Inkluderande reklam av Djerf Avenue

Vissa företag påstår att de är inkluderande och med olika typer av människor representerade, medan andra bara ÄR det. 
Så här ser det ut inne på Matilda Djerfs företag ”Djerf Avenues” Instagramkonto.
??????

Tack för tips! 

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vart är alla män som identifierar sig som kvinnor?

   Vart är alla individer som identifierar sig som katter och ponnies?

    Var är alla människor som kan skillnaden mellan var och vart?

     Men folk är verkligen ALDRIG nöjda? Det kanske KOMMER i kommande kampanjer? Man kan ju för fan omöjligt ha med någon som representerar VAAAARENDA människa! ”Var är de med blindkäpp? Var är de med psorias? Var är de som är ofrivilligt hårlösa?” Alltså lägg av när någon/ett företag faktiskt bidrar och gör skillnad. Det måste BÖRJA någonstans. Fan blir så trött på människor som dig.

      Det var ett skämt meeen:

      När kommer någon som representerar alla lättkränkta bloggläsare?

       Blir glad av att se sånt här, verkligen steg i rätt riktning! ?

     Eller de och dem

    Ja de borde ha kattöronsdiadem & tass-vantar.

   Hur vet du att det inte är det bland dem? För att det inte uppenbart ligger en snopp där? Please. Det har gått för långt med ”inkluderande”. Var är alla aliens med ett öga? Var är alla med en benprotes. Vi kan hålla på i all oändlighet. Kroppar i alla storlekar absolut men man kan hålla på i absurdum. ”Den här modellen har adhd och glutenintolerans” som en fin etikett i hörnet.

    Tror det var poängen, just att det har gått för långt och personen skrev ironiskt.

    Ja det var ju ironi. Hoppas jag.

   *var ?

    Bra att du fick säga det❤️

     Tack! ?

   Ah, lite lätt transfobi, men vi kallar det ”skämt”
   Identifierar du dig som kvinna så ÄR du kvinna.
   Och nej, jag vill inte ha diskussions med några jäkla terfs.
   Trans rights is human rights.

    Brainwash 101…

    Vad är det med att sätta ”fobi” efter allt? Hittepågrej.

     Du kanske ska höra av dig till SAOL om den detaljen istället, alternativt inte hänga upp dig på det medan människor dör av transfobi ?

      Vem har dött?

    Snälla beskriv hur man har en ”kvinnlig hjärna” i en manlig kropp. Go on.

    Jag skulle vilja veta vad en kvinna ÄR om det varken är biologiskt eller baserat på könsroller. Jag har nämligen aldrig sett någon besvara frågan. Folk hamnar bara i cirkelresonemang: ”En kvinna är en kvinna för att hon upplever sig vara en och en kvinna upplever sig vara en kvinna för att hon är en”. Personligen vet jag att jag är en kvinna för att jag är det biologiskt. Att jag gillar klänningar, hudvård, smink och böcker har ju ingenting med mitt kön att göra. Det är min person och min person är inte mitt kön. Jag undrar alltså uppriktigt över detta. Jag säger inte att transkvinnor inte är kvinnor, jag vill bara veta hur de vet att de är kvinnor om de inte är det biologiskt.

  Frågan är varför de inte har en modell som HAR en stomi på riktigt? Inkluderande? Var är modellens stomi placerad? I livmodern?

   Den är placerad där de flesta stomier är placerade, snett nedanför naveln. så modellen har troligen en stomi på riktigt.

   Hej, vad är det som får dig att tro att modellen inte har stomi på riktigt? Utifrån bilden skulle modellen tex kunna ha en ileostomi som är oftast är placerad till höger på buken (då den oftast läggs i anslutning till sista delen av tunntarmen) men i vissa fall anläggs även kolostomier (stomi på tjocktarmen) i det området, det beror ju mycket på vad för problem/sjukdom som har lett till att stomin anläggs.

   Här kan du läsa mer om olika typer av stomier
   https://www.vardhandboken.se/vard-och-behandling/tarmfunktion/stomi/stomityper/

   Tycker det är VÄLDIGT befriande att se en modell med stomi just för att stigmat kring detta är så stort, särskilt hos yngre personer 🙂

    Var är det nedre medellinjesnittet? Bortretuscherat?
    Inte optimal påse att bada med. Skulle heller inte stoppa in den i trosan.

     Jag hade en ileostomi fram tills förra året, placerad på exakt samma ställe som modellen (som för övrigt heter patriciawoolfords på instagram) på bilden. Jag hade enbart små titthål som inte längre syns (och nu ett större ärr där stomin satt) samt ett litet snitt väldigt långt ned på magen som aldrig syns eftersom trosor, höga som låga, täcker ärret. Vill mest få fram att modellen inte måste ha retuscherat bort något om hon, som jag, inte har många synliga ärr. De allra flesta med stomi får träffa en stomiterapeut i början och de säger att påsarna är optimala att bada i. Hela grejen med just de påsarna är att kunna leva livet normalt, så förstår inte vad du menar med att de inte är optimala?

     Blev en lång kommentar för att vara mig men ville bara få fram att allas operationer är olika och att det handlar om vilken typ av operation man fått.

     God natt allesammans☺️?

     Zoomar du in på magen så ser du ju föertal titthålsärr.

   Haha oj, du som tror att det inte är en riktig stomi/korrekt placerad stomi har då aldrig jobbat i vården eller ens sett en stomi förut. Pinsam kommentar från en som inte har koll.

    Nej bara som opssk.. med just tarmop.

   När jag hade stomi ville jag absolut inte ha en trosa som skar precis över stomin. Varför inte ha en trosa som är anpassad för stomin om de nu ska ha med modellen?!

    För att alla inte är som du?

  Jättebra att influensers visar hur olika andras kroppar är. Men sina egna kroppar ska vara perfekta 😉 Det finns ett ord för detta: hyckleri.

   Alltså va? Man har ju en bild av sin egna kropp och hur man själv vill att man ska se ut. Och bara därför är man hycklare för att visa att alla ser olika ut? Nej men nu har du nog tappat det vännen!

   Så bara för man accepterar alla så får man inte vara smal/vältränad? Jag känner likadant, men det betyder inte att jag tänker sluta träna/äta hälsosamt. Är inget hyckleri med det.

  Fortfarande inga gamla människor och gamla kroppar. Skulle vara jättebra om de även började inkludera olika åldrar och inte bara olika kroppar, eftersom hela världen tror att folk över 35 år gamla och förbrukade och vid 40 så är livet slut. Jag vet 28-åringar som tror att de är förbrukade och att livet är över.

   Men varför tror 28 åringar det? tycker synd om alla över sextio typ. Var handlar dom kläder?

    De går väl på gravplundringar!?

     Fy vad osmakligt skrivet

     HAHAHA!

     Dagens bästa!!! TACK!!

   Men beror väl lite på vilken målgrupp man vänder sig till. Det är ju inte välgörenhet liksom. Tror inte min mormor skulle köpa deras bikinis även om de hade en äldre modell med i kampanjen.

   Men är du vän med gamla PH-deltagare eller?

   Och jag ser gärna mer ärr. Från operation, skador, bristningar, och självskadande. Ja, även självskade-ärr. Otroligt många som inte vågar bära kortärmat eller kjol/shorts eller badkläder på stranden en varm sommardag, trots att personerna är friska och ärren är årtionden gamla. Sån otrolig stigma.

    Och du tror att fler skulle våga, bara dom sett någon med självskadeärr i en reklam?

     Ja? Varför inte normalisera att människor ser ut på olika sätt med olika bakgrund? Varför normalisera större kroppar, t.ex? Det är väl också en sorts självskada i vissa fall.

    Var på en populär salladsbar för ett par veckor sen och den 20-25-åriga tjejen som servade mig hade underarmarna fulla av gamla självskadeärr. Den mängden och typen av ärr försvinner ju i princip aldrig om man inte gör någon behandling så tyckte det var starkt att hon ”owned it” så att säga.

     Coolt, otroligt strongt av henne! Så hemskt att någon annan mått så dåligt att den börjat skada sig själv någon gång i livet, men så himla skönt att se människor våga visa att det är in the past, liksom, och våga äga att det är en del av ens kropp och ens livshistoria. Inspirerande!

  Alla är dock supervackra

   Dock konstigt att en anorektisk smal kropp är ”sjuk” medan en tjock är ”vacker”…?

    Jag tror att fler anorektiker faktiskt dör, det är ju en sjukdom, än någon som är tjock.

     Då tror du fel… Fetma är vår tids stora folksjukdom.

      Exakt vem i reklamen är sjukligt fet menar du? Att vara ”tjock” behöver inte alls vara farligt..

       Hon i svart baddräkt antagligen.

        Bara av att du själv skriver ”antagligen” gör det extra tydligt att det inte är särskilt lämpligt att kasta ur sig sådant. Tjock person är inte automatisk synonym med sjukligt.

         Det stod ju sjukligt fet? Utifrån bilden så är det mycket troligt att personen i fråga kommer få (om hen inte redan har) sjukdomar som är direkt kopplade till sin fetma. Det behöver inte vara dödliga sjukdomar.

      Fast anorexi är en hemsk sjukdom. Fet kan man vara utan att vara sjuk. Anorexi är fasansfullt. Man behöver inte må dåligt för att man har övervikt.

       Nej, men eftersom överviktiga är så otroligt många fler än personer med anorexia, så dör fortfarande fler överviktiga än anorektiker.

    Det är 2022, det är modernt att vara tjock

     Nej men det är OKEJ att vara det. Känns det jobbigt för dig?

      Sara, nej nu tolkade du mig fel!! alltså jag älskar det<3

     Du borde bli tjock så får du inse att man idag, år 2022, blir föraktad enbart pga att man är tjock. Man får sämre vård. Man blir diskriminerad. Folk antar saker om ens karaktär enbart pga ens vikt.

     Du är helt uppenbart en smal person som blir kränkt av att tjocka människor inte hatar sig själva.

    Sen när är ”vacker” och ”sjuk” motsatsord? Det är inget som säger att du kan se vem som är sjuk. Varken den tjocka eller den smala…

  Varje människas kropp är unik, så svårt att göra alla nöjda.

  Moana bikini är ett Australienskt bibiniföretag som haft liknande bilder sen starten. Ägaren Karina är influenser och lägger upp ganska mkt kroppspositivt tycker jag.

  Den är placerad där de flesta stomier är placerade, snett nedanför naveln. så modellen har troligen en stomi på riktigt.

  Jag skäms lite men jag tycker faktiskt att det är jobbigt att se på kroppar som ser ut som vanliga människokroppar. Föredrar det retuscherade där det nästan ser ut som en docka med felfri hud. Inga synliga porer eller texturer.
  Vill inte se gropar och ränder. Tycker det är obehagligt.
  Dessa annonser gör så jag inte köper då jag inte vill känna äckel och obehagskänslor.
  Jag erkänner att jag vill ha det gamla vanliga tillbaka igen där modellerna var smala och porerna osynliga. Den enda inkluderingen jag vill ha är olika hudfärger, hårfärger och hårlängder och etniciteter.
  Vill inte se feta, fula eller de med synliga ärr osv
  Jag vet att jag låter hemsk men så känner jag och jag kan inte hjälpa det.

   Intressant, varför tror du att du känner så? Jag kan känna att jag liksom hajar till kanske, men sen landar i en positiv känsla. Obs detta tar typ en mikrosekund men om jag ska beskriva min egen känsla mer ingående så är det så

    Jag blir också äcklad/får obehag över ärret… Och liknade hudgrejer. Tycker reklam ska va mer neutralt, fritt från sånt. Tar ju bort fokus från syftet också.

     Och ja, jag äcklas av vissa saker på min kropp (synliga blodådror/ ”spindelnät” tex) och undviker att se på dem.

     Redigerade bilder är väl inte neutralt heller?

     Nej det tar inte bort syftet (att sälja). Möjligen till dig då.

      Syftet att visa produkten.
      Jo jag tycker bara hud utan massa annat är neutral att titta på. Behöver ju inte retuscherad för det.

   Hoppas du fattar själv hur skev, osund och rent ut sagt äcklig syn på folk du har. Ser du själv ut som en skyltdocka? Eller får du kväljningar av att se din egen spegelbild? Hur gör du om du går på badhus eller stranden? Blundar för att folk ser ut som vanliga normala människor?

    Hur ser din familj och dina vänner ut? Äcklas du av dom också?

    Jag kan förstå TS lite här och tycker inte alls hen är dum i huvudet. Förstår tanken med att saker kan ”störa” plagget, och då kanske man hellre tittat på en provdocka som har på sig det, just för att det ska bli neutralt och avskalat och endast visa plagget. Tror inte hen har en dålig människosyn dagligdags, hoppas jag 😀

   Jag kan till viss del hålla med dig 19:26, förutom att jag inte blir äcklad. Eller så här…jag är en sådan som älskade H&M:s reklampelare vid jul, tex Anna Nicole Smith…jag blev alltid glad av att se detta, enligt mig, väldigt vackra. Jag har aldrig någonsin jämfört mig så väldigt mycket med andra utan blir bara glad av att se deras skönhet.

   Idag blir jag såklart glad att se inkluderande reklamer, men om det är för kläder, kosmetika eller skönhetsvård så handlar inte jag om inte modellen suger in mig i reklamen, alternativt det är reklam utan människor…jag handlar heller inte om jag inte kan identifiera mig med den som visar tex kläder vilket i sig gör att jag till fullo förstår hur andra känner och hur viktigt det är med dessa olika varianter.

   Jag håller med dig. Jag ser gärna plaggen på typ en skyltdocka.

  Förlåt förlåt men jag tycker det här kan vara för mkt. Tycker det tar uppmärksamhet från kläderna/produkten när det är andra/onödiga saker med, som stomipåsen. Börjar undra över vad det är istället och stör ögat. Dessutom läskiga ärr, nej tack. Självklart ska de med ärr få ha badkläder och synas på stranden men vill inte ha det upptryckt i ansiktet genom reklam. Tycker det är väldigt obehagligt, samma sak med åderbråck och röda bristningar. Måste sånt finnas i reklam verkligen, man ska ju titta på produkten?
  Som det är nu tittar jag bort så fort som möjligt…

   Men då ligger ju ”felet” hos dig.
   Eller tittar du bort även ute bland folk som har något ärr eller annan åkomma.
   Skärp dig.

    Ja inte fasen blänger man på dem??

    Ja det är klart? Tror inte nån mår dåligt att jag inte glor på deras ärr och blodådror? ?
    Som sagt, självklart är alla olika och får synas, har själv såna saker men går barbent ändå såklart. Men man virvlar ju förbi varann i farten och är det en vän tittar man väl i ögonen när man pratar osv. Men i reklam, nej tack.

     Oj…..

      Huh? Vad är oj?

     Handlar det inte mer om att hon visar att vem som helst kan vara modell för hennes kläder? Hon menar ju inte att ”så här ser var och varannan människa ut”, det är nog relativt ovanligt med likande ärr eller stomi t.ex, men möjligheten att just dessa tjejer får vara modeller och visa upp sina kroppar med hjälp av ett känt varumärke tycker jag är fint. Tror inte att det är för att visa någon genomsnittlig kropp. Isåfall hade hon kunnat välja mig som modell (har en extremt genomsnittlig kropp med nåt mini-ärr, lite celluliter och kanske 6 kg för mycket runt magen.)

      Såklart hon menar så, vill vinna poäng. Tycker det är distraherande dock.

   Jag förstår vad du menar men tror att det beror på att vi inte är vana att se människor i reklam så som de ser ut på riktigt. De skeva normer med retuschering mm som vi alltid har sett i tex bikinireklam känns som det normala istället. Ju fler företag som väljer en palett av olika kroppar i sin reklam desto lättare vänjer vi oss vid det.

    Fast väldigt många ser nog vanliga ut utan att ha stora ärr…

     Och många HAR stora ( tydligen läskiga ) ärr, och är ganska glada över att det blir vanligare att se sådant i reklam. ??‍♀️

   Bäst att ha bikinin på en galge mot en vit vägg då.

    Eller bara inte hitta de mest obehagliga ärren och dylikt…

     Tror inte de som lever med de här ”obehagliga” ärren är supernöjda med just det heller- men i vissa fall påminner ärren om att man har överlevt något som kunde gått jävligt fel. Vi är fler än du tror eftersom du kanske aldrig ser oss- ens på stranden- då folk upplever oss som ”obehagliga” om vi visar oss i bikini etc.

      Ja det är ju bra men vill ändå slippa se dem i reklam!

       … tills det händer dig, och folk blir äcklade av dig. ?

        Jag har också äckliga saker på min kropp enligt mig, och det är helt ok om folk äcklas av det. Men jag vill inte att de trycks upp i reklam för det.

  De är ju bara inkluderande för att man nu kan vinna på det. Det är liksom inte modigt och att gå i bräschen NU att vara inkluderande som företag. Att tro annat är naivt.

  Vi ser vanliga människor varje dag bara vi går utanför dörren eller helt enkelt ser oss i spegeln.

  Förstår inte varför det skall vara så främmande för många att även reklamen kan spegla samhället.

  Att förmedla en skev bild av samhället med hjälp av en kroppsutopi skapad av marknaden tycker jag däremot är fel.

  VILKA är egentligen alla dessa personer i tidningar eller på socialamedier där allt är superperfekt, kropp hår tänder etc.
  JAG har då aldrig ramlat över någon av dessa under alla min ”jordsnurr ” (ja,jag är gammal, så skrev man förr)

   Reklam ska ju sälja en dröm. ”Köper jag den här klänningen blir jag en sån människa”. Ser allt för alldagligt ut blir man inte lika köpsugen. De flesta har redan allt de behöver.
   Möjligtvis att de med den specifika kroppen som här stomipåse blir glada och stödköper.

    Nja jag upplever att jag blir köpsugen för att reklamen är snäll och inbjudande.
    Jag behöver inte titta på en massa ”perfekta” tjejer och känna mig ful utan kampanjen påminner mig om att alla är olika, och att man är fin i olika bikinis ändå och att det bara är att ta på sig och gå och bada. Har köpt en bikini till och med, pga denna kampanj.

    Reklam ska ju göra folk köpsugna genom att möte en efterfrågan, i detta fall efterfrågar nog många mer inkluderande reklam.

  Fortfarande har jag aldrig sett någon som mig i en annons, född kvinna men platt som en 8-åring.

  Inkluderande? Kanske. Vill jag köpa? Eh nej. För det första hamnar all uppmärksamhet på stomipåsar och ärr och inte produkten. Och jag vill heller inte se sånt här när jag nätshoppar! Och nej jag hade inte suttit och stirrat på andras ärr etc heller. Så det är inte konstigt att jag inte vill ha det upptryckt i ansiktet när jag ska köpa en bikini på nätet. Tycker det här blir helt fel även om intentionen säkert var bra. Vill i alla fall fortast möjligt glömma bort dessa bilder på kropparna och bikinisarna har jag redan glömt hur den såg ut. Men minns att de inte heller var särskilt snygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.