416 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hellre att en vuxen pedofil tar livet av sig, än att ett sexuellt utnyttjat barn gör det.

   Jag tänker: hellre ett helt barn, som inte blivit utsatt alls, än en pedofil som inte vågar söka hjälp i tid och blir uthängda pga att denne utnyttjat ett barn.

    Och det fungerar bra, tycker du? Att pedofiler söker hjälp?

     Att något skall fungera sämre, än det gör nu, är det då bättre?

     Jag litar mer på uttalanden av personer med utbildning inom området än P som väldigt tydligt agerar i affekt. Och driver på något som tillslut kommer ligga utom hans kontroll. Om det inte redan gör det.

      Vadå agerar i affekt. Det är ju aktiva pedofiler han hänger ut. Och menar du att vi har en fungerande polis i Sverige? Ha, ha!

       Det är fler här som säger att Patrik drivs av ilska och hat. Det är bokstavligen vad ”agera i affekt” betyder. Man ser inte logiska samband. Man tänker inte klart, utan man drivs enbart på känslor och agerar på känslor utan att tänka. Man gör det som ”känns bra”, inte det som rent logiskt är bäst.

        Så det finns inga som helst belägg för att det handlar om pedofiler?

         Inga belägg för att uthängningar fungerar för att minska övergrepp, däremot motsatsen.

          Källa, eller knip som Lanefelt.

           Trevlig ton du har.
           I en värld med oändligt många valmöjligheter. Välj att vara snäll

           I en värld med oändligt många valmöjligheter, välj att komma med en källa eller vara tyst.

           Man vet att längre straff inte avskräcker brott så varför skulle uthängningen avskräcka?

       Jaha så om Patrik säger att någon är pedofil så måste det vara sant?

       Pedofil är inte samma sak som en våldtäktsman. Många pedofiler begår aldrig brott, utan behöver hjälp. Sen vet jag inte hur det är i det här fallet med Dumpen

        Men tror du på allvar att de endast i sin fantasi delar producerar och nyttjar material ? Mja inte ens att jag kan killgissa att så är fallet.

        I fallet med dumpen så bokar de träff med barnen och kommer för att möta upp dem. Ganska troligt att de planerar att begå brott då eller? (utöver de som redan begått brott genom att grooma barnen)

         I fallet med Dumpen tar de och låtsas att vara ett barn. Ett barn som själv är väldigt intresserad av att träffas och prata fantasier. Läser man chatterna är det väldigt tydligt att Dumpen provocerar fram både fantasier och ett möte.
         De har alltså skapat en pedofil från en person som annars kunde ha gått ett helt liv utan att agera.

          Varifrån kommer de här männen? Det är inte några random män som lever helt vanliga liv men som sen råkar gå i fällan. I princip alla män de möter har pratat med fler än en av deras ”fiskare”. Tror du det är en slump? Det är män som _söker sig till_ barn.

          Skapat? Nu tror jag du får fundera en gång till på hur du tänkte där. Man kan inte skapa fram en pedofil. Man kan inte skapa fram en våldtäktsman. Ditt påstående är lika dumt som att svarta trosor skapar våldtäktsmän.

          Så du skulle bli eggad av att en tex 11-12 årig flicka/pojke skriver till dig till den grad att du vill träffa denne och få en avs*gning av hen? Då är det denna 12 åriga flickas/pojkes fel att dem fick dig att ”bli” pedofil?
          Sen finns det flera som dumpen avslöjat där pedofilen dem chattar med beskriver hur dem utnyttjar sitt barn och även stämmer pedofilträff med dumpen personernas alias där dem ska ha gruppsex med dumpen personen och deras 6 åriga flicka.
          Tror du seriöst normala män skriver så här och agerar så här och blir eggade av tanken på att ha sex med en 6-åring, stämmer träff och dyker upp på träffen?

        Pedofiler hjälper alltid andra att begå brott även om de själva aldrig våldtagit någon. Materialet de kikar på och delar är dokumenterade brott.

       Fungerande polis har vi allt, om det inte fanns så mycket ickefungerande politiker…

     JA!
     I Sverige finns det en organisation (kommer dock inte ihåg namnet på dem) som initialt jobbar på samma sätt som Dumpen. Det vill säga, de fiskar på chattar efter förövare. Skillnaden är att medan dumpen stämmer träff med dem och hänger ut dem. Så tar den här organisationen och erbjuder dem hjälp istället.
     Vad jag har för mig så tackar hela 80% ja till hjälpen, och över 50% gav ut personuppgifter för att få en vårdkontakt.

     Är inte sådant att föredra om man verkligen är på barnens sida i det här?

      Men det ena behöver väl inte utesluta det andra? Piska och morot.

       Jo, i det här fallet utesluter faktiskt det ena det andra.
       Det enda arbetet som Dumpen gör är att öka stigmatiseringen och därför bidrar till att allt färre vill söka hjälp för sina tankar när de fortfarande bara är tankar. Söker man inte hjälp ökar risken markant för att tankarna inte bara stannar där, utan blir till handlingar. Och handlingar betyder ett utnyttjat barn.

       Vems strategi som är bäst beror ju på vad man är ute efter. Vill man hänga ut och straffa pedofiler, då är Dumpen jättebra att stödja. Men då ska man vara medveten om att det bara finns ett enda scenario när det kommer till barnen och det är att det kommer att leda till fler utsatta barn.

       Vill man minska antalet utsatta barn, då är det bara förebyggande arbete som gäller.

        Men det är ju inte bara tankar om personerna går med på att träffa dom från Dumpen i tron att dom ska få sex?

         Nu vet jag inte hur dessa dialoger ser ut. Men jag kan tänka mig att de som fiskar på dumpen bara är ute efter en sak, en konfrontation. Kan mycket väl tänka mig att det i många fall bara är tankar, tills de på Dumpen övertygat dem om att ta handling på tankarna.

          Nej d e inte bara tankar!Har läst chattar på dumpen och d e så att man spyr av äckel !Det är monster detta som berättar om allt dom vill göra med ett litet barn!Ni ANAR inte vilka sjuka människor detta handlar om och i min värld finns ingen hjälp för dessa,absolut ingen hjälp och dom gör oss alla en tjänst genom att ta slut på det själva!

           Du skriver själv att de berättat om allt de VILL göra. Det är fortfarande ”bara” tankar.
           Och fortfarande, man ser ju klart och tydligt i dessa chattar att Dumpen själva eldar på och provocerar fram dessa fantasier.
           Det Dumpen gör är inget annat än att SKAPA pedofiler som annars skulle ha gått ett helt liv utan att agera på fantasierna.

           Vad som finns och inte finns i din värld är dessutom rent krasst irrelevant. Det är vad fakta säger som spelar roll och fakta säger att med rätt behandling så finns det effektiv hjälp att få.

          Ja dumpen övertygar tex tre av dessa pedofiler att komma på träff för att ha sex med deras 6-åriga barn, det är dumpen som förvrider vanliga mäns hjärnor så dem vill ha sex med barn. Du är fan inte normal eller ett barn själv om du tänker så naivt

         Har läst några av Dumpens chattkonversationer och de provocerar fram träffar genom att vara extremt utmanande och ihärdiga i sin konversation. Redan vid två-tre chattmeddelanden proklamerar man att de är ute efter s*x och sen fortsätter de pusha för att bestämma en träff och Ifrågasätter när personerna inte dyker upp vid planerade träffar. De porträtterar 12-14 åriga tjejer som i flera fall övertygar den andra personen om att de borde träffas och ha s*x och skapar det falska narrativet att ”barnet” är med på det och villigt söker det, alltså är det inget fel om jag träffar denne.

         Min övertygelse är att dumpen får och driver personer att gå över gränsen och agera på och bejaka sina s*xuella böjelser och begå brott de annars inte hade gjort.

          Det är ju fan hemskt.
          Allt för vad? För att två personer behöver bearbeta sina personliga trauman?

           Precis, det hjälper i alla fall inte barnen som många här inne har påpekat.

          Hoppas att polisen utreder dumpen för brottsprovokation och stänger ner sidan.

          Det där fattar jag inte alls! Om jag som vuxen,frisk mogen människa går ut på nätet för att få ett ligg med en vuxen ,myndig likasinnad människa och det poppar upp en tolvåring som vill ha sex då avslutar jag väl den konversationen jäkligt snabbt och gör jag inte det så är jag en P.E.D.O.F.I.L spelar väl verkligen ingen roll vad detta barnet lockar med!

           Tillfället gör tjuven heter det ju. Man behöver inte vara pedofil för att vara en förövare med sköra individer i beroendeställning som måltavla

           Exakt!!!

          Går man över gränsen så är man pedofil. Punkt. Spelar noll roll vad ”barnet” lockar med. Herregud, försvara dessa kräk som förstör liv.

        Fast just där om stigmat håller jag inte med dig. Stigmatiseringen kring att vara pedofil måste öka! Alla måste fatta att det är det mest avskyvärda man kan vara. Att utsätta barn för sexuella handlingar/övergrepp är det absolut VÄRSTA man kan tänka sig. Vet inte om jag är för Dumpen men tyvärr ser jag alldeles för mycket attityd i stil med ”Gud vad hemskt att han hängdes ut, han har ju inte ens gjort något som är så farligt” och blir mörkrädd! Åter igen, sexuella övergrepp på barn är absolut fruktansvärt och kan på intet sätt ursäktas eller förmildras. Uthängning via Dumpen eller inte, det vet jag inte, men stigmat och avskyn mot dessa män måste öka.

        Så du påstår att Dumpen bidrar till att fler pedofiler utnyttjar barn? Förlåt, men jag tror inte att du har alla Mumin i dalen.

         Hur menar du att pedofilerna blir mindre i antal på det sättet som Dumpen jobbar på?

          De blir exponerade. Andra pedofiler blir rädda för att bli exponerade. Men det kanske är att kränka dem, och det får man ju inte göra.

           Du tror på allvar att pedofilerna som blir rädda för att bli exponerade lägger av med sitt beteende?
           Förlåt, men jag tror inte att DU har alla Mumin i dalen.

           Nej men herregud. sådana konfrontatione som dumpen gör bidrar till att pedofilen skäms. Men beteendet sitter så mycket djupare än så. Det kommer inte få pedofilen att sluta, men det kommer att göra att pedofilen blir mer försiktig och selektiv. Vem hans rkiver med och framförallt VAR han skriver. Hört talas om daknet till exempel? Pedofilen kommer bara komma på andra sätt att komma åt barn.

           Så vi ska sluta exponera pedofiler, för de slutar med sina äckliga brott då? Jaha.

           Andra pedofiler blir inte rädda. De blir mer försiktiga och svårare att upptäcka. Resultatet blir inte färre utnyttjade barn. Resultatet blir att färre åker fast för det.

           Sitter du och hittar på, eller du någon som helst källa till ditt påstående?

      Det är ett projekt som kallas PreventIt kopplat till Karolinska: https://www.iterapi.se/sites/preventit1/

      ”The study participation is free of charge, voluntary and anonymous. Recruitment was started in 2019 and takes place in discussion forums on onion links, sometimes called the darknet. The study has been approved by the Central Ethics Review Board in Sweden (ö 1-2019), and it is conducted in accordance with the Declaration of Helsinki for research ethics.”

      Att båda agerar är ju det absolut bästa.

       Nej det är inte det ”absolut bästa”. Har du inte förstått någonting av logiken bakom varför man INTE ska hålla på som Dumpen gör?

    Fast nää peddos verkar sällan söka hjälp frivilligt, mer att de enda de sörjer är att de åker fast än handlingarna de begått. Sorry ingen sympati alls för peddon

     För vem är det som det ”verkar” vara på ett sätt? Är det du som känner nu, eller går du på fakta?

      2 närstående (ett offer samt ett peddo) ingen av dessa gärningsmän hade en tanke på att sluta eller söka hjälp. Ena dömd i HD för 2 v sen, sitter inne nu. Den andra dömdes o satt i finkan typ 6 år sen. Det räcker fö rmig.

       Okej, så extremt selektiv evidensföring och du som känner att det är på ett sätt alltså

        Vilka fina ord du har hittat på nätet, och kopierat in.

         mogen nivå du la det här på

          Du får gärna testa korrekt meningsbyggnad.

           Okej, jag vill inte vara den som är den.
           Men om man ska klanka ner på någon annans meningsuppbyggnad, då bör man göra detta på ett sätt där man uppvisar en god förmåga att själv kunna komponera en grammatisk oklanderlig mening.

           Allt annat är bara idiotiskt då opponeringen annars kommer att avfärdas som ren gallimatias.

     Och hur vet du det? Hur många som söker hjälp? Det är inte något folk skryter om. För allt vi vet kan det vara 90% av personerna som söker hjälp för det. Gissningsvis lika dolt som folk som söker hjälp för sina tvångshandlingar att skada andra, vilket är en ganska vanlig tvångshandling/tanke. Men inte hör vi om det för det.

    Pedofiler kan inte hjälpas. De kommer hela sitt liv utgöra en fara för andra.

     Pratar du av egen erfarenhet? Eller är det här fakta?

      Det är fakta att en pedofil aldrig botats och så länge dragningen finns där så är de en fara. De är även en fara när de inte agerar på sin läggning eftersom de hjälper till att dölja andras övergrepp, medverkar till spridning av material och gärna uppmuntrar andra pedofiler att agera då de får en kick av att det. Det är en långt mer komplicerad cykel av problematiskt beteende än vad många här verkar förstå.

    Se clownmördaren och candyman på 4 play. Hoppas du vaknar sen.

   Höll först med dig men sen tänkte jag ett steg längre.

   De här pedofilerna är ju sjuka och behöver hjälp. Jag tycker det är väldigt bra det Patrik gör. Men de behöver inte hänga ut dessa män inför hela Sverige. Det blir ett enormt trauma för deras anhöriga och en oerhörd skam att bära på att deras pappa eller partner sökt upp barn i sexuellt syfte.

   De borde kontakta anhöriga och närmsta familj. Se till att de får stöd att bearbeta och även se till att pedofilen får hjälp. Men inte hänga ut till allmänheten för det hjälper ändå inga barn.

   De flesta barn går ju inte in på Dumpen och tittar vilka gubbar som potentiellt kan våldta dem. Istället är det viktigt att vuxenvärlden talar om att det finns pedofiler som man måste vara uppmärksam på och aldrig bestämma träff med med vuxna som de inte känner. Och vad man gör om man som barn hamnar i en svår situation. Vikten av att våga säga till andra vuxna.

    Du kan försöka om programmera en pedofil. Kommer fungera lika bra som att omvända homosexuella. Pedofili är en sexuell läggning går inte att bota.

     Sitter du och hittar på, eller har du någon som helst källa till ditt påstående?

     Det finns stort intresse hos icke dömda pedofiler för behandling som minskar sexlust.
     Det ”botar” kanske inte men det minskar ju risken för övergrepp, vilket också är vad pedofilen själv vill.

     Då säger många att det är ännu bättre med en kula i huvudet på pedofiler, och visst det är ju en säkrare metod om man nu identifierat en pedofil, men ni måste ju förstå att om ni erbjuder icke upptäckta pedofiler att komma och anmäla sig själva för att bli skjutna kommer inte särskilt många dyka upp.

     Det är svårt men kanske kunde samhället ingripa. Det pratas ju om kemisk kastrering t ex bland politiker.

     Fotboja kanske, någon typ av internetförbud eller vad vet jag.,

     Men vi ska inte ta lagen i egna händer.

    Jag förstår hur du tänker men vuxna har berättat för barn om ”farliga gubbar” i alla tider. Och det är inte offrets roll att skydda sig, det är förövaren som ska begränsas.

    JA det är otroligt synd om anhöriga. Men det är tyvärr mer synd om barnen. Varför ska man trippa på tå runt en förövare? Det är han som får ta ansvar för sina anhöriga.

    öga för öga tand för tand. Mitt barn utnyttjas o lider hela livet, du kan ge dig sjutton på att de flesta ser till att peddots barn lider lika mkt. DET i sig är ju även ett straff/lidelse för peddot. Om de bara kunde sluta så blir ju varken mitt eller hans barn lidande ?

     Om du vill ha ett rättssamhälle som går efter öga för öga så får du flytta till Afghanistan. Vi sysslar inte med sådant i moderna Sverige

      Mja i mångt och mycket gör vi ju ändå det genom att hänga ut alla dessa pedofiler på tex dumpen

     Så gammaltestamentligt nästan ett Bushuttalande. Är du frireligiös?

   Frågan är ju dock om det är dessa två situationer som ställs mot varandra? Skyddar dumpen barn, eller inte?

   Tyvärr verkar ju pedofilhat minska barns benghwhet att berätta om övergrepp. Viktigare att barn berättar om övergrepp än att vi vuxna får chans at ventilera vår ilska/ vårt hat

    Bara hur du kallar det ”pedofilhat” får mig att känna obehag inför dig.

     Vad är viktigast, att barn vågar berätta om övergrepp eller att vuxna får chans at ventilera sin ilska/hat?

      Nja du drar det på ett konstigt sätt. Självklart kommer försvarsadvokater försöka sälja den bilden av problemet men ÄR det verkligen så? Min bild från socialt arbete på fältet är att barn är mer benägna att berätta när de förstår att samhället inte ställer sig bakom pedofilens agerande.

   precis som föräldrar vänner och familj lider i det oändliga när ett barn utnyttjats. Helt oskyldiga även dem.

    Besvara det som skrivs istället för att komma med en whataboutism.

    Så två fel gör ett rätt?

     Lite, öga för öga. Peddot lider ju mer om alla får veta.

   Jag försöker tänka på de med pedofil-läggning som aldrig antastar någon iom att de vet att det är fel. Och på de med läggningen som lider av det utan att skada andra. De skulle man ju vilja vågar söka vård/hjälp.

   Men förra veckan fick jag reda på att en släkting som är 14 år blivit våldtagen och skadad fysiskt av en man som groomat henne via nätet. Hon har också förut blivit våldtagen av en då vän till familjen. Den vännen är så klart förvisad och anmäld. Men det reparerar ju inte skadan i flickan. Flickan som nu tror att det är allt hon duger till.
   Jag storgrät när jag fick veta, i timmar. Stackars, stackars barn! Och nu är jag både ledsen och fullständigt rasande!
   Vad är det för jävla kräk som ger sig på småflickor? Som ger sig på småflickor som uppenbart mår fruktansvärt dåligt?
   Sista våldtäkten har alltså skett när flickan är svårt sjuk i anorexi och har självskade-ärr överallt. Mannen har suttit och pratat med henne i flera månader och gradvis försökt isolera henne från andra som verkligen vill hjälpa. Mannen har vetat att hon flera ggr gjort suicidförsök och lagts in efter varje gång. Flera ggr har man inte vetat om hon ska klara sig eller hur mycket skador hon får efter om hon överlever.
   Han har försökt övertala henne att vården gör fel, att föräldrarna bara vill kontrollera henne, att hennes kompisar inte bryr sig om henne på riktigt, att bara han bryr sig på riktigt. Han har också försökt få våldta henne mot en flaska sprit och försökt övertala en flicka som aldrig druckit alkohol att det är det enda som hjälper mot hennes ångest etc.
   Mår man så dåligt så kan det ju bli så att smyger ur sitt flickrum för att träffa en sådan person som man tror är den enda som bryr sig och som säger sig ha boten på all smärta.

   En sån äcklig fan som verkligen letar upp flickor, barn, som mår fruktansvärt dåligt och targetar dem, groomar dem så målmedvetet och sedan skadar dem så illa fysiskt också har jag absolut noll och inget problem med att man exponerar dem på Dumpen. Rättssystemet verkar inte fungera. Sånt här får bara inte ske! Och jag må vara trög. Men jag ser inte hur vi ska få stopp på det här fruktansvärda. Och det måste få ett stopp! Nu!

    Jag beklagar det din släkting har fått vara med om och fått gå igenom.
    Det Dumpen gör är inte att stoppa det här fruktansvärda. De sättet de jobbar på tar bara och förvärrar allt.
    Det som händer med Dumpens metoder är att en hemsk förövare får lite skäll av två privatpersoner för att sen fritt kunna gå hem och göra sig av med alla bevis som dator, telefon osv.
    Detta leder till att ett eventuellt tidigare offer får beskedet att sin utredning polisen jobbat på för att sätta dit den hemska förövaren tyvärr har förstörts av två privatpersoner. Så de har inget val än att lägga ner ärendet på grund av brist på bevis.
    Det i sin tur leder till att en hemsk förövare går fri ute i samhället med enda straff att han hängdes ut, något som ingen annan än anhöriga bryr sig om efter några dagar när nästa person hängs ut. Och det i sin tur leder till att fler barn kommer att drabbas av samma förövare.

    Låter det verkligen som att man sätter stopp för det fruktansvärda genom Dumpens metoder?

     Jag vill gärna veta om det finns en pedofil i närheten av mitt hem. Då kan jag varna mina barn: här bor han, så här ser han ut. Låt honom vara ifred, men spring om han pratar med er. Men det kanske är fel, pedofilen ifråga blir kanske kränkt. Stackars.

      Må så vara. Men vill du göra det där man utgår från Dumpens metoder?
      Läs några av Dumpens chattkonversationer så ser du att de provocerar fram träffar genom att vara extremt provokativa och på. De porträtterar 12-14 åriga tjejer som i flera fall övertygar den andra personen om att de borde träffas och ha s*x. De skapar det falska narrativet att ”barnet” är med på det och villigt söker det, alltså är det inget fel om jag träffar denne, för allt är frivilligt och det är på barnets initiativ.

      Det Dumpen gör är att de medvetet driver personer att gå över gränsen, agera på och bejaka sina s*xuella böjelser och begå brott de annars inte hade gjort. Man SKAPAR pedofiler snarare än att man förebygger problemet. Är det verkligen så man vill jobba? VARFÖR är det så man vill jobba?

       Om det spelar 12-14 åriga tjejer är det inte pedofiler de når utan även helt vanliga familjefäder som går igång på makt. Det finns en stor okunskap kring dessa förövare och många blandar ihop verkliga pedofiler med våldsamma män som gillar att kontrollera unga tonårstjejer.

       Skapar pedofiler?
       Herregud! Inte fan skulle en normal man träffa en 13-åring för sex ens om flickan var drivande. En normal man på typ 40 bast pratar inte ens med 13-åriga flickor via nätet.
       Köper absolut att Dumpen-metoderna kanske är fel om folk kan förstöra bevis etc.
       Men att de skapar pedofiler är ju ren bullshit!
       Inte fan hade jag pratat med 13-åriga killar och mött dem för sex för att de ”är drivande”. Och så är det ju för de flesta som inte är pedofiler alt går igång på att skada andra.

  Lite sjukt att Patrik Sjöberg bekämpar pedofiler men ändå framstår som den mest obehagliga i sammanhanget.

   Hur menar du?
   Han har väl ingen anledning att inte prata i klartext, han är ju ingen programledare eller journalist!
   Det är ju ingen mysig stund för samkväm eller arbetsintervju dom gör.

    Patrik Sjöberg dokumenterar verkligheten om folk som säger sig gilla barn på olika sätt och lägger upp resultatet som en realistisk dokumentation, vad kan vara fel med det?

    Är det fel att visa verkligheten om hur pedofiler och liknande hänger ut sig själva genom sitt egna beteende?

    Varför hänger man ut Patrik Sjöberg bara för att han dokumenterar verkligheten?

     Det som kan gå fel är att andra pedofiler blir försiktigare och svårare att få fast, fler barn utnyttjas, (oskyldiga) familjemedlemmar till den uthängda får lida bland familj, vänner, arbetsplats/skola för något de inte hade en aning om vilket i sin tur kan få katastrofala konsekvenser. Det finns sätt att få fast pedofiler. Han kan göra på sitt sätt, men istället för att hänga ut det offentligt i slutet gå till polisen eller få personen att söka vård.

      Men om peddot bara slutar så slipper ju även offrets annhöriga lida ? Då blir det ju liksom inga fler offer ? Jag som mamma lider ju oerhört av att mitt barn drabbas, öga för öga o tand för tand du vet ? Tycker absolut att stor del av utövarens straff är just att ALLA FÅR VETA.

       frihetsberövning, samhällstjänst, rättspsykiatrisk vård, kemisk kastrering.
       Det är exempel på straff.
       I ett modernt ickebarbariskt samhälle är det dessutom bara en domstol som ger ut straff. INTE en folkmobb som agerar i affekt, får sin kraft från hat och som inte gör något annat än att jobba destruktivt mot något de inte fullt förstår sig på.

        Jo i de flesta fall där pedofiler är inblandade ser föräldrarna till offren till att de närmaste blir ”informerade” just för att skydda barn som kan finnas i närheten.

       Du som mamma vill alltså att ditt barns förövare ska få lite skäll av två privatpersoner för att sen fritt kunna gå hem och göra sig av med allt bevis som dator, telefon osv. Du som mamma blir säkert jätteglad när du får beskedet att utredningen polisen jobbat på för att sätta dit ditt barns förövare tyvärr har förstörts av två privatpersoner. Du som mamma blir säkert glad över att veta att ditt barns förövare går fri ute i samhället med enda straff att han hängdes ut, något som ingen annan en personens anhöriga bryr sig om efter en vecka när nästa person hängs ut. Du som mamma sover säkert gott med vetskapen av att fler barn troligen kommer drabbas av samma förövare.

        Om jag som mamma fick veta att någon hade utnyttjat mina barn på det här fruktansvärda sättet så hade jag nog gjort ALLT i min makt för att förstöra denne människas liv för all framtid. Det är inte pk alls men det är heller inte mammahjärtat.

         Det är precis vad man gör. Sånt förstår man först när det händer.

     Exempelvis att de borde skicka materialet till polisen istället för att ge personen möjlighet att få hem och radera allt bevismaterial och aldrig hamna i finkan? Skulle inte vara jättetacksam som offer.

      Tyvärr är ju svenskt rättsystem mer än kasst så ingenting lär hända om bevismaterialet skickas till polisen.

       Är DET argumentet för att det skulle vara okej att bara publicerad dem direkt på twitter istället?
       Att ”polisen LÄR ju inte göra något med det i alla fall, så varför ens försöka?”

   Han må vara ”obehaglig” men en pedofil som agerar ut sin pedofili är långt, långt mer än bara ”obehaglig”…

    Whataboutism. Grattis.

     Ganska relevant dock. Det är varför han uppfattas som obehaglig som diskuteras. Vad han gjort är ju då en del av det.

   Patrik Sjöberg drivs av ilska. Det är det som gör att han uppfattas som obehaglig (av vissa). Men jag förstår honom. Han har fått sitt liv förstört. Och han kommer från idrottsvärlden där sexuella övergrepp mot barn i klubbar och liknande är väldigt vanligt men tabu att prata om.

    Ja….. är inte det en rätt normal känsla när det handlar om pedofili, eller hur menar du??
    Ska han drivas av lusten när han läser chattarna?? Eller hur menar du????

   Det är för att Patrik Sjöberg endast gör detta för Patrik Sjöberg. Det är helt obegripligt hur folk inte kan se att han endast tänker på sig själv och sitt. Han hade inte gjort ett jävla dyft för utsatta barn om han inte hade haft någon form av personlig vinning av det. Precis som han inte engagerar sig i NÅGOT annat som rör samhället – för det rör ju inte honom på nåt personligt plan.

    På viket sätt får han en personlig vinning av att sätta dit pedofiler?

     Det får honom att må bättre i sin ilska.

     Han får personlig upprättelse för 12 åriga Patrik Sjöberg.
     Det behöver man inte vara raketforskare för att förstå

      Hämnd och inget annat! Tror du han mår så mycket bättre av att hänga ut en pedofil? Att påstå att det är i förebyggande syfte är verkligen att inte förstå problemet. Vi har hårda straff för pedofili men har det på något sätt hindrat andra att utföra samma handling? Njuter den vidriga personen Patrik Sjöberg, när en person tar livet av sig? Mår han bättre i sitt illamående? Han började bra med att berätta och skriva om pedofili inom sporten men slutar i katastrof! Har själv erfarenhet av övergrepp inom sport och det är vidrigt men att göra som PS är inte försvarbart – någonstans.

       Jag önskar att du hade rätt. Men TYVÄRR så är inte straffet hårt mot pedofilen. Försök att ta in det även fast du vägrar tro det. Straffet för våldtäkt är inte heller hårt.
       Men ekonomiska brott, ja då kan vi snacka om att det åtminstone är kännbara straff.
       Tyvärr så anses inte pedofili vara obehagligt eller smärtsamt för den drabbade.

        Spelar ingen roll! Men civilgarde ska inte Sverige ha!

         Vi har ju inte heller ett fungerande rättssamhälle.

          Då är anarki det enda alternativet som är vettigt?

           Nej, däremot medborgargarden. Mad Max behövs inte.

          Då klagar på det och inte tar lagen i egna händer! Eller rättare sagt försöker ta lagen i egna händer. Du gillar att gängen skjuter varandra också – det tar ju lagen i egna händer……Eller vi behöver kanske inte ett rättsväsende överhuvudtaget? Var går gränsen?

       Hårda straff? Skojar du. Jag vet en kille som fick några månader för våldtäkt av litet barn. I Sverige.

     Upprättelse och hämnd. Tyvärr verkar han inte bearbetat sitt trauma.

      Varför stör det så många att pedofiler åker fast eller visas för allmänheten?? Varför tycker ni att det är fel?
      Men ni slukar säkert all info om tex Johanna i Arbogamordet…… och gottar i hennes brott, hennes kajalbestrukna ögon, pratar med jobbarkompisar om ”hur kunde hon, hon som är flerbarnsmamma” osv osv
      Tänk på det en lite stund.
      Dessa vuxna män har ju haft dessa konversationer med en som dom tror är ett barn eller peddomamma. Dom måste ju ha tyckt att dom gjort rätt…..annars skulle dom väl inte skrivit så i flera dagar. Eller??? Tror ni att dom tycker att ”nu ska jag visa min snabel och berätta om hur jag vill göra ditten o datten med en liten söt flicka2 bara för att visa att det är galet att göra så. Eller vad tror ni dom tänker???

       Det stör absolut inte att dessa pedofiler åker fast MEN vi ska inte ha personliga vendettor på gator och torg (nätet). Domstolar dömer ut straff -sen kan det diskuteras huruvida straff/ vård är tillräckliga och då får man reagera på detta istället. Det kan aldrig vara rätt att hänga ut pedofiler offentligt, eller andra brottslingar, tyvärr blir det lätt fel.

       Pedofiler är givetvis väl medvetna om att det de gör (eller vill göra, de allra flesta pedofiler agerar inte på sina begär) är fel. Sexuella begär och drifter drivs inte av en moralisk kompass direkt. Det är vidrigt och det vet de om, annars skulle det inte vara tabubelagt.

       Vad får dig att tro att jag stör mig på att pedofiler åker fast? Vad har Arbogamorden med detta att göra?
       Det finns ett flertal seriösa organisationer som bedriver ett viktigt arbete med att förebygga övergrepp på barn. Sedan har vi polisen som arbetar med att spränga pedofilnätverk som sprider bilder samt plattformar för kontakt.
       Patrik och även Elaine är inte rätt personer att driva detta arbete då båda har egna trauman och uppenbart obearbetade upplevelser. Deras omdöme grumlas av deras egna känslor. De är inte heller utbildad utan allt bygger på deras eget tyckande.

     Upprättelse och hämnd förstås!

     Det klirrar nog till bra i SWISH hos Dumpen.

    Helt sant men varför ser ingen det som är tydligast av allt då – hur förstörd man blir av övergrepp? Förstörd för livet?! Med tunnelseende om att ta kål på så många pedofiler som möjligt. Förstår ni då hur hemska såna här övergrepp är, vilken skada de gör och hur mycket pengar de kostar samhället?? Känns det som att det prioriteras som en så stor fråga för polisen? Svar nej.

   Kalle. Förstår inte alls vad du menar.
   Patrik är en person ett stort civilkurage och rättspatos, det finns ingen tvekan att man måste göra vad man kan för att stoppa pedofiler. Hans arbete mot pedofiler är mycket viktigt
   Han informerar och han når ut till många som.är viktigt. Han är en förebild när det gäller civilkurage och att inte vara rädd för att säja saker som andra inte skulle säja. Han är dessutom.trevlig

    Hahahaha! Hej Patrik!
    Var är ditt rättspatos när du umgås med 81 anhängare som aktivt sysslar med trafficking och sexhandel?
    Var tog ditt rättspatos vägen när du själv sprungit på bordeller?
    Var är ditt rättspatos när du gick och fixade din dagliga drogdos hos lokala gänget?

    Var tog ditt rättspatos vägen då Patrik?

     Anonym 07 05 14:09 Du har fel om vem skrivit kommentaren. Det du skriver om P är mycket illa, jag har inte hört talas om det tidigare förutom att han haft problem med droger.

      Så bara för att du inte hört detta om Patrik förut så är det inte sant? Haha oh

  Av princip tycker jag att allt Patrik Sjöberg har att göra med är skit.
  I mitt tycke jobbar han på extremt helt och hållet fel sätt.
  Jag är på team Elaines sida i det här.

   Är inte de samma team?

    Inte riktigt. Elaine är ju ute efter barnens perspektiv. Det har ju Patrik helt glömt bort i det här.

     Så Patrik glömmer bort barnens perspektiv när han jagar pedofiler? Ehhh, OK.

      Var någonstans skriver han om barnen? Har han någonsin skrivit om något annat barn än sig själv?
      Det är bara fokus på pedofiler, aldrig något annat.

      Patrik har glömt bort alla andras perspektiv än sitt egna. Det är så extremt tydligt att Patrik Sjöberg bara agerar för att laga sig själv, där han försöker bli av med sina egna demoner.

       Jag håller helt med dig. Patrik har sin egen fruktansvärda erfarenhet men där tar det också stopp.

       Känns väl lite knepigt att skriva om barnen på den sidan va? Den handlar ju om förövare.
       Lyssna på vad dom säger till pedofilerna när dom konfronterar dom.
       P och S upprepar flera gånger om att barn inte vill våldas och att det skapar katastrof i deras liv. Räcker inte det???
       Dom flesta av oss förstår ju ändå att barnen tar oerhörd skada.

       Ja precis, Jag tror han till stor del gör detta för att han själv är en överlevare. Han utnyttjades som barn och känner in sig i barnens situation. Så det är säkert ur hans eget perspektiv och därmed brottsoffrens.

      Tror du att Patrik varit engagerad i detta om han själv inte blivit utsatt som barn? Aldrig. Han hade inte brytt sig ett skit om utsatta barn. Allt handlar om hans personliga vendetta.

       Exakt vad är fel med det???

        Så du förstår att Dumpen handlar om Patriks personliga hämnd och inget annat. Äntligen!

     Elaine och Patrik har exakt samma metod även om Elaine är aningen mer sofistikerad i sitt tillvägagångssätt. De bedriver häxjakt och bryr sig inte ett skvatt om de går på oskyldiga. Minns fortfarande deras engagemang i bry där det stod bortom allt tvivel att barnets far inte förgrep sig på sitt barn. Elaine sa inte ett pip om sitt misstag.

  Visst, så länge de inte hänger ut oskyldiga så fortsätt.

   Då är det ju bara de som är dömda i domstol som ska bli uthängda?
   Det är ju inte vad som händer på Dumpen

    Dumpen hänger inte ut någon som inte har sexchattat med barn och mött upp dem för sexuellt syfte, de har klara bevis för detta innan, det behövs det ingen domstol till.
    Dumpen hänger däremot inte ut att dessa män verkligen har våldtagit ett barn om de inte blivit tidigare dömda.

     Så det är bara dömda personer som de hänger ut? Det är ju inte det som står i artikeln

      OK, vi tar det en gång till…
      Dumpen hänger ut män som letar barn i sexuellt syfte även om de inte har blivit dömda, om du ser vad dessa har skrivit till ”barnet” så är det ingen tvekan om saken att de männen skulle vara oskyldiga.
      Däremot hänger inte Dumpen ut dem att de verkligen har våldtagit ett barn om de inte har blivit dömda för det tidigare, eller själva skrivit i sina egna chattoggar att de haft sex med minderåriga tidigare. Fullständiga chattloggar går att läsa.

       Två privatpersoner som leker polis och gör sig skyldiga till brottsprovokation är vad det är. Va bra. Vad är det för fel på folk som inte fattar hur galet detta är. Dessutom de bidrar till att försvåra polisens arbete och de kommer aldrig att fånga de stora fula fiskarna.

        Men polisen fångar ju inte särskilt många fula fiskar längre. Då blir det så här.

         Gör de inte? Hur många fångar de nu jämfört med förut?

          Vad tror du själv, när Sverige ses som en kollapsad rättstat av många länder?

           Det måste vara en av de roligaste kommentarerna jag läst på länge och skrämmande att det finns så obildade eller lättpåverkade människor. Välj själv. Vad är din källa?

           12:07, hur många poäng från Södertörns högskola har du?

           13.07 inte ett enda poäng. Desto fler från Uppsala och Lund. 😉

        Vad gör du för att hjälpa barn så dom inte ska behöva umgås med pedofiler????

         Hur är det intressant vad jag gör? Vad gör du själv? Har du barn själv? Skyddar du dina barn eller gör du som många svenskar, lägger upp dina sommarbilder på barnen på fb? Är det inte föräldrarnas ansvar att skydda sina barn?

          MEN LILLA VÄN !!! Barn antastas av sina egna fäder(vanligare än mödrarna, därför skriver jag så) Och JA , dom ska skyddas av sina föräldrar men lik förbannat så finns det mååååånga barn som antastas av sina pappor.
          Fråga dig istället varför du inte skulle vilja få veta att ”dina” barn förbrukas av din mans bror tex. Utan du tycker förstås att han och hans fru kan vara barnvakt varje tisdagskväll när du och din man spelar padel. Och din svåger har noggrant talat om för ditt barn att säger barnet nåt om detta till er så ska han d#da dom. Tror du barnet berättar för dig då?
          Det är kanske så att din mans bror inte riktigt vill berätta för dig och hans familj att han pysslar med sånt.
          Då kan jag lova dig att du skulle vara tacksam om du skulle se honom konfronteras på Dumpen. Så att du skulle kunna välja en annan barnvakt.
          Tänk er in i barnens situation.

           Jodå, jag är tacksam över att mitt barns förövare får lite skäll av två privatpersoner för att sen fritt kunna gå hem och göra sig av med allt bevis som dator, telefon osv. För jag har ju fått reda på att det bara är att byta barnvakt.
           Jag blir tacksam över att få beskedet att utredningen polisen jobbat på för att sätta dit mitt barns förövare tyvärr har förstörts av två privatpersoner. För jag kan har ju fått reda på att det bara är att byta barnvakt.
           Jag blir tacksam över att veta att mitt barns förövare går fri ute i samhället med enda straff att han hängdes ut, något som ingen annan en personens anhöriga bryr sig om efter en vecka när nästa person hängs ut. För jag har ju fått reda på att det bara är att byta barnvakt.
           Jag är tacksam över att kunna sova gott, med vetskapen av att fler barn troligen kommer drabbas av samma förövare. För jag har ju fått reda på att det bara är att byta barnvakt.

           Tänk dig in i hela situationen

       Sen när blev grooming lagligt?

   Men kära nån!!! Skulle du själv skriva om sex med okänt barn, leta på porrkontakter där man framhåller att man vill ha just små barn till sin sysselsättning?
   Precis, då slipper du vara orolig över att hamna på Dumpen eller i Polisens register.

    I artikeln står det även att anhöriga till mannen fått utstå hot.

     Ett problem är att pöbeln ger sig på anhöriga och inte klarar att skilja på förövaren och hans familj. Folk måste tänka om där.

     De anhöriga behöver stöd i uppkommet läge och INTE att känna sig utpekade och uteslutna. Folk som ringer och/ eller trakasserar släktingar är inte kloka.

      Folk kommer inte att tänka om. Det kommer tvärtemot, bli fler och fler som ger sig på anhöriga. Ju mer normaliserat det blir för Dumpen att hänga ut folk, desto mer legitimt kommer det bli att även hota de anhöriga i det här.
      Det måste de som stöttar Dumpen inse.

       Väldigt viktig poäng och jag tror att du har rätt.

     Det är en helt annan sak. Det är ju knäppgökar som också finns i samhället. Dom får också stå för sina handlingar, anhöriga kan anmäla det till polisen….dom kommer få ungefär samma bemötande som de barn som drabbats av pedofilen…
     Jag VET att det inte är Patrik och Sara som trakasserar de anhöriga.

      Vilket skitsnack. Hela idén med Dumpen är att då effekt av offentliga uthägningar. Självklart kan man då inte bara ta ansvar för den effekt man tycker är bra, men avsäga sig att ansvar när det slår fel.

      Att anhöriga kommer drabbas är en konsekvens man kan förutse. Självklart måste man ta hänsyn till den då.

      Sen är det inte som att Patrik lägger någon som helst energi på att be folk hålla anhöriga utanför? Tvärt om hånkrattar han åt att barn blir mobbade mm.

  Kluven, man tycker ju å ena sidan att pedofiler får skylla sig själva och förtjänar allt ont solm händer dem. Men å andra sidan gillar jag inte när man tar lagen i egna händer och kanske förstör utredningar etc för polisen där de skyldiga kan straffas.

  Dumpen är det bästa som hänt Sverige!Vi ska inte glömma hur många barns liv som förstörs av dessa monster och leder till självmord! Så nej, tyvärr tycker inte ett dugg synd om dom, pedofiler är better of dead! O ja, hade jag tyckt även om det var en anhörig till mig.

   Det enda Dumpen gör är att ta lagen i egna händer. Ökar stigmatiseringen och därför bidrar till att allt färre vill söka hjälp för sina tankar. Söker man inte hjälp ökar risken markant för att tankarna inte bara stannar där, utan blir till handlingar.
   Ekvationen ser alltså ut såhär: Färre som vågar söka hjälp = Fler utsatta barn.
   Fler som vågar söka hjälp = färre utsatta barn. Är det inte dit man vill nå?

    Men när den ”riktiga” lagen inte fungerar, vad fan ska man göra då? Sitta på arslet och vara sur på Instagram? I takt med att den brottsliga cancern sprider sig från några få förorter till i princip alla städer i Sverige, då kommer det till slut en motreaktion. Och det är inte från polisen, för de sitter på kontor eller hanterar passansökningar.

     Börja jobba förebyggande! Det är inte polisens uppgift.
     Det man ska göra är att jobba för att polisen inte får arbete från början.

     Men jag undrar också vad det gör som gör detta okej men när det gällde MeeToo då var det folkdomstolar och kvinnor skulle inte ta saken i egna händer.

      Viss skillnad på förtalsmobbning från mediakåta rödhåriga kolumnister på Expressen, och pedofiler.

       Är det?

        Ja.

         Ja men då så. Fram för laglöshet och medborgargarden. Den som gapar mest vinner och får driva igenom sina egna hjärtefrågar. Fint!

          Det finns ju redan Instagram-domstolar som med stor framgång mosar oskyldiga, det har ju den rödhåriga kolumnisten på Expressen och hennes indoktrinerade feminstsvans sett till.

      För att här är det en välrenommerad manlig elitidrottare i spetsen, då är det mesta okej..

     Men grejen är ju att den här metoden fungerar ÄNNU sämre – Medan det finns annat förebyggande arbete som kan fungera enligt alla experter. Om det här skapar mer utsatthet, då är väl egentligen till och med ”sitta på arslet och vara sur” ett bättre agerande?

     På vilket sätt fungerar inte den riktiga lagen? För att de inte hänger ut dem offentligt?

      Lagen fungerar säkert som det är tänkt, men det finns inte särskilt många poliser som kan få pedofilerna till rätten.

       Kanske för att det inte är polisens jobb från början?
       Det är en åklagares jobb att få gärningsmän till rätten. Till rätten kommer man bara om det finns en chans till fällande dom och det är åklagarens jobb att argumentera och lägga fram bevis på att ett brott har begåtts.
       Finns inga bevis, då kan man inte bevisa att ett brott begåtts.
       Det är så det fungerar här i Sverige, och är ett säkrare sätt än vad man har i t.ex. USA där man måste bevisa att man är oskyldig. Där går rika gärningsmän fria och fattiga blir oskyldigt dömda.

        Om det inte är polisens ansvar att få slut på pedofilernas sexbrott, vems ansvar är det då?

         Ska man förinta sexbrott så måste man jobba förebyggande. Alltså ingripa innan ett sexbrott händer och jobba för att färre sexbrott sker.
         Som så många påpekat så är sättet Dumpen jobbar helt fel sätt om man har detta som mål.

         För att det ska hända så måste det till att många olika instanser samarbetar. Både ideella organisationer som t.ex. PrevenTell, vården och polisen.

          Det är ungefär som att försöka förebygga klassklyftorna i samhället, och det går ju väldigt bra, särskilt i socioekonomiskt utsatta områden.

           Det är ju för att vi har en helt värdelös integrering. Där behövs ju också resurser från olika håll. Bland annat från skolan, idrottsföreningar, politiska föreningar, fritidsgård, socialtjänst och lite från polis, brandkår och andra blåljusyrken.

           Där tog du ändå fel exempel vilket visar hur korkad hela diskussionen är. Sluta tyck en massa saker. Skruva på skallen och börja tänka istället.

    Fast nej, dessa människor hängs ut efter att ha begått ett brott. Ett barn ska inte utnyttjas för att ”de kanske vågar söka hjälp då”. Låt dem hänga sig, ett problem mindre. Låt dem vara rädda. Om man inte kan bota lgbtq+ då kan man inte bota pedofili. Det finns inget att bota. Ps. All respekt till pedofiler som vet att de är sjuka och därför undviker frestelse+ söker hjälp!

     Exakt. Det finns inget att bota, bara lära sig leva med det och hantera sitt liv på ett ansvarsfullt sätt.

     Men jag förstår inte hur man lyckas upprepa samma känsloargument trots att man upprepande gånger fått veta att det ökar risken för övergrepp på fler barn. Hur kan det inte vara tillräckligt informativt att förklara det? Det ökar ju stigmat och leder till att fler barn blir utsatta?

      ☝🏻

     Tycker du att hbtq är sjuka individer? 🤔 Hetero går ju inte heller att bota 🤷🏼‍♀️

     Pedofili är snarare att jämföra med tidelag eller att man tänder på våldtäkter som typ Hagamannen. Dvs sexuella beteenden som skadar andra och därför är destruktiva.

     Pedofili och homosexualitet är inte mer likt än pedofili och heterosexualitet.

     Behandlingar som erbjuds är t ex mediciner som minskar sexlust generellt.

    Pedofiler har ju extremt hög återfallsfrekvens så bota och bota, eller söka hjälp? Vore ju bra om det fungerade men vad jag förstår är det inte lätt att ”bota” pedofiler. Och då tycker jag fokus får ligga på att skydda barnen. Vilket vi är urusla på i Sverige.

     Har du siffror på återfallsfrekvensen som jag kan få läsa? Jag hittar ingen sådan information någonstans.
     Vad innebär att skydda barnen? För mig betyder det att man ska minska antalet utsatta barn.
     Det gör man inte genom stigmatisering där problemet bara blir ännu mer dolt och utbrett.

      Klart m5 inte har statistik på det. M5 vill kasta tomater på torget snarare än att låta ett rättsystem utvecklas.

     Det stämmer faktiskt inte alls, pedofiler har väldigt låg återfallsfrekvens. Mycket lägre än andra brott (det tror man dock till stor del beror på att man inte använder en dömd pedofil som barnvakt eller typ anställd på förskolan).

     Pedofiler som får behandling har ännu lägre återfallsfrekvens.

     Barn som utsätts för övergrepp är mer benägna att berätta om det / anmäla om de tror att pedofilen kommer få en human behandlig, då barn är väldigt lojala och pedofilen ofta kan vara en person de tycker mycket om.

    Men det kanske behövs då pedofiler får minimala straff och då antalet utnyttjade barn ökar. Som människa får man faktiskt ta lite ansvar för sitt handlande. Och om dumpen kan få pedos att bli rädda och därför inte begå dessa vidriga brott så ska den finnas kvar. Och de pedos de hänger ut på vägen får fan skylla sig själva

     Absolut, men det är ytterst tveksamt om det förebygger.

    Fast det där är väldigt förenklat. Många förövare kommer undan tack vare stigmatiseringen och okunskapen som råder kring sexuella övergrepp. Dvs offren håller tyst om sina förövare och skäms. Många gånger kommer brotten fram tjugo år senare, då ord står mot ord. Dumpen hjälper till att lyfta stigmatiseringen av sexuella övergrepp och lägga allt i öppen dager. Även kändisar som Patrik och Elaine hjälper till med detta. Detta tror jag hjälper många som blivit utsatta. Offren behöver lära sig att det inte är farligt att öppna upp och berätta. Och barn behöver lära sig att pedofiler finns överallt och oftast är snälla och förtroendeingivande.

     Tre ska bli noll hjälper definitivt till. Framförallt genom att prata ”stopp min kropp” med barn. Genom att ge dem verktyg för att förstå att sexuella övergrepp inte är normalt och ge dem verktyg till att säga ifrån och berätta om något händer dem.
     För att få barn att förstå detta behöver man lägga sig på en nivå där barn förstår. Vilket tre ska bli noll har gjort på ett bra sätt.

     Att bara fiska efter pedofiler där man provocerar fram ett handlande för att sedan hänga ut dem, det är inte att ligga på ett barns nivå. Det gör bara att ilska mot pedofiler och dess anhöriga ökar. Där brottsoffer kommer dra sig från att berätta eftersom det i de allra flesta fall är närstående det handlar om. Brottsoffret kommer då bli ett offer åt två håll, då även som anhörig.

      Jag vet faktiskt inte om jag tror att tre ska bli noll är särskilt effektivt det heller. Det lägger stort ansvar på barnen. Och pedofilerna kommer alltid vara smartare och kunna överlista barnen. Jag tror man ska satsa mer på vuxet förebyggande.

      Dock är det hur som helst bra att prata integritet med barn. Men tror inte de skyddar särskilt mycket, iaf inte små barn.

    Det där sjukdomssnacket är så extremt uppblåst. Enda anledningen att så många fortsätter är för att de vet att de aldrig åker fast. Om fler visste att de inte skulle åka fast för snatteri så skulle absolut fler snatta.

   THEA. Som du resonerar i frågan visar att du är en frisk person!!!!!! Och så borde ALLA resonera.

    Nej, anarki är inget vi bör sträva efter.
    Vi införde ett civiliserat rättsväsende eftersom vi gick från att vara barbarer med godtyckliga känslomässiga straff

     Och vart har det civiliserade rättsväsendet tagit vägen? Det försvann för många år sedan, och kommer inte tillbaka.

      Vad pratar du om?

       Varför finns Dumpen? Jo, för vi har inte tillräckligt med poliser som kan arbeta med svåra brott.

        Fel. Dumpen finns för att Patrik och Sara ska kunna bearbeta sina trauman på det sättet de tror är bäst. Att det sedan är ett sätt som är helt uppåt väggarna galet spelar mindre roll för deras del.

         De må ha sina trauman, men de försöker göra något åt problemet istället för att som de flesta andra vara arga på Instagram.

     Civiliserat rättsväsende = barn och kvinnor som utsätts för sexualbrott blir aldrig trodda och blir det ett straff för något extremt grovt och väldokumenterat övergrepp så får gärningsmannen typ 3 månaders fängelse. Det amerikanska rättsväsendet är inte heller mycket att ha i övrigt, men deras straffskalor är i alla fall vettiga, blir du dömd för ett grovt våldsbrott så kan du ruttna bort i ett fängelse. Viktigare att skydda samhället och straffa dessa monster än att lalla om ”vård” som inte finns och låta dem begå nya övergrepp.

      På vilket sätt är det amerikanska rättsystemet ”vettigt”? Det bevisas gång på gång att höga straff leder till ökad stigma och fler sätt för brottslingar att organisera sig ännu djupare i sin community. Varför skulle vi vilja se den utvecklingen i Sverige? Bara för att vi ”hatar pedofiler”? På vilket sätt skyddar det våra barn när statistiken visar precis tvärtom?

      Övervakning och Straff av Michel Foucault kanske ger dig ett perspektiv på det du efterfrågar

   Genuint nyfiken,
   Hur ställer du dig till att sjöberg har hängt ut en pedofil och där avslöjat att han förgripit sig på sin egen dotter en längre tid?
   På vilket sätt är det att skydda brottsoffren?

  Det är som vanligt. Att folk inte begriper att man får står för det man gör.
  Pedofilerna tycker ju att det är rätt och riktigt det dom gör, men så fort spöket kommer ut i dagsljuset så spricker bubblan och dom tycker det är orättvist att det ska bli officiellt.
  Jag tycker det är rätt och riktigt att pedofilerna exponeras.
  Sen tycker jag att det är märkligt att det finns dårar som istället lägga sitt hat på anhöriga till pedofilen…..varför då??

  Tragiskt såklart, men här är det vuxna som tar livet av sig pga vad de själva ställt till med. Alla de barn som tar livet av sig för att de blir utsatta? Hört att siffran är 12 gånger högre än för barn som inte utsatts. Blir väldigt skevt när man lyfter pedofilens sits istället för de verkliga offren.
  Men Dumpen, vilket skämt. Deras handlingar skall dessutom öka risken för övergrepp, förkastligt på så många sätt. Dock inte heller här synd om pedofiler vill jag bara förtydliga.

  Känner ingen sympati. Pedofiler är inget värda.

   Jag är inte ute efter tjafs nu. Men jag undrar, när räknas man som pedofil? Enligt definitionen är ju det en person som dras sexuellt till förpubertala barn. Oavsett om man agerar på dessa fantasier.
   Har det här ändras av allmänheten till att betyda vuxen person som begår övergrepp på omyndiga personer?

    Henefiler är biologiskt sett helt normala (om barnet hamnat i puberteten) men moraliskt avskyvärda. En 12 åring är i dagens mått mätt fortfarande ett barn (jag vet att det såg annorlunda ut förr men vi kollar på dagens situation) trots att hon kan bli gravid = kan/bör ha sex för att föröka sig.
    Anser ändå att det är äckligt även om det är ok enligt biologin.

    Pedofiler är bara helt fel på alla sätt och vis. Finns de som dras till spädbarn osv.

     Va? Hamnade ditt svar fel? Jag förstår ingenting av ditt svar

     Hebefiler tror jag du menar

    ” I DSM-IV-TR finns tre kriterier för pedofili[7]. En person är en pedofil om

    personen under minst sex månader har återkommande kraftigt sexuellt upphetsande fantasier, drifter, eller beteenden, rörande ett eller flera förpubertala barn (i allmänhet barn som är 13 år eller yngre),
    personen har utlevt dessa drifter eller de sexuella drifterna eller fantasierna har märkbart plågat personen eller har gett honom eller henne sociala svårigheter samt
    personen är minst 16 år gammal, och minst fem år äldre än det eller de barn som åsyftas i det första kriteriet.
    Detta skall enligt DSM-IV-TR förstås, som att pedofili innebär att en vuxen människa attraheras av, eller har sexuell aktivitet med barn, som inte kommit in i puberteten. En person som själv är adolescent anses vara pedofil om barnet han eller hon attraheras av eller utnyttjar intimt, är minst fem år yngre än personen själv. Jämnåriga ungdomar som attraheras av, eller har intimt umgänge med varandra, är sålunda inte pedofiler. En ungdom på till exempel 15 år som har varaktigt sexuellt umgänge med en 13-åring, räknas inte som pedofil. En 16-åring som har sexuellt umgänge med en prepubertal 11-åring kan dock klassificeras som pedofil, enligt DSM-IV-TR.”

     Är det här definitionen som allmänheten har?

  Dumpen behövs, alla dagar i veckan, i ett land där det kan uppfattas som att gärningspersonen inte får det straff som är i proportion till brottet.

   I vilket land har det bevisats att längre straff är lösningen till mindre antal brott?

    Här handlar det snarare om att ta bort pedofiler från samhället, skulle jag tro.

     Pedofiler hamnar i fängelse = borta från samhället.
     Dumpen för INGET för att få bort dessa människor i fram samhället dock… Dumpen har inge intresse av att försöka få dessa människor dömda i domstol och sätta dem i fängelse..

  Tror nog att i och med att dumpen uppmärksammas kanske många pedofiler tänker ett steg till att de kan bli upptäckta och uthängda. Jag är på dumpens sida!

   Tyvärr visar statistiken på något helt annat. Att bli konfonterad gör att pedofilen skäms, men beteendet slutar inte där, det krävs mer ”hjälp” än så.

    Plus att personerna med detta beteende gömmer sig mer, dras till andra med samma beteende där slutna grupper bildas på svårnådda ställen (som t.ex. darknet). Problemet blir ännu mer dolt och ännu mer svåråtkomligt.

  Allt är bra och rättfärdigat SÅ LÄNGE de som tar lagen i egna händer sympatiserar med DIN uppfattning och världsbild.

  Jag vill inte barn skall utsättas för något brott alls. Men var går gränsen?

  Rattfyllor som kör ihjäl barnfamiljer?
  De begår ett hemskt brott!!

  Missbrukare som utsätter sina barn för sån vandkötsel så de får men för livet alternativ dör.

  Vilka skall vi förfölja och straffa?

  Att ta lagen i egna händer är inte något jag står bakom, någonsin.

   Nä it’s a slippery slope. Lynchmobbs-mentalitet är djupt obehagligt oavsett. Och ja jag har barn och ja jag avskyr självklart pedofiler.

   Igen, tycker du på fullt allvar att vi har ett fungerande rättsväsen i Sverige? Att det finns en fungerande poliskår? Det är ju det det inte gör, och då får andra ta vid. Det här är bara början.

    Och du tycker inte att det hade varit en otroligt obehaglig värld att leva i?

    Vi kanske kan börja samla in alla unga män (eftersom den gruppen begår mycket brott) och skicka dem på arbetsläger så att de inte ställer till det i samhället.

    Igen, tycker du det är lämpligt att för den skull straffa folk utanför lagen? Folkdomstolar, korruption och maffia?

     Tycker du att vi har ett fungerande rättsväsende? Vi har inga problem med att inavlat slödder från förorterna nu finns i alla städer i Sverige, och det finns inget att sätta emot?

      Att man godtyckligt tycker att vi inte har ett 100% fungerande rättsväsende gör det inte okej att bilda en egen folkdomstol och agera utanför lagarna på ett sätt som är långt mycket värre än det rättsväsende vi har idag.

       Ja, vad hade du väntat dig?

    Jag undrar vad du baserar dina uppgifter på? Fakta? Dina egna åsikter? Vad folk har berättat för dig? Eller media? Jag skulle säga att i det stora hela har vi ett fungerande rättsväsen (där Polisen ingår), men nej – det är inte till 100%. Sedan, vad det gäller lagarna, hur dessa är stiftade – det får väl ändå sägas vara en annan femfemma för det är knappast en hemlighet att just hur lagarna ser ut inte sällan sätter käppar i hjulet för rättsväsendet.

   Helt rätt! Det är en otroligt farlig väg att gå. Vad händer när den stora massan helt plötsligt tycker att vi dödar barn vid abort? Är det okej att hänga ut kvinnor som gör abort som mördare då? Den bollen rullar ju väldigt snabbt i USA nu.

    Nu surrar du till det något helt fantastiskt. Likställer du pedofiler med kvinnor som gör abort? Stäng av datorn, är du snäll.

     Haha jag visste att det skulle komma en sådan kommentar från någon som inte kan tänka självständiga tankar 😂

     JAG tycker absolut inte att det är samma sak! Men just nu är det väldigt starka motpoler i exempelvis USA där nog många skulle tycka att det är att likställa. Min poäng är att vad händer när vindarna vänder även här och den breda massan Plötsligt tycker att abort är lika illa som sexuella övergrepp?

     Var är ditt konsekvenstänk? Att lobba för folkdomstolar betyder att även din åsikt så småningom kan bli den som ifrågasätts. Varför tror du att det ska sluta vid vad som passar din världsbild? Tror du inte det finns människor som tycker att abort är mord – Ska de a fri lejd att personligen straffa kvinnor som gör abort?

     Var likställs pedofiler och abort? Tolka inte in sådant som inte står, är du snäll.

      Du behöver träna din läsförståelse. Läs igen så kanske du förstår.

     Det är så intressant att så fort pedofiler nämns på bloggbevakning kryper alla lågpresterande svennar fram ur sina hålor för att strössla kommentarsfältet med sin aggressiva lynchmobbs retorik. Så jag är inte förvånad att anonym 10.23 inte förstår kopplingen. En fråga till dig 10.23; Är du skitig och tandlös beväpnad med en högaffel?

      Nä, jag brukar gnälla på Instagram, så det så.

       Svårt att förstå frågan?

        Nu förstår jag inte. Kan du förklara, långsamt?

         Det framgick väldigt snabbt att du inte kan diskutera 😃

          Det är många här som inte kan diskutera, du är en av dem.

           Vill du ha sista ordet så du vinner någonting i livet? 😘

           Pilutta dig och stjärnstopp!

           🪕

           🧤

      Found the pedo.

   Tycker det är otroligt naivt resonerat. Det är ju människor som tar lagen i egna händer som förändrar samhällen och rättssystem. Som exempel hade kvinnor aldrig fått rösträtt och slaveriet hade inte avskaffats utan människor som tog lagen i egna händer och protesterade. All politisk förändring drivs fram av konflikt.

   I fallet med Dumpen upplever jag en frustration över att rättssystemet idag inte skyddar barn och lagför pedofiler. Dags för hårdare lagstiftning?

   Och vad är grejen med att alla plötsligt tror att pedofiler står på kö för att att söka hjälp och få ”vård” för att bli botade? Tror snarare internet och våldsporren har gjort dem ännu råare.

   Lyssna gärna på P1 Dokumentärs ”Manipulatören” för att höra hur det går för en man som utnyttjar barn och som grips och döms gång på gång.

    Fakta säger att många söker vård. Hur hjälper det att hänga ut någon som är råare då för att sen låta personen gå hem och göra sig av med alla bevis, telefon, dator osv? Varför vill du ha en sån person, dessutom provocerad, lös i samhället?

     Har du källor på att många söker vård? Det är väl ingen som ens vet hur många pedofiler det finns i Sverige, rimligen är mörkertalet enormt.

    Hur tänker du när du jämför kvinnlig rösträtt och avskaffandet av slaveri med pedofili? Övergrepp mot barn är inte lagligt. Den absoluta majoriteten är överens om att det är ett vidrigt brott.
    Kanske behövs mer resurser för att lagföra brott eller ännu bättre att förebygga brott. Kanske behöver straffsatser ses över och kanske ska kemisk kastrering övervägas.
    Driv opinion och lägg energi på rätt saker för att göra det som Dumpen sysslar med hindrar inte att färre barn utsätts. Det ger enbart Patrik och hans hejdukar en tillfällig lindring av sin egen smärta.

     Det jämförde jag naturligtvis inte, då läste du slarvigt. Jag jämförde den politiska kampen mot samhällssystem eller -fenomen man anser fel och som man vill rätta till. Dvs det Dumpen gör som direktaktion i detta fall för att de tycker att samhället inte agerar tillräckligt mot pedofiler.

     Jag säger inte att det Dumpen gör är rätt, men håller helt med dem om att polis och rättsväsende gör alldeles för lite för att skydda barn. Det behövs politiska beslut för att tillsätta massor med resurser. Dumpen har åtminstone bidragit till att lyfta upp diskussionen på agendan.

  Alltså förlåt men dumpen är ett skämt och Sara och Patrik är två nollor som inte förstår konsekvenserna av sitt agerande. Det är som barn som agerar i affekt utan något som helst konvekvenstänk. Jag är FÖR att pedofiler ska lagföras och jag önskar att rättsystemet fungerade bättre samt att straff ska höjas. Men att ta lagen i egna händer och leka hjältar såhär är helt åt helvete fel. Jag tycker inte synd om pedofilerna som blir uthängda. Jag tycker synd om deras respektive som tvingas förnedras på det mest ovärdiga sätt, jag tycker synd om deras barn som riskerar att även de bli uthängda och mobbade i skolan. Deras små ”hjältedåd” kan få förödande konsekvenser, och då pratar jag inte om för pedofilen, utan för alla anhöriga som också drabbas.
  Tar dumpen ansvar för de konsekvenserna? Och jag tycker synd om de riktiga offer som redan blivit utsatta, som kanske väntar på upprättelse i form av att en polisutredning ska gå i lås, men som sedan förstörs på grund av att två idioter ger pedofilerna VÄRLDENS chans att gå raka vägen hem och förstöra all bevismaterial i en utredning som polisen kanske arbetat med länge. Dumpen vet ju ingenting om vad polisen har för eventuell spaning på de här personerna som de konfronterar. Om Sara oc Patrik vill jobba med den här frågan ska de nog ta och göra det på rätt sätt. Gå ut i skolor och prata med barn, hjälp barn att få komma i kontakt med bra vuxna, lär ut, kämpa för att politikerna ska förstå att straffen måste höjas för den här typen av brott. Men låt polisen och åklagaren göra sitt jobb, sluta lek hobbyhjältar, det kommer inte hjälpa ett skit. Jag tror inte att de förhindrar pedofilen från att fortsätta, tyvärr.

   Men nu tar ju Sara och Patrik kontakt med polisen för vissa grova fall och tack vare Dumpen har polisen tagit minst 3 kanske fler extra råa pedofiler som erkänt att dem våldtagit sina barn och stämmer träff med dumpen för gruppsex med en 6 årig flicka. I dessa fall har polisen tack vare dumpen tagit gärningsmännen när dem kommit på träff. Antagligen tar dumpen kontakt med polisen varje gång dm får en träff faktiskt.

   Annars håller jag med dig att man inte bör hänga ut dem som har barn själva. Tänk att bli mobbad för att du är pedofilpappans barn och bli mobbad för att du utsatts för incest?! Det skulle bli döden fysiskt eller psykist för många barn faktiskt.

  Min 18åriga kollega dejtade Patrik för ett tag sedan 🤮

   Vilken tur att 18 åringen är en vuxen människa då och har helt rätt att bestämma själv ☺️

    Hade det varit 17 åring och en 30 årig man hade han hängt ut mannen på dumpen och gjort allt i sina makt för att förstöra mannens liv.

    Men när det gäller hans egna behov, då är 18 år en lämplig ålder.

    Han är en äcklig människa.

   Elaine hade varit ute och jagat om hon inte hade varit fullt upptagen med att vara influenser; det vill säga skapa en illusion av ett perfekt liv och slänga in lite ”allvar” här och där som är naket och ”äkta”.

   Nej syftar inte på hennes övergrepp…

    Hamnade fel 😑

    Men fy fan vad gross. Men så
    Länge de är 18 så är det så okej antar jag. Hyckleri!

     Är det verkligen det? Halva åldern på den äldsta, plus 7 år. Då är det okej. Vad gör en 57 åring med en 18 åring. Det är bara riktigt konstigt.

      Jag skrev jag hyckleri. Tycker det är sjukt äckligt. Hade blivit galen om min dotter i framtiden kom hem med en 50 åring gubbe! Det finns fan fisk i hans egen ålder han kan fånga…

       Haha! Jag läste inte ordentligt!
       Sorry

       Nästan 60 år. Nästan 40 års åldersskillnad. Det är fan väl mycket. Det är nästan så jag hoppas att det inte sant.

        *är

        Men det går bra att tant Kerstin 60+ drar till Uganda och raggar upp ett knull från stranden?

         Gissningsvis tycker Jessica inte heller att det är rimligt?

          Men om en kvinna gör det, så kan det aldrig vara fel.

           Är det farbror Bosse som känner sig påhoppad?

  Folkpöbel är aldrig rätt, det blir ett laglöst samhälle där man kan förfölja folk av sina egna anledningar. Och jag tror dessutom att de som står,bakom dumpen nog har en eller annan drivkraft till, nämligen pengar. (Precis som när Elaine Eksvärd,försökte med sitt förskolebrev, bildade biolag, numer upplöst pga fick ej in tillräckligt med pengar/skattebidrag. Hon var f ö lierad med Sjöberg, som ni kanske minns)
  En annan aspekt av deras sajt är att de lägger ut chattarna=pedofiler sitter där och hetsar upp sig. Någon har vädjat till Sjöberg etc att ta bort dem men det vill de inte med ngn luddig förklaring att ”föräldrar behöver veta hur det ser ut” typ. Idiotiskt.
  Ogillar pedofiler som alla andra men är också undrande över varför föräldrar inte är med mer i barnens liv. Var är pedofiler i allmänhet ute i verkliga livet? Idrottsrörelsen, fritids, scouterna, där barn är. Deltag själva, lägg er i, kräv att följa med på läger. Och ha koll på vad era barn gör på datorn, prata med dem.
  Slutligen, skulle vilja se tillförlitlig statistik på utsatta barn om någon har. Likaså självmorden, är de verkligen 12 ggr fler bland utsatta barn? Hur har man mätt det?

  Som ett barn som själv blivit utsatt för en pedofil hela min uppväxt. Jag vågade till slut berätta och han fick fängelse för det. Ett och halvt år!!! Det är inte rättvisa på något sätt. Hela mitt liv har gått ut på att ”kompensera” för det JAG ställde till med. Familjer som bröts upp. Vår släkt som valde hans sida (det handlar om min morbror). Jag blev så drabbad av att han straffades för ingen trodde på mig även fast han erkände sin skuld och rätten stod på min sida.

  Jag står bakom dumpen. Någon som tar tag i problemet innan barn blir skadade. Man kan omöjligt sätta sig in i hur det är att va ett barn som detta hänt om man inte själv varit med om det. Det handlar som sagt inte bara om övergreppen utan också om det som händer med ens omgivning efteråt.

  Min förövare dog för ett par år sen. Äntligen är jag fri.

   Ja och du tror inte samma händer med barnen till personen som utsätter folk för övergrepp. En som och dotter vars liv brakar ihop, blir mobbad och trakasserad i skolan eller på jobb för vad ens förälder har gjort? Är det rättvist att de personerna runt peddot ska bli uthängda för att en person gjorde fel.

   Vi har inte samma retorik kring mördare. Ett barn till en mördare tycker man synd om men till en pedofil, nä släng hen till vargarna för det föräldern har gjort.

    Fast offret ska väl inte ta ansvar för vad förövarens barn utsätts för? Det är hemskt och det är hemskt att folk inte förstår att barn till förövare redan är straffade som det är men att det skulle va en anledning till att inte outa pedofiler är inte rimligt. Tyvärr är det en sorglig situation för alla och det finns bara förlorare.

    Fast jag tror de allra allra flesta tycker oerhört synd om barn till en pedofil oxå. (Du skriver att ”vi inte har samma retorik kring mördare. Ett barn till en mördare tycker man synd om men till en pedofil, nä släng hen till vargarna för det föräldern gjort”)Det kommer alltid finnas avarter på vår jord, men som tur är de i minoritet. Ta tex.de (ofta kvinnor)som tex kontaktar en mördare i fängelset och vill inleda relationer…Finns människor som inte fungerar som den stora massan i sammanhang med brottslingar inom alla kategorier.

   Fast männen som dumpen hänger ju får ju inge straff, de finns kvar i samhället, de är lika farliga som tidigare, om inte farligare eftersom den nu är mer försiktiga med att det inte ska finnas bevis emot dem.

    Men man vet vad de heter, och var de bor.

     Vad gör det för skillnad menar du?

      Att man kan skydda sina barn från dem, men det är kanske inte politiskt korrekt.

       Och skyddar gör man genom att ägga förövarens hus, eller skicka hotbrev som barnen till förövaren kanske råkar läsa osv…

       Det är ju verkligen att skydda barnen….

        Vem har pratat om att ägga förövarens hus, eller hota honom? Det är du som gör det, inte jag.

        Om jag kan tala om för mina barn att i det där huset bor en pedofil, och så här ser han ut, då är det i min värld en bra sak. Då kan ungarna undvika honom, istället för att riskera bli ännu ett offer som du verkar tycka är OK.

     De kan flytta och byta namn. Bättre om de sitter i fängelse, men det tycker inte dumpen står högst på priolistan eftersom de skiter i att de förstör polisutredningar.

     Pedofiler ger sig sällan på grannens barn, så att du vet vem människan är skyddar ingen. Många pedofiler hittar sina offer på nätet eller områden en bit ifrån hemmet.

     Dumpen skyddar inga barn, de hjälper inga barn. Pedofilerna finns kvar, pedofilierna blir farligare, pedofilierna blir mer noggranna med att förstöra bevisen.

     Det bästa är att hjälpa poliserna ta dessa människor och få dem dömda. Men då får ju människorna i dumpen ingen uppmärksamhet, och utan uppmärksamhet dör dem.
     Deras agenda och att få uppmärksamhet är viktigare för dessa människor än barnens säkerhet.

   Styrka och kärlek till dig! ❤️
   En av mina bästa vänner blev som barn utsatt av en familjemedlem och tillsagd av sina föräldrar att vara tyst om det. Familjemedlem bodde ej där. Men tilläts komma och hälsa på regelbundet och utförde fler övergrepp. Min vän orkade inte mer. Hon finns inte längre.
   Skönt att du känner att du är fri från din förövare!❤️

    Fruktansvärt!

    Visste föräldrarna om det och lät ändå personen komma till deras hem? Blev de dömda?

    Din kommentar berörde verkligen mig och jag hoppas att din vän har det bra där hon är nu ❤️

    Världen är så fruktansvärd!!!

  [Borttagen kommentar]

  Jag tycker Elaines kommentar om detta på din insta var klockren och håller med till 100%

  ser inga problem alls med att pedofiler tar livet av sig.

   Inte jag heller! Hellre det än ett barn som blivit utsatt

    Fast de tar ju sitt liv för att de utsatt ett barn.
    Så både pedofilen och offret tar livet av sig. Är det verkligen en win-win?

     De tar sitt liv för att de blivit påkomna. Inte för att de har dåligt samvete för barnets skull.
     Jag har ingen som helst medkänsla för pedofilerna och vill de ta livet av sig så har jag absolut inget problem med det.
     Jag blev antastad av en vän till mina farföräldrar, jag vågade aldrig berätta för någon och jag önskar verkligen att han blivit utpekad av något som Dumpen och sedan tagit livet av sig.

  Det är ganska mycket som jag tycker är vidrigt med dumpen och dess anhängare.
  Har läst en hel del twitter-trådar och artiklar dom det och det jag tycker är värst är att de säger sig värna om barnen. Men bara vissa barn. De som blir och kanske kan bli utsatta för övergrepp. De är mest skyddsvärda. Och ja, i den bästa av världar skulle inget barn utsättas för nånting. Men så är ju inte riktigt fallet. Dumpen bryr sig inte om anhöriga. Men problemet är att anhöriga inte bara är 1 vuxen sambo som får ta ansvar för sig själv. Den uthängde kan ha egna barn, syskonbarn i sin närhet, vad händer med dom när de får sin familjemedlem uthängd? Det skiter dumpen i, lite svinn får man räkna med tydligen.

  Eller om någon blir uthängd för att den kanske skulle begå ett brott mot ett barn som inte finns? Men eventuella tidigare offer då? Rykten börjar gå om dom, de ryktena kanske inte ens behöver vara sanna, de kan ändå förstöra ett barns liv.
  De familjer som slås sönder och samman skrattar dumpen åt och kallar labila för att de vill skydda sina barn.

  Så många lager av vidrighet. Plus forskningen att hänga ut någon inte hjälper. En pedofil slutar inte vara pedofil liksom. Kanske istället blir försiktigare och bättre på att dölja. Och blir varnad av dumpen och kan röja undan eventuella bevis.
  Låter verkligen effektivt.

   Jag hållet med i mångt och mycket av det du skriver. Det är definitivt inte en lösning men man kan väl på något sätt förstå frustrationen som mynnat ut i detta? För ärligt talat – det finns ingen som letar efter de där bevisen! Det var väl några år sedan norsk polis gjorde någon operation för att få fatt pedofiler de identifierat från dark web och även många svenska fanns på den listan men Sveriges polis hade inte resurser att göra någonting så de lät bli.
   Kan någon förstå hur det känns för offer för pedofili?

    Absolut, det är väl ingen som tycker det är okej med pedofili och att skada barn överhuvudtaget. Jag förstår att känslorna tar överhanden. Denna metoden tror jag skadar fler i längden än den gör nytta.

  Jag är kluven här. Följer själv Dumpens uthängningar, läser på FB och osv. Dessa män måste givetvis ses över på något sätt, myndigheter behöver veta var de finns, vad de är kapabla att göra. Är de pedofiler, som tänker agera på värsta möjliga sätt, har de barnporr hemma? Finns det barn i hemmet? Men sen då, Dumpens metoder, är de ok? Varför behöver de hängas ut? Räcker det inte med att männens familjer får veta, att arbetsgivare får veta om det sker på arbetstid och med deras logga på bröstet? Att polis och rättsväsendet får veta och lagföra om möjligt. När Dumpen hänger ut männen skapas ett kaos, framförallt om det finns barn hemma. Dessa barn kommer inte undan, deras pappa är en misstänkt pedofil, en våldtäktsman, ett djur, och barnen ska efter denna exponering gå till skolan som om ingenting hänt. Det är ju också så att ”gäddorna” med högst social fallhöjd är de mest intressanta. På FB sitter folk och analyserna familjebilder på den misstänkte pedofilens Instagram, -Titta, hans hand ligger lite väl långt ner på dotterns rygg, han har nog utnyttjat henne också. Ja det kanske han har, och det är hemskt, men måste analysen ske på detta sätt? Dumpen har ett värde, att väcka frågan, att visa på ett extremt allvarligt och farligt beteende, att flagga farliga män. Just nu känns det dock som att Dumpens största fokus är att förgöra, förstöra och att få uppmärksamhet. Det måste finnas ett annat sätt helt enkelt.

   Jag håller med. Det finns folk som hetsar till mer videos (uthängningar på Dumpen)de ser det hela som ngn form av underhållning och ofta är det dessa som sen skriver groteska kommentarer om vad de vill göra med ”gäddan”. Det skapar en hets inom vissa kategorier av människor. Att drivas av hat är aldrig bra och genererar aldrig ngt gott. Problemet med Patrik Sjöberg är i mitt tycke att han är enväldig, dvs han kan inte ta en annan åsikt än sin egen. Är ngn av en annan åsikt, är han (enl PS) en jubelidiot. Han borde jobba med sin ilska och sitt sätt till andra, bli lite mer ödmjuk inför andras förhållningssätt och SEN arbeta med dessa frågor, kanske genom ut och prata på skolor, idrottsföreningar mm,uppmana barn att berätta, varna barn och berätta sin historia osv. Fullt förståeligt att han är arg och påverkad av det han upplevt, men han behöver ta itu med de känslorna innan han kan hjälpa andra på ett konstruktivt sätt.

  Jag tycker det är fel. Det är någon form av ”allmänhetens domstol”, ungefär som när kvinnor brändes på bål för att folket antog att människan var häxa när hon var oskyldig.
  ”Offret” har ingen chans att bevisa sin oskuld. Och allt är klippt och klistrat, vi har ingen aning ifall rätt eller fel person hängs ut.

  Om de verkligen vill göra skillnad, samarbeta med polisen, kolla vad för bevis de behöver få fram, och lämna över bevisen till polisen. De behövs bara Barnpornografi på datorn för att hamna i fängelse, vilket dessa människor troligen har.
  Så om dumpen kan ge polisen tillräckligt med bevis för att det ska räcka för att kunna genomsöka dator, mobil, osv, så kommer flera av dessa människor troligen kunna fällas på laglig väg och hamna i fängelse.

  Men som det är nu är det helt fruktansvärt.

   En jävligt stor skillnad är ju att häxan dömdes på rykten och ”vittnesmål”, från i stort sett vem som helst. Typ grannar som tyckte att hon nog var lite skum eller som bara ogillade ett specifikt fruntimmer. Det är ju skillnad mot att faktiskt ta kontakt med barn i syfte att ha sex med dem. Inget gemene man gör ”av misstag” tänker jag.

    Men vem granskar dumpen?

    Läs hela min text tack
    ”Och allt är klippt och klistrat, vi har ingen aning ifall rätt eller fel person hängs ut.”

  Rent känslomässigt så bryr jag mig inte om ifall en pedofil blir uthängd och får livet förstört.

  Men man måste ju såklart tänka längre och se till vad innebär för samhället i stort att ha sådana civila ”domstolar”. Vart ska gränsen dras? Vilka brott ska hängas ut? Vad händer om 10 år när samhället polariserats mer? Och vad händer när någon oskyldig blir uthängd? Vem bedömer om det är sant? Rent krasst skulle ju PS bara kunna hänga ut någon han tycker är en finne i röven. Vem granskar dumpen och ser till att allt gått rätt till? Detta har vi domstolar till och ja det är trist när någon skyldig går fri, men det är ännu tristare när en oskyldig människa blir dömd!

   De oskyldiga i sammanhanget är ju barn och partners till de som betett sig illa. Med ett säkert rättsystem så kan de få hjälp med att hantera detta och blir också brottsoffer. Men med dumpen blir de lika mycket brottslingar som förövaren (döms lika hårt).

  Härligt samhälle som skapas när hjärndöda ska ta lagen i egna händer… Skrämmande.

   Men vi har ju redan hjärndöda ligister som har tagit över stora delar av samhället, och det kan vi inte göra något åt då vi inte har ett fungerade rättssamhälle. Då kommer en motreaktion.

    Så två fel gör ett rätt?

    Motreaktionen är lika kontraproduktiv för det… Det blir liksom hjärndött på hjärndött och leder om någonstans bara till värre konsekvenser i det stora hela.

     Ja, bättre att rösta rätt i valet, och sedan se på Netflix och äta chips.

      Och resten röstar brunt och sätter sig framför Viaplay och äter popcorn istället.

       Sorry, det finns inga bruna partier i riksdagen, hur mycket du än skulle vilja vrida till det så. Det finns heller inga kommunistiska partier i riksdagen.

  Nej bara nej. Rena vilda västern!

  När samhället ger mildare straff till pedofiler och våldtäktsmän än vad dom ger till eko-brottslingar så blir det så här: samhällsmedborgarna tar lagen i egna händer.

   Anarki helt enkelt. Som man dessutom försöker rättfärdiga och skylla sitt egna beteende på andra.

  Förstår inte hur dumpen kan fortsätta vara lagligt…
  Rättsväsendet står inte bakom skiten. Hade det varit ett samarbete hade jag köpt det helt och hållet… men nu är det inte det.

  Tycker synd om familjerna som hängs ut för vad någon annan har gjort. Och nej jag är inte på pedofilens sida bara för att jag kan ha två tankar i huvudet samtidigt.

  Mer död åt pedofiler tack. Bryr mig inte på vilket sätt det sker, bara det gör det.

   Och barnen i pedofilens familj som kanske lider av en uthängning är skit samma? Typiskt amerikansk humanism- selektiv och tunnelseende

    Och barnen i pedofilens familj som kanske utnyttjas av sin farsa?

     Fast det är just den här retoriken folk har som är farlig. Bara för att en person i en familj är pedofil så har hen inte förgripit sig på varenda barn som finns i dennes närhet, ibland har de inte ens gått till handling utan finns i tanken.

     Oberoende av vem personen har förgripit sig på är dock alla barnen runt omkring lika mycket offer, men på olika sätt och ska därav behandlas lika. Dumpen behandlar inte barnen lika…
     Genom uthängning blir en del skadad på ett sätt.
     Genom övergrepp blir en annan del skadad på ett annat sätt.
     Inga barn ska behöva drabbas och det är det vi behöver straffa efter. Inte vem det är mest synd om.

      Men hur straffar du pedofiler när det inte ens finns tillräckligt med polisiära resurser som kan upptäcka dem?

       Har dem inte? Eller lägger de bara inte resurserna där du vill att de ska lägga dem?
       Dessutom är ju det här ett problem som kräver förebyggande åtgärder. Och det är inte polisens ansvar att lösa.
       Anledningen till att Dumpen hittar så mycket är ju för att de provocerar fram det. Det sättet får inte polisen arbeta på.

        Aha. Det är det flyktiga begreppet ”samhällets” ansvar att ta hand om pedofilerna genom förebyggande åtgärder? Så fint, hördudu.

         Var någonstans läste du ”samhällets ansvar”?

          Men om det inte är polisens ansvar, vems ansvar är det då? Berätta det för mig. Det kanske är politikernas ansvar? ”Vi måste tillsätta mer resurser”-snickesnacket?

           Om man nu måste lägga precis allt ansvar på enbart en instans så är det vården.
           Vården ger anslag till organisationer som anlitar experter och professionella yrkesutövare som jobbar förebyggande på det effektivaste sättet.
           Organisationer som PrevenTell, känner du till deras arbete?

           Vad som inte bör hända är att en låtsasorganisation med ett instagramkonto börjar agera medborgargarde, med två väldigt känslosamma frontfigurer som enbart drivs av hat, enbart agerar i affekt och som bara bottenlöst letar efter egen upprättelse. Det är bara uppbyggt för katastrof.

  Kanske vi ska sluta prata om offren med ord som ”det värsta som kan hända” ”livet blir förstört”. Det tror jag inte är så hjälpsamt för de som faktiskt blir utsatta.

  Sen har både Patrik och Sara själva blivit utsatta, säger sig ha gått i terapi men det verkar ju verkligen som om de inte är klara där. De verkar drivas av ett omättligt hämndbegär och kosta vad det kosta vill så ska de krossa alla som de kan.

   Det känns som om båda har drabbats av en utåtagerande PTSD-psykos. De behöver fan ta tag i sina egna liv innan de börjar hjälpa andra.

  Fantastiska! När myndigheter och domstolar inte klarar av att göra sitt jobb så måste resten av samhället ta saken i egna händer för att skydda barnen. Patrik Sjöberg är fantastisk. Som han kämpar för barnen.

   Förutom barnen till förövaren då så klart. För de har ju inget värde…. Han kan inte ha två bollar i luften samtidigt.

    Jaha, om en pedofil har egna barn, så ska han inte straffas? Herregud.

     Det är verkligen absolut ingen som påstått att en pedofil ska gå utan straff.
     Det som har sagt däremot är att ett ”straff” från en folkdomstol där även anhöriga vuxna och barn blir straffade inte är ett bra alternativ någonstans.

     Han ska lagföras men hans familj ska väl inte förgöras för att Sara och Patrik fortfarande letar efter egen upprättelse sedan de själva föll offer?
     Sedan finns det skäl för varför man inte får använda sig av brottsprovokation vid polisutredningar.

    Du brinner väldigt för förövares barn? Vi ska inte straffa förövare för att deras barn kanske blir retade? Det verkar vara det enda perspektiv du har.

     Det är verkligen absolut ingen som påstått att en pedofil ska gå utan straff.
     Det som har sagt däremot är att ett ”straff” från en folkdomstol där även anhöriga vuxna och barn blir straffade inte är ett bra alternativ någonstans.

     Jag tycker inte det är okej att ett barn vars förälder är förövare ska känna skam eller skuld för att föräldern gjort något fruktansvärt. Då folk inte verkar kunna ha två tankar i huvudet samtidigt så får vissa gör sig att barnen eller partnern sympatiserar eller vurmar för förövaren. De är minst lika mycket offer. Med ett rättsystem så får de också upprättelse, de kan få skydd och kunna gå vidare. Fokuset ska ligga på att straffa FÖRÖVAREN och skydda ALLA som drabbas.

  Problemet är att de anhöriga till de som hängs ut drabbas, vilket Dumpen skiter i. Oskyldiga barn till eventuellt brottsliga vuxna måste leva under skydd men det tycker dumpen är helt okej. De tror sig göra så mycket gott men de gör bara skit. Hatar Dumpen.

  Jag har själv blivit utsatt som barn och den personen begick också självmord. Jag drev på och drev på och drev på i några år, skickade mängder med sms ”Gå nu och häng dig, du förtjänar inte att leva” osv. Och tills slut efter mycket kämpande så begick personen till slut äntligen självmord. På så sätt slapp ju jag mörda personen och kunde få honom död ändå via sig själv. Han mördade sig själv helt enkelt. Fantastiskt!

   Nämen det där är ju inte politiskt korrekt. Enligt flera som skriver här skulle du ha låtit polisen ta hand om ärendet, för att agera själv är ju inte riktigt lagligt. Som om polisen skulle ha tid, de ska ju ta hand om passansökningar.

   Bra gjort!

   #sakersomintehänt

  Känner ni till Stinson Hunter, The peadophile hunter i UK?
  Han arbetade i princip på samma sätt som Dumpen, dvs lockar till sig förövare, stämmer träff, filmar och hänger ut.
  Men, den stora skillnaden är att Stinson Hunter lämnar över sitt material till polisen, vilket faktiskt inte är tillåtet i Sverige.
  Jo, Dumpen kan naturligtvis lämna till polisen om dom vill, men enligt Svensk lag så har här inget brott skett eftersom pedofilen chattar och stämmer träff med en vuxen, samt att sk brottsprovokation inte är tillåtet. Förövaren går fri.
  Det borde verkligen bli en lagändring. Då skulle rörelser som Dumpen vara mycket mer effektivt.

  The paedophile hunter finns på Netflix sedan ett tag tillbaks, men jag vet inte om den går att se i Sverige, annars finns han på YouTube.

   Hur ser statistiken ut i UK? Har antalet förövare ökat, minskat eller legat still de senaste 10-20 åren?
   Vad händer med materialet som han lämnar till polisen? Är det många som får en fällande dom?

   Du har fel. Förövaren går inte alls fri bara för att det är framkallat via brottsprovokation. Polisen får inte använda sig av detta men som enskild person får du göra vad du vill. Vi har dessutom fri bevisprövning i Sverige så alla bevis är tillåtna.

   Det är sådan hör total okunskap som gör att vissa tror att Dumpen är en bra ide. Ska ni hänga ut folk offentligt är det minst man kan kräva att ni vet vad ni pratar om.

    Min åsikt baserar sig på det jag kunnat läsa mig till .
    Men du menar alltså att det skulle kunna bli ett civilmål? med tanke på ”men som enskild person får du göra vad du vill”?
    Eller hur menar du?
    Brottsprovokation av civil. Vem tar det vidare till åtal? Dumpen?

    Om du sitter med korrekt information kan du väl dela med dig av den, istället för att berätta att ”vi” har total okunskap och inte vet vad vi pratar om.
    Korrekt information är viktigt. Då kan man ta ställning.
    Tack!

     Du har läst fel eller inte förstått.

     Poliser får inte provocera fram brott i sin yrkesutövning. Men om jag är en känd cykeltjuv och du lurar mig att stjäla din cykel och filmar det med riggad kamera och överlämnar detta material till polisen så får det användas. Du kan inte driva ett brottmål mot mig för det kan bara åklagarna göra men de får lov att använda den film du har på mig när jag stjäl din cykel.

      Tack för att du tog dig tid att förklara X.
      Ha en fin kväll!

  Skräll att expressen är efter dumpen, är väl en medarbetares bekants man som blivit avslöjad som pedofil på dumpen.

   Nu är det ju inte bara Expressen som skrivit och skriver om dumpen. De är i mitt tycke, sena på bollen.

    Journalistkåren skyddar väl varandra. Heja dumpen!

   PK-media.

    Vad är det som är PK med det här?

     Att man ska fortsätta tro på att Sverige är ett väl fungerande samhälle, att politikerna bryr sig om befolkningen mer än om sig själva, att polisen fungerar bra. Man ska inte agera på eget bevåg för det behövs inte, och kan uppenbarligen kränka rätt många.

  Jag tycker det är helt sjukt att både Sara och Patrik avsäger sig ALLt ansvar för de konsekvenser som deras agerande får. Säger inte det endel om deras inställning till att hjälpa människor? Så länge Sara och Patrik får en personlig vinning i sitt arbete så går det bra, vad som helst.

  I många av dessa fall kan polisen redan ha en pågående utredning mot misstänkt person.
  När Dumpen tar saken i egna händer och konfronterar finns en stor risk att personen åker hem och raderar allt material som finns på ex datorer, telefoner, sparade filer osv. Vilket inte alls är bra för en polisutredning som förhoppningsvis ska leda till åtal.

  Jag säger inte att det någonstans är rätt det som dessa personer som blir uthängda gör, men i vissa fall får jag en känsla av att Dumpen i sina konversationer är väldigt på att stämma träff. Så långt kanske personen annars inte kommit.

   Polisen kan återskapa raderat material från mobiler och datorer så ingen oro där

    De måste ju hitta dessa mobiler och datorer för att få fram det.
    Svårt att göra om detta försvunnit

    Nej men snälla rara så går det inte till. Polisen kan återskapa en begränsad mängd material som är raderat från telefoner. Men det förutsätter 1. att man hittar telefonen eller datorn vilket jag tror är en enorm svårighet efter att en pedofil blivit påkommen, och 2. att personen inte har släckt hela telefonen och datorn som MÅNGA pedofiler gör.
    Många pedofiler som till exempel har mycket material på sin datorn, kanske i form av barnporr, har en knapp de trycker på och så försvinner ALLT. EN KNAPP. Och nej, det kan inte polisen återskapa. Så ja, oro ska finnas kring att Dumpen förhindrar polisen från att bedriva sitt arbete för att lagföra pedofiler!

     Men det är väl bättre att stävja brott, än att så småningom i en avlägsen framtid försöka fälla en pedofil för den skada han ställt till med?

  Jag är kluven till Dumpen. Detta är ett svårt ämne… Det går inte att bota pedofiler, det krävs livslång behandling för att stävja deras sjuka böjelse. På ett sätt är jag för Dumpens tillvägagångssätt och på ett annat sätt emot.

  https://www.svd.se/a/xP2Jqj/pedofiler-borde-kunna-kastreras

  Jag gillar Saras resonemang kring självmordet. Helt rätt.

  ”Det finns folk som tar livet av sig på grund av skatteskulder. Vi kan ju inte lägga ned Skattemyndigheten för att folk tar sitt liv på grund av skatteskulder. Och vi kan inte ändra det här arbetssättet på grund av att någon väljer att ta sitt liv.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/v5pq5V/patrik-sjoberg-svarar-pa-kritiken-efter-sjalvmordet

   På ett sätt håller jag med argumentet. Man kan inte ändra ett arbetssätt bara för att det inte faller i god jord hos ena parten.
   MEN nu är det ju så att brottsprovokation är olagligt i Sverige. Vilket hela deras arbetssätt går ut på.
   Så nej, de ska inte behöva ändra arbetssättet på grund av att någon väljer att avsluta sitt liv.
   Men de behöver ändra arbetssätt på grund av att deras arbetssätt faktiskt är olagligt här.

    DET ÄR INTE OLAGLIGT MED BROTTSPROVOKATION. Vad har folk fått det ifrån? Poliser får inte använda sig av det men vad du gör på din fritid har ingen med att göra.

  Läs på om en av Sveriges värsta pedofiler som förtjänar att bli förföljd resten av livet: https://www.expressen.se/nyheter/krim/oscar-gyllhag-straffas–for-barnvaldtakterna/

  OF men blir så sorgsen över hur vi kan se på när folk offentligt mår så dåligt som Bianca Ingrosso verkar göra. Hon är ju öppen om sitt mående ändå fortsätter folk att göda hennes ätstörningar mm genom
  att stärka henne genom positiva komplimanger om hennes utseende. Har upplevt det där på nära håll när en persons beorende av bekräftelse är lika starkt som ätstörningen i sig och hur de upprätthåller varandra.

  Vidrigt beteende att man som medmänniska inte kan hejda sig utan istället hetsar på.

  Bianca behöver inte mer press och stress i sitt liv. Och att glamourisera det livet hon och andra influencers har är inte bra. Ingen mår bra av den typen av uppmärksamhet och livsstil i längden.
  Man göder något okontrollerbart som bara leder till ännu mer olycka.

  Bianca är ett offer som underhåller andra på sin egen bekostnad och välmående.
  Folk mjölkar ur henne allt de kan genom att locka med pengar osv.
  Spelar ingen roll hur framgångsrik hon verkar vara. Missbruk i en finare omskrivning.

  Är det bara jag som ser det sorgliga och destruktiva i det här?

  #Free Bianca

   Håller med till viss del. Men Bianca är god för 200 miljoner? (Mer eller mindre). Hon kan när hon vill lägga av med ”influenser-livet” och ägna sig åt till det hon vill göra.
   Jag försvarar inte näthat, men hon har tillräckligt med pengar för att helt sluta exponera sig själv om hon vill

   Det är verkligen hemskt hur folk är på Bianca! Men hon kan lägga ner sociala medier utan att gå förlust. Försöka komma på fötter igen utan att logga in och läsa alla elaka kommentarer. Det hjälper ju inte att hon svarar på dessa elaka kommentarer hon får.

  Oavsett vad ni tycker om Dumpen så är detta det absolut bästa sättet att få gratis publicitet o det ökar flödet rejält – i alla Dumpens kanaler. Det tackar vi som blivit utsatta för pedofiler/vuxna som tänder på-/och förgriper sig på barn ödmjukast för.

  Till er SMÅ, SMÅ människor som ömmar för dessa monster som förstör barn/unga människors liv – fortsätt sprida hat om Dumpen i alla dess former av kanaler ni bara kan. Fatta vilken oändlig spridning det blir – aa positiva asså – men det förstår bara vi som förstår sas.
  Happy hat

   Jag beklagar det som hänt dig. Det borde inte få hända någon.
   Får jag fråga, du som själv blivit utsatt. Vad är viktigast, att veta vilka som är förövare. Eller att förhindra att andra barn blir utsatta?

   Ser ingen som ”ömmar för dessa monster”. Det jag och flera andra påpekar är att de drabbar oskyldiga som inte har begått eller tänkt begå övergrepp.
   Ingen vill att det ska begås övergrepp men vi har olika åsikter om vad som här bästa metoderna för att förhindra dom.

   Varför räcker en uthängnig på nätet för dig istället för vård/fängelsestraff? Uthängning riskerar att drabba barn, alla pedofiler kommer inte gå hem och skämmas utan en del kommer agera med aggression.

   Jag har inte sett en enda kommentar här som ömmar för pedofiler, kan du hänvisa mig till någon sådan?

  Men alltså de som blir påkomna på Dumpen är inte ett dugg ledsna att de är pedofiler, de är BARA ledsna att de blev påkomna. Som typ alla brottslingar.
  Hur kan man ens försvara en pedofil? För att deras anhöriga blir drabbade?
  OFFRET DÅ?? Offrens familjer blir också drabbade! Men de får inte gråta ut i media.

   Jag vet inte hur du ser det, men jag ser helst att det inte finns några offer alls.
   Med metoden som Dumpen använder kommer det aldrig någonsin att hända. Tvärtom, fler kommer bli offer och färre kommer åka fast för det.

    Så länge det finns män kommer det finnas pedofiler, mördare, våldtäktsmän, kvinnomisshandlare osv.
    Så offer kommer det alltid att finnas. Det man ska göra är att ställa upp för alla offer, se till att offret och anhöriga får hjälp.

     Blanda inte ihop det andra med pedofili. 2019 kom en rapport om att kvinnor förekommer allt oftare i sexualbrott mot barn. Bara sista åren i sverige har kvinnor åkt dit. Så ledsen att rubba din världsbild, men när det kommer till pedofili så handlar det inte om kön på förövaren. Det handlar om vuxna som vill eller begår sexualbrott på barn.

   Ingen försvarar pedofili. Vi vill se dem få vård eller fängelse för sina brott om de begått några. Inte en uthängning på internet som i slutet mest påverkar deras anhöriga och sen gå ute i det fria i samhället och riskerar att drabba fler barn.

   Haha men ge dig. Det är väl ingen här som försvarar pedofili? KONCEPTET dumpen är helt åt helvete, försök förstå det och sluta se Patrik och Sara som några himla samhällshjältar när allt dom vill är att mata sina egon. Något som såna som du, bidrar till.

  Jag tycker att Dumpen är bra. Om folk med denna läggning blir rädda för att bli uthängda så har de tre val: inte agera, riskera att bli uthängd eller söka hjälp. Tror knappast att pedofilhatet kan bli värre på något sätt, de allra flesta avskyr det ju redan och det är redan stigmatiserat. Folk har kunnat få hjälp även tidigare men det har inte varit tillräckligt uppenbarligen.

   Det finns ett fjärde alternativ också, ett alternativ som är mest troligare med strategin Dumpen kör med.
   Dölja det bättre, gå med i stängda nätverk på darknet där folk eggar upp varandra till allt grövre och grövre utnyttjanden.
   Pedofilhatet kan definitivt bli värre. Det är bara jämföra med hur det ser ut idag där folk dödshotar anhöriga. Tog det och hände i samma antal för något år sedan, innan Dumpen?

   Eller så blir de försiktigare och hämndlystna och låter det gå ut över ett barn.

  Folk verkar tro att, bara för att man motsätter sig Dumpen och deras metoder, så skulle man vara för pedofili? Kan vi snälla komma överens om att bara för att man inte supportar Dumpen, gillar man inte pedofili eller pedofiler.

  Varför är det så otroligt svårt för många att ha två saker i huvudet samtidigt.

   För att många människor saknar intelligens och inte kan diskutera och se att det mesta har både för- och nackdelar.

  Det är väldigt många som tycker och tror saker i den här tråden.
  Varför är det omöjligt att lämna allt tyckande och vad man tror och istället lyssna till folk som faktiskt har en expertis i området, statistiskt underlag och fakta på hur det faktisk är?

   så tycker du

  Tummen ner för dumpen, definitivt.

  Fattar ärligt inte hur man kan vara emot dumpen (om man inte är pedofil då)? Är man pedofil och väljer att agera på det istället för att söka hjälp får man väl fan skylla sig själv. Är inte ett dugg synd om människor som inte får pedofilera i lugn och ro utan får stå för sina handlingar.

   Det har du rätt i. Det är synd om barnen som drabbas när dumpen gjort sitt lilla utspel och pedofilen sen går hem, fri, och sätter sig vid datorn igen.

   Jag fattar ärligt inte hur man bara kan gå på efter vad man tycker och känner. All rim och reson har ju helt försvunnit där all ren fakta, statistik och forskningsunderlag avvisas som irrelevant eller ignoreras helt och hållet.

   Jag fattar ärligt inte hur man kan vara emot att barn inte ska bli offer åt en förövare för första början.

   Fast vänta, bara för att man tycker att Dumpen är helt hål i huvudet så är man ju inte för pedofili? Herregud vilket korkat resonemang.. (men det använder ju Dumpens anhängare konstant.)

   Jag är emot det av en anledning och det är pga deras metod att sexchatta om barn eller genom att låtsas vara barn. Jag tror att det bara uppmuntrar pedofilers tankar faktiskt.

  Förstår syftet med dumpen. Men får ändå dålig vibe.
  Okej att fånga och ta det pedofiler, bra fortsätt så. Man att hänga ut dem, gör ingen skillnad?
  Tänker inte Patrik och Sara på hur uthämtningens påverkar de oskyldigt anhöriga?

  Tänkt dig själv, om du plötligt skulle se din pappa eller bror där? Alla vet vem han är, och är också enkelt att söka upp vem du är.

  Ett annat exempel är en pappa som blev uthängd för att ha haft sexuellt umgänge med sitt eget barn. Hur kommer det barnet må sen? När alla vet vad ens egen pappa har gjort mot den?

  Jag tror faktiskt inte att Patrik eller Sara gör det för barnen, jag tror dem gör det för att skaffa ”godhetspoäng” hos befolkningen. Annars kunde dem lika gärna göra det i det tysta.

  Jag gillar dumpens arbete, men inte alls hur dem inte tänker på konsekvenserna av uthängningarna.
  Det bästa vore om dumpen bara lades ner.

   Skrev snabbt så blev en del stavfel, hoppas man förstår vad jag skrev ändå😅

   Håller med dig till 100%, detta handlar inte om barnen utan om deras egon.
   Förstår inte hur Dumpen kan vara lagligt.

  Pedofiler är klart helt vidriga, men tror inte på ett samhälle som hänger ut människor osv. Att Patrick drivs av hat är förståeligt men att gå tillbaka till medeltida fasoner är inte rätt väg att gå.

  Dumpen är det bland det sjukaste jag läst/hört talas om, att detta ens får vara lagligt? Hur lockar dom pedofiler, med egna bilder eller andras? Att Patrik och Sara verkar vara helt galna tycker jag är glasklart, likaså deras anhängare. Men man får inte yttra någon kritik till dom öppet, för då är man helt plötsligt för pedofili..

  Det de gör är att förstöra, de ger pedofilerna chans att röja undan bevis innan ev polis ens når dom. De hänger ut fullt oskyldiga familjer och bekanta, och dessutom skickar de sina anhängare på just familjerna. Någon hade blivit tagen av dumpen, men frun hade inte skiljt sig/flyttat ut från det gemensamma boendet ännu.. vad gör anhängarna? Jo dom går på frun, säger att hon förmodligen varit med på tåget osv osv. Gå gärna in på deras fb-grupp och läs kommentarerna där, man blir mörkrädd.

  Och dessa två ser sig själv som samhällshjältar.. helt otroligt, herregud.

   Håller helt med, kan inte förstå att de får så mycket stöd här inne. Dumpen provocerar fram träffar genom att vara extremt utmanande och ihärdiga i sin konversation. De driver personer som tidigare kanske bara haft fantasier och tankar till att gå över gränsen och agera på och bejaka dessa. När personerna sedan blir uthängda är risken ännu större att de begår övergrepp på riktiga barn. För om de ändå ses som pedofiler i samhällets ögon och får sina liv förstörda vad är meningen med att inte fortsätta på det spår som Dumpen stakat ut?

  Ingen vill skydda pedofiler, allt Dumpen gör är rätt – det här är en kvinna som inte vill finna sig i att hennes snubbe blivit påkommen med att tända på att förstöra ett barns liv. Gör sig själv en tjänst och håll tyst för böveln.

   Kan du förklara för mig hur Dumpen förhindrar att barn blir sexuellt utnyttjade?

   Allt dumpen gör är rätt? Inklusive att fortsätta hänga ut mannen som sökt vård trots att FÖRE DETTA sambon ber dom avpublicera för deras OSKYLDIGA gemensamma barn?

   Folk har verkligen ett synfält stort som ett knappnålshuvud alltså.

   Så du tycker att dumpen gör rätt även om oskyldiga anhöriga också blir uthängda och drabbade?

   Tycker inte de gör rätt men förstår inte varför hon har problem med det som hände om de nu har bevis/han erkände att han var pedofil och sökte barn? Blev han oskyldigt utpekad? Hon ville väl inte va ihop med en sån?

    Hennes problem är att deras gemensamma barns pappa fortfarande är uthängd på derad sajt och de vägrar avpublicera. Inte ens att barnen indirekt blir uthängda och kan bli mobbade spelar någon roll för Sara blev retad för att hon var mörkhårig när hon var liten så hon vet att det inte är så farligt.

  Och alla som får kontakt med Dumpen har så klart aaaaldrig gjort något tidigare. Dumma Dumpen som provocerar fram förövare som annars aldrig gjort något. Precis som exakt alla som åker dit för sexköp aldrig har köpt sex tidigare. What a coincidence! Det är skitsvårt att sätta dit någon för de här brotten. Min barndomsvän tog sitt liv förra året pga övergrepp under hela barndomen. Men hennes förövare går lös och umgås friskt med nya barn utan att någon kan göra något.

  Jag är ledsen men pedofiler, barnplågare och djurplågare har en särskild plats reserverad i helvetet och jag ser gärna att de snabbast möjligt utnyttjar den platsen. Har noll sympati eller empati för dessa monster. Noll. Alla har vi varit med om saker i livet men gör vi samma sak mot andra? Nej man gör sina val. Hade jag haft tvångstankar om att sexuellt utnyttja ett barn eller döda oskyldiga människor hade jag samlat mod till mig och avlivat mig själv innan jag var så vidrig att jag förstörde oskyldigas liv.

  Såg ett klipp på tiktok där kvinnan från dumpen träffar en man och säger ”flickan du ska träffa är 7 år”, han: ”jag trodde faktiskt hon var 9”. Som att det gör saken bättre😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

  Jag har i min yrkesroll som advokat dessvärre fått insyn i hur Dumpen inom loppet av bara ett par dagar kan förstöra en människas hela liv och tillvaro. Jag har företrätt ett flertal felaktigt uthängda personer och sett deras liv – liksom familjens liv – slås i spillror.

  Man ska ha klart för sig att Dumpens taktik inte alls handlar om att man försöker eller ens vill bidra till att förövare lagförs för sexuella övergrepp/försök till övergrepp. De som ligger bakom Dumpen vet mycket väl att den ”bevisning” som man taktiskt arbetar fram inte håller för att ens inleda polisutredning. Man är helt enkelt inte ute efter att rättssystemet ska agera. Vad man är ute efter är mycket enkelt: det handlar uteslutande om att socialt, faktiskt och mentalt förstöra en människas liv, liksom denna persons anhörigas liv. Inom loppet av 1-2 dagar har den uthängde personen så gott som alltid förlorat sin anställning och därmed sitt levebröd. Personen förlorar vänner, föreningsliv och möjlighet att vistas ute. Någon person har tvingats flytta utomlands. Det rör sig om förstörda värden som aldrig kan repareras.

  Dumpen gömmer sig bakom ett utgivningsbevis som gör att det är i det närmaste omöjligt att komma åt dem för de förtal som man löpande gör sig skyldig till. Justitiekanslern har fått in en mängd anmälningar om förtal men har ännu inte drivit något vidare till åtal. Det är en resursfråga.

  Dumpen drivs inte av något slags rättspatos för sexuellt utsatta barn och deras rättigheter. Dumpen drivs uteslutande som en personlig vendetta där det helt och hållet saknar betydelse om en oskyldig persons liv fullständigt raseras. Det skräp som Dumpen publicerar saknar någon som helst juridisk substans och skulle inte i något enda fall hittills kunna leda till en fällande dom.

  Det kan också vara värt att nämna att textmaterialet ofta är klippt och inte visar konversationen i sin helhet utan i stället är
  tillspetsat. Man jobbar också extremt hårt med kraftigt ledande och provocerande frågor och kommentarer för att få önskade svar som man kan publicera och chockera med. Man klipper ofta bort meddelandena som föranlett det svar som man är ute efter. Att man de facto klipper i konversationerna har jag kunnat konstatera efter att ha jämfört originalkonversationerna med det publicerade materialet.

  Dumpen bedriver också dagarna efter ”intervjun” en mycket obehaglig utpressningsliknande konversation med den som ska hängas ut. Jag kan inte se något annat syfte med den än att man försöker mentalt bryta ned personen i fråga. Jag är inte förvånad att man drivit på så hårt att personer faktiskt valt att avsluta sina liv.

  Tyvärr är det läsarna/följarna som är orsaken till att dreven fortsätter och indirekt till att fler oskyldiga liv förstörs. Gå inte på det här lätta publikfrieriet som Dumpen sysslar med. Det finns garanterat någon i din närhet som lika gärna skulle kunna vara en av dem som blev inlurad i en av Dumpens fällor.

  Tänk efter lite: det är knappast en slump att rättsväsendet inte är det minsta intresserad av de personerna som Dumpen hänger ut, eller att inte en enda av offren har blivit åtalade för brott.

  Dumpen gör något, kanske inte det bästa sättet men dom gör något.
  Om våra politiker och rättsväsendet hade gjort något, kanske dumpen ej behövts.
  Hemskt för familjerna på båda sidorna
  Men hellre en pedofil under jorden, en unga tjejer !

  Ni som pratar om hjälp om vård för pedofiler – lika lite som du kan bota heterosexualitet eller homosexualitet så kan du bota pedofili. Det är inte en sjukdom utan en sexuell läggning även om de i min mening är sjuka i huvudet. Det enda som fungerar är kemisk kastrering för att ta bort driften/lusten, men det är vi för mesiga i Sverige för att använda.

   Tänker att, nej det går inte att bota en sån läggning, men att det kan gå att få hjälp att hantera det så att man inte begår övergrepp.

   Kemisk kastrering har väl också nackdelar, det är ingen enkel fix. Här kan du läsa om det.
   https://lakartidningen.se/aktuellt/2008/06/ekd-forslag-om-kemisk-kastrering-illa-genomtankt/
   ”En person med stark tvångsmässig sexualitet kan på så sätt få hjälp att återta kontrollen. Men alla våldtäktsmän drivs inte av stark sexualitet. Och ska personen långsiktigt kunna hantera sina impulser behövs oftast också KBT-baserad psykoterapi.”

   Tyvärr är inte kemisk kastrering något som hindrar en pedofil från att göra övergrepp på barn.
   De tvingar sig på barn ändå, på olika sätt..

  Jag fattar rent logiskt att dumpens metod inte är hjälpsam. Men som mamma är jag ändå tacksam att dessa ansikten och namn kommer ut. Vill gärna veta vilka jag själv har i mitt område.

  Efter att flera familjemedlemmar blivit utsatt av pedofiler så är jag glad för varenda en som tar livet av sig.
  Det finns inget botemedel, en pedofil blir aldrig frisk..
  Och tyvärr är det ett stort problem som är extremt utbrett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.