Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

449 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tappade sexlusten för ca 7 år sedan helt utan förvarning. Från att älska sex till 0 intresse. Finns det något man kan göra åt det? Inte terapi utan mer medicin.

   De sägs väl att ju mer sex man har så ökar lusten. Kanske börja med dig själv för sen involvera en sexpartner.

   Står du på preventivmedel?

   Jag har ätit kosttillskott som ska höja sexlusten, om de funkar låter jag vara osagt.
   Beroende på varför sexlusten uteblir finns det olika hjälp att få, vet du varför du inte har någon lust?

   känner du skam för det? Jag har inte heller sex pga endometrios och skäms för det. Känns som att det är det mest skamfyllda som finns i dagens samhälle, att inte vilja knulla.

   Tack för era svar. Jag tar inga preventivmedel och har aldrig gjort. Är gift och ligger med min man ca var 5 dag trots att jag inte har någon lust (tänker att det kanske blir bra ändå men slutar med att jag inte kommer). Min man är generös och hjälper mig men jag har inte haft en orgasm på flera år och om jag försöker själv så händer inget, blir liksom aldrig upphetsad.
   Finns inget som får mig att bli sugen, inte ens p00rr. Har haft massa sexdrömma och kommit i dem men aldrig i vaket tillstånd.

   Jag känner skam och så känner jag mig hemsk som fejkat i flera år. Min stackars man är så fin och han känner sån stolthet och genuin glädje när jag ”kommer” så jag fejkar lite då och då. I början var jag ärlig och han försökte verkligen allt för att hjälpa mig men jag gav upp och började fejka.

   Det sitter i kroppen och inte i huvudet så jag hade hoppats på något som ”startar om” sexlusten.

    Progesteronkräm.

    Kanske prova att ha med en tredje part i sexet någon som du både kan hålla på med och sen se när din kille håller på med brukar tända vissa. Annars kanske be din kille överraska dig. Eller köra ögonbindel när du blir slickad. Att ni har extra långt förspel. Har musik som tänder dig. Låta en kvinna gå ned på dig känna hennes bröst. Läsa en het sexnovell. Eller testa nya sexleksaker som stimulerar samtidigt som ni har sex eller innan. Eller bara köra massa gånger utan att din kille kommer att han runkat osv innan ni börjar så du inte känner stress eller att det går för fort för honom så ni kan ha all fokus på er och låta de ta timmar och trappa upp långsamt tills du når klimax 💕

    Hmm. Om du har sexdrömmar och kommer i dem så verkar det dock inte vara ett fysiskt problem? Kanske kan du söka upp en sexolog och se om de kan hjälpa?

    Köp en womanizer och l i g g på annat sätt än ni brukar

    Har ni testat att din man börjar ha sex med dig när du sover?

     Öh?? Övergrepp much

      Herregud, NEJ inte när det är din partner! Sluta vattna ur begreppet övergrepp.

       Är du dum i huvudet?

        nej jag tillhör bara som tur är inte er generation. Har du aldrig vaknat halvvägs till en orgasm har du missat något. ”Övergrepp” Snöflingor.

         Haha ja, missat halva sexet?

       Men alltså menar du att man inte kan utsättas av övergrepp av sin partner? Tyckte visserligen att det kan vara en idé att testa om de kommer överens om det innan. Ingen press i starten liksom.

       Det är inte att vattna ur ett begrepp när det är OLAGLIGT!

       ”Det är olagligt att ha sex med någon som inte vill eller någon som inte är vid medvetande. Det är alltså inte tillåtet att ha sex med någon som sover, är berusad, drogad eller som av någon anledning inte kan tala om eller visa att hen vill ha sex.”

       Du verkar ha missat att de flesta som blir utsatta för övergrepp blir det av sin partner

     Hur skulle det hjälpa hennes lust? Då är hon ju inte ens medveten?

      Nej och hon skriver ju att hon drömmer om orgasmer. Varför då inte testa om hon går igång i sömnen. Man vaknar ju efter en stund, inte som att man sover igenom hela samlaget.

     vad i helvete läste jag ?

    Varför har du sex så ofta när du inte har lust? Känns som att du inte lär få mer lust när du ställer upp fast du inte vill.
    Det är inte juste mot dig själv

    Vad skulle hända om du avstod från sex? Då kanske lusten kommer naturligt tillbaka.

    Om jag var du skulle jag prioritera mig själv först och inte ställa upp för att göra mannen glad.

    Kunde varit jag som skrev. Vi har börjat med tantra vilket verkligen har hjälpt mig. Jag kan t.ex lägga en hand över livmodern, meditera och bara vara närvarande där nere. Jag har även slutat att fokusera på själva orgasmen under sex och försöker istället njuta, känna in och vara närvarande i hela upplevelsen.

   Du kanske inte är attraherad av din partner längre.

   Besök gynekologen och berätta om dina besvär. Det kan vara testosteronet som behöver ökas på.
   Självklart under uppsikt iom biverkningarna.
   Hört många kvinnor i klimakteriet som fått hjälp med sexlusten då den minskar i övergångsåldern.

   Stå på dig och lycka till!
   Det kommer att gå jättebra!

   Testat en lufttrycksvibrator med dig själv?

   Varit i samma situation. Jag hade inte sex på fem år. Började leka med mig själv, se filmer, filma mig själv.. Lusten kom tillbaka och med besked.

   Har hormonpreparat som dödat lusten men nu är den återupplivad.

  Någon som följer browfelicia på Ig? Vad tycker ni om henne? Tycker hennes flöde är väldigt putti-nuttigt och jag förstår inte heller hur hon kan tipsa om 8+ nya produkter om dagen. När hinner hon använda dem ens?

   Inte min kopp te. Känns alltför konstlat och tillrättalagt. Ytligt och tråkigt liksom.

  Vilken sida är ni på gällande situationen med att Klara inte fick bo kvar hos Alice?

   Varför inte? Flyttade hon in eller hälsade hon på? Kastade Alice bara ut henne sådär?

    Kan tillägga att Alice verkar dryg och jobbig medan Klara är rolig och social. Sen var det väl Klara som outade Kenzas graviditet? Hela den bubblan är dryg och jobbig tbh…

     Det har jag missat? Var det Kenzas första graviditet? Var det därför K och K var ovänner ettag?

      Jag tror att det var Klara, kan ha fel. Ja, första graviditeten. Hon verkar ha svårt att hålla mun.

       Har otroligt svårt för Klara, hon känns som en förvuxen flamsig tonåring, har så svårt att se henne som jämnårig med t.ex Kenza och Alexandra Bring. På det sätter förstår jag Alice som känns mycket mer mogen och lugn. Tycker dock det blir fel att först erbjuda någon tak över huvudet för att sedan bara kasta ut personen med kort om ens någon varsel, för Klaras personlighet var knappast någon hemlighet innan.

       Hela Klaras situation känns dock så ogenomtänkt och ostrukturerad? Som 30+ bör man kunna förse sig med tak över huvudet tycker jag.

    Hon har ingenstans att bo så hon fick låna en lägenhet av en följare då Alice bad henne lämna hennes lägenhet.

     Bad hon henne flytta ut bara sådär eller låg det något bakom?

      Vad som framgår i socialmedier så var det att Alice ville vara ifred. Så klara fick skynda sig att hämta sina saker hon hade där för Alice ville inte ha hennes saker hemma hos sig, trots att Klara inte hade någonstans att ha sina saker.

       Jättekonstigt! Jag förstår att man kanske inte orkar ha någon boende hos sig länge man att kasta ut en människa som man bjudit in är bara oförskämt i min bok. Hon borde ha gett henne några dagar/veckor. Jag hade aldrig kastat ut någon som jag själv bjudit in såvida den människan inte gjort något för att förtjäna det.

     För att Alice mår/mådde dåligt. Och to be honest – det är inte Alice problem att Klara inte har nånstans att bo. Hon har ju mängder med kompisar och verkar ha gott om pengar, så hon kan säkert ta in på hotell.

     Och vad man sett av Klara känns hon fruktansvärt rörig och jobbig att bo med. Känner igen en fd kompis i henne och jag kunde inte vara vän med personen tillslut.

     Ens eget mående är viktigast.

      Varför sa hon sa från början då?😅 Plus Alice har ända sen start verkat väldigt dryg, och som en person som inte förstår att alla inte är som henne.
      Just my opinion

       Det är ju faktiskt bara hon som kan svara på det. Finns säkert saker som skett eller sagts, inget vi har med att göra 🙂 Hon va väl en sjysst kompis som ställde upp, men inte alltid man orkar med varandra även om man är vänner. Tycker Alice är klok som säger att det inte går mer utan lyssnar mer på sin kropp och vad hon behöver.

       Och hur detta har skett har vi ju ingen aning om, men förstått att Alice behöver vara ensam. Och det har jag full förståelse för, mår man inte bra så orkar man inte ha nån nära sig alltid.

       Återigen, ens eget mående är viktigast 🙂

    Hon har köpt en lägenhet för 11 miljoner (enligt Johanna Nordström) och renoverar den nu. Hade väl inte löst något alternativt boende. Verkar som att hon var sjukt stökig av sig och inte gav Alice någon chans för egentid så Alice tröttnade. Fint av Alice att ställa upp men då får man faktiskt vara en trevlig gäst om man är Klara.

   Ingen, det där får de sköta själva.

   Vad har hänt? Inte hängt med.

   Jag tror att Klara kan vara ganska jobbig att ha hemma när man mår dåligt, så på det viset kan jag förstå Alice. Men däremot har jag svårt att förstå varför det var så bråttom att få ut Klaras grejer också, innan Klara ens hade någonstans att ta vägen… Liksom, att förvara lite grejer är väl det minsta man kan göra, särskilt om man slängt ut sin kompis…?

    Ja, lite så tänker jag med. Behöver inte stressa ut henne och nästintill kasta ut henne på gatan. Fick ju ta in på hotell osv pga det.

   Jag har tolkat situationen som att Alice sagt till Klara att städa efter sig och inte stökat ner, vilket Klara inte ”följt”, något jag själv också hade stört mig på om jag var Alice. Sen är Alice introvert och Klara extrovert och då känner nog Alice sig lite kvävd vilket Klara verkar ha förståelse för. Dessutom verkar de vara bra vänner så förstår inte varför alla ser situationen som världens drama? Är väl bara bra att de kan ha en öppen dialog och att Alice vågar säga som hon känner så att inte deras vänskap blir försämrad.

   Så ingens sida är jag på, tror de sköter det där rätt bra själva 🙂

    HAR HON INGEN EGEN LÄGENHET? VAD MÄRKLIGT. MEN FÖRSTÅR INTE VAR DRAMAT ÄR, DE ÄR JU INTE OSAMS? ELLER? HOPPAS DET LÖSER SIG FÖR DEM. MVH EVA

     Hahaha bästa kommentaren 😂❤️

     Hon renoverar sin lägenhet och behövde någonstans att bo så länge.

   Hade aldrig orkat bo med klara, hon är ju hyper och stökig slarvig och otroligt högljudd och skrikig. Jag orkar inte ens se ett helt avsnitt på Youtube med henne, vill inte ens föreställa mig då bo med människan.

    Håller med! Så jobbig att lyssna på och så självcentrerad. Förstår inte folk som orkar med henne. Känns som att hon fick följare genom att bli kompis med alla influensers när hon spraytanade dem

   Alice alla dagar i veckan. Klara är den drygaste influencer som finns.

   Alice sida helt klart. Förstår att det är en svår situation men att rucka på sin integritet är jobbigt som fan. Och antagligen insåg hon inte när hon bjöd in Klara att hon hade så starkt behov av ensamhet.

   Klara har köpt en lägenhet för plus 10 mil, som hon dessutom renoverar. Hon har ju inte precis ekonomiska problem så varför väljer man ens att flytta hem till en kompis från början och inte hotell som alla andra influensers? Och att Klara gick ut och sa att alla hotell är fullbokade, jo tjena, finns en massa hotell lediga, men de kanske inte är tillräckligt fina.. Hon fick bo hemma hos Alice i över en månad och de verkar ju inte ha haft det speciellt trevligt tillsammans då de har två helt olika levnadssätt. Tror knappast att Alice SPARKAT ut henne, snarare vara tagit ett snack med Klara och förklarat att det inte går längre.

    Varför delar de ens med sig av detta i sina vloggar från första början kan jag undra. Hade ju varit väldigt mycket smartare att hålla just denna biten för sig själva, för bådas skull och främst för deras vänskap.

  Tips på komiker likt Ricky Gervais? Icke-pk dvs. Inga kvinnor.

   Bill burr

   Får man fråga varför du söker män specifikt?

    Har sett nästan varenda kvinlig kkomikers folk hypat och ingen är ens i närheten så rolig som männen (vissa män är dåliga också, Kevin Hart tex).
    Kvinnor är bra på mycket men sällan på att vara roliga.
    Kvinnor är roliga som människor typ Sofia Vergara när hon är hos Ellen/Kimmel osv men inte som stå upp.

     Haha oj! 😄

     Här känner jag att det är på sin plats med ett kraftuttryck: Vänligen gå och dra nåt gammalt över dig! Mvh orkar seröst inte

      Ska jag tvinga fram ett skratt eller? Jag tycker att kända kvinnliga komiker är tråkiga, deal with it. Din lättkränkhet är kvinnors problem i ett nötskal.

     Jag tycker inte det är en så stor grej att tycka att kvinnor inte är lika roliga? Inget jag som kvinna direkt går igång på.

      Men det är falskt.

       Humor är subjektivt. Kvinnor är generellt mer pk eller för icke-pk. Tråkigt tycker jag. Har aldrig någonsin gapflabbat åt en kvinna (eller jo, Babbsan i Parlamentet).

      Men att liksom undanbe sig kvinnor? Att säga att ingen av de kvinnor jag hittills sett hr varit lika roliga som killarna, men att tycka att kvinnor inte kan vara roliga på det sättet verkar så märkligt… riskerar du inte att missa massa tips då?

       Riskerar hellre att missa ett tips än att gå igenom massa tråkiga shower bara för att det råkar vara kvinnor som är komikerna.
       Finns jätteroliga kvinnor (hoppas jag!) men det finns många fler män med mon sorts humor så jag kör på det säkra. Har du ett supertips på en kvinna som är jätteroligt och i klass och humortyp som Ricky, hit me (men jag kommer att kolla de som rekommenderat manliga komiker först).

        Försök rannsaka dig själv istället för att tro att det är en preferens att inte gilla ”kvinnliga komiker” (som inte har något gemensamt annat än att de identifierar sig som kvinnor).

        Anledningen till varför du inte kan tycka att någon kvinna är rolig är för att du ser ner på kvinnor. För att man ska kunna skratta åt en komiker krävs det en nivå av respekt, att man litar på personen och att man inte går in med en inställning att det är andra klassens komiker.

        Sorgligt, hoppas inte ditt kvinnohat påverkar dina andra relationer till kvinnor.

   En standuppare jag älskar är Kevin Bridges från Glasgow.
   Han är varken kvinna eller särskilt pk.

    Åh, jag tycker han är så svår att förstå!
    Jag gillar Michael McIntyre och Bill Bailey!
    En icke speciellt pk är Jimmy Carr.

   Jim Jefferies

   Louis CK

    yes på den!

   Bert kreischer, den enda du behöver.

   Bara den episoden om hur han råkade gå med i ryska maffian är ett guldkorn som måste ses.

    Om han är bra så kommer jag även att ändra uppfattning om dig Lewis!

     Då håller jag tummarna.
     Som sagt, klippet från hans show om hur han räkar gå med i ryska maffian är humor på hög nivå ( finns på youtube).

     Återkoppla gärna vad du tyckte.

   Finns ingen. Lisa Lampanelli slår ju honom helt. Men tyvärr är hon kvinna. Är också intresserad av att höra vem.

   Jag förstår verkligen inte vad folk tycker är roligt med honom. Han har ju bara gubbhumor som inte ens är kul.

   Anthony Jeselnik, låååååångt ifrån PK. Obs inte för känsliga

    Instämmer, inget för de lättkränkta👍🏻

   George Carlin!! Mycket religionskritik, samhällskritik och mörk humor. Finns många klipp på youtube.

   Louis CK kanske. Men kanske hans äldre material, gick och kollade på hans senaste show för ett någon månad sedan och han kändes…trött. Skämten kändes lite trötta. Inte lika vass som förut. Men äldre materialet helt klart!

   Daniel Sloss är riktigt bra, inte riktigt som Ricky och Louis, men tror om man gillar Ricky att man gillar honom också. Han senaste show för ett par månader sedan var riktigt bra. Han har ett par ”specials” på Netflix, så jag hittade honom.

   Natasha Leggero. Visserligen kvinna men långt ifrån PK, drog bl.a. ett abortskämt i en roast mot Justin Bieber som inte uppskattades av honom 😂😅

   https://youtu.be/nE7yYDbrCnc

  Vad ska man göra när man är uttråkad av allt? Jobbet, relationer, hobbies, nöje, resor. Det kryper i mig när jag tänker på att leva resten av mitt liv och känna såhär.

   Hoppas du tar detta på rätt sätt, men det låter lite som att du kanske kan vara deprimerad? Har du övervägt terapi? Kram

   En till som har ”vaknat”. Livet är rätt trist när man insett hur meningslöst det egentligen är. För mig är religion, familj, min man och mina barn det enda som håller mig från självmord.

    Nja, då gör man fel saker. Eller är deprimerad. Finns ju hur mkt kul som helst!

     Jadå, men även det roliga blir tråkigt efter ett tag. Finns inte oändligt med saker att göra. Äta ute, gå ut, sova på hotell, gå på nöjespark, besöka ett zoo, bada, fika, sola, träffa vänner, shoppa osv. Allt är kul när man reser men det är de 11 månaderna emellan resorna som är tråkiga. Barn ger dock en glädje som är ofattbart stor.

      Håller inte med, och det finns ju oändligt med saker att göra! Bra att du hittat glädje i barn dock, då har du ju nåt iaf. Men finns ju otroligt mkt.

       Tips? 🙂

   Byt ut nåt! Eller vänta, tror alla får såna perioder, de brukar gå över.

   Gör nåt helt nytt! Typ vadsomhelst! Jag bestämde mig bara på impuls att börja spela innebandy- hade svinkul OCH fick 5 nya fina vänner!

   Jag känner likadant och försöker därför skaffa barn. Går dock dåligt och tanken på att jag ska bli ofrivilligt barnlös tillsammans med att känna att allt är blaha är… Mörk.

    Inte säkert att livet blir roligare med barn.. mkt jobb och tråk. Men vill man ha ska man ju försöka såklart!

     Ja mitt liv blev tyvärr bra mkt tråkigare efter barn, haha! Älskar dem såklart men barnrelaterade aktiviteter är inte så kul. Men men, blir kanske bättre när de är äldre (4 och 6 nu).

      Jag tycker det är roligare nu när barnen är 13 och 15, man är mer utvilad också 😉

     Nej så är det. Tror inte jag är ute efter ”roligt” så mycket som mer mening på något vis (obs menar ej att barn är meningen med livet, utgår bara från vad jag vill personligen i mitt liv). 🙂

   Hjälp någon annan så får du kanske lite perspektiv och/eller inspiration

  Sorry för lång text, eller ser hemskt långt ut på mobilen😂

  Alltså mina matrutiner är katastrof..

  Har ätit rätt dåligt en längre tid, typ 1 1/5 – 2 år, innan dess gjorde jag matlådor eller förberedde olika grejer så jag kunde plocka ihop lite olika saker och göra olika maträtter.

  Men nu så 1-2 dagar i veckan äter jag som man borde (frukost, lunch, middag och kanske något mellanmål) och sen resten av dagarna blir det frukost och lunch eller middag, i värsta fall bara något litet mellanmål.
  Frukost är enda målet som jag verkligen alltid äter, den rutinen sitter liksom.

  Tänkte att det skulle bli bra nu på semestern för då skulle jag ha orken och tiden att fixa lunch och så, men icke.
  Idag har jag ätit frukost som bestod av keso ananas/passion (Så god! Tips om ni ej testat), banan, nektarin och granola och under dagen har jag ätit upp en hel kladdkaka för jag gått och småätit från den.
  Mår så dåligt, både för jag vill inte äta så onyttigt och skäms typ att jag kan äta en kladdkaka på en dag, skulle aldrig berätta det för någon liksom. Kroppen mår inte bra, mår illa, ont i magen och energin ligger på minus. Såklart.

  Hur får man bra matrutiner?
  Hur hittar man inspiration vad man ska laga för mat?
  Kan man finns glädje i att laga mat så det inte bara känns som ett måste? Skulle verkligen vilja se någon glädje och längta efter det, se det som en mysig stund på dagen. När jag väl lagat mat går det ju bra och är oftast rätt trevligt kommer jag fram till, men att faktiskt komma igång och komma ihåg känslan är en annan sak.

  Har ingen ätstörning eller så, är inte så att jag inte vill äta liksom.
  Dålig på att planera vad jag ska ha hemma för att kunna laga mat bara. Känns ibland onödigt att äta om jag inte är jättehungrig så skjuter fram lunchen och tänker att jag tar det om någon timme, men så är det plötsligt kväll och då orkar jag inte laga mat eller gått så länge så all mat bara äcklar mig och får mig att må illa.

  Tror min trötthet, huvudvärk, låga energi och sånt skulle försvinna om jag åt regelbundet och bra.
  Har även sömnproblem, ångest, ett mående som pendlar mycket så är väldigt nedstämd vissa dagar och har add så alla dom grejerna skulle förmodligen också förbättras iaf lite om mina matvanor var bättre.

  Vill verkligen få in bra rutiner med mat och även sömnen, men känns seriöst omöjligt.

  Det som gjorde att det blev såhär tror jag (eller det enda jag kan tänka mig) är när jag försökte bli vegan för typ 2 år sedan.
  Drog ner på allt kött, mejeriprodukter osv, försökte hitta annat att äta och tillslut blev jag bara äcklad av det jag lagade. Men ville samtidigt inte äta kött så försökte fortsätta men började äta kött igen efter några månader.
  Ville också vara nyttig så ville sluta äta socker, göra allt från grunden och äta väldigt rent med mycket grönsaker. Så ett tag kändes det bättre att hoppas över att laga köttfärssås och spagetti som jag var sugen på för jag borde äta sallad och grönsaker. Jag vet ju att det är bättre att jag äter än att hoppa över en måltid, vad den än består av är det såklart alltid bättre att äta.

  Men tror det är de som hände och nu hittar jag inte tillbaka och i perioder äcklar mat mig, svårt att komma på något som inte får det att vända sig i magen bara. 

   Låter ändå lite som en mildare form av ätstörning. Tror du kan komma ut den eftersom du ser problemet och vill bli bättre!

   Om du gillar frukostmat så är detta även till lunch och middag ett tag. Då får du iallafall fall i dig vettiga saker och får energi.

   Sen tror jag att du får släppa idén om att det ska vara kul och lustfyllt att laga mat. I alla fall just nu. Nu ska ditt fokus vara att äta tre måltider per dag, oavsett om du är sugen eller ej. Se det som en vana du måste få in, ett beteende du måste öva på. När du väl äter tre mål per dag så kommer du ha mer energi och efter ett tag kommer nog suget efter olika rätter tillbaka.

    Tänkt att det är om jag undviker mat med flit eller så, eller spyr så tänkt det ej är något ätstört eftersom jag bara har dåliga rutiner.

    Har gått ner en del i vikt senaste året, ca 13-15kg på ett år. Var överviktig innan så är inte underviktig nu utan mullig, småtjock eller vad man kallar det.
    Har velat gå ner i vikt innan och gjort det lite när jag varit noga med matlådor osv, men nu har jag gått ner utan att försöka. Har inte varit ett mål utan bara haft svårt med maten.

    Tänkte ett tag att jag inte ville äta vissa maträtter för jag inte vill gå upp i vikt igen, och såna tankar är såklart inte ”normalt”, men känns som dom tankarna är borta nu eftersom jag tryckte en kladdkaka idag liksom😅 äta pasta hade ju varit bättre än en kladdkaka.

    Men du har kanske rätt. Lätt att kanske bli lite blind, bara tänkt på det som slarv och att jag glömmer bort att äta ibland.

    Jag ska testa att äta frukost tre gånger om dagen. Alltid lätt mat som går ner så största problemet blir att få in rutinerna.
    Fastnar lätt i saker och har svårt att avbryta för jag ska bara göra det lite till och sen flyger timmarna förbi😅
    Men får testa att ställa larm i mobilen när jag ska äta och verkligen försöka slita mig.

    Tack för dina tips! 💕

     Låter som du har en bra analys 🙂 Och larm låter smart!

    Mitt svar fastnade i modd såklart. Kommer väl fram imorgon eller något🙃

    Men tack för dina tips💕

   Hej! Jag har jättesvårt att motivera mig själv att äta när jag är ensam, men precis som du lyckas jag iaf äta frukost.

   Det som funkade för mig var att sänka ambitionen, och standardisera. Jag har börjat se till att ha god yoghurt och god müsli hemma, och så äter jag alltid det till lunch när jag är ensam hemma (är föräldraledig, och oroade mig för hur det skulle bli med maten när jag är ensam med bäbisen). Jag behöver inte fundera på vad jag ska äta, och det går fort. Jag har faktiskt ätit lunch nästan varje dag sedan jag gav upp tanken på att äta lagad mat.

   Kanske kan nått liknande funka för dig?

   Ät bara ät. Små portioner ofta.
   Det är lätt att inte prioritera och glömma bort att äta, resultatet blir att man mår piss. De är inte värt det!

   Jag sänkte kraven på ”matlagning”, insåg efter ett tag att jag verkligen inte pallar hålla på och planera, handla och laga mat från grunden hela tiden. Fyllde upp frysen med fiskpinnar, pyttipanna, potatisbullar osv och kan därmed alltid göra mat till mig själv. Kompletterar med fryst broccoli, ärtor och haricot verts. En bonus är då att jag slipper gå till affären hungrig = köper inte hem en massa snacks. Jag kan inte köpa nåt onyttigt som jag inte ska äta samma dag, för jag kommer äta det samma dag. Så det får bli nåt litet om det blir nåt.

   Har även lärt mig laga en del enklare rätter från grunden, de går snabbt och repeteras ofta. Pasta på italienskt vis brukar vara ett säkert kort.

  Kan vi diskutera Amanda Linnéa??? Vad finns det för skvaller om henne

   Hennes föräldrar gav henne en riktig utmaning iom att hon skulle lära sig att skriva sitt namn!

   Kan vi inte diskutera varför du så otroligt gärna vill lägga tid på någon som du uppenbarligen verkar typ störa dig eller är avundsjuk på? Jag tycker att det är en betydligt mer intressant diskussion. Sådana här kommentarer får det att krypa i mig för det visar på hur otroligt outvecklade en så stor del av befolkningen är. Att vilja diskutera någon du känner/inte känner men är lite störd/avundsjuk/whatever på?
   Helt ärligt, du borde se över hur du faktiskt mår.
   Nej jag är inte Amanda.

    Nej stör mig ej men tycker det finns så mkt spännande kring henne som jag vill veta vet om.

    Och jag mår bra tackar som frågar. 🙂

   Också så nyfiken! Pluggade samtidigt som henne men inte samma termin. Kan inte minnas att jag såg henne ute på nation så ofta? Min uppfattning är väl lite att hon får sitt juristjobb att låta jääähääätteviktigt och häftigt men så jobbar hon på typ brorsans företag?

    Ja vad är grejen med henne? Hur gammal är hon? Hon ser ut att ännu vara 20 bara. Är hon bloggare?

   Kände hennes brorsa en stund, och tyckte den familjen hade så märklig relation. Typ skrev Anna book-liknande milslånga inlägg om hur mycket de älskade varandra VÄLDIGT ofta. Fint med syskonkärlek, men var verkligen SÅ många inlägg om hur mycket de älskade varandra som var skrivna väldigt… Bookiska.

   Hon är 90a och kommer från 💵. Tillsammans med nån äldre miljonär som flyger runt henne och betalade för hennes nose job. Bilderna på insta är lite väl överredigerade men hon är duktig på att skriva!

   Tycker också relationerna i den familjen känns riktigt märkliga.
   Nu verkar hon ha köpt någon superlägenhet

  Ge mig tips på bra rätter till matlådor och storkok! Vad är erat go-to?

   Köttfärssås, lasagne, laxröra (lax, creme fraiche, vitlök sambal oelek) med jasminris. Alla typer av grytor funkar ju, pannbiff, köttfärslimpa. Tycker allt man gör av köttfärs blir så mycket mat och därmed perfekt till matlåda. Körde mycket på ugnspannkaka förr också, falukorv i ugn, korv stroganoff, paj, (hemmagjord) pyttipanna

    Linsgryta med ris, halloumigryta med ris, stekt ris med grönsaker och tofu, pad thai, havreris med tzatziki och biffar på formbar vegfärs, vegbullar med potatis och gräddsås.

     Tzatziki🤤🤤🤤 en burk med bara det hade lätt funkat som matlåda!

   Brukar så ofta det går köra någon slags kylskåpsrensning när jag gör mina storkok, det blir väldigt billiga matlådor och man undviker dessutom matsvinn. Så det är ett tips, att kolla vad du har som håller på att bli tråkigt. Det resulterar ofta i helt nya rätter!

   Lasagne, olika slags pytt i panna och paj är två rätter som är enkla att laga storkok av och som går att variera massor, perfekta för kylskåpsrensning med andra ord. Andra tips är vitkålsgratäng, rotsaker på plåt i ugn med marinerade qournfiléer, gratinerad aubergine och matiga varma sallader (t.ex https://www.ica.se/recept/varm-sallad-pa-jordartskocka-724657/).

  Johanna Bradford… läste att hon och hennes man fått betala 1,7 miljoner i tvistelösning på den tidigare villan.

   Därför hon dragit ned på maten?

   Varför?

   Såg att de som köpte huset har helrenoverat huset så att det inte ser ut som samma hus. Då kan man ju lika gärna bygga ett nytt. Hmm.. Nått skumt verkar det vara.

  Vet någon hur många carat Lovisa Barkmans förlovningsring är på? Ser ut att vara en exakt sådan Sten jag vill ha.

   Cirka 2

    Inte mer? Tycker att den ser väldigt stor ut!

     Kan vi prata om henna plötsliga livstil ? Helt otroligt vilken väsk samling hon har! Vad jobbar hennes kille med egentligen?

      Tydligen professionell pokerspelare. Verkar också komma från en väldigt förmögen familj, allt hon velat är ju att vara överklass så hon har väl lyckats

       Kommer han verkligen från en förmögen familj? Hans mamma verkar föda upp hundar och man ser aldrig att dem spenderar tid tillsammans med familj. Till skillnad från Schuterman/Gottlisch klanen som verkligen har hittat varandra och verkar ha det så mysigt och genuint trevligt.

       Lovisa har bara skrivit väldigt torrt om sin familj, hon verkar aldrig åka hem? är hon från Borås?

        Lovisa är från Bredaryd, en håla utanför Värnamo i Småland.

         Oj! googlade nu och verkligen liten by! Varför trodde jag att hon var från Jönköping? Hon pratar ju inte ens skånska?

          Jönköping ligger i Småland…

          Lovisa skulle aldrig erkänna att hon är född och uppvuxen i Bredaryd. 🙃 Det är inte fint nog. Hon kommer inte från pengar. Jag tror att hon brukar säga att hon är från Jönköping om hon måste, men det flyttade hon när hon gick på gymnasiet.

       Hur får du fram det att hon alltid velat vara överklass? Trodde hon kom från en välbärgad familj ?

       Inte automatiskt överklass för att man är rik…

        Jaa eller hur! Tänker att man är överklass om man kommer från en viss typ av familj med anor, typ Uggla eller Wachtmeister. Aldrig hört talas om honom? Vet någon hans namn?

         Familjen är inte överklass. Han är uppvuxen i Huddinge och familjen har på senare dagar flyttat till Östermalm. Han tjänat pengarna på poker.

         Jag gick i parallellklass som honom i gymnasiet. Han var trevlig men lite lätt dryg sådär.

        Överklass kan definieras efter inkomst eller en mer traditionell definition av familjetillhörighet.

    Är du säker? Tror mer 3,5c~ 200 000kr.

     Jag tror också på 3-nånting. Min är strax över 1 carat och den ser ut som en knappnål i jämförelse.

      Min är också strax över 1, men det är svårt att bedöma pris genom att ha sett en bild. Har ju helt och hållet med kvaliten att göra

       Så är det. En 3 carat av bra kvalitet kostar bra mycket mer än 200k.

   Tror du kommer ångra dig. Den kommer fastna i allt möjligt och vara i vägen. Ser fin ut på bild men jobbig i verkligheten

    Det är inte så jobbigt. Man tar av ringen vid dusch, städ etc. Har du/ni råd så kör

   Linsgryta med ris, halloumigryta med ris, stekt ris med grönsaker och tofu, pad thai, havreris med tzatziki och biffar på formbar vegfärs, vegbullar med potatis och gräddsås.

    Exakt den caraten jag trodde!

   Angående henne.. Som någon nämnde ovan – hennes livsstil !? Hon är ju inte större influenser än dom ”andra vanliga” som inte har det lika ”fett”
   Undrar vad hennes sambo jobbar med ?

    Ända man hittar om honom är poker.. annars verkar han ha super låg profil överallt. Inga företag eller så registrerade. Är det skattefritt spel och sånt?

   Känns som en dålig idé att ha en sån stor ring i Stockholm…. Titta bara på Petra som blev rånad

    Ja. Jag lämnar min ring hemma rätt ofta. Samma med klocka. Sjukt att det ska va så

     Stor ide att ha en ring som man inte vågar ha på sig.

   Hon lever ett helt otroligt år, ändå ingen granskning här om alla hennes resor! Dubai, Ibiza, St Barth, Paris varje helg nästan, Capri och nu Monaco bara under de senaste 6 månaderna.

    Jaaa kolla upp och granska CAM CAM, känns som hon kommer undan med mycket

  Hjälp! Vad ska jag laga för middag till min dejt i helgen? Som inte är alltför komplicerat 🤗

   Marinera fläskfilé med nån god smak (eller kyckling eller annat) och gör en egen potatissallad, vet inte om det är svårt att göra själv, men det finns så många recept som verkar goda iaf. En fräsch sallad till med typ vattenmelon och fetaost i, kanske även jordgubbar. Ett gott vin till.🍷

   Risotto? 😀

   Cacio e pepe? Supergott och enkelt! 😍

    Hahah hör bara hon tjejen uttala det högt 😂 Och killen som driver med det och har sånt härligt skratt 😂

   Lasagne tar tid men är väldigt enkelt och gott!

   anka på fransk vis (magret de canard) med rödvinssås. Det låter komplicerat men det är inte svårt

    Sprängd anka med apelsinsås.

    Mmm konfiterade anklår.

   Carbonara!

    Om man är en 18årig kille ja. Annars nej.

     Haha va? En riktig carbonara är ju himmelskt! Tror de flesta killar skulle gilla om man vet hur det ska göras!

   Såg något som såg otroligt gott ut på Instagram.
   Lmmracks på en bädd av pesto. Du kanske kan googla något recept? Sen kan du ju steka färskpotatis med vitlök, timjan och steklök. Tror de blir jättegott

   Knullpasta såklart!

  Jag förstår A. Jag hade inte hellre orkat bo med K.
  Däremot tror jag inte det handlar om att A behöver egentid. A hade nog aldrig orkar bo med K. Fullt förståeligt.

  Så mysigt soldyrkaren har det 🐱

  Vilket är ert bästa resmål och varför?

   LA – där finns allt inom några timmar om man vill.

   Ljungdalsfjällen. För att jag är en tönt som älskar fin natur och kolla på renar 😄

   Schweiz, fint! Var i Zürich och på något mer ställe som jag inte minns namnet på och jag gillade båda.

   Grekland, har en skum dragning till Grekland, räcker att jag ser bilder därifrån och känner att det är som hemma, särskilt gamla grekiska tempel…måste varit en grekisk gud i ett tidigare liv tror jag🤭

   Alperna (Österrike), fjällvandrade i maj för några år, mycket fint!

   Halland. Ä l s k a r. Åker egentligen hellre dit än utomlands.

    Tips på trevliga ställen i Halland? Jag åker ofta igenom där men vet ej vart jag ska stanna om jag vill ha det mysigt/fint

   Island. Så sjukt natur och upplevelser! 😍

   Andalusien! Sevilla, Cordoba, Granada, Sierra Nevada (skidåkning), Malaga, Cadiz, flamenco! Otrolig historia, arkitektur och även natur! Och såklart sol och bad för den som vill ha det.

   Älskade och drömmer tillbaka till min resa i Sydamerika, främst tiden i Amazonas. Även franska rivieran var underbart.

   Italien var fint som tusan, har velat Åka tillbaka i 22 år.

   Irland

   Ingenting kan slå Island. Vilken magisk ö!

  En bloggläsare frågade Regina (skriver jag bloggnamnet så hamnar jag eventuellt i modd) vad hennes sambo jobbar med. Hon svarade: Han är ingenjör och jobbar med en av bilarna. Produktionsteknisk chef tror jag det heter, haha

  Är det bara jag som tycker det är så fånigt när någon svarar liknande om partners jobb? Hanna Persson brukar ange liknande typ av svar när folk frågar vad Anton gör. Vet man inte titeln frågar man väl men jag antar att hon vet men ändå ska verka lite skönt nonchalant och ”tokig” (varför man nu skulle tycka att hon är det).

   Så synd med kvinnor som inte fattar vad deras män jobbar med för att det ”låter svårt”. Typ Monica i Vänner och Regina. Visa intresse, fråga och lär er. Jobbar själv som ingenjör inom energisektorn och kvinnor sitter som frågetecken när jag uppger min titel. Min egen mamma vet inte ens vad jag gör pga att ”det låter svårt”. Gör mig ledsen faktiskt…

    Jag är ganska säker på att hon vet någorlunda vad hennes kille gör. Hon ska dock alltid skriva på ett sätt som gör att hon framstår på ett visst sätt. Så i det här fallet så tror jag det mest beror på hur hon vill att andra ska uppfatta hennes personlighet och inte så mycket om det du skriver om. Men förstås finns det många kvinnor som ska göra en grej av att inte förstå. Lustigt att du nämner Monica och Vänner. Det är ju Reginas favoritserie! Det skulle inte förvåna mig om hon fått det där ifrån.

     Låter lite som att du stör dig på henne vad hon är skriver kanske 😉

     Jag kan ha missförstått henne men det känns respektlöst att inte bry sig om sin partners yrke. Men om hon skämtade så är det ju inte så dramatiskt.

     Jag reagerade faktiskt på det också. Tror inte för en sekund på att hon inte skulle veta vilken titel hennes sambo har, särskilt med tanke på att det är en ”bra titel”.

   Jag tycker inte det är fånigt. Jag hade kunnat svara likadant själv om jag hade svårt att förstå 😅

    Jag menar inte att hon ska kunna en massa om yrket i sig, menade mer att det blir så fånigt när hon ska göra en grej av att inte ens veta titeln.

     Jag känner ”äsch”. Let’s agree to disagree 😊

     Alltså… Det är ju du som gör en grej av det?

   Eh? Vissa jobb är ju lite ”svårare” att förstå sig på än andra. Jag har vänner som är civilingenjörer och jag har sjukt svårt att beskriva vad de jobbar med. Samma med min man, han jobbar med IT, men jag kan inte beskriva mer utförligt med VAD för när han berättar det så är det så långt ifrån vad jag kan förstå så det går liksom inte in. En vän doktorerade för några år sedan och jag skulle gå på hennes presentation av avhandlingen. Innan frågade hon mig vad hon forskat om. Jag ba ”….miljö?” och hon skrattade högt… Vissa av oss är kanske bara tröga eller så är vissa jobb lite svårare att förstå än vad typ läkare, jurister och mäklare pysslar med. Tycker inte det är så konstigt.

    Håller med! Jag pluggar till socionom och det är ofta jag får förklara vad det är en socionom gör 😅

     Jag fick förklara för en handläggare på arbetsförmedlingen vad en socionom gör en gång haha! 😉

      Den var lite otippad 😅

       Japp… Frågade honom vad han var utbildad som (trodde många av dem var just socionomer) och han var lärare?!

        Det är vanligt med socionomer där vad jag har förstått. Lärare hade jag inte gissat på 😅

        Socionomer på Af ja sug på den du!

         Jo det var en del socionomer på AF när jag jobbade där. Jag är själv socionom(jag jobbade visserligen som socialkonsulent och inte handläggare) och många med beteendevetenskaplig utbildning, inom socialt arbete, men också många lärare som inte pallade fortsätta inom skolan eller hade utomeuropeisk lärarutbildning.

        Haha jag tror att deras krav bara är att man ska ha ett visst antal högskolepoäng? Jag har hört det i alla fall men jag kan ha fel.
        Iaf, jag hade en handläggare där som hade jobbat med typ ljud och ljus på teatrar (hennes högskoleutbildning hette förmodligen inte så, men hon hade pluggat något och sen fått ett sånt jobb iaf).

    Som sagt. Jag skrev att jag tycker att hon är fånig som skriver på det sättet, alltså att hon inte ens kan titeln. Jag menade inte att hon ska veta en massa om vad han gör om dagarna. På samma sätt som att han kanske inte vet så mycket vad hon gör i sitt jobb. Vissa jobb är svårare än andra, konstigt vore det annars.

     Jag tyckte det verkade som att personen som frågade fiskade efter vad han gör, inte hans titel. Tror det är därför hon kände att hon behövde svara mer än ”ingenjör”. 🙂

    Visa intresse, fråga och lyssna.

    Jag jobbar med SEO och ibland vet jag knappt själv vad jag gör, eller hur jag ska förklara det för andra.

    Min man är också ingenjör och gör nåt med…bildbehandling? Kanske?

   Jag undrar mest vad som har hänt mellan henne och hennes morsa.

    Samma här! Något har uppenbarligen hänt och hon hintar ganska ofta om att hon har det jobbigt med något…har länge tänkt att det måste vara något med mamman. Oavsett, hoppas att det löser sig.

     Tror det har något att göra med pappan och övrig släkt i Norge. Det har ju dessutom uppstått något en kort tid efter att hon fått barn.

      Tänker du på att de är Jehovas Vittnen?

       Nej verkligen inte. Varför skulle jag det? Förklara gärna! Jag tänker utifrån föräldraskapet och hur mycket det gör med människor. Skulle kunna vara mer specifik men det känns lite onödigt.

      Fast hon är ju i Norge stup i kvarten. Mamman däremot har inte nämnts på hur länge som helst.

    Jaaa! Vad har hänt helt plötsligt?!?

  Har börjat äta kött efter 10 år som vegan, tips på sånt som jag måste smaka på? Har typ glömt hur gott allt är.
  Kommer dock fortsätta äta huvudsakligen vego mat men vill smaka på allt (ej fläsk, räkor, bläckfisk, ostron).

   En riktigt god parmaskinka, varmrökt lax, grillade pilgrimsmusslor, Marulk, makrill med färskpotatis, kyckling i alla dess former, skagenröra(!)..kan fortsätta en evighet 😅 började själv äta igen efter 10 år som vegetarian och satan så gott allt är! Är dock pesceterian idag men var tvungen att smaka parmaskinka och herregud så gott!

   Jag var också vegetarian i tio år, det jag uppskattar mest nu är nog en macka med pepparsalami 🙂 finns med nötkött!

    Förlåt, jag var alltså aldrig vegan. Åt bara inte kött.

    Köpte pepparsalami idag! Har inte smakat ännu 🙂

   Rökt älg. Vildsvin är väldigt gott också och inte lika flottigt som annat griskött.

    Måste smaka på älg. Äter inget gris/svin tyvärr men tack för tipset ändå.

     Porterstek på älg 👌🏻

   Vildsvin, ren och häst är det godaste köttet jag ätit. 🙂

    Vill minnas att vi serverades renkött på en klassresa. Det var så gott!

    Rökt hästkött 👍

   ÄLG! Det är det godaste som finns😍🤤 gör sig allra bäst som stek eller köttbullar😍

   Renskav!

   Renskav!

  Förlåt, kanske har en hang up på Alexandra Bring, MEN är det bara jag som tycker att det känns extremt overkligt att hennes man renoverar en hel lada, fixar stenar till uteplatsen, en gästtoalett, gör en egen grill och renoverat ett helt hönshus på typ, 1 vecka? Jag köper det inte öht. Absolut att han pillar och fixar men att han hinner klart stora stora projekt på 1 dag? Nä. Får så mycket duktig flicka syndrom från henne. Hon är bästa morsan, med en stresstolerans utan dess like, lagar all mat från grunden (svåra recept), har en man som kan allt och lite till, barnen är goals, allt är bara så *kolla vad bra vi är* utan att säga just dom orden. Ugh.

   Har PRECIS samma känsla kring henne som du, vilket är tråkigt för jag gillade henne jättemycket förut. en sak som jag också börjat störa mig på kring henne är alla hennes extremt många samarbeten och konsumtionshets. Det rimmar på något sätt illa med den person hon uttrycker sig för att vara. Dubbelt liksom. Eller kanske är bara jag som tolkar det så? haha 😅

   Japp, haha. Tror knappast han gör allt själv. Och om han gör det – när har han tid för fru och barn? De lär ju knappast se skymten av honom.

   Haha ja fyfan stör mig på henne sen de köpte sitt sommarställe. Allt är så himla golas, magiskt, som i hennes drömmar osv. Snälla det finns hundrasjuttioelva huskonton på instagram med fina gamla hus på landet, ditt är inte mer speciellt

   Jepp.. Har avföljt sedan innan, men kändes motsägelsefullt med alla samarbeten med NA-KD och diverse företag när hon säger sig bry om klimatfrågan. I podden pratade hon om att ta tåg upp till sina föräldrar men tar själv bil? Alla recept som ska vara sjukt nyttiga också får inte innehålla något socker, medan hon själv påstår att hon äter såå mycket och är en foodie.

   Håller med, det börjar kännas överdrivet.

   Håller helt med dig. Hon vill framstå som sjukt huslig. Tycker dock inte alls hennes mat är särskilt avancerad? Det talas liksom om hennes mat i poddar haha: för att hon typ gör bananpannakaka till barnen?

  Vad är grejen med Therese Lindgrens nya märkeshets? Känns inte alls som henne

   Känns som att hon går igenom såna faser lite då och då? Köper märkesgrejer, använder ytterst lite sen säljer hon det vidare igen på typ sellpy. Sen är hon utan ett tag och så köper hon nytt. Allt från smycken till väskor och kläder. Är väl väldigt likt henne, att gå all in för något sedan byta och gå all in för något annat.

   till och med en prada-filt till hunden 😂

   tycker också hon har ändrat hela sitt ansikte.. mer nu än innan. Hon har börjat se sådär gammal ut, som en del gör när de har gjort för mycket fillers.

   men jo, det känns väldigt konstigt det här med alla märkesgrejor. och så att det är så noga med att allt ska vara i bild. Liksom, en bild på henne så sitter hon med nyckelhållare malplacerat under hakan? Ser komiskt ut. Vi vet att hon är rik, kom igen.

    Är fillers veganskt?

     Gjorda på hyaluronsyra som oftast görs med bakterier idag, går också att utvinna från tuppkam

   Och hennes nya, tillgjorda skratt, speciellt när hon skrattar åt Anders?

    Känner inte igen henne öht längre sen en tid tillbaka? Känns som något drastiskt hänt… och då har jag följt henne från start i princip

     Samma här! Dessutom verkar hon inte riktigt bry sig om sin youtube-kanal längre, eftersom videos kommer sällan och inte ens varje söndag som hon planerat, ofta utan förklaring eller i nästa video ”hade pms/huvudvärk”. Jag tror en stor anledning till att hon blev stor på youtube var att hon levererade sina videos ofta och regelbundet, och hade högre arbetsmoral än de flesta influencers, men vad finns kvar när hon också struntar i det….

      Hon behöver väl inte pengarna längre ändå

   Ska jag vara ärlig tror jag att hennes rikedom gått henne åt huvudet. Hon har verkligen lyckats, applåd för det! Det är imponerande.

   Men hon har ingen genuin ödmjukhet kvar. Märkesväskor, smycken, lyx och mycket yta. Hennes content består mestadels reklam nuförtiden eftersom det är det som drar in pengar. Hon frågar i sitt senaste inlägg på insta hur sjutton folk har råd med resor och att åka på festival, samtidigt som hon, hundarna och Anders tog in på ett hotell sådär spontant 11 minuter hemifrån.

   Snacka om skev verklighetsbild.

   Kan det inte bara vara så att hon inte riktigt vet vad hon ska göra med sina pengar? Hon vill inte ut och resa pga social fobi och hon vill ej ha barn. Finns inte så mycket annat att lägga pengar på än bostad och sig själv då.

  Hej!! Har en fundering som jag tänkt över längre och borde egentligen söka vård för att diskutera mina problem med en psykolog / läkare. Men är svårt för kallprat symtom på social fobi eller autism? Jobbar i kassan på coop och avskyr när bekanta kommer förbi och handlar för jag blir så fruktansvärt stel. Kommer inte på ett skit och säga det blir lika hemskt stel varje gång

   Känns inte som nåt man behöver vård för. Man är olika helt enkelt, låter sjukt vanligt dessutom.

   Knappast det enda eller dominerade symptomet i så fall.

   Har också jobbat mycket i kassa och tyckte det blev så konstigt när nån jag känner i andra sammanhang handlade av mig. På jobbet är man ju kundservice-versionen av sig själv och det är ju så man är privat. Det blir en konstig krock tycker jag.

   Har också lite svårt för kallprat men insett att det är ett måste så har en mental lista över saker som man kan kallprata om och kör på den. Brukar funka

   Jag tror också att det är vanligt, men känner du själv att det påverkar dig så mycket att du behöver/vill söka vård så tycker jag att du ska göra det 🙂

  Känner att jag har tappat allt vad stil heter sedan jag fått två barn tätt. Vill hitta tillbaka men vet knappt vart jag ska börja. Vad är era bästa och gärna enkla stiltips för att ni ska känna er fina?☺️

   Har blivit såld på maxiklänningar och kjolar. Känns så härligt att glida runt i nu på sommaren.

   En snygg vit skjorta till snygga blå-jeans samt några nya sandaler. Målar naglarna och sätter på en snygg klocka. Oversized kavaj i somrig färg på det.

    Jeans och skjorta och kavaj på det, låter väldigt svettigt nu i sommartider!

   Den här sommaren har jag fått dille på linne, materialet alltså. Och gärna matchande byxor och överdel. Kände också att jag hade tappat stilen, men pga pandemin, men sen bara jag satte en budget inför sommaren, klickade hem allt jag ville ha och hittills har jag inte gjort något shoppingmisstag, allt har använts eller kommer användas inom kort.

   Annars tycker jag egentligen att det är lättare att shoppa kläder inför hösten, enklare att hitta stilen då tycker jag🙂

   Välj klassiska plagg som sitter bra och i fina material!

   Jag är i samma situation. Har bestämt att jag inte får köpa något nytt plagg i svart ?för det är tråkigt, och jag ser så mkt snyggare ut i färg).
   Sen köper jag inget bara för att det är billigt. Hade jag köpt den här tshirten som kostar 150lr även om den hade kostat 700? Är svaret nej köper jag inte.

   Tycker att det tänker har hjälpt mig en bra bit på vägen mot en roligare garderob.

   Jag gillar Arket, snygga och stilrena kläder.

   att investera i en basgarderob! kolla listor på nätet och videos på youtube tex vad du behöver. ta det ett steg i taget, kolla vad du redan har, vad du kanske behöver som mest just nu i varmare väder/snart höst, vad som passar dit liv nu som mamma. anpassa efter dig själv – om du tex är missnöjd med dina armar i ärmlöst, så behöver du ju inte ha dom där två linnena som oftast står med i varje baslista utan satsa på sånt du trivs i!

   tanken bakom är att allt matchar med allt och att inget kommer någonsin att ”gå ur modet” eftersom det är klassiska plagg. arket har mycket fina basplagg, även cos. sen när du har din basgarderob fixad så kan du addera annat så gillar, så som färgstark kavaj som någon nämnde eller mönstrad kjol osv. men det är svårt att få ihop en bra garderob utan just stapelplaggen! sedan jag investerade i en komplett basgarderob så har jag aldrig svårt att välja outfit eftersom allt jag äger passar med allt annat och kan kombineras i oändlighet 😊

  Jag tror också att det är vanligt, men känner du själv att det påverkar dig så mycket att du behöver/vill söka vård så tycker jag att du ska göra det 🙂

   Jahaja, här hamnade den här tydligen

  Någon annan som har föräldrar med stark vilja och åsikt vad man ska göra på sin semester? Handlar inte om besöka dem utan att nyttja ett lantställe familjen har. Har föräldrarna rätt att bli besvikna över att man inte har samma dröm om lantlivet som de har/hade?

   Nej. Blir man besviken får man hantera besvikelsen på egen hand och inte ta ut den på sina barn.

   Nej, det tycker jag inte att dom har. Har du berättat hur du känner?

    Ja, men de tycker att det är en så otrolig förmån vi har och att vi inte förstår vad vi missar.. Kan tillägga att vi faktiskt är där ett par helger om året men det är för lite anser de.

     Haha men gud. Säg ifrån ordentligt och skit i dem. De får väl leva sitt liv och du ditt, man är olika. Så kontrollerande 😄

     Försök att framföra det du själv berättat här, att det inte är din dröm på samma sätt som deras. Sånt får man bara acceptera!

   De har rätt att känna vad de vill men de har inte rätt att lägga över ansvaret för deras känslor på sina barn.

   Finns ett bra uttryck som jag ofta applicerar på mina föräldrar faktiskt: ”man är inte ansvarig för någon annans lycka”. Alltså nej, ni kommer inte tycka om det mer för att de tvingar er.

    Fick mig att tänka på en rad ur en låttext (förvisso om att vara lesbisk men går att applicera på allt i livet)

    ”Vad min mamma tycker spelar ingen roll. Jag ska vakna upp imorgon och vara glad!”

  Kan inte nån bara lugna mig och få mig att fatta att jag inte har lungcancer?
  Känner mig smått hypokondrisk ikväll. Har min andra lunginflammation på 3 månader nu och har hostat konstant i 3 veckor nu. Har det jobbigt med min andning och klickar såklart in alla symtom utom avmagring. Har vart hos läkare flera ggr, inte för att jag tror att jag har cancer då utan för att lunginflammationen varit jobbig.
  För 3 månader sen såg dom en ”strimmig inflammation” i väggen på ena lungan men det borde väl inte vara farligt?
  Jag vet att man absolut inte ska googla och jag vet rent logiskt sett att jag bara är fånig nu och har jagat upp mig helt i onödan. Men det ligger väl en oro eftersom att min mamma gick bort i just lungcancer, så oron ligger väl djupt rotad.

  Om några dagar har jag antagligen glömt bort den här oron, men just nu är jag bara så less för jag blir aldrig frisk. Har haft det kämpigt med lungorna i så många månader nu.

  Sorry för rant…

   Kom de fram till varför din mamma fick lungcancer? Alltså berodde det på rökning eller kanske på en mutation i en gen? Om det var relativt nyligen hon gick bort kanske du kan ta reda på detta, en genmutation kan ju vara ärftlig och då är det rimligt att ha koll på dina lungor mer noga eller kanske ta ett genprov?
   Med det sagt, infektioner kan ofta trigga nya infektioner! Varje gång man är sjuk så aktiveras immunförsvaret och försvagas en kort tid därefter och har man otur så hamnar man i en ny infektion då. Så fick jag förklarat det för 10 år sedan av en läkare när jag flera gånger om fick influensa och typ trodde jag hade någon hemsk immunsjukdom. Jag blev bra till sist och nu har jag inte varit sjuk på flera år. 🙂
   Menar inte att skrämmas med gengrejen heller, utan bara ett tips då jag jobbar med liknande ämnen. Det låter ju ändå som att sjukvården har koll på dig och röntgar dina lungor, så försök slappna av. Om de misstänker cancer är de skyldiga att upplysa dig om det. Så försök ta hand om dig och gå på undersökningar bara. ❤️

    Jag vet inte riktigt faktiskt. Det var väldigt länge sen, hon dog för 15 år sen. Men hon hade väldiga problem med astma under hela mitt liv med henne. Plus att hon rökte och hade gjort länge. Hon hade varit rökfri i nåt år när hon insjuknade och först hänvisade läkarna till att det var hennes astma som spökade så cancern upptäcktes ganska sent. Mer minns jag tyvärr inte.

    Jag har ju tyvärr haft problem med mycket luftvägsinfektioner genom åren. Och nu har jag enligt läkare astma också. Har fått inhalatorer som jag ska använda dagligen. Men jag vet inte inte vad dom grundar det på, att jag har astma för det har jag aldrig haft förut. Och nu närmar jag mig ändå 40-strecket.

    Jag försöker tänka som så att skulle det vara cancer så borde dom ha sett nåt när dom röntgade. Det hade ju vart det logiska. Och dom har vid varje undersökning känt noga på körtlar osv. Och blodproverna har ju inte visat nåt alarmerande utöver att jag har för högt blodvärde och förhöjda blodgaser men det kopplar dom till att det kan bero på mitt hjärta. Men där väntar en remiss för utredning.

    Gissar att man kanske blir lite extra orolig och känslig när man inte fått må bra på en längre tid.
    Tack för ditt fina svar. 💕

     Som du vet så är rökning starkt kopplat till lungcancer, och tyvärr läker inte lungorna så snabbt, så även flera år efter rökstopp kan man drabbas. Beklagar! <3
     Vad jag förstått så är det just på röntgen man ofta upptäcker lungcancer, de kollar efter det, så om jag var du hade jag försökt släppa oron och påminna mig om att jag har röntgats. 🙂 Känner med dig! Har själv burit på stor canceroro för något år sedan då jag hade mellanblödningar och var helt säker på att det var någon slags livmodershals/gyncancer. Bokade in mig hos en gynekolog som forskat om gyncancer och hon gjorde en ordentlig undersökning och sa att hon var 0% orolig för cancer i mitt fall. Pust – det var skönt att få det gjort!
     Stor kram – låter som en tuff period för dig. Jag hoppas du snart slipper infektionerna!

    Har skrivit en svarskommentar som verkar ha fastnat, den dyker nog upp snart. 😃

   Är inte så bra på att skriva något lugnande och bra tyvärr.
   Men jag hoppas att du kryar på dig och mår bättre snart.

   Förstår att det finns en oro när din mamma gick bort av det, det ligger så nära då. Beklagar sorgen❤
   Är det bara ikväll eller kommer dessa känslorna och tankarna ofta? Tänker att du kanske borde prata med någon och få hjälp med din oro. Vet inte hur länge sen det är din mamma gick bort, men tänker att du kanske inte riktigt bearbetat det?

   Vet känslan av att börja övertänka och oroa sig, oftast värst på kvällarna tycker jag. Jag har mest bara katastroftänk med olika saker. Plus sjukhusskräck + väldigt rädd för nålar så rädd för att behöva söka vård eller att bli sjuk, men inget som grundar sig i någonting egentligen så vetefan var de kommer ifrån😅

   Ta hand om dig!

    Tack snälla för din fina kommentar. Det hjälper bara att få prata av sig lite och få ur sig tankarna. 🙂
    Nej, jag brukar inte ha såna här tankar alls, visst har jag blivit orolig nån gång när man fått dåligt besked ang tex cellförändringar osv men hjärnan tänker ju ofta det värsta.
    Det var 15 år sen hon gick bort så jag har nog bearbetat det ganska bra. Har gått i kbt osv.

    Håller med dig! Definitivt värst på kvällarna för det är väl då man får tiden att ligga och övertänka. Förhoppningsvis blir jag frisk snart och tankarna försvinner helt.

    Ta hand om dig också, och jag hoppas att om du blir dålig att du hittar kraft att söka vård då. Men jag håller tummarna att du får vara frisk. 🌸

   Hej! Jag var i en lite liknande situation nyss då det av en slump upptäcktes att jag hade en ”ytterst förstorad lymfkörtel” på halsen och fick besked att den skulle opereras bort bara några dagar därefter. Stod ord som ”halscancer” och ”cancervård” i min journal trots att ingen personligen uttalade dessa ord för mig.

   Kort och gott blev jag skitnervös såklart men väl på operationsdagen när jag låg på operationsbordet kunde de inte finna att den var förstorad och menade på att den måste ha minskat av sig själv. Så det vart ingen cancer och ingen operation utan jag fick bara gå därifrån.

   Om du tror att du har cancer så är du inte enssam. Detta är nog bara en period i ditt liv som är extra kämpig. Tänk att det kommer gå över och låt kroppen vila så ska du se att det blir bra. 😊

    Oj, vilken jäkla grej för dig. Kan tänka mig rädslan och sen förvåningen över att bara gå hem sådär. Vad snopen jag skulle bli. Men skönt att du mår bra och inte är sjuk.

    Jag tror också att det kommer bli bra även om paniken ligger inombords. Så skönt att få ventilera den här rädslan. Min sambo bara skrattar åt mig och kallar mig hypokondriker. Så det är skönt att få höra lugnande ord. 💕

     Ja det var verkligen blandade känslor den dagen!

     Om jag får gissa på att din sambo är en man så blir han troligtvis själv ”dödssjuk” av en enklare förkylning så vem är det då som är hypokondriker kan man undra? 😅

      Haha ja gud ja. Han är döende varje gång hans temperatur överstiger 37,5. 😂

       Samma med min 🤣

  Max Winter och Natalie Jonsson, vilka är de egentligen? Vilka var de innan de började sin ”frihetskamp”?

  Tilläggsfrågor:
  – Varför känns det som att de arrangerat demonstrationer till störst del för att ta ”coola” bilder?
  – Vad menar Max med ”Vital masculinity embodiment” på sin instagram? (gillar man den gråtskrattande emojin så tror jag den passar här)

  Tycker alla är så himla fina! Hur blir man fin?😅😂 Tycker egentligen inte att jag är ful, men jag ser folks typ profilbilder på Facebook eller de som lägger upp selfies på Instagram och får massor av likes, de är så fina allihopa?!!!

  Jag har inte en enda bild på mig själv på min Instagram just för att jag hamnat där jag inte velat hamna: i jämförelseträsket.

  Samtidigt har jag aldrig förstått ens varför man lägger upp en selfie, det är ju verkligen inget annat än ”jag tyckte jag var snygg här. Ge mig bekräftelse”, sjukt jobbigt då om man inte får den responsen man hade hoppats på.😂 så jag kommer fortsätta att inte lägga upp bilder på mig själv, men jag vill veta hur man kan känna sig fin och snygg igen? Alla tips mottages tacksamt😍🤗

   Filter.

   Funkar inte irl. Det är inte bara på sociala medier folk är fina.

    Till 21.15

    + att det ger 0 för känslan. Lägger jag på ett filter på en bild gör det bilden finare, inte mig.

   Handlar nog mest om en grundtrygghet i många fall. Jag förstår precis vad du menar och ibland känns det som att vissa kan lägga upp en bild på en myrstack och ändå få kommentarer som ”drömkvinna” ”vilken pudding” ”babe” osv. Svaren ser dessutom alltid likadana ut ” Ja, men du då” ”Å det kom från prinsessan själv” ”kolla dig i spegeln så får du se nåt vackert”. Det hela är bara som en tennismatch i smicker.
   Jag vet inte om detta är så mkt att sträva efter i sitt kommentarsfält och har man det som mål så bör man nog tänka om. Du är säkert en jättefin tjej och är helt övertygad om att om du lägger upp en bild där du ser genuint glad ut så får du kärlek tillbaka!

    Det är just det, jag tycker egentligen inte att jag är så ful men det är nu det senaste typ året som det bara ser ut som att alla andra är så sjukt mycket finare! Jag vet att jag överlag är fin, men jag ser det inte just nu och jag vet inte heller varför det blivit så. Ändå fick jag så sent som idag ett meddelande på tinder där en kille skrev att jag är vacker.

    Fyllde 30 i våras och min mamma berättade att hennes kollegor hade velat se en bild på mig när hon sagt att hennes dotter fyllde år den dagen. Och hon ringde typ direkt efteråt och återberättade vad de hade sagt, såklart väldigt kul att höra då det var typ ”men gud vilken snygg tjej! Där måste killarna stå på kö” etc. Vid tillfället något jag definitivt behövde höra så jag blev glad. Berättade det för en kompis sen som gav mig ett fnys och bara ”pah! Det är bara nåt man säger”. Och det var inte första gången hon antydde att jag vore ful.

    Jag vill inte ha ett kommentarsfält med ”fin du e gumman”, jag vill bara ha tillbaka min känsla av att känna mig fin igen. Jag vill känna att jag skulle våga lägga upp en selfie, även om den risken är minimal att jag skulle göra det.
    Jag vet verkligen inte varför jag tappat bort min egen känsla helt. Och nej, det är självklart inte så att jag någonsin har sett mig som superduperskitsnygg, men jag har verkligen kunnat se mig själv i spegeln och känna att om jag går ut, då är jag inte fulast. Nu går jag ut och vill helst gå klädd i en sopsäck så jag slipper synas. Kanske är det så att kompisen antydningar satt sig mer än vad jag trodde. Nånting är det ju som påverkat mig i alla fall.🤔

     Men alltså giftig ”kompis”?? Oavsett vad annat hen sagt i övrigt så säger man inte det är bara nåt man säger när nån återberättar komplimang! Blir irriterad å dina vägnar. Dessutom tkr jag inte alls det låter som nåt man säger i den situation du beskrev, annars skulle mamman din nog inte ringt upp heller.

      Jag vet. Jag blev också lite irriterad faktiskt när hon svarade så. Det finns så mycket skumt beteende hos den kompisen, i grunden vet jag dock att det handlar om hennes egen osäkerhet. Inte för att det gör det hela bättre, men ändå.

   Gå på ansiktsbehandling, gör lashlift och smörj in dig med brun utan sol (om du inte vill sola förstås). Då känner jag mig fin ✨

    Tack! Precis den typen av tips jag önskade😍
    Nu går jag på semester på fredag och har packat hela väskan med saker för hemmaspa, brukar känna mig fräsch och lite finare då i alla fall. Men jag ska framförallt kolla på lashlift! Ansiktsbehandling har jag aldrig varit på men är förmodligen värt det.🤷‍♀️

   Du kan ju lägga upp en bild på dig när du gör något som du gillar att göra, någon aktivitet. Då visar du ju både dig och ditt intresse. Tex en bild tagen i naturen med fin bakgrund eller havet i bakgrunden.

    Javisst! Det är dock inte så att jag egentligen _vill_ lägga ut en bild på mig själv, utan mer känna mig såpass fin/snygg/vara lika fin som alla andra och känna ”om jag vill så skulle jag kunna lägga ut en bild på mig själv nu”. Jag skickar inte ens selfies på snapchat🤷‍♀️

    Det är något som har tagit bort min känsla helt, jag tyckte jag var fin förut, för typ bara ett år sen och jag vill ha tillbaka känslan samt sluta jämföra mig🤔

   Jag tar verkligen aldrig bilder på mig själv, har ganska dåligt självförtroende och självkänsla så beror nog på det! Folk som alltid tar selfies gör väl det för att de tycker att de är snygga på bilden och vill att andra ska bekräfta deras bild av sig själv? Blir nästan trött på mina nära vänner som tar selfies hela tiden och lägger upp samtidigt som de nästan försöker låtsas som att de inte är säkra i sig själva… Om de verkligen var så osäkra känns det som att de också skulle undvika selfies, eller?

   Jag övar på att ta selfies på mig själv i alla möjliga bra och dåliga vinklar. lägger också ut väldigt sällan.

  Jag testade positivt för covid för över två veckor sedan och känner mig fortfarande sjuk. Lite ont i halsen och huvudvärk men det vänder liksom inte! Aldrig haft ont i halsen så här pass länge förut. Är inte tillräckligt dålig för att behöva vara sängliggande men dålig nog för att inte orka med allt heller. Har någon annan känt sig dålig i covid i flera veckor och när vände det?

   För mig vände det efter 3,5 veckor. Så segt var det. Var fruktansvärt trött i kroppen och upplevde att jag andades konstigt. Testade allt möjligt i kosttillskotts-väg. Men tror det var vila och tid som hjälpte.

   Det är ett virus som angriper vissa hårdare än andra. Jag tyckte det var så pinsamt att vissa kollegor som var sjuka samtidigt knappt fick symptom och jag orkade knappt en promenad.

   Kroppen kommer att läka. Försök att tänka positiva tankar och aktivera sig så mycket du orkar. Krya på

  Som sagt. Jag skrev att jag tycker att hon är fånig som skriver på det sättet, alltså att hon inte ens kan titeln. Jag menade inte att hon ska veta (även om jag tror att hon vet en del) en massa om vad han gör om dagarna. På samma sätt som att han kanske inte vet så mycket vad hon gör i sitt jobb.

  Sandra B var hemma en dag i nyrenoverade lägenheten? Nu tillbaka på rivieran?

   Var ser man att hon är på Rivieran igen?

    Instagram stories

   Livet för överklassen

    Hade jag varit överklass hade jag lätt också hängt på rivieran… nu får jag nöja mig med min plastpool på baksidan. 🙄

     😂❤️

    Hon är inte överklass.

     Inte? Hon är fan ingen normal Svensson.

      Övre medelklass eller nyrik.

      Överklass är mer än pengar. Hon är väl övre medelklass/rik helt enkelt.

   De har nog antagligen planerat att vara i Frankrike nu. Renoveringen av lägenheten drog väl ut på tiden.

   Hon kanske har semester? Låt en kvinna leva.

    Haha men det ÄR kul hur Sandra Beijer glider undan all kritik trots att hon lever exakt som andra mer kritiserade personer.

    Semester från VAD

     Serieskapande, marknadsföring, bloggande och intervjuer. Hon ligger ju knappast och pillar navelludd om dagarna även om hon kanske verkar ha ett mer förspänt yrke. Kan tänka mig att det tar mycket på krafterna efter ett projekt som med serien, oro för hur det ska gå med den osv. Så helt klart värd semester.

    Hon är ju föräldraledig.

   Inte kan hon sitta och svettas i en liten mörk trång lägga i ga stan nu när hon är smal snygg och med Gucci.

    Har väl alltid varit smal?

    Onödigt att hänga i lägenheten i stan när man kan njuta av sol och bad på rivieran. Förstår helt hennes prioriteringar. Och unnar henne det, hon har jobbat sig till det. Eller ja, hennes mamma har väl jobbat sig till boendet men självklart delar man ju med sig till sina barn.
    Och jag tycker att man är värd att få leva sitt liv precis så som man vill utan att det ska kritiseras.

    Hon är något otroligt snygg nu senaste tiden!

     Ja, hon peakar verkligen nu.

     Tycker hon varit fantastiskt snygg de senaste typ 4 åren? Hon passar verkligen i lite längre hår. Om hon fixade tänderna hade hon varit en 10a!

    De måste verkligen ogilla lägenheten så mycket som de vill vara ifrån den. Borta 3 månader – hemma 2 dagar – borta igen.

    lgh var ju ett otroligt konstigt köp, garanterat helt baserat på björns vilja att passa in i kulturstockholm. Vem vill bo 2 cm från grannhuset? Vem vill tränga sig förbi tyskar och dalahästar bara för att komma ut och kasta soporna? Vem går från att i princip bo på lummig innergård/balkong till att lägga 8 mill på att inte få något av det?

    Tänkte direkt när de köpte den att det blir max 2 år där. Kanske får förlänga den gissningen om de helt enkelt aldrig är i den.

     Va? Du menar att dom inte borde trivas där? Det där är ett drömboende för många.
     Lägenheten renoveras och under tiden har dom bott på andra ställen. Konstigt?

   Är det konstigt tycker du? Hon är mammaledig och hennes föräldrar har hus på Rivieran. Vem skulle inte?

  Har en dotter på 16 år siom lidit av svåra ångest. Introvert som inte trivs i bullriga miljöer (skolan t ex) etc. I vintras fick hon svårt att svälja. Gjorde massa undersökningar som inte visade något. Utan troligtvis är det ångesten som spökar. Aldrig hört talas om att det kan bli så. Någon annan som vart med om liknande? Och hur löste det sig?
  Hon lever nu på näringsdrycker som hon tack och lov får i sig.

   Jag vet att Natalie Starcevic (stavning?) pratade ett tag mycket om att hon hade problem att svälja och läkarna hittade inget fel. Hon har ju också ångest men vet inte om det är relaterat i hennes fall..

   Hon kanske är autistisk? Ofta blir problemen värre i tonåren för tjejer, många blir ätstörda och får ångest som sekundära problem. Tänker just att du säger att hon är introvert och inte trivs i bullriga miljöer, vilket skulle kunna härledas till AST också. Kika på detta och se om du ser igen det https://urplay.se/program/209679-ur-samtiden-flickor-och-kvinnor-med-autism-flickor-med-autism-del-1

    Jo, har själv tänkt i de banorna att det kanske är någon diagnos som ”spökar”. Än verkar de på BUP inte fokusera så mycket på hennes dåliga mående, utan mest sväljsvårigheterna. Men kanske längre fram..

   Blev så för mig när jag gick in i väggen. Musklerna i halsen slutade liksom samarbeta. Ångest och stress gjorde att jag spände mig sa de. Kunde inte svälja, satte i halsen flera gånger, fick panik varje gång jag skulle äta eller dricka. Höll i sig ganska länge för mig, troligen mer pga rädsla än att problemet var kvar. Jag fick näringsdrycker, sen började jag med kokta grönsaker, potatismos, soppor. Testade mig fram med ”bitar” allt eftersom, som ris, snabbmakaroner med mycket smör på osv. Idag 5 år senare äter jag som vanligt och det enda jag har problem att svälja är tabletter, men tvingar mig till det 🤪

    Tack, bra förklarat med att musklerna slutade samarbeta. Tror det är något sådant för dottern också. Hon klarar inte av om det blir som smulor i halsen, men flytande går bättre. Än så länge är hon inte så intresserad av att öva sväljandet vilket BUP vill. Hon tycker det är för jobbigt och överväldigande. Hon är hela tiden så fruktansvärt trött också vilket försvårar.

   Jag hade liknande problematik för några år sen fast med andningen. Gjorde diverse utredningar men fick tillslut förklarat för mig att det var ångest som gav somatiska symtom. Kommer ihåg att jag var så frustrerad eftersom jag kunde inte andas klokt på 1,5-2 år och tyckte mest alla var dumma i huvudet som inte ”tog mig på allvar”. Det gick tillslut över av sig själv, även om ja ännu ibland märker att jag blir väldigt tungandad i vissa situationer utan anledning.. Men vad de gjorde från sjukvårdens sisa var att remittera till KBT. Tyckte dock inte om terapeuten så fullföljde aldrig, men mindfullness ansåg hon var lösningen. Vilket i äldre ålder hsr hjälpt mig med mycket annat så rekommenderar det ändå 🙂 för antagligen var det ju omedveten mindfullness som gjorde att jag kunde andas klokt igen.
   Hoppas ni får den hjälp som behövs:)

    Okej. Ja faktiskt började det som andningssvårigheter som sedan övergick i sväljsvårigheter. Hon är nu ansluten till BUP så får se vad det ger. Än så länge har det mest pratats om att se sväljsvårigheterna som en fobi och att det ska botas som en sådan. Typ att inse att allt sitter i huvudet och att hon egentligen kan svälja. Lite stressande för henne då hon ju verkligen känner att hon inte kan.

   Ja, både min pappa och syster. Också ”bara” ångest, och dom levde på filmjölk och smoothies. Det där brukar gå i vågor, när man mår bättre rent allmänt så kommer även svårigheten att svälja försvinna. Så jag skulle fokusera på att hantera/behandla grundångesten. Finns mycket man kan göra själv men även mycket inom vården; träning (endorfinerna), kbt, mct, medicin, samtalsterapi, dra ned på eventuellt koffein, skaffa hobby och så vidare. Så om hon är mottaglig för hjälp så kanske det är en idé att höra av sig till ev. husläkare om remiss till psykolog? Kram på er!

    Hon är nu kopplad till BUP så för se vad det ger. Tror själv kanske KBT borde hjälpa . Så svårt att som förälder se sitt barn må dåligt och inte kunna hjälpa..

  Cass clatzkow. Nån som sett hennes adressering av viktnedgången på stories? Vad tycker ni?

   Hahahaha ljuger om läpparna och vägrar prata vikt fastän hon måste ha gått ner minst 35 kg…? Vilken enorm jävla hycklare.

    Var tvungen att kolla in människan.
    Tjejen i profil?!
    Hon ser ut som den där hästmasken folk har på sig i diverse prankvideos och annat. Hon kan inte ha gått till en seriös läppåfyllare?!

     Påstår att hon tömt läpparna på allt vad fillers heter 2018…. Jo tjena tror hon vi är helt dumma? I så fall har nog någon sprutat in industrisilikon i dem…

   Det roligaste är nästan att hon svarar så sjukt aggressivt, och betonar att folk tjatar om det. Det vore ju nästan konstigare om folk INTE reagerade?

    Varför ska hon ens behöva svara undrar jag? Varför tror folk att dom har rätt att veta allt? Otroligt irriterande😅

     Jag personligen tycker inte att hon behöver svara. Men förstår som sagt att folk undrar eftersom det är så otroligt uppenbart att hon är så mycket smalare.

   Jag kan på ett sätt förstå att hon inte vill prata om det. Jag är själv i processen att göra en sleeveoperation och jag tänker inte berätta för någon förutom min chef pga ledigt och för min sambo för det blir för svårt att mörka det hela. I övrigt vill jag inte att en enda person ska ha nåt med det att göra. Å andra sidan är inte jag en offentlig person som gjort mig ett namn på att vara kroppspositiv. Så där tänker jag ändå att det borde ligga i hennes intresse för trovärdighet att vara öppen med det.

   Och gällande hennes läppar, no way att dom är äkta. Sjukt snygga tycker jag, men äkta, nej.

   Bra svar tycker jag! Jag har haft en ätstörning och blir lätt triggad och det hon skrev (”jag kommer inte prata om det”) är det som är minst triggande, för mig iallafall.

    Vad jag förstått det som så ville hon genomgå IVF för att på egen hand bli mamma. Om det är så kan det vara så att vården har krävt viktnedgång och därför har hon valt att göra en gbp/sleeve. I så fall är det ju inget som har med att ”vilja bli smal” att göra, utan bara för att vården har knepiga regler för IVF.

     Fast hon sa i det senaste avsnittet av det skaver att hon hade lagt ner att försöka få barn på egen hand.

      Ja hon kan väl ändå ha gjort en obesitasoperation innan hon ändrade sig om det? Eller av annan anledning så klart. Det kändes bara som en vettig teori i och med att landstingen har hårda viktgränser på fertilitetsklinikerna.

   Men snälla, det är fel när hon är tjock och det är fel när hon är smal. Jag tycker att hon gör det jävligt snyggt på instagram. Hon visar sin kropp precis som den är utan att göra det till någon stor grej. Väldigt befriande att se att hon vågar visa upp sin kropp.

   Cass har aldrig sagt att det är hälsosamt att vara tjock, utan bara att man ska acceptera dem som är det och även ge dem utrymme och acceptans. Om hon vill gå ner i vikt för sin hälsa och sitt utseende så vem fan har något med det att göra?

  Känner någon till något om Lovisa Barkman? Hon pratar aldrig om sin familj eller föräldrar. Plötsligt lever hon lyxliv i monaco och köper Hermes dagligen.

   Ja hon har en jättestor instagram? Två till och med. Hon tjänar nog en hel del. Inte svårare än så.

    Om du kollar på hur mycket samarbeten hon lägger upp jämför med de andra Stockholms tjejerna så är det klart mindre. Sen jobbar hon med Kappahl och Björn Borg tror ej dem generar riktigt så sjuka summer. Hon lever rikare än Bianca tom och Bianca är vår största och bästa betalda

     För två år sen tog hon 35k per inlägg

     Känns dock som att Lovisa får samarbeten som ingen av de andra flunsorna får? Hon och Filippa hägg samt Tess Hell är lite i samma kategori. Mycket Cartier, Dior.. Känns som att deras personliga varumärken är mer byggda på lyx än de andras.

    Till skillnad från de andra blonda tjejerna så verkar hon helt dragit sig undan Stockholmsbloggarna. Någon som vet varför? Vad är hennes bakgrund egentligen?

     hennes bakgrund är att hon kommer från en håla på runt 2000 pers. hon jobbade på sibylla under gymnasiet. en vän till mig gick i parallell med henne, de flesta vännerna jag har på facebook är vän med henne. i såna småstäder vet de flesta om varandra.

      Kul med en influencer som är en ”vanlig” människa och levt ett helt vanligt liv 🙂

   Har för mig att hennes kille jobbar inom poker, kanske betalt bra? Jag undrar vad som hänt mellan henne och bea Forsell? Dem brukade resa över hela Europa och nu följer dem inte ens varandra på ig

   Undrar exakt samma !!
   Hon är ju inte större än dom andra ”vanliga ” som inte alls har den livsstilen

    Hon har MINST 5 Chanel väskor, en Hermes väska, Hermes porslin, 3 cartier armband, generar verkligen bloggandet sådant? Om folk visste priset på dessa varor…

     Hon kanske hyr vissa väskor? Många köper väskor begagnade på Vestiaire collective men Lovisa visar ofta upp nya dyra skor och väskor i sina lådor och med dustbags så verkar nya och är inte fake iallafall. Hermes porslin borde väl killen också betala då de bor ihop? Och love bracelets, min kompis fick ett av sin kille i present, inte helt orimligt att de var gåvor från hennes fästman

    Detta leder in på hur mycket just den svenska blogg eliten har blivit märkes fixerade. Alla har i princip Chanel väskor och cartier armband nu, varje sådan produkt kostar minst 50 000kr. Det är helt sjukt, och alla försöker att få det att framstå som något vanligt.

   Hon tog ut 360k i lön förra året enligt ratsit…..

   Lovisa är från Bredaryd, en håla utanför Värnamo i Småland. Hon gick gymnasiet i Jönköping.

    Tror hon haft en väldigt spänd relation till sin familj, hon umgås sällan med dem och har aldrig pratat om dem. De få gånger hon hon skrev om familjen i bloggen kändes det inte som att de hade en bra relation.

  Jag fick barn för 5 månader sen och har klarat mig bra fysiskt – har gått ner i vikt, inga bristningar, inga komplikationer alls. Borde vara glad och tacksam eftersom jag fått världens finaste och goaste bebis och mår bra men jag stör mig på att jag känner mig så sjukt FUL. Tunnare hår, blek och trött, känner mig äldre och typ kortare och bredare?

  Har någon nåt tips på hur man kan hantera den här känslan? Eller nån som bara känner igen sig?

   Ge det tid. Du har en helt normal känsla. Jag kände precis så efter min förra graviditet och det tog typ 1,5 år innan jag kände att min kropp var ”tillbaka” igen. Höfterna, midjan, rumpan, allt formades med tiden tillbaka till ursprungsläge (ungefär). Och då fick jag kämpa en del och tränade mycket styrka och så. Nu är jag gravid igen och jag vet denna gång att kroppen kommer att förändras och att det är helt ok. Med tiden så återgår den till sin gamla form, OM man har tålamod, tränar och tar hand om sig. Grattis till din bebis!

   Boka klipptid och färga/slinga, gör en rejäl garderobsrensning och köp nytt som passar ”nya” kroppen. Fixa en spraytan och börja träna (efter att man tränat ett tag så börjar ju iaf jag liksom ”känna” mig snygg oavsett om jag sett resultat än eller ej. Man får liksom nån sorts nöjdhetskänsla och musklerna ”känns” tighta efteråt även om man har lite daller här och var 🙂

  Hur vet man om man är ett s.k ”maskrosbarn”? Hade gärna sökt jobb på föreningen maskrosbarn som ”coach” (kontaktperson basically) för brinner för den typen av jobb pga min egen bakgrund. Men jag blir liksom osäker om det har varit tillräckligt mycket issues på den fronten för att jag ska klassas som ett maskrosbarn (för de som ej vet, de som jobbar med barn/unga i den föreningen är alla själva maskrosbarn).

  Vi hade jättemycket problem när jag var liten, min mamma har ganska grov psykisk ohälsa (ptsd, svår depression och svår ångest mm) och har inte kunnat vara emotionellt tillgänglig under min uppväxt, det i kombination med hennes då diagnoserad fysiska sjukdom gjorde att allt var riktigt knas hemma i perioder och hon hade 0 ork. Men jag känner att det var så mycket olika problem med mina päron, och ej bara psykisk ohälsa (för de var ju inte våldsamma eller hade missbruk) från deras sida. Det förvärrade ju alla problem, men det var liksom denna ”härliga cocktail” av problem som gjorde allt *så* illa (psykisk ohälsa, medberoende, syskon med missbruk, mycket konflikter mellan syskon och föräldrar, förälder som kunde bli väldigt arg, fysisk sjukdom, alla oss syskon med NPF osv.).

  Känns ju skumt att maila föreningen och ba ”var mitt liv illa på rätt sätt för att jag ska få jobba hos er?”.

   Ja du var ett maskrosbarn

   Har en ganska liknande bakgrund som du och definierar mig absolut som det.
   När jag sökte jobb där fick man skriva om det i sitt personliga brev. Blev kallad på intervju men drog tillbaka ansökan eftersom jag blev oplanerat gravid.
   Så utifrån att jag beskrev liknande uppväxt och blev kallad så skulle jag säga att det ”räcker”.
   Min mamma har precis samma diagnoser + fysisk sjukdom.

   Jag har alltid tolkat begreppet maskrosbarn som att en person haft en tuff uppväxt men att det sedan i vuxen ålder gått bra för dem. Nu skriver du inget om hur det gått för dig men det verkar ju som att du blivit en bra person!😊 Isåfall tycker jag absolut du ”tillhör” gruppen maskrosbarn. Min poäng är bara att om du hade haft samma uppväxt men sen blivit tex. missbrukare och fått stora problem så hade du inte definierats som maskrosbarn, enligt vad jag förstått det som iallafall 😊

    Jo men det har ju blivit relativt bra, försöker fortfarande reda ut en del saker men över lag är det ju bra

    När jag läser på maskrosbarns hemsida så är det liksom mer fokus på att föräldrar har haft den stora rollen till det dysfunktionella via psykisk ohälsa, missbruk eller våld. Var ju väldigt dysfunktionellt, men var ju pga mer än mina föräldrars psykisk ohälsa, många olika faktorer som spelade in, där av min osäkerhet

   Jag förstod att jag var ett maskrosbarn när min kontaktmormor sa det till mig.
   Jag bodde varannan helg hos kontaktfamilj/person. Reflekterade inte över det som liten men hon sa de till mig när jag var runt 20 och då insåg.
   En mamma som inte orkade ta hand om mig, som alltid ätit smärtstillande pågrund av ”smärtor”

  Någon som vet vad det kan vara?
  Såg nu ikväll att det var något i min navel så försökte pilla bort det men det var hårt och ser liksom ut som navelsträngen kommit ut? Usch det låter vidrigt. Har försökt googla men hittar inget? Har någon varit med om samma sak? Försvann det?

   Det här lär ju knappast vara det du drabbats av. Men när mitt barn var några veckor kollade bvc-sköterskan i bebisens navel, såg en liten utväxt och tog någon typ av salva på den. Förklaringen var att navelsträngen vill växa ut igen på vissa barn, det stoppas genom den där salvan. Så sjukt.

   Men det tåget lär nog ha gått för dig 😉. Gissar på kanske en fettansamling?

   Japp. I mitten av min graviditet när min navel började bli obefintlig fick jag lära mig att jag har ett födelsemärke inuti naveln. Har hela tiden trott att det var en del av navelsträngen, precis som du, och har flera gånger försökt att pilla bort det utan att lyckas😅 Kanske har du också ett födelsemärke där

   Navelbråck kanske? Vanligast att få det vid en graviditet men för min del dök det bara upp hux flux efter lite hård träning.

   Hahaha är detta början på en bekräftelse av min återkommande googling ”kan man knyta upp naveln”? Hur går det för dig?😅

   Man ska vara försiktig så det inte blir infektion i naveln. Gå till vc så dom får titta vad det är.

  Tips til hva vi bør gjøre i Gøteborg? Eventuelt ting å se/gjøre på veien mellom Oslo og Gøteborg. Reiser dit i slutten av juli, med en 3-åring og en 9-åring. Bor på hotell ved sentralstasjonen og har bil.

   Slottskogen: se på dyrene, «barnens zoo» (klappedyr i hegn du går inn i), lekeplassen Plikta (stoor), sanse-/naturlekeplass.

   Båt fra Saltholmen til noen av øyene: Brännö og Vrångö er mine favoritter, kafé, badeplass etc.

   Universeum er fint for hele familien.

    Takk for tips!

   Äta lunch på Långedrag! Riktigt härlig restaurang vid havet

    Takk for tips!

  Hur kort kjol på ett kontor såhär i sommartider? Okej om den slutar ovanför knäna? Ingen dress code såvitt jag vet på mitt arbete.

   Jag tycker absolut att det är okej 😊

   Ja absolut ovanför knäna, men inte nedanför mitten av låren liksom. Tycker ju närmare knäna desto bättre men självklart får du visa dem haha 🙂

  Har inte Elsa Billgren också gått ner typ 40 kg? Har hon sagt något om det nånstans?

   Inte 40 kilo, tror jag verkligen inte.
   Men kroppen ändras ju. Med åldern och med livsstilen.

   Hon ser slankare ut men inte samma ras som Cass. Tycker Elsa ser ut att må bra, hon har väl fått ett intresse för att springa och mår bra av det. Så viktnedgång är nog en effekt pga det. Sen verkar hon äta väldigt bra mat också. 🙂 Läser inte hennes blogg ofta men när jag väl gör det så brukar jag önska att jag kunde leva lite mer som henne, hon verkar vara en riktig livsnjutare.

   40??? Är du galen?

   Skulle inte tro det är så pass mycket men kanske 10-15kg? Man ser det på ansiktet men även bilden där hon bär shorts och topp. Helt klart en viktminskning hos henne.

  Jag har haft precis ovanför knäna, det tycker jag är ok. Men jag har helst knäna eller längre.

  Ni vet den där känslan precis innan man blir sjuk? En speciell slags trötthet som inte går att vila bort, tung i kroppen och någon slags känning i hals och bröstkorg. Det gör liksom inte ont och det är inte tungt att andas, men nästan. Dålig aptit, allmänt hängig.

  Så har jag haft det i flera dagar nu, utan att faktiskt bli sjuk. Har varit ansvarsfull och avbokat träningen och tagit det lugnare än vanligt, men det blir liksom varken bättre eller sämre. Går runt och känner mig som en grå gammal disktrasa, men vill inte sjukskriva mig för jag är ju inte sjuksjuk. Bara…kass.

  Någon som har nåt bra tips? Ska jag bara vila, eller? Känner mig helt förvirrad. Och grå.

   Jag låg hemma i sängen i fyra dagar just för att jag kände att jag höll på att bli sjuk, men sedan när det aldrig bröt ut bestämde jag mig för att jag bara var lat och gick tillbaka till jobbet. Så fort jag klev innanför dörren på jobbet började gråta och kunde inte sluta. Visade sig att jag egentligen var utmattad och var sjukskriven i sju månader.

    Ohojsan. Hoppas du mår bättre!

    Kanske är det påväg ditåt för mig också, vilket jag så klart verkligen inte hoppas. Två veckor kvar på jobbet, så försöker hålla ut. Jag håller tummarna för att det bara är en långsam förkylning som smyger sig på.

    Ta hand om dig!

    Själv lider jag av sommardeppression som utlöstes av värmen, ångesten blir värre för var dag.

    Längtar till höst och rutiner igen.

     Svar också till dig ovan. Du tror inte det är pollenallergi?

   Haft det exakt så i två månader..

  Någon här som provat att följa Ulrika Davidssons 66 day challenge? Någon av de två böckerna alltså. Hur var det? Gick ni ner i vikt?

  Jag har gråtit precis hela dagen över en kille. Är helt slut ikväll.

  Till råga på det så gav jag blod på morgonen vilket gör mig totalt matt också i vanliga fall men ikväll är jag totalt slut på exakt all ork. Fysisk och mental.

  Huvudet dunkar och jag ska försöka sova nu.

  Då vet ni.

  God natt.

   Åh, förstår dig ❤️💔

   Torka dina tårar fina du. En man är inte värd dom. Förstår absolut om du är ledsen och uppgiven men det blir bättre, så mycket bättre. ♡

  Vad tänker ni om influensers framtid nu i allt som sker? Min tes är att det är en yrkesgrupp som fötts ur en längre era av högkonjunktur (likväl som alla övervärderade tech-bolag som tvingas säga upp och spara pengar nu). Jag undrar om inte de kommer bli offer för lägre konsumtion och tappa intäkter på så sätt? Vill inte diskutera huruvida konsumtion är bra eller dåligt utan är bara genuint nyfiken på vad ni tror om deras framtidsutsikter som det ser ut idag

   Intressant ämne. Jag tror, faktiskt oavsett hög el lågkonjunktur, att fenomenet influencer har en bäst före datum och att det börjar närma sig så smått.Bubblan kommer spricka, för det gör alltid bubblor. Folk tröttnar marknaden blir mättad osv.och finns inga/färre följare/tittare-inga reklamsamarbeten-inga stora intäkter, då måste de göra ngt annat.Den generation under alla influncers, som kommer sen, kommer ha ngt annat, vad det blir står skrivet i stjärnorna, men man kan ju alltid hoppas att det blir fokus på att ha en utbildning, att det coolaste man kan göra är att plugga och verkligen bli bra på ett specifikt yrke.

    Håller helt med er ovan Mallan och Ansi..
    Isabella skrev häromleden ett inlägg där hon ansåg att verka som influenser är som vilket yrke som helst.
    Det som skrämde mig var att så många höll med henne…….är det ett sjukt fenomen av vår tid?

  Någon som har tips på bra hyfsat ny film att se på Netflix el annanstans? Bara scrollar & scrollar, hittar ingen att se. Är trött på serier för tillfället och vill se film där det finns ett slut sas. Gillar det mesta, dock inte spejsade sci fictions. Helst av allt ser jag filmer som är baserad på verkligheten.

   Old tyckte jag var jättebra 🙂

    Tack!👍Skall genast kolla upp.

   The father med Anthony Hopkins.

  Louise Jorge, hon kom upp på Youtube plötsligt som förslag, kollade och blev fashinerad av hennes liv i New York! Men alltså vem är hon, vad gör hon där? Hon verkar ju endast äta ute, gå på fancy dinners och fixa sig 🤔 och bli stannad och utbjuden på dejt lite nu som då 😅

   Hon har sommarlov nu men annars pluggar hon. Verkar vara världens slappaste skola dock för det verkar aldrig vara några tentor eller långa dagar. Pay and play-skola gissar jag! Men gillar hennes vloggar, hon är bjussig och känns som att hon är sig själv 🙂

  Någon mer än jag som såg fifty shades-film igår?

  Philippe varit otrogen igen…sådan far, sådan son. Jora såere.
  Kräk!

   Hur vet du det?

    Nessa i story nu, han hade sagt att han va singel till tjejens ”försvar”.

   Igen??

   Igen? Har det hänt många gånger?

  Vad mycket respekt Julia Frändfors har för offret i Almedalen på sin instagramstory. Att den där DJbattlen inte blev inställd är också obegripligt.

   Också att Julia tyckte att det var osmakligt när Hanapee tog en bild på sig själv när hon grät under BLM 🙂

  Hur kommer man över och förbi när man blivit djupt sårad? Av en person som utgav sig för att vara någon han inte var.

  Hur går man vidare i hjärtat? Hur förlåter man sig själv, när man egentligen visste att det var en galning, en narcissist man hade att göra med och ändå så stod man kvar? En psykopat more like. Hur gör man för att komma över och förbi?

   Med vilken rätt skadade denna individ mig?

    Hur ska mitt hjärta kunna läka efter mötet med denna falska individ? Någon som har ett svar på det?

     Med ingen rätt och ditt hjärta kommer läka genom att du upprepar mantrat ”det var inte mitt fel”. Det är alltid personen som behandlar en annan människa dåligt som bär ansvaret! Du gjorde säkert ditt bästa med de förutsättningar du hade.

     Lyssna på det här avsnittet av En varg söker sin pod:
     https://open.spotify.com/episode/4acM8u1FMqwrNVJQjzjUz5?si=cwrBRsmHSo2qrHeKbDn2Ww

     Och tänk på det här citatet av Maya Angelou (såg det här inne första gången och har sedan dess sagt det till många som bär på oro):
     ”Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

   Har vi dejtat samma snubbe?.
   För mig tog det tid. Först skammen, hur kunde jag vara så dum och tro på allt han sa. Inser juh nu att jag var ett tidsfördriv eller vad man ska säga.
   Efter skammen kom sorgen, jag var så ledsen..i början av en relation målar man upp en bild av den andra som felfri, tänkte att med mig är det nog annorlunda… och till sist blev jag mest förbannad. Inte på mig men utan på att en vuxen människa kan bete sig så illa mot någon annan. Hur är man funtad då? En vuxen människa liksom. Förbannadfasen har hjälpt mig oerhört mycket och jag hoppas att du kommer dit snart och inser att DU INTE GJORT NÅGOT FEL! Han ska bära skuld och skam. Du är värd någon så mycket bättre som faktiskt respekterar dig som den människan du är. ♡
   Om han hör av sig igen så svara inte. Blocka bara. Dom är experter på att komma tillbaka om man låter dom.
   Jag har inte träffat ”min snubbe” på väldigt länge nu. Imorse fick jag ett sms. Raderade det och blockerade numret. Kände mest ”Har du ingen skam i kroppen människa som hör av dig efter all skit?”.

   LYCKA TILL!
   GÖR SAKER SOM ÄR KUL.
   HÄNG MED VÄNNER.
   Omge dig av bra människor helt enkelt. ♡

  Han är mästarnas mästare på att såra, skada och förstöra…

  Daniel Paris. Vad har ni för känsla om honom?
  Jag tycker han känns inställsam, har aldrig sett honom hänga med en okänd människa.

   En kappvändare, håller med den han sist pratade med.
   Under den där mysiga leende ytan så kan han nog vara rätt obehaglig. Det är min känsla.
   Meeen, jag kan ha helt fel.

    Exakt. Ska se så glad och gullig ut men det finns nog en baktanke, åka private jet med isabel Adrian, vara i skärgården med Katrin, åka business med Annica till Kanada. Hos Alexandra Nilsson finns inget att hämta så hon behandlas som luft.