som det är så du tror det är. Fried betyder ”cooked in oil or butter”. Används bara ordet fried är mängde fett motsvarande det vi har när vi steker. Vill man ha friterad mat är ordet deep fried.

                  Sent svar men det var exakt det jag menade från första början.

            Pumpan är smörstekt, inte friterad. Buljongen ligger troligtvis som en spegel i botten på tallriken?

              He okej var visst jättesen på bollen där.

            Butter fried syftar i detta fallet på smörstekt, inte friterad (deep fried)

              Ser nu att typ alla andra skrivit exakt samma sak, orkade inte scrolla ner hela vägen på telefonen ?

                …och nu har du lärt dig att man gör det innan man svarar om man inte vill framstå som ngn som bara bryr sig om att få säga sin grej.

      Menyn är inte svårläst. Men den är inte gjord för instagram.
      Om man går in på deras hemsida får man upp menyn i normal storlek. Däremot är menyn på engelska för att även turister osv ska kunna äta där. Så är man dålig på vad olika fiskar osv heter på engelska så är google translate din vän 😉

        Jag tror att menyn finns både på svenska och engelska. Däremot undrar jag vilken fisk som gömmer sig bakom white whole fish?

    Ni får hata hur mycket ni vill på mig nu men fattar ju inte ett skit av vad det står på menyn, kan de inte göra den på svenska istället

      Tyckte inte det var svårt att förstå.

        Vissa rätter har han ju bara skrivit ut det italienska namnet på, utan en beskrivning av vad det är under. Mmm jättelätt att förstå!

          Ska man behöva googla alla rätter innan man kan bestämma sig

          Potato puré och olives. Ja, svårt.

            (Äsch, ska inte bråka med dig. Tyckte bara inte att menyn var svår att begripa.)

            Fast M påpekar ju att det står på italienska utan förklaring, ”potato puré” är inte italienska.
            Det värsta tycker jag är blandningen av italienska och engelska utan någon som helst anledning. Ser bara ut som om det är en låtsasitaliensk restaurang för amerikaner typ.

              Men jag håller ju inte med om att något av det utan beskrivning är svårt att förstå. Nåja. Jag ska inte dit och äta ändå.

                Du kanske inte tycker det är svårt, men uppenbart är det flera som inte talar flytande italienska här.. lyft din blick lite kanske ?

                  Will do. Trevlig dag! ☀️

              Focaccia, salami, mortadella?

            Haha jag talar inte flytande italienska men fattar ändå vad menyn innehåller. Krävs inte så många hp språkkunskap för att fatta pistachio mortadella.

              Skulle till 9:34

      Tycker det är extremt störande att varannan rätt har namn på italienska och varannan på engelska. Italienska fattar man ju varför om det är en italiensk restaurang, men hade hellre sett alla rätter med italienska namn och sedan eventuellt förklarade på svenska / engelska.
      Varför ”baked sweet potatoes” och sedan ”insalata mixta”?
      ”Long cooked beef cheek” eller ”cotoletta alla milanese” till huvudrätt?
      Konceptuellt skär det sig och ser bara hittepå och oproffsigt ut.

        Ja, sen från det ena till det andra så har han star wars-tema på drinkarna?

          Och varför det löjliga ”Bubbles & troubles” och så finns det två alternativ? Vilken är ”bubbles” och vilken är ”troubles”?
          Tycker han borde följt upp med:
          WHITE & SHITE
          ROSÉ & JOSÉ
          RED & DEAD
          för symmetrin…

            hahahaha white and shite

              Ja va fan är shite?

                Google någon?

                shite
                /ʃʌɪt/
                VULGAR SLANG•BRITISH
                noun:
                another term for shit (noun).
                exclamation:
                another term for shit (exclamation).

                  Aha en britt som inte kan stava. Ja inte så oväntat som man kan tro.

        Ha ha – insalata mixta —- X finns inte i det italienska alfabetet. Se varför espresso stavas med s. Det heter insalata mista och är en konst i sig att göra en riktig sådan.

          X har väl dock inget med espresso att göra? :/ Det uttalas som det som det stavas…

            ??‍♀️

            Precis, sen finns de ju de som gärna vill säga Expresso?Såg en dokumentär nyligen om en mkt känd amerikan, fd elitsurfare som förespråkar renlevnad, mkt konstiga örter och bara vissa livsmedel man får äta osv. Väldigt flashigt hem med det allra senaste inklusive de mest high tech hushållsapparater som tänkas kan, så säger snubben, som verkligen vill verka världsvan de luxe, när han går fram till sin mkt avancerade espresso maskin”and now it’s time for an Expresso” Ridå.

          är du en sån som tror det heter expresso? vill rätta alla såna…

      Håller helt med. Enbart larvigt att ha menyn på engelska. Dessutom det som finns på nätet är inte hela menyn. Det mesta saknas faktiskt som resten av menyn, vinlistan som han skryter om och cocktail menyn.

      Om du inte förstår vad som står på menyn föreslår jag att du låter bli att gå dit.

    Vilka dundertips som Camilla verkar få in.

      Har du något som slår tipsen så kom igen.

        Nej och just därför tipsar jag inte heller ?

      Jag uppskattar dem alla eftersom jag inte riktigt är i någon prima form än.
      ?

        Önskar dig god bättring! ❤️❤️

          Tack!❤️❤️

        Camilla om du vill ha något smaskigt att sätta tänderna i så tycker jag du ska ta kontakt med Hickaps som drivs av Wilma och Emil Holmqvist och ta reda på varför Massinfluencer som de har anlitat erbjuder influencer som de vill samarbete med den ynka ersättningen på 115-500 kronor. All info hittar du i La Lindas facebookgrupp.

          Tack, det får i så fall bli när jag är ordentligt återhämtad.

            Jag har länge önskat ett inlägg om Julia Franzen och hennes enorma häksokostbeställningar och hennes 2000 skönhetsfixerad i månaden.

            Det är ett heltidsjobb minst.

            Kolla hennes stories idag t ex.

          Vilken grupp på Facebook?

        Pigga upp dig med att läsa Svenska dagbladets artikel om hur kändisarna viner säljer. Bland annan ett så kallat supersäljande bubbel som marknadsförs av vissa influensers med ägarintressen som en av de mest sålda.

          Bubbles & troubles?

    Herregud vad pinsam hon är ?

    Det där människan verkar tro på riktigt att hon är guds gåva till mänskligheten. Hur är hon funtad egentligen? Stackars människor i hennes närhet.

    Hon blir bara värre och värre ju mer skit hon sprutar i nyllet. Det kanske är farligt med fillers och botox för hjärnan.

      ”Kanske”

      Tror det som påverkar Kattens hjärna är all benzo hon petar i sig.

        Sorry hade förträngt den efterlysningen. Så måste det vara ?

      Julia är trött och har åkt in till stan. Tacka f*n för det.

    Friterad blomkål för 250 spänn???

      Det är ju sååå gott ?

      Sjukt.

        Jag fattar inte. VAD är det som är sjukt? Det är ju så det kostar att käka på restaurang idag?
        Till exempel: https://hotelj.com/restaurant-J Middagsmenyn: Hummus och några falaflar 255kr. Torsk: 345kr. Entrecôte: 455kr.

        Det är ju inte extrema priser för att vara en meny utan bilder.

    Herrejävlar vilka priser. För ca 15 år sen var min familj och semestrade i bergen i Italien. Hittade en supermysig restaurang som ägdes av ett gammalt (70+) par och satt ihop med en bensinmack. Det kan ha varit den godaste maten vi ätit! Vi betalade lika mycket för fyra antipasti, fyra huvudrätter, två läsk och en flaska vin som EN av deras antipasto kostar…

      Nu skiter jag fullständigt i hela Wahlgrens och deras restauranger men vad maten kostade i Italien för femton år sedan kan man inte riktigt jämföra med.

        Men knappast att det ska vara SÅ STOR skillnad? På deras restaurang hade samma meny kostat (200*4+300*4+2*50+400 = 2 600 kr). Det hade typ varit billigare att uppfinna en tidsmaskin, flyga tur och retur till Milano och hyra en bil än att äta på deras restaurang. Man hade dessutom antagligen fått godare mat och finare miljö. Bara för att det är vanligt i innerstan betyder det inte att det är rimligt!

          Jo det är så stor skillnad. Sveriges företagare har mycket mycket mycket högre skatter än Italien, så restauranger här måste ha höga priser för att kunna gå runt.

          Dessutom 15 år sen var en evighet sen. Garanterar dig att den restaurangen är dyrare nu.

            Skatter. Knappast orsaken till prisskillnaden. Snarare att både arbetskraft och råvaror är rätt mycket dyrare i Sverige.

              Why not both

                Om man nu väljer att betala skatt på sin verksamhet i Italien är inte skillnaden så stor. Men skyddas man av la famiglia, vips ingen skatt alls.

                  Men lägg av med dina fördomar!

                    Fördomar? Läser du aldrig tidningar eller är du bara korkad. 1/3 av italiensk ekonomi utgörs av vad som kallas den informella ekonomin. Det är alla som bedriver affärsverksamhet utan att betala skatt. Fördomar har jag mest mot korkade människor som kommer med korkade kommentarer. Gör ingen skillnad på var folk kommer ifrån.

      Går ju dock inte att jämföra så. Visst det är dyrt, men lär vara lika dyrt om du äter på restaurang i en större stad i Italien.

        Jag som besökte Rom tidigare i år kan skriva under på detta. Gjorde rätt noga research eftersom jag är så matintresserad och hittade riktiga guldkorn, men de var nästan i samma prisklass som här i Stockholm.

          Hittade du verkligen guldkornen undrar jag? Har ett favoritställe i rom som är 100% italiensk. Billigt, bra råvaror. Traditionella rätter och inte ollis hopkok. Restaurangen bjöd dessutom generöst alla gäster på både bubbel och småtugg helt gratis. Ingen dricks blev vi förvarnade om att det ger man inte för det är en förolämpning. Enda utmaningen var att ingen pratade engelska men spanska och knagglig italienska funkade bra. Det var romarnas eget hak, vi var de enda turisterna.

            I did, aldrig ätit så bra mat 🙂 både fine dining-restauranger och autentiska små italienare. Aperitivo som du beskriver, när man får tilltugg mm helt gratis, är supervanligt i italien.

            Vill du berätta vad det heter? Ska till rom på smekmånad om några veckor ?

              Stället heter Fellini. De verkar dock numera satsa på turister så kanske inte lika genuint längre. Vi bad receptionen att rekommendera ställen. Först fick vi förslag på ställen vi själv hittat i trippadvisor. Så vi frågade efter ställen de själva går till för att slippa turister. Då fick vi detta stället rekommenderat. Men tror det blivit lite turistigare nu. Vi har inte varit i rom på 5 år så mycket kan ha hänt.

              svar i mod

      Jo, fattar vad du menar men ändå inte riktig jämförbart med bensinmack i italienska bergen för 15 år sedan och en innerstadskrog (eller, vet inte var detta ställe ligger, men skulle gissa inte i en bensinmack i skogen?).
      Har för övrigt ätit min bästa mat i vad som såg ut som någons vardagsrum fullt med lokala byfolk i en avkrok. För nästan inga pengar.

        Käkade på en Michelin-pizzeria i Neapel för två år sen 7 euros för en rejäl pizza och ett glas vin. Det är den bästa pizzan jag någonsin ätit?

          Kom tillbaka när du käkat på Liao Fan Hawker Chan. En Michelin meny för 3 SGD, dvs 18kr.

            Ätit där. Va inte särskilt gott

          Tacka vet jag pizzan i Junsele. Så god.

            Var i junsele?

      Det där är helt normala priser.
      Du kanske ska jämföra dagens priser på en liknande restaurang i närheten av dig? istället för att jämföra med ett skjul mitt ute i skogen 250 mil härifrån och dessutom en tid innan iPhone?

      2007 var inte priserna lika höga här heller. Då kunde man få en lunch i Stockholms innerstad för under hundringen. Till skillnad från nu när det kostar 150kr och uppåt.

      Jag fattar inte var folk bor och vad de har för priser på restaurangerna. Som sagt helt normala priser. Inga överpriser.
      Sen kan vi ju också tänka på vad en lokal i Stockholm kostar och vad det krävs för att få det att gå runt

        Var ute och åt i Halmstad nyligen, precis samma priser på mat och drinkar som på en vanlig krog i Stockholm. Dvs kanske inte Teatergrillen/Astoria/Villa Dagmar, men ändå

        I Malmö kostar det inte så mycket – som tur är!

          Eller hur! Det är riktigt fina lunchställen i Malmö som tar 150-200 för en lunch, det är annars inte normen. Är helt för att mat ska kosta, min man är kock, men man kan inte jämföra stockholmspriser med lunchpriser i Skåne.

      Satt det gamla paret ihop med en bensinmack??

        Det heter hade varit skoj med syftningsfel där, men nu var det inte det…

      HUR kan man jämföra priserna på en restaurang som satt ihop med en mack i Italien (dessutom för 15 år sedan) med en innekrog på Östermalm? Vet du vad lokalhyran är där? Lovar dig att den är saftig. Dessutom har svensk restaurangpersonal helt andra löner jämfört med italienarna där du dessutom ska räkna in arbetsgivaravgifter. Någon (läs kunden) ska ju betala för detta också.

    Heter det verkligen queens jam?

      Han skriver ”queen jam” för lite svengelsk stämning. Heter ”queen’s jam” på engelska, drottningsylt på svenska – blandning av blåbär och hallon.
      Översatt till italienska blir det ”marmellata di regina”, googlar man det får man plommonmarmelad – så lite spännande vad man får på denna ”italienska” restaurang!

        Nej, det stämmer inte. Vad du har hittat via Google är de plommon som heter Regina Claudia.

          Poängen är att ”queens jam” inte är särskilt italienskt. Och felstavat.

    Förstår dock inte varför är så chockade över priserna, det är dyrt att äta ute nu förtiden. Jag bor i en mellanstor stad och var ute och åt med en kompis i lördags, fick betala 315kr för en köttbit och pommes.

      Och det var ändå ingen ”jättefin” restaurang

      Reser mycket i jobbet och har upptäckt att det ofta är dyrare att äta ute i mindre städer än i storstäder. Tror att det beror på att konkurrensen i mindre städer är lägre och därför går det att ta mer betalt.

        Beror nog snare på, mindre kunde i små städer = måste ta mer betalt för att ha råd.

          Färre kunder bidrar till mindre konkurrens. Priset beror dessutom inte på hur mycket restaurangen måste ta för att gå runt utan hur mycket kunderna är villiga att betala.

            Det är väl ganska uppenbart att antalet kunder påverkar priset

          Är kunderna små eller va? Tror du menar färre kunder..?

        +1 på den observationen!

      Inflationen påverkar just nu. Samt personalbrist och leveransproblem av olika råvaror.

      Här går en middag på med alla italienska delar på runt en tusing.

      Jag åt indiskt igår och det kostade flera hundra! Tror inte de har såna priser i new delhi ???

        Hoppas du gjorde rabalder och kastade in lite rupier!

        Klart att dem inte har..

    Bra emoji ändå Oliver haha

      Borde kanske användas på all interaktion med KZ.

        Men verkligen! Haha!

    Seriöst och ”autentiskt” att kalla fisk för fisk, utan någon som helst beskrivning av vilken sort?
    ”Ja, det är en fisk. Den är död och stekt. En fisk, alltså.”

      Kan berätta ALLT om oljan den är stekt i. Vet absolut ingenting om fisken.

      Praktiskt för restauranger som serverar fisk och skaldjur är att i menyn skriva ”efter säsong” eller ”dagens fångst”.
      Den vetgiriga gästen informeras då av den välinformerade personalen angående vad slags varelse det blir fråga om på tallriken.

        Bättre då att skriva ”dagens fisk/fångst” än att fisken består av ”fisk”. Man vill ju hellre associera till att det man får på tallriken är det bästa som gick att få tag på, än att det är nåt odefinierat ingen riktigt vet vad det är.

        Dagens fångst används för pinfärsk fisk som låg i havet ett par timmar tidigare.

          Blir tufft i Stockholm. Inte mycket spännande pinfärsk fisk där utan skadliga Östersjögifter. Och inga skaldjur ??‍♀️

      Ja man undrar ju vad det är som ligger där på tallriken? Måhända en stor mört eller kanske en braxenpanka fångade direkt i strömmen.

    Den italienska vanan att ta separat betalt för ”contorni” alltså tillbehör till huvudrätten (secondo piatto) kan göra middagen dyrare än man räknat med.
    I Sverige brukar dock rätten även på ”italienska restauranger” komma med åtminstone något tillbehör t ex potatis ingående i priset. I Italien kan priset i menyn på köttbiten eller fisken vara helt utan något tillbehör. Vill man ha potatis/ris, sallad och kanske något ytterligare till så kan priset snabbt fördubblas 🙁

      Åh nej! Vill restaurangen ha betalt för maten de serverar? Får man alltså betala MER om man beställer fler saker? O-ER-HÖRT!

        Oerhört fräckt!

        Var skrev jag att restaurangen inte har rätt att ta betalt?
        Jag påpekade att en köttbit som i menyn kostar t ex €20 kan komma att kosta €35-40 på notan om man väljer två-tre tillbehör och inte vill sätta i sig köttbiten ”nature”.
        Det var snarare avsett som en anvisning till den vilsne turisten (jag har själv gjort misstaget i Italien att inte beställa tillbehör från början).

          Japp! T.ex. hamburgare som endast innehåller köttet. Resten får man beställa till och det förstår inte de flesta turister.

          Ja, och i usa ska det dricksas så där blir det också dyrare än i menyn. ”Överraskningar” som hör till att resa.

            Jag gör visst allt fel enl sign – /
            Vi skulle förmodligen ha svårt att komma överens även om vi försökte 🙁

              Visst. Du vet ju allt om mig nu.

              Du verkar dock oerhört lättkränkt som tar personligt åt dig av att jag förklarar varför maten kan bli dyrare i usa så som du förklarade ang Italien, så vi kanske inte skulle ha så kul, nej.

              Verkar dock som om andra här fattade och uppskattade min poäng, så jag kan hänga med dem i stället.

            Var i London nyss och där skriver de numera in drickspriset direkt på notan. Så allt hade typ 12% prispåslag. Skönt att slippa tänka på men var lite snopet första måltiderna att det blev så mycket dyrare innan man var beredd på att det var systemet de har.

              Även i Sverige fanns ett system med en serveringsavgift som påfördes notan. Avgiften fanns under tiden 1938-88 och ersatte dricks utöver notan. Personalen fick nu avtalsenlig lön som bl a betalades från det som serveringsavgiften drog in.
              1988 avskaffades serveringsavgiften på notan och alla restauranger räknade upp sina priser på mat och dryck som alltså fortsättningsvis kom att inkludera serveringsavgift.
              Dricks är nu sedan länge frivilligt men många väljer ändå att runda av notan uppåt om man är nöjd. Ofta blir det dock inga stora summor man betalar utöver notan.
              Tyvärr finns det dock personal på vissa ställen som blivit så bortskämda med dricks att de tycker 10% extra är ett minimum även från en gäst som fått vänta onödigt länge på både mat, dryck och nota 🙁

        Vilken dryg kommentar. Vaknat på fel sida, inte fått nått på ett tag?

    Tänk att man kan lägga upp ett inlägg om egentligen ingenting o folket tappar det fullständigt över en meny.
    Obehagliga människor.

      Inlägget handlar ju om att Katrin tror sig kunna få gräddfil in på restaurangen.
      Din syn på människor är nog inte så mycket bättre.

      Finns väl inte så mycket att hugga på nu i semestertider. Då får man nöja sig med en meny på en restaurang man aldrig kommer att äta på.

      Är du en snöflinga som blir rädd när människor diskuterar?

    Stackars Katrin! Hon fattar verkligen inte vad människor tycker om henne egentligen. ?

    Är man dryg och elak, kan man inte förvänta sig någon räkmacka hos egentliga kändisar.

      Ja hon är faktiskt definitionen av en Karen.

    Hon är så tappad

      Hon är inte ens lyft! ?

    Crispy foccacia med mortadella!!!! ???

    Hans svar var riktigt bra ?

    Hur kommer det sig att Emilio som vurmar så mycket för sitt lan Italien, bor i Spanien?

    Skulle hans italienska restauranger inte gå bra i Italien? Går inte att fejka autenticitet lika lätt?

      Då måste man lär sig italienska ju.. fett jobbigt 😉

      De finns inget Italienskt med hans restaurang, jag bor i Italien och kan lova att det inte är mycket som skulle funka i Italien

      Han kommer väl inte in i Italien överhuvudtaget, han är väl portad därifrån.

        Varför är han portad? Undrar genuint, har dålig koll…

        Kan nog vara så. Med tanke på att han har en dom inom ekobrott och en för misshandel anses han vara kriminell i många länder.

          TVÅ domar för misshandel, väl? Kvinnan han bodde med efter Pernilla på Malta eller var det nu var.

            Ok den kände jag inte till. Mysig snubbe…

    Så jävla trött på räkmackorna som Wahlgren/Ingrosso seglar in på, helt utan utbildning. Han var ju DJ, men nu så plötsligt lagar även han mat.

      Är du trött på att det syns, eller trött på fenomenet?
      Det är ju liksom inget nytt att vi har olika förutsättningar och att barn till föräldrar med kontakter har det mycket lättare på det sättet.

      Så enligt dig så måste man vara en utbildad kock för att få starta en restaurang?

      In all fairness behövs ju ingen utbildning till att varken DJ:a eller öppna en restaurang.

    Ser ganska b och oprofessionellt ut med särskrivningar i menyn, Pernilla som klagade på det i sin podd haha. Hon sa även nyligen att det är sjukt att alla i PH har sillisbröst och fillersläppar – precis som hennes egen dotter har, och hon själv har gjort sina och även använt filler och botox tidigare. Pernilla har tidigare klagat på och hånat en känd tjej som använt VIP på Arlanda och nyligen har Pernilla själv gjort samma sak. Pernilla har blivit en hycklare, märkvärdig och skrytig. Perelli verkar ha svårt för henne numera.

      Din lilla skvallertacka!

      Pernilla och hennes mamma ville på 80 talet när Pernilla började bli känd att Pernilla August skulle byta namn. På den tiden hette hon Pernilla Wallgren och var duktig karaktärsskådespelare. Wahlgrens gillade inte att folk blandade ihop de två.

        Wtf?! ???

      Hm, var i menyn ser du felaktiga särskrivningar?

        Ovan dig

    Undra om man kan boka/beställa något från Katrins företag på samma sätt, en lite kommentar på instagram, och sedan bli arg för att man inte får det man bokade/beställde xD

    Däremot tycker jag att man borde ha en anställd som går igenom instagram kommentarerna och svarar några, tex svarar Katrin med ”bokningar görs via våran hemsida” och sen en länk till hemsidan. Det känns mer professionellt tycker jag. Men ja, egentligen ligger ju ansvaret på henne att boka på normalt sätt.

    Vilken restaurang skulle någonsin acceptera en instagram kommentar som en bokning?

    O apropå damen ifråga… Äldsta sonen ute o kör motorbåt på egen hand.
    Får man ens göra det i hans ålder?

    Minns hur hon bölade över den där fotbollsspelaren, sa att berömmelsen stigit honom åt huvudet. Ja man undrar ju alltså…

    Gräddfil e gott 🙂

    Tycker enbart att Katrin Z är ett genuint otäckt fruntimmer på alla sätt och vis.

    Varför reagerar INGEN på emojin han använder??? Bortse för ett ögonblick från att det är just Katrin som skriver… Alltså oavsett hur dryg hennes kommentar uppfattas så är det väl ändå sjukt oprofessionellt att använda den emojin till en som önskar komma till restaurangen?

    Det blev stort intresse för en krog jag inte kände till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.