Nicole Falciani startar eget bikinimärke

Efter att företaget Calzedonia avslutade sitt samarbete med Nicole Falciani då de ansåg att hon var för stor för att representera dem så har jag bara väntat på det här.
På att Nicole skulle starta ett eget märke, som fokuserade på den inkludering hon själv inte möttes av hos Calzedonia och nu har det skett.
Företaget heter Ombreas och alla plagg tillverkas i Portugal med fokus på miljön.

Vad tror ni om Nicoles nya bolag?
Här hittar ni hemsidan. 
Just nu finns det tre olika bikinis att köpa och priset är 649 kr per del.

 

192 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Väntar på kommentarer om varför rumpan måste synas. Får jag en krona för varje kommentar om röven?

   Du kanske har råd att köpa dig en piggelin

   Du var ändå först. Men jag kan vara tvåa.?Tycker det är total brist på vett o etikett att visa i princip hela röven bland folk. Ja alla har rumpor men man måste inte visa hela härligheten för allt o alla. Inga män gör detta varför måste kvinnor? Tycker denna trend är osmaklig rent ut sagt.

   Så nu kan du få din krona? over and out

    Att visa rumpan som kvinna signalerar att man är villig. Många influensers verkar mäta sitt eget och andras värde i knullbarhet. Därav sådant fokus på röven.

     Att man är villig?? Äcklig kommentar. Då är det alltså med all rätt man kan våldta någon i stringbikini? För kvinnan är ju villig?

      Sa jag verkligen det? Skulle inte tro det. Läs vad som står utan din förutfattade mening.

       I princip sa du det, ja.

        Läsförståelse?

         Vad annars menar du med att man visar att man är villig?! Till vad?!

      Man kan väl inte våldta någon som är villig och vill ha sex? Det är som att använda abort som preventivmedel.

       Va?

    Man visar ju rumpan oavsett i en bikini… sen om de ser mer eller mindre hud tycker jag inte är någon större grej.

  Synd att det var så dyrt, det var fina bikinis

   Man kan nöja sig med en del – valfritt top eller bottom 🙂

    Eller underdel som vi brukar kalla det!

     Du är ok med top då?
     Överdel är annars ett användbart ord i sammanhanget.

      Hahaha du ser inte skillnaden mellan top eller bottom??

      Man säger ju top/topp till tröjor. Till bh-överdelar i ett stycke (typ träningstop). Men hur ofta säger man bottom förutom på engelska? ?

       Förlåt, men att du ens orkar?! ???

    A piece doesn’t get less expensive just because you buy only one.
    One expesive item is still expensive

    Jag har läst alldeles för mycket fanfic tror jag… tänkte helt andra saker?

   Ja det blir rätt mycket pengar om man vill ha två delar men tänker också vad man betalar för. Enligt hemsidan är det av återvunnet material och att det tillverkas i Portugal – två stora plus som jag som konsument är beredd att betala för. Jag har också erfarenhet av att vissa dyrare märken på badkläder håller i flera år jämfört med tex en bikini från hm.

    Verkligen! Köpte en bikini för ungefär samma pris/del i en underklädesbutik sommaren 2014. Har använt den varje sommar (mycket!) och den är fortfarande lika fin och bra. Jag både badar mycket och vistas mycket i solen.

    Vad är bra med att det tillverkas i Portugal?

     Kortare frakt, bättre arbetsvillkor, högre löner, bättre miljölagstiftning, för att nämna några skillnader gentemot exempelvis Kina eller Bangladesh.

      Wow är du köpt av någon lobbygrupp?

       Eller är insatt i ämnet.

       /Inte TS och känner till samma sak

        Mantrat tyder på motsatsen till insatt.

         Tvärtom skrivet av en person som satt sig in i skillnaden gällande produktion i ett land som Portugal i jämförelse med Kina.

          Det känner du att du kan läsa in i en mening? Imponerande.
          Kortare frakt absolut. Bättre arbetsvillkor. Inte nödvändigtvis. Högre löner, inte nu längre. Kina är inte längre ett låglöneland varför företag idag flyttar produktionen. Bättre miljölagstiftning tveksamt. Men motbevisa mig gärna.

           Jag jobbar med dessa frågor varje dag, så jag vet definitivt vad jag pratar om. Ta lönen som exempel. Visst har lönerna höjts i Kina senaste årtiondet, men minimilönen är fortfarande under 300 EUR/mån, jämfört med i Portugal där den är närmare 750 EUR/mån. Kina är fortfarande ett låglöneland för arbetare. De företag som har flyttat sin produktion från Kina har inte valt Europa, utan snarare Bangladesh, Indien, Vietnam och Kambodja där lönerna och arbetsvillkoren är ÄNNU sämre.

           ?: Går inte alltid bara att jämföra löner rakt av heller, utan man behöver även ta med vad övriga saker kostar i samhället. Exempelvis räcker 750 euro i Portugal många gånger till mindre än vad 300 euro i Kina gör.

    Min bikini från H&M har hållt i över tio år!

    Återvunnet material betyder troligen hör pet flaskor som ”återvinns” de sorgliga i den historien är bara att efterfrågan här är så stor att man använder stor andel ”nya” Petflaskor vilket inte blir så hållbart i längden tyvärr, inte lätt idag att vara ”medveten” konsument. Sen bara undrar man behöver vi nya märken av influenser kläder?

   Bra med även stora storlekar och att kunna kombinera. Men!
   – alldeles för dyrt
   – dålig och tråkig design
   Jag är så trött på influencers som leker designer, inredare m.m.

   Hennes målgrupp lägger väl inte 1200 på en bikini som dessutom är SÅ basic?!

   Riktigt fula färger, utom den blommiga. Vem sätter på sig en plommonfärgad bikini på en vinterblek kropp?

    Plommon är ju kanon mot blek hy. Finns nästan ingen snyggare färgkombination!? Som djupt röda naglar på en blek ginger ?

  Vad är det som är så miljövänligt med dessa då?

   Från hemsidan:

   We work with recycled materials, no plastic bags, no plastic hang tags and no excess paper.

   Utöver det så nämner de att de ska hålla längre, vara tidlösa så att man kan ha badkläderna mer än en säsong.

    jag har haft mina weekday i två säsonger, funkar utmärkt. har en gammal baddräkt från ullared, funkar utmärkt 15 år senare.
    Vem gör sönder eller sliter ut bikinis??

     Sol, klor och saltvatten kan gå hårt åt tyget. Lägg till lite rutschkana på det och du ser snart mer rumpa än på bilderna ovan 🙂

     Jag som simmar ofta i badhus tycker att kloret sliter mycket på badkläderna.

     De elastiska trådarna i tyget torkar och går av = en oelastisk baddräkt som inte sitter bra

      Måste vara expert på att hitta billiga bikinis och baddräkter som sitter perfekt flera år senare

     Undrar verkligen samma. Att alla influencers ska släppa just BIKINIS? De använder man Max 3 månader om året och inte ens särskilt ofta då (är ju endast influencers som reser konstant) och man behöver ju inte direkt köpa nya jämt. Varför släpper de inte underkläderkollektioner istället? Borde va mycket mer lönsamt!

  1300kr för ett set – orimligt dyrt.

   Det blir väl generellt dyrare om det ska vara hållbart och inte fast fashion.

    Det är fortfarande fast fashion och rätt dyr sådan. Lite farligt att göra som Nicole gör för det räcker inte att gå ut och säga att det är miljövänligt. Stor risk att det är greenwashing. Inget jag tror Nicole gör medvetet.

     ”We work with recycled materials, no plastic bags, no plastic hang tags and no excess paper” Låter inte som att bara skulle röra sig om greenwashing iallafall.

      Det räcker inte att gå ut och säga saker. Det gör många och de som bara säger utan bevis skarvar ofta med sanningen. När det gäller konsumentprodukter är detta så vanligt för ofta är konsumenter godtrogna och ställer inte rätt frågor. Hade det varit seriöst hade man visat upp sina certifikat. Hänvisat till olika standarder som är godkända. Sedan har det inget om vad man gör med produkten när den är uttjänt. Tyvärr det luktar lite illa. Man slänger upp lite floskler på hemsidan för att krydda priset. Och som någon påpekade längre upp det finns inget inkluderande när det kommer till modellerna. De ser ut som 80% av Sveriges befolkning.

      Eh.. det är väl precis det som är greenwashing. Ta bort en plastpåse och hävda att man är miljövänlig.

      Jättekonstigt att somliga, rakt upp och ned, kopierar text från företagets EGNA hemsida och ser det som en absolut sanning? Mig veterligen så är kritiskt tänkande något som man t.o.m. fokuserar på i skolorna numera.

       Så hur får man reda på mer då?

        Det finns inget klädmärke som kan kalla sig hållbara men det finns märken som försöker. Ett sådant är Patagonia. Titta hur de skriver om sitt hållbarhetsarbete.

      De flesta större klädkedjor- Lindex, H&M, Indiska etc har badkläder i återvunnen polyester.

  Kul för henne! Men alldeles för dyrt. Badkläder, iaf mina, slits snabbt och blir blekta av solen efter ett tag.

   Precis. Har både H&M samt andra kanske dyrare, ingen av dem har ngn längre el kortare livslängd. Det som händer är att tyget bleks av sol & salta bad, plus att resår och liknande blir uttänjt..Alla har ju samma typ av material och alla har resår, vilket alltid har en viss livslängd då det töjs ut, oavsett pris, miljövänligt, tidlöst etc. Överprisade badkläder kommer inte hålla längre.

    Känner precis tvärtom, jag har bikinis som jag köpte för 50 kr på någon marknad i Thailand för 12 år sen som ser exakt likadana ut idag. Hur sliter man ens ut en bikini? Förstår inte ?

     Klor, saltvatten, sand, rutschkanor… resåren/stretchen blir gammal med ålder och tvätt, precis som underkläder. ni som inte sliter ut badkläder på flera år, ligger ni bara och solar eller vad?

      Mestadels ja, samt att jag aldrig använder enbart 1 bikini/baddräkt per säsong. Har massor som jag byter med = slits ej.

     Ja man är i solen. Man tvättar upp badkläderna. De slits ju.

     Jag lastar in mina i tvättmaskin på 40 grader. Tycker inte de känns rena om jag gnuggar för hand.

     Plastspännen i ryggen eller där man ställer in bikinibanden nöts de med

      *kastar in

     Du skrattar för att du inte förstår?
     Salta bad sliter mycket på badkläder. Solen bleker. Men toligtvis inte om du ligger på en strand i Sverige typ 9 dagar på en svensk sommar.

      Stämmer! Mina bikinis som jag använt hemma i sötvattensjöar håller betydligt bättre än dom jag tagit med utomlands där jag badat i saltvatten och pool. Inte helt orimligt ?

   Jag har bikinis som är inköpta på en billig marknad i Thailand för ca 15 år sedan; de ser ut som nya fortfarande. Den jag köpte från Cubus förra året tappade resåren nyss och åkte i soporna ??‍♀️ Jag blir inte klok på det här med kvalitet!

  löjligt dyrt för en helt vanlig bikini…..

   När ska människor inse att det är dyrare att producera inom EU med rimliga arbetsförhållanden tillskillnad från att producera i Kina.

    Fast det stämmer inte.

    Att något är dyrt innebär inte heller per automatik att det är bättre förhållanden.

     Precis. Bevisat många ggr att även bakom dyra priser är det dåliga arbetsförhållanden

      Köp billigt i stället då så kan du garantera att arbetsförhållandena bakom är dåliga.

  Löjligt dyrt och inte speciellt snygga.

   Ja dom var väldigt tråkiga. Finns likadana på hm för 300kr

    HM kommer ju alltid att vara billigare. De producerar ju ofantliga volymer vilket innebär att de kan pressa kostnaderna på ett helt annat sätt än en mindre aktör.
    Tycker dock att hon lagt sig på en orimligt hög prisnivå. Verkar vara en strategi bland många influensers att lägga priset högt för att på så sätt få in märket i ett annat segment, t ex Flattered med sina helt orimliga priser. Problemet är ju att statusjagande svenskar köper skiten ?.

  Inkluderande? Av de bilder som presenteras var det inte särskilt inkluderande, varken avseende kroppars storlekar, etnicitet eller ålder. Ny lägsta ribba för inkludering.

   Men H, nu är du bara fånigt negativ. Fanns ett antal olika kroppar, några mörkhåriga som inte såg etniskt svenska ut, Falciani själv t ex, och storlekar upp till xxl. Har noterat att inkluderande numera tycks innebära svarta och asiatiska modeller, extrema minoriteter i Sverige. Däremot mer sällan mellanösternfolk, som ju faktiskt är en stor del numera av vår befolkning.
   Dethär var en bra satsning, fint att det är gjort i Portugal. Priset är därmed vad det kostar att inte låta kinesiska barn sitta och sy. Finns designermärken som tar 1200 för bikinis sydda just i Kina, Vietnam etc. Eller bikinis för 100 spänn på alibaba.

    Tillägg: jag är över 60 och fullkomlig ointresserad av att se gamla käringar flasha arslen i stringtrosor.

    Inkluderande innebär att alla grupper ska vara representerade. Asiater och afrikaner har länge varit en del av vår population liksom folk från Sydeuropa och Mellanöstern. För att inte glömma vår egen urbefolkning. Fattar inte riktigt vad du har emot folk som kommer från andra geografier? Att delarna är ihopsydda i Portugal betyder ingenting. Alla fabriker är inte legitima och har avtal och drägliga förhållanden och dessutom finns ingen möjlighet att följa hela inköpskedjan.

     ”Alla grupper ska vara representerade”…enligt vem?!
     Och var ska man dra gränsen? Alla etniciteter då? Och varför inte någon i rullstol, någon amputerad, synskadad, någon med stomipåse och diverse annat också? Hela paletten! Det blir långa reklamsekvenser innan man hunnit visa alla i sin iver att inte missa något i sin inkludering…

     Herregud, så överdrivet och tramsigt.

      Du missat poängen helt. Problemet är att inte en endaste av modellerna hamnar utanför svennenormen. Det är problemet. Finns massor med kampanjer som fattat och gör inkluderande reklam.

       Nej, vi fattade din poäng helt – håller bara inte med. Och ”svennenormen”… Aj mina ögon

        Låter som att du trivs bäst på gekås och Böda.

       Vad är ”svennenormen”? En ”svenne” är vit.

       Antar att du är en som inte blev inkluderad och inte en svensk för att säga svenne är fan det värsta jag som etnisk svensk vet. Skulle jag sagt ”babbe” då hade jag varit rasist….

        Roligt att du tror jag inte är etnisk Svensk för att jag använder ordet Svenne. Det är jag och har aldrig känt mig exkluderad heller. Använder ordet svenne för att jag tyvärr för ofta blir påmind om att det bland mitt folk finns inskränkthet och rasism. Det finns svenskar och så finns det svennar.

         Jag är svensk, vit, blond, ej rasist men skulle aldrig använda ordet svenne.
         Tror ingen skulle göra det, eftersom att det är nedlåtande?

         Nej det finns svenskar. Svennar är utrikesföddas ord på oss i nedlåtande syfte.

          Så du använder aldrig nedsättande ord om andra? Då är du vår nästa moder Theresa. Alla gör sig någon gång sig skyldiga till rasism, till och med du. Just av den anledningen behöver vi renblodiga svenskar påminna oss själva om att vi också kan bli svennar.
          Det svider att bli kallad för nedsättande saker.

           Men är du svagbegåvad eller ej läskunnig? Nej jag säger aldrig svenne?

           13.27 tror du har lite tufft med läsförståelsen.

           Och jag tror 13.23 har lite tufft med många saker.

     Anonym 10:52: Hur ser man att någon är same? Har de ett speciellt utseende, tycker du? Känns en smula, jag vet inte, rasideologiskt? Och svarta, är de svenskar så fattar jag inte vad du menar. Är färgen avgörande? Är Bah Kuncke småländska eller svart först och främst?
     Resonemanget inkluderande har sina poänger men vacklar faktiskt ibland på en trottoarkant med risk att falla ner i rännstenen. Det blir absurt, helt enkelt. Åtminstone tycker jag att om nu merparten av svenskarna är vita svennar så räcker väl inkludering med typ 20% av andra etniska varianter. Vilket händelsevis är ungefär den mängd utlandsfödda – nära en miljon – som vi hari Sverige.

      Åter ett tillägg: nej, svarta har inte länge varit en del av vår population. Det fans 179 stycken enl scb är 1970.

      Jösses vad du ordbajsar. Men för att göra det enkelt. Vi är alla samma folk. Begreppet ras är en konstruktion för att det finns människor som har ett behov av att sätta folk i fack.
      Tack och lov är vi inte kloner utan ser lite olika ut beroende på hudfärger, kroppsbyggnad, funktionsvariationer mm. Varför då inte visa upp hur ett tvärsnitt och inte en snäv idealbild?

       Men anonym 12:10, du gör ju just det: sätter folk i fack. Jag tycker, som sagt, att inkludering har sina poänger. Men det har blivit absurt när minoriteter är framträdande i viss reklam. Jag har sett bankreklam (nischbank) riktad till pensionärer som frontat svart man. Hur tänker man då? Vilka ska känna sig inkluderade? De som inga pengar har? (Se aktuell statistik re arbetslöshet bland nyanlända/invandrare)
       Tror helt enkelt att företag, (gäller inte internationella eftersom de ju har de stora målgrupperna utanför Sverige) bara är skitnödigt ängsliga för att inte vara woke.
       I just den här reklamen tyckte jag inte det var icke-inkluderande, alla storlekar, dallriga skinkor, celluliter, små hängmagar, mörkhåriga som kunde vara ej etniskt svenska osv. Helt ok.

        Du menar att jag sätter folk i fack för att jag tycker att alla ska inkluderas i reklamsammanhang? Jag fattar vad du far efter men din logik är rätt svajig så jag omformulerar mig. Vari ligger vitsen att begränsa sig till att bara visa upp ett tillrättalagt utseende som stämmer in med någon förvald norm? Varför inte visa upp vanliga människor som de verkligen ser ut?
        Vad gäller din spekulation om att svenska företag inte vill vara woke undrar jag om du hört talas om globalisering? Reklam handlar dessutom inte enbart om att sälja utan handlar lika mycket om strategisk positionering. Finns många bra exempel på den typen av reklam.

         Anonym 13:36: jag skriver ju att företagen vill vara woke, rädda för att inte vara pk. Och jag är helt för att visa upp människor som de ser ut – men det måste vara i proportion till hur verkligheten ser ut. När jag går runt i Stockholm är det faktiskt inte särskilt mycket svarta, asiater, enbenta, rullstolsburna, feta jag ser. Utan de flesta passerar som svenskar för min del, inte minst pga språket. Och vore jag t ex somalier skulle jag inte identifiera mig med random svart person i reklamen utan troligen krävs det fler markörer. Det alla som du vill ha finns liksom inte.

       Nej, raser är inte en så kallad konstruktion – du är medveten om att du kan se skillnad på de tre olika ”grundraserna” på bara kraniet? En av anledningen till att Coronan slog så hårt mot Kina kan ju vara skillnaden i lungkapacitet mellan östasiater och t.ex. vita.

       Det är upp till företagen själva vilken kundgrupp de siktar på och vilka modeller de följaktligen använder sig av.

     Vår egen urbefolkning? Du menar alla Nordbor? Alla nordiska folk härstammar från de äldsta bosättarna.

    Nej detta är inget för mej. Vill inte visa röva och för dyrt.

     Lite roligt är det tänker jag. Dom här tjejerna struttar omkring och visar röven, för dom tror dom har snygg röv.
     Men nej, det är alla vi andra som ser deras baksida, och jag lovar, jag har inte sett någon snygg röv.

   Håller faktiskt med

   Tycker tvärtom, det var underbart att se vanliga personer och inga ytterligheter!
   Idag är det alldeles för mycket påtryckningar från marknadsföringsansvariga, oavsett vad de bakom varumärket vill/tycker. Här har man stått på sig och vet vad man vill själv vill visa för bild utåt. Marknadsföringen får ett STORT plus från mig!

    Vilken obehaglig kommentar. Så vad tycker du alla individer ska göra som inte passar in i din mall? Och vad händer med dem om de råkar stöta på dig?

     Kanske inte handla där? Vi kan inte få med alla och vara inkluderande för alla hela tiden.

      Då förstår jag. Alla kan inte räkna med att få vara med. Nämen då så. Vilka är ok enligt dig?

       Man måste förstå hur mycket som enbart handlar om marknadsföring som ligger rätt i tiden på grund av rädsla för negativa skriverier. Det bottnar INTE med någon genuin vilja att vara inkluderande! Tvärtom, det handlar enbart om vad som förväntas av en som företag idag.

       Titta på våra största och mest produktprånglande influencers, tex Bianca. Kolla hur det ser ut i hennes umgängeskrets samt på hennes kontor. Vilka är människorna runt henne och hur ser de ut? Hittar du några jättestora kroppar eller hela färgskalan? Knappast, va? Ändå vet människorna runt henne (de som egentligen driver hennes företag) att de MÅSTE ingå i reklam och marknadsföring. Annars väntar stormen runt hörnet.

        I och för sig pratar jag om seriösa företag som överlever mer än 10 år. Men låt gå. Du tar upp ett influenserföretag och påstår att deras marknadsföring är inkluderande. De har med olika etniciteter enbart för att visa att de har produkter som passar alla hudtoner för att maximera sin försäljning. I övrigt är alla modeller normsnygga à la den influensiska extremsnäv norm som gäller för influensers.
        Vad gäller influensers är det inget nytt under solen att det är en homogen målgrupp som köper produkterna. Så Caias marknadsföringsknep har inte ett dugg att göra med att blidka någon opinion utan handlar om att maximera vinsten för sina ägare. Milton borde vara stolt i sin grav.

         Vem är det nu som missar poängen?
         Jösses. Ger upp.

          Jag fattade precis vad du skriver och svarar dig att enda anledningen som Caia inkluderar modeller med olika hudfärg är att visa att de har produkter för alla hudtoner. I övrigt har Caia snarare visat att de inte bryr sig ett skvatt om hur de marknadsför sina produkter.
          Det verkar snarare som att du har svårt att förstå. Ha en fin dag.

  Snygga bikinis men om man verkligen vill skänka oss större personer en tanke, snälla gör överdel med bygel… Har dammsugit nätet efter bikini med bygel som inte ser ut som gamla mormors enorma strut-överdel. Kan verkligen inte fatta hur svårt det ska vara.

   Kapar med en lite ot-fråga. Vet någon om det finns en bikini i stil med den vinröda här ovan men med bygel? Alltså att den ser ut som en mjuk topp eller vad man säger men har en bygel på insidan. Har en gammal sportbh som är så men letar som en galning efter en bikini.

     Tack. Ska kika!!

     Inte Shein för i h*lvete ?

      ?

       Snälla läs på lite. Handla inte från Shein.

        Kan du inte berätta istället?

    https://www.bravissimo.com/collections/bikinis/ Här finns ett gäng sådana 🙂
    /dammsugaren

     Jättefina men så dyrt. 🙁

     Gillar i vanliga fall Bravissimo men beställde en behå från dem som inte passade så jag blir orolig för storleksguiden samt att passformen kan vara annorlunda. Har köpt på plats och då var det inga problem men över nätet känns det som att det kan ställa till problem.

   Jag kan tipsa om Kappahls XLNT-avdelning. Har en svart bikini därifrån med bygel och breda axelband samt en trosa med hög midja. Så sköna och snygga!

    Årets Kapp Ahls XLNT bikini kan man köpa om man tycker det är snyggt med stora bröst som hänger i påsliknande överdel.
    Vem har tänkt till där?

   Saltabad hos Evanette!

   Jag har hittat med bygel hos Hunkemöller i riktigt fina mönster/färger. Har G-kupa 🙂

   Kommer nu med ett tips som du i och för sig inte bett om (jag ber om ursäkt i förväg): är du helt säker på att du måste ha med bygel? Jag har stor byst (D/E-kupa) och har länge trott att jag behövt bygel för att bikini ska sitta bra. Men så testade jag utan bygel och det visade sig att det funkade bra utan. Jag måste ha en överdel som är stadig och med lite bredare axelband för att det ska vara bekvämt, men så kul att kunna botanisera bland alla fina bikinis (brukar kunna ha L eller XL) istället för att bara kunna köpa på plussizeavdelningar eller på dyra specialbutiker.

   Som sagt, ber om ursäkt för oombett råd, kanske trivs du helt enkelt bäst i bygel och då är mina råd ju värdelösa 🙂 Hoppas du hittar nåt fint i alla fall! Jag har köpt fin bikini på Åhlens i år, dock utan bygel.

    Jag kanske får kolla upp det, har upplevt att brösten antingen hänger ner ”över kanten” för mycket, eller sticker iväg åt sidorna. Är väl mer en fråga om fåfänga än bekvämlighet egentligen. Men kanske om det finns nån i riktigt stadigt tyg!

     Ja det gäller att hitta rätt modell. Får inte vara för urringat, då vill brösten gärna hoppa ur. Och som sagt behöver tyget vara någorlunda stadigt och inga spagettitunna axelband får då får man ju inget ”lyft”, utan det blir lite väl hängigt. Men jag har hittat fina både på Lindex, Kappahl, Monki, Åhlens mm.

   S, håller verkligen med dig.

   Jag köpte med bygel på New Yorker nu i juni. Såg ut som en vanlig bh fast i bikini ?

  Bra! Tillverkat i Europa under bra förhållanden, bra miljötänk, bra storleksutbud, ingen retusch av bilder. Min favorit är Siena, jättefin!

  Tycker Elba är supersnygg! Absolut lite dyrt men om de sitter bra och håller ett par somrar så kan jag tycka det är värt det. Känner att jag vill komma ifrån allt som har med ”fast fashion” att göra och just vad gäller badkläder så behöver jag bara en bikini till stranden och en baddräkt för spavistelser. Har inte influencers ”behov” av att behöva ha någonting nytt på mig varje dag…

  Längtar efter att det här modet med bara rumpor ska försvinna. Känns så sjukt ofräscht och opraktiskt samt sexistiskt. Skulle liksom aldrig falla mig in att traska runt offentligt med bara ett snöre i stjärtskåran. Varför är kvinnor så korkade att de går på såna här trender. Ser hellre skumpande glada fria bröst på stranden än detta.

   Håller med dig, men vänta bara, snart kommer stringmaffian rusande och hävdar att det inte finns något mer bekvämt än att ha tyg inkört mellan skinkorna… 😉

   Vad är skillnaden på att visa skinkorna mot att visa brösten? Eller varför är det ena mer okej än det andra? Jag gillar bikinis som visar skinkorna då jag har rätt stor bak, och orkar inte gå och dra i trosorna hela tiden som man får göra mer typ boxers.

   Och topless hade jag gärna varit också! Får man va topless hur som helst på badplatser eller kan man typ bli tillsagd? Vet seriöst inte ?

    Bröst är skinn bitar, röva är skinnbitar. Önskar man fick göra som man ville,då hade jag varit naken

    Röven bajsar man med och det känns väldigt ofräscht att t ex stå i glasskön tillsammans med en massa i princip nakna rövar. Och jag har definitivt ingen lust att sätta mig på en stol el bänk där någon barrövad har suttit före mig …..Urrrk!!!

     Håll dig hemma då om du är rädd för skinkor. Svårt att tro att nån gnider anus mot en stol t.o.m om de är näck.

      ???

      Eller också klär du på dig vanliga bikinibyxor. Eller gå till ett nudistbad vet ja. Där kan du visa hela härligheten. Vi är ganska många som tycker din bakdel i string är ofräsch.

      Arbetar man i affär så ska fötterna vara täckta trots att man inte gnider fötterna mot maten. Det är liksom kutym att täcka lite mer orena kroppsdelar för allas trevnad.

     Man bajsar ju inte med skinkorna? Och om din egen rumpa är påklädd gör det väl ingen skillnad att någon suttit på en stol med sina skinkor? Din badbyxa är ju också i kontakt med nakna skinkor, på insidan.

     Sitter du med rövhålet mot bänken när du sitter ner? För mig (och de allra flesta andra) så är det nog skinkorna som tar i bänken när man sitter. Och där har i alla fall inte jag någon skit.

      Jag svär, äckliga människor hittar alltid ett argument för varför andra ska behöva stå ut med dem.

    Topless är lagligt på badplatser i Sverige ja.

  Hahahaha ”for everyone”. Dvs normativt smala kvinnor som får lite veck på magen när de böjer sig. Wow!

   Sen när är xxl normativt?

    Det sa hon inte. Hon ifrågasatte om det var ”for everyone”

     Men eftersom storlekarna går till xxl så är det ju knappast bara för ”normativt smala tjejer som får veck på magen när de böjer sig ner”.

   Du verkar inte ha kollat hennes hemsida. Finns två modeller som bär XXL/XL.

   Som en smal kvinna med stora bröst tror jag inte att bikinitopparna kommer sitta snyggt på mig. Men det är ju väldigt svårt att designa något som passar alla-alla.

  Vilken revansch mot företaget som tyckte hon var för fet ? Heja alla kroppar!

   Är det bara jag som tycker att reaktionen mot calzedania är lite väl hård? De sa aldrig att hon var tjock utan valde att avsluta samarbetet då hennes nya look inte passade företaget längre. Ska det blir ramaskri varje gång en modell blir uppsagt då? Företag måste väl kunna välja vilka personer som ska vara deras ansikte utåt på kampanjer, och att det främst välja utifrån utseende är ju rätt självklart? Är ju inte konstigare än att välja bort en modell för att den är för smal och därmed förmedlar osunda ideal

    Det var ju väl Nicole som hoppade av fr samarbetet om jag minns ratt?

  For everyone som vill ha string på stranden ???

  För alla kroppar? Ser inte en enda modell med riktigt stor byst. Ser direkt att dessa bikinis inte kommer passa mina stora bröst. Fail direkt tyvärr.. ?

   Jag har inte särskilt stora bröst, men reagerade faktiskt också på att alla modellerna hade väldigt liten byst. Om man nu skryter med att vara inkluderande är det nog bra att ha med större bröst också. Vissa av dessa bikinis hade väldigt bristfälligt med foton i shoppen. Hur vågar man beställa om man inte ser hur det sitter på lite olika kroppar med ordentliga tydliga foton? :/

   Har du kollat hemsidan?

   Det krävs mer ingenjörskonst bakom att konstruera en bikiniöverdel för stor byst. Det ska täcka och lyfta samtidigt som det är bekvämt och snyggt. Tyvärr skippar många svenska företag det. Köper hellre toppar från utländska tillverkare just för att de svenska är så flimsiga och tunna.

  Vilka bedrövligt dåligt ljussatta bilder, alla ser gråa ut. Blev inte minsta köpsugen.

  Saknar också överdelar för oss med stor byst. Enligt deras size guide är den största kupan E. Inte mycket att hurra för om man har en 70G/H kupa.. Längtar efter att fler märken ska börja med små omkretsar och stora kupor! Bara för att man har stor byst kan man inte alltid gå upp i storlek..

   Exakt det problemet har jag! Tyckte denna kollektion var rätt fin, särskilt den första vinröda toppen men tyvärr säger min byst prompt nej.

   Enda stället som jag hittat med smalare omkrets är Change/Twilfit.
   Finns ju ibland när man söker efter storleken på nätet, men det gäller att vara ute i god tid vilket jag inte är så det ligger ju helt på mig ?

   Drömmen vore att finna en baddräkt med bygel. Vet att det finns men inte min kupstorlek.

    Nu har jag 70J, liten omkrets men stor kupa och jag har hittat flera. Fantasie heter den senaste. Man får leta länge, kan inte vara kräsen, men det går att hitta baddräkt med kupa.

    Hunkemöller har smal omkrets och stora kupor! 🙂 Inte på allt såklart men ett till alternativ att kika på i alla fall.

    Det finns baddräkt med bygel i storlek 70J. I mina ögon är det stor kupa, utan att veta din kupatorlek. Min senaste baddräkt med bygel kommer från Fantasie, inköpt förra sommaren. Man får leta länge, betala dyrt och inte vara kräsen så går det att hitta.

     Tack för tips! Brukar köpa uteslutande på Twilfit/Change eller Asos men ska kika på Hunkemöller med. Önskar dock att vi med liten omkrets/stor kupa också kunde få köpa rätt storlek utan att behöva betala dyrt, leta länge och kanske att man får vara lite kräsen, men kanske i framtiden.. 🙂

   Frukten 11.10
   Var hittar du kupstorleken på deras hemsida?

  Gillar verkligena att det är ett större spann på storleken på modellerna och att de inte retuscherat låren på tjejerna. Att de faktiskt visar kroppar lite mer som de flesta faktiskt ser ut och inte det vanliga. Den här kampanjen får bara pluspoäng av mig!

   XXL-byxan är 82 cm i midjan, så det är ingen XXL i mått tyvärr.

  Kul att unga tjejer startar företag. Meeeen varför så dyrt?
  Inte så att dem är unika heller?

  Varför inte bara dra ner priset lite så majoriteten har råd att köpa istället (=företaget växer)?

   Men är det verkligen dyrt? Tycker det är tokrimliga priser för ett nystartat företag. De har inte samma supplychain och möjligheter som ex. HM eller andra stora företag.

   Dessutom vill vi ju stötta små aktörer som vågar göra annorlunda.

    För mig personligen, så köper ju inte jag en svindyr bikini bara för att gynna ett nystartat företag.

  Vaaaaart är klockan 12:00 inlägget? :O

   Borta!!!

   Camilla är sjuk. Det är inlägg kl 09:00 och 14:00. Jag önskar Camilla la ett rött meddelade om detta högst upp så att detta inte behöver ältas varje dag och de som klagar för att ”bloggen är så tråkig” går och badar eller något så att vi slipper dem.

    Då kanske hon inte ska skriva såhär ”Ps. Idag kommer det ett inlägg kl 12 med en utlottning av en flunsprodukt.” ……

     Det var ju igår.

      Nej, det står längst ner i inlägget. Men det kan ju faktiskt bli lite ändringar under dagens gång.

    Men snälla rara!? Jag undrade vart klockan 12:00 inlägget var på grund av att hon skrev längst ner i klockan 09:00 inlägget att det skulle komma ett nytt inlägg vid 12:00. Take a chill pill eller sluta käka citroner!

     Var inte så hetsig själv då.

      Hetsig? Det var ett relativt lättsamt formulerat svar med glimten i ögat som jag gav till ”X” ovan. Upplever du mitt svar som hetsigt behöver du lämna detta kommentarsfält per omgående…

  String på stranden? Nej tack. Gnider in i röven som ett toapapper man torkar bajs med.
  Inte sexigt på någon.

   Köp rätt storlek, string ska vila mellan skinkorna, inte fastna i röven.

    Och förhoppningsvis har folk torkat sig ordentligt innan ? Fast här brukar väl ALLA dessutom duscha rövhålet, så låter det rätt ofta iaf.

    Men varför vill man ha något mellan skinkorna???? Det är ju den störa frågan.

  När jag tittar på hemsidan hittar jag 1 tjej som möjligtvis kan dra XL på byxorna, men hon får ha stora linnebyxor till sina bikinitop… otroligt inkluderande! Är du för tjock för string, ta på dig mysbyxor!

   Ellllllller så kanske modellen trivdes bäst så? Jävla gnäll. Att som nystartat märke erbjuda så många storlekar är inkluderade. Ju fler storlekar = ju fler kläder ska tillverkas = mer kostnader. Utan en kundbas är det bra gjort.

  Superfina och ser sköna ut. Dock dyra, skulle aldrig lägga så mycket pengar på badkläder som ändå, oavsett pris blir fula efter en säsong

  Fult, tråkigt och orimligt dyrt. Har noll lust att betala mer för att miljön skonas, det är sådant som staten ska ta ansvar för och inte konsumenten.

  Bra initiativ från hennes sida efter att hon fick nobben av det där andra företaget men tyvärr alldeles för dyrt för mig.
  Däremot undrar jag hur hon kan ha så lite likes på sina bilder? Över 300k följare men på de flesta bilder knappt 2000 likes. Är det köpta följare eller algoritmen?

  Miljövänligt ja tack och jag har inget problem med priset. Däremot var de fruktansvärt fula så det blir ett klart nej tack ändå. Och kan vi för i h-vete sluta tjata om att Calzedonia nån gång historiskt sett gjorde en mindre bra bedömning. De har jobbat med flera andra och rent kroppsligt större modeller efter det. Som t ex Margauxs mamma som visade upp både celluliter, love handles och degmage. Utan minsta problem för Calzedonia. Så det är dags att komma över det här enorma snedsteget ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Gå vidare!!!

  Bara jag som reagerade på att det kändes som att produktbeskrivningarna var skrivna av någon som inte studerat allt för mycket engelska. Konstiga formuleringar och ordval…

  Jag har köpt ett par elbabikinitrosor. Knasig passform fram så ville returnera. På hemsidan står det att man ska maila dem för retur. Jag mailade två gånger förra veckan. Inget svar så skickade dm på insta. Inget svar på två dagar.
  Känns som ett spökföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.