Jeanette Svedberg och Instagram

jag är handen på hjärtat så vansinnigt trött på de här typerna, så uttjatat. Ett gäng med så lite stimulans i livet så att vara arg är det enda som är drivet. Hur de formar ett samhälle med hat och drev och kan någon snälla svara på hur Sverige tillåter det ske. Jag tänker på det ofta, det är både farligt och allvarligt.

Jeanette Svedberg beklagar sig över sitt inställda semesterflyg och blir praktiskt taget utskälld av följarna som tycker att hon är ego som bara bryr sig om sin resa.
Då gör hon en falling down på sina följare som låter så här:

Kan vi även prata om att hon retuscherat sig så pass mycket att även sanden runt omkring henne är förändrad?

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är inte retuschering, hon har bara väääldigt mycket naturligt glow, som kommer inifrån den fina själ hon har.

   Så mycket energi och power att huset ger vika och drar sig mot henne, universums mittpunkt.

    Det är precis det hon vill, att hela världen dras till hennes mittpunkt.
    She just want to be famous..

   Eller så är hon en vampyr. En vampyr med en massa BUS.

    Varför så elak för

     Du har uppenbarligen inte läst/sett Twilight-serien!

   Hon kan vara en av de mest patetiska och pinsamma kvinnorna på hela internetet… 😂😂😂

  Du borde lägga till Carola W i detta inlägg också. Även hon lyfte hur själviska piloterna är. Hon är partisk då en närstående till henne jobbar på sas och vägrar se utanför sin egen bubbla.

   Jag tycker samma. Så kan det gå när en Familjen Annorlunda-mamma som aldrig haft ett jobb ska in och svinga, utan att ha en susning om hur avtalsrörelse, kollektivavtal och fackliga stridsåtgärder fungerar. Hon låter som en brukspatron från 1800-talet: ”Om de (piloterna) är sura över sina villkor så kan de söka sig någon annanstans”, ”Passagerarna skiter ju i vem som kör, eller vilka anställningsformer de har”. Ja, jösses…

    ”så kan de söka sig någon annan stans”.
    Det är ju det många har gjort? Även inom vården och skolan. Och restaurangbranschen. Men då heter det att folk är lata och inte vill jobba…

    Kör flygplanet själv då, om ändå ingen bryr sig.

    Av diskussionerna om Foodara tidigare i veckan så tyckte i vart fall jag att det framgick att det var många som brydde sig vilka anställningsformer folk som arbetar har

   Som tidigare pilot blev jag nyfiken på vad denna Carola W skrivit för initierad information och efter att ha hittat till hennes blogg skrev jag följande kommentar (som jag tänker kan vara intressant även för andra att läsa) :

   Oj, din källa inom SAS har kanske inte gett dig riktigt rätt info? Jag kan försäkra dig om att SAS ekonomi inte står och faller med att piloterna får bibehålla sina villkor. För att nyansera bilden:
   1. SAS tvingas varsla >500 piloter pga pandemin. Inga konstigheter egentligen. Kollektivavtalet och LAS säger att de ska återanställas så snart produktionen kommer igång igen.
   2. SAS passar på att satsa på nya produktionsplattformar, som Link och Connect, där man erbjuder mycket sämre anställningsvillkor än i moderbolaget. Detta för att kringgå ovan nämnda kollektivavtal och lagen om anställningsskydd. Hit är man välkommen att söka, och behandlas som vilken annan sökande som helst, dvs det spelar ingen roll om du har 1, 10 eller 30 år i SAS. De behöver massor av piloter, men vill bara anställa i Link och Connect eftersom de piloterna är billigare och mer flexibla.
   3. De tidigare SAS-anställda tar strid för rätten till kollektivavtal; för att deras arbetsgivare inte ska kunna ro denna fuling i hamn.
   4. SAS passar på att skylla sin urusla ekonomi på piloterna, och hänga ut dem som syndabockar i den här soppan.

   Väldigt få piloter har råd att köpa en flygutbildning – de flesta (inte alla – det finns ett fåtaö statligt finansierade utbildningsplatser också) har ca en miljon i skulder när de söker sitt första flygjobb. I vissa fall är en del av dessa till CSN, men oftast via olika banklån med ganska ofördelaktig ränta. Man är därför så illa tvungen att acceptera vilka skitvillkor som helst, för man blir snabbt sval på arbetsmarknaden om man inte flyger regelbundet. Det blir oftast många hundår, därtill har det sedan 2001 varit arbetsgivarens marknad i flygbranschen där det funnits ett överskott på piloter. Du har helt rätt i att man själv väljer att utbilda sig till chaufför på en flygande termos, men ALLA förtjänar schyssta anställningsvillkor. Piloterna strejkar just nu emot outsourcing, som inte ens behövs i just SAS för att bolaget ska överleva (men återigen – bolaget utnyttjar situationen). De strejkar för att ha kvar sina 18 dagar sommarsemester, jobba max 47,5 timmar per rullande sju dagar och max (ja, max!) behöva jobba 7/8 helger. De är redan extremt flexibla och precis som någon annan nämnt får de inte schema förrän 14 dagar i förväg, vilket i många fall gör det omöjligt att planera sitt liv. Vilka andra yrkeskategorier i Sverige skulle nöja sig ens med dessa nämnda villkor?
   Ekonomin är misskött på andra håll i bolaget men SAS har, precis som flera andra flygbolag, utnyttjat pandemin för att kunna skaffa sig billigare och än mer flexibel arbetskraft. Jag flög själv på ett annat nordiskt flygbolag fram till pandemin och de gjorde precis likadant – där erbjuds man nu 27000 kr/månad i ingångslön som styrman (vilket är en okej lön för en nyexad pilot – om än lite jobbigt när man har stora skulder, och för lite för mig som jobbat som pilot i >10 år), utan massa tillägg, för att jobba upp till 60 timmar per rullande sju dagar och spendera 2-3 hotellnätter i veckan på en halvtrist destination (borta från sitt hem; sin familj; sina vänner) när du antingen jobbat väldigt sent eller ska upp extremt tidigt (nej, inga OB-tillägg tillämpas i flygbranschen). På mitt gamla bolag spelar det inte heller någon roll om du jobbat där i 1 eller 10 år – i det nya ”personalbolaget” behandlas alla som nya, med låg ingångslön och utan kollektivavtal.
   Jag vill också tipsa er om en tidigare SAS-anställds instagramkonto: https://www.instagram.com/p/CfgbckwjLMT/?hl=sv Han skriver en del om flygrädsla också!

   Slutligen: Vem vill du ska framföra flygplanet som du åker med? Någon som är deppig för att den knappt har ett liv utanför sitt jobb? Någon som är helt slut för att hen jobbat upp till 60 timmar per rullande sju dagar, upp till 200 timmar per fyra veckor? Som inte får matpaus efter sex timmars jobb (ex inrikesflyg är ofta för korta för att man ska hinna äta en ordentlig måltid mellan start och landning)? Eller kan sköta magen ordentligt (bajsa alltså) en enda gång på ett 12-timmars arbetspass? Någon som checkade ut efter sitt arbetspass kl 00:30, för att sedan flyga klockan 05:30 igen?

   Du drar paralleller till vården – där råder det närmast konsensus i samhället om att arbetsvillkoren är oskäliga. De flygande termoschaufförerna behöver även de jobba under schyssta arbetsförhållanden – men många har fastnat i bilden av piloter som överbetalda rockstjärnor (vilket de fortfarande är på vissa håll i världen, men inte i Skandinavien) och kallar detta för en lyxstrejk. De kunde inte ha mer fel.

    Som med många andra högt avbetalda yrken ställs det krav på att man jobbar extremt mycket/obekvämt och att man har en gedigen utbildning som i sin tur har genererat höga skulder till CSN.

    Enligt Svenskt Näringsliv är snittlönen för svenska SAS-piloter 93 000 kronor i månaden, det är inte direkt vårdpersonal vi diskuterar här.

     Jag hoppas att du är mer kritisk till annan statistik än den som Svenskt Näringsliv, som sitter i samma båt som SAS, presenterar. Jag hittar tyvärr inte underlaget för hur de tagit fram statistiken (konstigt…), men har iaf förstått att de räknar in bland annat traktamenten (som i de flesta fall ligger i nivå med Skatteverkets tabeller) och när BOLAGET KÖPER FRIDAGAR av personalen (när man ställer upp och jobbar fast man skulle varit ledig eller haft semester), i statistiken, som de sedan kallar för snittlön . Hur hade du sett på att de köpta semesterveckorna för vårdpersonal (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/v5JkrB/erbjuds-100000-for-att-flytta-semestern) skulle räknas in i deras snittlön?

     Ja, det finns gamla rävar på SAS som jobbat där i >30 år och tjänar uppåt 120000 i månaden (och inom 5-10 år har de allihop pensionerats), men blev du anställd på denna sidan millenieskiftet kommer du aldrig upp i de lönerna eftersom de reella lönerna och lönestegen sjunkit successivt sedan 2001 (däremot kan Lufthansa, Air France, British Airways mfl fortfarande avlöna sina piloter upp till de nivåerna – vilket också visar hur misskött SAS är). SAS har även de haft en ingångslön på 27000 (i några år under 10-talet, men sedan höjdes den till >30).

     Här är en gammal artikel om ”93000 i månaden i snittlön” https://www.travelreport.se/2019/04/08/sas-piloterna-vi-vill-ha-hogre-lon-svenskt-naringsliv-ni-tjanar-ju-93-000-kr-manaden/
     Och här är en lika gammal artikel om hur Svenskt Näringsliv sponsrat negativa artiklar om SAS-anställda: https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/svenskt-naringslivs-tidning-sponsrade-artiklar-om-sas-piloterna

     Oj, då låter det ju mer som att det är några tuffa hundår men sedan väldigt bra lön. Måste ju finnas någon till att folk väljer att utbilda sig till pilot, på inlägget ovan låter det ju som helvetet på jorden och man undrar hur folk tänker.

     Kan vara värt att notera att enligt facket är snittlönen inte alls 93 000 kr och att i de beräkningar som Svenskt Näringsliv levererar så är både eventuella tillägg och traktamenten inkluderade. Att inkludera traktamente för att få det att låta som att lönerna är extremt höga är väldigt osnyggt gjort.

      Det lät ju som att det inte fanns några tillägg alls, måste vara väldigt bra traktamente då om de ska komma upp i 93.000 per månad. I snitt.

    Herrejösses, hade ingen aning..det är ju fruktansvärt!? Förstår inte varför det behöver vara så, eller varför de får så kort varsel på hur de ska jobba? Det går ju spikade flyg hela tiden, borde väl inte vara så svårt att få ett schema för månaden. Jävla snåljåpar flygbolag är!? Att alla behöver strama åt i svåra tider gäller aldrig ledningen. Va sorgligt.
    Tack för en väl beskriven situation.

    Helt riktigt att SAS problem beror på ett flertal saker som inte fungerar i företaget. Och flertalet medarbetare vågar inte ta upp det inte ens internt pga rädsla för repressalier. Men piloterna och deras krav är lite otidsenliga. Du påpekar att många nyexade piloter har höga skulder. Det beror på att de bekostat sin utbildning själv för att de inte antagits till de platser som erbjuds på 2 (har jag för mig) yh utbildningar i landet. Har för mig att vi för 2022 pratar om 40 platser totalt. Antalet utbildningsplatser är reglerad och följer av framtida behov. Redan före covid kunde konstateras att det fanns ett överutbud av piloter. Det betyder att när det gäller piloter är det arbetsgivarens marknad. Det låter hårt men så funkar det. Lite krasst är piloternas sötebrödsdagar över. Det som däremot behöver förbättras är saker som schemaläggning, tydligare och uppstramning av regler kring arbetade timmar, krav på sammanhängande dygnsvila. Vad gäller korta schemaläggnings tider kan man införa betedskap där piloter får ersättning för att stå på standby för att ta pass på kort varsel. Jag förstår att man strejkar för en förbättrad arbetsmiljö för där finns saker att önska.

    Carolas svar på ditt inlägg är fullständigt häpnadsväckande. Hon tycker inte att man ska strejka för bättre arbetsvillkor utan byta jobb om det inte passar. Och inte utbilda sig till det man vill om det kostar pengar och man sedan har mage att begära schyssta arbetsvillkor.
    1800-talet hörde av sig och vill ha tillbaka denna niobarnsmamma från Uppsala.

     Jag har ingen aning om vem denna Carola är men baserat på det hon skriver är hon själv välavlönad och välutbildad…eller kan det vara så att hon lever på våra skattepengar aka barnbidrag?!

    Fast ärligt, hur många andra yrkesgrupper kämpar inte likt piloterna, men hur många hotar med strejk där?
    Sjukvården är slutkörd sedan många år tillbaka och då ska vi inte ens diskutera de senaste två årens pandemi som har ställt tvingat dem till övertid etc. Där pratar vi inte heller i närheten av den lön som majoriteten av SAS-piloterna har eller de förmåner som de har. Nej de får bara ta 18 dagars semester under högsommar, men varför nämner man inget om hur de tillsammans med familj och vänner får möjlighet att flyga övriga årstider för nästintill inga pengar?
    Att det finns yrkesgrupper som inte har rätt till semester när som helst är de inte ensamma om, en redovisningsekonom kan glömma att ta semester i samband med bokslut, en lärare får inte ta semester hur som under skolåret då de förväntas åka när loven är schemalagda. Har du valt att bli pilot, för det är ett val så har du också accepterat att visa perioder är det mer jobb än andra.

    Det man ska ha klart för sig är att just SAS piloter har det jävligt gott, vilket gör att hela denna dialogen blir patetisk i mångas ögon för det är ett sätt att agera som inte finns i andra yrkesgrupper och där det blir en dialog kring att den som gapar efter mer gapar ofta förmycket. För vad är deras alternativ? Branschen förändras och frågan är ju om det är piloterna som verkligen vill strejka eller om det som vanligt är facken som vill vara jävliga? 6 strejks på 12 år är bedrövligt och säger väldigt mycket om hur mycket man vill ha mer av kakan..
    Gör för piloterna som det är för många av oss andra, kalla det inte strejk utan arbetsvägran.

     Om vårdpersonal fått strejka hade vi strejkat. Tro mig.
     Pga vi inte får strejka är det istället många som säger upp sig och byter jobb. Hade nog varit bättre om vi tillåtits strejka då hade det kanske blivit bättre i vården.

    Hennes syrra jobbar på sas

    Väldigt bra skrivet! Som vanligt uttalar sig folk som inte har någon kunskap eller förståelse.

    Fröken Svedberg bör ju bara en av de mest patetiska ”influensers” vi har. Och som tar sig själv på lite för stort allvar.

   Hennes syrra som letar försvunnet bagage? Gissar att de mest är oroliga för gratisresorna vid konkurs. Hennes påståenden är i vanlig ordning utan fakta bakom utan gissningar.

    Alla gånger att det är risken att inte få subventionerade flygbiljetter som skon klämmer. Hon och syrran har laddat för en resa till Hawaii i flera år, och nu är hon hysterisk av tanken på att den brinner inne om SAS går i konken. Dessutom verkar hennes familj sedan gammalt ha en bitter avundsjuka gentemot piloter, med tanke på alla förolämpningar Carola häver ur sig mot den yrkesgruppen.

   Visar ännu en gång hur oinsatt hon är i de flesta ämnen och att hon bara är intresserad av din syster och sina barn. Noll kunskap om världen utanför.

  Retuscherad?! Shape up giriga PK-människa, det är bara på skoj!

  Skönt att hon inte kom iväg, det kan hon gott ha!

   Den där glittriga bilden är kanske bara ett fotomontage. Hon kom inte iväg så hon klippte in sig i en strandbild.

   Gjorde hon det?

  Folk som pratar om power är de som gått livets hårda skola.

  Men gud vad pinsamt hon har ju noll koll på vad feminism är. Tror hon det är att bli kritiserad?

  En äkta SD-tant!

   Haha ja faktiskt.

   Japp. Verklighetsfrånvänd på alla plan dessutom.

   Verkligen! Hon verkar ha intelligen och utbildning så det räcker och blir över…

  Bra för miljön med alla inställda flyg, iallafall!

   Enligt Internationella klimatpanelen (IPCC) står flyget globalt sett för omkring 2-3 procent av de totala utsläppen av koldioxid…..

   Så snacket om miljön kan man ju skippa ganska fort tycker jag.

    Och 2-3 procent är ändå jävligt mycket med tanke på hur mycket utsläpp som finns. Tycker du det känns bra för att det är en liten siffra?

    Inställda flyg är fortfarande bättre för miljön, det säger ju sig självt.

    I världen ja! Men svenska befolkningens totala klimatpåverkan från flyget står för lika stora utsläpp som hela personbilstrafiken i Sverige.
    Om hela världens befolkning flög lika ofta som t ex vi svenskar så skulle utsläppen från flyg bli ett otroligt stort problem. Därav borde vi alla ta ansvar och flyga mindre.

    2,1% för att vara exakt men du missar helt poängen. Siffran baseras på hela befolkningen. I Sverige är utsläppen från flyget lika stort som från all markbunden trafik. Man kan inte titta på andelar utan måste titta på den totala mängden. Det är därför som både Kina och Indien pekas ut som länder som måste jobba aktivt med att reducera koldioxidutsläpp. Ser man till utsläppsmängder per invånare ser det ok ut men det är som sagt den totala volymen som måste reduceras.

    ”många bäckar små”

    ”Den uppskattade totala klimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor år 2017 var cirka 10 miljoner ton koldioxidekvivalenter (inklusive höghöjdseffekten). Det är lika mycket utsläpp som för hela personbilstrafiken i Sverige.
    Ökningen av antalet internationella flygresor sedan 1990 medför att klimatpåverkan har ökat med 43 procent mellan 1990 och 2017, från 7 miljoner ton till 10 miljoner ton. Utsläppen är cirka 1 ton per person och år, vilket motsvarar en flygresa till södra Spanien. I Sverige flyger vi mer än fem gånger så mycket som det globala genomsnittet.”

  Jösses jag vet inte vem människan är. Men hon tycks inte riktigt fått grepp om varför piloterna strejkar, vad feminism verkligen är eller varför många vill värna om miljön, och inte bara se till sin egna bekvämlighet.

   Nejnej dom strejkar ju precis när hon har semester. Att dom har mage att göra det! Förstöra för henne såhär!!

    Nej, det är ju bättre att de strejkar när ingen vill resa. Då får de säkert igenom sina krav…

    Eller hur. Eller gubben som flög till Kreta förra helgen och nu skulle hemåt men då ”kom strejken som en käftsmäll” ehhh dom har pratat om strejkhot sen i våras och deadline har skjutits fram flera gånger så det kan ju knappast ha kommit som en överraskning. Källa expressen.se

     Har du betalt din resa, så får du inga pengar tillbaka för att du vill avboka pga att du är rädd att det kanske blir strejk.
     Därför reser man på sin semester och hoppas på det bästa.

  Ja hon verkar framställa sig själv som jättekorkad. Och det är väl exakt det du vill att vi ska skriva under alla inlägg som handlar om henne? Hon känns dock extremt ointressant, trots att hon både kan dansa och sjunga. Någon som vevar i affekt med platta argument om att alla är missunnsamma och sprider haaaaaat. Låt henne vara bara?

   Varför ska vi alltid låta folk vara som beter problematiskt? Hon pratar öppet om detta till en rätt stor följarskara dessutom

  Haha. Finns denna kvinna på riktigt????

  Snacka att ha noll koll på det mesta!

  Det där var nog faktiskt det absolut sämsta försök till photoshoppande jag sett. Det var fan riktigt illa.

   Jag får härliga flashbacks till när det begav sig kring 2009!

   Det är väl inte photoshop? det är väl något sånt där ”smooth-verktyg” i någon app?

    Ser inte huset i bakgrunden lite sen ut

     *sne

  Kräks mer på hycklande värna-om-miljö-hycklare som Malin Berghagen som flyger HELA tiden. Nu senast på privat fest till Mallorca för några dagar. Det där ”gäller alla andra men inte mig” händer hela tiden. Tycker hon borde förklara hur hon tänker med sitt konstanta flygande och miljötänk.
  Är inget fan av Jeanette men hon hycklar ju inte i alla fall.

   En av de värsta hycklarna!

    Alltså jag skrattar ihjäl mig VARJE gång jag läser hennes Instagram.
    Jag följer lite olika typer av folk på Insta, tex matlagare, vänner, komiska osv osv sen följer jag även några Idioter (vilket INTE ska förväxlas med folk som har psykiatriska sjukdomar!!! ) dom är tex Anna B och denna kvinna.
    Jag får mig alltid ett så gott skratt och vi brukar sitta o skratta och håna om det på jobbet ibland.

    Yes! Flög ner på privat fest i tre dagar. Heja Malin! Heja miljöbov!

     Men hallå det är ju skillnad på folk och folk. Asså man kan inte bunta ihop pöbeln med eliten som Malin, Bianca, och deras wannabes. Det är sedan gammalt.

     Haha, hon var väl ”tvungen” denna gång stackarn, eftersom hon var bjuden på fest. En annan gång var det väl ok för att hon stannade längre och faktiskt arbetade utomlands i några veckor? Familjen som inte kan arbeta på distans i Spanien och har sina fester hemma men åker på charter en gång per år, det är andra grejer det.

   Och syrran drar på sponsrad resa till maldiverna

    Är inte hela hennes liv sponsrat nu för tiden?

  Ingen aning om vem detta är men det blir ställt bortom rimligt tvivel att här rör det sig om IQ-badboll.
  Att personer ger sig efter kvinnorörelsen eller arbetarrörelsen i individualitetens namn är för mig helt galet. Som en vilsen priviligerad hund som jagar sin egen svans.

   Hon vill vara en cool tjej som killarna gillar. Man blir sån då.

  Kan hålla med henne – lite. Det är så många som tycker saker om ALLT på sociala medier. Men varför tänker inte dessa flunsor till när de skriver där? De borde vet vad som triggar. Men å andra sidan behöver de trafiken. Som Bellsan som lägger ut bad bilder på sin dotter och inte alls förstår de som kommenterar om olämpligheten i dessa bilder.

   Fast NEJ Hanna Panna Bellsan som du kallar Isabella la inte ut någon badbild på sin dotter – det var en bild på hela familjen som befann sig på en båt och dottern och sonen hade badkläder på endast, sedan är det inget fel med badbilder.

  Herregud 😂 Ge inte såna här dårar uppmärksamhet!

  Är det inte att interagera med sina följare som hon försöker sig på?

  Hon får nog sålla bort de följarna som faktiskt verkar besitta lite kritisktänkande och kanske en gnutta högre förmåga till empati än vad hon själv har.

  DÅ får hon nog svaren hon önskar.

   Sållar bort gör hon sen när hon gör kollage av alla som skrivit in och hållt med henne. Där är det minsann 100 % folk med samma syn som hon. Undrar hur många hon INTE delar…

    Hon delar inte med sig av vad andra har skrivit till henne (möjligen 1%). Hon delar svaren som hon har skrivit till sig själv (det är inte första gången!) för att få det att verka som att hon har ett stort ”jättestort” aktivt instagramkonto där de flesta håller med henne. Vet nog ingen ifluencer som är så en så stor hycklare som henne.
    Hon har inga gränser på att ljuga om sin ”framgång” för att faktiskt nå framgång.

     Kan hålla med om det , hon har köpta följare ! Sen jobbar hon galet mycket i Gävle Stockholm o Göteborg !! Ock har inget boka direkt system ! Väldigt ovanligt i den branschen ! Finns även en tråd på F b ) köpt annons i aftonbladet ) få är kommentarerna avstängda ?sen bara filter på sitt konto

  Dekoltaget visar hennes riktiga ålder 🙂

   Japp, precis som den stackars armbågen på den retuscherade bilden från stranden.

   Ja tanten är 49. Men frågan är vad hennes mentala ålder är? Något oklart.

    Älskar folk som dissar människors ålder😂 det är lite att kasta sten i glashus eftersom vi alla åldras och en vacker dag är man förhoppningsvis själv 49 år, eller 79 år.

    49 år ingen ålder alls och utseendemässigt så tycker jag att kvinnor i 50 årsåldern kan vara betydligt vackrare än 20 åringar. Livserfarenhet gör mycket för ett utseende. 20 åringar är som en helvit lägenhet utan själ😂

     Absolut, men då får man äga sin ålder och inte vara ett fejk. Tänk dig Zytomierska om tio år. Oj, oj. Det kommer bli rent outhärdligt att betrakta för hur ska hon klara att åldras på ett sunt sätt? 45 är inte heller någon ”ålder” men det går ju bara åt ett håll om man har turen att leva.

     Det var inte meningen att dissa en ålder. I Jeanettes fall var det mer ett konstaterande att hennes biologiska ålder är 49 men att hennes mentala ålder inte riktigt är den man kunde förvänta sig av en kvinna i den åldern. Många kvinnor jag känner i den åldern och uppåt skulle jag kalla kloka. Jeanette platsar inte riktigt bland dem.

     Det som inte är vackert är den ängslan inför sitt utseende o ålder, det gör mig full i skratt att se på Instagram.

      Precis! Dessa hysteriska leenden som tycks ha fastnat i facet, oavsett sammanhang, taget ovanifrån, allt för att dölja hamsterkinder mm. Eller filter, så männen, om med på bilder, ibland i 60-70 års åldern, ser ut som bebisrumpor i facet.😭

     Tycker nog att du missar poängen en aningens. Såklart är det inga problem att vara 49, jag är själv nära den åldern. Problemet är ju att hon inte äger den, inte ens i närheten utan slåss som en väderkvarn för att se ut som 20. Vilket är minst sagt pinsamt eftersom hon aldrig kan vinna den kampen.

      Linda, här var ett bra inlägg i åldersdebatten. Tack, kanonbra formulerat. 🤗

    5

  Ja, folk behöver ta och kamma sig.

  OffT: Fick två kommentarer på dumpen-inlägget i modd igårkväll, hittar dom fortfarande inte. Får man veta om de av nånanledning inte går igenom?

  Totalt nutcase. Hon kämpar för livet för att vara den häftiga bruden, och speciellt för karlarna, men det slår över helt och slår slint.

  Andra saker du kunnat skriva om: Seeking Discomfort har testat honung man hallucinerar av.
  Mauri har ätit som sveriges mest allergiska person under en dag. Han har också träffat Sveriges smartaste person.
  Lisette Alfredsson har bl.a. testat om glidmedel fungerar som primer.
  Mr Beast har testat att inte äta mat i 30 dagar.
  JLC har testat att köra en F1 bil
  Therese Lindgren håller på att planera sitt bröllop
  Lisa Ankarman har publicerat sin bröllopsvideo
  Bianca har haft en Q&A
  Wilma & Emil har testat alla tillbehör på Max och Mcdonalds

  Istället för att skriva ett inlägg på ett sätt som bara är upplagt för en tävling i vem som kan proppa in flest förolämpningar i ett och samma kommentar.

   Detta är i första hand inte en blogg som gör trailers om vad influencers haft för sig, utan en granskande blogg. Dvs pinpointar beteenden som står ut, visar på ohälsosamma ideal genom uppenbar retuschering etc och påpekar bristande reklammarkeringar, mm. Du kanske söker på fel ställe efter en feel good blogg?

    ”Granskande”

    Är det inte en skvallerblogg först och främst?

    Va? Bloggen som skrivit hundra inlägg om sprättben sysslar framförallt med granskning…..? Tror du är ny här.

     Inte alls ny, men stör mig på de som utan grund fått för sig att alla inlägg måste vara härliga recaps av mysiga saker influencers haft för sig. Det har ju aldrig varit så och kommer nog aldrig bli?

      Men en blandning har det väl i alla fall brukat vara?!

      Du påstår att det inte förekommit alls?

       Nej nej. Men Anonym som klagade och gav förslag på annat verkar snarare vara den som inte förstår fördelningen av olika ämnen. Ibland skvaller, ibland granskande och ibland myspys. Det kommer säkert en gång när Camilla skriver om ”Influencer xxx har kört en sportbil” eller annat spännande i den genren. Men denna gång var det inte ett sådant inlägg, punkt slut.

        Det här inlägget tycker du är ett granskande sådant? Eller missförstår jag?

    Var tycker du att det här inlägget är granskande?
    Är inte det här inlägget också egentligen bara en trailer om vad en viss influencer haft för sig??

   Bra förslag!!

   Nej tack, du har nog hamnat fel!

    Jasså? Det senaste inlägget säger något annat.
    Det kanske är du som missförstått vad den här bloggen är för något?

   Vem hade velat läsa ett inlägg om tex JLC som kör en F1 bil? Kunde ha blivit det tröttaste inlägget på länge!

  Så trött på att all kritik handlar om att den som kritiserar är avundsjuk eller bitter. Vet ni, man kan tycka att folk gör fel helt utan att vara avundsjuk och bitter. Känner inte till denna människa men av det lilla jag ser i detta inlägg så förstår jag varför hon får kritik. Inte precis del av intelligensreserven.

   Ja eller hur. Dessutom finns inget att vara avundsjuk på. Tror det där med avundsjuka är hennes eget önsketänkande för att känna sig märkvärdig.

  Så oempatiskt att bara säga ”dra upp mungiporna” och på det sättet blunda för all orättvisa. Det är alltså inte okej enligt henne att kämpa för bättre villkor? Att visa missnöje mot något som behöver förbättras? Menar inte pilotstrejken nu, utan generellt. Man ska bara le, le, le i hennes värld. Annars tillhör man en ”PK-maffia” som förstört det en gång så fina Sverige. Visste att hon hade dessa åsikter, men blev ändå chockad av inläggen där hon VERKLIGEN visar vem hon är och inte verkar förstå att det inte är speciellt ödmjukt av henne. Alls.

   Finns gott om folk som menar att allt blir bättre om man som kvinna bara slutar tjata och ler lite istället 🙃🙃🙃

  ”Aktevister”… Luktar livets hårda skola här.

  Vad bekvämt det måste vara att kunna skylla på bitterhet och missunnsamhet så fort man får kritik.

  Men angående pilotstrejken, det känns ju faktiskt rätt dumt att strejka just nu. Kan de inte söka jobb på annat bolag om de inte är nöjda med villkoren? Istället körs förtroendet i botten nu när resor faktiskt kommit igång igen. Menar de att det är osäkert att jobba som de gör så borde de ju säga upp sig. Har det varit strejk 6 gånger på 12 år så är det ju rätt extremt. Lönerna och statusen kommer aldrig bli som förr för piloter, trist för dem. Undrar genuint, om någon är bättre insatt får ni gärna svara.

   Som jag förstod det så är det inte enbart lönerna som är problemet utan även hur återanställningen efter pandemin har skett.

   Ledningen ville ha strejk så att de kunde ansöka om Chapter 11 men skylla allt på piloterna.
   Piloterna gick i helgen med på ledningens krav, betydligt sämre avtal än alla piloter i Europa, det hade inte ledningen räknat med och krävde helt plötsligt att piloterna skulle spara ytterligare flera hundra miljoner. Då fanns ingen annan utväg än strejk. Vilket SAS ledning visste och räknade med…

    Ok, tack. Känns ju väldigt kortsiktigt tänkt av SAS ledning.

     Möjligtvis för att det Annie påstår inte stämmer.

    Det är något som pilotfacket påstår, liksom att de hade gått SAS tillmötes på deras krav. Pilotfacket har även uttalat sig om att de hellre låter SAS gå i konkurs än att gå med på SAS krav. Men problemen i SAS har inte bara med piloternas krav att göra. Det är en liten del i det hela.

   Fast nej, nu är det ur strejk synpunkt bäst att strejka- det slår hårt.
   Skall de strejka bara lite grann, försiktigt när ingen drabbas tänker du?

   Det har ju inte gett direkt effekt tidigare, visst tog SAS in sk strejkbrytare från bemanningsföretag sist?

   Har du läst igenom vad kraven är från piloterna?
   Det är ju liksom inte som att de strejkar för skojskull, SAS har inte behandlat sina anställda särskilt väl.

    Menar att de verkar ju ändå vilja jobba för SAS och eftersom flygbranschen öppnar upp ordentligt nu så startar man ju lite som från noll från kundernas håll, folk provar andra bolag och ger upp SAS. Eller flyger betydligt mindre. Dessutom lär det finnas piloter att tillgå och de är ersättningsbara. Visst att det slår hårt mot SAS som bolag men det borde ju också riskera att de helt ger upp att ha egen anställd personal. Men vi får väl se hur det blir.

   E, det är väl nu det är absolut bästa stunden att strejka, iom att alla vill resa. Smart 🙂 Sätter bra press på ett bolag som suger ut sina medarbetare.

  Åh om man fick en krona varje gång nån som Jeanette bett en ”tagga ner sin feminism och sluta vara så arg” 😂 tycker för övrigt att piloterna kan strejka på. Helt ärligt, det är skitsurt om ens semester blir inställd men världen går ju inte under. Tänk om alla undersköterskor skulle strejka (vilket de typ borde), då skulle det gå åt pipsvängen på riktigt

   Man ska alltid få strejka! Vi kan och får inte stoppa detta!! (Ja jag kommer antagligen bli påverkad eftersom jag har ett flyg med SAS om tre veckor).

    Håller helt med dig!

   Vi borde strejka (är uska) men vi får ju tyvärr inte det. Är många som säger upp sig istället.

    Fattar det. Era villkor borde vara så mycket bättre. Jag ska rösta på det parti som faktiskt bryr sig om uskornas villkor i vår kommun, man får göra vad man kan. Ni är riktiga hjältar!

    Tycker extremt synd om alla som inte FÅR strjeka där dumma människor ska bestämma över er och er lön.

     Lönen står jag ut med, men inte allt det andra som blivit. Sämre scheman, färre personal, personal och vikarier som inte kan språket, jobba kort om folk osv.

  Låt henne hålla på, det är väl ingen idé att ens bli provocerad. Som folk skrivit – Hon vill vara skön och okomplicerad och säga att hon ”backar girl power” utan att behöva kalla sig feminist, pga tråkigt att vara en jobbig tjej. Det är inte värt huvudvärken att ge sig in i att försöka bemöta den här paradoxala sörjan känner jag.

  Håller faktiskt med när det kommer till piloterna. De har det redan så otroligt bra. De tjänar extremt bra med pengar, de får resa över hela världen, de har ett fantastiskt spännande yrke, de är lediga ofta, osv. Att de klagar är samma sak som om kungafamiljen skulle klaga. De strejkar ju dessutom ofta. Bortskämda egoister.

   Nja, detta är inte helt sant. Såhär förklarades förra SAS strejken av svenska Yle:

   ”De 1 409 strejkande piloterna i Sverige, Norge och Danmark vill ha bättre arbetsvillkor som gör det möjligt att kombinera pilotjobbet med familjeliv.

   Piloterna hänvisar framför allt till att deras arbetsscheman måste bli mer förutsägbara. Piloter har berättat att de kan arbeta sju helger i rad och samtidigt inte veta hur deras arbetsschema ser ut två veckor senare.

   I bakgrunden finns också SAS stora kris 2012 då bolaget var nära konkurs. Då gick SAS:s personal med på nya kollektivavtal som gav sänkta löner. När det nu går ekonomiskt bättre för SAS vill piloterna kompenseras för sina tidigare uppoffringarna.

   Strejken handlar också om att piloterna vill ha bättre löner. Enligt piloterna är ingångslönen 34 000 svenska kronor.”

    Ja vissa scheman läggs med korta cykler. Däremot arbetar man aldrig mer än två helgpass i månaden. Scheman beror på vilka rutter man flyger och vill man ha ett mer familjevänligt 9-5 schema finns den möjligheten genom att välja kortare rutter ex inrikes eller nordiska flygningar. Vilken flyplanstyp man är inkörd på spelar även det roll och hänger ihop med rutt.

   ja, tänk om alla inom vården skulle göra samma sak? då hade det blivit andra bullar.

    Tycker verkligen att hela vården borde strejka, så jävla illa som dom har det! Mer strejk!

    Obs. Inte ironisk. Strejka. Ställ krav. Var jobbig.

     Anställda inom vården får inte strejka. Det trodde jag alla visste.

   Du verkar helt oinsatt VARFÖR piloterna strejkar. Läs på!

   18 dagars sommarsemester. Scheman får de två veckor i förväg, jobbar upp till 47,5 timmar i veckan och då räknas alltså bara tiden i flygplanet in. Inte att de måste sova borta någon annanstans. 37.000 i ingångslön men inget extra för kvällar eller helger. Lönerna är på samma nivå som 2002 och har alltså inte ökat på 20 år.

   Så lediga ofta är ju en också en sorts sanning, att de får resa och se världen stämmer ju dock.

    Det är ju inte så konstigt egentligen såsom flygbranschen har utvecklats. Sånt sker ju med vissa yrken ibland, de försvinner eller förändras. Det finns säkert folk som fortfarande vill ha jobbet men för övriga borde det ju vara bättre att se sig om efter en annan karriär.

   Även om det kanske inte är piloternas fel denna gång och de inte har det lika glassigt som förr så är det verkligen irriterande med allt detta strejkande i flygindustrin. Hoppas det kommer bättre alternativ till flyg snart så att fler resor kan ske utan flyg (Jag vet självklart att det finns T.ex. tåg redan men det är oftast väldigt dyrt, krångligt att boka och många byten om man ska ner i Europa). Det känns som att de utnyttjar sin position i att kunna strejka och skapa kaos och uppmärksamhet men utan att det tar livet av någon.

  Är det någon som är patrask så är det väl hon? Mer WT får man leta efter

  Har ingen aning mb vem denna genomkorkade människa är men stackars människa att vara så jävla tragisk 😂😂😂😂 Och sista bilden HAHAHAHAHAHA

  Det blir mer o mer att sudda ut o inte bara sanden runt Jeanette utan även väskan fick en släng av sleven😅
  Satan vilken osmaklig åldersnoja hon besitter.

  Älskar folk som klagar på att piloterna strejkar just nu ”i semestertider och efter en pandemi”. Självklart strejkar man när det slår som hårdast, det är ju det som är grejen. Hur många har sett en lärarstrejk på sommarlovet?

   Men dessa SAS-piloter är ju inte oersättliga och SAS som bolag kan försvinna och någon annan tar över. Deras jobb bygger ju på att det finns vilja att resa med dem och som nu – flyg har precis kommit igång igen ordentligt och så strejkas det direkt, det ger ju knappast förtroende för SAS. Och SAS får ännu en anledning att inte hålla sig med egen personal.

    Oj vad du inte förstår.

  Jag har en ide.

  Gör så att man bara får flyga 1 gång/år, ska man flyga mer än så kostar det mer.
  Dyrare flyg = mer inkomst = bättre lön till de anställda.

  Svenska befolkningens totala klimatpåverkan från flyget står för lika stora utsläpp som hela personbilstrafiken i Sverige. Vi måste börja flyga mindre.

   Du menar så att bara de rika får flyga hur mycket dom vill? Varför tar vi inte och inför att man har x antal val att göra varje månad, och om man vill göra mer så får man betala extra? Det ska gärna vara snordyrt så att bara de rikaste kan göra vad de vill.
   Så kan vi normala och fattiga kolla på när de rika lever loppan och vi vanlisar får skäll för att vi inte gör tillräckligt för miljön?

   Det är dit vi är på väg 🙂

  Vem är ens den här tomten?

   Jeanette Svedberg, inte en influenser egentligen då hon köpt 98 % av sina följare och en övervägande majoritet av alla likes och kommentarer är från bot-konton. Utför botox- och fillersbehandlingar i framförallt Gävle och Göteborg, men ibland nåt enstacka stick i en stockholmare. Rik man, kör Porsche, har nyköpt hus i Spanien samt snordyr lägenhet i Gbg. Säljer massproducerad hudvård som hon marknadsför som sin egen framtagna serie trots att hon bara satt sina egna klisterlappar på flaskorna. Samma med underkläder. Röstar klart höger, ogillar feminism starkt. Lägger ofta upp klipp där hon dansar utmanande eller häller serum sensuellt över halvnaken kropp. Sjunger enormt bra. Blev känd i Gävle efter ett tidiningsreportage om ”tvåbarnsmorsan som gick ner i vikt med hjälp av pt”.

    Det stämmer bra @anonym ! Men om hon har 3 st kliniker och inget boka direkt system 🤫 då kan man ropa varg !!

    Hon har inget boka direkt system ) hon har 3 kliniker

    Grym presentation!

    Jeanette har två ”kliniker”; en i Göteborg och en i Gävle. Därutöver hyr hon ett behandlingsrum på en klinik i Stockholm ug en dag i månaden.
    Hennes ”rika man” sålde båten och sa upp leasingen på Porschen för att kunna köpa huset i Spanien.

  Hon verkar riktigt uppretad och arg.

   Man blir ofta det när man närmar sig klimakteriet och hormonerna sjunker..

  Så trist att känna att man behöver retuschera sig så mycket :/

  Vem fan har en spetsbody på stranden?

   Jeanette Svedberg såklart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.