Foodora prioriterar influencerpartyn framför betalande kunder

Jag fick detta från en följare i början på helgen.Företaget Foodora verkar alltså prioritera influencereventa framför betalande kunder. 
Kan det komma att bita dem röven i det stora hela tror ni?
Det tror jag…

215 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem beställer ens fortfarande från foodora med gott samvete? Hur svårt är det att själv ta sig till restaurangen och köpa med sig maten?!

   Foodora räddade många restauranger under pandemin.

    Så kan det säkert vara, men trots det så har de anställda inte haft några kloka arbetsförhållanden sen typ alldeles nyligen, även om det inte är jättebra nu heller.

    Nu när pandemin inte är lika påtaglig längre så kan man ta sig till restauranger utan problem. Huvudstaden kryllar av kollektivtrafik och taxibilar, varför inte bara åka och köpa sin mat själv och ta med?

     Att sluta handlar på foodora hjälper inte de anställda förstår du väl. Fackligt engagemang är det som gäller.

      Jag tycker inte foodora ska finnas överhuvudtaget

       Nu finns det extremt många som uppskattar foodora och kommer fortsätta med det, så är väl bättre att företaget tvingas förbättra villkoren för sina anställda. Om man är sjuk, ensam, skadad eller lider av social fobi kan hemkörning av matvaror vara det bästa någonsin, men visst, döm alla efter dina egna behov! (Billigt förresten att ta taxi till och från restaurangen 🤣)

       Ge mer dricks till de som kommer med maten. 40 kr tycker jag är minimisumma.

        Va??? Du skämtar. Hahahaha

         Nej jag skämtar inte. Vet inte var du bor men i mitt område gör ett bud minst 6 leveranser i timmen. Då är du uppe på 240 i timmen före skatt vilket blir en vettig timlön.

          Det ska inte falla på OSS KUNDER att ”ta hand” om deras löner. Det är företagets ansvar och bi bör bojkotta tjänsten tills de gör rätt för sig.

           För det är 1975 och välfärdssamhället klarar av att integrera alla nyanlända? Nej det gjorde visst inte det. Arbetsrätt är bra för de som är etablerade på arbetsmarknaden, resten slås ut helt. Så jo, jag tänker gladeligen betala extra för att buden ska ha skälig lön för en bra tjänst.

           Hade ju varit vettigast om foodora då tog en vettig utkörningsavgift

           👏👏

          38000 i lön utöver den de har?! Rätt saftigt, men sen lär ju alla inte betala 40 spänn extra. Vad kostar förövrigt en utkörning?! Aldrig handlat av dem så vet ej

           Det är olika på olika restauranger och beroende på avstånd.

           Men det här med dricks funkar ju inte direkt oavsett, går inte att dricksa i appen och i de flesta fall lämnar budet maten utanför dörren utan någon kontakt alls.

           Det beror dock inte på storleken av beställningen. Jag knappade just in 50 pizzor innan den frågade om jag var en robot och det står fortfarande:
           29kr leveransavgift till budet
           5 kr i serviceavgift till foodora

          Bönder har 25 kr i timmen , har ingen semester, jobbar helger, kor behöver mat även på julafton

          👏👏till Anonym 16.41

          Är inte 240kr/timmen en väldigt hög lön inom branschen/liknande branscher?

           Jo men alla kommer inte betala 40 även om en del kommer betala mer. Jag vill bara uppmärksamma folk på att foodorabuden behöver bra med dricks.

           Jag har aldrig tjänat så mycket. Är inom annan bransch och har sex år på uni.
           Högre lön åt alla!

       Varför borde inte foodora få finnas? Det är ett företag som erbjuder en första anställning och en väg in på marknaden till personer som ofta är nya i Sverige och inte får jobb någon annan stans. Det är dessutom betydligt bättre för miljön att en och samma person kör ut maten till flera kunder i samma område än att alla skulle ta sin egna bil till restaurangen. Absolut hade arbetsvillkoren kunnat vara bättre men ett dåligt arbete är väl ändå bättre än inget arbete alls? Förstår inte varför det ska vara så fult att använda servicetjänster? ”Hur svårt är det att själv ta sig till restaurangen” det är väl jättebra om folk är villiga att skapa jobb genom att betala andra för att utföra enkla tjänster?

        Nu är inte foodora en ingång till vår svenska arbetsmarknad snarare en ingång till evigt underbetalda jobb utan trygghet.

         Fortfarande: är det inte bättre att ha ett underbetalt jobb än inget jobb alls? Kan man inte språket och saknar utbildning är det nog svårt att hitta någon som vill betala bra och kan erbjuda en fast anställning, då är det väl perfekt att det finns företag med låga krav på sina anställda och därmed låga löner så att folk kan få en första fot in på arbetsmarknaden? På vilket sätt blir något bättre av att dessa företag försvinner?

          Jag skulle nog säga att det är bättre att inte då ha ett jobb än att jobba underbetalt. Man ska få rätt betalt, för allas skull. Annars håller vi på med lönedumpning, och det vill vi väl inte hålla på med. Den enda anledningen till att jobba underbetalt skulle vara ifall man då kom närmare ordinarie arbetsmarknad med rimliga avtal, men om det inte är fallet med att vara matbud så ser jag ingen anledning till att jobba som en.

           Någon som vet vad man tjänar på foodora?

           Det är en privilegierad inställning från en svensk arbetarklass som fått konkurrens av den nya underklassen. Det är INTE bättre för y och x från bangladesh befinna sig i Sverige och aldrig arbeta legalt och det är verkligen inte bättre för deras barn heller. Men det är lätt att påstå det om man är etnisk svensk och inte egentligen vill dela med sig av kakan (låglönekonkurrens).

           00:10 – Vilket fullständigt nonsens. Foodoras modell är rovdrift av folk som befinner sig utanför samhället. Som etnisk svensk skäms jag över hur vi överhuvudtaget tillåter denna typ av slavkontrakt.

           Visst men det ger dem en chans ta sig uppåt. Din och Henriettas modell erbjuder dem ingen möjlighet någonsin vara del i samhället överhuvudtaget. Så av två onda ting är ändå foodoras att föredra.

         När jag var 16 fick jag feriearbeta på kommunen och fick 5000 kr för totalt 3 veckors heltidsjobb, dvs ca 40 kr timmen. Fruktansvärd lön men ett bra sätt att få lite jobberfarenhet och något att sätta på sitt CV. På samma sätt kan väl foodora vara ett sätt för folk utan tex gymnasieexamen att få ett första jobb? Det är väl bättre det än att hamna i kriminalitet, tigga etc

          Skillnaden är väl det att som 16-åring bor man i de allra allra flesta fall hemma och lönen man får behöver därmed inte (och ska inte) gå till att betala hyra, mat, räkningar osv. Utan det är mer för att ge lite fickpengar, hålla ungdomar sysselsatta och ge de lite erfarenhet. Någon som själv betalar för alla sina levnadskostnader blir det ju mycket svårare för.

         Underbetalda jobb måste också finnas. Alla har inte utbildningar och språk och kanske aldrig lyckas skaffa det heller. Ska de uteslutas från att kunna tjäna pengar?

          Fräsch människosyn.

           Jag lever i verkligheten.

          Det är som att säga till dig att din lön ska ligga på 40 000 i månaden men vi tänker att du får bara 30 000. Jag kan tänka mig att du vill ha rätt lön för jobbet du gör, oavsett vilket jobb det är. Vi måste ha rimliga löner i Sverige för människor som bor i Sverige, för att vi måste betala räkningar i Sverige. Om man arbetar så måste ekonomin gå ihop, för det är väl den enda anledningen för dom flesta att gå till arbetet.

           Inte 18:49 men det är väl exakt så för de flesta som jobbar kommunalt exempelvis?

           Jag vet att kommunalanställda har sämre lön än inom privat sektor, generellt, men det kan knappast jämföras med matbud.
           Dessutom har anställda inom kommun eller stat en väldig trygghet på jobbet. Det krävs rätt mycket om man ska få sparken. Dom allra flesta gångerna blir man omplacerad eller utköpt. Man har nästan aldrig personligt ansvar för sitt jobb. Tjänstemanna ansvar finns inte. Min man har eget företag och gör har ett misstag på jobbet så kan han i princip gå i konkurs. Hans mamma jobbade som statligt anställd och fattade viktiga beslut, med inte särskilt kännbara konsekvenser ifall hon tabbade sig.

        ”Absolut hade arbetsvillkoren kunnat vara bättre”…Det är för fasen slavarbete.

        TS här.

        Jag tycker inte foodora (och andra bud) är en ärlig eller rättvis tjänst att köpa av andra människor. Dels så utnyttjar de sina anställda med åliga löner och arbetsvillkor.

        Dels så har det blivit en nästan farlig bekvämlighet i samhällena. Jag tog upp just huvudstaden eftersom det märks mest där. Jag bor i en medelstor stad, där såklart foodora också finns, men används kanske inte lika flitigt som i sthlm.

        Som en kommentar nedan löd så verkar medelklassen inte vilja göra något själv längre. Med undantag såklart – de allra flesta KAN ta sig till restaurang med kollektivtrafik, cykel, till fots eller med bil. Det tar liksom inte SÅ mycket av ens tid, och man kan bemöda sig det när man ändå bemödar sig med att äta hämtmat.

        Tycker helt ärligt detta är en service som är till stor del onödig. Det är självklart tråkigt att de som kommer hit till Sverige har svårt att få jobb – men jag tycker definitivt då isåfall att service-yrken som är lättare att få jobb inom ska ha bra förhållanden och framförallt bättre löner för mödan de går igenom.

     För då kan man göra andra saker medan man väntar på maten såklart.

     Bruten fot gips. Sängliggande.

      Nej man ska inte ligga i sängen om man har en gipsad fot. Det tror jag din läkare berättat för dig? Hört talas om blodpropp?

       Gissar att gipsad fot och sängliggande är två olika alternativ då det är det är en punkt emellan, men det finns kanske ingen läkare tillgänglig som kan berätta det för dig.

       Jag har legat i säng i många år , jag kan inte ta mig i till stan för att gå på restaurang eller handla . Beställer allt på online, hemkörning mat, elektronik, kläder osv .

       Min läkare sa tvärt om, att jag skulle ligga ner och ha benen i sängläge så mycket jag vara kunde! (Når jag slarvade med det svullnade hela foten upp och de fick klippa bort gipset…

        ”Benet i högläge” menade jag ju.

     Nää men vad jag gör när jag beställer via foodora är att ge ordentligt med dricks (i handen om de accepterar). Tänk på det ni som handlar via foodora, inga futtiga 10% där inte om du inte storhandlat, de tjänar inget annars.

      Men hur gör du det? Jag har i princip aldrig sett till budet, de droppar av maten och har ingen kontakt i vare sig telefon eller ringer på dörren. Upptäcker att det är levererat när jag kollat i appen. Så liksom hinner ju inte ens ha chansen att ge dem dricks i handen.

      Sen är väl problem två att de flesta/många inte har kontanter på sig idag.
      Vore bättre om de hade som på Uber att man kan dricksa i appen efter avlämningen.

       Välj inte kontaktfri leverans alt skriv i meddelandefunktionen ”ring på dörrklockan/porttelefonen/knacka vid ankomst.”

     Samtidigt, foodora ger jobb till många som annars inte får men är jävligt driftiga. Inte bra med dåliga villkor men funkar ändå som instegsjobb för många. För inte kommer fackanslutna xxx att anställa de här killarna, det blir för dyrt.

     Alla bor inte i Stockholm… vet du…

      våran galaxhop heter stockholm så vi är visst i stokholm

     Vem anställer de här knegarna om inte foodora gör det? Just det, ingen. Tycker du att det är bättre bli stigmatiserad bidragstagare i nåt parallellsamhälle än sätta upp foodorabud på cvt och ta dig vidare?

      Fast det är ju inte vårt ansvar att arbetarna har bra arbetsförhållande och bra lön det är ju företagets, dricks är bra men det ska inte väga upp för dålig lön!!!

       Håller faktiskt inte med dig. Vurmar man för arbetstagarnas villkor kan man gott betala extra för att kunna använda deras tjänster. Lägger du allt på företaget har dessa killar inget jobb.

        Nej men ska vi tänka så kring alla jobb då? Att vi först betalar företaget för tjänsten och sedan dricksar den som utfört själva tjänsten?

         Nej, inför för tusan inte dricksbaserad lön i Sverige. Företag behöver betala tillräckligt med lön, det ska inte vara kundens jobb då kommer företag fortsätta utnyttja det.

      Här är det åtminstone 1 som sa upp sig från fast jobb inom kommunen för köra ut åt foodora för 15 kr/leverans. Hens ursäkt för köra som en självmordspilot på gågator, innergårdar osv var att annars tjänar hen inget. Med köer upp till 45 min för ta sig från centrum mot olika stadsdelar varje vardag vid middagstid har jag svårt se hur den lönen kan bli något leva på

     Hör och häpna det finns ett liv, hungriga människor och Foodora utanför huvudstaden.

   Ensam hemma med två små barn, då är en tripp in till stan det sista jag skulle få för mig att göra.

    Men du kanske kan ta och hämta mat från närmsta restaurang inte en inne i stan

     Varför får man inte beställa mat? Vad är det som är så farligt med att någon är villig att hämta maten åt en för lite pengar? På vilket sätt är det värre än att någon lagat maten åt en för pengar?

      Vissa verkar tro att alla bor nära en eller flera restauranger, eller äger en bil.

     OM det inte finns då, vad gör man då? Eller är man en dålig mamma för att man inte tänker/planerar/ dyl?

    Du har aldrig funderat på att tillaga din egen mat?

     Så du tycker att alla restauranger ska läggas ner då, eller är det bara denna personen som ska ”laga sin egen mat”?
     Lever du som du lär och går aldrig ut och äter?

   Men snälla rör ert arsle och gå och köp er jävla mat själva.

   Som ensamstående på heltid till en treåring och en ettåring är det oerhört svårt, t om helt omöjligt, för mig att ta mig ut till restaurangen efter kl 18 då barnen sover. Vill jag någonsin kunna äta hämtmat på kvällen så blir det således Foodora, dåligt samvete till trots.

    Menar du att du har dåligt samvete men att hämtmat efter 18:00 ändå är viktigare? 🤔

     Om man är ensamstående på heltid till två så små barn kanske det är den enda avlastning man kan få – någon annan som fixar maten någon jäkla gång, kanske enda möjligheten att äta restaurangmat. Av alla människor som kan göra andra val så kanske just en ensamstående mamma kan få slippa bli påhoppad 🙄

      Men lugna dig. Jag har inga synpunkter på att man väljer Foodora. Jag uppfattade att Emma skrev att hon har dåligt samvete när hon handlar via dem (pga de anställdas villkor). Och om hon känner så, undrade jag om det trots det ändå var viktigare att få tillgång till hämtmat efter 18:00.

     Uppenbarligen har du inga barn eller är ensamstående till två små barn. Sluta shamea och guilta innan du varit i samma situation för du har verkligen INGEN aning.

      Tack för dina slutsatser om min livssituation, grundade på en fråga (i samma kommentar som du pratar om hur man inte ska bemöta andra). Om situationen är att ha två barn boende hos sig på heltid och att vara ensam med dem, så är jag inte i samma situation. Jag har tre barn som jag är ensam med. I mitt fall är det dock inte det som är avgörande för mina val gällande detta. Jag har inte dåligt samvete över att beställa hämtmat via Foodora. Om jag hade haft det så hade jag inte beställt via dem. Jag hade låtit bli för min egen skull, då dåligt samvete är oerhört tungt att bära enligt mig. Därav min fråga. Jag tycker dock att schyssta villkor för alla arbetstagare är väldigt viktiga och jag försöker påverka villkoren till det bättre på sätt som jag väljer.

    Laga mat själv?

   Hela våran civilisation är byggd på slavarbete. Det är inget som går att förändra. Hårt men sant.
   Vissa behöver vara i botten av näringskedjan för att allt ska gå runt. Om Foodora skulle försvinna så försvinner även jobben för alla dessa personer som jobbar där. Och man vill hellre ha jobb än att vara permanent arbetslös.

   Jag beställer. Fungerar kanon

  ”Företaget Foodora verkar alltså prioritera influencereventa framför betalande kunder”? Det där är ju inte bevis för någonting? Bara för att två händelser sker samtidigt, behöver det ju inte ha något med varandra att göra?

   Ja men ellerhur. Finns många som arbetar inom företaget i sthlm, alla anställda lär ju inte ha åkt dit.

   Tillägg: Tips från en missnöjd kund ger sällan underlag till en intressant artikel

    artikel?

     Blogginlägg då

   Tror personen att alla underbetalda indiska cykelbud var upptagna med att festa järnet på Lolla, så att de inte kunde leverera hens mat?

    Ja, alla bud på foodora var nog bjudna dit 👀😂 ”Kan bli svårt med leveranserna idag, personalfest på LOLLA”

   Exakt! Är så trött på folk som verkar tro att ett företag = 1 person. Snälla det är inte det lågavlönade budet som är på Lolapalooza?? 😂

  Men vadå skulle alla Foodoras kurirer varit upptagna med att serva på en influencerfest? Känns högst osannolikt…

  Finns ju Foodora även utanför Stockholm 😂

   Fick vänta i 1,5 timmar igår i GBG. Men blev kompenserad med 60kr rabatt, alltid nåt!

  Är ju uppenbarligen budet som har skitit i att leverera, har noll och inget med foodora också arbetar på lollapalslsso (orkar inte skriva rätt). Däremot hade de ju kunnat skicka ut en ny order.

   Orkar inte? Du menar att du inte kan stava till det.

    Nej, och människan kanske inte orkar googla. Tror du att någon vill imponera på dina likar?

  Kan du inte skriva med Krim Klara tanby och hennes boende situation? Känns som alla relationer i sociala medier är fejk då hon skulle bo med Alice men fick snabbt flytta på sig och hon säger att hon inte har någonstans att ta vägen..till och med följare lånar ut lgh. Kolla Realitysvea story på ig, hon delar videos från vloggar så ser du vad jag menar.

   @bloggbevakning @camilla

   Fast man kan vara goda vänner trots att det inte var rätt läge att bo ihop. Alice tog upp det i en vlogg och det känns väldigt odramatiskt.

   Flera av hennes vänner har även pojkvän/man/barn så inte jättelätt att flytta in hos vem som helst

  Är det Foodora eller restaurangen som har misskött sig? Det framgår ju inte helt tydligt. Absolut tråkigt och dåligt men det finns en del frågor i den här historien..

   Beställningen är lagd via foodoras app. Det betyder att foodora ansvarar för hela kedjan. Vad som skitit sig är ointressant och inte kundens problem. Men vill foodora undvika framtida badwill behöver de ha koll på hela leveranskedjan.

  Företag har fått någon slags övertro till att bara de behandlar influencers som kungar & drottningar så kan man göra lite hur som helst med vanligt fölk. Alltså vi som betalar fullpris för varor och tjänster.

   Exakt.
   Bästa reklamen är inte vad influencerna skriver, de får ju betalt för att ge ett bra omdöme.
   Bästa reklamen är att få bra omdöme på tex Trustpilot. Det är ju där man går in och läser om man vill köpa något.

    Men på riktigt, finns det folk som litar på vad som skrivs på Trustpilot?

     Inte lita blint men man får ju ett hum om företaget.
     Det finns ju de som har jättemycket negativt så då är det knappast köpta recensioner. Man får se till helheten av det som står, och läsa VAD som är negativt i de negativa recensionerna.

     Hur gör du själv när du ska handla, litar på influencerna?

   Å andra sidan verkar folk tro att det beror på influensers när de själva får dålig service?

    Ja men kanske.. Om företaget anser att du är en vanlis och att de därför inte behöver anstränga sig beror det ju delvis på det.

  Jag har faktiskt slutat beställa via Foodora pga deras keffa kundservice. Jag har med i beräkningen att saker kan gå fel, men då vill jag få den hjälp jag kan tänkas behöva osv.
  Väljer Wolt alla dagar i veckan framför Foodora ❤️❤️ Helt fantastiska jämfört dom två.

  Foodora känns så oseriöst. 90% av killarna (invandare här i stan iallafall) kör som att de saknar kortkort. De är helt trafikfarliga och kör snabbt även på vägar där det är 30.
  Sen sitter många och röker i bilen (det syns tydligt att de har en cigg i käften när man möter en foodorabil).

   Hahah skrattar gott åt kortkort. Man får inte jobba på foodora utan minikjol!

    Hahaha sorry blev litet stavfel där 🙈

   Bil?! Hör tutar de flesta runt på scooter, fallfärdiga moppar och sega cyklar… rätt farliga där med iofs. Har t.o.m. sett något bud åka spårvagn

    Bor i en mindre stad med lite längre avstånd till ställen utanför stan (jag som skrev att det kör som galningar). Här har jag bara sett foodora med bilar.
    Lättare i större städer ta sig fram med cykel eller moped. Här i backigaste stan hade de fått trampa ihjäl sig.

     Jkpg?

     Örnsköldsvik?

    Ja, på skrangliga cyklar med ett berg av matpackning på ryggen. Fy fasen. De sliter som djur för inga pengar alls, medans ngra andra lägger ut samarbeten på IG (kanske samtidigt som de sippar en latte, el äter mat de beställt från Foodora…)och tjänar massor. Skevt.

   De har verkligen noll koll på trafikregler. Såg ett bud som körde på sin moppe i fel färdriktning på Tranebergsbron i Stockholm…

  3 av 3 försök med beställningar från Foodora har uteblivit, med exakt samma (icke)förklaringar som ovan. Vid ett av tillfällena satt vi ett sällskap på 10 pers och väntade på maten som aldrig kom och Foodoras kundtjänst gick inte att få tag på. Väldigt många som upplevt samma sak, influencer-fester eller ej.

  Här ligger det någon slags hund begraven känns det som. Jag hade gärna velat höra den andra sidan av myntet också. Att de bara skulle skita i att leverera helt utan anledning och att budet skulle försvinna. Det känns ju inte speciellt sannolikt trots allt. Något måste ju ha hänt som gjort att det blev så.

  Köper man från Foodora får man skylla sig själv känner jag.

  Fodoora är den sämsta appen att beställa mat i. Alltid något glömt, kommer inte hela vägen med maten så man ändå måste springa runt och leta efter budet och KATASTROFAL kundtjänst. Nej tacka vet jag uber eats och volt.

   Fast det är inte Foodoras fel att det saknas varor, det är restaurangens miss. Tycker man får tillbaka pengarna hur enkelt och smidigt som helst när något blir fel.
   Men föredrar också Uber eats!

  Väldigt oklart inlägg. Att leveranstiden är lång en helgkväll styrs väl av att det är många som vill nyttja tjänsten just då. Och så verkar det ju som att ett enskilt bud har försvunnit? Varför skulle detta ha något med en influencerfest att göra bara för att det råkar inträffa samtidigt? Nej det här kändes inte särskilt källkritiskt.

  Parkerar som arslen gör de också.
  Det sämsta var nog en Foodorabil på handikapparkeringen utanför McDonald.

  Bor inte i Sverige men Foodora har väl inte egna restauranger? I så fall kan jag inte fatta hur ett influencerevent påverkar denna enskilda persons beställning? Det är väl restaurangen som har strulat till det

   Nej, de har bara egna affärer nu… för folk som inte orkar ta sig till närmsta kiosk/affär för att köpa läsk och godis

  Vad gör Foodora på ett event för influencers?
  Alltså jobbar dom med andra tjänster, körde dom bara dit med mat eller vad?

  Finns inte Foodora eller något annat där jag bor😅
  Blir så avis ibland på att kunna få mat hem till dörren. Speciellt när man är trött och egentligen inte orkar laga mat, vilket händer flera gånger i veckan.
  Får glädjas åt att jag sparar pengar genom att inte kunna beställa mat utan bara handlar mat en gång i veckan😂

   Det finns foodora där jag bor, men jag använder mig inte av det då jag tycker det är ofräscht få mat levererat av en levande skorsten. Kan det verkligen vara tillåtet av restaurangerna att de röker i bilarna?

  men jättekonstigt inlägg och gnäll
  Vad har det ena med det andra att göra? Foodora har ett event, en restaurang som man kan beställa ifrån tar lång tid på sig att leverera, ett bud klantar till sig. Det är tre olika saker och den förstnämnda påverkade inte leveransen överhuvudtaget

  Oavsett vems fel det är, så är kundtjänst företagets ansikte utåt och de som ska se till att kunden får korrekt information. De måste ju ha någon sorts uppföljning, mer än att “ringa budet”, så att kunden kan få information inom en rimlig tid och kunna hitta alternativ. Innan alla restauranger stänger. Angående återbetalning så är deras kundtjänst under all kritik. Diskuterade en felaktig leverans i säkert en månad innan det blev rätt. Tror de förlitar sig på att många beställningar är för mindre summor och att kunden därför inte orkar ta en diskussion.

  Problemet med Foodora är ju att restaurangerna inte skriver ut vilken leveranstid det egentligen är utan står 25-30 minuter först, så när de bekräftar beställningen hoppar den till 85-90 minuter. Första gången det hände ringde jag restaurangen och de sa att det var en så stor beställning så den tog längre tid. Vi var fyra personer, så fyra rätter och vi köpte att det nog tog längre tid.

  Nu har det hänt med foodora vid ytterligare tre tillfällen då jag och min sambo bara beställt två rätter. Har skrivit till Foodora och sagt att man måste kunna avbryta sin order om de höjer leveranstiden med en timme och de har svarat typ att de tittar på en sådan lösning.

  Men tills vidare så har vi slutat använda foodora. Provade Volt vid två tillfällen men de buden lyckas inte hitta till vår port (ingång från innergård, ej låst gård) trots att foodora, dhl, PostNord, Budbee osv osv aldrig har haft problem. Så vi får i fortsättningen gå och hämta vår mat 😁

   Om det är såna leveranstider, är det inte lättare att själv ta sig någonstans och beställa själv?

   Jag använder Wolt eller Uber Eats flera gånger i veckan och upplever verkligen inte det för med dem. Så ska fortsätta hålla mig borta från Foodora.

  Så länge buden åker runt med moped kommer jag aldrig köpa pga miljö och buller.

   I min stad har jag bara sett cykelbud. Rimligare för miljön, men inte så rimlig arbetsmiljö att cykla många många mil om dagen i regn och snö, utan tillgång till toalett eller rastrum. På sin egen cykel och otroligt dåligt betalt.

    Ok att några har som extrajobb att cykla någon timme några gånger per vecka. Men att cykla 8h per dag låter självförvållat, ingen normal person gör det.

     Hur menar du nu? Att det inte är normalt random cykla 8 timmar per dag för skojs skull? Eller att det inte är normalt cykla 8 timmar i tjänsten? Du låter onekligen privilegierad. Måste man cykla så cyklar man.

      Av samma anledning som idrottare inte tränar 8h per dag så bör man inte cykla 8h per dag. Kroppen får inte tid att återhämta sig och det leder till skador.

      Alla är fria att försöka förstås.

       Du tillhör verkligen inte begåvningsreserven

     Det finns många fysiska arbeten där folk jobbar 9+ timmar om dagen. Slussenbygget i Stockholm är ett exempel. Folk går och går och går på det jättebygget 12+ timmar om dagen. Det är på nivån att skosulorna tar slut på några veckor.
     Och det är helt normala människor som jobbar där.

     Vet du hur korkad du låter??!! Du kan inte ens tänka tanken att vissa inte har ett val. Sorligt!

     Eftersom de har så dåligt betalt cyklar de snarare 14 timmar om dagen. Nyttigt och toppen för kroppen? Nej, förmodligen inte. Men hyran betalar ju inte sig själv och folk måste äta liksom. Då tar man ju det jobb man får.

   Står det foodora på mopederna och cyklarna? Som det står på bilarna? Här kör de bara minibilar.

  Det är upp till kunderna att starta en egen tjänst om de inte är nöjda med servicen som erbjuds.

   Hahaha du fattar att utan betalande kunder ingen verksamhet.

    Fast uppenbarligen finns det fortfarande massa kunder. Samtliga sådana där tjänster expanderar ju hela tiden

  Snacka om att tro att ett litet gnäll från en människa (vet ej vem det är) skulle få stor effekt på Foodoras framtid – knappast. Det är inte kungen som klagar.

   Så du tror att det bara är en person på bloggbevakning som är missnöjd med foodora?

    Det är ju det inlägget antyder?

  Jag har sett otroligt många restauranger som behandlar buden som skit, vilket är väldigt märkligt!

  Men här är det ju restaurangen och framförallt det enskilda budet som klantat sig? Har ju inget med någon fest att göra överhuvudtaget.

  Vill vi ha ett system där restaurangpersonal har så lite i lön så de måste förlita sig på dricks?

  Inte jag i allafall, att ge mer pengar vid leverans löser inte kärnfrågan, dåliga arbetsvillkor, utan tillåter företaget att fortsätta tjäna pengar på utsatta.

   Håller med. Använder därför inte sådana tjänster. Skulle heller inte lämna in min bil och få den tvättad för allt under 500 kr. Säger ju sig själv att det är slavlöner som betalas

   Vill du ha ett samhälle där stora grupper av människor inte har någon inkomst utan måste leva på soc? Vilket är värst?

    Jag vill inte leva i ett samhälle där det anses ok att utnyttja svaga grupper. Foodora bygger på att det finns latmaskar som inte har lust att betala vad det verkligen kostar att få mat levererad till dörren.

    Jag vill inte ha ett samhälle där medelklassen och uppåt inte gör ett skit själva längre. Där folk varken städar, klipper gräset, hämtar sin egen mat, eller ja…gör någonting fysiskt längre. Ett samhälle där folk inte betalar vad saker och ting kostar, egentligen. Vilket leder till lönedumpning. Medelklassen vill ha allt men ingenting får kosta, förutom bilar och utlandsresor då uppenbarligen.
    Jag är så glad för räntehöjningarna som nu har kommit. Ja, det kostar att låna flera miljoner och det kostar att värma upp en stor villa, det ska väl inte vara några konstigheter. Väntar bara på snyfthistorier på Aftonbladet där högbelånade medelklassare måste ta extra gigjobb som matbud för att få ekonomin att gå runt.

     Har gjort samma analys. Överbelånade bostadsrätten sjunker i värde med räntehöjning och ökat amorteringskrav. Där ryker skidsemestern. Energikostnaderna skenar och plötsligt räcker inte pengarna till shopping med tjejerna, nagelvård och spa besök varannan vecka, borta. Matpriser forsätter att öka pga matbrist, restaurangbesök ett minne blott. Företagen blöder pengar. Fotfolket har redan reducerats. Nu kommer turen till alla chefer som snackar mycket men leverera desto mindre. Så blir en av familjeförsörjarna av med jobb, orimlig lön med saftig bonus, dyr firmabil, gymkort, gratis golfrundor med kunderna, dyr pensionsförsäkring allt i det förgångna. Vet inte vad som blir jobbigast prestigeförlusten eller att anpassa familjen till den nya vardagen.
     Det kommer bli tufft för en del.

     Håller fullständigt med dig. Tack!

     Mkt bra skrivet, instämmer i allt! Det behövs helt klart nån form av realitycheck för en del alltså, räntehöjningen kan kanske bidra med det.

     Nu är det ju inte bara de med väldigt mycket pengar som blir drabbade av räntehöjningarna och alla som bor i en bostadsrätt har inte extremt höga löner. Det finns de som äger bostadsrätter som har haft turen att kunna låna till hela sin lägenhet, på den tiden det gick, eller tur att haft en släkting de kunnat låna pengar av. Vilket gör att de kunnat skaffa ett boende där hyresmarknaden inte har kunnat hjälpa till pga orimligt långa köer. Alla kan liksom inte få tag på en hyresrätt. Och även om man får det, så kan även hyror påverkas av högre räntor. Att kostnad för att boende går upp dvs hyra, el, etc, drabbar inte i första hand de med väldigt mycket pengar, det är de med minst pengar som blir drabbade först, alltså inte den gruppen du talar om. Lägg till höjda matpriser etc så har du ett stort antal som går från att ha precis så att de klarade sig tidigare, till att inte veta hur de ska få en månad att gå ihop.

      Personligen skrev jag ”reality check för en del” Alltså syftar jag på de som ”Henrietta” skrev om, de som vill ha allt, men inget får kosta. De som tex. på ngt sätt tycker det är en slags mänsklig rättighet att ha råd att beställa hem mat var & varannan dag (som skall vara billigt) Medelklass som kanske inte har så jättehöga löner, men vill leva och framstå som det vore så, men inte vill betala för sakers egentliga kostnad. Självklart kommer även hyror att påverkas av räntehöjning, allt påverkas och berör oss alla.

    Nej.
    Men att personal skall få en vettig lön som ej baseras på dricks tycker jag är en självklarhet i vårt samhälle.

    Tyvärr är det ju sådana här arbetsvillkor med gigjobb som gör att folk behöver fortsätta leva på bidrag också för att komplettera upp den usla lönen eller för att de inte kan beräkna hur mycket lön man ska få varje månad.

  Foodora är den absolut sämsta appen av alla appar man kan beställa mat från. Sjukt dålig kundupplevelse, buden saknar trackers så det är omöjligt att veta om det är restaurangen som är seg eller budet som är segt om du inte ringer till restaurangen. Dålig kundtjänst pga ovan nämnda anledning, för kundtjänst har ju inte heller den informationen. Har varit med om liknande händelse som personen som skriver flertalet gånger, men nu har jag sedan länge avinstallerat appen och använder bara de seriösa apparna (där man dessutom kan dricksa direkt till budet).

   Vilka appar använder du istället? Har precis börjat beställa hem mat pga höggravid och känner bara till Foodora och Uber eats (sistnämnda har dock uruselt utbud). Tack! 😄

  Men hörrni som försvarar foodora och menar att det är ett förstajobb för många som kommit hit. Är ni klara över att de som jobbar för foodora kommhit för just det jobbet? Vanlig människohandel, de får betala för att komma hit, bo tillsammans med fem-tio andra i smålgh och betala 6-7 tusen i månaden för det. Allt för att lata folk inte,orkar gå utanför dörren och hämta sin restaurang,at.
  Ser ni någonsin en pakistanier som klättrat vidare till säg mcdonalds eller max?
  Önskar folkmläste på lite mer,om hur det funkar med alla dessa skitjobb som utnyttjar människor från länder som har det svårt.

   Källa tack

   Och var har du hört detta. Du får ange en källa när du påstår sånt här

    Att just foodora skulle ta hit utländsk arbetskraft som jobbar under slavlika förhållanden finns inget belägg för. Men i både bygg- och restaurangbranschen är det inte ovanligt. En anledning till att man skärpt lagstiftningen och att skattemyndigheten genomför kontroller.
    Men foodoras villkor är under all kritik. Buden tjänar i snitt 10 000 efter skatt. De har varken semesterersättning eller sjuklön. De måste ha egen utrustning och stå för reparationer och drivmedel. Tillhandahåller foodora bil får de betala för slitaget på bilen och bensin. Det är ett yrke som inte leder till bättre jobb.

     Källa: går att läsa samma information i valfri dagstidning oavsett partifärg.

  Jag beställer med Wolt som leverantör. De blockerar om de inte har lediga bud (händer sällan men det är ändå bättre för då vet man direkt). Lämnar alltid dricks till bud och upplever det som en generellt mer välordnad tjänst.

  Varför beställer folk från foodora och liknande tjänster? Brutet ben/sjuk kan jag förstå. Men vid alla andra fall borde det vara bättre och laga maten själv, eller faktiskt ge sig ut till restaurang, röra lite på kroppen, tro mig det kan vara bra för den

   Senaste gången jag använde det var jag barnvakt. Barnen sov och efter en hel dag med en 1 åring och 3 åring var jag helt jäkla slutkörd. Jag orkade inte laga mat själv, kunde inte ge mig ut pga sovande barn. Och tro mig, jag hade rört på kroppen konstant i 12 timmar utan en lugn stund.
   Jag tänkte: hellre riktig mat till middag än en påse ostbågar.

   Jag bestaller fran liknande tjanster dar jag bor om det ar en restaurang som ligger langre bort an rimligt gangavstand (dvs mer an 20 minuters promenad, mer an sa och man kommer hem med kall mat) eftersom jag inte garna tar varken taxi eller buss. Har funkar det sa att buden far en lon fran foretaget som beror pa avstand fran restaurangen till addressen som ska levereras, sen kan man lagga in extra dricks i appen. Flera av mina kursare pa universitetet jobbar for dessa da de tycker att det ar ganska smidigt att de kan jobba i princip nar de vill/kan istallet for att ha fasta arbetstider. Har inte koll pa hur det funkar for Foodora, men har lagger man alltsa in ”nu kan jag ta emot bestallningar” och sa far man upp dem i appen och kan valja om man vill ta emot dem eller inte (beroende pa om man tycker det ar for langt att aka eller om man redan har en bestallning som ska at annat hall etc och man kan acceptera uppemot 6 kunder samtidigt)

  Med tanke på att Foodora även fanns för oss ”vanlisar” på Lollapalooza under helgen så har det ingenting med det där influencereventet att göra, även om det från början är en rätt långsökt koppling ☺️

   Detta ska ha varit från ett influencerevent innan festivalen startade.

  Jag var kanske otydlig innan, men jag anser inte dricks som företeelse vara fel, jag ger gärna dricks- precis som jag avstår att ge om jag tycker så.

  Däremot ger jag aldrig dricks pga att den som arbetar har lön som är urusel, vet jag om arbetsförhållandena använder jag aldrig tjänsten från första början.

  Fodora är ju ett riktigt typexempel på ett företag jag aldrig skulle anlita.
  Blir ju liksom bakvänt, anlita någon man vet är underbetald och sen kompensera upp det dåliga samvetet med dricks…

  Använd vilka appar ni vill men att hävda att ni bojkottar foodora för att ni tänker på budens bästa gör att ni framstår som opålästa, det är ju den enda appen som faktiskt anställer sina bud och därmed tar sitt arbetsgivaransvar. Att buden omfattas av kollektivavtal är också ett kvitto på att lönerna bör vara ok och att de de facto inte kan ducka ansvar likt de andra apparna där buden är ”egenanställda”. Varför skulle det vara ett sämre första jobb eller deltidsjobb än något annat?

   Vet du hur lite betalt de får? Och betalt per utkörning sa en kille jag pratade med som hade jobbat där. Så en del kvällar fick de knappt nånting i lön.

    ”I genomsnitt tjänar ett bud 150 SEK/timmen … Ingen tjänar under 100 SEK/timmen”

    https://www.foodora.se/contents/om-oss

  Beställ från Mathem istället! En helt fantastisk upplevelse. Färsk mat, man får mycket för pengarna, allting stämmer alltid, man får en tid och sen får man sms och hela tiden veta vad vad om händer om det skulle bli någon liten försening. Och chaufförerna är otroligt trevliga. Den senaste killen insisterade på att bära upp mina varor till dörren trots att jag sa att jag kunde hämta det nere i trappen, han kallade mig även för ”Madam” och bockade, trevligt tyckte jag. Beställ därifrån istället!

   Det är ju två olika typer av tjänster. Ena med matvaror och den andra hemleverans från restauranger

   Aldrig i livet. MatHem är helt jävla hopplösa med sitt konstanta spammande och försök till att trycka ner sin tjänst i halsen på en. Det går helt bort för mig.

    Älskar Mathem 😊

    Usch håller med, så jäkla trött på deras influencerreklam

   Han kallade dig för madame och BOCKADE? Och du var bekväm med det och tyckte att det var trevligt?!

   Javisst helt fantastiskt att ingen längre kommer ihåg reportaget Aftonbladet gjorde om dåliga arbetsförhållanden och matsnusk.

  OT

  Bianca Inrgrosso läxar upp folk som kommenterat hennes midja i story och berättar att orsaken är blödande magsår sedan ett år tillbaka. Blödande magsår är ett akut och livshotande tillstånd, knappast något man går runt med i ett år bara sådär ändå. Förstår inte alla dessa så uppenbara lögner hela tiden. Bättre att bemöta kritiken på ett vuxet sätt.

   Jag såg bilden på henne och den svarta hästen. Rent krasst – jag hoppas den är redigerad för med den där minimala midjan kan inte tarmarna ha något innehåll. Vi serveras många bilder som blir ideal som inte kan uppnås med annat än självsvält mm. Fruktansvärt att se.

    Det tar emot att kommentera någon, framförallt någons kropp… men jag känner indet här fallet att det är så talande för hennes mående, givet att jag naturligtvis kan ha fel. Men, det gör nästan ont i mig att se hennes förändring över tid, hur kroppen blir tunnare och tunnare & gnistan i ögonen bleknar. Trots att allt utåt sett går så bra, framgångsrik och driven med beundransvärda bolag. Så ledsamt att det är så uppenbart att hon är djupt under isen, och alla bara tycks heja på…

     Får dålig magkänsla, lite Avicii-vibbar…

     Jag tycker aldrig man har rätten att kommentera någon annans kropp, men självklart kommer folk reagera när förändringarna är så stora inför en sådan stor följarskara (därmed inte sagt att kommentarerna är rättfärdigade). Problemet ligger i att Bianca bemöter det hela med så uppenbara lögner istället för att bara vara ärlig alternativt tyst. Tror tyvärr dessutom att alla dessa ingrepp rotar sig i ett dåligt psykiskt mående.

   Tolka texten mer som att hon vill förmedla att hon inte har en god hälsa och är sjuk. Inte som att hon förnekar att hon mår hur bra som helst och äter mängder av mat.

    Exakt. Dessutom står hon på sidan, i profil.

    Samma här, folk hyllar bilden för att hon är så smal och vacker och hon vill snarare poängtera att nej, det är inget vackert med detta då det är dåligt mående som syns, typ.

   Hon kräks och borde vara öppen med det. Menar hon har ju berättat om kampen mot ätstörning förr så varför ljuga nu?

   Ja blödande magsår kräver akut vård.

   Då borde hon nog vara lite mer försiktig med vad hon äter och dricker. Det är inte av det hälsosammaste slaget.

   Bröst- och rumpoperationerna gör dessutom att midjan ser ännu smalare ut.

   Såg också det, det var nog det lägsta av Bianca. Hon har gjort mycket lågt men att hitta på att hon har blödande magsår och därför har gått ner i vikt och har smal midja… Blödande magsår är ett livshotande tillstånd så det har hon såklart inte och har inte haft i ett år. Hon som festar titt som tätt, då ska hon ju inte dricka. Hon påstår att hon alltid har haft liten midja men hon har ju gjort diverse ingrepp, varför blir bara midjan smal men rumpan består och har till och med ökat. Nej vilket fult ljug, verkligen lågt. Tror inte bilden är retuscherad, hon ser ut så efter ingrepp men så lågt av henne att ljuga om sjukdom. Där sjönk Bianca ännu mer.

    Precis så. Känns som att hon desperat försöker få folk att tro att resultaten at operationer, ingrepp och ätstörning är naturliga. Bättre vara öppen och ärlig när det så tydligt syns hur enormt mycket hennes utseende förändrats.

    Tror inte hon ljuger om magsåret. Det är först när det blöder igenom tolvfingertarmen eller magsäcken som det kan bli livshotande. Hon tar inte hand om sig. Hon kräks på grund av sin ätstörning, dricker för mycket alkohol och äter inte hälsosamt. Det jag inte fattar är att hennes familj inte sätter ner foten. Hon kommer att hamna på sjukhus i bästa fall.

     Vad ska hända om familjen sätter ner foten, menar du? Hon är vuxen och kan inte läggas in mot sin vilja, tvångsmatas eller liknande.
     Dom kanske har ett ”snälla bli frisk-möte” en gång i veckan, vad vet vi?

      Är det så din omgivning skulle reagera om du behöver hjälp? Vilken konstig reaktion.

     Hur vet du att familjen INTE sätter ner foten? Bara för att det inte har synts på Instagram?

   Lysande agent hon har. Måste vara väldigt nöjd med pengarna som hon cashar in på Bianca i alla fall.

    Som nån längre upp nämnde ”Avicii”, hans manager stod bara bredvid och tittade på när han mådde som värst. Samma sak gäller Vanessa och Bianca, sålänge Biancas namn drar i pengar är det ingen som bryr sig ett skit om hennes välmående.

   Antar att detta blir det problematiska när man blandar företag med sitt privata. Anii kan som företag ifrågasättas hur de vill förmedla sina produkter och modeller? Ska de verkligen vara osunt magra osv? Men nu är det ju Bianca som är företaget och hon delar det på sin privata insta.

   Jag reagerade på fotot och tyckte det var så vackert ner till just midjan. Det finns inget att vara avundsjuk med den då den endast utstrålar sjukdom. Vilket jag som vuxen utan ätstörtbeteende kan förstå. Men inte alla barn och ungdomar som följer henne förstår det, utan ser henne som ett ideal osv. Tycker även att hennes respons på något så viktigt bekräftar hennes tillstånd av. Aggression och förnekelse 🤷‍♀️

  Apropå något dåligt: såg på Carl Linders instagram att någon kommenterat att han var otrogen 3ggr mot Linn Ahlborg. Har ju varit väldigt tyst runt det? Är det sant? Han ser ju ut som den snälla svärmorsdrömmen.

   Litar inte på någon med solglasögon.

   Skrev inte även exonspoiler att han varit otrogen?

  Är det sista året som Therese lägger ut videos tror ni?

   Jag hoppas verkligen det!

  Om inte budet var den som höll i eventet på Lollapalooza så vet jag inte vad han hade att göra med det. ”Mitt bokade rum på scandic fanns inte när jag kom till hotellet och samtidigt ser jag att de sponsrar Tre Kronor, de har tid att spela hockey minsann men inte att ta hand om min bokningar!!”

  Människor jobbar för slav lön med sjuka villkor, för att lata stockholmare ska få mat hemlevererat så billigt som möjligt…

   De lata stockholmarna jobbar ju också. Annars hade de inte haft råd att beställa hämtmat

    Hade de lata stockholmarna tvingats jobba med samma villkor och få samma lön som foodora buden, kanske de lata stockholmarna hade insett problemet deras lathet och snålhet orsakar.

  Foodora hade ett stånd på Lollapalooza med 3 restauranger, Babas, Brillo och nåt mer där man hade typ 1 alternativ att välja på på varje. Och nej, det var inga bud som åkte och hämtade den maten. Maten var klar på typ 7 min från det man beställde i appen och var helt klart det smartaste att köpa den festivalen – med köer till matstånd på typ 1 timme.

  Själv blir jag mest illamående av människor som inte kan stava till terrass.

  Skämt åsido, skulle aldrig utnyttja dessa tjänster där människor i gig-ekonomin utnyttjas för slavlöner. Den dag Foodora och andra liknande företag betalar sina bud en rimlig lön och kollektivavtal ska jag gärna beställa. Inte förr.

  Snälla skriv mer på Jeanette Svedberg, hon är
  totalt urspårad. Se hennes senaste frågestund där hon reagerar starkt på att en följare skriver till att Jeanette att hon borde ha mer förståelse för pilotstrejken(efter att hon flippat över att hennes flyg är inställd) och då är följaren plötsligt ett pk-patrask som bara sprider dålig energi(??) enl Jeanette.
  Hon pratar om feminism som nåt ont, där kvinnor bara hackar på kvinnor. Sen gör hon en hel fördummande frågestund baserat på en kvinna som bad henne ha förståelse för piloterna och då uppmanar hon bla kvinnan att injicera lite fillers i mungipan.

  Hennes grandiosa självbild förtjänar ett stående inlägg i veckan.

   Om Jeanette*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.