Att ifrågasätta ifrågasättanden

Therese Lindgren ifrågasätter hur kollegorna har ork och råd med alla resor, festivaler och fester de går på.
Vissa av hennes följare ifrågasätter hennes ifrågasättande och det låter så här:


Håller ni med om något av ifrågasättandena? 

Tack för tips! 

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu skriver hon ju ”hur har folk ENERGI att…” inte ”hur har folk råd.” Eller?

   Precis min tanke. Läser folk inte innan de hugger? 🤩

    Hon har skrivit en kommentar där hon undrar hur folk har råd, det är antagligen den folk som svarar så har läst 🙂

   Hon har skrivit en kommentar om ”hur har folk råd” – MEN känner att de som skriver ”hur har du råd med hus, lägenhet, bil osv osv” inte går att jämföra. Boende behöver man och bil osv. Men att resa 4ggr på två månader (plus övriga 8 månader om året) + festivaler, åka land o rike runt, festa en massa osv kostar sjuuuukt mkt pengar.

   Men ja, den kommentaren av Therese kom inte med i inlägget – vilket blir lite konstigt 😅

    Alla har ju inte två boenden + husdjur om jag ska va den som är den

    Dom hon följer och menar har inte hennes ekonomi. Hon jämför nog inte sig utan tänker på just de hon ser. Sen, hur mkt man än drar in. Så är det väldigt mkt utgifter på en månad,

   Nej, hon skrev råd. Reagerade på det då jag tycker det är en absurd fråga från en som tjänar så mycket som Therese.

    Varför skulle det vara en absurd fråga bara för att just Therese har en massa pengar? Det gör väl snarare frågan ännu mer legitim om till och med en som har så många miljoner som Therese ifrågasätter hur alla influencers har råd?

     Därför att det de gör knappast kostar miljoner. Vem som helst fattar att hon hade haft råd att resa konstant om hon velat, även en vanlig Svensson kan ju kosta på sig mer än en hotellnatt och pizza. Så hon undrar alltså hur folk har råd, troligen på samma sätt som hon har råd? Låter som hon tror att andra har väldigt lite pengar. Och har man själv väldigt mycket blir det konstigt att uttala sig.

      Jag tycker snarare att det låter som om hon ifrågasätter deras prioriteringar. Jag tjänar oförskämt bra och är dessutom duktig på att spara så jag har några slantar på banken. Jag undrar ändå hur de har råd. Jag har absolut pengarna som sådana, men de ska ju även räcka till boende och andra levnadskostnader. Men visst, en bättre formulering kanske hade varit ”hur har de möjlighet att prioritera så stor andel av sin inkomst på resor och fest”.

      Fast att resa konstant kostar väldigt mkt. Och hon hade ju inte haft så mkt pengar som hon har om hon levt så. Du vet, pengar tar slut. Hon lever ju ändå extremt sparsmakat. Therese reser inte, gör typ ingenting förutom att jobba/va hemma.

    Läser vi samma skärmdumpar?

     Kolla på hennes kommentarsfält, frågan kom inte med här därför blir det lite fel

      Jag brukar inte dubbelkolla alla inlägg här. Läser jag skärmdumpar antar jag det är allt. Eller det som är viktigt liksom.

    Fast det är skillnad på att köpa boende, bil osv jämfört med att resa 17 ggr per år till lyxhotell, plus festresor, plus fester hemma, stors lyxmiddagar ute osv osv. Tycker det är en vettig fråga 🙂

     För att inte tala om, reser man så så förlorar man väldigt mkt tid och energi som annars gått till att jobba. Så man går ju minus minus. Höga utgifter plus minskade intäkter

    Oj vad poängen har gått över allas huvud. Hon menar hur vanliga Svenssons på sociala medier har råd att åka på dyra resor och liknande medan hon vet att hon har följare som absolut inte har råd. För att belysa att det inte är normalt, att ALLA inte har den möjligheten. Och att folk kanske inte ens har råd men tar lån för att kunna flasha på sociala medier.
    Hur Therese själv har råd kan vi ju alla räkna ut med stjärten. Det har inget med saken att göra.

     Lite drygt sätt att framföra det på kan jag tycka, när hon i stället lätt skulle kunna belysa att det man ser på sociala medier sällan är sanningen, men kanske lite svårt när man sitter i ett hotellbadkar 11 minuter hemifrån och myser. Dessutom tror jag att hon ville leda uppmärksamheten från att hon samtidigt tagit bort sin senaste bild med en LV-väska av äkta läder… så den verkliga, bakomliggande poängen med inlägget kan ha gått över mångas huvud, nämligen att radera en större kritikstorm.

   FÖRTYDLIGANDE:
   – Therése skrev denna kommentar under sitt inlägg: ”Och för det andra – hur har folk råd?!!!!”
   – Therése ifrågasatte inte andra influencers direkt, utan ”allas energi” och ”folk”. Så jag tolkade det som att hon ifrågasatte folk i överlag, inte bara influencers.

   Ja var har hon pratat om pengar?

    Therése skrev denna kommentar under sitt inlägg: ”Och för det andra – hur har folk råd?!!!!”

  Men.. det handlade väl om att ha energi att göra saker, inte pengar?

  Hon har skrivit en kommentar på sin egen post där hon ifrågasätter hur folk har råd haha.

   Vilket jag också undrar ibland. Alla är väl inte influensers 😅

  Har hon redigerat inlägget? För det står ju inget om att ha råd.

  HAH säger hon som precis köpt en tygväska från Prada för typ 16.000kr.

  Om man vill ha råd så får man fråga.

   Haha!

   Men inte influensers! Då kan man googla 😉

  Hur dom orkar? Ptja, dom är väl extroverta 22-åringar utan ett vanligt dayjob?

   KZ är 45, och många andra en bit över 30 år. Jag förstår inte heller hur de orkar.

    Kör friskis o svettis så orkar ni med livet mer!!😊

     Blir trött bara av tanken av Friskis och Svettis.

     Fast håller med dig ändå ❤️

     Jag tränar mycket och känner mig som en pigg människa. Skulle aldrig palla festa flera dagar i rad.

    Gud Jag tänkte Kenza och ba oj inte 45 ändå…. 😅

    Det kan jag tala om. Det är extremt mycket droger. Har varit där och sett det själv. Aldrig mer!

  nej håller inte m bittra kommentarerna, hon pratar ju inte om att hon i n t e har råd.

  Tänkte också på det att det var konstigt av Therese, som är så rik, att ifrågasätta hur andra influencers har råd? Insinuerar hon att vissa inte har så mycket pengar och inte tjänar så bra? Fast alla samarbeten betalar sig väl ganska bra, eller väldigt bra. Men jag undrar också ibland hur vissa som reser ständigt och går på massa festivaler osv har råd men de tjänar mycket genom alla reklam. I övrigt undrar jag samma som Therese, förstår inte hur vissa orkar särskilt de över 40 som är ute på fester och festivaler jämt puh.

   Jag har en känsla att Therese är bra på att spara, även om hon såklart konsumerar och köper märkesväskor etc. Däremot verkar en del andra, som inte riktigt är i hennes liga vad gäller inkomst – köpa märkesväskor titt som tätt, resor för flera hundra tusen, lyxrenovera lägenheter, köpa shots för 15000. Jag undrar faktiskt också hur det går ihop, särskilt eftersom många dessutom bara tar ut lön om 45000 per månad 🤔

    Någon som köper märkesväskor, reser på lyxresor och har flera boenden tar ju bara ut en lön på ca 37 000 fick vi läsa i en artikel häromdagen ju. Kanske syftar Therese på att vissa borde vara mer ärliga med att vissa resor och festivalbiljetter är spons, att de borde skriva ut att det faktiskt är samarbetsresor och inte låtsas som annat t ex ett visst par som var på Maldiverna ganska nyligen och låtsades reka.

     Vem?

    Hon är ju dock ganska bra på att slösa också, gör ju om totalt hemma/i stugan typ tre gånger per år, köper en helt ny garderob om vartannat, köper massa ekipering till all djur hon är fostervärd åt, äter ute rätt mycket etc etc.

     Haha ja hon bor mitt i stan, med bil, men verkar ändå använda foodora och ubereats till varje måltid. Så märkligt. Hon är verkligen, verkligen folkskygg som inte vågar sig ut för att bara hämta maten. Skulle ju gå lika snabbt.

    Skulle ringa skatteverket och be dom göra en undersökning på ALLA influencers. Allt dom får måste dom skatta för men det gör dom inte. Tänk vad pengar dom super upp, handlar upp när det kunde gåt till sjukvård.

  Det kanske var lite uppmärksamhetssökeri. Som fungerade.

   I kommentarsfältet under ett annat inlägg igår/idag här på bloggbevakning hade nån uppmärksammat att Therése nyligen lagt upp en bild på insta med en LV-väska av äkta läder. Denna tog hon bort, och i stället kom detta hotell-inlägg upp, som fungerar för att missleda uppmärksamheten från läder-misstaget samtidigt som hon ska verka relaterbar med att inte följa med i sommarhetsen. Det är åtminstone min teori

    Jaaa exakt! Det var jag som kommenterade om lädret. Nu vill hon att vi snackar om annat tydligen, hahah.

     Tack för infon om lädret, tur att nån är vaken när Tetzipetzi gör en undanmanöver! 😄 Annars skulle det varit svårt att få hela bilden, och det här inlägget från Bloggbevakning skapar tyvärr mer missförstånd än diskussion när Theréses kommentar inte skärmdumpades.

     Men för att lyfta rätt katt på bordet på nytt – nog är det väl märkligt att Theréses nya märkeshets övervägde hennes koll om lädret?? Hon har ju varit vegan så länge och tidigare rensat ut märkesgrejer just pga lädret

  camilla, du måste ta med therese egen kommentar, bland sian kommentarer, där hon skriver ”..Och för det andra – hur har folk råd?!!!!”
  Blir lite konstigt annars. 🙂

  Ingenstans i sin text skriver hon ”råd” hon frågar hur dom har energi och ork .. läser ingen längre vad folk skriver

   Jo men om du läst bland kommentarerna (!) så har Therese skrivit den frågan där

    Frågan är väl varför Camilla skriver ett helt inlägg utan att ta med den ytterst relevanta kommentaren folk svarar på.

     Den kanske inte var skriven när Camilla skrev inlägget.

      Märkligt att folk har svarat på hennes ”fråga” då om den nu inte var skriven när inlägget lades upp.

  Men kontentan med inlägget är väl ändå att hon undrar hur folk orkar. Jag undrar det oxå,verkar oerhört jobbigt att flänga överallt, ute (på krogen) ständigt, festivaler, resor hit & dit med alkohol var & varannan dag. Kolla de lite äldre, PW, Sofia Wistam mfl, de dricker & dricker. Inte för att jag är nykterist, men bara för att det är sommar skulle jag aldrig få för mig att dricka alkohol varje dag, oavsett om det ”bara” är ett glas.

   Alla är olika…

   Finns många vardagsalkisar i detta land.

  Tycker det är lite kul med alla kommentarer om influencers som inte har så mycket planer = två resor och tre festivaler…

  Äh. Offentliga personer behöver ju ”intressant” content till sina sociala medier annars tappar dom ju följare, därav det eviga flängandet överallt. Sen tänker jag att Therese är TYP 10 år äldre än de flesta andra influenserna så kan ju ligga nåt i det också. Therese är väl även väldigt introvert och har social fobi om jag inte minns fel? Så självklart får hon väl lite panik av tanken på allt flängande.

  Fattar inye att folk har TID och följa alla meningslösa influencers som egentligen inget kan eller gör. Mer än se fräscha ut.

  Inget öppet spår?

   tågen är alltid sena nu för tiden

   Semesterstängt. Öppnar åter i augusti.

    😂

     Ja guud va roligt…

  FÖRTYDLIGANDE:
  – Therése skrev denna kommentar under sitt inlägg: ”Och för det andra – hur har folk råd?!!!!”
  – Therése ifrågasatte inte andra influencers direkt, utan ”allas energi” och ”folk”. Så jag tolkade det som att hon ifrågasatte folk i överlag, inte bara influencers.

  Dom orkar och kan för att dom inte har social ångest/fobi som Therese har? Är väl inte svårare än så.

   Jag tänkte samma. Hennes ångest och oro lär ju käka väldigt mycket energi? Hon vågar väl dessutom knappt göra något för hon tror djuren eller pojkvännen ska dö?

  Var är öppet spår nu då?

   Hon kollar på fotboll så har nog glömt bort.

   Lägga in Öppet spår i början av varje månad dom dagar det ska vara så det poppar upp på rätt tid hade varit bra, så kan det ej glömmas bort. Men man kan kanske inte lägga inlägg så långt fram, ingen aning om hur en blogg funkar 😅

  Vad är öppet spår? Såg rysare Get out tyckte den var riktigt bra. 😊

   Var finns den att se? Hur läskig var den? 🙂

    Viaplay 👍 lagom läskig och jag är rädd av mig🙈 min kille som inte alls är rädd tyckte också att den var bra så alla var nöjda

  Hon skriver ju ingenting om att ha råd eller inte utan hon undrade ju hur folk orkar. Det är inte riktigt samma sak…. Eller har jag missat någon annan post?

   Therése skrev denna kommentar under sitt inlägg: ”Och för det andra – hur har folk råd?!!!!”

  Therese är en hycklare. Det bevisar hon tyvärr om och om igen. Hon borde lägga ner flunsandet. Hon är säkert skitskön och härlig utan att behöva leva i olika fasader hela tiden. Tror hon skulle må bra av det.

   Jag fascineras av att hon hela tiden kommer undan, att bara för att hon pratar om djurens rätt och att må dåligt, så är det helt ok att hela tiden lägga upp selfies på sig själv där hon ser perfekt ut? Hon lägger nästan inte upp något annat på sin Instagram än ”snygga” bilder på sig själv och ett ”perfekt” liv, förstår inte hur man inte ser att det också påverkar alla de unga följare hon månar så mycket om? Det spelar ingen roll hur mycket man pratar om man visar något annat. Och sen följt av ”guuud du är så snygg bästa Therese” från 100′ pers. Jag gillade henne i början men tycker hon har förändrats väldigt mycket, inte till det bättre.

  Camilla, du missade hela viktiga poängen – Therese egen kommentar om hur folk har råd… vänligen fixa!

  Tycker hon han blivit lite väl märkeskåt på senaste tid…

  Förstår vad Therese menar, även om jag inte har råd att ta in på hotell. Vissa av oss orkar inte och vissa orkar, vissa har råd och vissa har inte, vissa vill, vissa vill inte.

  Känns ungefär som på samma nivå som när hon sätter krav o går ut i media med att hon inte längre samarbetar med fast fashion företag pga klimatpåverkan o dåliga fabriksvilkor men själv shoppar o gärna berättar att hon köpt prylar från amazon o kör en tesla o varannan video handlar om att hon köpt massa produkter eller kläder bara för att testa. Jag gillar Therese för det känns som hon vill väl o hon är duktig på det hon gör men ibland känns det som att hon försöker vara så duktig att hon inte längre märker att hon kanske inte är så duktig som hon vill framstå som…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.