Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

434 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Halloj!
    Jag har bytt yrke och ska börja frilansa hemifrån. Jag har alltid haft ett jobb där man behöver vara på plats, så jag känner mig nu lite orolig. Fast glad och pepp. Och nervös 😛

    Har någon tips på hur man får en bra rutin? Jag oroar mig lite för att jag ska jobba ihjäl mig, typ. Alla tips kring hemmajobb och liknande är välkomna 🙂

    Tack och ha en fin kväll ?

      Jobbat en del hemifrån i perioder pga pandemin. Och ”problemet” för mig var att jag satt alldeles för länge, tog sällan pauser utan blev sittandes hela dagen. Så schemalägg pauser. Varva med att plocka ordning i köket, sätt igång en tvätt eller liknande.

      Jag brukar gå ut och gå en sväng på morgonen och eftermiddagen för att ”gå till jobbet” och ”gå hem från jobbet”. Försöker också se till att ta pauser under dagen och inte äta vid datorn, utan faktiskt vara borta minst 30 minuter vid lunch.

      Jag har inte jobbat hemifrån men pluggat och skrivit uppsats hemifrån under pandemin. Mitt tips är bestämda tider då du börjar jobba och när du jobbat klart för dagen. Ta riktiga lunchraster borta från datorn. Micropauser då du gör något annat ett par minuter (tömmer diskmaskinen, slänger in en tvätt osv, bonus är att du slipper göra det efter jobbet). Om du har utrymme, gör i ordning ett arbetsrum som du kan stänga dörren till när du inte arbetar. Jag pluggade och skrev sittandes i soffan vilket gjorde att jag inte kände samma känsla av avkoppling när jag satt där kvällstid då det blev starkt kopplat till studier.

      Om jag kommer igång med jobbet tidigt (i mitt fall 8-9 på morgonen) så får jag en bra dag, även om jag sen tar pauser för ärenden, hushållsarbete och annat. Men om jag låter förmiddagen försvinna till annat än jobb och tänker att jag ska bara göra det här och det här först innan jag kan jobba i lugn och ro, då blir det inte en bra dag. //Jobbat hemifrån i 13 år.

      Tack för alla svar 🙂

    Jag och min mamma ska till Stockholm en helg i Augusti och då jag nyligen förlovat mig tänkte jag att det kunde vara mysigt att boka in oss för att prova brudklänning, har ni några tips på ställen för detta? Bröllopet är långt bort men jag bor utomlands så hon skulle annars inte ha möjlighet att vara delaktig i processen, så gärna någonstans där själva processen är mysig då det egentligen är viktigare än att hitta klänningen jag faktiskt kommer bära.

      Elsa Billgrens !

      By Malina!

      Milagro?

      Lillys på birger jarlsgatan, bästa personalen!!!

    UNDRAR HUR DET GICK FÖR TJEJEN SOM HADE TRÄFFAT EN NARCISSIST.
    Hur mår du?

      Vem av alla?

      Vet inte om det var mig du syftade på, men skrev i öppet spår för kanske en vecka sen (?) ❤️

      Jag känner mig som i en gråzon typ. Efter att ha läst alla era kommentarer så har jag påbörjat någon form av inre process där jag försöker gå vidare/distansera mig från honom. Läser mycket pepp på Instagram, sociala medier, pratar med vänner osv. Varit utomlands nu i veckan så har mått väldigt bra i övrigt, lyckats tänka på annat. Dock så kom verkligheten tillbaka igår kväll när jag kom hem.

      Han och jag har skrivit lite idag, och har därmed inte ”dumpat” honom än. Det känns som sagt lite som i en gråzon – jag har påbörjat en inre process men blir samtidigt glad när han skriver. Jag förstår ju att problemet också ligger hos mig. Jag är en person som avskyr ensamhet, och väljer (tyvärr) uppenbarligen det här istället för ingenting alls vilket är fel. Jag vet inte vad jag väntar på, är bara att dumpa honom. Shit vilken berg- och dalbana ☹️?

        Du är inte mer än människa men tänk såhär..är det värt det? Vill du bli mer sårad?

        Kramar till dig.

          Absolut inte värt det såklart. Jag hör ju själv hur det låter när jag berättar och skriver. Hade sagt samma sak till andra. Problemet är nog snarare att jag har otroligt svårt att hantera separationer pga barndomstrauman i form av övergivenhet och dålig anknytning. Därav borde jag verkligen INTE träffa honom mer. Easy target med andra ord. Spelar ingen roll om personen i sig beter sig som skit. Jag har så svårt att släppa taget och håller hellre kvar, för det är det enda jag vetat om. Hjärnan gör ju tyvärr det som den är lärd att göra och inte alltid det som är det bästa för en. Men jag inser såklart att det inte håller i längden.

            Ta detta som en chans att bryta mönstret!

            Se breaket som en avgiftning. Blockera överallt, var nära vänner som hela tiden kan påminna om att du inte ska vara med honom. Hade jag kunnat åka tillbaka i tiden och breaka i tid hade jag gjort det. Mycket som ska läka i ens hjärna efter att ha hamnat i klorna på en narcissist. Löp nu, ensamheten är tusen gånger att föredra

            Det känns alltid som ett stort ointagligt fort när man ska gå emot det som är ”naturligt” för en. Men man klarar mer än vad man tror om man vågar lita på sig själv! Du kommer fixa detta även om det är extremt svårt och tufft ❤️

              Ja! Det känns verkligen så svårt. Nästan som att det är jobbigare att ta fighten än att stå kvar. Men som du säger så klarar man sig alltid, på ett eller annat sätt. Man har ju lyckats tidigare, varför skulle jag ibte göra det nu? ❤️

            Hej, jag har inte läst din ursprungliga kommentar men jag träffade en narcissist under några månader. Har även som du barndomstrauman med seperationsångest osv, vilket gjorde mig till en easy target.

            Det har nu gått mer än ett år sedan jag bröt med den här mannen, vilket är det bästa jag gjort. Jag är en person som försöker att inte ångra saker i det förflutna, men om det är något jag ångrar så är det att jag stannade så länge och gav honom så många chanser.

            När jag började ifrågasätta saker som skett, tog upp lögner och andra sjuka saker han sagt och gjort så valde han att blocka mig överallt. DET blev min räddning. Han insåg att han inte kunde kontrollera mig längre och sprang sin väg. Jag kan fortfarande tänka på den här relationen och även ifrågasätta hur jag kunde vara så blind.

            Om det är något värt så träffade jag en fantastisk man en kort tid efter den här relationen, och mår mycket bättre idag. Jag hoppas att du också är på en bättre plats snart ❤️

              Det är lite det jag också är rädd för att han ska göra tillslut. Jag har skällt på honom flera gånger, ifrågasatt och satt ner foten utan att han gett minsta sken av att han tänker dra (är väl det som är en del av det manipulativa spelet också tänker jag, får mig att tro att han kommer stå kvar). Men det vore ju skönare att vara den som dumpar än att han tar sig friheten att fly när det blir ”jobbigt” för honom. För en narcissist tröttnar ju tillslut, om de inte kan kontrollera en. Bäst att göra det själv innan han gör det.

              Härligt att höra att du träffat någon ny som behandlar dig som du förtjänar ❤️Önskar så att det också händer mig någon dag ??

                Jag har letat efter din kommentar i andra öppet spår men inte hittat. Har du möjlighet att länka inlägget eller kopiera in din kommentar här? Sånt här berör mig väldigt mycket och vill gärna kunna hjälpa dig. (Jag är personen du svarade på).

                Eftersom du tänker väldigt mycket på att lämna honom – lyssna på din magkänsla! Den stämmer oftast.

                  Hej! Absolut, är från öppet spår den 2a juli, så ett tag sen. Kopierar nedan:

                  Dejtar en kille som jag misstänker har narcissistiska drag. Orkar inte gå in på detaljer. Jag förstår ju såklart att jag inte kan fortsätta träffa honom, men känns så otroligt svårt att avsluta det hela. Vet att jag förtjänar bättre, och det är väl själva grejen med narcissister – de lindar in en totalt för att man inte ska ”våga” lämna.
                  Han är jättefin när vi väl är tillsammans men däremellan är han ibland svår att nå, vi bestämmer att ses för att sedan inte höra något från honom t.ex. Detta tar otroligt mycket energi, och när jag förklarar att detta gör mig ledsen verkar han inte kunna relatera. I början gjorde han det och gav mig lovord om att han skulle ändras, men förstår ju nu att det endast var lögner och tomma ord.
                  Finns det några andra därute som har dejtat/varit tillsammans med en narcissist eller någon med dessa drag? Snälla hur ska jag agera? Är vanligtvis en person med mycket skinn på näsan men känner mig lost ?

                    Oj, låter inget vidare.
                    Det är så lätt att ursäkta den andre personens beteenden när man faktiskt tycker om personen. ”Han har kanske mycket” osv. Ville han så skulle han!

                    Känner igen det där med att han är underbar när ni ses, men blir annorlunda när ni inte är med varandra.

                    Personen jag träffade var likadan, men med tidens gång så började han förändras. Blev arg över småsaker, bad mig gå in i andra rum så han slapp se mig m.m. Kunde vara för småsaker som att man pratade för högt i telefon. Han kunde även skriva provocerande sms, och när jag inte gav responsen han ville ha så kunde han försvinna i dagar och sedan dyka upp som gubben i lådan och berätta om hur mycket han tänkt på mig osv osv.

                    Bara det är varningsklockor, men jag var så kär i hans fina sidor. En narcissist ändrar sig inte till det bättre, utan blir bara värre. Du är värd någon som uppskattar och respekterar både dig och din tid.

                    Jag hoppas att det löser sig för dig snart och att du vågar lämna ❤️

        Hoppas du hittar styrkan att dumpa! Ju tidigare desto bättre, det är absolut bättre att vara ensam än att ha en narcissist som partner – de förgiftar allt. Jag menar ALLT.

    Hur tror ni det går för Sverige idag? Jag tror på förlust men hoppas att Sverige kan överraska och slå Nederländerna!

      Åh herregud, jag är totalt ointresserad av sport och tänkte ”shit vad har nu hänt när jag legat däckad i covid-dimman” ? Förlust för Sverige?! Krig? ? Blev lite nervös haha

      Älskar sport, framförallt fotboll. Men damfotboll? Nej tack.

        Svinkul med damfotboll, tyst bara

          Tyst själv, jag får också ha en åsikt.

        Men är det inte roligare där Sverige faktiskt vinner? Damerna verkar ju onekligen göra det medan herrarna… ja alltså, inte gör det.

          Som att landskamper är den enda fotbollen som finns?

            Ja.

              Knappast.

            Tråden handlade ju om en landskamp? ?

              Läs kommentaren: ”Älskar sport, framförallt fotboll. Men damfotboll? Nej tack.”

        Vad i damfotbollen är det du är anti?

          Ungefär allt.

    Vad är du mest glad över just nu?

    Det som glädjer mig mest just nu är att mitt barn med språkstörning tar små små steg framåt i sitt tal ❤️

      Att min semester har börjat och att jag är med min familj ? Har bastat, badat i sjön och har en brasa, en bok och ett glas vin.

      Att livet är gött, precis just nu!
      Glada, friska barn, vi har iobb, bor bra osv.

      Tacksam!

      Att jag går på semester om 2 veckor! Hurra!

      Hur gammal är barnet?❤️

        Hon är 3 år ❤️

      Att jag just nådde nivå 7000 på Candy Crush. ? men utöver det så är jag glad över att jag ska till London nästa vecka med mina 2 äldsta döttrar, alltid velat visa dom London.

        För en som aldrig varit dit. Vad är värt att se? Var är det bäst att bo någonstans?

          Jag är inget proffs när det kommer till boende men dom gånger jag varit där har vi bott på olika småhotell i Westminster. Tycker det är humana priser där och ett okej gåavstånd in till city. Jag är av åsikten att man bara sover och duschar där ändå så standarden är inte prio för mig. Så länge det är rent och fräscht. Frukost kan man strunta i för det finns många mysiga pubar som serverar det.

          Camden market är trevligt att strosa runt på.
          Den här gången har vi bokat en guidad tur på Harry Pottermuseumet en bit utanför London, mina ungar är galna i filmerna. Det ska tydligen vara bra.

          Jag är väldigt intresserad av monarki så jag har ju gjort det typiskt turistiga att besöka Buckingham Palace. ? Samt åkt London Eye varje gång men det är för att jag haft nytt sällskap varje gång som aldrig varit i London.

          Sen är Hyde Park väldigt fint att promenera runt i och äta glass.
          Shoppa brukar jag göra en del och då brukar jag reka olika apotek på smink och hudvård och budgetshoppa på Primark. ?

          Finns säkert fler i tråden som har bra tips på guldkorn som kanske inte är typiskt turistiga. ?

            Tack för fina tips! ??

            Tack så mycket för ditt svar ?

          Vi bodde i Farringdon, det tyckte jag funkade bra. Var på musikal, strosade i Chelsea. Gick på Portabello market innan vi åt Afternoon Tea vid Kensington garden. Supermysigt resa!

          Jag gillar att bo vid Trafalgar square. Nära tbana och shopping.

          Turistar du här första gången så centrala delarna typ Notting Hill, via Hyde Park o till Oxford Street. Westminster, Buckingham Palace och South Bank.. London Bridge och Borough Market. Allt det kan ses på en eller två dagar- på med promenadskorna! Shoreditch, Brick Lane, Spitalfields området en annan dag. Vill du se det riktiga London så åk längre ut 🙂 Typ Brixton, Stoke Newington, Hackney.. Gillar man öl så rekommenderar jag beer mile i Bermondsey. Kan också rekommendera ett besök i Canary Wharf tror många missar att åka ditåt. Kör en rooftop typ Bokan39!

      Att den traditionella veckan på sommaren har kommit, då min kompis har sin familjs hund!

      Då känns det som sommar här. Bad varje dag, fika, leka med hundarna, grilla, hundpromenader. Så mysigt?

      Vad fint!

      Det som glädjer mig mest är att jag är gravid efter år av försök och en IVF-behandling.

        Grattis!!! ?

          Tack så mycket! ?

        Stort grattis!! Efter 1,5 år påbörjade vi IVF. Tog på första försöket och är i v.24 idag. Förstår din glädje och jag hoppas allt går bra för er!!❤️

          Åh tack och detsamma till dig/er! Jag är i vecka 17 nu så jag känner mig ganska trygg i att allt ska gå vägen den här gången ❤️

            Tack❤️❤️

          Som åskådare blir jag ändå fundersam. Är det så vanligt med IVF nu för tiden?det skrivs om det i varje öppet spår.

          Jag undrar på riktigt alltså. Grattis till er alla!☀️

            Jag tror absolut det blivit relativt vanligt. Känner flera som behövt gå ivf-vägen. Undra om endometros och pcos blivit vanligare idag? Läste nånstans att missfallsfrekvensen ökat väldigt mycket senaste 20 åren.

            Ja, typ fyra procent av alla barn som föds är barn som blivit till via IVF. Beror väl på en rad faktorer. Att folk vet att möjligheten finns, att folk börjar försöka skaffa barn senare, att regionerna finansierar t.ex.

        Grattis!! ?

        Är själv på ruvardag 3 i min första IVF. Spännande dagar nu ?

          Vad spännande! Ruvardagarna var en så märklig tid. Allt kändes som att vakuum. Jag håller verkligen tummarna för dig! ❤️

        Grattis, glad för er skull! ❤️ Blev också gravid genom IVF, imorgon är BF datumet, känns heeelt overkligt! Är såååå tacksam!!!

          Wow, grattis! Känner mig också så tacksam, hade inte ens nu i efterhand velat välja bort de svårigheter vi har haft för det har gett mig sånt perspektiv på allt. Stort lycka till med förlossningen och bebisen ❤️

      Att jag fått klart med att gå till läkare och ordnat remiss då jag har över 40 i BMI och kvalar in för att få gastric sleeve operation genom landstinget.

        Så himla bra! Jag undrar vad de säger om skillnaderna mellan sleeve och ”hel”. Hur motiverar man sleeve? Undrar för egen räkning.

          I västra Götaland får man (i samråd med kirurgen såklart) önska själv. Sedan reserverar de sig alltid beroende på hur det ser ut i magen när de väl går in. Kan vara gamla bråck och ärrvävnader som ställer till det för en del och de vaknar med det alternativet de själva ej haft som förstaval.
          Här i VG är dock sleeve en stor favorit vad det verkar. Gå med i en av grupperna på fb så får du svar på det mesta av redan opererade.
          Många upplever färre besvär m dumpningar efter sleeven enligt vad man kan läsa även om andra har annan uppfattning såklart.

      Min bebis ligger och sover själv i sängen, mina stora barn sitter på rummet och har spelkväll med sina kompisar, och jag sitter själv i soffan med ostbågar och choklad och kollar på sverige matchen och surfar!

      Förstår glädjen! Jag är glad att min tre veckors bebis än så länge är väldigt lugn och tillfreds. Storasyster var ganska tuff från start och hade kolik vid denna tidpunkt så om vi kan få en lugnare bebistid denna gång är jag tacksam. Njuter i alla fall av varje dag av att ha en bebis som inte lider av magknip ?

        Det är så jobbigt. Min lilla som är två månader nu har hemsk magknip. Blev inte direkt bättre efter rotavaccinet heller.
        Dock tacksam för vaccin ??

          Inte fattat grejen med de vaccinet faktiskt.. man vaccinerar barnet för att de ev ska undvika att bli så magsjukt att de ska läggas in för att få dropp. Medans den värsta biverkningen av vaccinet är att barnet kan bli så dåligt att de får läggas in och få dropp? Jag får inte till logiken..

      Att jag har min mamma och styvfar. Önskar att alla hade så fina föräldrar som jag har, världen hade helt klart varit en bättre plats då

        Att alla är friska och mår bra! Vilken lyx att ha en normal vardag och hälsa

      Min första semesterdag avslutades med The Ark på Trädgårn helt underbart!

        Vänta nu hääär, spelar de ihop igen??? ???

          Nä men de gör väl bara en återföreningsturné har jag för mig.

          23:17, dröm att ha varit där! Hade så önskat att jag kunde vara där och se dem?

      Jag är glad över att jag fick semester igår?

    Kenzas video där hon dansar i bikini är det absolut töntigaste och mest uppmärksamhetk*ta jag sett.

    Slut på meddelande.

      Så otroligt genomskinligt att hon bara vill få kommentarer som ”hur kan du vara mamma till två” och ”???”

        ”MOM OF TWO ? YOUR BODY! ??”

        To be fair, verkligen ??? dock!

        Haha annars tycker jag det mest är rätt kul ändå, hur vi alla liksom förr eller senare till slut blir äldre och inte längre riktigt kan vara samma coola, unga person. Med det menar jag inte att man blir sämre eller mindre cool ju äldre man blir, men mer hur det blir liksom en kontrast mellan det ”unga’ mest trendiga och när personer som är lite för gamla för det försöker ta sig an det. Typ 30/40-åriga småbarnsmammor som fortfarande känner sig coola och haooening – för de var ju det nyss! – men när de försöker köra samma TikTok-danser som tonåringarna och tiktokare i tidiga 20-års åldern så blir det så uppenbart hur tiden passerat och deras liv gått in i något nytt.

          Kroppen ser väl ut som vem som helst, men toppenbra att hon känner sig ✨?✨. Det förtjänar alla att göra.

            Jag vet inte hur din och dina vänners kroppar ser ut. Men jag ser verkligen INTE ut sådär. Inga av vännerna heller

              Blir uppriktigt förvånad. Alla mina vänner som fött barn ser ut som Kenzas video eller smalare. Vi utan barn också, fast mer vältränade.
              Vi är vanliga 30+ allihop, så tänkte att de flesta ser ut så.

              Oj samma här. De enda jag känner med kenza-kropp är några bekanta i 25-årsåldern. Jag och mina vänner runt 35 ser mer ut typ Stina Wollter. 🙂

                Jag har tänkt på en sak när jag varit på badet med barnen. Majoriteten ser inte ut som Kenza som är mammor utan de flesta har mjuka mammakroppar och gropar i låren. Det gjorde iallafall att jag fick distans till min egen fluffiga mammakropp.

                Varför då?

                  Varför inte?
                  Alltså när jag är på stranden ser jag max 1 person av 100 med modellkropp. De flesta andra har lite ”skavanker” typ valkar, hängiga bröst, bristningar på magen…?‍♀️ Vet inte var alla ni hänger om ni är vana vid att se ut som Kenza hehe.

                    Tycker inte Kenza har klassisk modellkropp. Ser väl ut som vilken otränad trettioåring som helst.
                    Jag ser ut så, fast med större bröst och jobbar hårt för att gå ner några kilo och bli mer fast och vältränad.

                      Nej man har väl olika perspektiv på saker och ting. Jag tycker hon ser modellig ut, inte catwalk liksom, utan mer bikini-modell. Supersnygg tycker jag. 🙂 Aldrig något jag hade kunnat uppnå med mina förutsättningar men det är inget jag deppar över.

      Trodde att ni överdrev men oooouuff. Väldigt pinsamt.

        Samma här, var tvungen att kolla…pinsamt!

        Just slutet när hon ba ”just det, måste få in lite röv också!” ?

          ?? skrattade gott åt denna kommentar. Lite konstig video, men om det gör henne glad så, men just rumpan på slutet? känns verkligen exakt som du skriver att hon kommer på att hon glömt få med rumpan.

        Tyckte inte det var nåt särskilt. Följer i och för sig inte henne så vet inte om var nåt konstigt jämfört med vad hon brukar lägga upp.

      Tycker inte alls det var något konstigt med videon, härlig energi!

        More like fejkig och tillgjord

        Magdalena Graaf-video tyckte jag.

      När jag var yngre såg jag 30+ som vuxna, mogna och världsvan kvinnor som äntligen tagit sig ur osäkerhetsdjugeln på riktigt. Kenza är ett exempel på att jag hade fel.
      Hennes video är inte stötande pga den minimala bikinin (hon försöker inte vara se×ig) men hennes osäkerhet och bekräftelsesökande är pinsamt. Min man hade undrat om jag är dum i huvudet om jag hållt på sådär. Hon har fått höra hur vacker hon är hela sitt liv, man tror ju att hon inte behöver vara så fuskande efter komplimanger…Sen fattar jag att hon var nr1 i flera åren idag finns det yngre, snyggare och mer beundrade tjejer online så hon vill väl göra sig påmind. Vackra människor som levt på sitt utseende i ett nötskal.

      Slutade följa henne för några månader. Blev så trött på dessa typer av inlägg

      Hahaha alltså jag har så svårt att förstå hur man vågar lägga upp en sån video. Jag hade blivit generad bara av tanken att veta om att den setts av min familj, släkt, vänner, för mina barns förskolepedagoger, min sambos vänner osv. Men det kanske är befriande för henne att hon inte verkar bry sig om det som en annan gör ?
      Tycker inte det är fel att visa upp sig om man nu vill det, man som kvinna. Men jag får ändå alltid någon cringe-känsla när det är Kenza som gör sånt, kan inte sätta fingret på varför. Samma med hennes filmer i samarbete med Calzedonia eller vad det nu är.

      Plus – väldigt kul att folk kommenterat att de trott det är något Celeste Barber lagt upp och väntade på hennes imitation efter klippet ?

      Jag är orimligt nyfiken på om hon har någon dryck i muggen!?!? Hon tar ju en sipp” men det ser inte ut som att hon sväljer någonting?

      Kan vi snälla förbjuda de där avskyvärda bikinitrosorna? INGEN får en smickrande kropp i dem jag är ledsen

    Är det någon annan som äter/ätit Saroten och blir väldigt trött av dom? Min värk är bättre, min ork mer, ångest mindre – men jag sover 10 timmar varje natt sen jag började med dom. Blev det bättre nån gång? Tänker att jag borde sovit ”klart och ikapp” nån gång men nu är det 6 månader in i behandling.

      Jag åt dom i flera år och de hjälpte verkligen. Tröttheten försvann dock aldrig och jag fick sluta med dom till slut.

        Tack för svar. Då är det inte jag som ”inte tål” dom. ?

          Nej det är snarare så att jag inte hört om någon som inte upplever trötthet på Saroten. Man får väga fördelar mot nackdelar❤️

      Jag äter Saroten men även Quetiapin som är stämningsstabiliserande och gör mig trött. Jag upplever inte att Saroten gör mig trött dagen efter, eller ja, inte alls faktiskt, men det beror kanske på att jag behöver medicin för att få sova ordentligt och därför inte tänker på det ?

    Tips på sandaler om man har breda fötter?

      rieker

      + 1 rieker.
      På zalando och asos har de en kategori med breda skor.

      Brukar söka på ”wide fit” på zalando.

        Har haft blandad framgång där men får försöka igen och hoppas på det bästa.

        Riekers sandaler köpte jag men lämnade tillbaka snabbt som blixten när min svärmor glatt konstaterade att hennes mamma (80 +) hade köpt likadana skor. Kände mig töntig men det tog ifrån skorna glansen liksom

      Vad för sandaler?
      Köpte ett par k kobler nyss som satt jättebra,
      Har även ett par badtofflor från Reebok som är assköna ?

    Har ni sett att therese lindgren fått autism-diagnos?

      Är det nya nu…? Är ADHD ute?

        Emelie- Bästa kommentaren i år

          Haha tack! <3

      Jag är fascinerad över hur många som nu får autismdiagnos trots åtminstone ytligt fungerande liv. Jag har en släkting med autism som absolut inte klarar av ett vanligt liv överhuvudtaget, så för mig känns det så konstigt.

        Och jag har en släkting med autismdiagnos som har en hel del svårigheter men som absolut klarar av ett ”normalt” liv. Så för mig känns det inte ett dugg konstigt. Autismspektrat är stort.

        Jag undrar alltid vad poängen är med en diagnos när man lever ett välfungerande liv? ”Jamen det är faktiskt jättesvårt för mig att skriva en handlingslista och komma ihåg att dammsuga på tisdagar så jag måste ha boendestöd!” Mm okej och mitt lokalsinne är en total katastrof men inte fan har jag ledsagare för det…

          Jag ville ha min diagnos för att få amfe-amin utskrivet.

            Det är nog en vanlig anledning…

              Fick diagnosen för 4 år sedan och har ännu inte tagit tag i att påbörja behandlingen. ADD i ett förbannat nötskal.

            Så jävla dumt att kommentera med namn när man tror sig känna igen någon bakom kommentarerna. Bara sluta med det!

          Man får ju inte diagnos för att det är svårt att dammsuga. Min psykolog skickade mig på utredning och jag har stått i kö i ett år. Nu har jag fått brev hem om att när utredningen påbörjas tar den åtta veckor.
          Så det är ju inget man får på en kvart bara för skojs skull.

            Är ju dit trenden går just nu. Att man pratar om ett spektrum, så vissa kan ha minimala problem men ska ändå ha en diagnos att vifta med.

              Är det någon mer än jag som skäms över sin diagnos? Jag har ADD och säger det till ytterst få personer i min närhet då jag är rädd att det ska ändra deras bild av mig.. Skulle aldrig säga till en arbetsgivare tex då jag inte har så mycket problem längre

                Jag skäms också och har inte sagt till någon att jag ska på utredning.

            Det görs ju såklart ordentliga utredningar men ribban för hur stora svårigheter med vardagslivet man ska ha verkar ju ändå ha sänkts. Det behöver inte betyda att diagnoserna är felställda, men jag undrar också vad nyttan egentligen är.

              Mamma till ett barn med stora stora svårigheter som aldrig kommer leva självständigt. Svår intellektuell funktionsnedsättning, autism och adhd. Och fru till en man som i vuxen ålder insett att han har ADD. För mannens del har det förklarat en del beteenden för honom själv. Han har lyckats gå ifrån känslan av att han är ”kass” till lite mer förståelse för sina svårigheter. Och hittat verktyg för att underlätta.
              Förståelse är värt mycket.

                Men varför måste man få en diagnos för att förstå att alla är olika?

                  Det måste man såklart inte. Men att ha en eller flera NPF diagnoser förklaras inte så lätt som i att alla är olika.
                  Jag vill gärna ha den bilden dock. Men det räcker inte att se på mitt barn och utgå ifrån att alla är olika. Han behöver omfattande stöd och hjälp.

          Jag skulle lätt behöva en ledsagare för mitt lokalsinne, är totalt värdelös. Gick en gång vilse i mitt eget närområde för att det hade snöat och jag då inte kände igen mig…? tursamt nog uppfanns smartphones med GPS vilket gör det något enklare att hitta till nya platser.

            Samma här!! Jag går vilse om det är mörkt ute?! Kan absolut inte ta en ny väg när jag har lärt mig en specifik väg för då går jag direkt helt vilse. När jag pekar ut ställen för kollegor, ”Ica är ditåt” så viftar jag åt helt fel håll… Det är helt stört helt ärligt. Hade inte överlevt utan GPS i telefonen (och ibland hjälper typ inte ens den…). Är detta en diagnos?!?! 😉

              Samma här. Kör alltid fel även med GPS. Går vilse direkt om jag provar ny stig. Får alltid ta ut riktmärken både inomhus och ute. ”Vid den blå dörren sväng vänster” osv. Älskar sjukhuset som har olilfärgade linjer på golvet till olika avdelningar.
              Förstod för massa år sedan att jag är ansiktblind och att dåligt lokalsinne ofta hängde ihop med detta.

                Intressant. Jag är faktiskt otroligt bra på ansikten och namn..

                  Nja nu skrev jag lite otydligt.
                  Ansiktsblinda har ofta dåligt lokalsinne.
                  Dåligt lokalsinne betyder inte att man är ansiktsblind!

                    Jaha hehe 🙂

          Jag är en av personerna med autism och ett ”vanligt fungerande liv”. Jag studerar en svår utbildning på heltid, har partner, flyttade hemifrån tidigt utan stöd. Det betyder inte att jag inte har problem.

          Min förmåga att hantera stress är kraftigt nedsatt och när det blir för mycket får jag enorma panikattacker, på nivån att jag kan skada mig allvarligt utan att ens märka det. Jag har väldiga svårigheter med sinnesintryck vilket vidare leder till t.ex problem med ätande och att vistas på vissa platser. Sömnen är katastrof.
          Mycket som normala människor gör utan att tänka tar av mig enormt med energi, vilket leder till att jag har stor benägenhet till utmattningssyndrom. Lider av svår ångest och behöver tydlig struktur och rutiner, annars raserar hela min tillvaro. Listan kan göras lång.

          Jag är då alltså utåt sett fullt fungerande och har ett IQ långt över det normala. Ändå har jag stora svårigheter som påverkar mig dagligen. Snälla, förminska inte diagnoser bara för att dom yttrar sig olika. Det kallas funktionsnedsättning av en anledning.

            Tack för att du skrev det där! ? Känner så väl igen mig i allt du skriver. Jag har dock ADHD. Men i princip allt du skriver tampas jag med dagligen också. Bara för att man är smart och ser ut att ha ett ”vanligt” liv utåt, betyder det inte att man kämpar. Stor kram till dig och tack för att du fick mig att känna mig mindre ensam ?

              Fast det gäller väl även människor utan kroniska diagnoser? När jag haft det som allra jobbigast med ångest och nedstämdhet, till och mer suic’dtankar så har jag studerat på universitet, eller haft heltidsjobb, sett piffig ut, varit social m.m.
              Istället för att kasta ut diagnoser på alla så kanske vi kan inse att de flesta kämpar och har sina svårigheter?

                Om du har så grov ångest + sådana tankar är ju det diagnos i sig. En diagnos behöver inte vara ’adhd’ eller ’autism’. Olika saker gör att olika människor fungerar olika. Det är jättebra att människor får insikt, förståelse och framförallt verktyg för sina behov.

                  Fast jag skrev just kroniska diagnoser av en anledning. Man ska inte behöva ha en livslång diagnos för att det ska visas förståelse för att man mår kasst i perioder. Tycker det hör till livet. Jag var sjukt märklig som barn, superblyg och rädd för allt och alla. Sedan växte jag upp och tog tag i saker och ting. Men idag är det lättare att få en diagnos istället för att lära sig när man ska städa, att telefonsamtal inte är farliga, osv.

                    Precis – kronisk diagnos. Det handlar inte om jobbigt i perioder utan om livslånga svårigheter. Sedan har autistiska precis likt alla andra bättre och sämre perioder, men dom autistiska svårigheterna finns alltid där. Sedan vill jag påminna om att även autistiska kan drabbas av icke-kroniska diagnoser, faktum är att vi löper ökad risk för bland annat depression och suicid. Men dessa diagnoser är inte autismen i sig och alla får inte dessa typer av problem.

                Kan skilja sig enormt mellan att må ”vanligt dåligt” eller ha en diagnos. Att få en diagnos kan för många vara en lättnad. Att få en förståelse till varför man mår som man gör och även kunna få rätt verktyg att hantera det. Personer med adhd eller autism har tex inte vara ”perioder” av svår ångest. De tampas dagligen med olika svårigheter. Alla människor kan ha ångest/svårigheter i perioder i sitt liv. Det hör liksom livet till, precis som du skriver. Men det är stor skillnad på det och att ha en diagnos.

          Man får inte en diagnos om man har ett välfungerande liv. Det är liksom ett kriterium att man ska vara funktionsnedsatt.
          Vi har ju faktiskt ingen aning om vilka svårigheter personer med diagnos har, om de inte berättar precis allt. Vilken ingen gör.
          Therese har ju dock varit väldigt öppen med att hon faktiskt inte har ett så välfungerande liv.

          Jag tycker att Therese är öppen med att hennes liv inte är välfungerande?

        Personligen tycker jag inte att det är något att vara fascinerad över, att du är det signalerar bara din okunskap kring autismspektrumtillstånd. Detta skadar oss autister och du borde läsa på.

        Jag kan utåt sett framstå som högfungerande eller neurotypisk; men jag maskerar mina svårigheter. När jag kommer hem bryter jag ihop. Sådant neurotyper gör automatiskt får jag göra manuellt och detta tar fruktansvärt mycket energi. Detta ser ingen utifrån. Men tex: att borsta tänderna eller sätta på kaffe. Varenda gång jag ska göra det får jag tänka efter i varje steg hur man gör detta. Sedan har jag en rad andra problem som också är grundade i autismen som inte märks så tydligt utifrån. Så är det för många. Bara för att du inte ser de svårigheter många autister har betyder inte det att de inte finns.

        Som en annan person skrev ovan – spektrat är brett. Det finns autister som din släkting, men det finns också autister som tex Sandra Dahlberg som jobbar med TV.

      var såg du att hon fått diagnosen autism?

        Hon hade live för några dagar sedan. Hon nämnde i senaste vloggen att hon gjorde en utredning men nämnde inte vad, men nu hade hon alltså fått diagnosen. Finns på clue News instagram några poster ned också.

      Tycker det känns jättekonstigt utifrån det man sett av henne faktiskt. Snacka om att autismspektrat är brett.

        Ja men hon sa att det var hennes psykolog för flera år sedan som rekommenderade henne att göra en utredning men jag håller med dig.

        Keywords här är ”utifrån det man sett”.
        Hon har ju varit öppen med att hon mår dåligt i perioder och återkommande depressioner kan bero på bakomliggande problematik.

        Jag tycker att det har varit ganska tydligt!

      Kom ihåg kommentaren för flera månader sen här på öppet spår, när det var någon som kommenterade det faktum att Therese sagt att hon klipper av lapparna i tröjorna för att de skaver. Någon skrev ”Ju mer autentisk Therese Lindgren är, desto mer övertygad är jag om att hon har autism”. Skrattade högt, men förstod inte hur allvarligt menar kommentaren var.

        Av alla flunsor som påstår sig ha den diagnosen kan jag faktiskt se den mest hos Therese… Hon har en del konstigt för sig och den sociala fobin, ångesten och att hon snöar in på olika ämnen ger väl lite såna vibbar.

          ”Av alla”? Vilka mer har gått ut med att de har autism?

      Ja då har väl hennes hundar det också snart.

        Hahahahaha, TACK för den! Frustade högt

          Varför då? Kommentaren var enbart elak och okunnig. Bara någon som försöker göra sig rolig på någon annans bekostnad. Inget som helst roligt med den.

            Ok Karen

              Oj, jag tror att jag behöver is till brännan jag fick. För det där var ju en riktig burn!

      Har också autism, pluggar på högskolan och har ett fungerande socialt liv. Allting sker liksom inombords och ingen av mina vänner vet att jag har det. Det är inte alltid så tydligt utåt

        Och så är det väl för jättemånga? Jag har dåligt självförtroende, oroar mig för småsaker, rädd för döden, sömnproblem o.s.v. och det är ingenting min omgivning behöver veta om. Alla kämpar med olika problem.

          Sådana som du skrämmer mig !
          Läs på ordentligt om autism !
          Tro dig inte veta . Eller var bara tyst !
          Du har ingen jävla aning vilka svårigheter autism ofta innebär !! Jag har en son på 12 år mad autism …just sådana som uttalar sig som dig kommer göra livet ännu svårare för honom .
          Fina medmänniskor det !!

          Du ser alla har sina saker och du behöver inte ställa människor emot varandra .
          Hoppas du kommer känna en lycka och balans i livet !

          Ingen absolut INGEN vill ha autism !!

    Behöver tips på hårprodukter! Mitt hår är tjockt, har ganska mycket självfall och blir lätt frissigt. Jag föredrar mitt hår plattat men har inte alltid ork att platta det. Finns det någon hårprodukt som 1. gör det mindre frissigt och/eller 2. ger håret mindre självfall?

    Har försökt söka själv men har noll koll på var jag ska börja och det verkar finnas så extremt många olika typer av produkter så jag blir bara mer förvirrad. Förstår att det nånstans bara handlar om att testa sig fram men har någon av er tips så tar jag gärna emot det!

      Briogeo! Alla deras produkter är superbra

      Answr/owow spray. Var skeptisk men upplever håret som lite rakare efter hårtorkande även några veckor efter ”behandlingen”

      Davines 01 är också trevligt i självlockigt hår tycker jag.

      Lär känna dina lockar är mitt tips! Det finns jätte många fina curlygirls på Instagram som gärna hjälper till med tips och trix! Du exempelvis spana inne hos mina favoriter @beatricedatmo @defindecurlz och @merlindaslife

    Tips på förbättringar på Bloggbevakning:
    – möjlighet att fälla in kommentarer
    – numrerade trådstarter
    – reklamvideosarna, behöver väl inte säga något om denna?
    – …..?

      Fikar till kommentarerna så man slipper Uggla igenom precis allting..!

        Oj sorry flikar* åh de hade du redan skrivit går bra här idag ??

      Att alla miljoner Anonym får varsin siffra efter så det går att sära på dom. Eller om folk bara fixade något liknande själva istället för ”till anonym kl 21:45” och ”jag är en annan anonym än…”.

        Grejen med att inte ha ett individuellt namn är för att många tar och börjar pin pointa en specifik. Börjar tjafsa bara för saken, för att man diskuterat förut osv.

          Man kan byta namnet med jämna mellanrum

    Grafsystern antyder drama med killen igen.

      Var?

      Vem är det Hannah är på semester med?

        Peter.

      Fylleinlägg på insta igen? Tycker alltid det är suspekt när par postar gulligt om varandra blandat med fyllepostande som tas bort nästa morgon. Skriker dålig relation.

    Vad har ni för anti-aginggrejer till kroppen?

      https://www.apotekhjartat.se/produkt/nivea-creme-150-ml/?code=1038823&gclid=Cj0KCQjwzqSWBhDPARIsAK38LY9oTJfIXNo0eqcPJiRLRXwFzMIKP9RJLOX1yNH3cZGMEJgPB2r2mKQaAs9zEALw_wcB

      Det enda jag kör med efter jag såg SVT-serien om hudvård! Går lika bra som dag och nattkräm. Smetar in innan jag går och lägger mig eller på morgonen innan jag sminkar mig. Enda skillnaden är att till natten tar jag ett rejält lager

        Vadå för dokumentär? Vad lärde du dig? 🙂

          Serien hette sanningen om hudvård. Vet inte om man kan se den på SVT play längre. Serien var skitbra! Gick igenom alla hudvårdstyper, bl.a anti-aging. Det flesta tester visade samma och i vissa fall bättre resultat med nivea.

          Om den inte längre finns på SVT, så kanske du kan hitta klipp på youtube.

            Tack, ska kolla!

            Den var inte skitbra, den var tramsig och ovetenskaplig.
            Och Nivea är inget vidare.

              Tycker också den var bra. Visade att allt vi tutas i att köpa inte hjälper ett dyft

            Svt visade inte vetenskapliga tester eller jämbördiga jämförelser. Nivea på rosacea-hud t.e.x är katastrof.

      Bh

      som snart 50, bästa anti-aging är att inte använda smink, eller iaf bara då och då. Jag fyller 50 nästa år och varje gång jag är hos hudterapeuter så säger dem att jag har hy som en 20-åring?????? Vilket känns jätteknas då jag välkomnar åldrandet, har gått ner nästan 60 kilo och hade massa hängande lös hud- överallt- på ställen jag inte visste att hud kunde hänga *ASG* men inte i ansiktet. LEV livet!!!! NJUT och välkomna rynkor, varje rynka bär på en bit av din historia och var rädd om huden, drick mycket vatten, mindre alkohol, rök inte, sola inte och var noga med att ta bort make up- använd inte tvål i ansiktet.

        Undersolning är ju inte heller bra, läste jag idag.

          undersolning???? Det har inte med huden att göra utan D-vitamin. Men det räcker att vara ute i solen fullt påklädd för att få i sig D-vitamin. Huden skadas av solljus.

            Det var den termen som användes, inte mitt påhitt.

            Jag är helt med dig. Jag känner ingen som har fin hy med få rynkor som solat mycket i sitt liv.

            Och hur tror du att kroppen tar upp D-vitamin? Jo genom huden…
            Du kan inte vara fullt påklädd ute i solen och tro att du får i dig tillräckligt med D-vitamin. Jisses..

              Om det räcker med 15 min per dag med sol i ansikte och på armar för att få tillräcklig dos så kan man nog knalla runt påklädd resten

                Det räcker inte för alla dock och för folk med mycket melanin är det direkt farligt.

              Vi tar upp d vitamin genom iris.

      Lev tills de utvecklar ungdomselixir. De kan typ föryngra möss.

      SPF

        Jag, TS, använder SPF 50 och heltäckande kläder. Kroppslotion med bha-syra och lotion med retinol. Inte samtidigt så klart. Har också skrubb-borste och vanlig lotion som används då och då.
        Tänkte att jag kanske gör ”för lite” jämfört med andra, men det verkar ju inte så med svaren här.

          Nej herregud ?

          Åh gud jag använder endast ansiktsvatten morgon och kväll och spf om jag ska vara ute länge i solen. Har superfin hy (men är nog genetiskt också). Med åh gud menar jag alltså att du inte behöver tro att du gör för lite ?

            Jag pratade endast om kroppen. Till ansiktet har jag ett helt badrumsskåp fullt 😛

            /TS

    Någon som vet något om att Philippe varit otrogen mot Bianca för 2-3 veckor sedan som påstås av exonphbarb på insta och på Flashback? Är det därför Bianca mår dåligt? Sägs även att han ska ha haft en trekant innan jul…. Stackars Bianca om detta stämmer. Hoppas hon tar steget och lämnar helt en gång för alla. Hon förtjänar bättre.

      Han är ett kräk om det stämmer men jag vet exakt vilken typ av kvinna som så gärna vill ligga med honom. Ni vet, den kvinnan som alltid varit snygg men aldrig varit flickvänsmaterial så killar ligger med henne och slutar svara.

      ”Åhhh Biancas kille, jaaaag vet, jag förför honom/låter mig förföras av honom som det ultimata beviset på mitt värde! Jag fick BIANCAS kille att vara otrogen mot självaste BIANCA för att jag är såååå bra och åtråvärd.”

      Om Bianca tar tillbaka honom (om det stämmer) då tappar många all respekt för henne.

        Vadå tappar respekt?? Haha det är väl upp till henne isf??

        Men jösses. Alla vet ju inte vem Bianca eller hennes kille är. Jag har ingen aning om hur han ser ut, till exempel.

          Jo, alla tjejer i den åldern. Alla.

            Nej.

              Jo. En tjej mellan 16-27 som inte vet kan inte vara uppvuxen i Sverige

                Som sagt nej, alla vet inte hur han ser ut. Alla följer inte Bianca, hör och häpna.

            Jag har inte en enda aning om hur han ser ut. Bara läst hans namn HÄR

              Jag pratar om Bianca. Inte kille

          Tror ni verkligen folk tappar respekt? Är inte otrohet väldigt vanligt så många där ute borde isf ligga pyrt till ?

          Hon verkar ju vara för terapi och att hålla ihop. Det finns ju något fint med det med. Jag har egentligen ingen åsikt kring rätt eller fel där. Dock verkar det lite mycket av och på för att det ska vara ok att leva så. Tänk barn i den smeten? De borde verkligen se till att hitta sina kommunikationsnycklar. Nu mår väl Bianca skit typ 1 g / år minst… Lite väl ofta.

          Frågan är om hon inte skulle må bättre av en lite äldre kille som är väldigt trygg i sig och bekräftar henne massor så hon kan få sitt familjeliv. Hon verkar ju ha svårt att landa i sig och svårt att släppa in folk så någon som är väldigt trygg och kan hålla henne runt ryggen så hon får mer harmoni borde vara bra.

          En ung kille som bygger sin karriär och inte kan hantera hennes emotionella sida är säkert rätt osäker. Han kanske tar stöd i andra. Lite fylla på det så är otrohet snabbt där. Hon verkar dricka en del med. Det bygger ångest. Det borde hon sluta med. Ser verkligen en smygalkis i henne på sikt om hon inte landar i sig själv och lär sig hantera sina känslor. Att somna och dricka som hon gjorde på sin sista resa med Alice visar att hon borde ta bättre hand om sig själv. Inte se alkohol som avslappningsmedicin.

            Men shit. Du har ju ingen aning om hur de har det i verkligheten. Sluta läs skvaller och gissningar, spekulera hit o dit. Tycker synd om Bianca och Philippe som måste läsa sånt här för att folk tror och antar saker.

        Fräsch analys

      Men herregud! Vad rör det dig?! Såg dem på Ollis tillsammans förra veckan , så ta o chilla Gunilla! ??

      Men gud vad är det som händer med killar just nu!? Eller har det alltid varit så? Linn Ahlborgs kille sägs också ha varit otrogen … vafan

      Stämmer!

      Fräsch analys 🙂

      Hon verkar sitta fast hos den här killen. Det är väldigt svårt att bryta en destruktiv relation och hon har tyvärr själv en riktig dåligt förebild i sin egen pappa. Hoppas hon lyckas bryta sig loss och tar hjälp att bygga upp sig själv igen

      Hon är väl det yttersta beviset på att lycka inte kan köpas för pengar. Allt jag ser är en olycklig tjej, pengarna till trots.

      Alltså det verkar som att hon strävar till att ha ett förhållande med mycket berg och dalbanor, men som klarar allt ändå och är ”meant to be”. Väx upp, lägg värde i dig själv och hitta en ny, säger jag

        Bestämmer väl inte du vad hon gör ! Väx upp gumman o tro inte på allt du läser ?

          …okej anonym 03:36, noted.

    Urinvägsinfektion: vad gör man åt trängningarna? Började få symptom för två timmar sen och har nu ganska ont och går på toaletten varannan minut ?

      Hade urinvägsinfektion för ett par veckor sen och det är det värsta jag vet. Får panik. Fixade medicin direkt på nätet! Har tyvärr ingen erfarenhet av att huskurer funkat

        Jag har gjort det förut också. Men nu finns inget apotek öppet här förrän på måndag…

          Drick en jäkla massa vatten med citron, eller tranbärsjuice som är surt och kissa ut bakterierna. Kan hjälpa en del tills du fått medicin. Ta även Alvedon.

          Köp lingondricka och drick massor för att försöka kissa ut bakterierna.
          På med varma strumpor på fötterna också.

            Varma strumpor? Varför?

              För även om det inte är bevisat så påverkar fötterna njurarna. Jag fick uvi efter att ha gått med blöta fötter. Så på med varma sockar.

                Ehm, urinvägsinfektion är i urinblåsan, inte i njurarna. Har det gått så långt behöver man söka sjukvård ganska direkt.

                Uvi kommer av bakterier (ofta från Nalen) som kryper upp i urinblåsan. Inte av kalla fötter eller att man sitter på en kall bänk (som många tror).

                  Omg a*nalen Ska det stå.

                  Nej det finns som sagt inga bevis. Men vi är många som lätt får känningar av att sitta på kallt underlag, ha blöta skor eller blöta badkläder för länge.

                  Det var ett tips i all välmening. Sånt som hjälper för bland annat mig. Så ni andra kan ju bara testa läsa vidare.

                    Förstår att det var i all välmening. Men det kan också vara bra att ha rätt information: urinvägsinfektioner finns inte i njurarna. I så fall har det blivit en njurbäckeninflammation, och det kan vara ganska allvarligt. Detta är alltså två olika saker (fast en uvi kan alltså utvecklas till det andra.)

                  Jag får jätteont i äggstockarna och nedre delen av magen av att ha kalla fötter. Men du A kanske påstår att det inte stämmer för mig heller?

                    Vad du upplever är något jag inte tar ifrån dig, det kan vi inte bevisa vetenskapligt. Men om du läser vad uvi är och hur det uppkommer då är det bakterier i urinröret och blåsan, inte kalla fötter. Det är ju vetenskapligt bevisat. Därför t ex män sällan får uvi, dels är deras urinrör mycket längre än kvinnors så de hinner kissa ut bakterier innan de når blåsan. Och sedan är deras urinrörsöppning längre bort från a*nus och det riskerar inte att komma in bakterier lika lätt.

      Drick mycket!

      Drick massor av citronvatten. Duscha eller ta ett varmt bad och kissa ut så mkt som möjligt under en längre tid.

      Bikarbonat neutraliserar så drick det!

        Neutraliserar vad? Infektionen? Krävs väl antibiotiska för det.

          Man kan klara sig utan antibiotika om man lyckas kissa ut alla bakterier.

          jag har haft uvi två gånger och har aldrig medicinerat mot det. har bara härdat ut så går det över efter några dagar! rekommenderar dock inte det, helvete vad ont det gör att kissa ?

      https://halsokosten.se/livsmedel/halsodrycker/tranbar-750ml?gclid=Cj0KCQjwzqSWBhDPARIsAK38LY8062S5tk7J_WT-Mi7YU8hPadviq02_GjjHaTl_9Dy_sxuN8vZ1UQcaAtwzEALw_wcB

      Den här hjälpte mig alltid att bli av med symptomen förr när jag ofta hade urinvägsinfektion.
      Hoppas du slipper den snart, vet hur vidrigt jobbigt det är ❤️

      Man dricker asmycket vatten. Håller sig så länge det går. Och sen fortsätter man dricka asmycket vatten. Repetera

      Usch, värsta jag vet, har tyvärr en del erfarenhet av skiten så jag lider med dig!

      Tyvärr det enda jag vet hjälper:
      1. Drick mycket vatten (citron om du vill men vatten är det centrala)
      2. Se till att verkligen tömma blåsan när du kissar. T ex när du tycker att du är ”klar”, res dig upp en liten stund och försök sen pressa ut lite till.
      3. Bädda ner dig under en filt mellan toalettbesök och försök bara distrahera dig med något så gott det går och bara vänta ut timmarna.
      4. Om detta är nåt som återkommer, kan du testa köpa ett receptfritt läkemedel som jag tror heter Uvicur som man tar vid allra första symtomet. Jag har testat en gång och då verkade det funka!
      5. Om det inte går över på ett par dagar är det söka vård som gäller, gå inte med det för länge!

      Som de flesta skrivit, drick mycket så det går lättare att kissa. Jag brukar köra med en värmekudde/värmeflaska att lägga på magen/över fiffi och lår. Tycker det gör det lite lättare att slappna av så det inte spänner.
      Men har du stora problem, ring vårdcentralen!

      Be att få Hiprex utskrivet är inte antibiotika men hindrar utbrottet.
      Ta en tablett direkt vid trängning, gärna med en Ipren och en Alvedon. Ta sedan en tablett på kvällen och en på morgonen och fortsätt så om det inte slutar svida. Blir det värre efter 2 dagar så behöver du förmodligen antibiotika. Jag har haft kronisk uvi sedan jag var barn, fick alltid uvi efter sex senare, och provat ALLT. Hiprex är det enda som hjälper innan man måste ta antibiotika! Snälla sprid vidare och hjälp fler komma ut uvi träsket. Jag har sedan 2016 haft uvi totalt 2ggr pga att jag tagit Hiprex vid känningar! 🙂

      Urinkollen! En hemsida där en läkare skriver ut penicillin till dig. Snabbt går det och kostar 100 kr vill jag minnas. Använt säkert 3 gånger. Bästa som hänt!!!!

    Vill få semaglutid utskrivet, någon som fått det och har tips? Inte mot diabetes utan övervikt.

      Jag fick liraglutid så inte samma men snarlikt tror jag. Något särskilt du undrar?

        Bieffekter? Jag har lågt blodtryck så jag vet inte om jag kan få det utskrivet. Gick du ned i vikt pga aptitnedsättning?

          Jag fick ganska lite biverkningar. Särskilt i början kunde jag känna mig lite yr och något illamående, men det var allt. Mot slutet när jag stod på hög dos fick jag klåda och blåmärken av injektionerna. Det var rätt störande och tog lång tid innan det försvann sedan.

          Jag gick ner i vikt då aptiten blev mycket mindre. Jag blev jättemätt på en halv portion! Det var toppen. Hade mycket energi och inte alls sådär slut som man är när man ”bantar”. Tyvärr försvann den bra effekten när jag stått på maxdos ett tag, kroppen vande sig på något vis och hungern kom tillbaks. Gick ner kanske 8 kg allt som allt. Då hade jag stått stilla i vikt länge så uppskattade det. Men det fick mig att ta beslut om att göra en gastric sleeve i framtiden, då jag verkligen trivdes med effekten att ha mindre aptit (har överätit typ hela livet så går inte att vänja mig vid att äta lite, tyvärr). Först ska jag dock försöka få barn men sedan ska jag boka in operation. Medicinen var förresten sjukt dyr. :/ Jag ångrar inte att jag gick på den men var kanske inget som revolutionerade mitt liv så att säga.

            Hade samma med liraglutid och gick ner 10kg totalt varav 7kg på två månader så det funkar verkligen och för mig var det värt varenda krona. Kroppen vande sig vid maxdos tyvärr. Jag gillade effekten att slippa tänka på mat hela tiden och få känna sig mätt

            Massa tack för svar!
            Klåda lät inte kul! Lycka till med barn <3

      Det är väl inte godkänt för fetmabehandling ännu? De senaste försöken var ju avslutade 2021. Sen tror jag att det krävs fetma (BMI över 35) eller till och med sjuklig fetma (bmi över 40) för att få den när den släpps för den typen av behandling.

        fel av mig, det finns tydligen att få, från BMI 30 men verkar vara slut hos de flesta som har läkmedel med det som verksamt ämne. Skulle nog avvakta att testa med tanke på hur otestat det är och det ligger inne på special bevakning vilket innebär att de troligen har registrerat ovanliga biverkningar

          Hmm, tror att man inte kan bli alkoholpåverkad pga semaglutid. Kanske det som spökar.

    Hur lyckas man med tomatplantor?
    Har fått en och den är ju jättekänslig och behöver vattnas jämt.
    Det jag inte lyckats hitta svar på är om den behöver planteras om i en stor kruka. Nu har jag den i en normalsto passar-på-fönsterbrädan-storlek. Och vad ska jag göra för att få tomater?

    För många år sen hade jag en planta, men den dog ju, så klart.

      Jag är VERKLIGEN ingen expert men jag fick också en liten planta för ett tag sen. Jag planterade om den i större kruka, med tomat/grönsaksjord. Den står i mitt fönster i söderläge och har vuxit massor, behöver ju vatten helst varje dag. Du kan ha den ute också nu om du vill, på balkongen/i trädgården. Jag åt första tomaten idag, och har inte gjort mer än det jag nämnt ?

        Den större krukan jag planterade om i är kanske 40-50 cm i diameter ? Större kruka = större planta = fler tomater ? Men planterar du inte om den kan du få tomater ändå!

      Beror lite på vilken sorts tomat du har hur stor kruka du måste ha. Men är den så liten att den inte fått blommor ännu så blir det nog tyvärr lite svårt att hinna få några tomater denna säsong är jag rädd.

        Green grape
        Det finns små blommor, visste inte om det var bra eller inte.

          Det blir tomater där blommorna kommer!

      Stor kruka! Minst 10 L vill tomater ha.
      Vattna med näring 1 gång/vecka. De älskar vatten.

      Stor kruka, vatten med gödning då och då samt vatten 1-2 ggr per dag. Jag har mina plantor ute i krukor om ca 25-30 liter, då blir de inte heller så känsliga för att torka ut.

        Tack för svar!
        Ska genast plantera om. Behövs speciell jord (läste U-jord) eller funkar vanlig plantjord?

          Vanlig jord funkar men de gillar gödsel, så kan vara värt att ha en jord som är mer gödslad.

          Vanlig jord funkar ? vi kör alltid på billigaste planteringsjorden från Bauhaus och får alltid massvis med tomater ?

    Vad ska man inte missa om man är i London med omnejd under en vecka?

      Bleecker burger (magiska burgare). Jackwills om du gillar den klädstilen. Alla vackra parker. Piccadilly circus – våga riskera att se ut som en töntig turist och klättra upp på själva statyn (ta med en kaffe) så mysigt att sitta där och fika och bara titta.

      The Tower of London!! Och alla engelska trädgårdar. Vet inte hur långt utanför centrala London du tänker dig, men t.ex. Kew Gardens är fantastiskt.

      *Sketch bar – och gå på toaletten ? (eller googla för bilder)
      *Sushi & Sticks Covent Garden
      *Skippa Oxford street. Shopping på Kings road i Chelsea, ät lunch på Ivy Garden (beställ bord asap – obs inte så dyrt som man kan tro men populärt)

      Mvh bott i London

        ** The Ivy Chelsea Garden

      Borough Market för lunch! Ligger precis vid London bridge. Supermysig matmarknad med fantastisk cider och ostar.

        +100 på denna! Kom hungrig och dela mat med sällskapet (om du har) så ni kan smaka av mycket. Går alltid runt där i timmar och bara äter när vi är i London!

    Alltså någon som träffat Lovisa Worge irl? Är hon så dryg som det verkar?

      Vad är det med Lovisa som gör att folk vill imponera på henne? Hon är ju ”lägst” i kast bland flunsorna men jag får intrycket av att alla vill fjäska/impa på henne.

        Mycket bra fråga.

        Hon är Biancas Gatekeeper. Alla fjäskar för en gatekeeper

          Men självaste Bianca försöker också impa på henne, det är det som är så konstigt.

      Min kusin hängde av en slump med henne en kväll på Spybar , och hon var tydligen superhärlig och dom hände hela kvällen. Min fördom är dock att hon är en väldigt sval (men smart) person

    Nån som haft jätteont i halsen länge utan att det varit halsfluss eller så? Jag har varit/är lite förkyld och har haft lite feber ett par dagar men halsontet är olidligt och blir inte bättre! En läkare på VC kikade ner i min hals och i örat men sa typ att allt ”såg bra ut” så det fanns ingen anledning till att testa nåt. Kände mig så dum. Men det gör sååå ont!! Vill nästan gråta när jag hostar, vaknar på natten för att det gör så ont att svälja. Har testat alvedon, strepsil, varmt te… te lindrar lite för stunden men inget hjälper! Nån som kan dela sin erfarenhet eller har nåt tips? Kan läkaren ha haft fel?

      Det kan vara ett ”vanligt” förkylningsvirus trots halsont i flera dagar. Men visst kan läkaren ha fel, men troligtvis stämmer det han säger. Du kan ju avvakta några dagar, testa Ipren och Strefen eller Zyx (som är lite rejälare än strepsils). Har det inte försvunnit när de andra förkylningssymtomen är borta, får du väl gå till vc igen. Krya på dig!

        Tack ❤️

      Jag har också haft otroligt ont i halsen flera veckor men inget annat!?

        Har du inga andra symtom men fruktansvärt ont i halsen i flera veckor låter det som du eventuellt skulle behöva antibiotika…

          Okej,tusen tack! Vad skulle det kunna vara??

      Läkaren kan absolut ”ha fel”, eller inte gjort en ordentlig undersökning. De är också bara människor, samt att vc-läkare ej är önh-specialister och kanske inte ser det önh-läkaren ser.
      Om du ej fått någon diagnos gäller smärtlindring och tvinga i sig vätska även om det gör ont, tyvärr. Alvedon + naproxen/diklofenak och flytande kost, svalt/kallt brukar vara enklare att få ner, samt något skyddande för magen typ omeprazol är mina tips. Sen söker du vård igen om det ej blir bättre på några dagar.

        Tack! Det är säkert ingen fara. Har bara aldrig haft såhär förr när jag varit sjuk. Brukar ha att det svider i halsen typ första 1-2 dagarna och sedan övergår det till förkylning och sedan hosta och sen frisk. Mer eller mindre. Men denna gång som sagt har jag konstant jätteont i halsen under hela förloppet. De andra symptomen har kommit som vanligt men halsontet har varit bestående och det gör sååå ont.

          Covid kanske, då hade jag halsont konstant!

            Ah såg ditt svar längre ner nu!

        Hur menar du med skyddande för magen och varför?

          Sent svar men hoppas du läser ändå! Om man äter naproxen eller diklofenak bör man äta omeprazol som är skyddande för magslemhinnan då NSAID-preparat som Naproxen och diklofenak kan påverka magslemhinnan och ökar risken för magsår eller blödningar

            Ok tack! Visste inte det.

              Min partner har kronisk halssmärta. Precis så som du beskriver. Visar sig att det är på grund av magen. Magsäcken(magmunnen??) slute inte tätt så magsyran sipprar ut. Detta orsakar halsont pga att det fräter. Kolla om det blir bättre med omeprazol! Du behöver inte ha problem mef sura uppstötningar för det har inte min partner heller.

      Fick du ta ett halvsprov?

        Nej. Hon tittade ner i min hals och konstaterade att det ”såg bra ut” och därmed inte behövdes nåt test ??‍♀️

          Stå på dig och kräv ett test!

            Får extremt dålig självkänsla bland läkare. Tycker alltid de låter så säkra och överlägsna. Hon var så övertygad om att det inte var nåt, nästan med hinten att det var slöseri med tid att jag var där. Hade jag tjatat mig till ett test som visat negativt så hade det ju varit ännu mer pinsamt liksom…

      Har du tagit ett covid test?

        Ja jag har tagit ett hemtest som var negativt

      Körtelfeber? Det gör jätteont och kräver ett speciellt prov.

        Aha men så konstigt att hon inte ens nämnde det då? Jag sökte liksom specifikt för halsen och var jättetydlig med att det gjorde svinont.

        Förresten, jag har haft körtelfeber och då kan jag väl inte få det igen?

      Jag har alltid det när jag är sjuk. Har aldrig feber, och blir bara lite förkyld men får jävligt sjuk hals som sitter i i flera dagar. Det är jättejobbigt och absolut inget hjälper. Jag opererade bort mina halstonsiller när jag var barn, vet inte om det beror på det. Men stackars dig, krya!

      Om du har hosta så utesluter det streptokockinfektion enl centorkriterier. Halsfluss är i regel mer ”isolerat”.
      Tyvärr kan virus göra fruktansvärt ont även det, stackare. Testa Zyx, Alvedon/Ipren och fortsätt med te och vila.

      Reflux. Jag hade ont i halsen i flera månader, visade sig bero på magsyra. Omeprazol i två veckor tar bort besvären.

    Vilka eller vilken hundras ska vi titta på?

    Förutsättningar:
    – Familj med barn och gammal katt
    – Stort hus med stor inhängnad trädgård på landet
    – Enormt friluftslivsintresse, många och långa utflykter under helger och semestrar, ofta med tält
    – Ultralöpare som önskar springa med hund
    – jobbar hemma 100%

    Önskemål
    – familjehund
    – aktiv hund som gillar att springa och vara ute

    Svagheter
    – ingen tidigare hundvana (men generellt ”bra” med djur, ex ridit en del och älskar djur)
    – kan inget om typ hundsport

    Vad söker vi? Blandras och isåfall vilka raser? Renras? Hjälp oss!

      Titta på serien Dogs 101 på youtube.
      Där tar de upp hur olika raser fungerar, vilka sjukdomar de kan få, om de passar med barn eller inte alls. När ni hittar ett par raser som kan passa er familj så läser ni på om dem.

      Det var så jag kom fram till hunden jag ska köpa i framtiden. Sparar pengar så att jag kan köpa hunden hos en riktig uppfödare.

        Denna länken ska visa hundraser i Alfabetisk ordning.

        https://m.youtube.com/playlist?list=PLuVVnmxF_tkSSxMWZZYOCopZ-h5YiBW48

      Låter som att eurasier kan vara något. Har ingen själv men den hundrasen vi tänkt köpa i framtiden ?

      Tollare

        Ingen nybörjarhund.

          Det var min första hund och jag hade ingen erfarenhet av hundar.
          Så det är skitsnack att man inte kan ha det som första hund.

            BS.

      Lät ändå son ni har väldigt bra förutsättningar för en hund! Tänker spontant typ border collie, pudel, , amstaff.. men mina hundkunskaper är förvisso inte de bästa ?

        Läste nedanstående kommentar om bordet collie och är sant.

        Men kungspudel tycker jag verker vara en riktigt trevlig hund. Verkar vara friska länge och bör relativt gamla för att vara en stor hundras.

      Västgötaspettsar är så mysiga . Aktiv och familjekär man bör dock träna socialisering med andra människor tidigt

        Cavalier king Charles spaniel ??

          Ett riktigt värdelöst tips med tanke på vad hen efterfrågar för typ av hund.

            Beror väl helt på, min är jätteaktiv flera timmar per dag.

            Det blir alltid så trevliga trådar när hundmänniskor samlas för en god diskussion? har själv hund men det finns en grupp människor med hund som förmodligen önskar att de själva var hund för de kan ta mig tusan aldrig dra på smilbanden, prata om annat än hundar eller vara lättsamma.

      Renras ENBART om de inte har avlats sönder (pumi är ett bra exempel, än så länge). Ett bra första tips är att bara titta på hunden: har den oproportionerligt korta ben = nej! Har den platt nos = nej! Är den onormalt stor (tänk irländsk varghund) = nej! Osv. En hund ska se ut som en hund. Sen läsa på om vanliga sjukdomar. Ju kortare sådan lista desto bättre. För jag förutsätter att ni vill ha en frisk hund med så få problem som möjligt 🙂

      Labrador.

      Finns många raser som hade passat eran livsstil! Men labben tänkte jag på instinktivt

        Japp, tänkte också på labbe när jag läste hennes text!

      Kanske en engelsk springer spaniel, en superbra familjehund som måste ha mycket rörelse och motion. Tror det kan funka med katt också.

      Finsk lapphund, Amstaff, Jack Russell.

        Finsk lapphund klarar INTE ultralöpning vår- och sommartid om de bor i Mellansverige eller södra Sverige. Våra kompisars hund håller på att avlida av en vanligt promenad ca april-sept pga för varm.

      Flatcoated retriever
      Fantastisk hund!

        Men ingen nybörjarhund.

          Jo. Enklaste hundar jag haft. Sociala snälla glada och är nöjda så länge de får vara med. Känns som de föds väluppfostrade

      Labrador, perfekta familjehundar och uppskattar ett aktivt liv! Setter eller dalmatiner (de kan springa hur långt som helst..) men de har lite knepigare psyken ibland.
      Mvh hon som har en plattnos som regelbundet springer milen i skogsterräng

        Fågelhund, som setter, kräver så mycker mer än att bara sprringa och tälta. Ingen nybörjarhund.

        Skriver under på denna. En labrador låter perfekt för er!

      Amstaff!

      Låter som att ni måste ha hund med de förutsättningarna :). Eftersom ni tältar så tänker jag att den inte ska vara för stor men ändå stor och pigg nog för löpning. Tänker direkt på springer spaniel (haft hela livet och de är underbara, ofta trygga fina familjemedlemmar, som har tempo ute och gillar äventyr) eller jaktlabrador (goa, glada, pigga, lite mindre än en vanlig labbe men mycket fart och uthållighet).

      En ceribi med 3 huvuden

      Jag har en sheltie som jag vandrar och tältar med. Hon springer bredvid min mountainbike också. Osäker på hur ultralopp hade funkat dock, man får ju jobba upp kondisen stegvis för dem precis som för oss. Och hon är inte en passande familjehund (men det kan handla om individ). Det är väldigt mycket vakt och vall i henne rent mentalt (ljudreaktiv, störningskänslig osv). Hon hade jagat katten och vallat barnen. Hon trivs bäst i ett ensamhushåll som mitt och sambons där hon kan slappna av helt utan yttre stimuli. Generellt är det något man får jobba med från början hos de flesta vallhundsraser, som då kan vara jättebra familjehundar såklart (t.ex. ingen lek med fötterna, inget nafsande i hälarna). Och det varierar så mycket på individ, många andra shelties är mindre valliga än min. Men det tåls att tänka på tror jag!

      När jag läste texten tänkte jag spontant labbe/jaktlabbe som någon annan skrev ovan. Eller jaktgolden. Har bekanta med båda raserna, de klarar mycket fysiskt (duh, jakthundar, gjorda för långa heldagar i skogen) och har en superfin mentalitet hemmavid. Polaren med jaktgolden springer långdistans och cyklar mountainbike. Jaktvarianterna är generellt lite mer slimmade och energiska (och återigen: individ) men värt att tänka på där är att uppfödarna ibland är ovilliga att sälja till folk som saknar intention att jaga. För att de avlat på just dom egenskaperna (jaktprov osv) och vill att hunden får utlopp för det. En vanligt labbe funkar kanon för aktivitet också, tycker VERKLIGEN ni ska kolla upp den här rasen.

      Vill också slå ett slag för whippet faktiskt! En kompis skaffade och de har så himla fint, lugnt psyke för en förstahundsägare och bokstavligen gjorda för att springa. Lagom storlek att ta med sig i tältet också (men kommer behöva en ordentlig egen sovsäck eller täcke och isolerat liggunderlag, tänk samma R-värde som hos era minst).

      För fler raser, kolla gärna in SKK som har rasbeskrivningar över egenskaper, mentalitet, vilken oälskvärd som krävs och listar alla möjliga uppfödare. Kan vara väldigt smart att besöka några uppfödare av olika raser (eller åtminstone prata på telefon). Dom kan ge väldigt bra svar utifrån sin erfarenhet av rasen, om den passar era behov eller inte. Det gjorde jag, vilket hjälpte mig avgöra mellan de tre raser jag kokat ner till till samt mina förutsättningar och behov (kan t.ex. inte ha jaktinstinkter på en hund som ska springa lös bredvid mountainbiken. Ville ha en sportig sällskapshund för friluftsliv, sheltien är helt perfekt. Är SÅ nöjd!) https://www.skk.se/sv/kopahund/

      Och bläddra gärna här bland de olika rasgrupperna för en snabbvy över vilka egenskaper just er hund kommer med (t.ex. jakt- och vallinstinkter till exempel är bra att känna till)
      https://vovve.net/Hundraser

      PS. Tänk på att t.ex. Golden Retriever rankar högst i statistiken av bitskador på barn. Inte för att det är en aggressiv ras generellt utan tvärtom: jättesnäll ras som folk tanklöst lämnar sina barn ensamma obevakade med. Barn kan vara hårdhänta, dra och slita i hunden och det finns till slut en gräns där hunden säger ifrån (även om jag förutsätter att man uppfostrar sina barn i hundvett innan valpen kommer och när valpen är på plats). Alltså: vilken hund ni än köper, se till att vara närvarande och ha lite koll när hunden är lös ute i trädgården och när barnen är där. För allas välmående. Istället för att lämna dem vind för våg.

      Stort lycka till, vad kul med hund!!

        Oälskvärd = pälsvård*** haha

      Många säger labrador eller golden och det tror jag med! Annars skulle jag slå ett slag för boxer, tyvärr plattnosade men de jag har träffat har otroligt fint lynne och hänger gärna med på äventyr!

    Renras! Tänker att border collie kanske kan vara nåt till den aktive? Men nån får gärna rätta/lära mig annars ?

      Vill inte va den men skall man inte använda hunden för agility tävling på hög nivå eller vallning är det inte jätte bra att ha en borderline collie och inte som första hund jobbat på många gårdar som har fått problem med hundarna om dom inte fått jobba varge dag . Sedan är det ju olika på olika individer men man bör va duktig på hund om man skall ha en border collie

        Helt rätt. Det är en hund som måste få ”jobba” mycket för att må bra.

        ”Borderline Collie” alltså hahaha??

      Skulle nog inte rekommendera en BC till nybörjare.

        Absolut inte.

    Västgötaspettsar är så mysiga . Aktiv och familjekär man bör dock träna socialisering med andra människor tidigt.

      Synd bara att de är så sönderavlade att de knappt kan gå ordentligt…..

        Schäfer är en annan ras som är helt sönder och inavlad. Jag kommer aldrig att skaffa en ras med platt nos. Det är så synd om dem, de kan knappt gå eller andas. Det måste vara jobbigt för dem i värmen och i kylan.

          Precis. Och alla ögoninfektioner… Fattar inte varför folk vill utsätta sina husdjur för detta.

          Är Shih tzu sönderavlad? Bichon Havanais?
          Jag letar lite efter en allergi vänlig hund nämligen om någon har något tips

            Shih tzu har ju platt nos, så ja det är väl lite sönderavlat. Bichon havanais är otroligt trevliga hundar! Har ingen själv (haft malteser och nu en blandras) men känner en del havanaiser och de är väldigt fina hundar!

            Bichon havanais är inte söderavlade. Har för mig att det är en av de friskare raserna!

      Hehe de väg-spetsar jag känner HATAR andra hundar och skäller otroligt mycket. Inte så mysiga.

    Bröllopstips!

    Jag ska gifta mig i slutet av sommaren. Det blir borgerlig vigsel på fredagen med bara vittnen och bröllopsfest sen på lördagen. Eftersom det inte är något utbyte av ringar som standard på borgerlig vigsel tänkte vi att vi kanske skulle kunna göra något eget under lördagen. Men jag har verkligen ingen idé på hur man skulle kunna göra. Någon som har tips?

      Vi gifte oss borgerligt och utbytte ringa.
      Prata med den som ska viga er och bestäm själva hur ni gör under vigseln.

      Varför? Det känns ju bara dubbelt, ni är ju redan gifta då? Och varför har ni inte den juridiska vigseln på lördagen istället, i samband med festen?

      Hmmm kanske sova på ett mysigt gods någonstans och gå ut på picknick?

      Bo på hotell, sitt uppe till midnatt och drick champagne till frukost och läs upp varsin kärleksdikt som ni skrivit till varandra

      Asså någon som svarade som ens läste (och förstod) frågan? ?

      Tack för svar men jag måste varit otydlig för svaren hjälpte mig tyvärr inte ?

    Vad tror ni händer med Kjos? Hon var väldigt
    Hemlig med behandlingen hon köpt i Tyskland?

      Orkar inte lyssna på hennes podd, men har hon alltså slutat få behandling nu?

        Inte jag heller men är ändå nyfiken på hur det går för henne. De ska släppa poddavsnitt nästa vecka tror jag. Upplever att det mjölkas för att få poddlyssnare är sjukt kluven till hela karusellen. Önskar ju henne allt gott såklart men fasen asså jävligt kluven med alla samarbeten och sen däremellan dödsångest och behandlingar hopp och förtvivlan sen lite samarbete med typ stadium.

          Hon skriver ju typ ingenting om hur det går med henne längre, bara ”det kommer vi att prata om i podden LYSSNA!!”

          Exakt så! Jag känner mest bara wtf.

          Sedan berättar hon ju ändå ett tag efter att poddavsnittet släppts, har väl varit så när det gäller hennes senaste besked. Oberoende av hennes sjukdom så stör jag mig på när det ska ”baitas” till podden, så jag väntar tills vad det nu är kommer ut på annat sätt.
          Men förut blev jag mer berörd av att följa henne, nu är det 80 procent reklam. Men hon kanske väljer att hantera allt genom att prata mindre om det, vem vet. Dömer henne inte så, men det har förändrats mot förut ju.

      Jag tror tyvärr att hon inte kommer leva så länge till. Sorgligt men sant. Hoppas att hon får en så bra sista tid som det bara går. Tycker deras pod är bra, var något avsnitt som var rätt tråkiga där de målar upp sig själva som helylle – men i övrigt intressant!

        Oavsett ”sorgligt men sant”, VARFÖR känner du att du måste uttrycka dig om något så känsligt för allmän beskådan i en blogg? Ibland spelar det ingen roll om det en tänker är sanning eller ej. Lite empati, tack.

        Smakfull kommentar …

        Fy fan vad jag hoppas att Elin eller hennes anhöriga inte behöver se din ”Sanna” kommentar!

    Någon mer som undrar hur det gick för hon anonym som skrev att hon inte trodde hon skulle överleva sin 30 års dag? Hon skulle uppdatera några veckor efter sin födelsedag men har inte gjort det ännu…
    Undrar om hon överlevde.

      ?

    Glömt författaren och namnet på en bok. Eller är två böcker till och med.
    En kvinna som ärver (tror jag ?) en stuga i Dalarna. I första boken känner hon sig bevakad och det är hennes ex visar det sig i slutet.
    I andra boken är hon gravid, tror hon fick nåt jobb inne i Mora.

    Är det någon som känner igen det trots det lilla jag kommer ihåg? Jag har googlat och letat men kan inte hitta vad det är för böcker.

        Tack för länken men ingen av de böckerna.

      Är det typ feel good?
      Känns lite bekant, kanske kan vara den min mamma berättade om i så fall?

        Ja det borde gå under den genren. Men namnet och författaren är helt borta.

      Heter den Glasveranda med utsikt eller något liknande?

        Nej det är inte den. Men förstår vilken du tänker på 🙂

    Någon som lyssnat på senaste avsnittet av Inga beiga morsor?
    Jag reagerar på hur otroligt FÅNIG Ellinor låter när hon pratar om hur hon vill att hennes son ska vilja gå till stranden när han blir äldre som ”vanliga människor” och inte bli världsfrånvänd eftersom han växer upp i lyx.
    Sen har hon även ångest över sin flytt från en lyxvilla till en annan. Jag orkar inte ?

      Alltså, går de inte själva till stranden nu (för att hon inte vill antar jag) men vill ändå att sonen ska vilja när han blir vuxen? Varför? ? Måste ju också vara den enklaste sak i världen att se till att barnet inte blir ”världsfrånvänt” om det nu faktiskt är något som är väldigt viktigt för en och något man prioriterar. Men vill man själv inte ta ett steg utanför lyxens värld så är det klart att det är svårare men då kan man ju inte önska att någon annan (ens barn) ska vilja det heller.

        Jo, de hade gjort den en gång, för första gången! Hennes kille ville inte men hon tyckte det var ”så mysigt!”.

      Haha så förvirrad nu men vart badar man om man inte går till stranden/badplats? ? Så udda kommentar från henne (inte lyssnat själv) men tycker verkligen inte det är en ”klassgrej” (?) att gå till stranden, typ som att välbärgade aldrig skulle gå till stranden? Nä..

        Tydligen badar man bara från båten eller i pool (om man inte är utomlands såklart) i hennes kretsar.

          Eller just det, vid egen brygga eftersom man har sjötomt

          Herregud haha orkar inte ens. Hade kompisar med pool men de hakade på till sjön/havet ändå. Lite som att hon gör sig själv så mycket förmer än alla andra? Växte själv upp i ”fint” område där många hade det väldigt bra ställt och kan meddela att alla åkte till allmänna badplatserna, oavsett hur mycket man brukade bada från båten andra dagar ?

      Förlåt men växa upp i lyx ? har så svårt för folk som själva tycker att de är lyxiga, finns inget mer världsfrånvänt

      Det är bara människor som inte är på riktigt rika som tänker eller yttrar sig så. Däremot gör de som tror eller vill ge sken av att vara rika fastän dem inte är det så, typ som Ellinor.

    Jag vet att det togs upp i gårdagens öppet spår, men jag missade det.

    Jag känner också serievåldtäksmannen som utnyttjat dementa, filmat och spridit, har en dator full med barn och djurporr och jag är så chockad. Jag har sovit i samma säng som honom otroligt alkoholpåverkad och jag blir illamående när jag fattar nu i efterhand vilken otrolig tur jag hade att ingenting hände. Jag känner sådan enorm sympati för familjerna som blivit utsatta. Det är helt otänkbart.

      Nämen fy. Jag läste aldrig tråden igår. Är ni många som kände honom? Hur väl kände du honom?

      Stackars de som råkade ut för honom och deras anhöriga 🙁

    Buuhuu, så hemskt att stökiga personer kan portas från bibblan! Stackarna kan inte läsa då! ? https://www.aftonbladet.se/kultur/a/L529px/nioosha-shams-om-bibliotekslagstiftningen

    På riktigt ?? Dom som jobbar på bibliotek förtjänar en bra arbetsmiljö och inte det stöket det blivit på många håll.

      ”Om du becknar i centrum, lever på pantburkar eller blir slagen av din farsa, kan du fortfarande gå till biblioteket för att försvinna in i en bok eller bara vara.”

      Tror inte att de som säljer droger läser särskilt mycket.

        Men det har ju skett drogförsäljning inne på Bibliotek.. så nä inte är de där för att läsa?

      Håller med! De borde blivit portade tidigare

      På henne låter det ju som att hon och hennes gäng inte skulle vara välkomna på biblioteket nu för tiden. Det handlar ju inte om att porta fnissiga tioåringar, utan människor som slåss, trakasserar andra besökare, vandaliserar och är hotfulla mot bibliotekarierna.

        Ja jag vet inte vad hon babblar om, herregud då får man väl uppföra sig om man ska vara där.

        Som detta hon skriver: — ett av de sista, demokratiska rummen. Ännu en plats där det nu kan sättas upp ett osynligt galler för att stänga folk ute.

    Tips på en tapet i beige/mörkare beige med svagt blommönster?

      Jag bildgooglade -tapet beige blommor-
      Massor att välja på.
      Vill du ha gulligt, grafiskt, lantligt…?

        Lite lantligt kanske. Men inte för skarpt mönster.

        Jag har googlat lite men det är svårt få någon överblick på hur de är på riktigt. Ska besöka affärer till veckan och kolla men tänkte mest höra om nån hade något bra tips.

    Ha en trevlig dag, det har varit väldigt varmt på sistone.

    Josephine Qvist var för sjuk för att åka på sin väns bröllop, men nu shottar hon tequila?

      Fattar inte hur covidfallen ökar igen..

    Vem är pappan till Sara Bolays barn?

      Vild gissning, sugerdaddy i Dubai?

    My nyss förlamad och nästan döende i cancer, nu fest varje helg?

      Fest i träningskläderna… ?

        Och måååånga bilder på hennes indian där han träffar andra ”kändisar”. Vad lite skryt från My att hon hade lyckats få med sångaren i Scooter på bild ?
        My känner att hon får leva upp dessa dagar, med avdankade artister från 90-talet.

        Nån annan patetisk är väl Josefin Crafoord. Så barnslig när hon dansar med bananerna och tycks vara ung och hipp igen.

          Och inte kan han sjunga heller, han lever i samma svarta kläder som han använder när han uppträder. Dom ser ut att leva som far och dotter inte som ett kärlekspar.

    Vilken typ av podd eller youtube-kanal känner ni att det saknas? 🙂

      Absolut ingen

        Jaså, jag saknar massa ? alla som jag tycker är på ett intressant ämne är så dåligt gjorda eller har irriterande värdar (eller vad man nu kallar det)

      En podd om problematiska föräldrar. Hur man tacklar en förälder med psykisk ohälsa, eller andra psykiska diagnoser.
      De poddarna som finns nu handlar nästan uteslutande om situationer där man brutit med sin förälder helt.

    Tror ni verkligen att instagram och facebook kommer stängas ner i hela Europa i sommar?

      Ja, och det hoppas jag verkligen att de kommer att göra så man slipper skiten

        Bara för dig att låta bli så slipper du det ändå

        Du har missat att det är frivilligt att ha konton på sociala medier idag?

    Vilken väska är er drömväska? Och vilken väska skulle ni aldrig köpa?

    Min drömväska just nu: den glittriga pradaväskan som släppts på Re-edition.
    Skulle aldrig köpa: Chanel Chain bag. För att precis varenda jävla influenser har den och den känns inte lyxig längre.

      Jag drömmer om en mini Kelly i svart med guld-detaljer eller en Fendi Peekaboo. Jag har gått runt med samma väska sedan starten av 2019 så jag behöver verkligen uppdatera med en ny väska.

        Åh, gillar dina drömväskor!?
        Finns ju inget roligare än en ny väska. Kör på!

      Sparar till en Kelly Sellier Gold 32

    Vill nog ha en Hermes Birkin ?

    ? Varför går man in på en del personer fast man tycker de är helt underliga? Var just in på Nikolina Thuns instagram. Ibland tycker jag att man ser en annan sida av henne, en tjej som är osäker och som är vettig. Men sen kommer det alltid nåt snusk som får mig att undra igen varför jag gick in.
    Som att hon vill sluta med minipiller men är rädd blöda hela sommaren. Men att hennes kille slickar henne ändå och att det är kärlek ??

    Är det bara jag som tycker systrarna kjos tjafsar sig igenom alla sina poddavsnitt?

    ”Nej men det var inte så jag menade syrran”
    ”Nej det jag sa var att”
    ”Fast så tycker inte jag”

    F*N vad varmt det är:(

      Var bor du? Jag har haft regn hela helgen. Just nu sol men bara 17 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.