Tiktok-tips

Jag skrattade högt när jag kollade på det här inlägget. Hennes haul kan bata beskrivas med ett enda ord: Haveri.

Ett annat konto som jag fastnade för är det här av Stephanie Germino.

Hon har genomgått en mastektomi – hon har opererat bort sina båda bröst – då hon har en gen som ökar risken chans att få olika typer av cancer. Risken ökat från 7% till 78%

I hennes konto för man följa med henne genom hela processen och det var galet intressant. Om man är intresserad av den här typen av spättbensfritt content så kan jag varmt rekommende hennes konto som du hittar här.

Sakta men säkert tar jag mig an TikTok. 

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker det är viktigt att skriva rätt på chans vs risk…

  Chans när det är något positivt, risk negativt. Att då skriva att hon har en gen som ökar hennes chans att få cancer blir väldigt fel. Fast du skrev ju rätt meningen efter 🙂

   Hon själv säger ”chans” så därför gör jag också det i det här sammanhanget.

    Det är ju fortfarande fel.

     ??

      Va?

      Då kanske du ska citera i stället.

    Använder hon det engelska ordet ”chance(s)”? I så fall är det betydligt bättre att översätta till ”sannolikhet” på svenska. Det svenska ”chans” har en positiv betydelse som det engelska ”chance” inte nödvändigtvis har, och ”chans” på svenska blir, som stadsemojin ovan redan har påpekat, väldigt fel i detta sammanhang… Ord och dess betydelser är viktiga.

    Så du menar att du med mening ska använda fel grammatik så fort en influencer gör det?

    Det gör hon ju för att på engelska kan man använda chance som synonym till risk, men inte på svenska.

  Älskar Coconutzzzz ??❤️❤️

  Varför säger Alexandra Nilsson på story
  Jag blev såå sjuk på planet mina bihålor höll på att exploderar.
  -Går och gör naglarna samma dag.
  Vad kul det är att vara sjuksköterska när alla får covid igen! Absolut noll respekt för sina medmänniskor.

   ah ni är i farten igen…

    Men är man sjuk stannar man hemma även om det inte är covid. Är det på något sätt svårt att förstå? Hennes naglar skulle väl nog kunna vänta några dagar.

   Att ”bli sjuk” är ju inte samma sak som att man smittsamt sjuk.

    Eh jo? Förkylning smittar..

     Hon menar nog åksjuk/flygsjuk?

      Aldrig hört om.. Hon pratar ju om sina bihålor samtidigt, det gör ihop med förkylning. Annars säger man väl att man blev åksjuk/mådde illa.

   Känner av mina bihålor konstant, särskilt när trycket ökar. Räcker med en tillräckligt brant backe för mig. Forever sjuk i covid då. Akta er, smittar andra dagligen.

    Men hon sa ju sjuk..

   Jag har legat i 1 vecka nu och är fortfarande riktigt dålig ? Hör också många som går runt med förkylningssymptom och inte håller sig hemma (till och med jobbar), en annan har suttit här (självklart för mig) inlåst nu och tacksam för matleverans av nära och kära. Jag vill inte bli sjuk och vill inte smitta nån heller.

    Trodde folk lärt sig nåt under corona och att detta var nåt som skulle stanna – var hemma när du är sjuk… Även om det int rör corona så är det inte kul att smittas av era förkylningar hela tiden!

     Jag är ju inlåst (har covid), jag sköter mig ? Men ja, och det står på 1177, folkhälsomynd. osv osv att stanna hemma vid symptom för covid. Det borde vara en självklarhet, men tydligen inte. Vill varken ha covid eller förkylning eller annat smittsamt ?

      Ja, menade inte dig såklart! ?? Utan de andra som du pratar om bland annat. Har också märkt av detta, så dåligt…

  Säger det redan nu: Therese kommer annonsera att hon inte är vegan längre vilken dag som helst.

   Whaat vad har hänt?

   varför?

    Hon köper saker som inte är veganska antagligen. I can’t blame her. Sluta vara vegan är nog bästa beslutet jag tog 2021 ? Obs köp inte läder osv bla bla. Det är såklart dåligt.

     Varför slutade du vara vegan? Om jag får vara nyfiken ?

      För att må bättre och det har funkat ?? Mår bättre, sover bättre, mer ork, bättre vikt. Finns säkert många som får de sakerna att funka på plantbaserad kost men för mig funkade det inte. (Gav det några år).

       Då åt du troligtvis inte en bra vegansk kost eller hade koll på näringsintaget. Hur många personer i världen finns det inte som är konstant trötta men som inte äter en vegansk kost?

        Ehm, så behöver det absolut inte vara. Vi har olika genetiska uppsättningar och allas kroppar svarar olika på föda. Därav ska man egentligen gå till en läkare om man tänker sig lägga om sin kost helt. Men du tror väl säkert på kinesisk medicin också så det är nog inte intressant för dig ändå 🙂

     Dåligt beslut… Åt fel håll liksom.

   För att hon sålt sminkmärket?

   Hon köper läder helt plötsligt, tipsar om djurtestade produkter, Anders kom in med en mjölk-glass och sa att han hade hittat en jättegod smak (som om den var åt båda). Så jag misstänker det…

    Vad har hon köpt som är i läder?

     Och i vilken video kom Anders med icke vegansk glass?

      Men han är ju inte vegan ? Och VEM håller koll på vegan/icke veganglass?! ??

       Veganer?

    Usch!

   Behöver man meddela det till någon?

    Inte nödvändigtvis, men hela hennes varumärke går ju ut på att vara vegan.

     Går ut på?

   Och allt kommer handla om hennes autism-diagnos framöver.

    Kommer säkert en bok om det också..??

     Autism-spektrum diagnoser är den nya ätstörningen.. Läkare slänger ut dessa diagnoser (och ADHD) otroligt mycket. Lit som häxjakten för hundratals år sedan. Så länge någon inte följer normen så är man *sätt in diagnos här* och så var det med det. Man får inte autism hipp som happ, det är medfött.

  OT men jag kontaktade en vårdcentral igår för att få hjälp med min ångest. Nån som gjort samma sak och vet vad jag kan förvänta mig när jag går dit? Var ska dom fråga liksom? Har ju… ångest, över det. ?

   De vill väl bedöma hur de kan hjälpa dig. Vad har du för förväntningar och önskemål? Om du önskar terapi t.ex. kan det vara bra att själv föreslå det. 🙂

   Det är öppet spår kl 20 idag.

   Du får väl svara på frågor och fylla i keds och andra formulär, är rätt standard när man söker för ångest. De brukar oftast utgå från formulär med frågor där du ringar in om det stämmer mycket eller lite in på dig.

   De på vc är proffsen, inte du, så känn ingen press bara gå dit.
   Om du ändå vill ”förbereda dig” så läs på lite om ångest, känner du igen dig? I så fall i vad? Att läsa på lite kan också hjälpa dig att hitta ord för mer diffusa saker.
   Tänk också lite på om det finns tillfällen då du har mer ångest? Finns det tillfällen då ångesten dämpas? Var sitter ångesten i kroppen på dig? Hur märker du att du får ångest? Sådana saker.
   Lycka till!

   När jag kom dit fick jag berätta varför jag var där, men när jag hade svårt att formulera mig ställde läkaren frågor istället. Sen fick jag två formulär jag skulle fylla i hemma, och att jag skulle ta ett blodprov för att hon sa att ibland kunde ångestsymptom bero på någonting annat, vet inte vad men typ sköldkörteln?
   Sen fick jag en ny tid veckan efter där vi gick igenom resultaten och fick en tid hos psykolog.
   Första besöket hos psykologen frågan han mig en massa för att få en bild av vilken typ av behandling och metoder som skulle funka bäst och sen gjorde vi upp en plan.
   De är proffs och har träffat och hjälpt många med ångest. Så bra gjort av dig att söka hjälp!

   Skriv ner på en lapp sådant som du vill att dom ska veta. Ifall du blir stressad så säg bara att du skrivit ner o läs från lappen.

   Och kom ihåg att om du inte känner att behandlingen du erbjuds är rätt så vänd dig någon annanstans. Det finns psykologer som är totalt värdelösa på ångestsyndrom som använder behandlingsformer som enligt mig är helt bakvända och snarare kan förvärra problemet. Sedan finns det de som är fantastiskt duktiga! Men våga lita på dig själv och vad du känner är rätt för dig.

   Du kommer säkert få genomgå en badutredning, fylla i en massa självskattningar osv. Sedan högst troligen medicinering, i min region ska man ha utvärderat två preparat innan man får terapi men det är inom psykiatrin och du kommer säkert då behandling i primärvården.

   Om medicinen hjälper vilket den förmodligen gör så kan man stanna där, annars får du nog gå en KBT på runt 10 sessioner.

   Jag har genomgått en KBT-behandling på vc mot ångest och det är bland det jobbigaste men samtidigt det bästa jag har gjort. En stor del av behandlingen gör man ju på sin egen hand utanför terapisessionerna, så man lär sig verkligen nya verktyg och tankesätt.

   Själv undvek jag antidepressiva i flera år tills det till sist blev ohållbart och jag måste säga att jag äntligen känner livet i mig och är lättare på något sätt. SSRI har gjort under mot min ångest. Jag går också i behandling mot min GAD, känner mig verkligen hjälpt.

   Skriv ner anledningen till att du söker, hur du känner, varför du behöver hjälp, osv.
   Läkaren kommer ställa frågor, du kommer få fylla i självskattnings formulär och troligen ta blodprov, blodtryck, osv.

   Jag sökte läkare en gång för att jag mådde dåligt, läkare trodde jag vad deprimerad och utbränd. Men tog såklart prover, jag hade anemi, och vitamin brister, fick medicin och så fort anemin var borta och blodproverna bra igen så mådde jag hur bra som helst, så har man tur är det något sånt som gör en sjukt.

  Dom frågar och du svarar. Inte svårare än så. Troligtvis blir det remiss till kurator/psykolog och lite piller på det.

  Faaan vad tråkigt jag tycker det är när nån gör en kul grej av att beställa grejer på nätet som man inte vill ha. Fan vad jag hatar vårt konsumtionssamhälle, även när det är ”på skoj” ja. Och nej jag är inte perfekt om nån undrade. Men noll humor för mig. Eventuellt är jag lite full och extra sur nu.

   På dom!!! ? ? ?

   Konsumera mee-era
   Konsumeeera meeeee-raaa

    Får mig att tänka på Rea rea rea reagera, reagera, du måste reagera
    https://youtu.be/9rXgqqKpL6Q
    good times

  Ni som stör er på Alexandra Bring: nu skriver hon att Lou gör juice till dom alla på morgonen ? Fyraåring alltså.

   Kan tänka mig att han tycker det är kul att hjälpa till, behöver väl inte vara mer än så.

   Snart kommer hon säga att hon har skapat barnet i magen helt själv, barnen kan köra traktor helt själva och hennes man kan bygga kärnkraftverk..helt själv. ?
   Hon behöver tagga ner och försöka vara med ödmjuk och jordnära men det kanske är för mycket begärt när hon lever i sin bubbla.

    Kanske bygger barnen egna hönshus snart också ☺️ Mannen bygger en herrgård på tomten bredvid. Allt i sömnen!

   Klart ungen kan göra juice? Antar att de har en juicemaskin och Lou lägger ner frukter i den och sedan får lite hjälp med att trycka på rätt knappar. Inte så svårt.

   Min tvååring hjälper mig att rensa ogräs, dammtorkar, plockar undan sina saker, viker tvätt. O.s.v. Blir inte alltid jättebra resultat, men hon klarar alla moment själv. Tror alla de sakerna är svårare än att lägga frukt i en skål och trycka på en knapp.

   En fyraåring är rätt stor.

  theebooblessbabe ger mig hopp. Väntar själv på resultat för just ett sådant gentest. Tack för uppmärksammandet av detta, behövde det.

  Har själv bröstcancer och noll sug att läsa om det, känns som det ändå folk vill prata med mig om ? märkligt det där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.