Bisse om falska bilder på Instagram

Innan ni skriver saker som att ”som man bäddar får man ligga” och att Bisse minsann själv varit med och bidragit till bilden av att allt som publiceras på Instagram är så perfekt och tillrättalagt, fundera ett varv till. 

För att komma åt det här ”problemet” så behövs det ju att de som bidrar till och som har bidragit till det, kommer till insikt och tar ansvar för den lilla del som de själva bidragit till, precis som Biase gör här.
Att erkänna det öppet – så som Bisse gör – är säkerligen inte helt enkelt alla gånger så hellre hylla än sänka i det här fallet. Så tycker i alla fall jag.
Det är det enda sättet att se på saken, om man vill att  fler stora och ”perfekta” påverkare också ska börja reflektera och eventuellt prata om det öppet.

Så välkomna hellre insikten om det egna ansvaret istället för att kasta tillbaka den i ansiktet på personen som kommit till den. 

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Fan ta allt perfekt” *använder skönhetsfilter*

   Hahahah

   Och så stora fejk-fransar att ögonen knappt syns.

   Magopererad och visar det gärna.

   Men jättebra att hon kommit till sin egen insikt.

   Själv påverkas jag inte alls av instagram och alla lyckliga bilder. Kanske hittar jag ett middagstips eller ett trevligt resmål, jag ser lite vad mina vänner gör på semestern, jag får lite reatips samt boktips.

   Klarar man inte att skilja på livet och instagram ska man nog inte ha kontot.

   Bra att hon landat i en egen insikt om det.

    Om man syr ihop magmusklerna efter graviditet och berättar allt om det är man väl väldigt operfekt och öppen och ärlig med hur graviditet faktiskt förändrar och ibland förstör kroppen. Förstår inte hur du kan se något fel i det. Förstår inte heller hur du kan tycka att kvinnor som fött barn och känner sig obekväma/har ont/besvär efteråt inte skulle ha rätten att åtgärda det.

     Det är ju dubbelmoral i deras värld.

     De visar inte upp sina magar hur de blev efter graviditet, utan hon visar nu upp en helt perfekt platt mage efter operation.

     För mig blir det dubbelt. Att det inte dög först……..,sen förstår jag att ryggont och delade muskler förstör livet…….. men det fixas så mkt i influensersvärlden så det ger folk komplex.

      Hej

      Hon har opererat både ögonlock och näsan och fettsugit magen i samband med denna operation. Det var därför hon inte visade sig på insta på två veckor. Vet att det är sant.

   Touché!

  Fast de flesta vuxna med vett inser väl att man lägger upp är det man vill/blir glad av att uppleva – är det man vill dela med sig.
  Jag följer i princip bara släkt och vänner och är inte så intresserad av att se när de ligger och grinar eller sitter och skiter på dass.
  Har de problem, mår dåligt etc så hoppas jag de ringer så finns jag där.

  Instagram är ju ett fotoalbum, jag vill se semesterbilder eller härliga vardagsbilder, man fattar ju att det inte är lika roligt 24/7.
  Det är ju INSTA, alltså Ögonblicksbilder.

  Om folk slutade följa massa menlösa influencers hade de redan mått bättre.

  Det är ju ockaå i betraktarens ögon det ligger lite.
  Mår jag bra själv gläds jag ju åt om ngn lägger ut en somrig skärgårdsbild även om jag just då ligger i badkaret hemma i stan.

  Men mår man piss och kanske känner sig fet och ful blir man kanske provocerad av hennes Bh-lösa, välfyllda läppfoto där hon skriver hur piss hon mår, som mannset här ovan.
  Man triggas av olika saker.

  Försök ha fötterna på jorden och inse att även i sommarstugan, i marbella eller på gotland är det tråkstunder också.

  Och ärligt, vem vill se gråtbilder där snoret hänger i näsborren. Räcker ju att gå in på närmaste nyhetssida för elände.

   I mitt flöde är inget perfekt, tillrättalagt och 100% lyckligt. Varken bilderna jag konsumerar eller producerar, så att säga.

   Följ andra konton så är problemet löst.

    Precis!!

    Ja många verkar ha missat att man kan styra sitt flöde. Både välja till och välja bort vad man ser.

    Tyvärr följder de väl en hel del influenser-kollegor. Och de är ju dom som har det så perfekt och lägger upp en massa bilder varje dag. Då försvinner vingarna bilder från vanliga kompisar som lägger upp bilder då och då

   Spot on.

   Precis… jag har vart hemma sjuk en vecka nu på semestern… vad skall jag lägga upp om det?! Det är väl möjligt sådant folk avhandlar i stories.
   Nu lägger jag ju upp bilder rätt sporadiskt ändå.

   Bingo vill nog gärna se de där snorbilderna

  ”Fan ta allt perfekt på instagram” – Använder filter på bilden

   Tycker nig inte filter har med saken att göra. Filtret skapar ju inte lyckliga situationer/familjer osv. Kanske en slätare hud, brunare nyans eller vad det nu är. Men det hon pratar om är ju situationerna i bilderna, och där kvittar ju faktiskt filter.

    Fast det finns ju de som sitter hemma ätstörda och vägrar gå ut för de vägrar visa sig i shorts, eller utan smink osv.
    Så visst spelar filter också in om betraktaren har självförtroendeproblem

     Absolut. Och lite eget ansvar ? Menar mer att hon inte syftar på det utan allt annat. Festivaler, stora middagar, perfekta förhållanden, perfekta familjer, sjutton perfekta resor utomlands osv osv osv.

    När filter blir så normaliserat att det inte spelar någon roll i den perfekta bilden av ett perfekt liv…? ?

   Och la själv ut semesterbilder med strandmotiv, unge som käkar glass osv för typ 4 dagar sedan.

  Skönt att hon kommit till insikt och väljer att dela med sig av detta med ”beauty ks” filter vid klargörandet av denna viktiga uppenbarelse ?

  Har Bisse och pappan till barnen gjort slut? Hänger inte riktigt med.

   Nej inte nödvändigtvis – tolkar det mer som att hon varit med om en skilsmässa innan och att denna varit lika påfrestande precis som det hon går igenom nu.

   Bisse har varit gift med en kille som heter Eric Ebbing. Går man långt ner i hennes flöde så ligger det bilder kvar från bröllopet. De gick isär och bisse flyttade till Sthlm och där träffade hon sin nuvarande sambo.

  Det kommer aldrig ta slut. Det är en industri och den påverkar tillräckligt många att bli slavar under perfektionismen sedd ur en lins och via filter. Men visst, man kan bara följa nära familj och vänner och prata om det. Men pengar vill ha mer pengar och det estetiska säljer.

  OT

  Liv G la upp en bild på story där hon står i affären i bikiniöverdel och ammar och skrev typ ”någon som tar illa upp av vad ni ser på bilden? Det var tydligen inte lämpligt att amma i affären enligt en riktig Karen. Hon försvann snabbt när jag höjde rösten så högt så folk vände sig om”.

  Tycker ni det är olämpligt?
  Ser ju inte vad folk skriver till henne men blev nyfiken på vad folk tycker så var tvungen att fråga någonstans ?

  Ta hand om er i värmen!

   Kunde inte bry mig mindre om vart folk ammar sina barn.

   Sen är jag själv inte bekväm med att hänga fram hela tutten, men om man ser en överdel av bröstet och bebisen framför är no problemas för mig. Är ju liksom bara att fälla ner bhn och in med tutten i munnen.

   Har nog aldrig sett ngn som det brukas överdrivas om, som sitter med hela tutten ute medans bebisen gör ngt annat. Man sitter ju inte direkt naken i en matbutik.

   Behöver barnet mat, ge mat!

   Värre med alla bikinirövar utan strandklänning i affären. Men gissar vi alla är uppfostrade olika.;)

    Åh! Lite RÖV i kommentarsfältet!

     Du är mer tröttsam än alla rövar någonsin.

    Ammade offentligt med en nyfiken bebis. Rätt va de va slängde han huvudet bakåt för att glo på nått. Där satt jag med tutten helt fri o en mjölkstråle som träffade bebis på hakan.
    Röd som en tomat blev jag men de va bara gubbar som tyckte de va kul o glo. Kvinnor kände jag mig mer respekterad av

   Att gå i affären i bikini känns möjligen något olämpligt. Amma ett barn i affären är väl inte konstigare än någon annanstans. De som tycker det är olämpligt att amma offentligt kommer tycka det är olämpligt i en affär med.

   Nej det är inte olämpligt för en bebis att äta när den är hungig.

   Är det fortfarande en diskussion det här med var man får amma? Har ammat tre barn och helt ärligt känns det här bara som en diskussion på insta där influencers vill vinna enkla poänger. Eller?

    Upplever samma. Har ammat barn på alla tänkbara platser och aldrig upplevt att någon har några problem med det.

    Exakt samma. Har aldrig någonsin fått en ogillande blick eller negativ kommentar när jag ammar, och jag har ammat mycket utanför hemmet. Mest har jag fått kommentarer av äldre kvinnor som säger att de saknar att amma typ.

   Amma var som helst: Helt ok.
   Gå runt i bikini i butiken: Fuck no.

    Håller med.
    Gäller självklart även män som går i bar överkropp i affärer.

    Ammade en vrålhungrig 2 månaders på en sprängfull buss. Folk stod som packade sillar. När tutten träffade munnen gick det en suck av lättnad genom bussen. Inga sura miner alls.

     Lite kul ju ?

    jag såg det igår, varför vill man gå i butiken i bikini? Finns inte en badplats på flera km håll. Hon sätter sig själv och ungarna i bilen och åker och handlar i bikini? Barnen var påklädda däremot

   Kvinnor får gärna gå i bikini och visa upp rumpor osv. Det är ju åtminstone vackert. Däremot har jag väldigt svårt för när män ska visa upp sig halvnakna. En manskropp är ju inte speciellt vacker att titta på.

    Låt oss sätta upp klädkoder utifrån vad du personligen tycker är vackert! Fula kroppar får inte visas upp, vackra kroppar får.

     Ja, det tycker jag absolut. Men det finns väl ingen som tycker att en manskropp är vacker? Ett rak streck och en korv som hänger.

      Men sluta snacka skit om manskroppar, det hör hemma här lika mycket som om någon kritiserar en kvinnokropp.

      Lisa, vilken otroligt dum kommentar. Det finns många vackra kroppar, bland män som kvinnor. Om det nu överhuvudtaget är viktigt. Att påstå något annat visar bara på att du är ganska omogen och världsfrånvänd.

      Då har du inte träffat mina ex ;o Typ det enda jag saknar med dem är att se dem nakna!

      Min man är vrålsnygg, och oftast ”hänger inte bara snoppen” när vi tittar på varandra hehe.
      Men jag tycker hela han är fin, tror de flesta tycker det om sina män om de älskar dom.

      Fast utan tröja i matbutiken skulle han aldrig gå.

      Finns ju lika många statyer och konstverk genom historien på nakna män, som nakna kvinnor. Människan är vacker helt enkelt.

   Jag har ammat överallt och ingenstans. Aldrig fått negativa kommentarer. Men har varit diskret och inte flashat mig provocerande mycket. Det är fullständigt naturligt och fint att amma. Att gå runt i bikini på affären låter däremot skumt. Om nån nu gjort det…

   Men amma i en affär? På riktigt? Finns det inte lugnare platser? Vill man inte ha en lugn stund för det? Utomhus? Ett café? En restaurang? Känns bara som hon vill provocera. Gick aldrig runt på IKEA och ammade.

    Varför ska man alltid vilja ha en lugn stund när.man ammar? Man ammar typ 8 h om dagen, väldigt praktiskt att kunna göra det i farten, t ex i en sele/ sjal.

     Håller helt med. Min ena var så jäkla nufiken om det var tyst runtom förutom på natten. Van vid syskon, så fick mer ro om han låg i bärsele och ammade medans jag gick runt. Alla är ju olika.

    Kul för dig. Jag ammat på IKEA, om bebisen vrålar som en stucken gris, vilket kan ske på 2 sekunder är det vara att sätta röven på lämpligaste plats.

    Är det skitvarmt ute kanske bebisen behöver extra vätska, vem bryr sig om ngn ammar ett litet barn då på Ica Maxi?

    Har folk inget vettigare att lägga värderingar i?

   Mer olämpligt att ha bikiniöverdel som outfit i en affär.

  Kul att Bisse vaknat upp, igen.. förra gången skulle hon sälja av alla sina märkesväskor för att sluta bidra till lyxkonsumtion men det verkar ha suttit långt inne då de fortfarande kånkas runt på.
  Det skadar ju liksom inte att jobba med sig själv lite i tystnad och låta ens verkliga agerande visa förändring istället för att basunera ut allt för alla med en internetuppkoppling att se.

  Något säger mig att denna ”insikt” håller till nästa haul eller samarbete.

  Mja… efter detta utspel kommer det tyvärr vara som vanligt i hennes flöde. Sett det förut. Men man kan ju alltid hoppas på en förändring

  på somrarna tar jag bort instagram-appen. runt midsommar ryker den och sen återinstallerar jag den ca 2-3 månader senare. varsågod för tips för en lyckad sommar.

   Helt med dig. Gör samma både på sommaren och kring jul. Jätteskönt att slippa all ”idyll”…

   Skulle gärna göra samma men då missar jag alla roliga klipp och bilder jag och mina vänner brukar skicka till varandra genom instagram

   Ja just på sommaren brukar instagram ge mig ångest. I år är nog dock första sommaren på flera år som jag känner att jag lever och även om jag bara har en kompis så vet jag vart jag har henne också, för första gången sen vi lärde känna varandra för 3 år sen. Men så insåg jag det igår. Nu har jag varit på semester i några dagar, la upp en bild i mitt flöde på samma sak som alltid samt en story på samma sak som alltid, det har liksom blivit min grej och jag vet att ingen blir avundsjuk på det (ett väldigt smalt intresse) så jag lägger verkligen bara upp för att jag vill.

   Men nu tisdag och onsdag har jag haft så drömmiga kvällar på stranden, såna kvällar jag ser på sociala medier och blir avundsjuk på. Jag la upp en story på snapchat Men insåg snabbt att varför då? Varför behöver jag ”bevisa” för andra att jag njuter till max just nu? Så jag tog bort den. För det är fullt möjligt att ha det bra utan att ”skryta”. Och det känns så bra att inte ”behöva” ladda upp bilder. Och inte heller blir jag avis på andra.

    Jag unnar verkligen fler att komma till den insikten – att inte känna behovet av att bevisa för andra hur mycket man njuter/hur bra man har det. Det du upplever är på riktigt ändå!

    En annan grej med att inte lägga upp bilder på allt jag gör och som ger mig tillfredställelse är vetskapen om att ”just nu vet ingen förutom min familj vad jag gör/vad jag är”. Älskar det ?
    För övrigt tycker jag även att det är sjukt idag att man förväntas vara nåbar hela tiden. Har därför alltid mobilen på ljudlös. Vägrar vara tillgänglig jämt. Tack för mig!

     Fast alla kanske faktiskt inte lägger upp saler förnatt bevisa ngt. Är det inte folk med dålig självkänsla som gör det för att de bryr sig om vad andra ska tycka och tänka??
     Typ tjejer som bara tar selfies och skriver ”gullig gumman” och värsta svaret ”nej du är”

     Man kanske helt enkelt bara har det gött och strandbilden med det glittrande vattnet är vacker?

     Har aldrig ens reflekterat över att någon lägger upp något för att någon annan ska bli avundsjuk, gör folk ens det? Bryr man sig så mkt om vad andra ska tycka?!!

      Tycker man ser väldigt tydligt vilka som lägger upp bilder för att göra andra avundsjuka och vilka som bara lägger upp för att det är fint.

       Jasså, vad grundar du det på?
       Är nog bara i ditt huvud tyvärr

        Nähe du, jag vet vad jag ser.

    Vet du verkligen vad ångest är? Jag tvivlar.

     Tvivla på du. Jag vet min känsla bättre än du.

   Samma här, skönt med en break ibland.

   Förstår syftet men vad sorgligt att du måste ta bort den för att inte bli negativt påverkad av vad andra gör, men sunt att dubgörndet om du tycker set blir påfrestande.

  Tror inte hon menar mycket med det. Ja det här blivit för mycket yta.

  Fattar inte.. jag kollar på hennes 5-10 inlägg innan detta och de är exakt vad hon klagar på – sommar, idyll, semester osv

   Härlig person som vänder kappan efter vinden. Undra vad som inte blev som hon tänkt denna gång? Tänker inte tycka minsta synd om en person som gärna spär på sanningen för att sätta sig själv i bättre dager. Sorry!

  Precis. Hon skriver ju tydligt att hon är en del av problemet.

  Jag funderar ibland, hur blev det så här. Innan såg vi i tidningar hur fina och photoshoppade kändisar var. Då fattade man väl att det var ”fixade” bilder? Nu är det sk influenser som bidrar till denna skeva bild. Vanlisar tror att detta är deras verklighet. Men nu har det gått ännu längre influensers som själva mår dåligt av den värld de skapat. Då måste de också se till att detta ändras. Det är deras förbannade skyldighet!

   Det handlar väl om att det lägg ut att hela livet är lika tillrättalagt och fixat för att se fint ut på ig

  Bisse är ju en del av detta problem så jag kan verkligen inte ta detta seriöst tyvärr….

   Pinsamt när hon är en av de mest tillgjorda där är i branchen. Har ni hört hur hon pratar? Gaad! Inte dialekten.. utan tillgjort, drygt o släpigt. Hon visar bara upp sitt perfekta face med exakt noll rynkor eller linjer. Två helt bedårande ungar och ett felfritt hem (det vi ser) Hur kan hon vara upprörd? Hon har ju valt branch själv. Sluta fjanta på instagram o va mäklare istället.

  ang therese lindgrens märkeshets: nya örhängen från louis vuitton och resväskor från rimowa. ca 50k totalt. håller hon på med något konstprojekt eller?!?

   Nya Isabella Löwengrip

    Varför drar du alltid upp Isabella? Du kan inte låta bli liksom.

     Jag? Första fången hahaha

   Nej men hon spårar ??? ska bli kul att se vad mer hon kommer köpa/göra nu framöver. Känns verkligen som ett experiment/konstprojekt/total livskris

  Herregud.. var ska man börja?

  Att folk inte fattar dessa tyck synd om mig inläggen gör alla influencer med jämna mellanrum allt för att få fler följare. Är inte ett dugg synd om denna människa som utnyttjar sina barn i syfte att bli mer känd få fler följare osv…

  Hoppas ”yrket” influencer dör ut asap.

  Mvh

  Grattis till insikten. Forsätt på den vägen.

  Känns som om sådana här ”insikter” kommer från influencers som känner ett de är i skymundan av sina mer framgångsrika influencervänner… Tips! Skaffa andra typer av vänner som inte lever sitt liv baserat på vad som blir bra content, inte fyller läppar och kinder med skit, inte reser dit man ”ska” utan dit man vill, inte beställer in mat som ser fin ut eller signalerar ”kolla jag kan äta detta och ändå vara så här smal”. Jag känner bara – Väx upp för tusan och sluta lev ett liv där vad ett fåtal personer lägger upp på insta är så j-vla viktigt!!

  Sitt livs prövning….????!!! Vad menar hon?

  Har hon fått en dödlig sjukdom? Har något närstående gått bort?

  Nej, hon har upptäckt att instAgram bara visar det lyckliga och tillrättalagda livet…….?

  Hon jämför på största allvar detta med sin gamla skilsmässa………

  Tackar sambo och familj ??

  För mig blir detta ännu mer klart att influensers inte lever i verkligheten.

  Pinsamt faktiskt. Det finns faktiskt folk som har PROBLEM PÅ RIKTIGT !

  Jag blir otroligt provocerad av detta inlägg.

  Känns ändå skönt att en influencer belyser detta. Jag har för första gången i mitt liv insett att jag mår dåligt över sociala medier på sommartid. Känns som att ALLA bara har roligt och jag vet ju att det inte riktigt stämmer.

  Förra året hade jag cancer och var isolerad till nu i januari 2022. Och den här sommaren har jag fått tillbaka cancern. Får ångest över att folk har roligt medan jag har en vidrig sjukdom som förstört mitt liv.

   All kärlek till dig Lina. Hoppas innerligt att du blir bra igen!

  Ms filter herself ???

  Får en känsla av att hon kanske är på väg att bli utmattad/utbränd?

  Man ska säga snälla saker också och jag följer Bisse för hennes matinspo.

  Hon lagar och visar upp fantastiskt god mat ??????

  Iofs bra att hon tar upp detta fenomen. Svårt dock att ta det seriöst när hon själv lägger upp bilder där allt är harmoniskt o idylliskt. Kommer liksom från fel person.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.